e-zybi 25.06.25, 08:22 Na żywo... www.youtube.com/watch?v=BF2SXoVSR1k Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kulawekolano Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 09:11 e-zybi napisał: > Wystartowali... > Bardzo nieekologicznie to wygląda. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 11:58 I o co to podniecenie? Że polscy podatnicy wydali prawie 300 mln na lot pana o pretensjonalnym imieniu i dwojga nazwisk? I jaka wartość dodana z tego będzie dla polskiej gospodarki? Wizerunkowy żaden, bo jeden Polak już dawno temu tam był. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 12:21 Ludzie szyko gdzie ten mem ze Spockiem! Dobra żartuję 😊 Dla celów marketingowych największy fuckup, że pan Sławosz wygląda jak brat bliźniak Daniela Obajtka 🙄 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 12:26 borsuczyca.klusek napisała: > Ludzie szyko gdzie ten mem ze Spockiem! Tylko który, bo sporo ich było. A nie-żartując, oj jak czasem dobrze rozumiem podejście Spocka do ludzi. Mimo iż nie jestem Wolkaniniem a tylko chłopakiem ze wsi... W dodatku stupido - to mi wolno. > Dla celów marketingowych największy fuckup, że pan Sławosz wygląda jak brat bliźniak Daniela Obajtka 🙄 Ta, bo to jest w ogóle jakiś problem. Spock by powiedział - to logiczne, że tu nie chodzi o Obajtka tylko głupie ludzkie emocje. Ojej! Polak w kosmosie... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 12:35 A tak poza tym to masz oczywiście dużo racji... Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 12:48 Moja Droga - ja zawsze mam rację! Tylko rzadko kiedy ktoś jest w stanie to przyznać .) Dlatego zawsze na wszelki wypadek powtarzam - io stupido... Odpowiedz Link
e-zybi Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 14:19 carte_blanche_2025 napisał: > Moja Droga - ja zawsze mam rację! Tylko rzadko kiedy ktoś jest w stanie to przy > znać .) > Dlatego zawsze na wszelki wypadek powtarzam - io stupido... > Jeżeli tak uważasz to jest nas już dwóch, tylko mnie nie zależy na tym co inni o mnie myślą i jak mnie odbierają. Istotne dla mnie jest to jak ja ich postrzegam, a nie jak oni mnie widzą ;-) Odpowiedz Link
e-zybi Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 14:23 www.facebook.com/reel/1270820218029366 Odpowiedz Link
louger.n Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 11:05 Zawsze przy tych startach przypomina mi się odcinek "Cudownych lat". Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 13:44 louger.n napisała: > Zawsze przy tych startach przypomina mi się odcinek "Cudownych lat". Lata sześćdziesiąte. Ludzie mogliby być już na Marsie albo nawet na Europie. Tylko pytanie - po co? Odpowiedz Link
e-zybi Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 14:22 Tak mnie chodzi po głowie, "być, albo nie być...oto jest pytanie", a może trzepnąć browarka by odpowiedzieć na nie? Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 14:33 e-zybi napisał: > Tak mnie chodzi po głowie, "być, albo nie być...oto jest pytanie", > a może trzepnąć browarka by odpowiedzieć na nie? > Po piwie to brzuch pęcznieje a głowa nie rozumnieje. A po wyborowej się rozjaśnia w głowie. Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 15:41 e-zybi napisał: > To na zdrowie...;-) > Twoje i moje zdrowie. A za innych niech ktoś dopowie. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 16:14 A kto z nami nie wypije , tego we dwa kije ... Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 16:20 a74-7 napisał: > A kto z nami nie wypije , tego we dwa kije ... Niech mu gwiazdka pomyślności nigdy nie zagaśnie a kto z nami nie wypije, niech go piorun trzaśnie! Odpowiedz Link
a74-7 Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 16:28 Robi sie prawie biesiadnie ;) a ja mam jeszcze tyle do ogarniecia ....choc robota nie zajac .... U mnie 30 stopni , pifco( wiatrak) na stole , a tyskie samo sie leje ... A jak dlugo oni w tem kosmosie beda ? Chyba dluzej niz te panienki od Bezosa ;D Jakies dziwne buty maja kosmonauci ,jakby do tanca ;D Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 16:31 a74-7 napisał: > U mnie 30 stopni , pifco( wiatrak) na stole Wiatrak na stole? Na twoim miejscu kupiłbym klimatyzator przenośny. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 16:38 Na przenośny klimatyzator szkoda kasy. Zamontować split i po sprawie, jedyna prawidłowa opcja by kasy nie tracić. Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 16:42 e-zybi napisał: > Na przenośny klimatyzator szkoda kasy. Nie szkoda. Czasem nie można zaistalować "normalnej" klimatyzacji. Wtedy trzeba dobrać przenośny klimatyzator i się sprawdza chłodzenie mieszkania. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Za chwilę start Falcon 9 25.06.25, 17:01 Miałem taki klimatyzator, więc nie polecam. To jedynie namiastka tego co powinno być, problem z rurą odprowadzającą ciepło (choć ten problem rozwiązałem bez zbędnych rękawów), na noc się nie nadaje, zbyt głośny. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Za chwilę start Falcon 9 26.06.25, 12:29 Węzeł cumowniczy, około 20 metrów... Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Za chwilę start Falcon 9 26.06.25, 14:31 e-zybi napisał: > Już na ISS... Nie rozumiem jak można dobrowolnie uczestniczyć w takiej imprezie. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Za chwilę start Falcon 9 26.06.25, 14:39 Ilu ich tam w tej puszce 😳 Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Za chwilę start Falcon 9 26.06.25, 14:51 borsuczyca.klusek napisała: > Ilu ich tam w tej puszce 😳 > Aż dziwne, że tych kabli puszczonych luzem nie pourywają. Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Za chwilę start Falcon 9 26.06.25, 17:13 Dzieci wypatrzyły pierwszą gwiazdę na niebie. Można zaczynać kolację wigilijną. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Za chwilę start Falcon 9 27.06.25, 06:58 Podniecenie sięga zenitu...kosmiczny numer/ek ;-) Odpowiedz Link