baba53 09.03.09, 08:19 jak zwykle srali magali a kibole mają używanie ! Przegonić te firmy ochroniarskie na 4 strony świata ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lider Ruch bezradny wobec kiboli IP: *.chello.pl 09.03.09, 08:28 Ta kobieta ma racje. GW jest tak zaślepione swoim neologizmem "kibol", że nie jest w stanie realnie patrzeć na świat. Policja nie była potrzeba, a ile znacie takich przypadków, żeby ochrona była zorganizowana na tyle by sobie poradzić z taką grupą ludzi? Przeszukany na wejściu zostałem tak ostro, że następnym razem poproszę, żeby kobieta mnie przeszukiwała, bo wiąże się to z mocnymi wrażeniami. To jest zadanie policji żeby wyłapywać po każdym zajściu takie osoby, śledzić monitoring, identyfikować i zatrzymywać. Klub to nie jest organ śledczy. To policja, prokuratura, śady mają wymierzać ludziom kary i dbać o to by nie wchodzili więcej na stadiony. Wszelakiemu chuligaństwu w Polsce winne są właśnie służby państwowe, ale Wyborcza woli obwiniać kluby. Zacznijcie myśleć, bo to dobra cecha dla dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Ruch bezradny wobec kiboli 09.03.09, 08:28 Szadkowski, szczekaj dalej i wyrabiaj wierszówki! Tyle możesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol??? Ruch bezradny wobec kiboli IP: *.toya.net.pl 09.03.09, 08:38 Żal tyłek ściska jak się czyta te mądre artykuły speców z wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka co ty czytałeś baranie IP: *.szczecin.mm.pl 09.03.09, 08:58 a gdzie tu artykół GW ośle,jest to wywiad z .....itd.Jak nie wiesz o co chodzi to nie zabieraj głosu kołku jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: co ty czytałeś baranie IP: *.chello.pl 09.03.09, 09:09 Jest to wywiad z Katarzyną Sobstyl przeprowadzony przez Michała Szadkowskiego z Gazety Wyborczej, nawet nie jest to artykuł Sport.pl, tylko na górze pod nazwiskiem autora masz logo Wyborczej z odnośnikiem do strony wyborcza.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee! Ruch bezradny wobec kiboli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 09:11 Niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego kare ma płacić klub, za zachwoanie debili? Dlaczego policja nie łapie tych pajaców a sądy nie karają ich prawdziwie dotkliwymi karami finansowymi? Co to jest 700zł, przecież to nawet nie pokryje szkód, które wywołali, a byłbym skłonny wyegzekwaować od nich jeszcze odszkodowanie za zniszczone mienie. Tak myśle, że grzywny po 5000-10 000zł byłyby w sam raz, by następnym razem się mocno zastanowić nad sobą - kibolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blogas Re: Ruch bezradny wobec kiboli IP: *.elgrom.laz.digi.pl 09.03.09, 09:25 zgadzam się z tobą w 100% ja bym jeszcze do tego dodał jak ciebie nie będzie stać to to więzienia albo odpracować 100 godzin !! 700 zł to kpina !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Angole jakoś sobie poradzili z kibolami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 10:03 A to nie były niewiniątka. M.in. wysokie kary za wejście na boisko. Na polskie warunki to powinno być od 10 ty. w górę. Nawet do 50tys. zł. z zamianą na prace publiczne. Areszt byłby zbyt prosty. Chyba, że delikwent uporczywie odmawiałby pracy, wtedy kara powinna wzrosnąć. Inaczej się nie da, jak poprzez kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Ruch bezradny wobec kiboli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 09:28 Pani prezes się marzy monitorowanie... To trzeba założyć porzadny monitoring i umieć go osbsługiwać. W Kielcach potrafią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: Ruch bezradny wobec kiboli IP: *.chello.pl 09.03.09, 09:56 Tylko, że to Stadion Śląski, gdzie najważniejsze swoje mecze gra kadra. To chyba nie Ruch ma zakładać tam monitoring. Ale to fakt, że stadiony w lidze trzeba przygotować do cywilizowanego bezpieczeństwa. Zamykanie ludzi w klatkach na mecze nei jest cywilizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlueMaster Ruch bezradny wobec kiboli IP: *.traco.pl 09.03.09, 09:57 Pech chce pani prezes, że w tym przypadku organizator nie pozostaje bez winy. Wiem, że wodą na młyn było by napisanie teraz, że ochroniarze prowokoali, ale to nie prawda oni tam nie przyszli dla przyjemności albo oberwać metalową rurką z baneru reklamowego tylko do PRACY!!! pewnie nie jeden z nich to kibic niebieskich, którego bobili "swoi". Przechodząc jednakowoż do meritum. Błąd organizatora meczu to popierwsze, otwarte wejście na płyte i to tak duże że mógł tam czołg przejechać albo i dwa. Sektory nie były od siebie porozdzielane co oprócz możliwość przejścia z sektorów za bramką do tych gdzie była awantura (z czego wielu pół główków skrzętnie korzystało)powodowało bałagan biletowy. Ludzie stawali w przejściu sektorów do których wstępu mieć nie powinni, zamiast siedzieć na swoich miejsc. Więc pani prezes, kto był na meczu, a ja miałem okazje przebywać w sektorze 32 więc tuż obok wspomnianego miejsca widział, że oprócz głupoty psedukibiców (gó...arzy po 16 lat głównie) potrzeba jeszcze nieudolności organizacyjnej, tak na prawde wystarczyło,żeby kibice górnika ruszyli na przeciw tej grupce i przez nieudolność brak organizacji i zabezpieczeń i głupote ludzi mielibyśmy największy skandal w historii polskiego futbolu. Prosze zatem nie zwalać winy wyłącznie na kibiców bo sami do tego ręke przyłożyliście. Wreszcie na koniec, żaden z szefów kibiców, nie może zagwarantować pani ani nikomu że nie znajdzie sie garstka kretynów którzy ustaleń przestrzegać nie będą i spowodują awanture. Jednoznacznie trzeba powiedzieć jednak, że kare powinni płacić Ci debile, którym zachciało sie biegać po bierzni i nie tylko a nie klub. Choć jakieś upomnienie dotyczące zabezpieczenia imprezy, które otworzyło by oczy na własne błedy jest wysoce wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY Ruch bezradny wobec kiboli IP: 94.254.248.* 09.03.09, 10:07 Nie jestem w stanie zrozumieć jednego. Jak w Niemczech czy Grecji są zamieszki na meczach czy po , to awanturują się KIBICE. Nawet czasami są to starcia FANÓW. Jak w Polsce sie zdarzy cokolwiek złego podczas meczu ,to są to KIBOLE.Czasem też PSEUDOKIBICE i BANDYCI. Czyżby obywatel Szadkowski brał udział w kampanii na zamówienie? To chyba nie jest przypadek prawda? Panie Szadkowski! Jesteś Pan tak nędzny i tak oczywsite jest ,że siedzisz w kieszeni ITI ,że sie rzygać chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idefix Ruch bezradny wobec kiboli IP: *.erlm.siemens.de 09.03.09, 10:08 Ja mam taki pomysł. Niech kluby wynajmują zewnętrzne firmy do organizacji meczów. Wtedy po pierwsze będzie to organizacja bardziej profesjonalna, bo jak organizator nawali to drugiego zlecenia nie dostanie, a karane też nie byłyby kluby. Wydaje mi się to ciekawy pomysł warty spróbowania. Odpowiedz Link Zgłoś
antypzpn Mam wrażenie ,że w Wyborczej 09.03.09, 10:24 dziennikarze dostają orgazmu gdy użyją słowa kibol albo przynajmniej płacą im wtedy podwójną pensje. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A ja mam wrażenie że stadionowym bandytom 09.03.09, 20:14 zaczyna robić się gorąco koło tyłka i stąd ta nienawiść mdo gazet, które opisują ich "wyczyny".:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Legia bez kiboli IP: *.icpnet.pl 09.03.09, 10:28 Szadkowski przytacza legie jak sobie poradziła i jak przestała wpuszczać na stadion kibiców, że ilu was teraz było na meczu? 5.000+1 szadkowski? Bys się nie kompromitował tym, na groclin więcj chodziło gdzie tam mieszkańców było 50 tyś a ilu mieszka w stolicy po zapomniałem? śmiech (stawianie pomysłów ległej jako jakikolwiek wzór jest żałosne po prostu żałosne i kiedyś to dojdzie nawet do ciebie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upadła elka Re: Legia bez k i b i c ó w IP: *.echostar.pl 10.03.09, 21:52 na legię ostatnio biletu dostali żołnierze z powołania, zeby pusty stadion zapełnić... co za żałosny klub, dobrze oglądać wasz upadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robuś Ruch bezradny wobec kiboli IP: *.echostar.pl 09.03.09, 10:37 to klub odpowiada za bezpieczeństwo a policji na stadionie nie ma bo "prowokuje" to raz a dwa rada dla pani prezes gdy sprzedaje się bilety za okazaniem dowodu i z nr PESEL to trzeba taką osobę przyporządkować do miejsca na stadionie tzn miejsce musi być wskazane na bilecie i wtedy za pomocą monitoringu zlokalizować fotelik odczytać kto na to miejsce kupił bilet i żadne kominiarki na twarzy nie pomogą. a jak ktoś się zamienił?? no to ma problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Ruch bezradny wobec kiboli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 11:58 tu sie niestety mylisz, nagminne jest na naszych stadionach siadanie na nie swoich miejscach - co ja mam poradzic, jesli mam bilet na konkretne miejsce, a potem okazuje sie, ze rozsiadlo sie na nim i w jego okolicach pieciu karkow ? jeszcze nigdy nie zdarzylo mi sie siedziec na moim miejscu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda. Ruch bezradny wobec kiboli IP: *.89.126.50.static.crowley.pl 09.03.09, 11:10 www.youtube.com/watch?v=y7xSQt9bTD8&feature=related Namawiam do obejrzenia filmiku z derbow. Ochrona rzucajaca sie z kibicami racami. Niektorzy musza wkoncu zrozumiec, ze panowie w mundurach to takie same szumowiny jak Ci z ktorymi walcza. I jak tu ma byc normalnie jesli lobuzem zwalcza sie lobuza? Odpowiedz Link Zgłoś
maz-46 Ruch bezradny wobec kiboli 09.03.09, 12:43 Jeżeli wynajęta profesjonalna firma ochroniarska nie potrafi zadbać o porządek, to o czym my mówimy? Jestem bardzo ciekaw, jakie są obowiązki takiej firmy i za co ona odpowiada. Klub ma obowiązek, musi wynająć taką firmę, by w ogóle dostać pozwolenie na organizację imprezy masowej. Wobec tego jeśli spełni ten wymóg to za co odpowiada? Co ma zrobić klub, by zapobiec ekscesom? To chyba proste, skoro wynajął firmę ochroniarską... Ta pani twierdzi, że wynajęcie takiej firmy to duży koszt - 25 zł za godzinę na jednego ochroniarza. Jeśli więc ochroniarze nie wywiązali się ze swoich obowiązków i dopuścili do ekscesów, to powinni stracić licencję i nie dostać za taką partaninę żadnej zapłaty! Całe polskie prawo w tym zakresie jest absurdalne. Każe się niczemu nie winne kluby, a ci którzy odpowiadają za porządek żadnej kary nie ponoszą. Dalej oferują swoje gowno warte usługi i maja się całkiem dobrze. Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja ho Ruch bezradny wobec kiboli IP: 82.177.136.* 09.03.09, 16:10 co niektóre pismaki lubią używać słowa kibol i do tegoż samego worka wrzucać pozostałych kibiców. więcej rzetelności pacany !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Ruch bezradny wobec kiboli IP: 96.18.162.* 09.03.09, 18:14 to sie odserepuj od kiboli,inaczej kazdy ma prawo ciebie tez do tej kategorii zakwalifikowac.i zamiast sie oburzac,napisz lepiej jak sytuacje poprawic,jak edukowac ludzi i jak zaangazowac tez i ksiezy, by nie tylko msze odprawiali w intencji klubow[co sprawia jeszcze wiekszy podworkowy nacjonalizm],ale uczyli na podatawie Biblii moralnosci i milosci do bliznich.wlacz sie w krzewienie dobra heja ho Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jak nie potrafisz, nie pchaj się na afisz 09.03.09, 20:11 albo płać! Dość tolerancji dla kobolstwa i bandytyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Bo wielu kibiców Ruchu nie czuje się Polakami 09.03.09, 21:29 to jak ma być dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dickens dlaczego takie niskie kary dla bandytów stadionowy IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.09, 21:44 dlaczego takie niskie kary dla bandytów stadionowych 50tyś które klub dostał podzielić na tych 11 ktorych już mają i będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
darz-bor Re: dlaczego takie niskie kary dla bandytów stadi 12.03.09, 00:47 Powinny być większe przywileje dla służb porządkowych. Gdzie 10-15 lat wstecz ktoś by pomyślał aby zadymę zrobić.Wpadło by ZOMO wpierd.... spuścił i można było by rodziną wyjść a tak strach bramkę biletową przekroczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarsoon zamknac stadion!! IP: 213.17.183.* 10.03.09, 11:43 nie potrafia kibicowac zamknac stasion na dwa lata!!! wszystkie mecze bez kiboli!! a co, pieprtze, nie chce placic podatkow na zabawe dla idiotów! jak nie potrafia sie zachowac to trzeba im utrudnic zabawe! a jesli normalni kibice beda plakac z powodu zamkniecia stadionu, hmm no coz przykro mi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: zamknac stadion!! IP: 96.18.162.* 12.03.09, 01:01 normalni kibice powinni byc pierwszymi,ktorzy przestana chodzic na mecze.okaze sie wtedy ile tak naprawde normalnych kiedys chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Ja czegos tu nie rozumiem. 12.03.09, 18:18 Anglicy mieli wyjatkowa dzicz na stadionach,najzwyklejszych bandytow takich,ze nasi to pestka przy angolach.Oni potrafili zrobic z tymi smieciami porzadek,a u nas podobno sie nie da. Co to znaczy,ze sie nie da,nie ma takiego okreslenia bo wszystko sie da,tylko trzeba chciec.Pani prezes Sobstyl potrafi zalic sie i prawie plakac przed dziennikarzami jacy wszyscy sa zli bo ukarano klub za bandytów.Suma 50tys zl plus zniszczenia na stadionie nie sa chyba zbyt wygórowana suma,zeby w procesach cywilnych nie wyegzekwowac od przestepców.A jesli oni chca sie bic ze soba to niech umawiaja sie w lasach tak zeby nikt nie wiedzial o tym i niech sie tam nawet pozabijaja ich brozka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Ja czegos tu nie rozumiem. IP: 96.18.162.* 12.03.09, 18:36 a moze w Polsce sa sily,ktore nie chca zrobic z tym, porzadku. w przyszlosci bedzie latwiej ten motloch kontrolowac i jeszcze wykorzystac dla" wlasnych,szczytniejszych celow".np.latwiejszego opanowania kraju i latwiejszej kontroli nad obywatelami. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 mecz zGornikiem mial byc wizytowka Slaska 12.03.09, 18:35 i byl.jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: mecz zGornikiem mial byc wizytowka Slaska IP: *.chello.pl 13.03.09, 10:05 dośc rozrób tej bandy z chorzowa!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś