Dodaj do ulubionych

Kurhanik Baloo

07.09.12, 16:32
Chcieliśmy upamietnić Baloo w jakiejś specjalniejszej formie.
Że Baloo był barwną postacią wszyscy wiemy. Ale pewnie kazdy go widział troszkę inaczej.

Dlatego proponuje zebrać w tym miejscu takie rozmaite kamyki jakie tworzyły naszego Baloo - zdania , wpisy , historyjki. Niech to będzie taki kurhan jak kiedyś sypało się wielkim wodzom.

Zapraszam wszystkich - niech to będzie duza góra barwnych wspomnień
Obserwuj wątek
    • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 07.09.12, 16:33
      Zacznę od życiowej pasji Baloo czyli archeologii

Jak widać nie bał się trudnych pytań od młodzieży :) Z tego pytania o mało co nie wykluło się spotkanie plażowe na terenie jego wykopalisk.

opowiadanie archeologa
      tramwaj1 04.03.05, 18:36 zarchiwizowany
      Baloo, czy możesz powiedzieć jak archeolodzy wiedzą jak ludzie żyli dawno z
      tego co wykopali (archeolodzy - red.)?
      Czy mozesz mi powiedzieć co wykopałeś?

Piotr_c -sekretarz Tramwaja
      Re: opowiadanie archeologa
      baloo 04.03.05, 19:21 zarchiwizowany
      Tramwaju, zlituj sie ;o)

odpowiedz 1 (szybka) : Nie wiedza. Wydaje im sie ;o)
      odpowiedz 2 : rozumiem, ze zapraszasz mnie do siebie do Warszawy na dluuuuuga
      pogaduche ?
      ;o)
      -
      • Gość: Poczatki na Poloni Re: Kurhanik Baloo IP: *.sll.se 07.09.12, 23:47
        Zaluje, ze nie odwiedzalam Humorum, mimi iz wiedzialam,ze Baloo pisal tu czasami. Ale tak jakos sie sprawy potoczyly. Natlok innych spraw i rzeczy waznych i bardzo waznych a nawet bardzo, bardzo waznych i zyciowych spowodowaly, ze jakos tak przechodzilam mimo chodem. Jedno jest pewne i mowie to z pelna swadomoscia- juz nigdy nie bedzie tak, kiedy internet "rozkwital" pelnia, ludzie odkrywali nieograniczone mozliwosci kontaktu, informacji, zabawy... No coz, my i internet bylismy mlodsi i pelni zapalu. Pojawiali sie wspaniali ludzie...tacy jak Baloo. Nie wiem, czemu placze...wzruszylam sie jak nie wiem co.

Nie pamietam dokladnie jak to bylo z "wejsciem" Baloo na forum Polonia, toz to minelo ponad dziesiec lat. Ale zaglebiajac sie z meandry mojej pamieci bylo to tak. Wszedl Baloo i z jakiejs tam przyczyny zaczal czestowac ludzi "woda spod ogorkow". Przyczyne mozna sie domyslic, a szczodrosc Baloo byla godna pochwaly.

Jak zostal Prezesem? Ano jakos tak mimochodem. Jako mocny w sformuowaniach, w tym jak najlepszym znaczeniu, niezwykle opanowany i nie tracacy zimnej krwi, wykazujacy taleta wodzowsko-orgnizatorskie pomyslalam sobie, ze znakomicie bedzie pasowac do Niego tytul Prezesa. I tak tez sie stalo. Miano Prezesa przylgnelo do Baloo na Polonii jak plaster. A i on sie nie odganial "rencamy i nogamy" od tego. Zostal Prezesem Baloo:-). Pragne zaznaczyc, ze swa prace wykonywal sumiennie. Chwalil, ganil, rozdawal nagrody slowne, chlostal slownie polonijna huliganerie a przede wszystkim swietne pisal. Taki byl Prezes Baloo.

• karelia Re: Kurhanik Baloo 07.09.12, 23:51
          Z tych "nerw" napisalam powyzszy post zalogowana jako "Poczatki na Polonii", zamiast sie zalogowac jako Karelia. Przepraszam Prezesie, wiecej sie to nie powtorzy. To wszystko przez te nerwy, szanowny Prezesie:-)
          • karelia Re: Kurhanik Baloo 08.09.12, 00:13
            A oto proba piora Prezesa Baloo, voila! W swoim dziele rymowanym wymienia znane wtedy nicki osob, ktore pisaly na Polonii: Drapieznik, Carino+ tylda:-), Don vel Przewodniczacy, Aniutek, MalMal i ja karelia.. Dzielo to napisane przez Baloo widze w wykonaniu mlodego Sthura. Noz mniodzio misiowe:-)

Drapieznik jak trup blady siadl nad klawiatura
            I postom na Forum Gazety przyjrzal sie ponuro
            To Baloo, Carino i inni plota bzdury
            Udajac, ze widza zmor polskich czarnej chmury.
            Z chmury tej ruszyli nagle wielka zgraja
            Ludzie sukcesu, "Prawdziwki". "Bij Zyda" wolaja
            Kto im sie oprze ? Przyjdzie chyba zginac marnie
            Lub sie poddac, a potem maszerowac karnie
            W szeregach "Prawdziwkow". Zgroza i poruta !
            "Merde" im krzyknijmy ! Niech brzmi Cambronne'a nuta !
            Na szczescie jest Don Wielki. Stanal, mieczem skinal,
            I swoja Wielka Armie, swoj fan-club rozwinal.
            Pedza zastepy Czlonkow. Korespondentow, zwyklych,
            Wprowadzajacych i wprowadzanych. Do boju przywyklych.
            Czy widzial ktos Czlonka piana pokrytego biala ?
            Straszny to widok. Czlonki okryli sie tez chwala...
            Gdyz na widok ich surrealistycznych postow
            Pol Ameryki skoczylo z Brooklynskiego Mostu.
            Drugie pol - to Nasi. Nasza 6-ta kolumna;
            Wiedzie ich Aniutek. Nie brac jencow ! dumna
            Muzooo - daj jej sily, niech ja MalMal wspiera.
            Zwyciezyli. Klubowi zapal dech zapiera.
            Juz cisza wkoloi pogasly juz neony...
            Juz spokoj ... Fan-club Dona jest niezwyciezony.
            Miota sie jeszcze Zwierz Alpuhary, krzyczy na niego Caza
            Nic to ! Pociagnal Don lyk malagi. Ale w Maladze zaraza...
            Padl i sie skrecil... Toz to waglik chyba ?
            Nie - rzekla Karelia - to jest szwedzka ryba
            Cos ja wczoraj jadl u mnie. Mam Cie, podly Donie !
            Cichy cos sie zrobiles... Robilam was w konie,
            Ciebie i twoja zgraje. Chyba sie udalo.
            teraz opowiedziedziec wszystko moge smialo.
            Nie jestem Karelia, nie jestem tez niewiasta.
            Jam jest Walek !!! Jestem twoim protoplasta !
            Popatrz tu : to szwedzkie ryby, sina farba klute !
            Znacza one... juz nie pamietam .. pocaluj mnie w dupe !
            I odepchla go, podla, nie dotykajac reka ;
            Dosiadlszy renifera zniknela. Wielka meka
            Dla druhow Dona byl widok pasci Wodza

Dla ogarniecia calosci dolaczam caly watek, voila!
            forum.gazeta.pl/forum/w,44,968184,,DEKALOG_DLA_EMIGRANTOW.html?v=2
            • karelia Re: Kurhanik Baloo 08.09.12, 00:38
              Podaje linka do watku Limeryki ( na Polonii), gdzie Baloo napisal kilka zgrabnych rymowanek. Wierszyki ucieszne, talenta wielkie a zabawa przednia. Pamietacie Polonusy? Baloo byl nie od tego, zeby siedziec cicho. Wlaczyl sie do zabawy i rymowal az slowa lecialy :-). Bo limeryki z "wsadem" lekko pikantnym to bylo to, co Baloo lubil jak mnisio mjut.-)

forum.gazeta.pl/forum/w,44,1019113,,LMERYKI_poezja_nasza_sur_realistyczna.html?v=2
              • karelia Dyscyplina i porzadek 08.09.12, 01:06
                Tutaj jest pzryklad, jak Baloo dyscyplinowal Polonie, uczyl i wykladal zasady. Kto sie nie trzymal tego zostal "sklety" jak bury pies. Bo Prezes lubil porzadek w szeregu:-)
                ----------------------------------------------------------------------------------------------
                Ludzie maily byc limeryki , a nie sciek ! Bonk proszony jest o nie puszczanie
                sie wiecej ... a pozostali o spokoj i dyscypline .... Przypominam , chociaz to
                chyba nie jest trudno zapamietac :
                1) 5 wersow
                2) rymy aa bb a
                3) nazwa geograficzna w pierszym
                4) powinny, ale nie musza by sprosne...

I trzymac sie tego, do cholery !!!!!

Jeszcze raz doi mistera 1 (i ewentualnie innych amatorow taniej slawy ) :
                zadnego przepisywania ! Baloo ma pod reka 2 zbiory klasykow i bedzie
                sprawdzal !!!

I student tez nie jest zwolniony, jak nie umi, to niech sie uczy albo produkuje
                sie na innych wytkach, sa granice omamienia, nawet taaaaaka kobita , jak
                karelia...
                A propos, karelia : Tylko w tobie nadzieja, tylko w Ciebie mozna wierzyc...
                eeeech...

No to zaczynamy od nowa :

(patrz kolejne posty)
              • karelia Urodziny 08.09.12, 01:32
                Na watku Zebranie Klubu (9) Polonia czcila urodziny roznych czlonkow- rzeczywistych i nierzeczywistych. Bylo rzecza nie do pomyslenia, zeby nie uczcic urodzin Prezesa Baloo:-) Voila!

forum.gazeta.pl/forum/w,44,1763749,,Zebranie_klubu_9_.html?s=1&v=2
                • karelia Re: Urodziny 08.09.12, 01:43
                  Oczywiscie z tych nerf nie napisalam, ze urodziny Baloo czcilismy w drugiej czesci watku Zebrania Klubu nr 9 na postach och 100-200. nadmieniam, ze Prezes Baloo byl bardzo zadowolony, ze do tego doszlo:-) tzn do czczenia Jego urodzin.

forum.gazeta.pl/forum/w,44,1763749,,Zebranie_klubu_9_.html?s=1&v=2
    • misiania Re: Kurhanik Baloo 08.09.12, 14:39
      Piotruś, a pamiętasz w którym z plażowych wątków wróciliśmy ostatnio do przeboju nad przeboje, czyli kładącego na łopatki hasła "Baloo, debilem będąc"? Chodzi mi o świeży wątek, bo zawierał on w sobie link do starego - mielibyśmy stare i nowe jednocześnie. W wyszukiwarce wyskakuje mi tylko ten oryginalny debil sprzed lat.

Albowiem uważam, że coś, co ma w sobie pierwiastek "Baloo, debilem będąc", jest jedynie słusznym pomysłem na solidne podwaliny kurhanika Baloo.
      • karelia Debilem bedac 08.09.12, 15:04
        Migusiem tlumacze , jak to z tym debilem bylo, zeby nie wyszlo, ze to Baloo jest tym debilem. Jakis nie mam ochoty napisac "byl" ale to juz pikus. A bylo to tak. Okazalo sie bylo,ze Baloo obchodzil imieniny. Ja sie dowiedzialam i samooskarzajac sie z powodu niewiedzy napisalam tytul "Debilem bedac" odnoszacy sie do mnie, co z pierwszego postu wynika. Zwracajac sie do Baloo, napisalam "Baloo, (przecinek) debilem bedac" zwracajac sie DO Baloo i pietnujac sama siebie. Musze przyznac, ze tytul jest troche ten teges ABER najwazniejsze,ze Prezes sie nie obrazil a wrecz przeciwnie. Chlopina lubil takie slowne passusy jak mnisie mjut:-). Nie przypuszczalam,ze watek zrobi taka furore na Plazy. No, coz Nobla tez sie dostaje czasem zupelnie przypadkiem ;-)

forum.gazeta.pl/forum/w,277,9069464,,Baloo_debilem_bedac_.html?v=2
        • karelia Lzy w oczach/watek nioszki 08.09.12, 15:10
          Mysle, ze tutaj pasuje caly watek nioszki, ktory poswiecila Baloo. Wklejam wiec, zeby zebrac wszystko tak cuzamen do kupy.

forum.gazeta.pl/forum/w,277,138544847,138544847,Lzy_sie_cisna_do_oczu_.html
        • misiania Re: Debilem bedac 08.09.12, 18:53
          Ale my to wiemy i rozumiemy :))) Noż by się Baloo z prawdziwymi debilami nie zadawał przecież (że tak sama siebie pomiziam za uszkiem). Ale faktem jest, że wyszła perła :)))
      • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 08.09.12, 18:04
        Misianiu
        Wątek pożegnalny poniżej, nieżle sie tu wpisuje

forum.gazeta.pl/forum/w,277,132353295,133275484,Re_Watek_pozegnalny.html
        A oryginał "Baloo, debilem bedac " chyba wkleje w całosci bo z półtora roku zniknie w cieniu
        • piotr_c Re: Kurhanik Baloo ( debilem bedac 1/2) 08.09.12, 18:13
          Baloo, debilem bedac...
          karelia 13.11.03, 20:04 zarchiwizowany
          zadalam wczoraj pytanie, ktorego sie wstydze. Siedze w kacie i sie
          wstydze.No moze nie tak bardzo, ale troche. Ale ja mam ajlibi.No bo gdyby
          chodzilo o Arseniusza Pompejusza Spirydona, to tak, moglbys sie czuc
          urazony . Ale w wypadku Gniewoslawa Sedzimira Zbycislawa to mozna zapomniec.
          Jesli sie myle, to mnie popraw.
          W koncu nie pierwsza zapominajka i nie ostatnia.
          No nic to- na stole szynka, kielbasa sucha, salatka warzywna, ogorki
          kiszone, sernik i makowiec. Zakasmy i popijmy, chociaz to juz po....
          AAAA zapomnialbym o grzybkach marynowanych.

co za czasy, co za ludzie;-)
          Re: Baloo, debilem bedac...
          ignatz 13.11.03, 20:31 zarchiwizowany
          Hyhy niezły tytuł wątku :D
          magdal_l 13.11.03, 20:40 zarchiwizowany
          aha. też mnie z lekka zatkało gdy go ujrzałam ;))
          karelia 13.11.03, 20:48 zarchiwizowany
          no, co sama sie przyznalam...ale mam ajlibi
          • piotr_c Re: Kurhanik Baloo ( debilem bedac 2/2) 08.09.12, 18:14
            baloo1 14.11.03, 01:05 zarchiwizowany
            Hej Karelita

hehehe, udal Ci sie ten tytul, juz myslalem, ze mnie rozszyfrowalas i
            zdemaskowalas ;oD

Co prawda poczatku nie rozumiem , ale za to przeslanie zawarte w dwoch
            ostatnich akapitach bardzo mi odpowiada. Zakanszajmy zatem.

Sklaniam sie nisko ;o)
            B.
            baloo1 14.11.03, 01:58 zarchiwizowany
            przepraszam. zapomnialem podziekowac za prezent.
            naprawde, nie trzeba bylo ;o)
            misiania 20.11.03, 11:11 zarchiwizowany
            przepraszam Cię, Baloo, ale przypadkiem zerknęłam na tytuł tego wątku i
            podciągam go, bo wciąż mnie zachwyca ;)))))))))))))))))))))))))))))
            baloo1 20.11.03, 11:15 zarchiwizowany

No fakt, jest to jeden z piekniejszych tytulow, jaki mi przyznano. A mam ich
            wiele ;o)

karelia 21.11.03, 21:41 zarchiwizowany
    • emusia Re: Kurhanik Baloo 08.09.12, 15:31
      Ja już zapowiedziałam w pitolniku
      Moją cegiełką do kurhanu będzie przeczytanie Lalki.
      Zaczynam dziś, tempo wstępne ustalam na 1 rozdział/dziennie, chyba, że mnie jednak wciągnie :)
      (Szkoda tylko, że nie może to być np. Antek, albo Janko Muzykant, ewentualnie Katarynka).
      • mreck Re: Kurhanik Baloo 08.09.12, 16:57
        lampkie se przynieś, abo i świeczkie. Żebyś oczków nie przemęczała.
        Jak nie przeczytasz, to się . śp Baloo w grobie przewróci.
        OBIECAŁAŚ
        • emusia Re: Kurhanik Baloo 08.09.12, 22:00
          Tylko właśnie się zastanawiam, czy forma e-booka jest właściwa ku czci? Chyba jednak powinno być smacznie pożółkłe tomisko?
          • karelia Re: Kurhanik Baloo 10.09.12, 02:34
            Mysle, ze Baloo zaakceptowalby ksiazke w formie e-booka. On byl nowoczesnym misiem, mimo iz zajmowal sie starociami. Ale nie wiedzac a chcac zadowolic Baloo moze przeczytaj ksiazke w starej formie jako ksiazke i w nowej formie jako e-booka:-)

---co za czasy, co za ludzie;-)
            • karelia Ksiazka Baloo 10.09.12, 02:36
              Na watku Zebranie klubu (24) z nocy 10.09.02 godziny 23:26 dowiedzielismy sie,z e Baloo pisze ksiazke:

baloo1 10.09.02, 23:26 zarchiwizowany
              Gość portalu: theend napisał(a):
              > Ogromna ciekawosc mnie zjada.. moglbys zdradzic tematyke swej nowej ksiazki ?
              > Prosze ..

Cześć theend, jak sie cieszę, że Cię widzę ;o)

A proszę bardzo, pochwalę się, nie ma w tym żadnej tajemnicy : tytuł powinen
              brzmieć mniej więcej tak : "Bevaix-Les Paquiers. Evolution du paysage et
              impacts humains. Résultats d'une étude interdisciplinaire".
              Czyli ok. 15.000 lat zmian krajobrazu i środowiska , od schyłkowego Glacjału
              po dzień dzisiejszy, oraz 6.000 lat osadnictwa ludzkiego w dwudziestu paru
              fazach, od Neolitu po XX wiek. I wzajemne relacje człowiek/środowisko. Czyli
              dzieje 1,5 hektarowej parceli na tle Wszechswiata... pasjonujące, prawda ?

Czy ktos wie, czy Baloo napisal to dzielo?
              • Gość: ewakurz Re: Ksiazka Baloo IP: *.w86-209.abo.wanadoo.fr 10.09.12, 14:48
                Napisal. Wyszlo nakladem kantonu Neuchâtel.
                • misiania Re: Ksiazka Baloo 10.09.12, 20:53
                  Jest nawet review, o:

archeosciences.revues.org/401
                  • piotr_c Re: Ksiazka Baloo 11.09.12, 01:09
                    Baloo wspominał mi kiedyś ile pracy go kosztowała ta ksiażka. A ta recenzja jest chyba bardzo pozytywna ( na ile mi tłumacz googolwy pozwala ocenić )
    • nioszka Re: Kurhanik Baloo 10.09.12, 20:03
      Ja poszperam w zakamarkach pamięci i odmętach Internetu i postaram się też coś powklejać, a na pewno przeczytam Dzieła Plażowe, które mam wydrukowane (czyli powieści, które Baloo współtworzył z innymi Plażakami).

• piotr_c Re: Kurhanik Baloo 11.09.12, 02:28
        I do tego wynalazł Starego Eskimosa
    • misiania Re: Kurhanik Baloo 10.09.12, 22:51
      No proszę. Jak zerkam kątem oka na ten wątek, to różne rzeczy się dzieją z jego tytułem. Przeczytałam już "Kurnik Baloo" i "Krupnik Baloo". Ciekawe, co dalej...?
      • nioszka Re: Kurhanik Baloo 11.09.12, 22:14
        A wie ktoś, kiedy Baloo stracił swoją jedynkę? To była jakaś akcja, że ucinano coś z nicków?
        Bo mi się mętnie kojarzy, że Aniela wtedy straciła swój warkocz, a Tato i Basia wykrzykniki :)
        • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 13.09.12, 00:00
          Sam to wychodził u admina. Jak zaczynał forumowanie to Baloobezjedynki był zajęty. Ale potem okazało się że konto było od dawna porzucone i admin mógł mu odjąc jedynkę.
          • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 15.09.12, 19:35
            Przy okazji na Polonii znalazłem odpowiedź na putanie dlaczego Baloo

Re: Skad sie wziely Wasze nicki?
            baloo1 23.07.02, 12:46 zarchiwizowany
            Dorwawszy sie wreszcie do video w czasie ferii bozonarodzeniowych, moje szakale
            ogladaly na okraglo "Ksiege Dzungli".
            I wtedy wlasnie niedzwiedz Baloo ze swoja postawa zyciowa stal sie dla mnie
            niedosciglym wzorcem ... ;oD
            • piotr_c Jedynka 15.09.12, 19:41
              I oficjalny komunikat o usunieciu jedynki

forum.gazeta.pl/forum/w,277,9514961,9514961,Tak_tak_.html
      • misiania Re: Kurhanik Baloo 13.09.12, 17:04
        Zdecydowanie Kurnik Baloo.
        • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 13.09.12, 18:12
          Napisałas że z Baloo miałaś silny kontakt na odległośc. Mam wrażenie że to jego sprawka - zawsze lubił żarty ( zwłaszcza sam z siebie )
    • misiania Re: Kurhanik Baloo 29.12.12, 18:59
      Sypnę garstkę ziemi. Kupamięci.
      • misiania Re: Kurhanik Baloo 31.12.12, 17:10
        No to jeszcze garstkę... i przyklepię łopatką.
        • misiania Re: Kurhanik Baloo 01.01.13, 18:29
          I zagrabię, żeby mi było ładniej patrzeć.
          • mreck Re: Kurhanik Baloo 02.01.13, 11:00
            Przysypało nam ten kurhanik, ciężko dojrzeć, który rząd, która kwatera. I ścieżek wydeptanych w śniegu też nie widać. Chyba tylko samotne mrecki wyją wieczorami na pustej plaży. renesans chyba już był.
            • misiania Re: Kurhanik Baloo 02.01.13, 16:24
              No właśnie zauważyłam, że od wydmy go nie odróżnisz, tego kurhanika. Zamierzam coś z tym zrobić. Kamyczek dołożę teraz przy okazji, skoro już tu jestem.
              • misiania Re: Kurhanik Baloo 02.01.13, 16:24
                Albo i dwa kamyczki.
                • misiania Re: Kurhanik Baloo 03.01.13, 10:41
                  Miotełką omiotę.
                  • misiania Re: Kurhanik Baloo 03.01.13, 19:54
                    O, tu ominęłam, doczyszczę więc.
    • misiania Re: Kurhanik Baloo 04.01.13, 12:24
      A może by tu jaki piaseczek wysypać?
      • nioszka Re: Kurhanik Baloo 04.01.13, 21:14
        Tu nie, tu kwiatki rosną.
        • misiania Re: Kurhanik Baloo 04.01.13, 22:08
          A to przepraszam, to sypnę o tam, nieco dalej. A jakie kwiatki? Bo zimą trudno prorokować, co w glebie siedzi. Osobiście słabość wielką mam do piwonii...
          • misiania Re: Kurhanik Baloo 04.01.13, 22:57
            Ale bratki i aksamitki, jeśli się im bliżej przyjrzeć, to też milusie roślinki.
            • misiania Re: Kurhanik Baloo 05.01.13, 02:16
              Lub warszawianki! Tak te delikatne, śliczne kwiatki zwała moja babcia, choć może oficjalnie mają inną nazwę? Lubcie warszawianki, bajdełej ;)
    • misiania Re: Kurhanik Baloo 07.01.13, 15:29
      Nowy tydzień, nowe porządki.
      • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 08.01.13, 15:02
        Aż się głupio poczułem jak cię zobaczyłem przy tych konsekwentnych porządkach
        Sam się bardzo dawo na plaży nie pojawiałem
        • misiania Re: Kurhanik Baloo 08.01.13, 15:40
          To nie ma co się gapić, bier wiaderko, śmietki wynieś poza obszar :)
          • misiania Re: Kurhanik Baloo 08.01.13, 21:28
            No i nie wyniósł śmietków, sama muszę, wątła kobieta...
            • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 09.01.13, 11:08
              I nim się obejrzałem już smietków nie ma ??
              To przynajmniej oliwy do ognia doleję. Niech się pali.
    • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 10.01.13, 17:19
      Baloo i rodzina
      Zawsze się bardzo ciepło i z humorem wyrażał o swojej rodzinie.
      Kiedy jeszcze miałem tylko jedno dziecko z dużym szacunkiem pytałem się go jak to jest, jak się ma trójkę. Odpowiedział mi z całą powagą, że całkiem fajnie, jest nawet stosowna literatura. A on sam by mi polecał "Taktykę dla oddziałów piechoty" szczególnie rozdział " Walka w mieście, w okrążeniu " Z tą różnicą, że one nie biorą jeńców.
      Bardzo mi się to spodobało :)
      • misiania Re: Kurhanik Baloo 11.01.13, 14:21
        Czyli mówisz, że "Szakale" to nie jest przypadkowa nazwa dla Baloonowej progenitury? :)
        • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 13.01.13, 22:36
          Tak, ale to było zawsze mówione wielce ciepło. Może z lekkim westchnieniem :)
          • mreck Re: Kurhanik Baloo 14.01.13, 21:23
            Pitolicie widzę wieczorową porą? Aleście se miejsce wybrali, kurhanick przyjaciela. Siąde se w badylach zaschłego łopianu, flaszkę odkorkuję, golnę, pysk obetrę i posłucham. Mogę? Śnieg pada i zadymka.
            • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 14.01.13, 22:55
              A tak, to dobre miejsce do powspominania.
              Co masz we flaszce ?
              • mreck Re: Kurhanik Baloo 15.01.13, 12:36
                a ze śwagrem pędzilim, co kto miał z czego. Z kartofelków co przemarzły. I z dżemiku pleśnią napoczętego, z jabłusek nadgniłych. Mocna jucha! Pysk wykrzywia, a dobra! no. Zdrowie Piotrze, Twoje i Misiani.
                • misiania Re: Kurhanik Baloo 15.01.13, 14:59
                  Znaczy Desperado nima? To ja polecę do lodówki po.
                  • viki2lav Re: Kurhanik Baloo 16.01.13, 12:04
                    dosiade sie , wlasnego napedu cale 63 volty przytargalam, zapasy z Polski:-)
                    v.rozpalonatymcopwyczytalaporazenty
                    • misiania Re: Kurhanik Baloo 16.01.13, 14:00
                      O Viki :) Ale bym sobie do Ciemnogrodu poleciała chętnie, że tak mi się od razu skojarzyło. W ogóle Zatybrza nie pomacałam przecież!
                      • nioszka Re: Kurhanik Baloo 16.01.13, 15:17
                        To ja też chwilę przysiądę.
                        Tak sobie wracam do tych zeszłorocznym nęceń Baloo i innych wątków i wciąż mi mało...
                        • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 16.01.13, 22:40
                          Więc w takim razie - Za Baloo.

Niech mu się wiedzie w niebiańskich wykopaliskach.
                          • mreck Re: Kurhanik Baloo 17.01.13, 09:39
                            gul, gul, gul. I pare kropelek dla skrzatów skrzętnie strząsne... obiata znaczy się, coby nam sie w nowym roku dobrze działo. Zatybrze mile wspominam, acz muzeów unikam. Za stary jestem by się truchłami równymi wiekiem zachwycać. No to na drugą nóżkę!
                            • misiania Re: Kurhanik Baloo 17.01.13, 12:36
                              A ja tam się dobrze w muzeach czuję. Zwłaszcza jak zobaczę gdzieś dzieło sztuki młodsze ode mnie. Kurna. Polejcie.
                              • viki2lav Re: Kurhanik Baloo 17.01.13, 12:54
                                zapraszam Misianiu, z Mandarynko u nogi jak zwykle:-)
                                • mreck Re: Kurhanik Baloo 19.01.13, 11:53
                                  Się poczułem. A jakże. Jak piąte kółko w małym fiacie. ja cie Wiki rozumiem, że mnie na zatybrze nie wpuscisz, ale, zeby tak całkiem olać moje towarzystwo, gulgając jednocześnie z tej samej szyjki?
                                  • viki2lav Re: Kurhanik Baloo 19.01.13, 12:08
                                    czemu nie, to piate kolko jest niezbedne drogi Mrecku:-)
                                    • misiania Re: Kurhanik Baloo 19.01.13, 15:54
                                      Znaczy osobiście uważam, że gruchacie sobie. Widzę, bo przypadkiem przechodzę akurat tędy szukając kompa i drukarki, bo kto teraz ksero używa? A rzymskie spotkanie plażowe upamiętniające Baloo to dobra idea jest. Nie to, żeby w przyszłym tygodniu, ale...
                                      • mreck Re: Kurhanik Baloo 19.01.13, 18:07
                                        żeby się z Zatybrza zacebrze nie zrobiło. A ja wiki :P we włochach, osobliwie we w Rzymie to bardzo często jestem. :P i nigdy Ciebie tam nie widziałem.
                                        • misiania Re: Kurhanik Baloo 19.01.13, 23:23
                                          Cię zapewniam, drogi Mrecku, że nie sposób Viki nie zauważyć... Może w karczmie bywasz, nie w mieście?
                                          • mreck Re: Kurhanik Baloo 20.01.13, 12:56
                                            w Ladispoli pod Rzymem, nad morzem. Karczem nie odwiedzam, za drogo. :P
    • misiania Re: Kurhanik Baloo 24.01.13, 20:02
      No tak, na kilka dni tylko z oka spuściłam teren, a już zawiało śniegiem pod podsufitkę. Jakiś spychaczyk niewielki by się przydał, bo jak ja rączkami małymi te zaspy zewaporuję?...
      • mreck Re: Kurhanik Baloo 25.01.13, 20:36
        Zamróz ci okrutny, rynce drżom... Na rozgrzewke posłuchaj tego:

- Wiesław, coś taki markotny?
        - Nie wiesz? Kazik nie żyje!
        - No coś ty?! Jak to?!
        - Wrócił wczoraj do domy, wypił, poszedł do łóżka, zapalił szluga, pościel się zajęła.
        - I spłonął żywcem?
        - Nie. Zdążył otworzyć okno i wyskoczyć.
        - Zabił się, spadając?
        - Nie. Zdążył wezwać staż. Strażacy rozciągnęli gumową płachtę i na nią skoczył.
        - Pękła?
        - Nie. Jakoś się od niej odbił i z powrotem wskoczył do mieszkania.
        - I spalił się?
        - Nie. Odbił się od framugi i znowu wypadł.
        - Rozbijając się o ziemię?
        - Otóż nie. Stał tam wóz strażacki z plandeką. Trafił w nią, odbił się i znowu wskoczył do okna.
        - Zginął?
        - Nie. Spadł, odbił się znów od tę poduszkę ratunkową i wleciał do mieszkania!
        - O mój Boże! To jak w końcu zginął?
        Strażacy go zastrzelili, bo zaczął ich wk***ać.
      • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 25.02.13, 20:22
        [']
        • misiania Re: Kurhanik Baloo 26.02.13, 14:59
          i bonusik literacki...

forum.gazeta.pl/forum/w,277,2604399,2604399,Nie_lubie_salatki_z_tunczyka.html
          • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 26.02.13, 21:16
            Mniam
            • karelia Re: Kurhanik Baloo 11.03.13, 09:56
              No to moze i ja sie dolacze do wspolnego filozofowania przy kurchaniku Ale chce dodac pewnie zalaczniki.
              - po pierwsze primo jesli kwiatki zima to tylko suchatki albo sztuczny wianuszek. Nie zebym byla skapa Ale mozna co tydzien otrzepac ze sniegu i bedzie git. Chociaz idzie na wiosna i mozna sie zastanowic jakie kwiatki wsadzic. - po drugie primo poplakalam sIe. No moze nie z zalosci ale z powyzszego dowcipu. Bardzo very wesoly. Byc moze Baloo by cos dodal ale i tak jest wesoly. -po trzecie primo kiedys byl taki watek, na ktorym sie pisalo teksty na jedna litere np. Na litere k. Baloo popelnil byl tekst, o ile mnie pamiec nie myli, na tm watku. Nie pamietam tytuly watku, moze ktos z Was cos pamieta i przypomni? Watek byl bardzo very ok. Chcialabym sobie przypomniec a nie mam jak. No to teraz po maluchu i do roboty. Omiatac, zamiatac, wymiatac......
      • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 03.05.13, 22:53
        Urodzinowo
        [']
        • misiania Re: Kurhanik Baloo 04.05.13, 00:25
          W sensie spóźniłam się na imprezę? Oj, niedobra Misiania... Ale gdzieś na świecie nadal jest Trzecimaj, więc najlepszego, Baloo, drogi przyjacielu :)
    • misiania Re: Kurhanik Baloo 25.03.15, 13:29
      Coś mnie tu dawno nie było. Muszę odkurzyć kubełko, grabki i opatkę, porządki wiosenne zrobić.
      • misiania Re: Kurhanik Baloo 25.03.15, 13:30
        I nadal uważam, że rzymskie wakacje lub chociaż rzymski weekend celem upamiętnienia Baloo to świetny pomysł jest.
        • viki2lav Re: Kurhanik Baloo 29.04.15, 12:28
          dopoki jestem, dopoki jestem
    • misiania Re: Kurhanik Baloo 27.03.15, 14:04
      A jakby tak alejkę sieknąć dokoła? Albo jakąś esplanadę nawet?
      • mreck Re: Kurhanik Baloo 28.03.15, 08:27
        Kwiatka zasadzę w Krynicy Morskiej, taką specjalną aksamitkę i nazwę ją imieniem imć Pana Baloo. On ci odszedł i pozostawił nas sierotki na tym świecie bezdusznym. A miał moc ożywiania forum.
        Wielkieś nam uczynił pustki w domu naszym.
        • piotr_c Re: Kurhanik Baloo 06.05.15, 13:19
          Fajny pomysł
          Ja nie mam ręki do roślin ale taka to bym chętnie posadził i dopilnował.
          • rigel Re: Kurhanik Baloo 06.05.15, 19:19
            Można by jakiegoś dęba zasadzić i nazwać Jego Imieniem.
            • mreck Re: Kurhanik Baloo 14.05.15, 00:15
              Ewentualnie się zasadzić....Taki dąb to tylko kłopot. Powiedzmy, za tysiąc lat, będą chcieli wystawić Baloo pomnik, a tu kicha, dąb rośnie. Nikt nie da zezwolenia na wycięcie takiego dęęęba. Co innego jesion. Tak, posadziłbym jesion. Ma taką nostalgiczną nazwę. Wsadźmy jesiona!
              • rigel Re: Kurhanik Baloo 14.05.15, 07:45
                Jesion może być :)
                Ładny jest też buk i duży rośnie.
                Teraz pozostaje ustalić miejsce.
                • misiania Re: Kurhanik Baloo 14.05.15, 22:14
                  Kraków?
                  • rigel Re: Kurhanik Baloo 14.05.15, 22:23
                    misiania napisała:

> Kraków?

Dobry pomysł. A konkretnie gdzie?
                    Jakieś propozycje, ktoś ma jakieś kontakty w Krakowie, umożliwiające załatwienie takiej sprawy?
                  • mreck Re: Kurhanik Baloo 14.05.15, 22:26
                    nie, nie Kraków... no chyba, że wzgórze wawelskie... choć ja bym preferował smoczą jamę... ale nie! Przecież to oczywiste! Jesiona trzeba wsadzić tam gdzie kiedyś stanie pomnik Baloo, żeby nie trzeba było wycinać dęba! I koniecznie korzeniami w dół... tak myślę.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka