Dodaj do ulubionych

Postapokalipsa na dziś

10.03.26, 07:00
Do obejrzenia Defiance. Ale lepiej poprzestać na dwóch sezonach. Na trzeci szkoda czasu.
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: Postapokalipsa na dziś 10.03.26, 10:33
      Serial nakręcono na podstawie powieści Kass Morgan. Czy amerykańska młodzież jest aż tak durnowata? Ciekaw jestem, czy znajdzie się ktoś, kto dotrwa do końca. Przekaz jest jasny — kobietom należy się szacunek, ponieważ nie tylko dorównują mężczyznom we wszystkim, ale w okrucieństwie znacznie ich przewyższają. Akcja i dialogi są tak infantylne, że mózg się lasuje.
      • oby.watel Re: Postapokalipsa na dziś 11.03.26, 13:26
        oby.watel napisał:

> Serial nakręcono na podstawie powieści Kass Morgan. Czy amerykańska młodzież je
        > st aż tak durnowata? Ciekaw jestem, czy znajdzie się ktoś, kto dotrwa do końca.
        > Przekaz jest jasny — kobietom należy się szacunek, ponieważ nie tylko dorównuj
        > ą mężczyznom we wszystkim, ale w okrucieństwie znacznie ich przewyższają. Akcja
        > i dialogi są tak infantylne, że mózg się lasuje.

Te uwagi i następne dotyczą dotyczą serialu The 100. Coś mi się kompletnie pozajączkowało.
        • oby.watel Re: Postapokalipsa na dziś 13.03.26, 10:30
          Jeszcze trochę o tym serialu i nie tylko.
    • oby.watel Re: Postapokalipsa na dziś 10.03.26, 11:36
      Aby jakoś zachęcić do oglądania jedna z wielu scen. Kilkanaście osób zostało uwięzionych i są trzymane w zamknięciu pod strażą. Co jakiś czas jedna zz nich jest zabierana, pozbawiana krwi i szpiku. Pozostali maja plan. Jak ich uwodnić? Nie! Jak ich ostrzec!

Jeśli przyjąć, że ten serial to absurdalna komedia pomyłek wykorzystująca abstrakcyjny humor, to okaże się wcale nie taki zły. No bo czy można potraktować poważnie polecenie: nie daj się zabić?
    • borsuczyca.klusek Re: Postapokalipsa na dziś 10.03.26, 20:24
      Jest na Prime Video, ale niestety bez polskiego lektora 😒
    • borsuczyca.klusek Re: Postapokalipsa na dziś 10.03.26, 21:42
      Na razie obejrzałam jeden odcinek i samego Sci-Fi tu jak na lekarstwo. Raczej wygląda jak przygodówka w przebraniach. Widać, że budżet był marny, bo makijaże i efekty specjalne wyglądają po prostu śmiesznie. Aż ciężko uwierzyć, że to serial z 2013 a nie końca zeszłego wieku.
      • borsuczyca.klusek Re: Postapokalipsa na dziś 10.03.26, 21:43
        Aha i oczywiście musiały być już seksy, które nijak nie pasowały do reszty fabuły 🤢
      • oby.watel Re: Postapokalipsa na dziś 11.03.26, 13:23
        borsuczyca.klusek napisała:

> Na razie obejrzałam jeden odcinek i samego Sci-Fi tu jak na lekarstwo. Raczej w
        > ygląda jak przygodówka w przebraniach. Widać, że budżet był marny, bo makijaże
        > i efekty specjalne wyglądają po prostu śmiesznie. Aż ciężko uwierzyć, że to ser
        > ial z 2013 a nie końca zeszłego wieku.

No właśnie. Obejrzałem, bo z początku w mojej opinii było dość ciekawie prowadzona narracja. Przyjrzyj się parze bladawców (państwo Tarr). Moim zdaniem oboje i dobrani i grają świetnie.
        • borsuczyca.klusek Re: Postapokalipsa na dziś 13.03.26, 10:33
          Obejrzałam jeszcze jeden odcinek, pewnie jakiś potencjał tam był, ale ta bitwa i te efekty to taka bieda, że dla mnie osobiście to średnio oglądalne. Cholerny Star Trek sprzed 30 lat miał lepsze kostiumy i efekty wizualne.
          • oby.watel Re: Postapokalipsa na dziś 13.03.26, 10:42

> Obejrzałam jeszcze jeden odcinek, pewnie jakiś potencjał tam był, ale ta bitwa
            > i te efekty to taka bieda, że dla mnie osobiście to średnio oglądalne. Cholerny
            > Star Trek sprzed 30 lat miał lepsze kostiumy i efekty wizualne.

Cały czas mówimy o Defiance? Mnie wciągnęła fabuła. I ciągnęła mniej więcej do połowy drugiej serii. Spróbuj wytrwać przy The 100. Ciekaw jestem czy podzielisz moją opinię, czy jednak dopatrzysz się pozytywów.
            • borsuczyca.klusek Re: Postapokalipsa na dziś 13.03.26, 10:51
              Tak Defiance. Do The 100 nawet nie podchodzę, bo kompletnie nie jestem targetem. Odrzucają mnie wszelkie teen dramy czy na Ziemi czy w kosmosie:

Po wielu latach ze statku kosmicznego z ocalałymi ludźmi zostaje wysłana na Ziemię grupa nieletnich przestępców w celu kolonizacji.
              • oby.watel Re: Postapokalipsa na dziś 13.03.26, 11:42

> Po wielu latach ze statku kosmicznego z ocalałymi ludźmi zostaje wysłana na
                > Ziemię grupa nieletnich przestępców w celu kolonizacji.

Już nie lubisz postapokaliptycznych klimatów? Ale nie namawiam, bo to strata czasu, a czeka lis i wpis.
                • borsuczyca.klusek Re: Postapokalipsa na dziś 13.03.26, 11:47
                  oby.watel napisał:

> borsuczyca.klusek napisała:
                  >
                  > > Po wielu latach ze statku kosmicznego z ocalałymi ludźmi zostaje wysła
                  > na na
                  > > Ziemię grupa nieletnich przestępców w celu kolonizacji.

>
                  > Już nie lubisz postapokaliptycznych klimatów? Ale nie namawiam, bo to strata cz
                  > asu, a czeka lis i wpis.
                  >

Nie lubię nastoletnich klimatów. Ten sam koncept zupełnie dla mnie popsuł ostatniego Aliena. Chcę dorosłych ludzi a nie bandę dzieciaków...
                  • oby.watel Re: Postapokalipsa na dziś 13.03.26, 13:40

> Nie lubię nastoletnich klimatów. Ten sam koncept zupełnie dla mnie popsuł ostat
                    > niego Aliena. Chcę dorosłych ludzi a nie bandę dzieciaków...

Te dzieciaki wcale nie są takie dziecinne. Każde z nich to przestępca niektórzy mają nawet na sumieniu próbę zabójstwa. A na ziemi także nie są święci. W sumie to dorośli ludzie są niewiele młodsi od swoich rodziców.
                    • borsuczyca.klusek Re: Postapokalipsa na dziś 13.03.26, 13:51
                      oby.watel napisał:

>
                      > Te dzieciaki wcale nie są takie dziecinne. Każde z nich to przestępca niektórzy
                      > mają nawet na sumieniu próbę zabójstwa. A na ziemi także nie są święci. W sumi
                      > e to dorośli ludzie są niewiele młodsi od swoich rodziców.
                      >

Ale jednak w zamyśle twórcy dali nieletnich bohaterów co od razu nasuwa, że serial właśnie do tej grupy będzie skierowany czyli prosty wniosek nie będzie to produkt dobry i jakościowy tylko durny i robiony po łebkach.
                      • oby.watel Re: Postapokalipsa na dziś 13.03.26, 14:48

> Ale jednak w zamyśle twórcy dali nieletnich bohaterów co od razu nasuwa, że ser
                        > ial właśnie do tej grupy będzie skierowany czyli prosty wniosek nie będzie to p
                        > rodukt dobry i jakościowy tylko durny i robiony po łebkach.

Wydaje mi się, że efekty są zadziwiająco dobre. Ale masz rację, że nie chcesz tracić czasu. Ja straciłem i nic mi go nie zwróci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka