Dodaj do ulubionych

Do Platformy trudniej się dostać

14.01.04, 01:32
Mogliby chociaż zrobić frajdę Profesorowi i wciągnąć Go na tę listę. A poza
tym byłoby miło gdyby PO zaprosiła do współpracy np. panią Różę Thun czy
Piotra Nowinę-Konopkę. Niech się liberałowie odwdzięczą za przysługę z 1994
roku;-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Kajetan Karierowicze i oszuści już weszli? IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 14.01.04, 02:18
      Powinno się stworzyć w Polsce jakiś Bank Danych, dysponujący danymi o typach,
      którzy uczestniczą w życiu politycznym dla własnych korzyści. Informacje o
      wszystkich, którzy zostali ostatnio wydaleni z SLD, powinny być w Banku Danych.
      Dostęp to tych informacji powinna mieć każda partia.
      • Gość: ks Cwaniaczek Rokita sam się kiedyś załapał IP: *.sawan.com.pl 14.01.04, 14:28
        a teraz nie chce dopuścić innych, tak samo chętnych do władzy jak on?.
        Nieładnie Marysiu. Mam nadzieję że w PO skończysz tak samo jak niedoszły
        Prezydent Krakowa.
    • Gość: polka Re: Do Platformy trudniej się dostać IP: *.proxy.aol.com 14.01.04, 02:47
      Podoba mi sie twoj pomysl ale kto to zrobi ,przeciez ONI sami sie ciagle
      wybieraja eh POLSKO KOCHANA jak dlugo jeszcze bedziesz bezbronna
      • wyskota My sami! 14.01.04, 04:00
        Gość portalu: polka napisał(a):

> Podoba mi sie twoj pomysl ale kto to zrobi ,przeciez ONI sami sie ciagle
        > wybieraja eh POLSKO KOCHANA jak dlugo jeszcze bedziesz bezbronna

Bardzo słusznie zauważyłaś, że "oni" sami się wybierają. Dopóki ten zaczarowany
        krąg będzie trwał - nic się nie zmieni. Oni będą chwytać się każdej metody, aby
        nie wypaść z gry. Społeczeństwo musi na nowo się zorganizować, podobnie jak to
        było w 80'. Myślę, że dziś w dobie internetu zadanie to jest o wiele łatwiejsze
        niż przed ponad 20-stu laty. Jeśli się zorganizujemy, będziemy mogli wykazać
        olbrzymią siłę. Rządząca klika będzie musiała zacząć się liczyć ze
        społeczeństwem.
        Pozdrawiam serdecznie.

• Gość: Towarzysz Zatem IV-ta Rzeczpospolita ? IP: *.fntax.com 14.01.04, 04:52
          Idea godna rozwagi. Tylko od czego to zaczac ? Pracy bezmiar...
          A gruba krecha ? Przeciez my narod litosciwy, blizniemu zawsze przebaczamy,
          wrogowi drzwi do wlasnej chudoby uchylimy, komuniscie strawe pod nos
          postawimy, zlodziejowi laskawy paragraf znajdziemy, wybijającego sie utrącimy.
          • wyskota To jedyne, rozsądne rozwiązanie. 14.01.04, 05:18
            Gość portalu: Towarzysz napisał(a):

> Idea godna rozwagi. Tylko od czego to zaczac ? Pracy bezmiar...

Od tworzenia programu. Katalogu zasad, którymi powinna rządzić się IV RP.

> A gruba krecha ? Przeciez my narod litosciwy, blizniemu zawsze przebaczamy,
            > wrogowi drzwi do wlasnej chudoby uchylimy, komuniscie strawe pod nos
            > postawimy, zlodziejowi laskawy paragraf znajdziemy, wybijającego sie utrącimy.

To są trafne przykłady, czego nie może być w IV RP.
    • Gość: wuem Re: Do Platformy trudniej się dostać IP: *.kwbturow.com.pl 14.01.04, 07:13
      To szaleństwo udzieliło się również wierchowce PO z tymi karierowiczami,
      skoczkami partyjnymi i wiecznymi naprawiaczami ładu, porządku i uczciwości.
      Dla kogo ten pic P.JMR, BK, czy PP?
      • Gość: Misiek Re: Do Platformy trudniej się dostać IP: 193.0.122.* 14.01.04, 10:18

No ale chyba nie zaprzeczysz ze taki Rokita jest duzo lepszy od takiego Millera,
        nie ?

Moze nie jest idealny ale przynajmniej jest to krok we wlasciwym kierunku.
    • Gość: XYZ Re: Do Platformy trudniej się dostać IP: 212.14.0.* 14.01.04, 07:49
      Hehehehe teraz większość szumowin, które w latach 2000 - 2001 przykleiły się
      do SLD i pociągnęły je na dno, teraz zaczyna przyklejac się do PO. Cieszy mnie
      to bardzo. SLD odbije się od dna, a Platfusy poszybuja w dół z takim balastem.
      Ciekawe co Platfusy zrobią? Wprowadzą staż kandydacki jak w PZPR??? Hi hi hi.
      • Gość: juice Re: Do Platformy trudniej się dostać IP: 213.77.89.* 14.01.04, 08:06
        Jakim ty musisz byc czlowiekiem, jesli cieszy cie, ze Polską będą rządzić
        szumowiny ( jak twierdzisz, z PO ) ... tylko dlatego, ze dzieki temu Twoja
        partia zyska.

no to już wszyscy wiemy jakim człowiekiem :)
        pozdrawiam :) obyś szybko zdechł i nie mógł głosować
        • Gość: XYZ Re: Do Platformy trudniej się dostać IP: 212.14.0.* 14.01.04, 08:59
          O nie kolego. Mylisz się co do moich intencji. Ja mam nadzieję, że szumowiny
          które odpłynęły z SLD do Platformy, zatopią ją przde wyborami. Co o znacza, że
          ani szumowiny, ani Paltfusy rządzić nie będą.
          Bedąc wyborcom centro-prawicy zapewne jestes chrześcijaninem (pewnie
          katolikiem). Pytam Cię więc, czy twoja treligia nie nakazuje ci kochac
          bliźniego, a nie życzyć mu śmierci? Tym tekstem, to ty pokazałeś jakim jesteś
          człowiekiem. Zamaiast przekonywac ludzi do głosowania za Twoimi faworytami,
          życzysz śmierci tym którz w Twojej ocenie będą głosować za Twoimi
          przeciwnikami. Jakież to polskie...
          • Gość: Towarzysz Requiescat In Pacem IP: *.fntax.com 14.01.04, 09:08
            >Zamaiast przekonywac ludzi do głosowania za Twoimi faworytami,
            życzysz śmierci tym którz w Twojej ocenie będą głosować za Twoimi
            przeciwnikami. Jakież to polskie...<

Jakie to ckliwe. Ja juz placze nad nieszczesnym losem Twym, XYZ.

RIP
            • Gość: XYZ Re: Requiescat In Pacem IP: 212.14.0.* 14.01.04, 09:37
              Nad moim??? Popłacz nad swoim. Małym, zapszanym, nienawistnym i ograniczonym
              intelektualnie losem. Tak jak juz pisałem. Z takimi jak ty stronnikami prawica
              daleko nie zajedzie. I to mnie cieszy:)
              • Gość: Towarzysz Et resurexit ! IP: *.fntax.com 14.01.04, 11:21
                Alleluja, XYZ zmartwychwstal !

<Małym, zapszanym, nienawistnym i ograniczonym intelektualnie>

Kalumnie niczym z poznego Gomulki. Dodam od siebie: zaplutym, zapoznionym,
                wstecznym, reakcyjnym. Moze byc ?

<I to mnie cieszy:)

Cieszy mnie, ze cieszy Ciebie:) Bawi mnie Twoja retoryka. Prosze o jeszcze.

Proletariusze lewych dochodow lewicy, laczcie sie !
                • Gość: XYZ Re: Et resurexit ! IP: 212.14.0.* 14.01.04, 11:35
                  Życzenie komus śmieri, to chyba retoryka wczesnego Pinocheta? A bawi cię
                  raczej obrzucanie błotem wszystkiego czego nie lubisz lub nie rozumiesz. Skoro
                  jednak lubisz epitety, to powtórzę i dodam kilka nowych, żebyś mógł pobawić
                  się moją retoryką: nienawistny, narodowo-katolicki, agresywny, żałosny.
                  • Gość: Towarzysz Gloria in Excelsis ! IP: *.fntax.com 14.01.04, 11:46
                    Epitety to Twoja domena. Prosze o jeszcze. Tylko sie nie powtarzaj, bo
                    zaczynasz sie w tych epitetach gubic.

Bawie sie coraz bardziej. Wpadnij do mnie na herbatke. Pogadamy o lewicy.

Proletariusze sprawiedliwosci spolecznej, laczcie sie !

• Gość: XYZ Re: Gloria in Excelsis ! IP: 212.14.0.* 14.01.04, 12:56
                      Co ty wiesz o lewicy? Tyle ile przeczytasz w Wybiórczej, albo ci z ambony
                      powiedzą.
                      Nudzisz mnie. Poza głupawymi docinkami, nie masz nic do powiedzenia.
                      Bez odbioru
                      • Gość: juice Re: Gloria in Excelsis ! IP: 213.77.89.* 14.01.04, 13:47
                        www.polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/Dobrowolski_wstyd.mp3
                        zamiast nas obrażać, puść nam to. to w sumie to samo.
                        • Gość: XYZ Re: Gloria in Excelsis ! IP: 212.14.0.* 14.01.04, 14:00
                          Jak na razie to od pana i panu podobnych słyszę, ze jestem partyjnym,
                          komunistycznym betonem, itp. Więc proszę nie być poruszony kiedy się odgryzam.
                          Nigdy tez nie uzywam epitetów wobec osób, któr się ze mna spieraja na
                          argumenty. Pan do nich nie nalezy, tak jak niejaki blurb, czy Towarzysz i paru
                          innych.
                          • Gość: MontyP Terra est Rotunda! IP: *.acn.waw.pl 14.01.04, 14:38
                      • Gość: Towarzysz Re: Gloria in Excelsis ! IP: *.fntax.com 14.01.04, 22:44
                        >Co ty wiesz o lewicy? Tyle ile przeczytasz w Wybiórczej, albo ci z ambony

Doswiadczylem Twojej parszywej lewicy na wlasnej skorze, chamie.
          • Gość: juice Re: Do Platformy trudniej się dostać IP: 213.77.89.* 14.01.04, 13:43
            jestem ateistą, popieram platformę tylko dlatego, że mają liberalny program
            gospodarczy. mam w dupie gadanie o ideach, bo i tak żadna partia ich nie
            realizuje.

ale widać sposób Twojego myślenia, sądzisz, że skoro popieram platormę, to
            jestem katolikiem... zapewne Ty nie popierasz platformy, bo Ci się kojarzy z
            czarnymi... jakież to polskie

P.S. życzenia śmierci nie traktuj dosłownie, jakbyś leżał na ziemi krwawiąc na
            ulicy, to raczej bym wezwał pogotowie, niż Cię dobijał ;)
          • freemason Re: Do Platformy trudniej się dostać 15.01.04, 01:22
            Gość portalu: XYZ napisał(a):

> O nie kolego. Mylisz się co do moich intencji. Ja mam nadzieję, że szumowiny
            > które odpłynęły z SLD do Platformy, zatopią ją przde wyborami. Co o znacza,
            że
            > ani szumowiny, ani Paltfusy rządzić nie będą.
            > Bedąc wyborcom centro-prawicy zapewne jestes chrześcijaninem (pewnie
            > katolikiem).

A co ma jedno do drugiego, towarzyszu?

===

"Nie wiem, towarzysze, nie wiem, ja wam tylko tak mówię, a wy zrobicie jak
            chcecie"

Józef Wissarionowicz Stalin
      • Gość: kanarek Re: Do Platformy trudniej się dostać IP: *.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 14:39
        pitolisz - no przeca nie zapisza do po milera jakubowskiej jaskierni itd
        co najwyzej dostanie sie z sld paru malych kmiotkow na ktorych nikt nigdy
        i tak nie zwrocil uwagi
    • Gość: yan Re: Do Platformy trudniej się dostać IP: *.ifd.uni.wroc.pl 14.01.04, 09:41
      Ile partii juz trzeba miec za soba by zapisac sie do PO ? W ilu byl Schetyna,
      Tusk, Komorowski czy Rokita ? Nie mozna udawac niewinnej dziewicy skoro sie
      samemu dzialalo tak koniunkturalnie. Zalosne bylo to gromadne przechodzenie do
      PO zarzadow miast, prezydentow itp.. Ale trzeba rzeczywiscie uwazac by nie
      przyjmowac tych drani, ktorym wszystko jedno gdzie naleza, byle kasa byla.
      • Gość: Misiek Re: Do Platformy trudniej się dostać IP: 193.0.122.* 14.01.04, 10:26

1. Zauwaz ze system polityczny w Polsce ciagle sie ksztaltuje. Europa/USA
        mialy na to 200 lat - u nas dzieje sie to od 15, nic dziwnego ze sa czeste zmiany

2. Wierchuszka PO powinna byc dobrz swiadoma tego kto zatopil AWS i obecnie SLD
        i ze jesli sie nie beda pilnowac to tez poplyna. Porownaj czas reakcji PO
        na afere mostowa i SLD na duzo powazniejsze Starachowice

3. Wiekszosc Polakow nie chce sie zajmowac polityka - jak wiec polityka
        ma przyciagnac dobrych ludzi ?

4. Nie chodzi o to zeby od razu bylo idealnie, chodzi o to by po kazdym kroku
        bylo lepiej. A moim zdaniem Rokita bedzie duzo lepszym premierem niz Miller.
        Jak juz tak bedzie to bedziemy sie rozgladac za kims lepszym od Rokity
        i za partia lepsza od PO. Na razie nie za bardzo masz alternatywe.
        Program gospodarczy PiS jest slaby a Kaczynski moze i wprowadzil wiecej
        uczciwosci w Warszawie ale praktycznie nic poza tym (fakt ze uczciwosc
        to tez postep).
      • Gość: juice Re: Do Platformy trudniej się dostać IP: 213.77.89.* 14.01.04, 23:45
        a mi się wydaje, że zostawanie w jednej partii niezależnie od tego co się
        dzieje jest patologią, nie odwrotnie. najwyraźniej mamy inne definicje
        uczciwości
    • Gość: Misiek Zupelnie nie ma takiej potrzeby IP: 193.0.122.* 14.01.04, 10:08

Pani Thun spalila sie u mnie jak z organizacji niepolitycznej - promujacej
      unie przestawila sie na ogranizacje polityczna wystawiajaca liste wyborcza
      i zaczela sie starac o poparcie KWasniewskiego.

• freemason Re: Zupelnie nie ma takiej potrzeby 15.01.04, 01:28
        Gość portalu: Misiek napisał(a):

>
        > Pani Thun spalila sie u mnie jak z organizacji niepolitycznej - promujacej
        > unie przestawila sie na ogranizacje polityczna wystawiajaca liste wyborcza
        > i zaczela sie starac o poparcie KWasniewskiego.

To prawda, zauważ jednak, że w pewnym momencie dostała od Kwacha kosza i już
        się tak ochoczo nie wypowieda na temat startu z listy prezydenckiej (której -
        jak się w międzyczasie okazało - ma i miało w ogóle nie być). Ja jednak uważam,
        ze takie postaci jak Thun, Geremek, Mazowiecki czy Nowina_konopka (nie
        wykluczałbym również Buzka) powinny się znaleźć w PE ze względu na duże zasługi
        dla integracji Polski z Europą. I to niezależnie od tego co myślimy o ich
        obecnej działalności. Szkoda, że prezydent po raz kolejny stchórzył i
        nie chce wziąć na siebie ryzyka powstania dobrej, apolitycznej listy fachowców.
        Wygodniej mu widocznie popierać towarzysza Jaksiernię i Kwiatkowskiego na
        listach SLD-UP;-(((( Szkoda, że jeszcze Sokołowskiej nie wyślą do Brukseli...
    • Gość: obserwator Hahahaha, partia koniunkturalistów chce się bronić IP: 195.205.185.* 14.01.04, 10:40
      przed koniunkturalistami??!! to dobre, przecież stracicie rację bytu? ale
      konkurencję trzeba niszczyć, przecież wszystko dla dobra Ojczyzny, prawda??
    • Gość: Henryk Jan Maria Rokita nie wpuszcza każdego, bo IP: 82.160.16.* 14.01.04, 23:37
      *Każdy kandydat musi jednak prezentować nienaganną postawę etyczną*

T o ja już nie będę mógł się wcisnąć do PO? - by szybko zebrać grupę rozłamową i stworzyć Jakieś PO-bis, czy co tam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka