Gość: krakowska-wisla.pl IP: *.chello.pl 18.06.09, 08:25 Ten "tajemniczy" Brazylijczyk to Carlos Henrique Carneiro Marinho ( Carlinhos ). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arthur Re: Wisła się wzmacnia: Jest Słowak, może być Bra IP: *.as.kn.pl 18.06.09, 09:27 To jest ten Karlinhos, który gwiazdorzył i nie przyadł do gustu R. Tarasiewiczowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Wisła się wzmacnia: Jest Słowak, może być Bra IP: *.mmpnet206.tnp.pl 18.06.09, 09:49 Nie. Inny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisła-skisła :) Liga Mistrzów? - ŻARTY NA BOK!! IP: *.kls.pppoe.digiweb.ie 18.06.09, 09:52 Zawsze mówiłem, po co ta Wisła się wybiera na Lige Mistrzów... niech lepiej oddadzą mecz walkowerem i się nie kompromitują :)) Jeszcze dzieli nas kilkanaście lat przepaści od europejskiego futbolu. Nawet się do pucharu UEFA nie nadaje, co pokazała kilka miesięcy temu. Żenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slonx wisła-skisła :) ? - żarty na bok 18.06.09, 11:16 żal ci tyłek ściska, że twoja amica, czy legiunia przegrały mistrzostwo, że Wisła znowu jest lepsza. Wisła awansuje do LM, jestem pewien, nawet jak wylosuje Olimpiakos (ale nie powinna, nie można mieć wiecznie w losowaniach pecha). nie kompromituj się takimi wypowiedziami. Ten brazylijczyk będzie odkryciem sezonu, Bożok też jest ambitny, więc morda w kubeł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisczzyk^3 Popieram! IP: *.opera-mini.net 18.06.09, 12:44 nawet b(r)oż(o|e)k nie pomoże, gdy wiślaczki już nie hoże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek to mają byc wzmocnienia na Ligę Mistrzów??? IP: 213.17.172.* 18.06.09, 11:02 pusty śmiech mnie ogarnia Odpowiedz Link Zgłoś
slonx To ma być znwaca? 18.06.09, 11:17 Pusty śmiech mnie ogarnia. chyba "znafca". Weź idź do tego swojego zarządu Amici, który ponoć piłkarzom ni płaci. albo do legii, największej k... w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: To ma być znwaca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 11:45 jak cie czytam slonks czy tam skunks to az mi sie smiac z ciebie chce dzieciaku ;D w zeszlym sezonie skisła i legła pokazaly ze sie nie nadaja na europe ewidentnie, a niby teraz wisełka ma walczyc o wejscie do LM?? jak sie jeszcze oslabili i nie robia prawie zadnych wzmocnien? wez sie czlowieku juz tu lepiej nie kompromituj aha i z tego co mi wiadomo to amica gra w 3 czy ktorejs tam nizszej lidze i raczej nie maja narazie szansy zeby grac o mistrzostwo ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hase Re: To ma być znwaca? IP: 213.180.137.* 18.06.09, 12:36 aa, boli Wronkowy rodowod, boli co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: To ma być znwaca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 19:33 do wronek to bym chyba musial jechac pol dnia pociagiem z 8 przesiadkami Wielki Wszystkowiedzący Znawco ;P wiec jak widzisz nic mnie nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek rolnik 2 tys euro miesiecznie? IP: *.fbx.proxad.net 18.06.09, 12:55 ale kosil kase gosc musi byc naprawde dobry tyle to na budowie mozna zarobic Odpowiedz Link Zgłoś
slonx Re: To ma być znwaca? 18.06.09, 13:40 Faktycznie, zwycięstwo nad Barceloną nawet się nie umywa do tryumfu nad Xazarem... weź gościu zastanów się co piszesz. Lech co? udowodnił, że się nadaje do europy? bo przyfarcił z Austrią, z juniorami Feyenoordu? trafił na średniaka Serie A, który nie powalał stylem gry, nazwiskami, zupełnie niczym... tak żeście się ponapinali przed tą konfrontacją... tak cieszyli... a się okazało, że grając na 50% zremisowali u was, a po pierwszej połowie u siebie wrzucili 2gi bieg, jakieś 70% zaangażowania i spokojnie wygrali... żenada, że się wypowiadasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matz Re: To ma być znwaca? IP: *.stg.pl 18.06.09, 15:06 Hahaha! nie mogę z Twoich postów! Lech pokazał klasę na jesień - wiosną było trochę gorzej ale i tak lepiej niż ostatnie "zmagania" Wisły. I sprzedajcie Brożka jeszcze to na pewno do LM się dostaniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: To ma być znwaca? IP: *.chello.pl 18.06.09, 16:37 Pokazał klasę na jesieni? A w której podstawówce ta klasa była? Nie oszukuj się,Kuchenkorz to był twór propagandy,a ty w to gó... uwierzyłeś. Kuchenkorz nie potrafił wygrać u siebie meczu w pucharach,a na farcie (Austria) nie da się cały czas jechać. Dużo cenniejszy wynik osiągnęła Wisła wygrywając z Barceloną,która wiadomo co zdobyła w pucharach w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pep guardiola Re: To ma być znwaca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 19:31 duzo cenniejszy wynik bo barca grala w krakowie juz praktycznie o nic bo u siebie wywalczyli awans w 1-szym meczy wygrywajac 4-0 i przyjechali 2-gim skladem ;P to rzeczywiscie powala na kolana. juz cala europa sie was boi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: To ma być znwaca? IP: *.68.66.234.kutno66.tnp.pl 18.06.09, 20:47 pep rzeczywiscie przyjechała 2-gim składem a moze i 3-cim -ciekawe. A jak powiem ci ze zagrala Barca w tym meczu takim skladem: Valdes - Alves, Puyol, Pique, Abidal - Xavi (57. Gudjohnsen), Keita, Toure - Iniesta (66. Hleb), Eto'o (74. Krkić), Henry to nadal bedziesz uwazał ze to jest drugi skład? Internetowi napinacze z was az zal ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pep guardiola Re: To ma być znwaca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 21:13 to ci nie uwierze.valdes w tym meczu gral? cos mi sie wydaje ze taki bramkarz z dlugimi wlosami jednak :P a zreszta nie ma sie o co klocic wszystko zweryfikuje boisko i to ze znowu nie bedzie polskiej druzyny w lm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: To ma być znwaca? IP: *.68.66.3.kutno66.tnp.pl 18.06.09, 21:50 www.youtube.com/watch?v=QQFeDU-Wj8M a mi cos sie wydaje ze ta bramke wpuscił jakis łysy Valdes. Teraz mowisz ze nie ma sie o co kłocic tylko po co najpierw siejesz ferment jak z ciebie jest taki znaFca jak udowodniles swoja wypowiedzia. Widac na piłce sie nie znasz, nie interesujesz sia nia zbytnio ale do krytykowania i zazdroszczenia jestes pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yosemitesam Re: To ma być znwaca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 22:54 > A jak powiem ci ze zagrala Barca w tym meczu takim skladem: > Valdes - Alves, Puyol, Pique, Abidal - Xavi (57. Gudjohnsen), Keita, > Toure - Iniesta (66. Hleb), Eto'o (74. Krkić), Henry To jeszcze wcale nie znaczy że chciało im się biegać za piłką. Przyjechali odwalić pańszczyznę, ewentualnie poćwiczyć pewne elementy gry przed meczem ligowym. Gdyby potrzebowali wygrać w Krakowie 4-0 to wierz mi - wygraliby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: To ma być znwaca? IP: *.68.66.3.kutno66.tnp.pl 18.06.09, 23:17 gdyby babcia miała wasy to by był wujaszek. Przyjechali, zagrali 1 składem a to czy im sie chciało grac czy nie to nikt z nas nie jest w stanie powiedziec. Jak dla mnie tacy pilkarze zawsze graja o zwyciestwo bo to sa prawdziwi zaodowcy a nie jakeis tam kopacze. Bojan i Pique w tamtym meczu zmarnowali 2 100% sytuacje wiec troche tez mieli pecha - co oznacza ze grac im sie chciało tylko to nie był ich dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Castorp Wisła się wzmacnia: Jest Słowak, może być Brazy... IP: 89.171.129.* 18.06.09, 11:44 Carlinhos zagrał w 2008 roku 30 meczy we Fluminense,grał w Copa Libertadores nie jest więc graczem tuzinkowym.Ale dlaczego nie zdecydowano się na jego wykup,jaka jest jego dzisiejsza forma i czy będzie to następny Marcelo,a może Beto czas pokaże.P.S- szkoda komentować cymbała o ksywie "wisła-skisła",ale nad chorym trzeba się pochylić,więc pytam:co cię dzisiaj boli kolego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wisła się wzmacnia: Jest Słowak, może być Brazy.. IP: *.devs.futuro.pl 18.06.09, 12:10 co za znawcy......... jak ci co typowali zima lecha na mistrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Wisła się wzmacnia: Jest Słowak, może być Brazy... IP: *.adsl.alicedsl.de 18.06.09, 12:27 25 lat i zarabia 2 tys euro. To ma byc porzadny zawodnik? Gdyby mial 19 i tyle zarabial to bylby sensowny. To jest jakis zart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Wisła się wzmacnia: Jest Słowak, może być Brazy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 12:37 Wielka Improwizacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajajakies brazylijski obronca... IP: *.groni1.gr.home.nl 18.06.09, 12:53 cholera co za mentalnosc! jek juz jedziesz do brazyli szukac zawodnika to szukaj takich w ktorych oni sie specjalizuja i maja najlepszych na swiecie czyli pomocnikow i napastnikow! a nie obroncow ktorych brazylia ma dosc slabych!!! obroncow szukaj w innych ligach gdzie stawia sie na gre twarda i bardziej fizyczna a nie gdzie gra sie finezyjnie i technicznie!!! co za matoly! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: brazylijski obronca... IP: *.68.71.18.kutno71.tnp.pl 18.06.09, 12:57 matoł to ty jestes... matole! Jak sie znalazł w Brazylii Marcelo to i mozna wyłowic nastepna perełke. I glupot nie pisz bo na Polska lige to w pewnie kazdy obronca z ligi barylijskiej byłby u nas gwiazda (kazdy ktory gra w podstawowej jedenastce swojego klubu),cymbałku jebany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azyt Re: brazylijski obronca... IP: *.fbx.proxad.net 18.06.09, 13:04 wow, ale piekna polszczyzna na uniwerku studiujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzul Re: brazylijski obronca... IP: *.184-82-b.business.telecomitalia.it 18.06.09, 13:11 No tak, obroncow zawsze mieli cienkich. Np. Cafu, Roberto Carlos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghf Re: brazylijski obronca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 13:59 brazylia obroncow ma slabych? ale jedziesz stereotypami. zreszta boczny obronca to w brazylii prawie to samo co boczny pomocnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogo Re: Wisła się wzmacnia: Jest Słowak, może być Bra IP: *.b-ras2.mvw.galway.eircom.net 18.06.09, 14:28 wiocha, za buraki sie wez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata moj syn ma 2lata kiedys bedzie w barcy IP: 80.48.99.* 18.06.09, 15:16 juz teraz mozna podpisac z nim kontrakt zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Wisła się wzmacnia: Jest Słowak, może być Brazy.. 18.06.09, 16:56 "w Rużomberoku Bożok dostawał ok. 2 tys. euro miesięcznie plus premie," To chłopak widać gra w biednym klubie, albo na starość będzie musiał "normalnie" pracować ;] Najwyżej, że Wisła to dla niego taki Cypr jak dla Żurawia xD Wisła musi mieć 16-17 pewnych zawodników do gry na 90 minut. Nie może ryzykować czy zawodnik się sprawdzi, czy zaaklimatyzowanie zajmie mu miesiąc, dwa czy pięć. Zobaczymy co przyniesie losowanie...Btw Kiedy jest losowanie :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yosemitesam Wisła się wzmacnia: Jest Słowak, może być Brazy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 23:02 No no, ależ wzmocnienia, nieznany Słowak i do tego jeszcze tajemniczy Brazylijczyk - ciekawe czy tego sortu co ci "Ptasialdos" z Pogoni. Ligo Mistrzów - drżyj, Wisła nadchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Wisła się wzmacnia: Jest Słowak, może być Bra IP: *.68.66.3.kutno66.tnp.pl 18.06.09, 23:23 a kims sie maja wzmacniac? Ronaldo, Kaka? Kazdy pilkarz ktory przychodzi do polskiego klubu jest anonimowy. Marcelo, Singlar, Stilic, Rengifo, Diaz moze powiesz ze oni nie byli anonimowi? Nawet jak sie ktos piłka interesuje to raczej takich grajkow nie zna zbytnio. Tak samo jak z Polski za granice ktos jedzie to jest anonimowy bo nikt sie polska liga nie interesuje. Co nie oznacza ze z zagranicy i polskiej ligi nie mozna wyłowic solidnych "anonimowych" piłkarzy ktorzy na polska lige i puchary beda jak znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebzuk Re: Wisła się wzmacnia: Jest Słowak, może być Bra IP: *.icpnet.pl 18.06.09, 23:58 'JO' widze, że jesteś zaciekłym kibicem Wisły i za to mój szacunek dla Ciebie, ale zrozum jedno, że nawet jesli Cie (bo mnie również) denerwują wypowiedzi, które można powyżej przeczytać, to po prostu trzeba sobie odpuścić, bo ludziom zazdrosnym i przez to sfrustrowanym, wchodzenie w polemikę to tak jak płachta na byka. Chcą poubliżać i wylać swoje codzienne żale a jak kogoś obrażą to zaraz samopoczucie im wzrasta, po tym poznaje się "małość" takich ludzi. To moja skromna uwaga, co do komentarza czysto-piłkarskiego to ciesze się z ruchów transferowych, nie ma co sie oszukiwać że sciągniemy nie wiadomo kogo, bo jak słusznie napisałeś Kaki czy Ronaldo to nie nasze progi i pewnie nigdy na to sobie nie bedziemy mogli pozwolić, trzeba patrzeć realnie, majątek Cupiała skurczył się przez kryzys, a dodatkowo trzeba wygenerować dodatkowe dochody ze względu na czasową utratę stadionu. Mam nadzieje, że uda się jeszcze Kasprzika sciągnąc i utrzymać Pawła Brożka, i przy fachu Maćka Skorży można mieć spokojne nadzieje na LM a przynajmniej LE (wystarczy dostać się do ostatniej fazy eliminacji LM). Jeśli chodzi o Lecha lub Ległe to na swój sposób też im kibicuje, bynajmniej nie mam zamiaru obrzucać "g...nem", bo przynajmniej w europ. pucharach stanowią wizytówkę całej polskiej, mało poważanej w świecie, piłki. Dlatego licze na wszystkich choćby ze względu na walkę o współczynnik, który potem decyduje o ilości i rozstawieniu polskich drużyn w następnych latach, pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Wisła się wzmacnia: Jest Słowak, może być Bra IP: *.68.66.3.kutno66.tnp.pl 19.06.09, 00:08 sebzuk ja tylko sobie z nimi dyskutuje na luzie ;) kibicem Wisły jestem a i owszem :P i lubie sobie uciac pogadanki nawet z takimi osobami ktore mysla ze sa takie cwane a w gruncie rzeczy gowno wiedza o piłce i sie cale nie znaja . Lubie swoje zdanie konfrontowac ze zdaniem innych, nawet jesli do nich nie dotra moje argumenty to moze jakas osoba postronna to przeczyta i przyzna mi racje a nie tamtemu znafcy co pieprzy od rzeczy ze na Wisłe wyszedł drugi skład na meczu z Barca czy ze Wisła kupuje anonimowych graczy ;) Legii, Lechowi i Polonii tez kibicuje na arenie europejskiej bo walcza nomen omen tak smao dla siebie jak i dla nas, i na odwrot my dla siebie gramy i dla nich -wspołczynniki Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yosemitesam Re: Wisła się wzmacnia: Jest Słowak, może być Bra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.09, 18:07 No niby racja, ale sam przyznasz, że anonimowymi piłkarzami europy nie zawojujemy (mówię ogólnie o polskich klubach). Chyba, żeby wszyscy okazali się talentami na miarę Marcelo czy Arboledy. A Singlar, Rengifo czy Diaz są conajwyżej przeciętni; Stilić może byłby dobry, ale jest zbyt wolny i słaby kondycyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Wisła się wzmacnia: Jest Słowak, może być Bra IP: *.116.234.108.lapy234.tnp.pl 19.06.09, 20:28 Szczerze zwojowac nie zwojujemy ale do fazy gr LM mozna wejsc spokojnie a pozniej moze i stracha napedzic druzynom pokroju Panathinaikosu, Olympiakosu, Anderlechtu, moze nawet Ajaxu, ze sredniakami powalczyc mozemy ale na pewno nie z klubami z lig angielskiej, włoskiej i hiszpanskiej. To sa anonimowi pilkarze bo jacy oni maja byc jak nie anonimowi? Przeciez nikt nie kupi pilkarzy znanych bo oni kosztuja po 10 mln euro powiedzmy. Co moze jakby kupili jakiegos kopacza za 5 mln euro to bys go nazywał nieanonimowym? A kogo mozna kupic z 5 mln kto zawojuje LM. Jak patrze na poziom polskiej ligi to troche słabo z nia... ale w sporcie nie licza sie tylko umiejetnosci, rownie wazna jest ambicja i wiara we wlasne siły i w taki oto sposob Wisła pokonała Barce, walcyzła jak rowny z rownym z Tottenhamem, kilka lat temu pokonala Schalke, Parme, Lech w tym sezonie doszedł tak daleko w PUEFA. Gdybysmy mieli grac w Europie tak jak w lidze to daleko bysmy nie zaszli ale kiedy gramy w Pucharach to nasze zespoły potrafia wspiac sie na wyzszy poziom, moim zdaniemd ajemy rade i z takimi pilkarzami na jakich moga sobie pozwolic poslkie kluby to osiagamy maksimum mozliwosci! Odpowiedz Link Zgłoś