Dodaj do ulubionych

CHAMSTWO I NIEKOMPETENCJA DZIENNIKARZY

IP: 217.96.35.* 30.09.03, 14:38
Mało co mnie tak rozdrazniło, jak chamstwo i nieprofesjonalizm
dziennikarzy Polsatu sport ( i nie tylko) :/
Nic to, że w studiu transmitującym Mistrzostwa Europy
Siatkarek w tle umieszczono zdjęcia facetów siatkarzy :/
Czyżby nasze siatkarki, które okrzyknęli podobno "najpiękniejszymi" nie były
warte umieszczenia na zdjęciach? A może po prostu nie zdążyli uprzątnąć
studia? Żałosny przykład nieprofesjonalizmu telewizji.
Nic to, ze zamiast pokazywac radość dziewczyn, które zdobyły złote medale,
Polsat Sport puścił dwóch lamerów powtarzających na zmianę bezsensownie
oklepane frazesy o tym ":jak to się mogła stać?" i "czyja to zasługa?" w
różnych zestawianiech słownych :/
Każdy, kto oglądał eliminacje i mecze, wie "jak to się stało"
uwazam, ze takie ściemy to po prostu brak szacunku do widza.
Wreszcie nic to nawet, że rozdmuchują wygraną z Turczynkami do
niemal narodowej martyrologii :/ Chociaz od dawna wiadomo, ze Turczynki to
nie był mocny zespół i weszły do półfinału tylko dzięki temu, ze ich rodacy
struli reprezentacje Rosji.
W ogóle tio bardzo ciekawe, jaka cisza medialna zapadła na ten temat.
Gazeta Wyborcza też żenująco zaniża loty wstawiając na drugą stronę 27-
28.09.2003 bredzącego Ambroziaka: "Dydek ma w twarzy coś tak ujmującego, ze
trudno to opisac a przecież każdy wie o co chodzi". Otóż ja nie wiem o co
chodzi i oglądam sport a nie wybory Miss Polonia.
Nawiasem mówiąc wybory transmituje chyba TVN, być może klikanie pilotem to
tu to tam tak napaliło panów, ze już o niczym innym nie potrafią myśleć. No
cóż, żal mi ich bardzo ale dlaczego musze znosić takie publiczne
szowinistyczne teksty??

Wczoraj natomiast w Polsacie nastąpiło ukoronowanie tych wszystkich
chamskich (nazwijmy rzecz po imieniu) wypowiedzi.
Polshit wyznaczył do rozmowy ze złotymi medalistkami takiego
leszcza i łosia z nażelowanycmi włosami, że az przykro było słuchać, i
patrzyć na zdenerwowanego trenera i zażenowane siatkarki. Nie tylko nie
potrafił sklecić trzech
ciekawych otwatych pytań, na dodatek kazał sobie pokazywac jakieś gesty, za
które Skowrońska dostała żółtą kartkę i w ogóle zrobił totalne zoo
na dodatek plótł trzy po trzy i to do siebie jakie to nasze siatkarki nie są
piękne, efektowne itp. Ofkoz zero słowa o umiejętnościach- o mocnym
uderzeniu Małgorzaty Glinki o wspaniale atakującej Skowrońskiej - nie, lamer
peplał bezsensowne okrągłe pustosłowie :| ŻAŁOSNE!
Naprawde, szkoda, ze trener nie powiedział, że on tez jest piękny i pasuje
dio tych wszystkich ładnych ludzi, którzy siedza sobie w studiu..:|
A na koniec puścili "Baśka miała fajny biust..."
I nikt nie protestuje...Czyżby Ludzie w Polsce stracili godność i poczucie
taktu oraz dobrego smaku?
Obserwuj wątek
    • Gość: vik Re: CHAMSTWO I NIEKOMPETENCJA DZIENNIKARZY IP: *.chello.pl 30.09.03, 15:32
      Oglądałem ten program na Polsacie Sport w poniedziałek i mam dokładnie takie
      same odczucia. Idiota, który go prowadził nazywa się Krzysztof Wanio.
      Puszczenie na koniec Wilków moze śmiało kandydować do miana największego
      chamstwa i skurwysyństwa w TV AD 2003. Więcej nie piszę, bo nie lubię bluzgać
      publicznie...
      pozdr.
    • Gość: toms Re: CHAMSTWO I NIEKOMPETENCJA DZIENNIKARZY IP: 217.153.60.* 01.10.03, 09:47
      nie ogladalem tego programy ale jezeli to prawda to co napisales to wola o
      pomste do nieba
      kurcze widac ze facecik nie dorosl do piet naszym siatkarkom a tym bardziej do
      sukcesu jaki osiagnely
      debil skonczony
      a tyle jest ciekawych pytan jakie mozna zadac

dlaczego nawet prywatne stacje nie sa w stanie zatrudnic kompetentnych ludzi
      myslalem ze do tej pory to domena stacji publicznych gdzie posade dostaje sie
      po znajomosci
      ale prywaciarze moga przeciez wybierac z rynku gdzi ejest 20% bezrobocia
      • Gość: spatek Re: CHAMSTWO I NIEKOMPETENCJA DZIENNIKARZY IP: *.dial.pl 02.10.03, 10:21
        Sluchajcie malo tego, to Wanio byl odpoweidzialny za to ze w sobote polfinal
        puszczono na innym kanale niz Polsat Sport, bo kazali mu puscic Bundeslige
        zenada, o studio powiem to samo. Ja w niedziele to do studnia zaprosilbym
        trenera Juniorek, badz innego trenera zwiazanego z siatka zenska a nie Mazura
        (nie mam nic do niego)
        • sgk Re: CHAMSTWO I NIEKOMPETENCJA DZIENNIKARZY 02.10.03, 10:58
          A do tego Polsat zapowiadał, że w specjalnym wydaniu "Punkt, Set, Mecz" będą
          siatkarki grające w ME z trenerem...

I chyba w swoim minimalizmie zaprosił aż dwie :(

Spodziewałem się całej drużyny, radości, ruchu, gratulacji itp.

A tak to wyciskał z nich odpowiedzi na głupawe pytania, puszczał im coś o
          fajnym biuście i do umęczenia pokazywał piłki setowe wszystkich meczów :(

PS. Ale i tak jestem Polsatowi wdzięczny za pokazywanie siatkówki, a w
          szczególności za ostatnie turnieje dziewczyn: eliminacje GrandPrix, ME...
          Mam nadzieję, że PŚ, eliminacje IO, GP będą pokazywane (może dziewczyny zagrają
          też w elitarnym turnieju w Montreaux w przyszłym roku ?)
          Polsat ma więc czas na podniesienie poziomu studia do conajmniej komentarzy ich
          człowieka - Tomasza Swędrowskiego...
          • Gość: vik Re: CHAMSTWO I NIEKOMPETENCJA DZIENNIKARZY IP: *.chello.pl 02.10.03, 16:52
            Racja. Studio na poziomie żenujacym, ale najważniejsze, że były mecze z Piły i
            Turcji... Swędrowski nie jest zły, ale Drzyzga z Laskowskim (nawet Metzner) są
            lepsi. Dlatego mecze oglądałem na żywo na Eurosporcie, a na Polsacie Sport
            powtórki.
            • Gość: ptyś Re: CHAMSTWO I NIEKOMPETENCJA DZIENNIKARZY IP: *.chello.pl 03.10.03, 04:00
              Poziom Studia prowadzonego przez Wanię był debilny. Żenujące jest dla mnie
              trucie ciągłych aluzji /i do tego mało taktownie/ o urodzie, kretyńska w tym
              miejscu piosenka, uwagi "Bad girl" do Skowrońskiej, itp. Komentarz w czasie
              transmisji z meczy do bani. Dlatego oglądałem z Eurosporcie, gdzie świetnie
              komentowali Laskowski z Drzyzgą.
              Chwała jednakże Polsatowi za przeprowadzenie transmisji z meczy.
    • Gość: goldie Re: CHAMSTWO I NIEKOMPETENCJA DZIENNIKARZY IP: *.chello.pl 03.10.03, 19:56
      Zgadzam sie z waszymi opiniami absolutnie. Wanio byl beznadziejny, a ta baska
      z pieknym biustem byla absolutnie nie na miejscu.
      • Gość: Navis Re: CHAMSTWO I NIEKOMPETENCJA DZIENNIKARZY IP: 62.148.79.* 03.10.03, 21:08
        Ja niestety jestem skazana na Polsat bo o eurosporcie moge tylko pomarzyć.
        Eurosport ma silniejszy sygnał, żywsze kolory no i nie kończą głupich reklam
        jak się juz zaczął set :/ Na eurosporcie podobno pokazywali siatkarki do
        końca, czyli do zejścia z podium, a Polshit postawił na dwóch przynudzających
        gości. W tle zaś łaskawie czasem pokazano wręczanie nagród za najlepszę
        atakującą dla Glinki i dla Śliwy- najlepszej rozgrywającej. Tego też nie
        mogłam obejrzeć i szlag mnie trafiał przed telewizorem:/
        Owszem, chwała Polsatowi za to, ze pokazuje polską siatkówkę, ale dla nich to
        jest zarąbista inwestycja, która musi się zwrócić. Jest to zrozumiałe u
        telewizji prywatnej,ale na tym tle wyjątkowo razi kretyństwo i niekompetencja
        prezenterow. A szczególnie wyżelowanego partacza o znamionach wiejskiego
        casanovy, nazwiskiem Wanio :|

Mam nadzieję, ze nie zobaczę już więcej tego gościa w studiu (wiem, próżne
        nadzieje:| Solorz nie czyta tego forum :D)

Nie wiem, jak Was, ale mnie irytuje jeszcze jedna rzecz: wyskakiwanie
        paska z napisami na dole ekranu, co powoduje rozszerzenie calego obrazu a
        siatkarki zaczynają wyglądac jak w galerii krzywych luster w cyrku. brr...

• Gość: goldie Re: CHAMSTWO I NIEKOMPETENCJA DZIENNIKARZY IP: *.chello.pl 03.10.03, 22:17
          Nie martw sie Navis, na eurosporcie pokazali znacznie mniej niz na polsacie,
          zadnych dekoracji, szybko mo meczu skonczyli program, dlatego mimo
          beznadziejnego wanio, polsat jest i tak dla kibicow siatki lepszy
          • Gość: vik Re: CHAMSTWO I NIEKOMPETENCJA DZIENNIKARZY IP: *.chello.pl 03.10.03, 23:16
            Na Eurosporcie nie pokazali dekoracji medalistek, ale transmisja zakończyła
            się kilka minut po finale. Biorąc pod uwagę, że jest to telewizja
            ogólnoeuropejska, w której jedna transmisja goni drugą, można to zrozumieć.
            Ale dlaczego Polsat przerwał transmisję zaraz po ostatniej piłce??? Były
            reklamy, było pierd... o Szopenie w studiu, i dopiero potem powrót do hali. W
            ten sposób nie pokazali największej radości, zaraz po zakonczeniu meczu...
    • Gość: vik niestety, jest ciąg dalszy!!! IP: *.chello.pl 05.10.03, 17:57
      Stacja Polsat Sport zrobiła z "Baśki" ilustrowanej zdjęciami siatkarek klip,
      który robi za wypełniacz programu! Puszczają to kiedy mają kilka minut przerwy
      miedzy programami...
      Co za chamy, nie mogę!
      • Gość: Janek Re: niestety, jest ciąg dalszy!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 18:16
        Jeśli siatkarki sie na to zgodziły to można to przełknąć - a jeśli bez ich
        zgody to rzeczywiście chamstwo.
        • Gość: vik Re: niestety, jest ciąg dalszy!!! IP: *.chello.pl 05.10.03, 18:57
          myślisz, że ktoś je pytał o zdanie? śmiem wątpić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka