sandremag 04.06.09, 19:24 Najmocniejszej w świecie ligi włoskiej? Wolne żarty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oldi Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To konie... IP: *.cache.btk.net.pl 04.06.09, 19:30 Czytając ten artykuł można wyciągnąć dwa wnioski. Pierwszy to taki, że póki co są to ogromne spekulacje, na papierze póki co Kaka jest w Mediolanie, a dziennikarze muszą o czymś pisać. Druga sprawa to patrząc na ostatnie dwa sezony europejskich pucharów, niestety włoska serie A jest już w europejskim wagonie B. Mam nadzieję, że w nadchodzącym sezonie to się zmieni, i rozgrywki będą ciekawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Ruchu Chorzo ..... czarne chmury zbierajo sie nad Anglikami IP: *.1.251.72.1dial.com 05.06.09, 02:01 otoz 4 najwieksze kluby anglieskie strasznie pograzajo sie w dlugi ... Ponizej ciekawy text z prasy angielskiej na ten temat. Manchester United, Liverpool, Chelsea and Arsenal are responsible for about two-thirds of a $5.5-billion debt run up by England's Premier League clubs, according to an independent report released Thursday. Business advisory firm Deloitte's annual report for the 2007-08 European season suggested that England's so-called “Big Four” clubs, which have all qualified for the lucrative Champions League the past four years, were $708.7-million further in debt than a year earlier. Manchester United and Liverpool - which is co-owned by George Gillett and Tom Hicks - are hampered by debt and subsequent interest incurred during their takeovers by American owners. Chelsea is owned by Russian businessman Roman Abramovich and Arsenal borrowed heavily to build its Emirates Stadium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz serie a jest 100 lat za murzynami IP: 212.106.159.* 05.06.09, 09:15 5 liczacych sie klubow grajacych na stadionach z lat 80. reszta ligi jest na poziomie polskiej ekstraklasy zarowno pod wzgledem pilkarskim jak i infrastruktury. makaroniarze to leniwy plebs zyjacy historia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazda Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To konie.. IP: *.belf.cable.ntl.com 04.06.09, 20:02 Kaka wielka gwiazda pilki kopanej jest i co do tego nikt przyczepic sie nie moze. Stawianie Ibrahimovic'a w tym samym rzedzie co Kaka to normalnie parodia. To juz ja jestem wieksza gwiazda niz on. Odpowiedz Link Zgłoś
zarafi Re: Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To kon 04.06.09, 22:09 Zlatan jest kluczowym graczem Interu i jest dla Interu tak samo ważny jak Kaka dla Milanu. W 2008 roku jego wejście w ostatnim meczu ligowym z Parmą zapewniło Interowi mistrzostwo (dwa gole, z czego pierwszy zawdzięcza wyłącznie sobie). W tym sezonie też absolutnie kluczowa postać. Zlatan należy do najlepszych graczy na świecie i nie ma się co oszukiwać, ze jest inaczej. I pisze to jako kibic Milanu. Odpowiedz Link Zgłoś
maykon Re: Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To kon 05.06.09, 08:29 zarafi napisał: > Zlatan jest kluczowym graczem Interu i jest dla Interu tak samo ważny jak Kaka > dla Milanu. W 2008 roku jego wejście w ostatnim meczu ligowym z Parmą zapewniło > Interowi mistrzostwo (dwa gole, z czego pierwszy zawdzięcza wyłącznie sobie). W > tym sezonie też absolutnie kluczowa postać. Zlatan należy do najlepszych graczy > na świecie i nie ma się co oszukiwać, ze jest inaczej. I pisze to jako kibic Mi > lanu. Zgodzę się z Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo A my? 04.06.09, 23:59 Skoro Anglia i Hiszpania to liga A, Włochy, Niemcy i Francja to liga B, to gdzie my jesteśmy? W lidze podwórkowej? Odpowiedz Link Zgłoś
maykon Re: A my? 05.06.09, 08:33 swiatlo napisał: > Skoro Anglia i Hiszpania to liga A, Włochy, Niemcy i Francja to liga B, to gdzie > my jesteśmy? W lidze podwórkowej? Nie My, tylko Polska Ekstraklasa. Ja to nazwę tak: liga podwórkowa to za dużo powiedziane, bo tam się przynajmniej biega i gra, a nasi się tylko stoją i przyglądają, nawet czasem przypominają mi chłopców do podawania piłek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boniek Re: Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To kon IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.09, 21:32 co ty gadasz człowieku??? popatrz na finalistów ligi mistrzów ostatnich 20 lat... niedawno wszyscy sie smieli z dziadkow z Milanu a jak sobie niezle poczynali:) a tych dwoch panow to nie az taka wielka strata... Zlatan zawsze gra na pol gwizdka, a w Milanie jest juz duza konkurencja na pozycji Kaki. tegoroczne mercato zapowiada sie niezle. Inter za Zlatana moze sprowadzic Carvalho i Bosingwe, Milan też nie będzie próżnował:) a i zarzad JUVE świetne transfery robi w tym roku:) tyle ze Serie A jest dyskryminowana w mediach na korzysc angielskiej:(( wielu mowoi na roznych forach itd sprzedawaniu meczy, a nikt z nich nie oswiecil nawet 5min na dowiedzeniu sie prawdy o tej aferze... polecam chciaz zajrzec na wikipedie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Booniek Re: Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To kon IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.09, 21:33 oczywiscie @sandremag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To konie... IP: *.aster.pl 04.06.09, 22:22 "Obwieszcza schyłek świetności najmocniejszej w świecie ligi włoskiej" Schyłek świetności najmocniejszej w świecie ligi włoskiej nastapil dawno temu. Tylko Milan jeszcze dwa i cztery lata temu cos znaczyl w LM, ale to byl rodzynek. Jaskolka, ktora nie uczynila wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Najmocniejszej ligi włoskiej??:) IP: 91.193.160.* 04.06.09, 22:28 Od kiedy to liga włoska jest najsilniejsza??Przecież to wyjątkowo archaiczny, oparty przede wszystkim na cwaniactwie futbol. Jak tu można mówić o sile?? Rozumiem Hiszpania ewentualnie Anglia ale nie Włochy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hautausmaa Re: Najmocniejszej ligi włoskiej??:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 08:52 trochę za młody widocznie jesteś. spójrz na historię finałów Ligi Mistrzów od 1989 do 1998 roku... a nawet ostatnie lata świetności Milanu też o czymś świadczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To konie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 23:35 Może przynajmniej Red. Stec zacznie pisać dla La Gazzetta dello Sport, chociaż jedna gwiazda byłaby we Włoszech:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HK Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To konie... IP: *.chello.pl 04.06.09, 23:41 Zlatan niech idzie... są inni, którzy chcą się pokazać a nie tak skakać po klubach :) Zresztą on zazdrości Cristiano R. nagród :P Złote kapcie i te sprawy :))) Inter będzie mocny bez niego nawet :] Odpowiedz Link Zgłoś
4v Re: Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To kon 04.06.09, 23:46 Najsilniejsza jest i długo pozostanie, liga angielska. Potem długo nic i hiszpańska (dzięki Barcelonie i Realowi tak naprawdę). Później włoska, fakt, a dalej to już jest gęsto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quentin Kpiny! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.09, 23:53 Do Serie A trafił Diego, jeden z najlepszych ofensywnych pomocników świata. A to coś oznacza. Kaka ostatnio grał słabo, a w REalu się kompletnie spieprzy. Ibrahimovic to drewno, miał farta, że w tym beznadziejnym interq wszyscy na niego grali. Serie A pozostanie w czubie najlepszych lig świata Odpowiedz Link Zgłoś
darky-klamky Re: Ten artukuł to jakaś parodia... 05.06.09, 08:32 a co to wogole jest liga wloska??.......od 3 lat o tym jakos nie slychac:)......a oni dopiero teraz sie o tym dowiedzieli.......obecnie to liga taka jak niemiecka-holenderska itp...a poniewaz maja niesamowite podatki a poziom sportowy spada caly czas.....to "gwiazdeczki" chca zmykac.....zawsze ich kupia czy to hiszpanie czy anglicy.... tez nie chcialbym pracowac w Tesco w Mombasie......jakos mi to nie odpowiada....:P Odpowiedz Link Zgłoś
maykon Re: Ten artukuł to jakaś parodia... 05.06.09, 08:35 darky-klamky napisał: > a co to wogole jest liga wloska??.......od 3 lat o tym jakos nie > slychac:)......a oni dopiero teraz sie o tym dowiedzieli.......obecnie to liga taka jak niemiecka-holenderska itp...a poniewaz maja niesamowite podatki a poziom sportowy spada caly czas.....to "gwiazdeczki" chca zmykac.....zawsze ich kupia czy to hiszpanie czy anglicy.... tez nie chcialbym pracowac w Tesco w Mombasie......jakos mi to nie odpowiada....:P Ktoś jeszcze chce coś dodać :]) Odpowiedz Link Zgłoś
darky-klamky Re: Ten artukuł to jakaś parodia... 05.06.09, 08:39 maykon>> dodam ze w tesco w kirgizji tez nie byloby mi do smiechu:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hautausmaa Re: Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To kon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 08:48 a co się dziwisz? możesz nie pamiętać czasów sprzed 5-10 lat. wtedy Serie A była potęgą, nie było finału Ligi Mistrzów bez udziału włoskiej drużyny, wystarczy spojrzeć w historię. a bywały i lata, że wszystkie puchary europejskie zdobywali Włosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilet Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To konie... IP: *.gl.digi.pl 05.06.09, 10:09 czasami jak czytam artykuły pana Steca to mam wrażenie, że nie zna się na piłce nożnej. Kaka może jest i dobry ale dla tej kasy warto go sprzedać bo można go zastąpić dwoma równie dobrymi zawodnikami. A jeśli chodzi o Ibrahimowica to jest dla mnie przereklamowany i sprzedaż jego przez Inter to złoty interes. Odpowiedz Link Zgłoś
belzebub666666 Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To konie.. 05.06.09, 10:49 sandremag 04.06.09, 19:24 Odpowiedz "Najmocniejszej w świecie ligi włoskiej? Wolne żarty ;-)" Dokładnie. Nie wiem kiedy ona była najmocniejsza. Śmiech. Nawet niech padnie ta liga. Poziom meczów jak w polskiej Miernoklasie. Zero emocji, gra w obronie, piłka praktycznie cały czas w środku boiska, ledwie kilka akcji w ciągu meczu, nuda, że można usnąć, piłkarze poruszający się z piłką jak osły - tempo gry wolniejsze conajmniej 20-krotnie w porównaniu do angielskiej Premier League, kibice zaśmiecający rozwalające się stadiony słonecznikiem. O to serie a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do belzebuba Re: Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To kon IP: *.net.stream.pl 05.06.09, 11:20 Ja wiem kiedy byla najmocniejsza . Ale skąd jedno sezonowy kibic (fanboy) barcelony i manche$teru może o tym wiedzieć . Odpowiedz Link Zgłoś
witlas2 Re: Kaka odchodzi, Ibrahimović chce uciec. To kon 05.06.09, 11:59 Brawo. Oby jeszcze wzięli się za zadłużonych po uszy Angoli i może choć trochę się to wyrówna, a piłkarzyki obniżą żądania. Odpowiedz Link Zgłoś