Dodaj do ulubionych

Prezes Legii oburzony zachowaniem poznańskich k...

• Gość: Poznaniak Brawo Rumel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 21:14
      Podpisuję się pod Twoim postem.
      A "obiektywnym inaczej" redaktorkom z GW przypominam, że poznańscy
      kibice potrafią zorganizować tzw. bojkot konsumencki. I strzeżcie
      się, żeby po KP następnym obiektem bojkotu nie była GW.
      Macie jeszcze czas na poprawę: np. dyscyplinarka dla plującego jadem
      Błońskiego może odroczyć wyrok.
      • Gość: KCP Re: Brawo Rumel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:29
        Super pomysł :)
    • Gość: pyraodzawsze flaga przedstawiającą zrujnowaną Warszawę.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 21:17
      Podzielam uburzenie - transparent rani naszą polska godność.
      Wywiesili go ludzie, którzy mniemają że nasz Kraj nie ma historii,
      bo w szkole zwyczajnie leniuchowali i historia ich nie interesowała.
      Teraz wchodzą w dorosłe życie i mają przykład lekceważenia
      wszystkiego i pogardy dla największych świętości.Taki przykład swoim
      postepowaniem daje nasza elita polityczna - cel uświęca
      środki;pognębić Warszawiaków, pognębić Legię, pognębić przeciwników
      politycznych za wszelką cenę. Jestem Poznaniakiem, jestem kibicem
      Kolejorza od zawsze,też byłem na tym meczu i wstydzę sie za tych,
      którzy ten durny transparent wywiesili. Wszystkich Warszawiaków
      PRZEPRASZAM. Przebaczcie!
      • Gość: james Re: flaga przedstawiającą zrujnowaną Warszawę.. IP: 217.116.104.* 06.10.08, 21:24
        wielki szacun na ten post
        kibic Legii
        życzę dlaszych sukcesów w pucharach dla jedynej polskiej druzyny,
        musze przyznac ze pilkarze z wielkopolski mają jaja, tak trzymać
      • Gość: koxiarz Re: flaga przedstawiającą zrujnowaną Warszawę.. IP: *.chello.pl 06.10.08, 22:54
        Gość portalu: pyraodzawsze napisał(a):

> Podzielam uburzenie - transparent rani naszą polska godność.
        > Wywiesili go ludzie, którzy mniemają że nasz Kraj nie ma historii,
        > bo w szkole zwyczajnie leniuchowali i historia ich nie interesowała.
        > Teraz wchodzą w dorosłe życie i mają przykład lekceważenia
        > wszystkiego i pogardy dla największych świętości.

Jak już ci wcześniej wytłumaczono na tym forum, trudno uważąć panoramę warszawy z PKiN oraz mostem świętokrzyskim z powstaniem warszawskim.

W tej sytuacji twoje słowa na temat znajomości historii niestety okazują się prawdzie, tylko może źle zaadresowałeś swojego posta. Niestety niedouczony jesteś ty (mikals chyba też skoro napisał taki list) a nie kibice z Poznania. co więcej braki w ywkształceniu widać także na innych polach, zwłaszcza w zdolności do samodzielnego myślenia a nie przyjmowani czichś poglądów za swoje. Otóż trzba być strasznie zindoktrynowanym,żeby wszystko w tym kraju odbierać ppoprzez "martyrologię narodu polskiego", nawet tak bałhe sprawy, jak rywalizacja (i to całkiem inteligentne nawiązanie do flagi i zachowania kibiców Legii oraz celów Lechitów-pokonanie Legii) kibiców dwóch drużyn w miejscy specjalnie do tego przeznaczonym, czyli stadionie piłkarskim.

PS. Dzine, że dziennikarze bronią wolności słowa tylko i wyłącznie gdy dotyczy to ich bezpośrednio. Jakaś obłuda? Dziennikarz może napisać wszystko a kibic ma siedzieć cicho? Taka postawa strasznie razi ludzi myślacych, którzy tak naprawdę są "targetem" gazety chcącej być dziennikiem opiniotwórczym. Niestety takie spłycanie tematów sprowadfza was kolejny raz do poziomu tabloidów. Szmacicie sie na każdym kroku.

PPS. Wiem że i tak wytniecie ten post, bo administrator nie znosi słusznej krystyki pod adresem nieomylenj GW.(Byłem regularnym czytelnikiem Gazety, neistety w przeciągu ostatnich dwóch lat wasz poziom sięgnął bruku)
        • Gość: james Re: flaga przedstawiającą zrujnowaną Warszawę.. IP: 217.116.104.* 06.10.08, 23:06
          jakoś nie wycieli ... :-)
      • Gość: jaki wstyd Re: flaga przedstawiającą zrujnowaną Warszawę.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 23:58
        jestem kibicem Legii, znam się na historii, więc nie przetlumaczy mi byle palant
        że Powstanie Warszawskie bylo czymś szczytnym w dziejach naszego narodu, heroizm
        tak ale i zupełna bezmyślność dowódców AK, przez właśnie których zginęło tyle
        ludzi. Nie mówi się o tym bo jednak 200 tys. ludzi zginęło, nie wiem po co
        tylko. Może takie transparenty pomogą w przywróceniu prawdziwego obrazu tamtych
        czasów
    • Gość: maretzky Prezes Legii oburzony zachowaniem poznańskich k... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 21:30
      Ależ ta warszafka śmieszna, obrazili się na zburzony PKiN i most siekierkowski
      hehehe, ale juz że powstanie warszawskie, patriotyzm i martyrologia. Puknijcie
      się w puste wiejskie główki, jestem polakiem, a jakoś flaga mnie nie rusza, może
      dlatego że jestem z breslau i u mnie nie było powstania i mieszkają tu sami
      niemce hehehe :D. Akcja lecha jak każda inna, czy to żenada - raczej nie, chyba
      że mamy kompleksy i uciekamy do mamy jak nam źle. Dziecinada panie prezesunio :D
    • Gość: prezes Prezes Legii oburzony zachowaniem poznańskich k... IP: *.eastwest.com.pl 06.10.08, 21:32
      a mi ta sektorowka od razu skojarzyla sie z sektorowka Legii a nie z powstaniem.
      nie widze w tym nic zlego. tylko jakis zdrajca musial sie pojawic wsrod kibicow
      Lecha bo ....Legia miala przygotowana odpowiedz hehe. a moze pan Miklas
      skomentowalby prezent jaki dostal od swoich kibicow na bulgarskiej. z tego co mi
      wiadomo to race sa zabronione ...
    • Gość: xxx Kolor trawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 21:38
      Pewnie jak wyjdziemy z grupy to G.wno Warta przyczepi się że kolor
      trawy nie spełnia norm europejskich.......
    • nowak11 W sanatorium staruszek z Poznania... 06.10.08, 21:43
      ...pyta się partyzanta z Kielc, co robił w czasie wojny. Partyzant mówi, że
      wysadzał pociągi, zabijał Niemców itd. Na co poznaniak: "Eeee, u nas to było
      zabronione";)))
      • Gość: paderewski Re: W sanatorium staruszek z Poznania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:58
        Pierwszy Naczelnik Szarych Szeregów Florian Marciniak był
        Poznaniakiem!!!
    • Gość: Niunio_Eta BU HA HA!! IP: *.gprs.plus.pl 06.10.08, 21:46
      A ja na tam widzę głównie barwy Legii i jeszcze do tego przekreślony znaczek
      Legii, zatem zwrot "Zniknie Warszawa" dla mnie jasno odnosi się do Legii
      Warszawa! I niech znika! Ot buzi na dowidzenia ;P
    • Gość: gość z Poznania ale drewno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 21:49
      GW i kretyn Błoński tylko podjudzają do wzajemnej nienawiści,a sami
      chleją i świetnie się bawią nami kibicami.
    • Gość: śrem Prezes Legii oburzony zachowaniem poznańskich k... IP: *.icpnet.pl 06.10.08, 21:56
      trochę dystansu - tort Mu zaszkodził??
      • Gość: XXL Kibic Lecha oburzony zachowaniem prezesa legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:28
        Ot idiota. Patrz i myśl ... Flaga z panoramą miasta , most Siekierkowski, Pałac
        Kultury co to ma wspólnego z powstaniem Warszawskim. Czy wszystko co kojarzy się
        z ruinami, np.cegła będzie zawsze źle odbierane w Warszawie ?
        To co można zobaczyć na sektorówce to tylko przypomnienie zachowania kiboli z Wawy.
        Po zdobyciu mistrzostwa 2002 roku kibice Ległej wawa urządzili sobie totalną
        demolkę miasta :
        "Najlepsi kibice po zdobyciu mistrzostwa przez najlepszy zespół pokazali całej
        Polsce, że potrafią się najlepiej bawić i w jak najlepszych intencjach
        zniszczyli najlepszą część swojego najlepszego miasta co jest najlepszym dowodem
        na to, że rzeczywiście są najlepsi :-) "
        A to z najnowszej historii tego naj lepszego klubu w Polsce :
        www.legia.net/news.php?id=29728
    • Gość: Rdzenny Polak Miklas bujaj się, wy nawet Polską nie jesteście! IP: *.spray.net.pl 06.10.08, 22:02
      Warszawa to nie Polska tylko Mazowsze i Polakom kojarzy się z czymś obcym, dla nas jesteście "zagranicą".
      Rdzenna Polska to MY, Wielkopolska, Śląsk, Małopolska, Pomorze, Ziemia Łódzka. Reszta była do NASZEGO kraju dołączona.

Co wy sowieccy warszawscy towarzysze piszecie o polskich skojarzeniach na Wasz temat? Ruiny? No tak, jak się wjeżdża do Warszawy to jest to wciąż ruina postrzelana podczas wojny od której minęły już 63 lata. Podniecacie się waszym kolejnym przegranym powstaniem twierdząc że to obrona polskości. Otóż nie, to obrona mazowieckości nie mająca z nami wiele wspólnego, no może tyle że była wymierzona we wspólnego wroga jakiego wówczas mieliśmy.
      Sektorówka Kolejorza przedstawiająca Warszawę kojarzy mi się z zabałaganioną ruiną po której pomykają czterdziestoletnie tramwaje, chodzą dziwni ludzie z jakimś pararosyjskim akcentem którzy dopiero co schowali do szafek walonki, waciaki i uszatki z czerwoną gwiazdą na czole.

A teraz poszli do swoich do Moskwy na skargę, tam jest wasz rejon :]
      Nie jesteście Polską, nie jesteście Polakami i nie będziecie za takich uznani wy wschodni barbarzyńcy.
      • Gość: james Re: Miklas bujaj się, wy nawet Polską nie jesteśc IP: 217.116.104.* 06.10.08, 22:11
        Człowieku, a co twój wywód ma wspólnego z wywieszeniem flagi na
        stadionie ???
        lepiej zapytaj swoje mamy, babci, cioci skąd pochdzą, może się
        okazać że ze Lwowa, Wilna ... a toż to, wg ciebie, moskale
        a w Poznaniu to rozumiem że same nowiutkie tramwaje pomykają ...
      • Gość: Jerzy Re: Miklas bujaj się, wy nawet Polską nie jesteśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:12
        Dureń jesteś a nie rdzenny polak
    • Gość: Jerzy Prawdziwy wymiar sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:09
      Witam
      Wypowiadam się jako Poznaniak z krwi i kości, jako wierny od wielu lat kibic KKS
      Lecha Poznań.
      Proszę o urażonych (urażonych faktycznie) o uznanie tej flagi jako wypadek przy
      pracy poznańskich kibiców. Rozumiem założenie chłopaków organizujących tę oprawę
      meczową, wiem że chcieli uderzyć w wiadomą flagę legii, niestety, wyszło jak
      wyszło. Widząc ten obraz miałem jednoznaczne skojarzenie, trzeba niestety
      posiadać odrobinę wiedzy historycznej i wrażliwości na historię całego Narodu
      Polskiego organizując oprawy meczowe. Piszę to jako kibic Lecha Poznań.
      Przepraszam w tym miejscu za ludzi którym wydaje się że są kibicami Lecha
      Poznań, piszących na tym forum wątki obrażające martyrologię powstańczej
      Warszawy, w idiotyczny sposób porównujący powstania wielkopolskie i warszawskie.
      Wybaczcie kretynom, bo w szkole nauczono ich tylko pisać, nic więcej :(
      Oczywiście kretynów nie brak po obu stronach, lecz ja zawsze obarczam o to tzw.
      element napływowy, czyli tych którzy będąc neofitami zarówno danych miast jaki i
      neofitami ruchu kibicowskiego nie potrafią odróżnić animozji (możecie nazywać to
      również nienawiścią płynącą we krwi) różniących nasze miasta od tego co łączy
      nas wszystkich, czyli bycia Polakami !
      Zostałem wychowany na urazie i niechęci do legii warszawa, dobrze wiemy skąd u
      nas ta niechęć, opuszczę również zasłonę miłosierdzia na zachowanie tzw.
      warszawiaków (głównie elementu napływowego) w stosunku do ludzi z Wielkopolski.
      Wiemy co nas dzieli. W tym momencie chciałbym przypomnieć pierwszy mecz Pucharu
      Polski z roku 2004 i transparent : "Warszawa - Poznań. Dzieli nas wszystko,
      jedno łączy..." www.lechpoznan.pl/pliki/galeria/3/1666.jpg Niestety,
      drugi mecz udowodnił że tylko niektórzy z was zasługują na miano rywali i kibiców.

Czasy PRL-u okryły wasz klub hańbą, nie da się tego zapomnieć, wiecie dlaczego
      cała kibicowska Polska ma wasz klub za to co ma (ergo was). Tego nie da się zmyć
      we współpracy z ITI i chyba to podświadomie przeczuwacie. Wiecie że ta nienawiść
      pogłębi się gdy za pieniądze wszystkich zostanie postawiony stadion ITI im.
      waltera. Tak więc życzę wam kibice legii warszawa tego czego pewnie sobie sami
      również podświadomie życzycie, zniszczenia klubu będącego w romansie z ITI,
      spuszczenia go do najniższej z klas rozgrywkowych, zakończenia tego smutnego
      rozdziału w historii waszego klubu i rozpoczęcia nowego rozdziału w jego
      historii, np. nawiązującego do tradycji przedwojennej :)

Na koniec mam apel do wszystkich prawdziwych kibiców :
      Gazownia Wybiórcza w swój zakłamany, faryzejski sposób próbuje wzniecać
      nienawiść, nagłaśniając pewne niefortunne wydarzenia. Nie dajmy się sprowokować,
      wiemy co nas dzieli, wiemy co nas łączy !
      • Gość: james Re: Prawdziwy wymiar sprawy IP: 217.116.104.* 06.10.08, 22:24
        nie czuję się uraziny jakoś specjalnie tą flagą, może ma w pamięci
        to co wyprawiali pseudokibice Legii, toż to samonapędzająca się
        spirala nienawiści, to nie ma sensu ...
        pozwolę się nie zgodzić z twoją opinia że prawdziwym kibicem Lecha,
        Legii, Wisły itp może być jedynie rdzenny mieszkaniec miasta,
        przecież wiele osób z Polski wiernie kibicuje klubom z zachodu
        Barcelona, Real, MU itp. czy oni tez maja sie czuć jak kibice II
        kategorii ... ?
        jak byś poczytał artykuły GW na temat tego co się dzieje na
        stadionie Legii, to może byś miał inne o niej zdanie, po wielokroc,
        ci własnie psudokibice byli przez GW (i inne warszawskie gazety)
        pietnowani.
        z jeszcze jednym sie z tobą w 100 % zgadzam, "wiemy co nas dzieli,
        wiemy co nas łączy !"
        kibic (naplywowy) Legii
        • Gość: Jerzy Re: Prawdziwy wymiar sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:28
          Masz rację z tym elementem napływowym :)
          W Wielkopolsce jest wielu wspaniałych kibiców z miast i miasteczek
          Oni również tworzą tę wspaniałą oprawę.
          • Gość: james Re: Prawdziwy wymiar sprawy IP: 217.116.104.* 06.10.08, 22:51
            w Warszawie również znajdziej więcej prawdziwych kibiców z miast
            okoloicznych czy elementu napływowego ... :-)
            niż banda łysych, bezmyślnych pacanów z "rodowitej" warszawskiej
            Pragi ...
            prawdziwych kibiców w Poznaniu mogę jedynie pozazdościć, tak
            trzymajcie ... wielki szacun
    • Gość: mlx Re: Zenada! przestje kibicowac Lechowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:10
      Biorąc pod uwagę poziom wpisu pozostaje się tylko cieszyć, że
      przestajesz kibicować Lechowi.
    • Gość: llll Prezes Legii oburzony zachowaniem poznańskich k... IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.08, 22:12
      Widać że ludzie z wyborczej ciągle nie mogą przełknąc wygranej Lecha z austrią a dzisiejszy bełkot prezesika jest zenujący
    • Gość: koxiarz Flaga jak była taka była ale... IP: *.chello.pl 06.10.08, 22:16
      Flaga zburzonej warszawy to może przesad, jednak uważam że takie nawiązanie do słynnego motywu jakim jest sektorówka Legii (panorama Warszawy) jest jak najbardziej uprawnione. Z takim symbolem można spokjojnie polemizować i raczej w tym transaarencie doszukiwałbyum sięodwołania do obecnej sytuacji (Legła to dziady, którzy nie potrafią zagrać na poziomie w europejskich pucharach; Lech zamierza zgnieść Legię itp.) niż do kontekstu histroycznego.

Doszukiwanie sie w tym "transparencie" nawiżań historycznych i to do tak tragicznych wydarzeń jak PW jest po prostu nadużyciem i świadczy raczej o ograniczeniu głoszących tego typu hasła. Ja tam uważam, że taka względnie inteligentna, a przede wszystkim POKOJOWA forma rywalizacji kibiców jest jak najbardziej dopuszczalna a ci którzy się tak na to oburzją są odpowiednikiem "bojowników o ochronę uczuć religijnych".

PS. Nie jestem kibicem Lecha, jednak trudno mi nie parsknąć śmioechem gdy kibice Ległej pouczają innych jak wygląda odpowiedni doping ;) Normalnie paranoja goni paranoje.

PPS. Transparent kontrowersyjny jednak reakcje przesadzone. Dlaczego w tym kraju nie wolno pokazać tego na co ma się ochotę (oczywiście gdy to nie łamie prawa)?
      • Gość: ritzy zaban. Abo widzisz, Koxiarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 00:43
        ze pewnych rzecy nie wypada robic. Nawet jesli nie sa zabronione
        przez prawo.
    • Gość: POznaniak Wstyd mi za tych bezmózgowców IP: *.icpnet.pl 06.10.08, 22:27
      Co za banda - jako Poznaniakowi z krwi i kości wstyd mi za tą bandę
      antypolaków... to co zrobili jest oburzające...
    • Gość: antyL dla mnie bomba!:) git sektorowka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:30
    • Gość: lolo dla mnie też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:39
      A Poznaniak to pewnie jesteś,ale z Łowicza
    • Gość: leofan Re: Prezes Legii oburzony zachowaniem poznańskich IP: *.kutno204.tnp.pl 06.10.08, 22:40
      brawo za merytoryczną odpowiedź.....czytaj dalej newsu wybiórczej
    • Gość: anty-idiot Re: Prezes Legii oburzony zachowaniem poznańskich IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.08, 22:43
      przyganiał gar..
      • Gość: Kij w mrowisko Demo(L)kę pamiętamy IP: 217.140.4.* 07.10.08, 09:57
        Moze chodzilo o krajobraz Starowki po przejsciu tych "warszawiakow" rok
        temu?
        patrz.pl/zdjecia/demolka-2006-legia-starowka-warszawa
    • Gość: salo co to ma byc i czemu słuzyc IP: *.xdsl.centertel.pl 06.10.08, 22:50
      debilne podjudzanie wyborczej i tych beznadziejnych dziennikarzy,historia to nasze zycie i rodziny a nie pisanie wyborczej ,odwalcie sie od kibiców raz na zawsze nie macie o czym pisac piszczie o michniku i wałęsie -------------legia
    • Gość: Suchy A ja mam to wszytsko w .... IP: *.chello.pl 06.10.08, 22:51
      Kuźwa ile można ciągle pird... o historii, o naszych cierpiących itp
      itd. Może w końcu zajmiemy się tym co aktualne - drogi dziurawe,
      służba zdrowia leży, szkolnictwo leży, z Zachodu potrafimy ściągnąć
      tylko najgłupsze pomysły. O politykach, kibicach i jeszcze
      kilku 'gatunkach' nie wspomnę, bo by bluzgi poleciały. Jak tak
      wszyscy tylko o tej historii, to może by kuźwa jakieś wnioski z tego
      wyciągnąć, ale nie my tylko krytykować i to, że tamten to źle,
      brzydki itd, a o sobie to nawet nie można dobrego słowa powiedzieć,
      no bo i jakie???
      • Gość: james Re: A ja mam to wszytsko w .... IP: 217.116.104.* 06.10.08, 22:57
        o historii nie da się zapomieć ona nam pokazuje kim jesteśmy ...
        ale masz rację, trzeba patrzeć do przodu i mnie teże wku... ciągłe
        rozdrapywanie ran (stąd brak mojego jakiegoś oburznie na flagę)
        a o sobie to można dobre słowo powiedzieć ... np. kibicowanie w
        Poznaiu - patrz mecz w Wiedniu
      • Gość: Michal Re: A ja mam to wszytsko w .... IP: *.eastwest.com.pl 06.10.08, 23:18
        Po co takie artykuły? Oj boli was doping i zachowanie kibiców. 50
        tysiecy w 3 dni? To chyba tyle w Warszawie w pol roku.
    • Gość: Ali mc Bean Prezes Legii oburzony zachowaniem poznańskich k... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:53
      A co poznaniacy mogą wiedzieć o Powstaniu?
    • Gość: Pan.G lech:legia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:56
      Ludzie co wy się tak tą flagą podniacacie? Lecha zawsze był
      największym wrogiem legi i legia Lecha i tak zawsze było i będzie.
      Tak samo jak poznaniacy - NIE kibice nienawidzą warszawy, tak już
      było jest i będzie.
      Ja osobiście będąc na meczu (jedyny mój mecz w sezonie na który
      uczęszczam)nie odniosłem wrażenia żeby flaga miała przekazać coś
      innego niż informację dla kibiców legii - pokonamy legię, zniszczymy
      warszawe - więc jeśli ktoś nie rozumie przenośni to znaczy że na
      meczu również nie zrozumie. Lech ma wspaniałych kibiców, a
      przeklinają wszyscy taki to już urok polskiej piłki, chocoaż na tym
      meczu to ja słyszałem jeno słowo (przekleństwo) Legia Legia k...a i
      sczerze nie wyobrażam sobie tego meczu bez tych przyśpiewek.
      Pozdrawiam wszystkich kibiców Lecha i J te K z warszwy
    • freon Swietosci nie szargac.. 06.10.08, 23:10
      Darcie szat nad transparentem jest zenujace. Nawet gdyby przedstawial
      on krajobraz po Powstaniu (a pokazywal jedynie krajobraz po przejsciu
      kibicow Legii - przypomne, ze nie bylo przed wojna palacu kultury),
      to i tak nie naruszono tej wielkiej wspolczesnej swietosci. Przyjelo
      sie, ze Powstanie jest absolutnie nie do ruszenia, bo komunisci je
      krytykowali i po upadku komuny Powstanie jest naszym fetyszem. Ale
      przeciez nie kazdy podziela ten stosunek i nie kazdy jest fetyszysta.
      Gdzie w konstytucji jest zapisany nabozny stosunek do Warszawy i
      Powstania?
    • Gość: menel Pałac kultury? IP: 89.108.200.* 06.10.08, 23:25
      Jeśli się nie mylę, to na tym transparencie jest min. PKIN, więc to co pisze
      pan Miklas nt. wojny i powstania jest po prostu totalnym farmazonem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka