Gość: Daro IP: 213.77.116.* 09.09.01, 17:13 Były już na tym forum opinie na temat ks. Rydzyka. Może tak zaopiniował by tak jedną z najbarwniejszych postaci sceny politycznej ostatniego czasu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kloss Re: Andrzej Lepper - barwna postać IP: *.bratniak.krakow.pl 09.09.01, 17:43 Andrzej Lepper sam się świetnie komentuje. Jego warcholstwo i pieniactwo nie wymaga komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: packard Re: Andrzej Lepper - barwna postać IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 22:21 Gość portalu: kloss napisał(a): > Andrzej Lepper sam się świetnie komentuje. Jego warcholstwo i pieniactwo nie > wymaga komentarza. Pieniactwo? Pieniactwo to zamiłowanie do wytaczania spraw sadowych. O ile wiem, Lepper raczej spraw nie wytycza, to jego podaja do sądu za -jak to nazwałeś - warcholstwo. Kloss chyba za długo jestes juz na służbie Wermachtu i zapominasz znaczenia polskich słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: Andrzej Lepper - barwna postać IP: *.bratniak.krakow.pl 09.09.01, 22:30 Język polski na szczęscie jest dośc bogaty, a wiele słów ma liczne znaczenia. Także i pieniactwo - to nie tylko zamiłowanie do wytaczania procesów, ale ogólnie do wszelkich kłotni, wyzwisk, arogancja. Bliskie warcholstwu właśnie. Zaglądnij do słownika, zanim zaczniesz pouczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: packard Re: Andrzej Lepper - barwna postać IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 22:46 Gość portalu: kloss napisał(a): > Język polski na szczęscie jest dośc bogaty, a wiele słów ma liczne znaczenia. > Także i pieniactwo - to nie tylko zamiłowanie do wytaczania procesów, ale > ogólnie do wszelkich kłotni, wyzwisk, arogancja. Bliskie warcholstwu właśnie. > Zaglądnij do słownika, zanim zaczniesz pouczać. Nie mogę - jak piszesz - zaglądnąć, bo jadę pociągiem i dzisiaj akurat nie wziąłem ze soba słownika. Ale jeżeli arogancja to jest to samo co pieniactwo, to kloss oznacza to samo co kapitan Sowa. A w ogóle, to zachowaj zimną krew, bo cię Bruner rozszyfruje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: Andrzej Lepper - barwna postać IP: *.bratniak.krakow.pl 09.09.01, 22:47 A cóż to za pociąg z internetem. Wcale nie napisalem, że arogancja to to samo co pieniactwo. Uprosciles troche. Ale po co sie kłócic o znaczenia słow, skoro wątek dotyczył Leppera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: packard Re: Andrzej Lepper - barwna postać IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 23:12 Masz rację. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mreck Re: Andrzej Lepper - barwna postać IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 10.09.01, 07:44 Chyba pociąg już dojechał i chłopaki pognały zagladnać na wiejską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auri Re: Andrzej Lepper - barwna postać IP: 217.153.104.* 10.09.01, 08:52 Długo nie rozumiałem dlaczego wielu forumowiczów nie jest zachwyconych (delikatnie mówiąc) odzywkami mrecka i np. klossa, Własciwie nie zauważyłem aby kiedykolwiek zabrali głos (konstruktywny) w jakiejkolwiek sprawie. Większość ich postów to próby brylowania oraz mącenia, które właściwie burzą cały wątek. Patrząc na godziny ich wysyłania mreck większą część doby spędza przy komputerze - stasznie to utrudnia kontakty międzyludzkie, z drugiej strony przy klawiaturze nie trzeba wykazywać sie refleksem. Ale to przecież jest forum na plażę, więc każdy sobie może... Pojawiają się jednak czasem wątki ciekawe jak np ten dotyczący Leppera. Myślę, że autorowi pomysł przyszedł do głowy po ostatniej debacie telewizyjnej. Do tej pory Lepper przedstawiany był w telewizji jako oszołom i straszny prostak, jednak moim zdaniem "na żywo" wypadł dużo lepiej. Okazuje się że facet ma refleks i obdarzony jest sporą dawką inteligencji. Poza tym był całkiem nieźle przygotowany do programu, co nie było mocną stroną wielu zaproszonych gości. Kończąc, nie sądzę abym miał zamiar na kogokolwiek z Samoobrony głosować ale po tej debacie, trochę zmienił się obraz Leppera w moich oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auri Re: Andrzej Lepper - barwna postać IP: 217.153.104.* 10.09.01, 09:04 Kloss przepraszam, nie zauważyłem, że jednak wróciłeś do wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: Andrzej Lepper - barwna postać IP: *.bratniak.krakow.pl 10.09.01, 11:49 Ciesze sie ze zauwazyles pomylke, bo 1. to nie ja pierwszy zacząłem się czepiać znaczenia słów, a 2. wróciłem do wątku A teraz co do Leppera - nie widziałem debaty, o ktorej mówisz, ale słyszałem podobną w radiu (pr. 3.) Lepper tam zachowywał się po staremu - przerywał, nie dopuszczał nikogo do głosu, kpił sobie z rozmówców, z prowadzącej audycję dziennikarki - czyli jego norma. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auri Re: Andrzej Lepper - barwna postać IP: 217.153.104.* 10.09.01, 14:01 Myśle, że mój wsześniejszy obraz Leppera został ukształtowany własnie przez media. Prawdopodobnie gdybym z tym obrazem uczestniczył w tej debacie traktowałbym go podobnie jak inni tzn nieco z góry. Łącznie z prowadzącą. Lepper robi błąd odszczekując się swoim adwersarzom w taki sam sposób jak oni go traktują. Bardzo to nie dyplomatyczne, dlatego uważam, że na polityka biorącego czynny udział w życiu kraju się nie nadaje. Ale jeżeli nie jako polityk, to jako kto? Może na poziomie powiatu osiągnąłby większy sukces. Leppier być pierwszym na prowincji, niż drugim w Rzymie. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś