Dodaj do ulubionych

To powinna być cywilna śmierć Samuela Eto'o

IP: *.eimperium.pl 29.06.09, 22:06
Ku... Debil ! on sam powinien zaplacic barcelonie to 15 mln euro za
to co dla niego zrobil ten klub ( a zrobil z niego gwiazde
światowego formatu) . Ja na miejscu FCB zawiesilbym eto'o w prawach
zawodnika lub przenioslbym go do druzyn juniorskich .
Obserwuj wątek
    • Gość: michles29 Re: To powinna być cywilna śmierć Samuela Eto'o IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.09, 22:13
      e tam Pol się zna, takie gadanie. A nawet gdyby chciał, to przecież Barcelona mu
      nie da.
      • Gość: Hala Madrid Re: To powinna być cywilna śmierć Samuela Eto'o IP: 82.160.33.* 29.06.09, 22:37
        Jak mu nie da to nie odejdzie. I nie do drużyn juniorskich go bo jeszcze zmanieruje młodzików Barcy ale do jakichś głębokich rezerw takie jednostki jak Eto'o cabron nalezy plewić....
    • Gość: dfg To powinna być cywilna śmierć Samuela Eto'o IP: *.net.autocom.pl 29.06.09, 22:25
      mądry chłopak, popieram go
      • Gość: gabriel Re: To powinna być cywilna śmierć Samuela Eto'o IP: *.media4.pl 29.06.09, 22:58
        Panowie ,facet walczy o 15 baniek. Myślicie ,że nie warto? Solidarność między
        klubami? nie rozśmieszajcie mnie.Posiedzi w najgorszym razie rok w rezerwach, a
        potem odzyska te pieniądze z wolną kartą w ręku. Choć najprawdopodobniej sprawa
        skończy się polubownie i coś mu tam odpalą .Na pieniądze , a zwłaszcza,liczone w
        6 zerach nikt się nie obraża.
        • Gość: bnew Re: To powinna być cywilna śmierć Samuela Eto'o IP: *.abbott.com 29.06.09, 23:35
          a kto go wezmie bez formy i zapłaci mu wysoką pensję jakiej żąda?
          Jak się rok nie gra w piłkę, nie trenuje na wysokim poziomie i nie utrzymuje
          opieki fizjoterapeutycznej na wysokim poziomie to różnie bywa. Strzelił sobie w
          nogę pazerny gnojek.
          • Gość: kibuc Re: To powinna być cywilna śmierć Samuela Eto'o IP: *.chello.pl 30.06.09, 06:46
            > a kto go wezmie bez formy i zapłaci mu wysoką pensję jakiej żąda?

Za darmo? Każdy klub z czołówki. A formę odbudują mu w pół sezonu.
    • rzewuski1 ale pazerny ta piułkarzyk 29.06.09, 22:57
      zarabia miliony i jeszcze mu mało
      • ziggyskydive Re: ale pazerny ta piułkarzyk 01.07.09, 11:29
        a ty tysiace i tez ci malo, a myslales, ze wystarczy jak zarabiales stowki
    • bugmenot2008_2 Media 29.06.09, 23:03
      Panie Pol - samiscie jako dziennikarze zrobili ze sportu tylko biznes bez zasad.
      To czego sie teraz spodziewacie??? Zasady to byly 30 lat temu - teraz tylko
      kasa, misiu.
      • Gość: le ming Re: Media IP: *.aster.pl 29.06.09, 23:10
        Jaaasne. Bo to zawsze dziennikarze sa wszystkiemu winni, a ludzie sa z natury
        dobrzy i niepazerni. Z kim ty sie na glowy pozamieniales?
        • bugmenot2008_2 Re: Media 29.06.09, 23:54
          A z kim ty sie pozmieniales?? Dziennikarze i media przez lata stowrzyli taki
          swiat wartosci w sporcie (ale takze szerzej w kulturze), w ktorym zasady nic nie
          znacza. A sportowcy sa produktami tego swiata.
          • monster1972 ale pierdoły wypisujesz... az czytać ciężko 30.06.09, 07:53
      • monster1972 aaaa. czyli to dziennikarze wykładają te miliony? 30.06.09, 07:52
        no to już teraz wiem wszystko:)

