Dodaj do ulubionych

Spory w przyszłej koalicji PO - PiS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 20:26
Przeszłość agenturalna p. Olechowskiego nikogo nie obchodzi. Jest bardzo
popularnym politykiem. Tak samo kryminalne przygody liderów Samoobrony
niewiele znaczą dla naszej zdeprawowanej opinii publicznej. Partia
Łyżwińskich i Beger jest drugą siłą polityczną w Polsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: jojo Spory w przyszłej koalicji PO - PiS IP: *.szczecin.mm.pl 22.01.04, 20:30
      Widok "koryta" jeszcze daleki, a już "ryje" zaczynają sobie odrąbywać, aż
      strach pomyśleć co będzie za miesiąc, pół roku, rok... brrrr!!!
      • freemason Szczyt hipokryzji! 22.01.04, 20:56
        Panie Kaczyński, a niech Pan powie jaką to wspaniałą przeszłość mają politycy
        PiS, mam na myśli np. panią Teresę Liszcz czy Zbigniewa Cymańskiego. Czyżby nie
        należeli w czasach PRL-u do pewnych "zacnych" organizacji, co?

A tak na marginesie, Olechowski nigdy nie był członkiem PZPR (reprezentował
        tylko przy "Okrągłym Stole" stronę rządową), poza tym jest przejawem jakiejś
        totalnej perwersji grzebanie w życiorysach ludzi po 15 latach od upadku
        komunizmu. Nie wiem jakiego układu członkiem jest Olechowski, nie sądzę by był
        jakiegokolwiek. Osobiście nie zgadzam się ze byt miękkim - moim zdaniem -
        stanowiskiem byłego ministra w sprawie Nicei, ale bądźmy bardziej konstruktywni
        i nie koncentrujmy się na przeszłości, bo to tak jakby Kaczyński nie miał w
        rękach innych argumentów, tylko ciągle PRL, PRL i PRL.
        No, liczę że jakiś zwolennik PiS wytłumaczy mi się na forum z przeszłości pani
        Teresy;-)))

Pozdrawiam.

========
        "Nie wiem towarzysze, ja wam tylko móię, a wy i tak zrobicie jak chcecie"
        • Gość: sasza ach ten olechowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 21:21
          jak ja kocham takie komentarze typu - "dorwą sie ryje do koryta".to jest piekne
          bo bez zadnych konsekwencji mozna rzucac bluzgi na wszystkich i nie ma
          znaczenia to ze wielu z nich zrobilo albo chce zrobic cos dobrego dla kraju.jak
          by wszyscy tak gadali to bysmy mieli anarchie, a jakby sie luudziom chaos i
          kryzys sprzykszyl to by wyplynął taki hitler czy lepper(zresztą to już sie
          dzieje tylko po częsci)
          Wracając do Olechowskiego-jak startowal na prezydenta to mial wizerunek
          fachowca dla wszystkich, ale potem sie wycofal w cien i czekam az sie na nowo
          pokaze bo już dawno w opini publicznej nie ma go jako jednoego z liderów PO.
          ciekaw jestem jak sie ma jego wizja do obecnej Platwormy rokity i tuska
          • Gość: kumak Re: ach ten olechowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 21:39
            Gdzie ten burak od orki kto wie? Jest pare skib do zaorania ,a i
            spiewka by sie przydala " zaorac ach zaorac !"
            • Gość: mk dorobek, wiedza olesia=szpiegowanie IP: *.twcny.rr.com 23.01.04, 19:05
              a autorytet to on ma wsrod takich jak on sam, moze np. u ex-speca od UE klamcy
              lustracyjnego wiatra i roznych 'sluzb' prl-u i innych; oles to obciazenie dla
              PO = teraz widac kto jest odpowiedzialany za wczorajsze glosowanie PO ws.
              danuski w komisji europejskiej; PO coraz czesciej zachowuje sie jak polityczna
              prostytutka popierajac sldup (albo glosuja z sldup, albo sie wstrzymuja albo
              nie pojawiaja sie na glosowanie )-:; do PO - pozbedzcie sie tego faceta i
              podobnych bo tracicie elektorat!!!
              cytat:
              "nie ma wiedzy, dorobku i autorytetu".
              • freemason Re: dorobek, wiedza olesia=szpiegowanie 23.01.04, 20:41
                Gość portalu: mk napisał(a):

> a autorytet to on ma wsrod takich jak on sam, moze np. u ex-speca od UE
                klamcy
                > lustracyjnego wiatra i roznych 'sluzb' prl-u i innych; oles to obciazenie dla
                > PO = teraz widac kto jest odpowiedzialany za wczorajsze glosowanie PO ws.
                > danuski w komisji europejskiej; PO coraz czesciej zachowuje sie jak
                polityczna
                > prostytutka popierajac sldup (albo glosuja z sldup, albo sie wstrzymuja albo
                > nie pojawiaja sie na glosowanie )-:; do PO - pozbedzcie sie tego faceta i
                > podobnych bo tracicie elektorat!!!
                > cytat:
                > "nie ma wiedzy, dorobku i autorytetu".

MK, widzę że nadal rewolucyjna bojowość z Ciebie wyłazi, ale nie odpowiedziałaś
                mi na jedno pytanie: czy zawsze głosowanie identyczne z SLD/UP musi być czymś
                nagannym? Co jeśli lewica ma w jakiejś sprawie rację, czy wtedy też PO ma
                stawać na głowie i pajacować? (a przypomnę, że taką taktykę stosowało SLD w
                czasie rządu Buzka). Proszę o szczerą odpowiedź.
    • Gość: los watos nie dzielcie skory na niedzwiedziu IP: 62.233.181.* 22.01.04, 21:50
      juz przejmujecie juz ustawiacie a poczekajcie do wyborow Prawda sa afery
      prawda ktos musi za to beknac ale nie tylko z lewej strony bo nie tylko z tej
      strony sa afery tylko jakos dziwnie tylko te w ktore zamieszani sa politycy
      sld wyplywaja na swiatlo dzienne Sld tak naprawde musialo naprawic bledy
      poprzedniej koalicji a farbowane lisy z platformy czytaj szczury z aws i uni
      wolnosci zapomnialy co bylo kilka lat temu i dlaczego sluzba zdrowia jest w
      takim stanie Pozdrawiam Farbowane lisy tak trzymac bo my jako narod chyba
      nigdy juz nie zmadrzejemy
      • freemason Re: nie dzielcie skory na niedzwiedziu 22.01.04, 22:03
        Gość portalu: los watos napisał(a):

> juz przejmujecie juz ustawiacie a poczekajcie do wyborow Prawda sa afery
        > prawda ktos musi za to beknac ale nie tylko z lewej strony

Głównie z lewej strony.

bo nie tylko z tej
        > strony sa afery tylko jakos dziwnie tylko te w ktore zamieszani sa politycy
        > sld wyplywaja na swiatlo dzienne

O, to widzę, przychylasz się do teorii wygłaszanych przez marszałka
        Jarzembowskiego (istnieje tajne sprzysiężenie mediów w celu wykrywania afer
        tylko związanych z SLDUP, a publikacja o mostach Platformy to tylko tak dla
        niepoznaki;-)))

Sld tak naprawde musialo naprawic bledy
        > poprzedniej koalicji

I będzie jeszcze przez 50 lat naprawiać, tak ten Buzek nabroił. Stuknij się!

a farbowane lisy z platformy czytaj szczury z aws i uni
        > wolnosci

Nie wszyscy ludzie z PO to byli działacze AWS/UW. A swoją drogą ciekawy przejaw
        kultury politycznej nazywać przeciwników szczurami. No, stara leninowska szkoła.

zapomnialy co bylo kilka lat temu i dlaczego sluzba zdrowia jest w
        > takim stanie Pozdrawiam Farbowane lisy tak trzymac bo my jako narod chyba
        > nigdy juz nie zmadrzejemy

A co z farbowanymi lisami z PZPR? A, zapomniałem: czasy komunizmu to pewnie
        wymysł prawicy i reakcji międzynarodowej. Naprawdę było świetnie. Tylko
        dlaczego nie chcieli nas przyjąć do Unii?

• Gość: mk kto zna nazwiska tych 5 z PO zo sie wstrzymali? IP: *.twcny.rr.com 23.01.04, 03:48
          Po to jakas partia prostytucji politycznej; maja Saryusza-Wolskiego a daja
          zwyciestwo sdlup przed wstrzymanie od glosu; mogli glosowac NIE; nawet jesli to
          nic nie zmienia przynajmniej jest to moralnie wlasciwe; a tak sldup wygrala; PO
          to UW i dawny pzpr 0okragly stol i gruba kreska) + pare innych; powinni sie
          pozbyc olechowskiego, tego b. szpiega bo to kompromitacja; inni tez czesto
          glosuja z sldup (piskorski, etc. lub nie pojawiaja sie na glsowaniach): czy to
          jakas kuznia sldup jak ordynacka? skandal!
          • Gość: BrX Re: kto zna nazwiska tych 5 z PO zo sie wstrzymal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 09:28
            >mogli glosowac NIE; nawet jesli to nic nie zmienia przynajmniej jest to
            >moralnie wlasciwe; a tak sldup wygrala

A to co jest dobre dla Polski to sie nie liczy? "moralnie wlasciwe" - przez
            wieki mnostwo niegodziwcow (uzywajac bardzo lekkiego sformulowania) zaslanialo
            sie tym co jest "moralnie" wlasciwe, pewnie dlatego ze nikt tak naprawde nie
            potrafi powiedziec co to znaczy moralnie... ale to wlasnie jest styl myslenia
            ludzi partii Dwóch Takich Co Ukradli Księżyc (ciekawe co jeszcze przewali Lech
            w Warszawie)... ich jedynym programem jest "wypowiadanie wojen..." np
            prostytutkom bo to pewnie moralnie wlasciwe... teraz dodali jeszcze
            haslo "przywal Platformie"... szczerze powiedziawszy nie wyobrazam sobie
            koalicji PO z PiSem - partią dwoch klonów ogarniętych psychozą maniakalną i
            ochłapków po ZCHN
          • freemason Re: kto zna nazwiska tych 5 z PO zo sie wstrzymal 23.01.04, 15:53

> Po to jakas partia prostytucji politycznej; maja Saryusza-Wolskiego a daja
            > zwyciestwo sdlup przed wstrzymanie od glosu;

Zabawne;-)) Twoim zdanie, gdyby PO uwaliła Hubnerówkę komisarzem zostałby
            Sarjusz? Przecież to śmieszne, Miller na pewno nominowałby jakiegoś
            Truszczyńskiego albo (co gorsza) Oleksego. Sarjusz ma szansę zostać komisarzem
            w następnym rozdaniu.

mogli glosowac NIE; nawet jesli to
            >
            > nic nie zmienia przynajmniej jest to moralnie wlasciwe;

Co jest moralnie właściwe? Utrącenie Hibner i spowodowanie wyboru jakiegoś
            aparatczyka z SLD/UP na jej miejsce?!

a tak sldup wygrala;

Nie zawsze racja musi być po stronie opozycji. W tym przypadku tak nie było.

PO
            >
            > to UW i dawny pzpr

Kto w Platformie jest z dawnej PZPR? Tylko naziwskami, proszę. A to że w Partii
            spotkać można dawnych działaczy UW nie świadczy na jej niekorzyść.

0okragly stol i gruba kreska) + pare innych;

Gruba kreska nie oznaczała pojednania z komunistami. Ile razy trzeba to
            powtarzać?

powinni sie
            > pozbyc olechowskiego, tego b. szpiega bo to kompromitacja; inni tez czesto
            > glosuja z sldup (piskorski, etc. lub nie pojawiaja sie na glsowaniach):

Kiedy Piskorski głosował wbrew PO wraz z SLD/UP? A poza tym, czy jeżeli SLD
            powie, że 2+2=4, to Ty będziesz przeciw, tak dla zasady??!!

czy to
            > jakas kuznia sldup jak ordynacka? skandal!

Porównanie PO do Ordynackiej jest niesmaczne:-((((
            • Gość: mk prosze o nazwiska!!! tych 5 co sie wstrzymali /nt IP: *.twcny.rr.com 23.01.04, 19:07
              • freemason Re: prosze o nazwiska!!! tych 5 co sie wstrzymali 23.01.04, 21:16
                OK, rzucam Ci "MK" (co znaczy ten skrót?) nazwiska na żer:

Lewandowski, Protasiewicz, Fogler, Zaremba i Markowiak.

Wy udawolni? Nasyciłem Waszą żądzę krwi? Do następnego wątku, przy okazji
                przesyłam link do najstarszej stażem posłanki na sejm RP (PRL).

www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/112.htm
                • Gość: mk dzieki + jak glosowal Gorczyca? IP: *.twcny.rr.com 24.01.04, 20:25
                  Dzieki - mozesz podac zrodlo? internet, druk czy info znajomych (moej
                  poszukiwanie w www - bez rezultatu)? Czy wiesz jak glosowal Gorczyca? To nie
                  zadza krwi - wyborcy maja prawo wiedziec jak kto glosowal bo to sie przydaje do
                  kolejnych wyborow; tak sie postepuje w demokratycznym systemie. Reprezentanci
                  powinni byc odpowiedzialni przed wyborcami.
                  • freemason Re: dzieki + jak glosowal Gorczyca? 24.01.04, 20:48

> Dzieki - mozesz podac zrodlo? internet, druk czy info znajomych (moej
                    > poszukiwanie w www - bez rezultatu)? Czy wiesz jak glosowal Gorczyca? To nie
                    > zadza krwi - wyborcy maja prawo wiedziec jak kto glosowal bo to sie przydaje
                    do
                    >
                    > kolejnych wyborow; tak sie postepuje w demokratycznym systemie. Reprezentanci
                    > powinni byc odpowiedzialni przed wyborcami.

Nie wiem co się działo wówczas z posłem Gorczycą. Może poszedł z kolegami na
                    drinka albo gdzieś indziej zabawił. Z Platformersami nigdy nie wiadomo;-)))

PS. Rosyjski to taki piękny język. A na marginesie komunizmu to nie tworzyli
                    Rosjanie tylko Polacy, Żydzi, Niemcy i ci z Kaukazu. Wskaż mi chociaż jednego
                    znaczącego cokolwiek Rosjanina w WKP(b).
                • Gość: mk prosze nie mowic do mnie po rosyjsku! )-: IP: *.twcny.rr.com 24.01.04, 20:27
                  nie zycze sobie; system komunistyczny (sowiecki) obrzydzil mi ten piekny jezyk.
      • Gość: blurb Re: nie dzielcie skory na niedzwiedziu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.04, 09:05
        Za wszystkie bledy i afery SLDUPow winny jest AWS.
    • Gość: zmp_02 PO = SLDbis czyli Z DESZCZU POD RYNNE !!!!!!!!!!!! IP: *.thedesignfactory.co.uk 22.01.04, 22:37
      seplociasta zita, prl-wski szpieg olechowski,
      lewndowski, brrrr-tusk i inne odpady z uw i aws.
      Jedyny rodzynek to Rokita, ktory powinien
      jak najszybciej przejsc do PIS.
      Jest to ekipa, ktora dokonczy dobijanie
      gwozdzia do narodowej trumny.

Zaiste Polacy maja talent do wybierania sobie
      wlasciwych przedstawicieli !

zmp_02

• freemason Re: PO = SLDbis czyli Z DESZCZU POD RYNNE !!!!!!! 22.01.04, 22:39
        Mają też talent do wspaniałej kultury politycznej. Amen.
    • Gość: ZEUS Taka koalicja to mit... to nie przejdzie... IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 22:46
      to taka gadka pod wyborców a tak naprawde po wyborach, przy załozeniu ze
      procenty uloża sie jak dzis, nie bedzie komu władac...
    • Gość: jac PO POkazalo IP: 213.17.204.* 22.01.04, 23:25
      Dzis w komisji europejskiej PO POkazalo z kim trzyma i co jest warte.

Tak trzymac Panowie z PO. I znów kolejna Wasza partia trafi na smietnik
      historii. (Ma miejsce obok SP. UW i AWS)
      Tylko ciekawe jakie kolo ratunkowe sobie stworzycie.
      • freemason Re: PO POkazalo 22.01.04, 23:34
        Gość portalu: jac napisał(a):

> Dzis w komisji europejskiej PO POkazalo z kim trzyma i co jest warte.
        >
        > Tak trzymac Panowie z PO. I znów kolejna Wasza partia trafi na smietnik
        > historii. (Ma miejsce obok SP. UW i AWS)
        > Tylko ciekawe jakie kolo ratunkowe sobie stworzycie.

AWS i UW mają już zapewnione miejsce w historii za swoje zasługi z lat 1997-
        2001. I wcale bym tego nie wyśmiewał. Dziś bardzo wyraźnie widzimy czego warte
        były butne obietnice Leszka Cezarego Millera, a i na UW patrzymy łaskawiej (ze
        wszystkimi jej wadami). Geremek, Buzek i Steinhoff, wracajcie!

PS. Czy wiesz, kto po raz pierwszy i w jakich okolicznościach użył
        określenia "śmietnik historii"?
    • Gość: Henryk Przeszłośc, Terażniejszośc i Przyszłość Prawicy RP IP: 82.160.16.* 23.01.04, 01:25
      Do wyborów ok. 1,5 roku a partie prawej strony już rozpoczynają swój beznadziejnie nudny (przez ciągłe powielanie tego samego scenariusza) proces łączenia się i rozpadu. Przyczyną główną są niestety przerosty ambicji liderów.
      Nic nowego w stwierdzeniu, że Polsce potrzebna jest duża i nowoczesna formacja centro-prawicowa, przy takim falstarcie chyba jeszcze długo jej się nie doczekamy, nauka, jak widać dla tej częsci naszej sceny polit. na długo poszła w las.
    • Gość: okay Kaczynski coraz bardziej nerwowy... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.01.04, 14:02
      W badaniach przewaga PO nad PiS rosnie coraz bardziej i w tej chwili juz
      wynosi 30:12.
      Najpierw wyciagal mosty, gdzie ani NIK ani prokuratura jak na razie zadnych
      zarzutow nie postawila. Teraz nie podoba mu sie zyciorys Olechowskiego.
      A to juz przypomina to pieklo na prawicy ktore juz przerabialismy kilkukrotnie.
      On po prostu jest niereformowalny.
      • Gość: obserwator Re: Kaczynski coraz bardziej nerwowy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 15:58

Obydwaj panowie Kaczyńscy z panem Dornem z każdą swoją odzywką pogłębiają moje
        przekonanie, że oto mamy do czynienia z wyjątkowo wrednymi typami, którzy dla
        własnych politycznych ( a może nie tylko ) korzyści, nie przebierają w
        środkach. Obrzydliwe typy i mam nadzieję że naród przy wyborach oceni ich
        właściwie.
        W tym miejscu chcę wyjaśnić,że jestem człowiekiem w bardzo podeszłym wieku, do
        żadnej partii nie należalem, a w tak zwanym okresie minionym byłem
        rzemieślnimiem czyli obywatelem drugiej kategorii.
        • Gość: okay Re: Kaczynski coraz bardziej nerwowy... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.01.04, 16:14

Gość portalu: obserwator napisał(a):

>
          > Obydwaj panowie Kaczyńscy z panem Dornem z każdą swoją odzywką pogłębiają
          moje
          > przekonanie, że oto mamy do czynienia z wyjątkowo wrednymi typami, którzy
          dla
          > własnych politycznych ( a może nie tylko ) korzyści, nie przebierają w
          > środkach. Obrzydliwe typy i mam nadzieję że naród przy wyborach oceni ich
          > właściwie.
          > W tym miejscu chcę wyjaśnić,że jestem człowiekiem w bardzo podeszłym wieku,
          do
          > żadnej partii nie należalem, a w tak zwanym okresie minionym byłem
          > rzemieślnimiem czyli obywatelem drugiej kategorii.

Wyjatkowo wrednymi to moze nie, ale w srodkach nie przebieraja.
          Babranie sie w cudzych zyciorysach juz przerabialismy. Dzisiaj nie za bardzo
          ludzi interesuje kto stal po ktorej stronie 15 lat temu. Mysle, ze elektorat
          nie lewicowy jest wyczulony na tego typu zagrywki.
          • freemason Re: Kaczynski coraz bardziej nerwowy... 23.01.04, 16:24
            Gość portalu: okay napisał(a):

Dzisiaj nie za bardzo
            > ludzi interesuje kto stal po ktorej stronie 15 lat temu. Mysle, ze elektorat
            > nie lewicowy jest wyczulony na tego typu zagrywki.

Kogo masz na myśli mówiąc elektorat lewicowy? Bo w Polsce te pojęcia są tak
            powywracane do góry nogami, że... Sam widziałem, jak Kaczor w Tygodniku
            Politycznym Prop-Jedynki aż się żachnął, gdy mu Toosk wytknął poglądy
            centrolewicowe, a wcześniej sam Kaczyński utrzymywał przez parę lat, że jest
            socjaldemokratą. Ot, nasza scena polityczna. Ale i tak uważam, że po trzech
            latach rządów SLD/UP + pijaczków i degeneratów z "Samoobrony" nic gorszego
            spotkać nas nie może...
            • Gość: okay Re: Kaczynski coraz bardziej nerwowy... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.01.04, 16:38
              Odpowiadasz na :

freemason napisał:

> Gość portalu: okay napisał(a):
              >
              > Dzisiaj nie za bardzo
              > > ludzi interesuje kto stal po ktorej stronie 15 lat temu. Mysle, ze elektor
              > at
              > > nie lewicowy jest wyczulony na tego typu zagrywki.
              >
              > Kogo masz na myśli mówiąc elektorat lewicowy? Bo w Polsce te pojęcia są tak
              > powywracane do góry nogami, że... Sam widziałem, jak Kaczor w Tygodniku
              > Politycznym Prop-Jedynki aż się żachnął, gdy mu Toosk wytknął poglądy
              > centrolewicowe, a wcześniej sam Kaczyński utrzymywał przez parę lat, że jest
              > socjaldemokratą. Ot, nasza scena polityczna. Ale i tak uważam, że po trzech
              > latach rządów SLD/UP + pijaczków i degeneratów z "Samoobrony" nic gorszego
              > spotkać nas nie może...
              >
              >

Ja napisalem nie-lewicowy. A Kaczynski chyba nigdy nie mowil, ze jest
              socjaldemokrata to juz bardziej Olszewski. On odwolywal sie do przedwojennego
              PPS-u. Ale prawda jest, ze Kaczor proponowal rozwiaznaia "socjalistyczne" w
              gospodarce wczesniej. Myslalem, ze juz mu przeszlo, ale chyba nie calkiem.
        • freemason Re: Kaczynski coraz bardziej nerwowy... 23.01.04, 16:19
          Gość portalu: obserwator napisał(a):

> W tym miejscu chcę wyjaśnić,że jestem człowiekiem w bardzo podeszłym wieku,
          do
          > żadnej partii nie należalem, a w tak zwanym okresie minionym byłem
          > rzemieślnimiem czyli obywatelem drugiej kategorii.

A ja myślałem, że jest Pan ze Stronnictwa Demokratycznego!
      • Gość: jaa_ga Re: Kaczynski coraz bardziej nerwowy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.04, 17:15
        Świetna socjotechnika.
        Zapomniałe(a)ś tylko dodać, że prokuratorem, który
        umorzył postępowanie w sprawie afery mostowej,
        była pani, która dostała mieszkanie na lewo,
        a dzisiejsza afera z kartelem drogowym jest
        kolejnym dowodem na istnienie w strukturach warszawskiej PO
        grupy trzymającej władzę za pomocą korupcyjnych powiązań
        na wszistkich szczeblach (RIO, SKO, Proluratura Okręgowa i Rejonowe)
        Nazwałam ją Warszawską Ośmiornicą i takiego określenia będę używać
        do czasu katharsis na salonach warszawskiej Platformy.
        Pzdr.
        • Gość: okay Re: Kaczynski coraz bardziej nerwowy... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.01.04, 17:30
          Gość portalu: jaa_ga napisał(a):

> Świetna socjotechnika.
          > Zapomniałe(a)ś tylko dodać, że prokuratorem, który
          > umorzył postępowanie w sprawie afery mostowej,
          > była pani, która dostała mieszkanie na lewo,
          > a dzisiejsza afera z kartelem drogowym jest
          > kolejnym dowodem na istnienie w strukturach warszawskiej PO
          > grupy trzymającej władzę za pomocą korupcyjnych powiązań
          > na wszistkich szczeblach (RIO, SKO, Proluratura Okręgowa i Rejonowe)
          > Nazwałam ją Warszawską Ośmiornicą i takiego określenia będę używać
          > do czasu katharsis na salonach warszawskiej Platformy.
          > Pzdr.

To nie socjotechnika. Tez uwazam, ze platforma warszawska nie
          jest "krysztalowo czysta".
          Jednak to, ze nerwy puszczaja Kaczynskiemu to widac bardzo dobrze na
          przykladzie wypowiedzi o Olechowskim.
          • Gość: jaa_ga Re: Kaczynski coraz bardziej nerwowy... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.01.04, 17:43
            Nie głosowałam na Kaczyńskiego, ale zwykłam
            Bogu - co boskie - przyznawać...
            Kaczyński zawsze miał o Olechowskim takie zdanie.
            A ja?..
            Kiedyś patrzyłam na Niego z podziwem, ale to On sam,
            na własną prosbę, roztrwonił swój wielki polityczny kapitał.
            To leniwy z natury salonowiec - rentier. Ba! w porywach - leń śmierdzący!
            A polityka wymaga dynamiki, aktywności i wyrazistości.
            Pozdrawiam
    • Gość: czlowiek Olechowski ma klase, Kaczor to dupek IP: 142.227.41.* 23.01.04, 18:45
      Olechowski ma klase. Jesli naprawde jest leniwym salonowcem, to nadaje sie
      idealnie na prezydenta. Kwasniewski pokazal, ze prezydent nie ma nic do roboty
      poza wizytami i rozmowami. W tym Olechowski jest najlepszy, reprezentacyjny i
      zan jezyki. Kczynski przy nim to dupek, ktory juz narozrabial w roznych
      partiach i jest na stopie wojenej z wieloma politykami. Kaczynski nadawalby sie
      na rzecznika praw obywatelkich albo prokuratura genralnego. Ministrem
      sprawiedliwosci zostanie pewnie Ziobro.
      • Gość: mk oles ma klase szpiega - nie zachwycaj sie pozorami IP: *.twcny.rr.com 23.01.04, 19:10
        to jest wina kwacha i innych ze prezydent ma jaki kiepski wizerunek w PL; jets
        wiele kandydatow ale jesli narod lubuje sie w koumnistycznych 'amantach' typu
        oles czy kwach to trudno dogodzic )-:; zalosny ten poziom PL polityki...
      • Gość: ppr45 Olechowski ma 1 klase, poza tym to dupek IP: *.e2b.ifl.net / 195.144.131.* 23.01.04, 21:36
        Gość portalu: czlowiek napisał(a):

> Olechowski ma klase. Jesli naprawde jest leniwym salonowcem, to nadaje sie
        > idealnie na prezydenta. Kwasniewski pokazal, ze prezydent nie ma nic do roboty
        > poza wizytami i rozmowami. W tym Olechowski jest najlepszy, reprezentacyjny i
        > zan jezyki. Kczynski przy nim to dupek, ktory juz narozrabial w roznych
        > partiach i jest na stopie wojenej z wieloma politykami. Kaczynski nadawalby sie
        >
        > na rzecznika praw obywatelkich albo prokuratura genralnego. Ministrem
        > sprawiedliwosci zostanie pewnie Ziobro.

Ze olechwlowski ma 1 klase sz.p. to jest pewne, zgoda.
        Ze zna jezyki to juz nowosc.
        Poza polskim, ktory zna jako tako i dwoma od butow
        to chyba tylko ruski na poziomie szkolnym.
        Ze jest reprezentacyjny to jest kwestia gustu
        b. wielu twierdzi, ze nie, ze ma np. za duzy
        nos (pijacki), ze usmiecha sie glupkowato itd.
        Jak min. spr. zagranicznych niczego nie dokonal
        i niczym sie nie wyroznil, byl nim zreszta
        b. krotko, zlosliwi mowia, ze nie zdazyl sie
        dostecznie skompromitowac.

ppr45
        • freemason Re: Olechowski ma 1 klase, poza tym to dupek 23.01.04, 21:52
          Gość portalu: ppr45 napisał(a):

> Ze olechwlowski ma 1 klase sz.p. to jest pewne, zgoda.
          > Ze zna jezyki to juz nowosc.
          > Poza polskim, ktory zna jako tako i dwoma od butow
          > to chyba tylko ruski na poziomie szkolnym.
          > Ze jest reprezentacyjny to jest kwestia gustu
          > b. wielu twierdzi, ze nie, ze ma np. za duzy
          > nos (pijacki), ze usmiecha sie glupkowato itd.
          > Jak min. spr. zagranicznych niczego nie dokonal
          > i niczym sie nie wyroznil, byl nim zreszta
          > b. krotko, zlosliwi mowia, ze nie zdazyl sie
          > dostecznie skompromitowac.
          >
          > ppr45

A, to chyba kolega nie obserwował dokładnie. Za kadencji Olechowskiego Polska
          złożyła wniosek o wejście do NATO i UE, staliśmy się członkiem OECD, ponadto
          minister przedstawiał w ONZ dobre i ciekawe pomysły polskiej dyplomacji (m.in.
          o zniesieniu klauzuli o państwach nieprzyjacielskich w KNZ) i jeszcze wiele
          innych rozsądnych incjatyw. To mało? No, ale jak się chce dokopać
          Olechowskiemu, kij się zawsze znajdzie:-((((
          • capri_corn Re: Olechowski ma 1 klase, poza tym to dupek 24.01.04, 20:34
            freemason napisał:

> Gość portalu: ppr45 napisał(a):
            >
            > > Ze olechwlowski ma 1 klase sz.p. to jest pewne, zgoda.
            > > Ze zna jezyki to juz nowosc.
            > > Poza polskim, ktory zna jako tako i dwoma od butow
            > > to chyba tylko ruski na poziomie szkolnym.
            > > Ze jest reprezentacyjny to jest kwestia gustu
            > > b. wielu twierdzi, ze nie, ze ma np. za duzy
            > > nos (pijacki), ze usmiecha sie glupkowato itd.
            > > Jak min. spr. zagranicznych niczego nie dokonal
            > > i niczym sie nie wyroznil, byl nim zreszta
            > > b. krotko, zlosliwi mowia, ze nie zdazyl sie
            > > dostecznie skompromitowac.
            > >
            > > ppr45
            >
            > A, to chyba kolega nie obserwował dokładnie. Za kadencji Olechowskiego
            Polska
            > złożyła wniosek o wejście do NATO i UE, staliśmy się członkiem OECD, ponadto
            > minister przedstawiał w ONZ dobre i ciekawe pomysły polskiej dyplomacji
            (m.in.
            > o zniesieniu klauzuli o państwach nieprzyjacielskich w KNZ) i jeszcze wiele
            > innych rozsądnych incjatyw. To mało? No, ale jak się chce dokopać
            > Olechowskiemu, kij się zawsze znajdzie:-((((
            >

Tu nie chodzi o Olechowskiego. Tak jak w przypadku Kaczynskiego winne sa
            badania poparcia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka