Gość: Siwy-łoś IP: 194.9.79.* 20.12.06, 15:44 kto ma pozyczyć obcęgi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Re: Romański: Bardzo drodzy Polacy IP: 80.48.30.* 20.12.06, 17:20 Weber&Błoński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.poinformowany Romański: Bardzo drodzy Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 20:30 Pomysłodawca tego bzdurnego przepisu jest PLK, a nie PZKosz. PZKosz w negocjacjach z liga chciał minimalnej ilości Polaków w zespołach, nie na boisku. Poczekajcie, jak przyjdzie play off a sedziowe zaczna wygwizdywac Polaków za 5 fauli. Co wtedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
panrysio Romański: Bardzo drodzy Polacy 21.12.06, 19:31 Głupio, że nawet za wykryte błędy (odgwizdane faule techniczne) zostały jeszcze ukarane finansowo. Dlaczego? Brak zawodnika polskiego na boisku - jeśli jest to tylko przewinienie techniczne dla trenera - to czemu w ogóle karać finansowo (rozumiem, że w celu edukacji i rozpropagowania tego przepisu)? Czy komisarze meczów, którzy nie zauważyli tych uchybień zostali ukarani? Wg mnie powinni. Zgaszam się, że ten przepis nic nie pomoże. Komplikuje tylko grę. Mam nadzieję, że PZKosz jak najszybciej się wycofa z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihow Re: Romański: Bardzo drodzy Polacy IP: *.echostar.pl 03.01.07, 10:17 dokładnie, problem nie polega na tym, że liga powinna byc ciekawsza i dajmy więcej pograć jednosezonowym amerykanom czy litwinom, chodzi o to, że sam przepis jest ciekawy, tylko brak odpowiedniego zaplecza legistlacyjnego. Nie moze byc, tak ze sędziowie (moze to w 100% nie ich wina, choc jak pewnie wszyscy po srebrnych mistrzostwach sie orientuja w siatkowce sedziowie sprawdzaja ustawienia, ale zostawmy ich) ale co wiecej komisarze zawodów są odpowiedzialni. Okej pozwalaja na zmiane ale zaraz potem sygnal, ze jest 5 obcokrajowcow i sprawa by sie skonczyla. To przede wszystkim od komisarzy zalezy egzekwowanie tych przepisów. Panowie weźcie sie w garsc... Odpowiedz Link Zgłoś