dzięki za oświecenie... :) hehehhe

kibic, nie kibol
    • Gość: mic To powinna być cywilna śmierć Samuela Eto'o IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.09, 23:10
      Eto'o na drzewo - jak nie obrazi sie, że mu Ronaldihno panne uwodził
      to wymysli kasę. Dlatego nic nie zastapi polskiej ligi... Fabusz do
      Jakubowskiego, Jakubowski na... aut. wszystko proste i zrozumiałe 8)
    • alienisko Czego się pan Pol dziwi? 29.06.09, 23:27
      Eto'o to nie byle jaki piłkarz. Też bym chciał rekompensaty, gdyby
      mnie Barcelona chciała wpakować do jakiegoś Manchesteru City. Z
      całym szacunkiem dla tej drużyny, ale Eto'o jest dla nich za dobry.
      Wypychanie go na siłę tam, to bezczelność ze strony Barcelony -
      jeśli faktycznie chcą to zrobić, więc co się dziwić, że Eto'o chce
      za to kasę.
      • Gość: global Czego się pan Pol dziwi? IP: *.rn.hr.cox.net 29.06.09, 23:33
        Ja uwazam ze kluby nie powinne nic placic klubom a zawodnik
        ma prawo isc gdzie daja wiecej !!
      • Gość: ghj Pol sie oburza ze w sporcie chodzi o kase. ojej. IP: *.chello.pl 29.06.09, 23:59
        nie badzmy dziecmi... Oczywiscie, cala sytuacja jest nietypowa, ale Eto jako
        strona interesu ma prawo stawiac wymgania, nawet wygorowane. Nawiasem mowiac,
        napieta sytuacja sugeruje ze Eto ma jakies rachunki do wyrownania z barceloną,
        ale to jego sprawa. Pan Pol oczywiscie zamiast w pewnym wieku pić wóde,
        imprezowac i wcinac slodycze, mogl trenowac i byc swietnym pilkarzem. Wtedy to
        on gralby w Barcelonie a nie Eto, a dzisiaj pokazalby jak sie pilkarz powinien
        zachowaywac.
    • scandic To powinna być cywilna śmierć Samuela Eto'o 30.06.09, 00:09
      Dziennikarzom sportowym piłki nożnej proponuję więcej powściągliwości, Szkoda,
      że przez te wszystkie lata nie byli tacy radykalni w ocenie tego, co się działo
      w polskiej lidze, sędziowania, przekupstw... Bali się, że nie dostaną zaproszeń
      na bankiety? Popieram Eto'o, sam też bym nie chciał pracować w odległym, zimnym
      i nieprzyjaznym kraju. Przecież to oczywiste, że Samuel nie chce do MU.
      • kgbaca Re: To powinna być cywilna śmierć Samuela Eto'o 30.06.09, 02:05
        scandic napisał:

> Dziennikarzom sportowym piłki nożnej proponuję więcej powściągliwości, Szkoda,
        > że przez te wszystkie lata nie byli tacy radykalni w ocenie tego, co się działo
        > w polskiej lidze, sędziowania, przekupstw... Bali się, że nie dostaną zaproszeń
        > na bankiety? Popieram Eto'o, sam też bym nie chciał pracować w odległym, zimnym
        > i nieprzyjaznym kraju. Przecież to oczywiste, że Samuel nie chce do MU.

Jak nie chce to nikrt go nie zmusi do przejścia. Na transfer to piłkarz również musi wyrazić zgodę. Poza tym on nie ma praw do swojej kart bo nie płacił za transfer z poprzedniego klubu do barcy.

Ja bym go nigdzie nie zsyłał ale dał mu taki wycisk na treningach (indywidualny plan treningowy) żeby się zajechał. Dodatkowo brak występów w lidze, brak zgłoszenia do ligii mistrzów i zsyłki na trybuny. Żadnego treningu z piłką tylko sam wytrzymałosciówka. A jak by się buntował i odmawiał treningów to wlepiałbym kary finansowe. Ciekaw jestem, czy wtedy by tak pyskował czy nie zaczął by płakać, że klub niszczy jego karierę.

