Dodaj do ulubionych

nadżerka?? help

24.03.04, 23:06
Kochani mam pytanie, mam do usunięcia nadzerke i mam pytanie o metode jej
usunięcia, bo mi zaproponowano leczenia opatrunkowe z zastosowaniem leku:
SOLCOGYN gdyz jeszcze nie rodziłam...ponoc tak powinno być, jesli macie
jakieś doświadczenia w temacie tego leku i ogólnie leczenia innymi metodami
to dajcie mi znac. CZEKAM
Obserwuj wątek
    • mikaa3 Re: nadżerka?? help 25.03.04, 23:39
      widze ze nie ciekawy temat, ale co ja moge to wogóle nie jest ciekawe!!! help!!!
    • pssotteczka Re: nadżerka?? help 26.03.04, 07:22
      Proponuje zapytac o to na Zdrowie kobiet, bo nadzerka z antykoncepcja malo ma
      wspolnego.
    • kati_p Re: nadżerka?? help 28.03.04, 20:29
      Hej. Ja usuwałam nadżerkę u mojego ginekologa w gabinecie kroiterapią
      (wymrażanie). Potworne męki przez godzinę za 250 zł (zabieg nie kontraktowany z
      NFZ, niestety). A potem jeszcze 6 tygodni bez seksu, przez miesiąc irygacja,
      przez 12 dni specjalne globulki. Ale już po wszystkim.
    • mikaa3 Re: nadżerka?? help 29.03.04, 23:56
      A napisze o tym tu bo i tak o różnych rzeczach tu pisza wiec prosze mnie nie
      pouczać. KATI dzieki za info ale z zamrażania nie skorzystam bo tez czytałam
      niezbyt pochlebne recenzje.
      • pssotteczka Re: nadżerka?? help 30.03.04, 07:28
        buhaha a jednak napisalas tam heeheh, dziewczyno wyluzuj, chcialam Ci tylko
        dobrze doradzic, na to forum zadko kto zaglada i sama widzisz ze za wiele
        odpowiedzi nie dostalas. A tak a propos to jest caly dlugi watek na "Zdrowie
        kobiet" o tym sposobie leczenia nadzerki. Tytul to jest chyba CHEMICZNE
        LECZENIE NADZERKI czy jakos tak.
      • mandi.ole Re: nadżerka?? help 30.03.04, 09:01
        ja wybrałam po konsultacji z dwoma ginekologami usuwanie nadżerki laserem.
        zabieg trwał 2 minuty, ból taki jak podczas okresu- skurcze macicy, więc
        spokojnie do zniesienia, kosztował ok 100 zł ale to było 4 lata temu, moja
        kuzynka zrobiła to w tamtym roku- rewelacyjnie się czuła. regularnie badam się-
        zero nawrotów, jak to nieraz bywa przy innych metodacj. tylko nie mogłam kąpać
        się ani wspłóżyć przez dwa tygodnie po zabiegu, ale można wytrzymać! Na prawdę
        gorąco polecam
        Pozdrawiamsmile
    • moboj Re: solcogyn do bani! 30.03.04, 12:10
      miałam 7 zabiegów z solcogynem, w czasie których okropnie bolał mnie brzuch.
      przeciętnie przez dwa dni po solcogynie byłam nie do życia. po 7 zabiegach
      miałam wyczyszczony portfel (7 razy 70 złotych), nadżerka nie zmniejszyła się
      ani o milimetr.
      zdecydowałam się na wymrażanie - ten zabieg także jest wskazany dla kobiet,
      które nie rodziły. zabieg mnie nie bolał (jedynym minusem jest konieczność
      użycia troche większego wziernika), czułam się świetnie (zabieg miałam rano,
      wieczorem byłam na długiej wycieczce rowerowej). od zabiegu minęły 4 lata, od
      tamtej pory cytologia zawsze wzorowa (grupa 0), nadżerka nie wróciła.
      jedynym minusem są upławy przez dwa - trzy tygodnie po zabiegu, nie wolno
      współzyć do najbliższej miesiączki. i to wszystko. zabieg robiłam u świetnej
      specjalistki i nie miałam zalecanych żadnych irygacji i tego typu cudów.
    • ahaj85 Re: nadżerka?? help 01.04.04, 18:03
      Ja mialam (mam) leczona nadzerke solcogynem. Nie wiem czy sie jej pozbylam,
      dowiem sie we wtorek, bo mam wizyte. Mialam dwa zabiegi. Ani raz mnie nie
      bolalo. Podobno solcogyn jest dobry tylko na male nadzerki. I nie jest to koszt
      70 zl! Ja zaplacilam z 1 ampulke (ktora wystarcza na dwie aplikacje)ok 40 zl.
      Pozdrawiam
      • moboj Re: nadżerka?? help 03.04.04, 20:11
        ja miałam jedną ampułke na jedno smarowanie. i płaciłam za całość: lek kupiony
        w aptece + wizyta właśnie 70 złotych. siedem takich wizyt nie dało żadnych
        efektów. dobrze, że poszłam do innej lekarki....
    • bynajmniej nadżerka 10.04.04, 09:12
      laseroterapia- choć droga- była szybka i miała być bezbolesna (jak było, to już
      inna historia smile od czasu zabiegu nadżerka nie wróciła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka