Gość: Bobek IP: *.drs-tsi.com 19.06.08, 19:07 Portugalia rozniesie Niemcy 3:0. Niemcy to teraz cieniasy. Potrafia wygrac tylko z Polska i Austria, najgorszymi druzynami ME. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
criss82 Niemcy już są Mistrzami Europy!! 19.06.08, 19:14 w kategorii: najbrzydsze kobiety Starego Kontynentu :D ...dzisiaj wygrywa Portugalia, która w finale przegra z Holandią!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matys Re: Niemcy już są Mistrzami Europy!! IP: *.toya.net.pl 19.06.08, 22:10 ziomek chyba cie rodzice nie kochaja...Holandia bedzie miestrzem..a jak sie niemcom uda dojsc do finalu to niech sie ciesza z sukcesu.. Odpowiedz Link Zgłoś
criss82 Re: Niemcy już są Mistrzami Europy!! 19.06.08, 22:26 Gość portalu: Matys napisał(a): > ziomek chyba cie rodzice nie kochaja...Holandia bedzie miestrzem..a jak sie > niemcom uda dojsc do finalu to niech sie ciesza z sukcesu.. A co ja niby napisałem??czytaj proszę ze zrozumieniem!! Co prawda o 19-tej nie wiedziałem że to raczej (na 10 min. przed końcem meczu) Niemcy wygrają więc co do Portugalii się myliłem ale całym sercem jestem za Oranje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgkk Re: A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 19:24 Portugalczycy, czyli 3XF - Fatima, Fado, Football :) Marzę o finale Portugalia - Holandia, byłoby wesoło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemcy .. IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.08, 19:30 Niemcy, 0:0 albo 1:1, dogrywka nic,karne, decydujacego Ronaldo posyla na 4 pietro Odpowiedz Link Zgłoś
mrmucha Onirycznie. 19.06.08, 19:30 Onirycznie: Miałem sen. W tym śnie piłkarze Portugalii grali wspaniale. Czarowali widzów bajecznymi dryblingami i podaniami z dokładnością co do milimetra. Wspaniałe zagrania półpiętką, żonglerki, zwody, jakich nie da się zrobić nawet w najnowszych grach komputerowych. Pełni werwy Portugalczycy grali radośnie i cudownie. A potem Niemcy wjechali im do bramki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: Onirycznie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 20:03 Dowcipnie.A na koniec tak i tak wygramy my, Niemcy.Patrzcie Polacy , Polki i Polaczeta na nasza gre i uczcie sie pilnie od nas , waszych POGROMCOW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Onirycznie. IP: 84.13.104.* 19.06.08, 20:12 O matko znowu ten kretyn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: Onirycznie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 20:17 Jasiu powtarzaj caly czas : jestem z Polski i debil.Mozesz te dwa pojecia przestawiac jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Onirycznie. IP: 84.13.104.* 19.06.08, 20:51 A ty zakompleksiony człowieczku skąd nadajesz? Masz w Reichu neostradę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biohazard Re: Onirycznie. IP: *.aster.pl 19.06.08, 21:09 Johann to egzotyczne połączenie psychopaty, idioty, trolla i attention whore. A wy się nabieracie na jego prowokacje i dajecie mu pożywkę. Przecież to jakieś przygłupie dziecko a wy się spinacie jakby ktoś taki mógł kogokolwiek swoimi bełkotankami obrazić. Olejcie go, to ich najbardziej wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MT Re: Onirycznie. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.06.08, 21:13 Z Krakowa. U rodziny jest-hehe:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pancio Re: Onirycznie. IP: *.icpnet.pl 19.06.08, 20:40 Nie wiedziałem Johann, że takie dzieci z probówki jak ty mają taką wyobraźnię!! Wiem, że jak byłeś mały to nikt się nie chciał z tobą bawić, więc wieszałeś sobie kiełbasę na szyji żeby chociaż psy do ciebie przychodziły... no ale wtedy nie było jeszcze internetu... A teraz jak już masz drobne żeby chodzić do kafejki to prowokujesz ludzi żeby ktoś w końcu z tobą popisał...bo nawet matka się do ciebie nie przyznaje-ale to wypadki nauki- w końcu matka dla ciebie to probówka... ... i jeszcze się pewnie łudzisz, że mieszkasz w Niemczech, jesteś Niemcem a to tylko twoja piwnica z polskim IP... ...żałuję jednego, że się ta probówka nie stłukła!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: Onirycznie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 20:48 Przeczytaj p o w o l i jeszcze raz te nieciekawe bzdury, ktore napisales.Widzisz, musisz sie wstydzic.Idz w kat i wstydz sie, a przede wszystkim nie pisz juz tak nudnie pancio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pancio Re: Onirycznie. IP: *.icpnet.pl 19.06.08, 20:57 ja sie nie wstydzę tego co o tobie napisałem, po prostu jestem kreatywny ( <- uwaga!! trudne słowo), a nie tak jak ty (uwaga!! znowu trudne słowo -> ) infantylny!! Widzę, że ci rura zmiękła, a to sie nazywa knock out!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: Onirycznie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 21:37 Pancio, pozwole sobie poimprowizowac twoim tekstem, jest taki inspirujacy , szczegolnie te dwa pojecia - kreatywny i infantylny. W twoim przypadku interesujace byloby np. infantylny kretyn i tak sie juz do ciebie bede zwracal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dud cienko spiewaliscie ... IP: *.e-wro.net.pl 19.06.08, 21:25 Johana cienko spiewaliscie podczas zadymy w Klagenfurcie :) potraficie tylko hajlować za pleców policji heheh na tyle was stac a w waszej druzynie narodowej bramki strzelają polacy ładne kobiety to tylko polki rosjanki i ukrainki w lidze sami obcokrajowcy no to rozumiem twoją flustracje kładz się juz spać ,otrzyj pot z okularów dokoncz browara przetrzyj włosy na brzuchu i ... snij o żelaznej angeli ! goooooool dla portugali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Anzelm Re: cienko spiewaliscie ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.08, 21:37 'śnij o żelaznej angeli!' oszfak! ;DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francuz Re: Onirycznie. IP: 78.52.227.* 19.06.08, 21:45 pozamykajcie sie volksdeucze, nie musicie sie chwalic ze wasze mamusie i siostry sqrwily sie z nazistami , wypad z baru ty wszo niemiecka, twoja matka to sqrwiona wsza, Odpowiedz Link Zgłoś
jacqueline Re: Onirycznie. 19.06.08, 23:33 Z małą pomocą Polaków: Klose, Borowski, Podolski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theo Re: Onirycznie. IP: *.o.pppool.de 23.06.08, 11:21 „Wojna futbolowa” Aktualnie odbywają się kolejne mistrzostwa piłkarskie i znowu dyskutuje się w Polsce o kilku piłkarzach drużyny niemieckiej, którzy mogliby grać „u nas” (np. „Angora” nr 22, z 8.6.2008), spekulując, że: a) „są urodzeni w Polsce” (Podolski, Klose, Trochowski), b) „mają polskie nazwisko” (Podolski, Trochowski, Borowski), c) „mają polskie korzenie” (Podolski, Klose, Trochowski, Borowski), d) „pochodzą z Polski” (Podolski, Klose, Trochowski). Z Polski ma również pochodzić urodzony 2.05.1980 w Neubrandenburg Tim Borowski. Wniosek? Nie grają dla Polski, więc są zdrajcami. Pogląd niemądry i przestarzały. Z głosów dyskusjnych wynika, że o „polskości” zawodnika rozstrzyga nazwisko o końcówce –ski, gdyż również tacy piłkarze jak Pierre Littbarski (mimo, iż takie nazwisko w Polsce nie występuje), Jürgen Grabowski, Ernst Willimowski, a nawet Turek są wymieniani w grupie podejrzanych o polskość. O innych, jak Wosz, Burdenski, Tibulski, Kalwitzki, Szepan, raczej cicho, gdyż albo są na emeryturze, albo już nie żyją. Wyjątek stanowi Ernst Otto Willimowski, który choć urodzony w 1916 roku w Niemczech (Kattowitz), uważany jest za rasowego Polaka, gdyż grał w koszulce z białym orłem i strzelił dla Polski cztery gole w meczu z Brazylią w 1936 roku. Poza tym jego nazwisko też kończy się na „–ski”. A że on sam się za Polaka nie poczuwał, nie ma tu żadnego znaczenia. Nie liczą się fakty, rozstrzyga bezkrytyczne polskie „chciejstwo”. Dlatego pomija się milczeniem fakt, że w meczu piłki nożnej Polski z Macedonią na boisku biegało szesnastu zawodników, których nazwiska kończyły się podobnie, a to: Lewandowski, Golański, Majewski, Zahorski, Saganowski, Murawski, Milosevski, Naumoski, Sedloski, Tasevski, Mitreski, Vasoski, Noveski, Georgievski, Grozdanovski i Lazarevski. Wszyscy Polacy? Czy to wystarczy aby do niektórych hurapatriotów polskich dotarło, że nazwiska nie mają żadnego znaczenia i o niczym nie świadczą. Określają jedynie tożsamość człowieka, który je nosi. Nazwisko nigdy nie definiowało przynależności narodowej! Można jedynie mówić o etymologii nazwiska, co jednak niczego nie sugeruje, bo weźmy np. nazwisko Turek, które uważa się w Polsce za „nasze”, za polskie. Otwieram słownik języka czeskiego, a tam też Turek. No to jakie ono jest, czeskie, czy polskie? A Toni Turek, mistrz świata z 1954 roku urodził się w Duisburgu. Inny zawodnik niemiecki o „polskim nazwisku”, mistrz świata z roku 1974, Jürgen Grabowski, urodził się w Wiesbaden, a Pierre Litbarski mistrz świata z 1990 roku w Berlinie. Nie pamięta się, że w 1990 roku mistrzem został również inny piłkarz o „polskich korzeniach”, urodzony w Berlinie Guido Buchwald, wnuk Oskara Buchwalda, który wspólnie z bratem Paulem po 1945 roku szefowali drużynie piłkarskiej Ruchu Chorzów. Rozpatrując niepolskie nazwiska zawodników „urodzonych w Polsce”, to Klose pochodzi od niemieckiego imienia Nikolaus, którego forma Niklos daje takie nazwiska, jak Klos, Kloss, Kloos, Klose, Kloske, Glos, Loos, Lohs i in. A nazwisko Podolski? Można je asocjować z nazwą Podola na Ukrainie, choć byłoby głupotą twierdzić, że Podolski to Ukrainiec. Zaś gdy chodzi o Borowskiego, to nie wiem gdzie i kiedy urodzili się jego rodzice i czy mieszkali przed urodzeniem syna w Polsce. Od zakończenia II wojny światowej minęły 63 lata, więc przypuszczam, że gdyby, to raczej jego dziadkowie mieszkali na terenach niegdyś niemieckich. Lecz jeśli np. zostali po wojnie przez Polaków „usunięci”, to jest hipokryzją powoływanie się na jego „polskie korzenie”, które zresztą wpierw należałoby udowodnić. Skąd biorą się te nietrafne osądy? Zwyczajnie z niewiedzy. Bo jak ocenić tę młodzież śląską z południa regionu, która chodzi do polskich szkół, uczy się języka polskiego, lecz po powrocie do domu „godo po našymu” lub po czesku. Ogląda czeską telewizję, a gdy reprezentacja Polski w piłce nożnej gra z Czechami, to kibicują Czechom. Negatywnie jak Willimowskiego, Podolskiego, Klosego? My autochtoniczni Górnoślązacy byliśmy zawsze podzieleni. Optowaliśmy bądź to za Niemcami, bądź Polakami, bądź Czechami i żyło nam się razem dobrze, nawet ze świadomością, że „nikt nas nigdy nie pytał kim jesteśmy, nam zawsze mówiono kim jesteśmy”. Nie przeszkadzało nam to i nie przeszkadza kochać naszą domowinę (Heimat), nasz Sląsk. Dowiedziałem się akurat, że jakiś śmieszny polityk niepoważnej partii polskiej, cierpiący na brak medialnych wyróżnień, pragnie Podolskiemu cofnąć polskie obywatelstwo za to, że strzelił Polakom gola. Co on by zrobił z reprezentantem Niemiec Kevinem Kuranyi? Imię amerykańskie, nazwisko węgierskie, urodzony w Rio de Janeiro, dorastał w Panamie, a gra w zespole Niemiec? Ma trzy obywatelstwa i nikt mu niczego nie zarzuca. A gdyby „pochodził z Polski”? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theo Re: Onirycznie. IP: *.d.dial.de.ignite.net 09.07.08, 13:06 Mimo, iż mistrzostwa Europy w piłce nożnej zbliżały się ku końcowi, dyskusje o nazwiskach piłkarzy niemieckich mających „polskie korzenie” trwały nadal. Do tego tematu, i to sformułowaniami, których powierzchowność razi, powrócił piórem Krzysztofa Kawy „Dziennik” nr 143 z dnia 20.06.2008. Krzysztof Kawa twierdzi np., bez zaciągnięcia opinii u źródła, że „rodzice obu niemieckich piłkarzy są Polakami”. Dziennikarska rzetelność wymaga, aby to z rodzicami piłkarzy uzgodnić. Wielu Slązakom niemieckiego pochodzenia wciśnięto po II wojnie światowej nie tylko polskie obywatelstwo, lecz nawet polską narodowość! Większość z nich, w obawie przed represjami, zgodziła się i z upływem lat zaadaptowała się do nowej rzeczywistości. Czy fakt urodzenia w jakimś kraju rozstrzyga o narodowości urodzonego? Jeśli Krzysztof Kawa tak uważa, to mam dwa pytania. Pierwsze, w jakim kraju urodzili się dziadkowie „obu niemieckich piłkarzy”? I drugie, czy urodzeni w Niemczech holywoodzcy aktorzy Bruce Willis i Sandra Bullock, która zna jeszcze nieco język niemiecki, to Niemcy? Dalej bajdurzy K. Kawa, że Klose i Podolski „urodzili się nad Wisłą”, co ma oznaczać, że w Polsce. No, to ja się pytam czy Opole i Gliwice leżą nad Wisłą? A jak leżą nad Odrą, to już nie w Polsce? Późniejszy tekst jest już bardziej rzeczowy, choć podkreślenie, że „Klose” nie jest pierwotną formą nazwiska, lecz „raczej Kloze, bo tak w oryginale brzmi nazwisko rodowe ojca Mirosława”, jest albo próbą manipulacji albo świadectwem mizernej fachowości dziennikarza. Nie wiem czy przed 1945 rokiem rodzina ojca Mirosława pisała się Kloze, lecz wiem, że spolszczona forma Kloze jest kalką fonetyczną niemieckiego nazwiska Klose, gdyż w Niemczech literę „s” czyta się „z” i tak też to nazwisko po 1945 usłyszał i zapisał jakiś prosty polski urzędnik. Ta dziennikarska niedokładność przypomina mi pewne wydarzenie parlamentarne z okresu międzywojennego na Sląsku. Na jesieni 1925 roku Klub Niemiecki Sejmu Sląskiego, zaprotestował przeciwko uprawianej przez prasę polską na Sląsku w stosunku do mniejszości niemieckiej „hecy”. Cytujący ten tekst dziennikarz Gazety Wyborczej (Gazeta w Opolu z 31 grudnia 1993 roku), Jacek Goclon, na wszelki wypadek podparł się wyjaśnieniem „cytat dosłowny ze stenogramu sejmowego”. Czy przyczyną była słaba znajomość języka polskiego członków niemieckiego klubu parlamentarnego, czy słaba znajomość języka niemieckiego polskiego stenografisty, nie wiem. Lecz posłowie niemieccy nie krotochwilę mieli na myśli, lecz to, co się w języku niemieckim nazywa „hetzen”. Protestowali więc przeciwko typowemu dla ówczesnej prasy polskiej na Sląsku „szczuciu i judzeniu” przeciwko Slązakom. A takie „drobiazgi”, jeśli np. ich autorzy nie gonią za za medialnymi awansami, powinni wiedzieć i Krzysztof Kawa i Jacek Goclon. Więcej powagi i poszanowania innych proszę! Jeśli w Angorze 22/2008 za polskie uznali dyskutujący nazwiska o końcówce –ski, tak w „Dzienniku” nr 143/2008 za cechę polskości uznaje się miejsce urodzenia. W obu przypadkach niesłusznie. A tak bardziej rzeczowo. Czy nie byłoby rozsądniej rozpocząć sukcesywną pracę z polską młodzieżą piłkarską? W Polsce nie brak talentów, o czym świadczą znakomite występy polskich juniorów na międzynarodowych turniejach piłkarskich. Oglądałem w telewizji polskiej dyskusje trenerów piłkarskich i działaczy. W krytykowaniu i udzielaniu porad są znakomici. Jednak każdy surowy diament, aby zyskał na wartości należy oszlifować. A tego oni nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: Onirycznie. 19.06.08, 20:09 Polsat reklamuje "studio przed meczem Portugalia - Niemcy" A tu cały czas Borek z Hajtą, Brzęczek z Kowalczykiem ładują w Leo. I tak od od poniedziałku. Czy im się to nigdy nie znudzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kokosso A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemcy ... IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.08, 20:07 Już nikt się z tym nie kryje. Mamy oficjalną wojnę Zczuba vs Polsat. Oboje "słodzą" sobie niemiłosiernie, a Borek dodatkowo w Przeglądzie Sportowym dopierdziela. Końcówka mistrzostw zapowiada się intrygująco :) Odpowiedz Link Zgłoś
zczuba Re: A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemc 19.06.08, 20:20 Naprawdę myślisz, że oni to czytają? Wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartman Hajto i reszta IP: *.devs.futuro.pl 19.06.08, 20:25 ...Hajto czytać nie umie, chyba że banderole na fajkach:P Odpowiedz Link Zgłoś
cosmaty.darek Re: Hajto i reszta 19.06.08, 20:29 Ale zaczes i spojrzenie ma nieziemskie. Przyznaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartman Re: Hajto i reszta IP: *.devs.futuro.pl 19.06.08, 20:31 ...twardziel z żelem:P o k...a jak to brzmi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Anzelm Re: Hajto i reszta IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.08, 20:58 1o/1o ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kokosso Re: A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemc IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.08, 20:27 Pewności nie mam ale strasznie ich boli, że ich krytykują. A tylko wy to tak fajnie i otwarcie robicie, za co wielki szacun! Bo gadanie od 3 dni o przygotowaniu fizycznym jest żałosne. Róbcie chłopaki swoje bo was czyta się z przyjemnością a ich słucham z konieczności. Naprawdę chętnie zobaczyłbym studio w którym byliby na przykład Borek z Hajto ze strony Polsatu, a od was np. Michał i Bohdan. To byłaby ciekawa rozmowa! Jak Beenhakker nie chciał przyjść to może was zaproszą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Anzelm Re: A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemc IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.08, 20:59 co Mateusz Borek zabrałby ze sobą na bezludną wyspę? - żel do włosów - Romana Kołtonia - żel do włosów dla Romana Kołtonia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZk Re: A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 21:17 Ja to wątpię, czy oni w ogóle umieją czytać. Czesio Michniewicz mówił dzisiaj o Andżelice Merkel. A Czesio z "Włatców móch chodzi do klasy z Andżeliką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemcy ... IP: 83.238.168.* 19.06.08, 20:17 W flashowym składzie Portugalii widzę dwóch bramkarzy - Ricardo na bramce i Quima na lewej obronie. Czy to jakaś nowa koncepcja Scolariego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orwell A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemcy .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 20:24 Schweinsteiger w skladzie? To co? - czerwone kartki sie kasuja po meczach grupowych???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efoludek panowie śpicie?? IP: *.icpnet.pl 19.06.08, 20:28 pobudka :p od godziny nic nie napisaliście, śpią z twarzą w klawiaturze :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re:Przystojni sa nasi Jungs i przyjemni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 20:43 Pokibicujcie sobie Polaki, my tak i tak dzisiaj WYGRAMY. Odpowiedz Link Zgłoś
skrot.myslowy Ja jeszcze "z czego słynie Portugalia" 19.06.08, 20:41 Przecież Portugalia to NAJLEPSZY na świecie korek. Ale nie taki wkręcany do butów piłkarskich, nie drogowy, ale jako materiał między innymi do butelkowania win. 9 na 10 butelek najlepszego wina w Europie (nie wiem jak na świecie) jest zakorkowana korkiem z Portugalii, a nie jakimś syntetycznym badziewiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozin "A Niemcy, no cóż." IP: *.baa.pppool.de 19.06.08, 20:42 To sa Slowency. Slowency z Oberkrain spiewajacy po niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okoorin Re: eu rzadzi niemcy rosja turcja IP: *.pools.arcor-ip.net 19.06.08, 20:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszka A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemcy .. IP: *.gprs.plus.pl 19.06.08, 20:45 Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale widać było w trakcie grania hymnu, że cała drużyna niemiecka śpiewała oprócz jednego zawodnika. Zgadnijcie którego? Tak samo było w poprzednich 2 meczach. Nie wierzę, że nic nie dało się zrobić w odpowiednim czasie, żeby grał on dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Anzelm Re: A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemc IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.08, 21:11 on sam nie chciał grać dla Polski, patrz tu: pl.wikipedia.org/wiki/Lukas_Podolski to volksdeutsch jest zwykły i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POWIŚ(L)E Re: A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemc IP: *.chello.pl 19.06.08, 20:49 .. arkę!!! zawsze- w czasie euro też!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajmon A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemcy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 20:50 Odpowiedź na konkurts: bo ta trawa była wywieziona gdzieś w stronę Holandii na "regenerację" i dlatego miejscami nest teka wypalona... jak to trawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrrrrrrrr Na szczecie ... IP: *.dyn.optonline.net 19.06.08, 20:51 nie musze sluchac Borka i reszty tej nawiedzonej bandy . Jezeli ten wyzelowany picus , naprawde powiedzial te bzdure o meczu z Portugalia , to dowod na to , ze narodzil sie nam nowy " lepszy " Tomaszewski. Czubaki , mam nadzieje , ze w koncu wyskrobiecie powazny artykul nt. ekipy komentatorow Polsatu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandra A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemcy ... IP: *.dhcp.smrt.tn.charter.com 19.06.08, 20:56 dzisiaj jestem portugalka polskiego pochodzenia mieszkajaca w usa. a deco strzekli niemcom gola i bedzie po kwiatkach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sza-ko A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemcy .. 19.06.08, 20:59 Kołtun jak zwykle bredzi o pieniądzach. W porównaniu z tymi komentatorami nasi piłkarze to EKSTRAKLASA ŚWIATOWA. O Boże kto dopuścił do głosu takich palantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZk Jerry Maguire IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 21:02 Co za bzdury wypisujecie?! Najbardziej znany cytat z "Jerry'ego Maguire'a" to SHOW ME THE MONEY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zczuba Re: Jerry Maguire 19.06.08, 21:03 fakt, ale zależy czy wśród kobiet, czy facetów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: Hurra , wir ueber alles IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 21:09 A teraz dobijemy tych prymitywow z konca Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Hurra , wir ueber alles IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 23:08 widze ze nie nauczyli cie jeszcze niemieckiego na zmywaku pod berlinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Anzelm Re: Jerry Maguire IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.08, 21:17 zmieniliście płeć jakoś ostatnio czy zrobiliście się metroseksualni? Odpowiedz Link Zgłoś
sza-ko Re: Jerry Maguire 19.06.08, 21:11 Nic mnie nie obchodzi widzenie świata reżysera niewielkiego lotu Cameron'a Crowe. Komantatorzy POLSATU są beznadziejni szczególnie KOŁTUN to wielkie nieporozumienie Odpowiedz Link Zgłoś
criss82 No i Bastian Świniopas strzelił bramkę 19.06.08, 21:08 więc Ronaldo musi strzelić trzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietka kołtoń IP: *.chello.pl 19.06.08, 21:09 kołtoń powinnien w koncu wyjechać do niemczech skoro jest takim niemieckim patriota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fck A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemcy .. IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.08, 21:11 Osz qwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: I dobilismy ich. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 21:15 Polaczki, patrzcie u podziwiajcie.Nie pisze uczcie sie od nas , bo do nauki nie jestescie po prostu zdolni.2-0, hurrra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fck Re: I dobilismy ich. IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.08, 21:20 Halt deine Klappe du Arschloch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: I dobilismy ich. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 21:23 Widać, że Niemcy uczyli się od Polaków, jak pokonac Portugalię. Na odprawie Loew mecz z Chorzowa puszczał i mówił: "Wiem, chłopcy, że nie potraficie tak zagrać, jak Polacy w tym meczu, ale chociaż spróbujcie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: I dobilismy ich. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.06.08, 21:29 Dziwne zeby wielokrotny MISTRZSWIATA uczyl sie od jakiejs szmacianki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fds Re: I dobilismy ich. IP: 80.54.10.* 19.06.08, 21:32 Wejdź sobie na swoje niemieckie forum i nie spamuj nam tu, proszę. Albo idź pooglądać swoich niemieckich idoli - Odonkora, Klosego i Podolskiego w TV. PS. Władasz językiem polskim jakby był Twoim Muttersprache - gdzie się tak ładnie nauczyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: I dobilismy ich. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 21:40 Ciężko w to uwierzyć, a jednak... Loew szybko zdał sobie sprawę, jak wiele może się nauczyć od Polaków. Niestety, jak widać niemieckie grajki nie są zbyt pojętne, bo już sobie dali bramkę strzelić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre Re: I dobilismy ich. IP: 80.54.10.* 19.06.08, 22:00 Czemu niestety? Ja licze,że Niemcy dziś wrócą do domu!:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemcy ... IP: *.acn.waw.pl 19.06.08, 21:17 Jak można odmieniać skrót "UEFA" pisząc "UEFY"? Litości, Panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemcy .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 21:18 trochę to wygląda, jak Polska - Portugalia z Chorzowa. Szybkie dwie bramki... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.06.08, 21:25 acotojest polska?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: A teraz na poważnie, czyli Portugalia - Niemc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 21:32 To ten kraj, z którego pochodzą najlepsi gracze z niemieckiej drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dud Klozet spiewał cały hymna IP: *.e-wro.net.pl 19.06.08, 21:18 Podoba mi się ten volksdeutch Klozet wyjachał z Polski w wieku jakis 14/15 lat a teraz juz zapomniał po Polsku i nie pucuje się do Polski a hym cały niemiecki spiewa .. no i dobrze my tez nie chcemy o nim słyszec dyć to niemiec ! Podolski bierz przykład z niego bo w twoim sercu może jest orzełek ale czarny :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRG Re: Klozet spiewał cały hymna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.06.08, 21:21 DEUTSCHLAND ÜBER ALLES HAHAHAHIHI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Anzelm Re: Klozet spiewał cały hymna IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.08, 21:22 amen bracie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wico63 Re: Klozet spiewał cały hymna IP: *.pools.arcor-ip.net 19.06.08, 21:46 Nie 14/15 lat,a siedmiu.Rozmawia czysciutko po Polsku(wiem co pisze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferf Re: Klozet spiewał cały hymna IP: 80.54.10.* 19.06.08, 22:18 W czasie MŚ 2006 wypowiadał się dla radia, i zapamiętałem,że mówił po śląsku z silnym niemieckim akcentem (jestem Ślązakiem i umiem odróżnić polski-śląski akcent od niemieckiego). Jest gdzieś jakiś wywiad z Nim w necie, gdzie mówi po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wico63 Re: Klozet spiewał cały hymna IP: *.pools.arcor-ip.net 19.06.08, 23:10 Morzesz wierzyc albo nie,ale 5 lat temu mialem okazje na jednej imprezie dluzszy czas z nim rozmawiac,chociaz mieszkam tez za granica i posluguje sie tak samo polskim jak i niemieckim jezykiem bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
niewygodny Re: I bardzo dobrze 19.06.08, 21:20 Trzeba bylo Loewa na trybuny nie odsylac. Duchy z mrocznych lasow Germanii potrafia sie mscic. To nie to co nasze slowianskie chochliki. Odpowiedz Link Zgłoś