PS. Ciekaw jestem co wtedy pisałby Pol :) Zapewne najeżdżałby na chamską Barcelonę niszczącą talent piłkarski :D Melancholicy już tak mają, że lubią się poużalać.
    • Gość: angel Gest solidarnosci?? IP: 194.72.81.* 30.06.09, 02:41
      W gescie solidarnosci?! Chyba Panie Pol, Pan zartuje. To jest biznes, i kazdy
      inny klub wezmie go za darmo i co wiecej usmiechnie sie 'wielkiej' Barcelonie
      w twarz! Kasa sie liczy, a nie zadne gesty.. gdzie Pan zyje??
    • Gość: Sławek Paterek To powinna być cywilna śmierć Michała IP: *.chello.pl 30.06.09, 02:45
      A kto to jest Michał Pol? To ten co wymyśla wywiady z gwiazdami,
      albo spisuje z konferencji rozmowy i pozniej przedstawia je w
      gazecie jako ekskluzywne wywiady?
    • Gość: bzdury To powinna być cywilna śmierć Samuela Eto'o IP: 83.238.13.* 30.06.09, 07:32
      Pol Trol
    • monster1972 a to chciwa swołocz... nie podejrzewałem go o to.. 30.06.09, 07:54
    • timbwolf3 To powinna być cywilna śmierć Samuela Eto'o 30.06.09, 07:57
      Mam nadzieje ze nie zobaczymy wiecej Eto'o w koszulce Barcelony. Nie
      ma sie co obrazac i go sprzedac (i tak bedzie ok 20mln zysku) dajac
      mu ten bonus, bo i tak za rok odejdzie. Za te pieniadze kupic
      Forlana czy Ville. Jest to gruba przesada, jak sie teraz czuje wobec
      kolegow, laporty i samego ducha klubu?
      mam jeszcze jedna obserwacje- mam okazje pracowac z Kamerunczykami
      jak i z obywatelami innych panstw z rejonu Afryki srodkowej.
      Kamerunczycy sie strasznie wywyzszaja, a do tego sa niesamowicie
      pazerni na kase, zawsze im malo, kombinuja jak tu zrobic zeby wpadlo
      cos na lewo itp... Przyklad Eto'o tylko potwierdza teorie
    • Gość: madwadwa hipokrytyzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 08:42
      rozumiem że sprzedanie eto rok przed upływem kontraktu i zgarniecie kasy do
      kieszeni przez barce jest wg Pana Pola ok. natomiast podzielenie się tym z
      piłkarzem juz nie? przeciez jak eto poczeka rok weżmie doładnie tyle od klubu
      który go zatrudni za darmo. Barcelona dostanie nic, zero, null. krotko mówiac
      eto chce to co mu się by naleząło za wypełnienie kontraktu. to barca chce go
      sprzedać przed upływem kontraktu zarabiając jeszcze. a mówienie kto komu co
      zasługuję wydaje mi sie duzym nadużyciem.zarówno eto dużo zawdziecza barcy jak i
      barca dużo zawdzięcza eto. reasumując klub chce go się pozbyć tylko i wyłacznie
      dlatego że chce zarobic kosztem eto (klub który go kupi płaci barcy a nie eto)i
      dlatego uważam że powinni odpalić działkę dla eto.
    • Gość: barca-fan Pora wrócić na ziemię, Panie Dziennikarzu IP: 213.17.170.* 30.06.09, 08:44
      A niby dlaczego Pan S. Eto miałby robić swojemu zakładowi pracy
      prezenty? Jeśli moja obecna firma postanowi się mnie pozbyć, to niby
      powinienem zrezygnować z kasy za okres wypowiedzenia? A niby czemu??
      Chcieli mieć Eto na ileś tam lat - no to mają.
      Chcą na nim zarobić miliony sprzedając go ciupasem póki czas i
      kontrakt jeszcze obowiązuje? No to niech się z nim podzielą.
      Ma rację.
      Gdy kluby kupczą piłkarzami, to wszystko jest ok (a to wszak handel
      ludźmi). Ale gdy piłkarz stawia warunki - to huzia na niego.
      Nieładnie, Panie Pol. Nieładnie.
      • Gość: cichy82 Re: Pora wrócić na ziemię, Panie Dziennikarzu IP: *.csc.at 30.06.09, 09:07
        chyba nie do konca kolega rozumie o co w tym wszystkim chodzi. Jesli eto
        przejdzie do ManC to i tak bedzie zarabial wiecej niz jakikolwiek inny zawodnik,
        przynajmniej na wyspach (a byc moze i na swiecie). Poza tym to nie jest tak ze
        barca zrywa z nim kontrakt (patrz twoje porownanie do okresu wypowiedzenia).
        Jesli on wymaga 15 mln za to ze zrobi laske i sie zgodzi na kontrakt ktory da mu
        ogromne zarobki to jest to zwykle kurestwo z jego strony i pazernosc. Dla
        porownania, byl kiedys taki gosc jak Saviola w barcie. Wedlug mnie jesli eto
        zostanie (przy zalozeniu ze te plotki sa prawdziwe), powinien go spotkac ten sam
        los. Albo rezerwy albo nawet nie na lawce. Po calym sezonie tak spedzonym,
        ciekaw jestem czy ktos da mu taka kase na free transfer, jak teraz ManC. wiec
        niech sie nie napina i sobie idzie.
        • Gość: james pamiętacie, ze rok temu Taszkient miał kupić Eto IP: *.centertel.pl 30.06.09, 09:55
          A gdyby drużyna z Taszkientu zgłosiła się do Barcelony z 30mln. euro z prośba o
          transfer Eto, to czy Eto ma obowiązek pakować walizki i jechać na koniec
          świata?? Nie ma. Dokładnie z tego samego powodu, nie ma obowiązku przechodzić z
          najlepszego klubu do średniaka ligi angielskiej.

Praca Eto w Barcelonie można opisywać w samych superlatywach. Trudno znaleźć
          drugiego tak pracowitego, niezawodnego, skutecznego zawodnika. Wcale się nie
          dziwie, że Eto mógł się poczuć niedowartościowany, a wręcz więcej, wypychany z
          klubu.
        • Gość: james Re: Pora wrócić na ziemię, Panie Dziennikarzu IP: *.centertel.pl 30.06.09, 09:55
          Ruch Eto jest ciekawy z innego punktu widzenia. Jest to kolejny krok w kierunku
          likwidacji transferów. Przejmowanie zawodników z wolną kartą będzie dominująca
          transakcją na rynku piłkarskim.

Moim zdaniem jest to zła wiadomość dla polskiej piłki i krajów, mniej
          rozwiniętych od zachodniej europy. Teraz wyszkolenie zawodnika w słabym
          klubie/kraju nie będzie przynosiło nagrody dla tego klubu w postaci pieniędzy z
          transferu. W związku z tym różnice pomiędzy słabymi ligami/klubami, będzie się
          jeszcze powiększać.
    • Gość: Posnaniak To powinna być cywilna śmierć Samuela Eto'o IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.09, 09:38
      sprawa ma oczywiscie 2 strone. chodzi tez pewnie o to ze gracz jest najlepszym napastnikiem zespolu a klub juz 2 sezon pod zad usiluje go sprzedac. uwazam ze to troche nie wpozadku. dodatkowo obecna oferta wiaze sie ze znacznym obnizeniem poziomu sportowego (MC LOL). natomiast wypisywanie o "smierci cywilnej" to juz jest naprawde ponizej poziomu morza. panie Pol moze pana wytransferowac do Faktu albo innego szmatlawca, w trosce o poziom gry panskiej obecnej druzyny . jezeli ten artykul jest w wydaniu papierowym GW to dzisiaj kupuje ostatni numer. wypociny dzialu sportowego GW lepiej czytac darmowo na portalu niz placic 2 zlote za watpliwe merytorycznie "sensacyjne" wiadomosci lub 10 dzien z zedu artykul o M. Gortacie (ktorego nawiasem mowiac bardzo szanuje za jego osiagniecia) jednak jak to mowia :" co za duzo to niezdrowo". dzisiejszy artykul o Samuelu Eto'o wywolal u mnie uczucia niesmaku. ps. sry za brak pl znakow
    • Gość: heh busines is busines... IP: *.chello.pl 30.06.09, 10:03
      what's the problem ?
    • Gość: ;p To powinna być cywilna śmierć Samuela Eto'o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 10:22
      jak mozna chciec sprzedac tak dobrego zawodnika. ja bym sie na miejscu
      barcelony dobrze zastanowil czy sprzedawac zawodnika któy w poprzednim sezonie
      zdobył dla klubu prawie 30 bramek.barca chyba nie ma co robic z pieniędzmi.
    • rrero To jest niewlonictwo XXi wieku panie Pol. 30.06.09, 10:34
      "Sprzedam silnego murzyna. W pełni zdrowy, młody. Posiada stosowne certyfikaty.
      Talent w kopaniu piłki. Da dużo zysków swojemu nowemu właścicielowi."
      Może takiej treści ogłoszenia niedługo zaczną się pojawiać w piłkarskim światku?
      Wrócimy wtedy do złotych czasów starożytności.

PS: Pan Pol twierdził kiedyś, że Real zmarnował straszną okazję, bo mógł
      Frankowskiego na napastnika wziąć. Ot, autorytet...
    • Gość: yak "śmierć cywilna dziennikarza" ... IP: *.rev.snt.net.pl 30.06.09, 11:14
      Ciekawe co powinien zrobić dziennikarz, aby można mówić o "śmierci
      cywilnej"?
      Jakieś propozycje?
      Może autora tekstu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka