Gość: ryzy IP: *.superkabel.de 25.07.09, 19:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikolaj.plank Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy 25.07.09, 19:29 Dobił???? Wygrał w karnych po całkiem fajnym meczu. Ale dobił? Po co te głupoty wypisujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rey chamstwo dziennikarzy Gaz Wyborczej nieuleczalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.09, 20:08 mikolaj.plank napisał: > Dobił???? Wygrał w karnych po całkiem fajnym meczu. Ale dobił? Po co te głupoty wypisujecie? Mikolaju Drogi, ja juz dawno zauważyłem, ze do gazety wyborczej piszą prymitywni kibole zatrudnieni jako dziennikarze. Zwracałem na to uwage a propos jezyka w komentarzu poznanskiego dziennokarza-kibola przed meczem, gdzie używał on sformułowań: "wykonczyć Wisłę, stłamsić, wyeliminować mentalnie, dobić". Oczywiscie - interwencja bez rezultatu, nikt nawet nie przeprosil za to chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: chamstwo dziennikarzy Gaz Wyborczej nieulecza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 23:04 W Łodzi mamy to samo, piszą tam dla wyborczej kibole ŁKS więc tępią Widzew, ale to normalne bo wyborcza i prawda to jak woda i ogień:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omar Wisła sięnie podniesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 19:34 długo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Lecha Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 19:35 Hahahaha skisełka znowu dostała baty od Lecha. Jak zwykle graliście jak szmaciarze. Z reszta po porażce z Levadią już gorzej wypaść(chyba) nie możecie cioty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic_sędziów Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 19:42 WOW ale LECH rozbił WISŁE no nie moge!!!!!! 1:1 woooooooooooow cóż za wspaniałe i wiekopomne zwycięstwo!!!!!! Widać ze jest 100 razy lepszy wooooooooow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wax Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.icpnet.pl 25.07.09, 19:49 Nie reagujcie na takich trolli jak ten co wyzywa Wisłę. Trolli nie karmcie odpowiedziami, co poznikają. Brawo Kolejorz, oby dobry znak przed udanym sezonem. Dzięki Wiśle za ambitną grę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.09, 10:22 Jestem kibicem Lecha. Gratuluję Wiślakom, bo zagrali dobry mecz i udowodnili, że są dobrą drużyną a Tallin to tylko wypadek przy pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.icpnet.pl 25.07.09, 19:36 Zapraszamy czołowych zawodników Wisły do Lecha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca I tak wszystkich zgniecie Wielka Legia ! IP: *.chello.pl 25.07.09, 19:36 Na kolana chamy przed Wielką Legią! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: I tak wszystkich zgniecie Wielka Legia ! 25.07.09, 19:42 Wielka Legia? Szadkowski, to ty piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.09, 19:46 Oj lech jeszcze nie jest w formie, skoro wygrał dopiero po karnych z takimi patałachami. Biała "rozgwiazda" teraz to powinna dopłacać swoim kibicom za oglądanie takiego chłamu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hazel Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 19:47 Jak to ku... dobił?!Barany meczu nie oglądaliście?!Sędzia nie uznał prawidłowej Bramki Brożka była jeszcze poprzeczka dla Wisły a tu że dobił.Co za debilna stronka a tytuł czysto z Onetu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzul Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: 82.84.69.* 25.07.09, 22:44 Chyba zartujesz. Onet w porownaniu z gazeta.pl jest ostatnio wzorcem rzetelnego dziennikarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyrok Gratulacje IP: *.multi-play.net.pl 25.07.09, 19:47 Gratulacje dla Kuchenkorza czyli Amiki Poznan, eufemistycznie zwanej Lechem za zdobycie Superpucharu. Mial ow producent sprzetu kuchennego wiecej szczescia w loterii, jak sa tzw. "rzuty karne". Bardziej zapadla jednak w pamiec "wypowiedz" smiesznego pajaca pod tytulem Lewandowski (nr 11 na niebieskiej koszulce), ktory stwierdzil "przytomnie" w tv, ze Wisla zdobyla PRZYPADKOWA bramke. Bravo "entelygent" boiskowy! Jestem pewien, ze gdyby identyczna bramke strzelil ktorys z futbolowych wirtuozow spod znaku pieca kuchennego, to mlodzieniec pod tytulem Lewandowski (zdaje sie, ze Robert) pialby z zachwytu nad genialnym wykonaniem rzutu wolnego. Rece opadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: Gratulacje 25.07.09, 20:00 Rozumiem synku, że jesteś obrońcą tradycji. To dobrze, kontynuując szczytne tradycje twojego klubu, na następny mecz załóż: do wyboru: czapkę milicyjną, albo kask zomowca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyrok Re: Gratulacje IP: *.multi-play.net.pl 25.07.09, 20:05 Towarzyszu Mikolaju.Palant z Komitetu Gminnego we Wronkach - czesc kuchenkom gazowym z elektrycznym piekarnikiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knox Re: Gratulacje IP: *.docsis.tomkow.pl 25.07.09, 20:36 frustrat z ciebie jak nic, to co napisałeś ani mądre ani smieszne tym bardziej prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Gratulacje IP: *.116.234.199.lapy234.tnp.pl 25.07.09, 21:49 i na a ch... sie napinacie w tym internecie? Wisła przegrała z Levadia, teraz przegrała mecz o Superpuchar i co z tego? Wisła to 12 krotny mistrz Polski i tego jej nikt nie zabierze a wy pojeby bedizecie tylko jej tego zazdroscic. Lech w tamtym sezonie dobrze wypadl w Europie ale zjebał lige, "wielcy" kibice Lecha spiewali po meczu z Ruchem (1:1) do pilkarzy "zero ambicji". No i co, juz ku... zapomneiliscie jak to było ze sie tak napinacie ze Wisła teraz ma gorsze dni? O Legii to juz nie wspomne bo to od kilku lat najwiekszy wstyd i posmiewisko w Polsce. Dobrze ze chociaz doping wrocil na Łazienkowska bo chociaz mecze nie wygladaja jak w Wodzisławiu Slaskim... oby wraz z dopingiem nei wrocili chuligani bo znowu sobie wstydu narobicie. Polacy nie badzcie tak głupimi ch...ami zeby cieszyc sie z czyjhs niepowodzen samemu nic nie osiagajac. Jak czytam jak Cracovia sie cieszy z porazke Wisły to az zal ich. Sami by chcieli powachac chociaz podium ekstraklasy, w Intertoto z Soligorskiem dostali w pizde, o ekstraklase walcza przy zielonym stoliku. Czy wy nie rozumiecie ze wszedzie sa dobre i złe momenty, a tym bardziej w Polsce gdzie nic sie nie tzyma ładu i składu i wszedzie jest zle... Pozdrawiam, kibic Wisły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obibok Re: Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 10:18 Najwiekszy wstyd w Europie w calej naszej kopanej to nam zrobila skisla bohatersko remisujac u siebie z klubikiem, ktorego pilkarzyki po dlugiej podrozy autokarowej, wysiedli, spuscili wpie...naszej "krolowej Polski" i spokojnie wrocili do domu. Tak, tak byliscie na szczycie ale teraz czeka was droga w dol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubuś Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.amplus.net.pl 25.07.09, 19:47 Małecki to ma na imię Patryk panowie Pismacy Odpowiedz Link Zgłoś
jtenor Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy 25.07.09, 19:48 W sobotnim spotkaniu trener Maciej Skorża miał do dyspozycji wszystkich zawodników szczegolnie Boguskiego Singlara Gargułe Jopa ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Karne to loteria. Jestem zadowolony z Wisły IP: *.zax.pl 25.07.09, 19:50 Bałem się, że po wpadce z Levadią nie pokażą nic, ale pokazali. Mistrz 2010 znowu Wisła ;) (Jeśli prezes Cupiał się zlituje i nie zrobi rewolucji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz fdsf IP: *.as.kn.pl 25.07.09, 19:54 Słabo, że takich leszczy dopiero po karnych pokonali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neptun przecież miało być 4:0 dla Lecha ! IP: *.chello.pl 25.07.09, 20:08 Levadia uporała się z Wisłą w regulaminowych 90 minutach. ten wroniecki balonik dopiero w karnych, będąc przez większość meczu tłem dla krakowian. a podobno w sparingach prezentowali już rewelacyjną formę o czym na forum bezustannie ćwierkały słowiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berti Re: fdsf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 20:30 bo jak widzisz to Levadia zagrala dużo lepiej jak juz prawie mistrz Lech, z tego co widzialem Lehowi bedzie cięzko stanąc na podium, oczywiscie o mistrzu to może pomarzyć, zresztą on do tego przyzwyczajony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukstep Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.09, 19:55 Wiem teraz czemu Wisłą odpadłaz Levadią. Oni nie wiedzą, że piłkę można wstrzelić do bramki, żeby zdobyć gola, nie trzeba z nią tam wchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.karolin.pl 25.07.09, 20:17 hehe dobre:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 19:58 gdyby Bednarz stał w bramce wynik byłby korzystniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WieM Puchar, którego mogłoby nie być IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 25.07.09, 20:01 "Mecz o Superpuchar był dla Wisły okazją do rehabilitacji po odpadnięciu z rozgrywek Ligi Mistrzów w drugiej rundzie eliminacji" Jak można się zrehabilitować w meczu o puchar, który nie ma żadnej rangi... Równie dobrze mogłoby go nie być. W Polsce nawet Pucha Polski nie ma odpowiedniej rangi, a coż dopiero superpuchar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: 213.47.66.* 25.07.09, 20:07 A co w tej EXTRAKLASIE jest takiego EXTRA ??? I w tym SUPERPUCHARZE takiego SUPER??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB Swietny mecz, bo wyrownany! IP: *.dhcp.studentenwerk-bielefeld.de 25.07.09, 20:11 I Lech i Wisla stanely na wysokosci zadania. Szacun dla Wisly za postawe. Dla lecha za zwyciestwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLAWO Re: Swietny mecz, bo wyrownany! IP: 89.242.100.* 25.07.09, 20:29 i juz cie gosciu lubie,malo jest normalnych komentazyna forum po meczu,jestem kibicem lecha i podoba mi sie ton twojej wypowiedzi,napisz jak mozesz kibicem jakiej druzyny jestes pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB :) IP: *.dhcp.studentenwerk-bielefeld.de 25.07.09, 21:03 Jest wiecej takich jak my, tyle tylko ze raczej nieczesto zagladaja na fora internetowe. A szkoda :) Pozdrawiam rowniez! P.S. Moj karnet jest koloru niebieskiego... Jasne? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 22:07 Gość portalu: DB napisał(a): > P.S. Moj karnet jest koloru niebieskiego... Jasne? :) Pozdrawiam, też kibicuje Schalke ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.G. Tak jak Ja! IP: *.icpnet.pl 27.07.09, 08:37 Tez kibicuję Orlando Magic! Pozdro pozdro dla kumatych!!!, braci się nie traci ! Odpowiedz Link Zgłoś
tupkal Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy 25.07.09, 20:27 Superpuchar szmacianej ligi ...... śmieszne to nazewnictwo, fanfarada etc. ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legionista Re: Gratulacje IP: 89.242.100.* 25.07.09, 20:36 z levadia tez była lepsza ,i to dwa razy hahahahahhahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdulwisimulacha Re: Gratulacje IP: *.centertel.pl 25.07.09, 20:45 o dzieciak ze stolycy... wiesz co ci powiem popierdółko - VETRA WILNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!3 TYSIĄCE KIBICÓW NA MECZACH!!!!!!!!!!!!BRZYDKIE I BRUDNE MIASTO!!!!!!!!!!!!BIJĄ KUPCÓW!!!!KACZYŃSKI BYŁ PREZYDENTEM!!!!!!!!NO I DWORZEC CENTRALNY TRZECI ŚWIAT....NA ALE MACIE FAJOWĄ DRUŻYNĘ.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszystkich?? Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.icpnet.pl 25.07.09, 20:43 dziwne, nie wiedziałem, jak pisze autor, że skorża miał do dyspozycji wszystkich zawodników - a trener lecha nie miał kilku. przypomne ze na boisku nie było w wisle garguły i boguskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matuesz.plank Re: Gratulacje IP: *.multi-play.net.pl 25.07.09, 20:45 O! witamy wieznia Egona, ktory nadaje z celi we Wronkach. Widzi biedak boiskoz okna przez kraty (nawet obie bramki widac!) i z zalu nie moze zlapac oddechu a nna spierzchniete usta cisnie sie retoryczne pytanie: "Dlaczego ONI przeniesli sie do Poznania"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKS Lech Poznan Re: Gratulacje IP: *.multi-play.net.pl 25.07.09, 20:48 co ujazdowski pajacu na zmywaku w Londynie, ktory nawet nie potrafi trzech prostych zdan w "The Sun" po angielsku zrozumiec: Legła, Legła Warszawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W..ny Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.mysliborz.vectranet.pl 25.07.09, 20:48 Gratulacje dla Lecha Poznań, a dla Wisły- Panowie pilnie trenujcie,nic tak nie dołuje jak brak skuteczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech.Fan Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 21:03 Jestem kibicem Lecha i obiektywnie rzecz biorąc to nie był dla nas udany mecz. Nawet na forach internetowych kibiców Lecha szału specjalnego nie ma.....Powiem nawet że wszyscy narzekają na naszą grę (przede wszystkim na nowy system gry. Smudowy System (4-5-1) gwarantował nam zawsze przewagę w środku pola i (zawsze dominowaliśmy - nawet z klasowymi rywalami jak Legia, Wisła, Feynoord, Deportivo, Austria czy Nancy. Graliśmy szybko z polotem. Było szybkie przejście z obrony do ataku (niestety głównie dzięki Murawskiemu który notabene odszedł w tym okienku) Nie było komu przechodzić z obrony do ataku i przytrzymawać piłki w środku pola. Za dużo gry skrzydłami (które jednak dl;a mnie nie istnieją mimo wszystku w Lechu teraz bo nie ma wykonawców na te skrzydła (WIlk - Peszko to żenada a nie skrzydłowi) więc ten system 4-4-2 bez skrzydłowych jest kij wart. Teraz tym nowym systemem gramy znacznie wolniej niż wcześniej. NO i te ciągłe długie piłki z obrony do ataku!!!!!!!!!!! krew zalewa!!!! Mam nadzieję jednak, że to dopiero pierwszy poważny mecz w sezonie i z czasem Zieliński to wszystko poukłada :) Lech będzie mistrzem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barczyk Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.icpnet.pl 25.07.09, 21:39 Pełna zgoda z autorem niniejszego postu. Oglądając ten mecz widać było, że Lechowi brakowało rozgrywającego, takiego łacznika między obroną a atakiem jakim był Murawski. Niestety nie jest nim Bandrowski, zwodnik w ogóle za słaby fizycznie jak na pozycję defensywnego pomocnika; Stilić? - dużo strat i gdzieś ginął na całe minuty, a Peszce bez przerwy piłka plątała się między nogami. Stąd Lech musiał grać długimi piłkami na napastników (także ze względu na pressing Wisły), co nie przynosiło rezultatu. Jeżeli Norwegowie z Fredrikstad oglądali ten mecz to już wiedzą jak powinni zagrać z Lechem. Na plus można zaliczyć debiuty: Kasprzik i Chrapek no i oczywiście zdobycie Superpucharu, ale początek ligi może ni być dla Lecha zbyt ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.mmpnet205.tnp.pl 25.07.09, 22:21 Ogolnie zecz biorac trzeba sie pogodzic ze na chwile obecna ani Lech ani Wisła ani zaden polski klub nie prezentuje poziomu europejskiego. Boje sie ze ten dobry zesżły sezon Lecha w europejskich pucharach to był tylkow ypadek przy pracy, tak smao jak sie kiedys fartneło Wisle, Groclinowi itd i chyba mam racje skoro Lech dzisiaj zagrał wyroownane spotkanie z Wisła ktora poległa z Levadia. Jeszcze musi wiele wody w rzece upłynac zanim sie w kraju wykształci jakis dobry zespoł, na razie to ejst tak ze na nasyzm podworkowym tle to fajnie wyglada Wisła i Lech, Legia jak zawsze jest solidna a Polonia goni ta trojke, ale jak wychodizmy do Europy to dostajemy od byle kogo baty. A najwieksza strata Lecha (moim zdnaiem) to pozbycie sie Smudy... Wislak :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 23:09 hej to to stary???? żeśmy kiedyś toczyli ciekawą dyskusję - pamiętasz- chyba poznałem twój nick - jak nie to mnie popraw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.mmpnet205.tnp.pl 25.07.09, 23:14 tak to ja :) Kurde co do mojego posty powyzej to mi sie napisało "zecz" r mi sie nie docisnaeło hehe Gratuluje Pucharu, ale jednak ten mecz pokazal ze Polska liga słaba jak była tak jest bo Wisła ktora nie dała rady cienkiej Levadii toczyła wyrownany boj a nawet mysle ze była lepsza od Lecha w tym meczu (chociaz te akcje Lecha były konkretne i Pawełek musiał sie natrudzic) wiec kurde cienko jest skoro Wisła słabsza od Levadii gra dobrze z Lechem- niestety taka prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 23:36 a co do Smudy to się mylisz - Zieliński rotuje składem i ma szerszą wizję futbolu. Na gorsze wyszła nam moim zdaniem nie utrata Smudy tylko zmiana systemu gry - z 4-5-1 na 4-4-2. Skrzydła na razie nie istnieją (a właśnie na nich opiera się ciężar gry w systemie 4-4-2) Nie ma płynnego, szybkiego przejścia z obrony do ataku (jak na jesieni rok temu) i widać tutaj brak Murawskiego który łączył obronę i atak - widzę, że ciężar rozgrywania przerzucił trener na bandrowskiego co jest ogromnym błędem ponieważ w destrukcji jest fenomenalny natomiast strasznie drętwy i niedokładny w ofensywie. W środku jest z a dużo miejsca i za mało graczy (za Smudy tym środkiem taranowaliśmy - ale sądzę jednak że to nie jego zasługa - tylko głównie Murawskiego. No ale pozytyw, że wygraliśmy. Ładnie graliśmy tylko przez pierwsze 20 minut...............reszta to piach........no ale ja też bym pewnie grał piach jak Lech gdyby Wiślacy nie dali sobie sygnału do brutalnej gry - a konkretnie Brożek, Małecki (wyjatkowa agresywna menda (choć dobry piłkarz :P) a w końcu Głowacki, który brutalnym faulem "z karata" wszedł w twarz Rengifo - wtedy Stilic zapakował na 2-0 ale sędzia (wyjątkowo stronniczy w tym meczu (chociaż Wiślacy dostali 3 kartki - i tak za mało, a Lech ani jednej - i tak był stronniczy) nie uznał - Lechici się przestraszyli i oddali piłkę w środku pola Wiślakom. Nie dziwię się, że nasi w końcu odpuścili (bo bez kontuzji by się nie obyło). Gdybyśmy wtedy podwyższyli na 2-0 to inaczej trochę by ten mecz wyglądał........(kontry, bezpieczna gra i najpewniej następne okazje bramkowe, a tak męczyli się niemiłosiernie w tej kopaninie. Wisła dla mnie zaczęła grać bardziej siłowo i na chama niż kombinacyjnie (widać brak Garguły i Boguskiego - chociaż Sobol bardzo dobrze grał)...to już nie ta Wisła z polotem co kiedyś - no ale może świeżość wróci. Mój Lech też nie bardzo mi się podobał ale liczę, że Zieliński wyciągnie wnioski i poukłada grę w tym systemie.....PRZEDE WSZYSTKIM MUSIMY GRAĆ SZYBCIEJ!!!!!!!! A nie tak ociężale - tylko długie piłki z obrony do ataku - na aferę i może to będzie!!!! musi być więcej gry po ziemi w pomocy!!!! Liczę że to wszystko się poukłada bo Lech też może nie być na pełnej świeżości jak i Wisła po okresie przygotowawczym. Jednak jeżeli Wisła (mimo kompromitacji w Talinie) bardzo klasowy zespół jak na Polskie warunki się mocno zmobilizowała (to było widać po ich minach i zaangażowaniu - chciała pewnie wyjść z twarzą po meczach pucharowych - grała w tym spotkaniu całkiem dobrze - w tym upatruję jednak pozytywów w triumfie Lecha w Superpucharze Polski YEAH MAMY GO !!!!! :p :p W obronie dobrzy tylko Bosy i Arboleda, Djurdevic słaby (nie licząc 2 pięknych interwencji na Brożku, w pomocy skrzydła żenada - Wilk i Peszko VON!! jak się nie opamiętacie - szybkość to nie wszystko, Stilic przeciętnie, Bander słabo, atak Lewy plus tylko za bramkę, Rengifo przeciętnie........ Kasprzik ewidentnie zawinił przy bramce...no ale jego parę interwencji i seria karnych wszystko rekompensuje.. Mam nadzieję jeszcze na jakiś kolejny HIT transferowy bo ze 2 piłkarzy jeszcze by się nam przydało (patrz Naokulma, Glik lub Jodłowiec czy Cetnarski. A jeżeli chodzi o transfery to świetny transfer z Sewerynem Garncarczykiem z Metalista!!!! Najlepszy obrońca ligi ukraińskiej w poprzednich 2 sezonach!!!!! Liga Ukraińska na pewno dużo silniejsza od Polskiej..... a poza tym jest brakmostrzelny (świetnie wykonuje rzuty wolne - konkurencja dla Stilica!!!!) więc bardzo się przyda..... Mam nadzieję więc, że przed meczem pucharowym już w ten czwartek się zmobilizują i przejedziemy się po Norwegach. Odbudowując mocno nadszarpniętą reputację jeżeli chodzi o opolskie kluby w Pucharach w tym sezonie. Z resztą wszyscy wiedzą o jakim meczu mówię hehe :) Heh..się rozpisałem.... Pozdro dla wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.mmpnet205.tnp.pl 26.07.09, 00:22 No własnie mowisz ze sie myle co do Smudy a po chwili juz widzisz jakie błedy Zielinski popełnia -system jakim gracie - nie wiem czemu gracie teraz 4-4-2 ale chyba lepiej by na tym Lech wyszeł jakby kontynuował to co Smuda dobze zaczal czyli 4-5-1 tylko zkolei kazdy trener ma swoja koncepcje gry. Dla mnie Smuda osiagnał z Lechem max mozliwosci jak na tamten skład, grał praktycznie jedna 11 bo nie mieliscie rezerw. Mysle ze Zielinski gorzej poprowadzi Lecha niz Franek - mam takie przeczucie :) I sadze ze on albo sie skupi na Lidze albo na LE bo mysle ze mu zabraknie takiego polotu jak Francowi ktory chciał i PUEFA i Lige na raz ogarnac ;) Co dos tylu gry Wisły to reczywiscie był ostry. Moze Lech sie wolał wycofac jak mowisz bo sie bał kontuzji a Wisle wlasciwie juz teraz na niczym nie zalezy... Puchary za nami, nie ma sie na co oszzcedzac. Została Liga i PP a w PE pewnie znowu rezerwy beda grac, wiec to neiwiele meczy i nawet powinnismy to pyknac 13-14 piłkarzami, bez mocnych rezerw. Wisły szczyt formy ma dopeiro przyjsc, z tego co mowił Skorza to swiezosc dopeiro przyjdzie pozniej a teraz liczono ze Ci podjechani pilkarze przejda Levadie, jednak sie przleiczono, ale ja nadal uwazam ze po prostu mielismy zajebistego pecha (te słupki, poprzeczki, 100% sytuacje, ehhh), napewno Bogus jak wroci i dojdzie Garguła to bedzie juz super składzik i bedziemy grali o wiele lepiej. Co za ambicje moze miec pilkarz ktory napewno bedzie grał w pierwszej 11 bo na rezerwie siedzi sama młodziez... a tak to bedzie rywalizacja jak sie chłopaki wykuruja. Ogolnie mysle ze dizsiaj to był mecz obu bramkarzy! Wreszcie Pawełek zagrał dobrze, moze jakby zawsze miał "noz na gardle" to by sie starał, ha! teraz tym nozem było to ze mogł z klubu wyleciec po nastepnym słabym meczu a napewno w przyszłsoci tym nozem mogłby byc rywal do walki o miejsce w bramce! A tak to Mario ma pewne miejsce i mu sie klopsy przytrafiaja bo co to jeden czy drugi klops jak i tak on bedzie ciagle numero uno ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raphael93 Nareszcie do głosu doszli normalni kibice! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 00:35 Zgadzam sie w stu procentach z kolcem - moim zdaniem jezeli nie nastapi jakas nagla zmiana ( mowie tu o ew. transferze klasowego srodkowego pomocnika pokroju Stilica z rundy wiosennej) to duzo krwi stracimy wlasnie na przeksztalceniu systemu 4-5-1 na 4-4-2. Co do skrzydeł to spore uzupelnienie powinien stanowic Gancarczyk - ogladalem swego czasu jego poczynania w Metaliscie i szczerze mowiac wcale nie dziwie sie ze zostal wybrany najlepszym obronca ligi ukrainskiej sezonu 2006/2007. Do tego bramkostrzelny i obyty w stałych fragmentach gry - świetny transfer, oby tylko forma Sewerynowi dopisała, a bedziemy mieli z niego wiele pozytku. Nie wiem dokladnie jak ma sie sprawa z Zapotoką ( chyba naderwany miesien dwugłowy ) ale widac że musi to byc naprawde dobry zawodnik - Zielinski zagiął na niego parol i raczej nie odpusci... Swoja droga - najprawdopodobniej to Zapotoka zagra w Lechu dopiero w zimie, a my pomocnika potrzebujemy juz teraz. Nakoulma - warty przetestowania, sporo dobrego slyszalem o tym napastniku, ale czy bedzie w stanie rywalizowac z Lewandowskim ( a niewatpliwie takiego zawodnika potrzebuje Lech. Chrapek - owszem, szybki i wydolny fizycznie gracz, w paru sytuacjach moglby zachowac sie lepiej, ale to w koncu jego debiut w meczu o stawke, wiec dajmy mu troche wiecej czasu. Gratulacje dla Kolejorza za Superpuchar i wyrazy uznania dla Wisly za mobilizacje i pokazanie klasy sklada kibic Lecha rodem ze Szczecina ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rączy Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.merinet.pl 26.07.09, 03:48 "W 23. minucie Stilic strzelił drugą bramkę dla "Kolejarza", ale gol nie został uznany, bowiem chwilę wcześniej przed polem karnym Wisły faulowany był Hernan Rengifo." czemu sędzia tego nie puscił??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.09, 10:37 Bo za wcześnie mu sie gwizdnęło Odpowiedz Link Zgłoś
slonx Re: Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy 26.07.09, 11:09 informuje kibicow, ktorzy meczu nie ogladali, ze dlatego nie puscil, ze faktycznie Rengifo byl faulowany, ale sedzia musial wrocic do tego faulu, poniewaz gol padl ze spalonego, wiec tak czy inaczej nie mogl byc uznany. Durna GW, pisac takie bzdury. Oczywiscie o nieprawidlowo nieuznanej bramce dla Wisly nie ma mowy. ot czyste "przeoczenie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L)egion Re: Gratulacje IP: *.multi-play.net.pl 25.07.09, 20:55 a przypomniec ci, pubowy pomywaczu, o "sukcesie" Legły CLWPKS W-wa w Wilnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Lech Poznań zdobył Superpuchar Ekstraklasy IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 21:00 podoba mi się marcin knut!!!! Odpowiedz Link Zgłoś