volupte 03.11.09, 10:49 Piecha to sutych lunchach i kolacjach potrafi....wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7214908,Piecha__Dzialania_rzadu_moga_byc_spoznione.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sclavus Re: Efekt kolacji??? 03.11.09, 10:57 Z jednej, to aż dziwne, że nie powiedział, iż dogadał się z jakimś tam laboratorium farmaceutycznym w sprawie szczepionki... z drugiej zaś, ciekawa bardzo jest postawa polskiego MZ: we Francji, w pierwszej kolejności szczepią personel medyczny, dzieci i ... kobiety w ciąży, jako elementy podwyższonego ryzyka... Co kraj, to obyczaj... Acha! Władze Francji zamówiły 80 milionów szczepionek na 64 miliony mieszkańców... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Efekt kolacji??? 03.11.09, 13:54 Bo ja wiem... Akcja trwa dopiero pięć dni a na efekty szczepionki trzeba czekać minimum trzy tygodnie... Pażiwiom, pasmotrim... ja tam, należąc do drugiej grupy podwyższonego ryzyka, zaszczepię się... Póki co, szczepię się przeciw sezonówce... i - o dziwo! - działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Efekt kolacji??? 03.11.09, 12:09 A w Niemczech i w Austrii personel medyczny nie za bardzo chce się szczepić. Podobno objawy grypowe po szczepieniu bywają bardziej nieprzyjemne niż sama grypa - A1H1 ma łagodny przebieg. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Efekt kolacji??? 03.11.09, 13:57 A zgodzisz się, że tego nie da się zuniformizować? U jednych łagodnie, drudzy umierają... We Francji nie zmuszają, tylko namawiają - jak wszędzie: są zwolennicy, są i przeciwnicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Efekt kolacji??? 03.11.09, 11:09 Czy doczekamy kiedyś czasów, że dziennikarze przestaną prosić o komentarze osoby tego pokroju, co Piecha. To jest aż niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Jest iwabradyna!!!!! 03.11.09, 11:25 Nie pomoże ale jest okazja coś skubnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Efekt kolacji??? 03.11.09, 14:05 Moim zdaniem facet ma racje. Skoro rzad nie ma forsy aby zaszczepic wszystkich to niech chociaz zamowi szczepionki dla grupy najwiekszego ryzyka. W okresie kryzysu swiadomie pozwolic na duza absencje w zakladach pracy nie jest najmadrzejszym krokiem rzadu. Odpowiedz Link Zgłoś