Dodaj do ulubionych

Їхали козаки

06.02.24, 19:15

Syn posiada bardzo dobry dosiad. Kupela z Partynic (inny tor wyścigowy obok Służewca) obiecała mu darmowe kursy. Potem najlepsze konie, jakie będzie chciał. Mamuśka się nie zgodziła. Spytała tylko skąd ją znam. Odpowiedziałem:
z dawnych czasów.
Hipoterapia to coś najlepszego, co dziecko z ADHD może mieć...
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Їхали козаки 06.02.24, 19:22
      To się czuje we krwi.
      www.youtube.com/watch?v=10Ha80EgaB0
    • negativum Nie muszę Wam chyba pisać 06.02.24, 20:47
      że każdego złapanego Kozaka, Turczyn żywcem odziewał ze skóry.

Teraz tłuką w Leningrad i słusznie. Bronią się. To nie oni zaatakowali.
      My, podobnie, jak i cała EU musimy się jednak bronić przed ichnim natłokiem żywności. Nasi chłopi już się burzą. 9 lutego - strajk generalny. Musimy mieć czas na przestawę asortymentu żywności.
      Kto zna Ukraińców ten wie, że sobie prędzej sobie sam krwi upuści. Ale spróbuj takiego zaciąć, to ci łeb oberżnie przy samej rzyci.
    • negativum Re: Їхали козаки 09.02.24, 16:49
      Nie rozumiecie z tej pieśni może 10% słów.
      Inny akcent Їхали (na pierwszą sylabę).
    • negativum Re: Їхали козаки 10.02.24, 10:59
      negativum napisał:

>
      >
      > Syn posiada bardzo dobry dosiad. Kupela z Partynic (inny tor wyścigowy obok Słu
      > żewca) obiecała mu darmowe kursy. Potem najlepsze konie, jakie będzie chciał. M
      > amuśka się nie zgodziła. Spytała tylko skąd ją znam. Odpowiedziałem:
      > z dawnych czasów.
      > Hipoterapia to coś najlepszego, co dziecko z ADHD może mieć...

www.torpartynice.pl
      Chłop powinien potrafić jeździć konno. Z Partynicami mam same miłe wspomnienia. To tam się wychowałem. Drzewiej gonitwy były w czwartki. Imprezowaliśmy do niedzieli. Na koniu nie siedziałem od ponad 20 lat.
      Raz tylko musieliśmy obić mordę kumplowi. Jest impreza, o 3 nad ranem ten stwierdza, że idzie do domu. OK. Ale nikt nie przypuszczał, że po pijaku ten chce wracać na arabie. Wypuścił wszystkie konie. Jak go dorwali stajenni ciężko z nim było. I łapanie koni do rana. Każdy wartości co najmniej SUV, lub elektryka.
      Te konie nie noszą kantaru. Złapać takiego smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka