tramwaj1 03.02.12, 21:49 zostałam przywleczona Na Plażę, przez mojego tatę Piotra_c. On mnie przywlekał, ale ostatecznie przywlokłam się sama. Melduje więc swą obecność i mówię wam "dzień dobry". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baloo Re: Dzień dobry 03.02.12, 22:09 Cześć Tramwaju. Tu jest książka meldunkowa. Swoją drogą, chciałbym to zobaczyć, jak Piotr wlecze tramwaj na plażę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tramwaj1 Re: Dzień dobry 03.02.12, 22:33 Tramwaj był przywlekany mentalnie, bo fizycznie sam się przywlókł. Tata stosował metodę z reklam, czyli: Cały czas powtarzaj nazwę, a samo wejdzie w pamięć. No i weszło. przednimi drzwiami i nawet kupiło bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Dzień dobry 03.02.12, 22:38 No tak. Jeszcze większą pewność, że przyjdziesz mielibyśmy, gdyby Piotr surowo i stanowczo zakazał Ci tutaj zaglądać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tramwaj1 Re: Dzień dobry 03.02.12, 22:44 Może i bym zglądała, ale przy okazji strzeliłabym totalnego focha na cały świat (włącznie ze mną samą). Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Dzień dobry 03.02.12, 22:50 Tu nie wolno szczelać fochów. Tu się szczela setki. Li i jedynie. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwaj1 Re: Dzień dobry 03.02.12, 22:58 Foch mógłby się narodzić wyłącznie w jakiejś alternatywnej rzeczywistości, gdzie tata wydał mi zakaz przychodzenia tutaj. A co sdo setki, to narazie raczej do niej daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Dzień dobry 04.02.12, 00:26 emu, masz nastepczynie. uczennica przerosla miszczynie. (za mloda na manikiur?) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Dzień dobry 04.02.12, 00:39 Chyba nie za młoda. Dzieci teraz tak szybko rosną. Nie to co my Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Dzień dobry 04.02.12, 01:08 Fiu fiu, powiedziała Misiania. Fiu, fiu, dodała. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Dzień dobry 04.02.12, 06:16 a więc, piiiii musimy na tej piiii plaży stosowąc jakiś piiiiii rodzaj cenzury. bo do ppppp nędzy Piotr przyszedł z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Dzień dobry 04.02.12, 10:10 Zaś tam. Na starość będzie miała , jak znalazł. Popacz , jak nam się Emusia udała . Jeno, że pyskata ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Dzień dobry 04.02.12, 10:09 misiania napisała: > Fiu fiu, powiedziała Misiania. Fiu, fiu, dodała. Fiu fiu odpowiedział, jak echo, Vooyek Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Dzień dobry 04.02.12, 12:18 moje swiecenie przykładem prowadzi teraz młodzież po właściwych torach. Teraz moge z popcornem na leżaczku obserwować jak się kolejne pokolenie z wami męczy hyhyhy Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Dzień dobry 04.02.12, 17:28 Aha. Idziesz w odstafke, jak wszystkie starocie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Dzień dobry 04.02.12, 12:10 A lalka przeczytana? (noco, wczuwam sie w role cioci plazowej) Odpowiedz Link Zgłoś
nioszka Re: Dzień dobry 04.02.12, 12:13 i z wrażenia zapomniałaś co jeszcze powiedzieć? :D Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Dzień dobry 04.02.12, 12:55 Aha. Głos jej odebrało. Pambuk pokarał za bezczelność (znaczy , w sprawie "Lalki", której sama nie przeczytała , za pyskowanie Vooyowi Baloo oraz za udawanie dorosłej). Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias @tramwaj 04.02.12, 15:09 serdecznie witam i pozdrawiam. Proszę o przygotowanie rozprawki i analizę poniższego utworu. na po feriach. Ważyk Adam Tramwaj Iskra zaświeciła na lirze tramwaju gwiazda uwięziona w czułym sercu lunet Ten człowiek przejechany ach ten młody brunet Kiosk z gazetami rzuca cień palmy Patrzmy słuchajmy i palmy Ile za dziennik ten piękna z kiosku? Czytam go na głos i słyszę głos twój W tym kiosku czuwa tłum oczu i czół Iskra świeci na lirze tramwaju Przystanek W tym kiosku znaleźć wśród głodnych kochanek nic mogłem tej którą objąłbym wpół We krwi zachodu kolana kobiet! Tramwaj mnie uniósł i zgasił -- Leon ssał ołówek. Dossał się już do gumki. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: @tramwaj 04.02.12, 16:20 No to Cię wujek Tiresias dopieścił. Ja nie będę taki okrutny. Wystarczy, że wyjdziesz na środek klasy (najlepiej w stroju regionalnym - region dowolny), ładnie dygniesz i zaśpiewasz : Tramwaj przejechał mi przez śniadanie, bezczelnie wjechał w mój dom Przy stole zrobił sobie przystanek, choć dotąd tu nie było go Pan motorniczy w żółtym berecie przystanął, oświadczył mi, Że mnie zabiera w podróż po świecie, wiadomość włożyłem w drzwi. Nie gniewaj się, Waldek, ten tramwaj jest naprawdę twój, a reszta moja Nie gniewaj się, Waldek, ten tramwaj jest naprawdę twój, a reszta moja Nie gniewaj się, Waldek, ten tramwaj jest naprawdę twój, a reszta moja Nie gniewaj się, Waldek, ten tramwaj jest naprawdę twój! Nie ogolony, nie odświeżony sprawdziłem czy bilet mam, Siedząc nobliwie z twarzą przy szybie stwierdziłem, ze byłem sam W całym tramwaju żywego ducha i motorniczy gdzieś zwiał Może go tutaj wcale nie było, a może byłem nim ja, ja! JA! Nie gniewaj się, Waldek, ten tramwaj jest naprawdę twój, a reszta moja Nie gniewaj się, Waldek, ten tramwaj jest naprawdę twój, a reszta moja Nie gniewaj się, Waldek, ten tramwaj jest naprawdę twój, a reszta moja Nie gniewaj się, Waldek, ten tramwaj jest naprawdę twój! Ja motorniczym, ja pasażerem, całym tramwajem byłem ja Ciemną ulicą i ladacznicą wyczekującą w jednej z bram O tej dziewczynie, co nie wierzyła, że mógłbym ją zabrać stąd Później opowiem, bo mi po głowie pomysłów innych chodzi już sto... Nie gniewaj się, Waldek, ten tramwaj jest naprawdę twój, a reszta moja Nie gniewaj się, Waldek, ten tramwaj jest naprawdę twój, a reszta moja Nie gniewaj się, Waldek, ten tramwaj jest naprawdę twój, a reszta moja Nie gniewaj się, Waldek, ten tramwaj jest naprawdę twój! Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: @tramwaj 04.02.12, 16:32 Lektury z makulatury: "Tramwaj zwany pożądaniem" - czytanka dla klas IV-V. Wybierz i zacytuj najśmieszniejszy fragment. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: @tramwaj 04.02.12, 17:52 byłem ja Ciemną ulicą i ladacznicą wyczekującą w jednej z bram === no co, stan wojenny był i miałam 17 lat, głupio tłumaczyła się Mariolka Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: @tramwaj 04.02.12, 18:26 siedzi cicho. w pronie był. też szmata;) === ale mam status pokrzywdzonego, kwilił cicho. chyba na fejsie, debilu, odgryzała się podniosła kobieta upadła. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Dzień dobry 09.02.12, 10:44 Niestety Tramwaju r 1, ale czeka Cię ciężki obowiązek, więc zróbmy to i miejmy to za sobą : napiszesz, dlaczego Kornel Makuszyński Wielkim Pisarzem był i dlaczego Jego wiekopomne dzieło pt. "Szatan z VII klasy" jest wiekopomne i ponadczasowe oraz dlaczego zachwyca nas nieustannie i nieodmiennie od tylu lat ? I dlaczego wolałaś czytać rzeczonego "Szatana" zamiast przyjść na spotkanie z Ciocią Misianią i Wujkiem Baloo ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Dzień dobry 09.02.12, 13:22 Aha. znaczy np. mnie zachwyca takie umiłowanie literatury pięknej, które sprawia, że zagłębienie się w książce jest przez młodą osobę preferowane nad zagłębienie się w pucharku z lodami. No jakbym widziała samą siebie sprzed lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Dzień dobry 09.02.12, 13:52 Aha. No to ja dodam może tylko tyle, że gdybym miał wybierać między TAKĄ lekturą a TAKIMI lodami, to bym nie wahał się ani przez chwilę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Dzień dobry 09.02.12, 13:54 Pragnę też uściślić, że moja porcja lodów na pewno by się w zwykłym pucharku nie zmieściła. Ni chu chu... Nie żebym chciał komuś smaka narobić, albo zdenerwować nie daj Boże, cototonie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tramwaj1 Re: Dzień dobry 13.02.12, 21:04 Ino, kiedy się o lekturze dowiedziałam, to był to ostatni dzień przed sprawdzianem ze znajomośc lektury, więc wyboru nie miałam. Dodatkowo chcę podziękować Cioci Misiani, za piękny zeszyt i długopis. Zeszyt jest już w użytku i narodziło się w nim piękne (przynajmniej wedłóg mnie ) przemówienie do mojej powieści. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Dzień dobry 13.02.12, 21:24 Ciocia Misiania sukcesów na niwie literatury niniejszym winszuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Dzień dobry 13.02.12, 21:28 "przemówienie do powieści", kurnaolek! === .. i żyli długo i szczęśliwie". Leon zakończył XXXXVII rozdział swojej czternastej powieści Bildung Roman. To o nas? zapytała... Odpowiedz Link Zgłoś
tramwaj1 Re: Dzień dobry 17.02.12, 14:23 Mojej nie będzie aż 14 tomów, ale napewno 2, ewentualnie 3. Jak mi natchnienia starczy to potem może jeszcze preqel i zbiór opowiadań ;) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Dzień dobry 21.02.12, 11:21 Nie zapomnij o scenariuszu filmowym i o grze "szczelance" Odpowiedz Link Zgłoś