Dodaj do ulubionych

Świnia martwa z urzędu

IP: *.crowley.pl 21.01.04, 17:46
wg mnie w rzeźniach winny być kamery internetowe a obrazki pokazywane w TV i
np. w barach mięsnych
- duzo ludzi przestało by jeśc mięso
Obserwuj wątek
    • Gość: ouimet Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.qc.sympatico.ca 21.01.04, 18:06
      czy przed obcieciem lba kurze wybranej na rosolek mam isc do weterynarza,aby
      ja uspil????
      • Gość: Karlo Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 10:24
        Nie trzeba. Za to nie wolno żywej kury do garnka wrzucać.
    • Gość: robol Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 18:06
      Pani Siedlecka czy niema pani czasami kuku na muniou jak u tej francuzki BB.
      • Gość: bart A ty co tu robolu ? IP: *.trlabs.ualberta.ca 22.01.04, 00:45
        A ty robol po cholere sie tu wypowiadasz? Idz se rozpic flaszke do fabryki, a
        Internet zostaw lepszym od siebie.
    • Gość: dezerter Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.msln.net 21.01.04, 18:49
      Ubiegloroczny laureat nagrody Nobla w literaturze, John Goetzee (Poludniowa
      Afryka), w swoich pracach porownywal hodowle i traktowanie zwierzat...do
      obozow koncentracyjnych.
      • Gość: Karlo Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 10:31
        Myślę, że nie ma co się dziwić, ministerstwo działa tak jak zwykle.
        Za pół roku zaczną ten film pokazywać w UE i sprawa się sama rozwiąże, albo ktoś
        jednak ruszy dupę, albo w ogóle przestaną cokolwiek hodować, bo nikt w UE nie
        kupi mięsa od polskich sadystów.
    • Gość: lekwet Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 20:28
      spojrz na dwa posty ponizej i nie ludz sie, ze to zrobi na niektorych ludziach
      wrazenie...Ugotowano zywcem zwierze ale co tam, rosolek i BB.

Ja osobiscie nie tykam miesa od jakiejs praktyki na studiach kiedy zawleczono
      nas do rzezni...
    • Gość: irys Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 20:32
      "czy ubój odbywa się w sposób humanitarny." - żaden ubój nie jest humanitarny.
    • Gość: zdzicho Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 21.01.04, 22:29
      a kogo to obchodzi no kogo ?? Taka duża gazeta, a takim się tematem zajmuje
      żałosne !!
      • Gość: ERKA Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 23:49
        Chyba rząd dał radę!!! Mamy w końcu nie wyedukowane społeczeństwo.... Czym jest
        zatem jakaś tam świnia w ukropie, wobec tego??...zaledwie żywcem ugotowanym
        zwierzęciem....i dla maluczkich -!! NIc to wszak nie znaczy, prawda?!?!?!?
      • Gość: lek Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 23:51
        Och, coz za żałosny temat. To tylko zywcem ugotowano zwierzę...Prawda?! I już
        nic więcej nie dodam
    • Gość: Juliusz z Danii UKARAC SADYSTOW W TEN SAM SPOSOB ... IP: *.228.142.223.ip.tele2adsl.dk 22.01.04, 07:25
      TEZ ICH WRZUCIC DO KADZI Z WRZATKIEM - I NAGRYWAC A POTEM TO PUSCIC WSZYSTKIM
      ZATRUDNIONYM W UBOJNIACH.
    • Gość: Obserwator Re: |winia martwa z urzędu IP: *.se.com.pl 22.01.04, 10:07
      Niestety bardzo czesto okazuje sie ze weterynarze, eksperci weterynaryjni
      nie wystepuja w obronie zwierzat a przeciw nim. Nie uwazaja za okladanie
      konia batem w Zakopanem jest dreczeniem konia - co to przeciez taka
      "goralska tradycja". Tak samo jest z tymi swiniami w rzezniach.
      Weterynarze liza dupy rzeznikom a przeciez wiadomo co sie w rzezniach
      dzieje. O czyms takim jak humanitarny uboj nikt w polskich rzezniach nie
      slyszal. Jest mi wstyd za to ze barbazynscy rzeznicy moga w tym wypadku
      ujsc bezkarnie.
    • nauma Re: Świnia martwa z urzędu 22.01.04, 13:12
      A co się dziwić weterynarzom? Pewnie gdybym ja był:
      a) totalnym tłukiem
      b) i przy tym szefem rzeźni
      dawałbym w łapę weterynarzowi, a ten "nie stwierdzałby żadnych uchybień".
    • Gość: abc Re: Świnia martwa z urzędu i od pradu IP: *.ne.client2.attbi.com 23.01.04, 03:17
      "natężenie prądu w aparacie do głuszenia jest za małe, bo pracownicy długo
      trzymają kleszcze przy głowie zwierząt. - Świnia powinna być głuszona
      odpowiednio silnym uderzeniem prądu. Długie rażenie zbyt słabym prądem niewiele
      pomoże - tłumaczy."
      Przeciez ci wszyscy ludzie skonczyli szkole podstawowa, gdzie naucza sie
      fizyki. Jak mozna wypisywac takie idiotyzmy? Co to znaczy "odpowiednio silny
      prad"? Wszystko to widocznie poplecznicy i kumple Leppera, Berger i Hojarskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka