Gość: mmm IP: *.chello.pl 20.04.09, 08:07 fajny, lekki tekst Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pat Re: Maciupeńki as wśród snajperów IP: *.chello.pl 20.04.09, 10:36 Może i Messi jest kurduplem ale za to jest największym piłakazem świata a ty jesyś zmykłym marnym 3 ligowym pismakiem.Zastanawiam sie ile ty masz wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy bob Re: Maciupeńki as wśród snajperów IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.09, 10:47 przeczytaj artykuł jeszcze raz i wtedy skomentuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caniggia Re: Maciupeńki as wśród snajperów IP: *.upc-i.chello.nl 20.04.09, 23:35 jak zwykle milo czytac tak utalentowanego dziennikarza,doskonale spostrzezenie..no coz..jak dla mnie to obecnie mamy 4 najlepszych pilkarzy swiata..i roznica miedzy ich wielksocia jest nieodstrzegalna wlasciwie..messi..tak nastepny genialny kurdupel...po Maradonie..sezon ma jak zbajki jak cala barcelona,panowie i panie,przeciez normalnie Real z taka gra bylby mistrzem..ale tym razem barcelona gra genialnie...Messi stal sie rpawdziwym liderem,ciezko go zfaulowac,upilnowac,ale zobaczymy co pokaze dalej..chocby zArgentyna,nie zapominajmy wielki Diego zdobyl mistrza swiata,wicemistrza..no i tytuly dla napoli...ale jak an razie za lepszego od messiego minimalnie uwazam Cristiano Ronaldo,ma lepsze warunki fizyczne..gra w trudniejszej lidze aitak blyszczy technika,ma strzal zdystansu a messi nie,a reszte potrafia to samo kiwnac kilku gosci iz dobyc bramke...genialny jest tez ibrahimowic,ale za bardzo gwiazdoruje,przydalaby mu sie szkola jak kiedys lalusiowi cristiano..wtedy moglby byc najlepszy..no i jest czwarty muszkieter...kaka..najabrdziej go lubei znich,najmniej efektowny,ale moze dlatego z egra wmilanie..Kaka..chodz do Realu..zostaniesz nowym Di Stefano...skoro Barca ma Maradone...to by bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
mefius1 Kurdupel dziennikarski 20.04.09, 11:03 Kurdupel czy konus to są słowa obraźliwe, Panie Stec. Dobre w "Samych Swoich", ale tam było wiadomo że wieśniak gada do wieśniaka. Natomiast pospolite chamstwo, które właśnie Pan popełnił nie ma nic do poprawności politycznej. Chamstwem jest opisywanie wyglądu kogokolwiek w ten sposób - bo warunków fizycznych nikt sobie nie wybiera. I nie zmienia tego fakt, że koniec końców chwali Pan Messiego. Tanie efekciarstwo, żeby zacząć tekst z większym przytupem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sieja4 Re: Kurdupel dziennikarski IP: *.netis.net.pl 20.04.09, 11:32 ty się znasz. z pisaniem to jedynie masz kontakt jak podpisujesz się co miesiąc w urzędzie pracy. dlatego nigdy nie zrozumiesz intencji piszącego. proponuje przerzucić się na Fakt/super ex. tam masz proste zdanie plus obrazek. może zrozumiesz. ewentualnie zastosuj prosbe: poczytaj mi mamo. felietonik jak zwykle udany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głąbal Maciupeńki as wśród snajperów IP: *.chello.pl 20.04.09, 17:04 racja, pomimo ze jest Pan kibicem Realu Madryt nie może Pan obrażać słownie piłkarza drużyny przeciwnej tfu!, wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: Maciupeńki as wśród snajperów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 18:40 W tym artykule nie ma nic obraźliwego dla Leo Messiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Maciupeńki as wśród snajperów 20.04.09, 18:18 tekst konusa umyslowego tego Steca czy jak tam jemu jest wytlumaczyc mozna tylko albo poziomem umyslowym albo checia zaszokowania czytelnika , taka forma efekciarstwa - tak czy siak dno.. kto zostal krolem strzelcow mistrzostw europy nie wielkolud Villa , tenze drugi na liscie strzelcow ligi hiszpanskiej , Messi 4 i 1 w Champ.L Odpowiedz Link Zgłoś
menedzer5 Re: Maciupeńki as wśród snajperów 20.04.09, 20:28 Matko ludzie, przecież P. Stec nie obraża. Miejcież chociażby troszkę tej intuicji charakteru tekstu Xd W żaden sposób w.w Pan nie obraża słownie, nie wiem jak ten termin wygląda w języku polskim, ale zlitujcie się, bo mnie gula skacze jak czytam co poniektóre idiotyczne komentarze. Bywajcie zdrów i dajcie mnie(i nie tylko) nie dostać zawału! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manny_calavera Re: Maciupeńki as wśród snajperów IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.04.09, 22:56 Dokładnie.. Po przeczytaniu artykułu (swoją drogą całkiem ciekawe podejście do tematu) do głowy by mi nie przyszło, że ktoś się może za to obrazić. Ludzie.. trochę luzu, nikt tu nikomu nie ubliża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasacz Re: Maciupeńki as wśród snajperów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 23:27 Nie wolno nazywać tak nikogo w żadnym kontekście! To słowo obraźliwe, a początek felietonu aż wieje efekciarstwem... Po za tym jak napisał kolega niżej, Messi był chory, wiec jest to obraza w stosunku do niego, tym większa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manny_calavera Re: Maciupeńki as wśród snajperów IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.04.09, 01:12 Wydawało mi się, że przesłanie tego felietonu jest oczywiste; jak widać myliłem się srodze ;). Artykuł red. Steca jest IMO wyrazem uznania dla wszystkich zdolnych, choć niskich napastników, których wszak jest coraz mniej. W stosunku do Messiego używa określenia "wyjątkowy", a nawet nazywa go "najlepszym piłkarzem globu". Czy te epitety umknęły Ci podczas czytania tekstu? A może pamięć krótka/wybiórcza? BTW Czyżbyś był "parszywego wzrostu" ? ;) Nie chcę być złośliwy, ale to by wyjaśniało Twoje oburzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semafor Maciupeńki as wśród snajperów IP: *.aster.pl 20.04.09, 23:13 Panie Rafale, nie spodziewałem się po Panu takiego faulu... Messi jako dziecko cierpiał ma wadę genetyczną zwaną karłowatością przysadkową. Żeby dobić do tych 168 cm, które był Pan łaskaw określić jako kurduplowate, musiał przejść bardzo kosztowną terapię sztucznym hormonem wzrostu (zapłaciła Barca). Sam Messi opowiadał o tym w reklamie, która miała przekonać dzieciaki, że możliwe jest wszystko, jeśli się bardzo starasz. Jak widać, możliwe jest wszystko, nawet załatwić biednemu dzieciakowi terapię za grube tysiące euro, ale nie to, że ktoś cię na końcu nazwie kurduplem... Może więc inni dziennikarze nie nazywają Messiego kurduplem nie tyle z politycznej poprawności, ile ze zwykłej przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caniggia Re: Maciupeńki as wśród snajperów IP: *.upc-i.chello.nl 20.04.09, 23:41 jak tu zieje nienawiscia i zawiscia co od niektorych...glupcow.powiedzmy prosto tepakow..skoro nie rozumieja tak inteligentnego tekstu..za to kolega na koniec zgrywa sie na swietego stojacego na strazy moralnosci...pieknie..wzuszajaco..jak pan Rafal mogl..ach...wpiszmy go na czarna liste dziennikarzy...oj ludzie,skad wy sie bierzecie? nikt nie widzi sympatii Dread redaktora do Messiego? "otworzcie oczy..nie dajcie sie uspic"...i troche dobrej woli..troche milosci...bo co za swiat stworzymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litos Maciupeńki as wśród snajperów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 09:46 Merytorycznie ok, ale co do doboru określeń.... jestem zniesmaczony Odpowiedz Link Zgłoś
old.kibol W porzo 21.04.09, 23:56 Rafal pisuje raz lepiej, raz gorzej. Ten artykul jest akurat z kategorii "lepiej". Ponadto, chlop sie przylozyl, zrobil "research" i w sumie wyszlo fajnie. I pomyslcie, ile musial sie natrudzic, aby tych wszystkich pilkarzy zmierzyc!!! Rafal, ale gdzie Arszawin? Dzis ten "kurdupel mniejszy" co machnal noga, to pilka do bramki wpadala... Odpowiedz Link Zgłoś
slonx Maciupeńki as wśród snajperów 16.05.09, 09:52 "Skoro inni się krępują, powiem pierwszy i na cały regulator - Leo Messi jest kurduplem. Kurduplem, doprecyzowując, wąskiej postury. Nie wiem, czy świat milczy, bo zapętlił się w obmyślaniu poprawnościowych formułek o wysokich inaczej" - może świat milczy, bo odrobinę nietaktowne jest takie wyrażanie się o kimś, który miał chorobę uniemożliwiającą rozwój. ta choroba nie pozwalała mu rosnąć i mało brakowało, aby ten piłkarz w ogóle nie grał w piłkę zawodowo. na szczęście, Barca mu pomogła (jego rodzice nie mogli, nie mieli pieniędzy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Maciupeńki as wśród snajperów IP: *.128.26.56.static.crowley.pl 23.05.09, 22:07 swoją drogą kurduple zawsze się wielce oburzają jak ktoś zaśmieje się z ich wzrostu... kompleksiarze... ale obraźliwie mówić o wysokich to już mogą ... żenada. A widzę że mamy samych obrońców moralności którzy z czytaniem ze zrozumieniem nigdy w życiu się nie zapoznali... tak "inteligenci" wszyscy wiemy o jego chorobie. On był jest i będzie kurduplem liliputem , knypkiem , maluczkim i tego nie zmienisz.... obraźliwe - być może ale nie w takim kontekście półgłówki - ach teraz będzie jaki to jestem zły i tylko obrażam... jeśli chcesz tak napisać to poprzyj to argumentami nie samym chamstwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Rooney to wieprz... IP: 195.20.110.* 15.06.09, 13:21 z gębą jakby przeszczepioną od knura, gruby i zwalisty, ten fantastyczny napastnik MU wyrasta na najlepszego zawodnika, ktory kiedykolwiek kopał piłkę na wyspach brytyjskich ... ok ? Odpowiedz Link Zgłoś