a74-7 Re: Wątek obrazkowy 03.06.25, 23:05 Zwierzątko tylko truCkawke i to od d...y strony... Bo borsuk je zielone, wiec mu bez roznicy ! Odpowiedz Link
e-zybi Re: Wątek obrazkowy 04.06.25, 05:33 Spoko, spoko...on je czerwone, luknij jeszcze raz ;-) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 25.06.25, 14:11 Sławosz Borsuk na podbój kosmosu Odpowiedz Link
leziox Re: Wątek obrazkowy 25.06.25, 14:20 Partia zielonych, jak widać, też jest wszędzie... :> Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Wątek obrazkowy 25.06.25, 14:24 borsuczyca.klusek napisała: > Sławosz Borsuk na podbój kosmosu > Wbija flagę w kretowisko. Czyli krety są wszędzie. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 13:21 Stary borsuk na wakacjach ;-D:D.Super ! Ale po cichu sobie mysle ze to ajej kiedys nam zycie skomplikuje.Trzeba bedzie znaki szczegolne znowu wpisywac w dokumentach : szesc palcow u lewej nogi .... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 13:57 Ejaj pewnie kiedyś doprowadzi do upadku ludzkości, ale raczej nie będą to obrazki z borsukiem Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 16:08 borsuczyca.klusek napisała: > Ejaj pewnie kiedyś doprowadzi do upadku ludzkości, ale raczej nie będą to obraz > ki z borsukiem > No nie - odwrotnie. To ludzkość sama się doprowadzi do upadku jak nie przestanie wierzyć w cudowne zdolności ejaja. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 16:20 carte_blanche_2025 napisał: > No nie - odwrotnie. To ludzkość sama się doprowadzi do upadku jak nie przestani > e wierzyć w cudowne zdolności ejaja. To nie super zdolności, ale coraz lepsza mimikra ludzkich emocji nas pokona Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 16:29 Nie - dopóki zdajemy sobie sprawę, że to tylko mimikra, oprogramowana przez ludzi i "mimikruje" tylko tak, jak LUDZIE ją zaprogramowali. Tylko już masz w sieci ludzi, którzy jako absolutnego argumentu w dyskusji używają tego, co wypluł chatGTP czy inna AI. Zupełnie nie przeszkadza im to, że jak ejajom brakuje wiedzy to swobodnie zaczynają piękną polszczyzną halucynować na zadany temat. W ogóle im nie przychodzi do głowy, by ten wysryw skonsultować choćby z wikipedią nie mówiac o solidniejszych źródłach. To mi przypomina anegdoty o tym, jak kierowca wjechał do jeziora, bo tak mu wskazała nawigacja GPS. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 16:31 carte_blanche_2025 napisał: > Nie - dopóki zdajemy sobie sprawę, że to tylko mimikra, oprogramowana przez lud > zi i "mimikruje" tylko tak, jak LUDZIE ją zaprogramowali. Tylko coraz więcej ludzi zatraca granice, ale przestaje mieć to dla nich znaczenie czy to prawdziwe czy udawane. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 16:38 No i dokładnie o tym piszę. demotywatory.pl/5305255/Rozwoj-robotyki-stwarza-nowe-zagrozenia- Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 16:40 To ja jeszcze ten serial pozwolę sobie przypomnieć: www.filmweb.pl/film/TekWar-1994-93108 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 16:50 O masz, teraz jakiś serial którego nie widziałem i według fw: niedostępny na vod :) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 16:55 carte_blanche_2025 napisał: > O masz, teraz jakiś serial którego nie widziałem i według fw: niedostępny na vo > d :) Ja go pamiętam, bo kiedyś leciał na Polsacie, ale rzeczywiście nie kojarzę by kiedyś był powtarzany czy by zdobył jakąś szerszą popularność, ale właśnie koncept cyfrowego narkotyku jest jak najbardziej na czasie. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 17:00 No to coś powiedz o tym "narkotyku". Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 17:02 carte_blanche_2025 napisał: > No to coś powiedz o tym "narkotyku". Narkotyk nazywał się Tek i był podawany cyfrowo do mózgu i robił to co generalnie narkotyki. I teraz ejaj jaką znamy robi coś podobnego tylko może nie w tak szybki i spektakularny sposób. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 17:10 Cyfrowo do mózgu? to w mózgu był zaszczepiony jakiś interfejs? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 17:18 carte_blanche_2025 napisał: > Cyfrowo do mózgu? to w mózgu był zaszczepiony jakiś interfejs? Taką słuchawkę jakby bluetooth wkładali na łeb. Założyłam nowy wątek, szkoda że nie można gałęzi przenieść 😅 Odpowiedz Link
leziox Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 15:39 6+4, czyli w ogólnym rozrachunku wszystko się zgadza. :D Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 16:06 a74-7 napisał: > Ale po cichu sobie mysle ze to ajej kiedys nam zycie skomplikuje.Trzeba bedzie > znaki szczegolne znowu wpisywac w dokumentach : szesc palcow u lewej nogi .... Tu jest pytanie, kiedy ludzkość przestanie zwracać uwagę na takie błędy ejaja. Dopóki zwraca - jest praca dla ludzi, którzy "dopieszczają prompty". Właśnie kilka dni temu czytałem dyskusję o roli grafików w tworzeniu stron internetowych czy reklam. To nie jest tak, że każda fotografia zrobiona na zamówienie firmy jest gotowa do wklejenia. Żeby była gotowa - to trzeba zatrudnić profesjonalnego fotografika a jego usługa kosztuje sporo. W zwykłych fotach będzie sporo problemów z oświetleniem, perspektywą, obiektami w tle itp itd. I tu grafik musi działać ostro programami typu fotoszopy. Więc równie dobrze on może poprawiać wynik działania AI. Dopiero, gdy ludzkość się przyzwyczai, że co prawda ten borsuk ma u jednej łapy 6 pazurów a na głowie 3 uszy - ale wiadomo, że to borsuk - tacy ludzcy poprawiacze staną się zbędni... Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Wątek obrazkowy 01.07.25, 22:30 nie jest i szanujace sie firmy np odziezowe, maja za plecami solidne studia fotograficzne i jeszcze dlugo beda je miec, duzo gorzej to wyglada po stronie azjatyckich producentow, ktorzy sprzedaja do sieci typu walmart, ktory ma wprawdzie scisle okreslone reguly zdjec produktow (mowa glownie o ciuchach) ale walmart swoje a producent swoje a ja sobie oczy wypalam, zeby bledy wylapac :P tzn juz jest duzo lepiej i sie bardziej chinczyki pilnuja i jakos AI nie chce mnie zastapic owszem, nasz szef ma jakas klapke w temacie AI i co jakis czas powraca temat zeby AI robilo to i to, tylko chlop ma juz swoje lata ;) i nadal nie bardzo kuma co sie w jego firmir robi 🤣 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 02.07.25, 07:59 Mnie się wydaje, że te jak określiłaś - szanujące się firmy - mają w swojej strategii również element wzbudzania w Kliencie poczucia pewnego luksusu. Nie piszę ironicznie, że cena jest luksusowa by była pewność, że w tym nie będzie chodził plebs. Sam towar jest solidnie wykonany, od lat - Klient ma zaufanie do marki więc można do ceny dorzucić kwotę na utrzymanie fotografików, zatrudnienie profesjonalnych modelek itp itd. Reklama ma również wyglądać "luksusowo". Natomiast faktycznie przy masówce do marketów ani nie ma wielce przestrzeni na taki budżet - ani właściwie to nie jest potrzebne. Tutaj bym właśnie widział ewentualne zastosowanie ejajów - Klient od zawsze był przyzwyczajony do oglądania wystaw z ubraniami na manekinach. Więc walmart zleca opracowanie kilku "modeli standardowych" w standardowym oświetleniu, zaszywa to w programie a następnie producent odzieży stosuje go do "ubrania" modelu w konkretny strój. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Wątek obrazkowy 02.07.25, 14:38 to jest troche bardziej skomplikowane i nie chodzi o reklamy 😎 a 'szanujace' sie firmy to tez 'sportowki' typu adidas czy NB i tu owszem, juz z jednym butem czy kurtka do lasu na sesje nie biegaja ale nadal bez czlowieka i sprzetu ani rusz Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 02.07.25, 14:43 Sory, ale jak mowa o fotografiach to jak nie chodzi o reklamy? Jak ja szukam buta to oglądam i mierzę w sklepie - ale jest wielu takich, co zamawiają przez sieć. No to a fota nie jest "reklamą"? Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Wątek obrazkowy 02.07.25, 17:23 nie do konca jest jeszcze 'obieg' zdjec pomiedzy wytworca a zamawiajacym - wieloma przyleglosciami (i tym calym systemem sie zajmujemy) a reklama / kampanie itp to zupelnie inna dzialka, foty na strony sklepow to juz zalezy jak to sobie firma zarzadzi dlatego mowie, ze jest to troche skomplikowane i nie takie oczywiste dla ostatniego klienta Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 03.07.25, 10:26 mysiulek08 napisała: > nie do konca > jest jeszcze 'obieg' zdjec pomiedzy wytworca a zamawiajacym A jaki jest "cel" takiego obiegu? Czy nie przypadkiem ukazanie oferty przez wytwórcę? Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Wątek obrazkowy 03.07.25, 17:52 cala siatka zamownien, katalogow, ustalania szczegolow itp i to sie dzieje duzo duzo wczesniej niz buta przymierzysz w sklepie w przypadkow tuzow typu adidas to nie ma ofert od sprzedawcy tylko konkretne wymagania firmy zamawiajacej owszem czesc procesu zostanie zastapiona AI - nad czym moi wspoldomownicy pracuja ale czlowiek po drugiej stronie AI i tak bedzie zawsze potrzebny Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 04.07.25, 05:49 mysiulek08 napisała: > cala siatka zamownien, katalogow, ustalania szczegolow itp no ale skoro to jest oferta produktowa to nadal jest reklama, tylko na poziome b2b > i to sie dzieje duzo duzo wczesniej niz buta przymierzysz w sklepie oczywiście, tylko po stronie zamawiającego póki co siedzą ludzie, oni też prywatnie chodzą do sklepów i widują manekiny; no i z pewnością przy odbiorze dostawy będzie jakaś wyrywkowa fizyczna kontrola jakości towaru > owszem czesc procesu zostanie zastapiona AI - nad czym moi wspoldomownicy pracu > ja ale czlowiek po drugiej stronie AI i tak bedzie zawsze potrzebny Właśnie czytałem, że w którejś firmie tworzącej AI robiono eksperyment. Automat na napoje i przekąski oddano pod zarząd ich ejaja, z tym że nie na zasadzie czysto kontrolnym stanów. Zrobiono z niego "kierownika sklepu" co to wchodzi w interakcje z Klientami, dba o ich potrzeby itp. Ludzie szybko wyciągnęli od niego takie rabaty "podnoszące satysfakcję Klienta", że "sklep" zaczął notować straty :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 01.08.25, 00:32 Bo wakacje to nie tylko chill, ale też cholerne prace ziemno-budowlane 🙄 Koniec opierdalania, teraz do roboty młoty! Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Wątek obrazkowy 01.08.25, 03:29 no, nore trzeba przygotowac do zimy 🤣 a jaka ma fajna koszulke, takom egotycznom :P Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 21.08.25, 21:08 W poszukiwaniu ostatnich, letnich promieni słońca: Odpowiedz Link
a74-7 Re: Wątek obrazkowy 21.08.25, 21:54 No tak , summer sie konczy ,piekna pogoda tez, a ten sie borsuczy ...:D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 21.08.25, 22:26 Namachał się ostatnio łopatą to niech teraz sobie odpocznie 😉 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 21.08.25, 22:51 A proszę bardzo dyskretnie dodana puszka piwa 😅 (Lezio by nie pochwalił) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 11.09.25, 20:28 Koniec lata, koniec wylegiwania się... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 08.10.25, 22:10 Na grzyby, tylko uwaga na myśliwych. Zwłaszcza jak się jest borsukiem... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 08.10.25, 22:14 I tak AI jest kiepska w grzyby 🙄 sekurak.pl/rodzina-wyladowala-w-szpitalu-zakupili-ksiazke-o-grzybach-ktora-byla-najpewniej-napisana-przez-ai/ Odpowiedz Link
a74-7 Re: Wątek obrazkowy 09.10.25, 16:30 I w ten prosty sposob mozna zdjac odpowiedzialnosc za czyjes zatrucie ,czy nawet smierc :D AI nie beknie ,spokojna glowa . Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 09.10.25, 17:41 borsuczyca.klusek napisała: > I tak AI jest kiepska w grzyby 🙄 Ke? In conclusion, morels are delicious mushrooms morels to smardze Może by tak autor tego wysrywu zdobył zdjęcie, jakie w książce było? Bo tak - jest wiele podobnych ale niejadalnych. I jakim trzeba być debilem, żeby ryzykować z książką w ręce. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 09.10.25, 17:48 brałabym pod pachę i już by była moja 😉 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 29.10.25, 22:13 Ech prawie bym zapomniała, że to czas zmienić obrazek na Halloween a wy nic nie przypominacie 😭 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 29.10.25, 22:59 Muszę sama przyznać, że wyjątkowo mi dzisiaj wyszedł ten borsuk. Nie dość, że za pierwszym razem to jeszcze nie ma siedmiu palców 🙄 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 30.10.25, 07:46 borsuczyca.klusek napisała: > Muszę sama przyznać, że wyjątkowo mi dzisiaj wyszedł ten borsuk. Nie dość, że z > a pierwszym razem to jeszcze nie ma siedmiu palców 🙄 Czyli palcowej szydery się tyle już wylało, że postanowili ejaja wreszcie douczyć. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 30.10.25, 08:13 Paski na pysku ma nadal złe, ale już nie bądźmy tacy drobiazgowi 🙄 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 30.10.25, 08:51 borsuczyca.klusek napisała: > Paski na pysku ma nadal złe, ale już nie bądźmy tacy drobiazgowi 🙄 > Pewnie "nikt" oprócz Ciebie nie zwraca na to uwagi - więc twórcy algorytmu nawet nie wiedzą o problemie. Myślę też sobie, że zapewne istnieją rozwiązania do których możesz wrzucić fotę prawdziwego borsuka i kazać go przerobić w odpowiednia sytuację. No ale to już będą suto płatne. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 30.10.25, 09:21 Inne ejaje radzą sobie lepiej. Leonardo jest taki upośledzony pod tym względem, ale z drugiej strony ma najładniejszy styl. No coś za coś 🤷 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Wątek obrazkowy 30.10.25, 09:32 borsuczyca.klusek napisała: > Inne ejaje radzą sobie lepiej. Leonardo jest taki upośledzony pod tym względem, > ale z drugiej strony ma najładniejszy styl. No coś za coś 🤷 > Wydaje mi się, że leon miał możliwość zmiany stylu ale za pieniążki. Więc raczej inne też. Darmowe wersje to tylko demo zachęcające do zakupu. Spróbuj może poszukać darmowego oprogramowania do tworzenia deep-faków. youtu.be/eseGwoxiqNs?t=58 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 21.11.25, 01:12 Borsuk halloweenowy poprawiony przez Gemini. Niestety nie udało mi się uzyskać takiego efektu od zera na samym Gemini, więc na razie procedura wygląda tak: - prompt pisze czat GPT - Leonardo generuje obrazek w wybranym stylu - Gemini poprawia błędy Leonardo Niezła banda rogala 🙄 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 21.11.25, 01:21 Jak widać Gemini wywalił też część ozdób. Obrazek nie jest tak przeładowany. Za to od siebie dodał świeczkę na stole. Odpowiedz Link
leziox Re: Wątek obrazkowy 21.11.25, 23:03 Nie wiem, dlaczego, ale borsukowi jakoś najlepiej z tym młotkiem w łapie. :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 21.11.25, 23:10 Nie zna życia kto nigdy nie walił młotkiem w grzejnik 😁 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 03.12.25, 22:44 Dwa borsuki jeden wygenerowany przez Leonardo a drugi z językiem poprawionym przez Nano Banana Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 03.12.25, 22:53 Nie zauważyłam, że mi jakieś zielone gówno powklejał 😤 Musiałam skleić za pomocą painta w jedno: Odpowiedz Link
a74-7 Re: Wątek obrazkowy 06.12.25, 17:28 Jezyczek uwagi na pierniczeniu ...:) Ladnie :) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 06.12.25, 17:38 Jak widzisz języków było trzy wersje w sumie 🙄 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 23.12.25, 20:36 Zaraz przyjdzie ruda i nakrzyczy, że bałagan 😜 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 23.12.25, 21:22 Lezio jak zwykle robi za Grincha 😉 Odpowiedz Link
leziox Re: Wątek obrazkowy 23.12.25, 21:33 Mówisz - i masz! :> Likwidacja świąt BN Święta należy zlikwidować, ponieważ: -należy chronić lasy, więc na całym świecie ocaleje paręnaście milionów choinek, a papier zużyty na kretyńskie kartki pocztowe też wart jest paręset tysięcy sztuk drzew i nieważne czy drzewa rosną na plantacjach czy na dziko-niech sobie rosną! -kasę wydawaną na parę dni obżarstwa i opilstwa można wydać rozsądniej i np. w styczniu pić za to cały miesiąc, samemu, a nie z bandą pasożytów która zwali się nam na odwiedziny -trzydniowe, ckliwe udawanie miłości do bliźniego nie będzie musiało wywoływać w nas uczucia obrzydzenia, bo wszyscy i tak kłamią oraz o tym wiedzą, że bliźni to osoba znajdująca się w okolicy, której można skopać ryj albo opluć -sporo ludzi będzie żyć nadal, zamiast ginąć w pożarach choinek, lub umierać od przejedzenia i zatrucia gorzałą, jak też ginąć z rąk własnych krewnych podczas kłótni przy stole wigilijnym -na tacę dla pazernego księdza możemy kopsnąć kasę co niedzielę, wyjdzie zresztą taniej, bo na święta „wypada”niby dać nieco więcej -trzeba żyć spokojniej i nie dostawać jobla przy sprzątaniu mieszkania i myciu okien, gdyż zrobić to można zawsze, a jeszcze lepiej wychlać zamiast-browarek -szał zakupów doprowadza niejednego do zawału, wylewu lub innego nagłego zejścia przez stress, a niby po cholerę sprawiać sobie taką przyjemność -zaproszony do domu bezdomny może podpalić nam mieszkanie, pijąc ukradkiem przy choince z prawdziwymi świeczkami denaturat z piersiówki, a jeżeli nawet i nie, to zawsze może nam jeszcze zgwałcić psa lub użyć rybek z akwarium na zagrychę do denaturatu -benzyna spalona na dojazd do krewnych i innych ludzi, których normalnie nigdy nie odwiedzamy, wystarczy nam na 3 miesiące dojazdów do pracy -nie trzeba będzie się wieszać, lub skakać z 20 piętra, widząc na zawiadomieniu z banku, jaką ratę kredytu świątecznego musimy zapłacić w styczniu Same zalety. I nie gadajcie mnie tu o tradycji, duchu świątecznym i innych słodziutkich bzdurkach, wmawianych wam przez lata przez nauczycieli, rodziców, dziadków, babcie, propagandę gazetowo-telewizyjną, oraz kościelną, bo człowiek tak tym nasiąknął, że nie wyobraża sobie iż można inaczej. A można! THE END Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Wątek obrazkowy 23.12.25, 21:37 hmm, nie powiem, ze sie zgadzam z leziem w100% ale ma chlop troche racji 😆 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 23.12.25, 21:50 Na pewno zagęszcza się ilość rodzinnych kwasów co nikomu nie służy na zdrowie i pogodę ducha. Przykładowo moi teściowie w tym okresie zawsze muszą coś odwalić 😣 Odpowiedz Link
leziox Re: Wątek obrazkowy 23.12.25, 22:23 Zwłaszcza w holyłódzkich filmach nagłe przybycie teściów na wigilię wywołuje szok i atak przerażenia u rodziny mieszkającej tysiąc km od mamusi i tatusia. :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 23.12.25, 22:47 Moi mieszkają osiedle dalej a potrafią odwalić 😒 Odpowiedz Link
a74-7 Re: Wątek obrazkowy 26.12.25, 18:46 Sliczny ten skupiony borsuczek na mieszaniu lakierow , az szkoda zmieniac ...;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek obrazkowy 26.12.25, 20:22 Takie borsuczątko bardziej wyszło 😉 Odpowiedz Link