informatorka5 21.11.06, 19:48 Kto zna sławnych polskich aktorów, piosenkarzy czy dziennikarzy, który mają jakiś związek (np. taki, że lubią zespół lub Bono) z U2? Będę wdzięczna za info. Dzięki!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ihopeyouwilllikeme Re: U2/sławni Polacy 22.11.06, 07:27 Np. Marcin Rozynek jest fanem U2, nagrał nawet cover The First Time. Hey grywali na koncertach Pride, a Kasia Kowalska I Still Haven't Found What I'm Looking For. Co do dziennikarzy - podobno Bono udzielił jednego jedynego wywiadu polskiemu dziennikarzowi, w latach 90, niestety, nie pamiętam jego nazwiska. Na aktorach się nie znam. Pozdrowienia ! Jak coś jeszcze sobie przypomnę, to wpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: U2/sławni Polacy 22.11.06, 07:30 Na koncercie w Chorzowie byli również Marcin Kydryński z małżonką i Marek Niedźwiedzki. A Bartek Koziczyński jest etatowym fanem U2 w Teraz Rocku. Fajny wątek Odpowiedz Link Zgłoś
informatorka5 Re: U2/sławni Polacy 22.11.06, 08:18 fajnie, dzięki baaaardzo za odpowiedź. Może ktoś jeszcze? ) Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: U2/sławni Polacy 23.11.06, 11:35 kojarzę w tej chwili poza wymienionymi tylko Borysa Dejnarowicza, naczelnego serwisu porcys.com i wokalistę the car is on fire, może nie jest fanem, ale na pewno bardzo lubi. jak już na FM pisałem chodzą ploty że ktoś widział w Chorzowie na koncercie Krzysiua Ibisza. ja nie wiem, ja nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
promenade_u2 Re: U2/sławni Polacy 24.11.06, 19:49 A propos tego wywiadu udzielonego polskiemu dziennikarzowi: " 'Gdy przygotowywaliśmy War nosiłem w pamięci mnóstwo obrazów z telewizji'- opowiadał Bono Maciejowi Chmielowi, w bodaj jedynym wywiadzie dla polskich mediów. 'Kiedy przyszło do śpiewania w studiu, chciałem odmalować prostymi słowami obrazy, które tkwiły w mojej głowie: śnieg, ludzie w nim stojący u bram fabrycznych, ze splecionymi rękoma...' ". To ze styczniowego Teraz Rocka- rubryka Follow My Dream Odpowiedz Link Zgłoś
pwo Re: U2/sławni Polacy 23.11.06, 15:26 Czytałem kiedyś, że w latach 80 albo na początku 90 U2 przyjechali całkiem incognito do Polski na mecz z Irlandią. Z tego co pamiętam, to Wojciech Mann jako jeden z niewielu wiedział o tym i nawet uczestniczył w tym wydarzeniu. Przylecieli, pojechali limuzyną na mecz, po czym wrócili na lotnisko i odlecieli. Może wtedy był ten wywiad? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: U2/sławni Polacy 24.11.06, 13:24 > Może wtedy był ten wywiad? Nie wiem, ale na pewno nie przeprowadził go Wojciech Mann, bo, z racji tego że pana Wojciecha lubię i szanuję, na pewno bym o tym nie zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
pwo Re: U2/sławni Polacy 24.11.06, 13:38 >na pewno bym o tym nie zapomniał. Stary, to było z 15 lat temu. Pamięć jest ulotna. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: U2/sławni Polacy 25.11.06, 13:35 No właśnie, Weronika rządzi Odpowiedz Link Zgłoś