Dodaj do ulubionych

Serial na dziś - Żmijowisko

21.12.25, 10:46
Tytuł niezły, ale nic poza tym. Generyczny polski serial kryminalny z generycznymi bohaterami i bardzo nieciekawymi wątkami pobocznymi. Przez pierwsze trzy odcinki prawie zupełnie nic się nie dzieje tylko musimy patrzeć na wkurzających ludzi w wymuszonych sytuacjach. W dodatku miejscami jest to naprawdę źle zagrane. Najbardziej in minus niestety zapisała się dla mnie pani Kamila Urzędowska, która wymiotła w Chłopach i została wybrana nową Łęcką. Przykro też patrzyło się na Cezarego Pazure, który na autopilocie po raz kolejny gra albo raczej usiłuje grać to samo.

Aha farmazony też są, bo jakby mogło być inaczej. I to już w pierwszych minutach, pierwszego odcinka.
Otóż główny bohater powraca na letnisko, z którego rok temu zaginęła jego córka. Jadąc na kwaterę ratuje swoją znajomą przed grupką trzech podejrzanych typów. Czy zgłaszają incydent na policję? Czy zapala im się lampka, że trzeba agresywnych typów polujących na kobiety w lesie to może być trop w sprawie zaginięcia kobiety w lesie? No oczywiście, że nie...
Obserwuj wątek
    • carte_blanche_2025 Re: Serial na dziś - Żmijowisko 21.12.25, 11:02
      bym aż obejrzał, ale znowu śmietnikflix
      • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Żmijowisko 21.12.25, 11:09
        carte_blanche_2025 napisał:

> bym aż obejrzał, ale znowu śmietnikflix

Szkoda czasu szczerze mówiąc

--
        • carte_blanche_2025 Re: Serial na dziś - Żmijowisko 21.12.25, 11:14
          Na pomarudzenie nigdy!
          • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Żmijowisko 21.12.25, 11:17
            Do finału nie dotrwałam, doczytałam dopiero na Filmwebie i o ludzie jest gorzej niż myślałam 🙄
            • carte_blanche_2025 Re: Serial na dziś - Żmijowisko 21.12.25, 11:30
              Pod tym tytułem to powinna być saga rodu tego pana:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/da/Zmijewski_Artur.jpg/250px-Zmijewski_Artur.jpg
    • louger.n Re: Serial na dziś - Żmijowisko 22.12.25, 22:59
      "Dziewczyna, która zniknęła". Dziwny, w dodatku z zakończeniem - sam/a dopisz. Oglądacie na własną odpowiedzialność, mnie wciągnął.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka