Gość: nomeat IP: *.crowley.pl 21.01.04, 17:46 wg mnie w rzeźniach winny być kamery internetowe a obrazki pokazywane w TV i np. w barach mięsnych - duzo ludzi przestało by jeśc mięso Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ouimet Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.qc.sympatico.ca 21.01.04, 18:06 czy przed obcieciem lba kurze wybranej na rosolek mam isc do weterynarza,aby ja uspil???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlo Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 10:24 Nie trzeba. Za to nie wolno żywej kury do garnka wrzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 18:06 Pani Siedlecka czy niema pani czasami kuku na muniou jak u tej francuzki BB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart A ty co tu robolu ? IP: *.trlabs.ualberta.ca 22.01.04, 00:45 A ty robol po cholere sie tu wypowiadasz? Idz se rozpic flaszke do fabryki, a Internet zostaw lepszym od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.msln.net 21.01.04, 18:49 Ubiegloroczny laureat nagrody Nobla w literaturze, John Goetzee (Poludniowa Afryka), w swoich pracach porownywal hodowle i traktowanie zwierzat...do obozow koncentracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlo Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 10:31 Myślę, że nie ma co się dziwić, ministerstwo działa tak jak zwykle. Za pół roku zaczną ten film pokazywać w UE i sprawa się sama rozwiąże, albo ktoś jednak ruszy dupę, albo w ogóle przestaną cokolwiek hodować, bo nikt w UE nie kupi mięsa od polskich sadystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekwet Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 20:28 spojrz na dwa posty ponizej i nie ludz sie, ze to zrobi na niektorych ludziach wrazenie...Ugotowano zywcem zwierze ale co tam, rosolek i BB. Ja osobiscie nie tykam miesa od jakiejs praktyki na studiach kiedy zawleczono nas do rzezni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irys Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 20:32 "czy ubój odbywa się w sposób humanitarny." - żaden ubój nie jest humanitarny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzicho Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 21.01.04, 22:29 a kogo to obchodzi no kogo ?? Taka duża gazeta, a takim się tematem zajmuje żałosne !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ERKA Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 23:49 Chyba rząd dał radę!!! Mamy w końcu nie wyedukowane społeczeństwo.... Czym jest zatem jakaś tam świnia w ukropie, wobec tego??...zaledwie żywcem ugotowanym zwierzęciem....i dla maluczkich -!! NIc to wszak nie znaczy, prawda?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek Re: Świnia martwa z urzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 23:51 Och, coz za żałosny temat. To tylko zywcem ugotowano zwierzę...Prawda?! I już nic więcej nie dodam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juliusz z Danii UKARAC SADYSTOW W TEN SAM SPOSOB ... IP: *.228.142.223.ip.tele2adsl.dk 22.01.04, 07:25 TEZ ICH WRZUCIC DO KADZI Z WRZATKIEM - I NAGRYWAC A POTEM TO PUSCIC WSZYSTKIM ZATRUDNIONYM W UBOJNIACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: |winia martwa z urzędu IP: *.se.com.pl 22.01.04, 10:07 Niestety bardzo czesto okazuje sie ze weterynarze, eksperci weterynaryjni nie wystepuja w obronie zwierzat a przeciw nim. Nie uwazaja za okladanie konia batem w Zakopanem jest dreczeniem konia - co to przeciez taka "goralska tradycja". Tak samo jest z tymi swiniami w rzezniach. Weterynarze liza dupy rzeznikom a przeciez wiadomo co sie w rzezniach dzieje. O czyms takim jak humanitarny uboj nikt w polskich rzezniach nie slyszal. Jest mi wstyd za to ze barbazynscy rzeznicy moga w tym wypadku ujsc bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Świnia martwa z urzędu 22.01.04, 13:12 A co się dziwić weterynarzom? Pewnie gdybym ja był: a) totalnym tłukiem b) i przy tym szefem rzeźni dawałbym w łapę weterynarzowi, a ten "nie stwierdzałby żadnych uchybień". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Świnia martwa z urzędu i od pradu IP: *.ne.client2.attbi.com 23.01.04, 03:17 "natężenie prądu w aparacie do głuszenia jest za małe, bo pracownicy długo trzymają kleszcze przy głowie zwierząt. - Świnia powinna być głuszona odpowiednio silnym uderzeniem prądu. Długie rażenie zbyt słabym prądem niewiele pomoże - tłumaczy." Przeciez ci wszyscy ludzie skonczyli szkole podstawowa, gdzie naucza sie fizyki. Jak mozna wypisywac takie idiotyzmy? Co to znaczy "odpowiednio silny prad"? Wszystko to widocznie poplecznicy i kumple Leppera, Berger i Hojarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś