Dodaj do ulubionych

Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warszaws...

IP: *.rzeszow.mm.pl 24.01.04, 15:57
W piatek bądźmy z Nim wszyscy. Jogo dzieła pozostaną z nami na zawsze!
Obserwuj wątek
    • edenik Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warszaws... 24.01.04, 16:04
      Dziekuje Gazecie za informacje o terminie pogrzebu Cz. Niemena.
      Oddam Jemu hołd na ceremonii pogrzebowej, tak jak /śmiem przypuszczać/
      setki tysięcy przyjaciol i fanow.
    • Gość: eva-monik Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.04, 16:21

<<<Zaluje,ze nie moge uczestniczyc w uroczystsciach pogrzebowych,mieszkam w
      Niemczech,zapale swieczke ,ale ..."czemu cieniu odjezdzasz"...pozostanie,na
      zawsze ze mna.
      • Gość: rafk10 Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.rzeszow.mm.pl 24.01.04, 16:35
        W piątek o 13 minuta ciszy dla NIGO, dla CZŁOWIEKA!
      • Gość: Jurek Zapalmy mu [*] w piątek o 20.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 17:38
        "Stańmy w oknie" i zróbmy to wszyscy,
        gdziekolwiek na świecie będziemy.
        (o 13.00 za jasno)

Nie zapomnimy !

Jurek z Poznania
        • Gość: Ona Re: Zapalmy mu [*] w piątek o 20.00 IP: *.ny325.east.verizon.net 26.01.04, 00:22
          ..U mnie o 13.00 warszawskiego czasu bedzie juz bedzie juz ciemno
          (19.00)..Zapale mu swieczke..ja i wszyscy moi przyjaciele, ktorzy dorastali
          przy Jego muzyce..Zegnamy Cie, Czeslawie..
      • Gość: Ewa Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.acn.pl 26.01.04, 22:16
        BĘDĘ NA POGRZEBIE JAK WIELU INNYCH FANÓW. NIE MOGĘ SIĘ Z TYM POGODZIĆ.
        NIE DOŻYŁ WIEKU EMERYTALNEGO, TO STRASZNIE NIESPRAWIEDLIWE. MIAŁ JESZCZE TYLE
        PLANÓW....BARDZO SMUTNO
      • Gość: Zasmucona Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 27.01.04, 17:59
        Zapale Mu wiele swiec, w moim domu, w Chicago, za oceanem...
    • Gość: 55 Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 24.01.04, 16:46
      Byl piosenkazem mojej mlodosci , dlatego lza sie kreci w oku na wiesc o jego smierci.
    • Gość: agnieszka Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.proxy.aol.com 24.01.04, 17:40
      Plakalismy cala noc. Odszedl idol naszej mlodosci. Dzieki plytom zostanie z
      nami do konca dni naszych.Zegnaj WIELKI ARTYSTO,WIELKI CZLOWIEKU
      • Gość: elwos Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.04, 17:55
        Tak zal.Tak bardzo zal.Towarzyszyl mi przez wiele lat.Kiedy bylam mloda i
        troche pozniej tez.Zal tak bardzo zal.Nie zapomne.
    • Gość: wielbiciel Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.01.04, 19:36
      czesc Jego pamieci,byl wielki
    • Gość: KRYSTYNA, Sparta, Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.dial3.sne.nac.net 24.01.04, 20:43
      Wieczne odpoczywanie racz mu dac Panie, a swiatlo wiekuiste niechaj Mu swieci
      na wieki, wiekow . Amen. Zegnam Czeslawie, bardzo mnie smutno ze odeszles od
      nas.
    • Gość: Jacek K., USA Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.37.104.189.adsl.snet.net 24.01.04, 20:50
      Zawsze nazywalem Go: Czesiu Niemen,
      bo byl nam wszystkim taki bliski poprzez wspaniala muzyke.
      Czeslaw Niemen to wielki artysta, to narodowy tworca na rowni
      z Mickiewiczem, Slowackim, Chopinem, Sienkiewiczem czy Wajda.
      Zawsze pozostaniesz w naszej pamieci!
    • wieslaw.rewerski Pójdę na pogrzeb 24.01.04, 22:23
      Kto także? Wpiszmy się tu wszyscy!
    • dj Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza 25.01.04, 05:30
      Gość portalu: rafka10 napisał(a):

> W piatek bądźmy z Nim wszyscy. Jogo dzieła pozostaną z nami na zawsze!

Będziemy w piątek.
    • Gość: Michal Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.sa.bigpond.net.au 25.01.04, 13:53
      Wyrazy wspolczucia dla rodziny pana Niemena.

Niestety nie bede mogl uczestniczyc w ceremonii pogrezebu Niemena ale bede
      sercem z Wami wszystkimi.

Dziekuje za wspaniale chwile z Pana muzyka panie Czeslawie, "jednego serca"
      tak malo aby objac bol i zal jaki Pan pozostawil za soba.

Podziwiam, szanuje, kocham - dziekuje.

Michal
      • filozosia Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza 25.01.04, 17:03
        Bede na pogrzebie, zeby pozegnac moja mlodosc. Bo Jego MUZYKA to moja mlodosc i
        wszystko co najpiekniejsze. Moja ulubiona piosenka to "Stoje w oknie".
    • here.tyk a czy jeszcze pamiętacie 25.01.04, 17:29
      Umer, Grechutę, Demarczyk?
      Coś nam jeszcze zostało.
      Choć istotnie drugiego
      Niemena nie będzie już nigdy.
      • rolotomasi Re: a czy jeszcze ? 25.01.04, 17:57
        beło: " Umer, Grechutę, Demarczyk? "

Ja: trochę wyczucia. Tu jest o zmarłym Niemenie. Nie wypada ustawiać z nim w
        rząd żywe osoby - ani mu miłe, ani przyjazne.
        Kto to jest Magda Umer, hę?!
        • here.tyk jeśli masz rację - przepraszam 25.01.04, 18:08
          A jak nie masz racji, to przeproś Ty sam.
          Jakoś nie uważam, żeby zestawienie osób,
          które ostatnim pokoleniom otworzyły oczy
          na poezję i na polskość, i piękno,
          i cholera wie co, ale ważne coś,
          mogło komukokwiek uwłaczać,
          ale jeśli to tylko przez moją burackość,
          to naprawdę gorliwie przepraszam.
          • rolotomasi Re: jeśli masz rację - 25.01.04, 18:22
            Her.etyk << spoko, jest OK. Emocje po Jego smierci. Nic,to - już> Dajemy radę.
    • kubajek Czemu, Czesiu odjeżdżasz...? 25.01.04, 18:02
      ...
      • rybak3 Będzie nas dużo. Z całej Polski. Zorganizujmy się 25.01.04, 19:15
        Będzie nas dużo. Słyszę, że z całej Polski. Zorganizujmy się zatem. Proponuję:
        1. weźmy ze sobą białe, zwykłe świece; wprawdzie o tej godzinie jest jasno, ale
        warto zrobić jakiś gest symboliczny: zapalimy je i poniesiemy RAZEM i WSZYSCY;
        za rok 17 stycznia wieczorem zapalimy je znowu i postawimy w oknach naszych
        domów; "pochodnie, co skrami grają" nie wchodzą w piątek w rachubę;
        2. pozostawmy Rodzinie i Przyjaciołom Czesława dość miejsca: nie napierajmy;
        przynajmniej 10 metrów odstępu w kościele, w kondukcie i wokół grobu;
        przy okazji: chwała i dzięki im za to, że nie zdecydowali się na pogrzeb
        prywatny, w którym nie moglibyśmy wziąć udziału.

Czy coś jeszcze? (Że o wyłączeniu komórek nie wspomnę...)

Prośba prywatna: wiem mniej więcej, gdzie Powązki; nie wiem, gdzie kościół p.w.
        św. Karola Boromeusza, proszę o adres/wskazówkę (będę wjeżdzać do Warszawy od
        zachodu).
        Nawiasem mówiąc: jedzie nas sporo. Czy zanosi się na jakieś pospolite ruszenie
        naszego pokolenia? Wszyscy, którym Czesław Niemen towarzyszył przez tyle lat,
        możemy chyba powtórzyć za Zbyszkiem Hołdysem: nie wiemy, kim bylibyśmy, gdyby
        nie zaśpiewał kiedyś dla nas "Dziwny jest ten świat".
        • rolotomasi Re: Będzie nas dużo. Z całej Polski. Zorganizujmy 25.01.04, 19:28
          rybak3 napisa"Będzie nas dużo. Słyszę, że z całej Polski. Zorganizujmy się zatem

Widzę, że o poziom będzie zadbane, i godne reprezentowanie-także mnie, być nie
          mogę z przyczyn społecznych. O kościele zapomnij - bedzie kilkadziesiąt tysięcy
          ludzi, branża, znajomi, Warszawiacy, Zagranica, oficjele. Jak dotrzesz w
          pobliże Ostatniej Kwatery Czesława, to będzie wszystko.
          -|-
    • Gość: TOGN Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.246.39-62.rev.gaoland.net 25.01.04, 19:28
      Towarzystwo Ochrony Godnosci Nieboszczykow protestuje przeciw przetrzymywaniu
      zwlok przez tak dlugi okres.
    • Gość: wielbiciel Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 25.01.04, 19:44
      odpowiadam na kpiny TOGNa CZESLAW NIEMEN prosil o skremowanie swojego ciala
      • Gość: TOGN Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.246.39-62.rev.gaoland.net 25.01.04, 19:57
        Nie wiedzialem. To zmienia postac rzeczy. Tez jestesmy wielbicielami talentu
        Pana Czeslawa, stad nasza troska o stan jego zwlok.
        • rolotomasi Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza 25.01.04, 20:07
          beło: " IP: *.246.39-62.rev.gaoland.net > Nie wiedzialem "

Ja> gdzie jest ta pieczara, z której nadajesz Pitekantropie ? !

• Gość: TOGN Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.246.39-62.rev.gaoland.net 25.01.04, 20:22
            Na Marsie,kochanenki.
    • Gość: pl teraz my IP: *.lt.pl / 195.150.178.* 25.01.04, 20:50
      tak wielu jest przekonanych ze to tworczosc prawdziwa, a jednoczesnie zewszad
      otacza nas to co i jemu sie nie podobalo, on juz nie tworzy, teraz juz to od
      nas zalezy,

nie obnizajmy kryteriow, nie holdujmy popisom, blichtrowi, efektownosci,
      latwosci, brakowi uwagi
      • Gość: Darek Za kosy,Rodacy ! Bronmy wysokich pokosow ! IP: *.246.39-62.rev.gaoland.net 25.01.04, 20:54
        Az sie zakrztusilem przy czytaniu twojej odezwy. Zakrztus sie i ty przy
        czytaniu mojej !
    • Gość: z_warsa okropny tekst staszewskiego o Niemenie w GW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.04, 21:07
      Przyjrzyjcie sie jak ten tekst jest napisany, ile drobnych zlosliwosci, niby-
      obiektywnych ciekawostek (jak np. historyjka o tym, ze Niemen
      wsrod "przyjaciol" mial ksywke "Labedz", bo wymiotowal zsiadlym mlekiem).
      Metoda drobnych powtorzen (o jego orderach peerelowskich, wystepach na
      oficjalnych imprezach, niefortunnych wypowiedziach w stanie wojennym)
      Staszewski tworzy dosc niesympatyczny, dwuznaczny politycznie wizerunek (a
      jednoczesnie GW drukuje sążniste artykulasy dzielące włos na czworo przy
      biografiach Tejchmy, Urbana i Kąkola). Dlaczego? A jesli juz to dlaczego teraz,
      kilka dni po smierci. Okropne i gówniarskie. I niestety typowe dla Gazety,
      ktora spizowe pomniki funduje tylko swoim - Brandysom, Kotowi, Tuwimowi,
      Slonimskiemu. Przy tych nazwiskach Staszewski bedzie sie prezyl na bacznosc i
      zaden filuterny tonik mu sie do tekstu nie wkradnie. Okropne to.
      A w dodatku sa bledy. Pierwsza zona byla nie z Trojmiasta tylko z
      Grodzienszczyzny.
      Staszewski, kiedys bedziesz mial po tym zgage.

• rolotomasi Re: tekst o Czesławie Niemenie ['][']['] 25.01.04, 22:21
        /do z_warsa, i nie tylko/
        A czego się było spodziewać?Całe życie artystyczne mu dokładali,to i po śmierci
        też Oceniam, że mogło być gorzej. Mierzi mnie przywoływanie, takie 'mimiwolne'
        nazwisk, Walicki - ojciec? polskiego rocka- może i ojciec, ale nie Czesia.
        Porównanie zarządcy=organizatora z Artystą - dobre sobie! albo: Hołdys kupił
        sobie gitarę' bo natchnął go Niemen, lub' mityczna kanapa' i te de , i te pe.
        Ale są kawałki prawdy, jak i ta podstawowa: Czesław Niemen cały czas dążył do
        niezależności, od tych wszystkich: Wujów, Ojców i Ciotek.
        Redahtor miał okazję przeprosić> Głośno i wyraźnie zmarłego Króla za całą
        rodzinę krytyków podgryzających Go ustawicznie, nie zrobił tego. Tak jak
        zrobili to filmowi krytykanci po śmierci Stanisława Bareji. A tu mamy pisany
        standard; Do przyjęcia, ale standard,
        a Król Czesław Niemen nie był średni, o nie.
        Szczęściem jest trochę pamiętających fanów,u na forum, grubo ponad 1000 wpisów,
        i to cieszy w tej smutnej porze -|-
      • bm_ka Re: okropny tekst staszewskiego o Niemenie w GW 26.01.04, 10:56
        Gość portalu: z_warsa napisał(a):

> Przyjrzyjcie sie jak ten tekst jest napisany, ile drobnych zlosliwosci, niby-
        > obiektywnych ciekawostek (jak np. historyjka o tym, ze Niemen
        > wsrod "przyjaciol" mial ksywke "Labedz", bo wymiotowal zsiadlym mlekiem).
        > Metoda drobnych powtorzen (o jego orderach peerelowskich, wystepach na
        > oficjalnych imprezach, niefortunnych wypowiedziach w stanie wojennym)
        > Staszewski tworzy dosc niesympatyczny, dwuznaczny politycznie wizerunek

Masz absolutną rację, z_warsa! Takie same wrażenie odniosłam po przeczytaniu
        artykułu Staszewskiego.Obrzydliwe przemycanie niepochlebnych opinii, faktów nic
        nie znaczących , tworzących ciemne plamy na biografii Niemena.. i wszystko
        w białych rękawiczkach! Wstydź się Panie Staszewski! Pana tekst miał epatować
        niezwykłym zasobem wiedzy nt Czesława Niemena? znajomością ukrywanych faktów
        i plotek z jego życiorysu ? Nikomu niepotrzebne takie rewelacje
        a już tego 'Labędzia' mógł Pan sobie darować zupełnie,
        czemu ta 'niesamowita' informacja miała służyć? Śmieszne? Ciekawe? Istotne?
        Tfu..!
        Chciał Pan strywializować postać , czuł potrzebę odbrązowienia
        artysty, dlaczego?
        Ten tekst, pisany kilka dni po śmierci, przed pogrzebem świadczy o pańskim
        braku obycia i ignoranctwie.
        Dziecinada a raczej gówniarstwo z pana wylazło!
        Panie Staszewski, pański artykuł jest wielkim faux pas!

• Gość: Khibil Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.kalisz.mm.pl 25.01.04, 22:23
      kochani...mam zaledwie 18 lat a na wyrywki znam piosenki Czesława
      Niemena.Fenomen Jego ciepłą i kunsztu muzycznego na zawsze zostanie z nami jego
      miłośnikami.
      Skłądam kondolencje na ręce Jego Rodziny, Bliskich i wszystkich Przyjaciół.
      • Gość: ALMA Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 22:28
        Ja przeczyta łam tekst z gazety, ale ja czytam wszystko pozytywnie - w końcu
        był ON człowiekiem a nie monumentem. Ja poznałam go wraz z płytą Sukces - i
        tak trwam w uwielbiennnniu do dziś Oczywiście będę na tej bardzo smutnej
        uroczystości (wezme dzień opieki nad dzieckiem, bopracodawca nie uzna, że
        Niemen to ktoś mi bardzo bliski).
    • Gość: Anka zastanowcie sie zanim pojdziecie na pogrzeb!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 14:25
      Ludzie, ostatnia wola Czeslawa Niemena bylo to zeby
      na pogrzebie byla najblizsza rodzina, dlaczego gazeta tego nie moze uszanowac,
      przez te publikacje na pogrzeb przyjda tlumy, sama bym poszla ale uszanuje
      wole artysty. Pomyslcie o tym, w koncu on byl wielki a nie my, poki co,
      wiec ja bym na waszym miej1cu uszanowala prosbe. Pisali o tym w Fakcie i
      innych gazetach, pogrzeb mial byc tajemnica, przeciez posmiertnie Niemen nie
      zmienil decyzji!!!!!
      • Gość: alma Re: zastanowcie sie zanim pojdziecie na pogrzeb!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 22:48
        Uczestnictwo w mszy nie jest wbrew woli - należy, jak to już ktoś napisał na
        forum, zachować pewien dystans, spokojem uszanować specyficzną, bardzo trudną
        sytuację rodziny. Niemen patrząc na swoich wielbicieli z niebios na pewno
        zrozumienie, że jego życie, twórczość miały sens. Myślę, że każdemu z nas
        będzie łatwiej (oczywiście w pewnym metafizycznym wymiarze)pożegnać naszego
        Idola, jeśli uświadomimy sobie w ilu sercach jest on obecny!
    • Gość: kros Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: .3.* / 213.232.79.* 26.01.04, 15:58
      Nie rozumiem tylko, dlaczego w Polsce ateistom i agnostykom wbrew ich woli
      sporzadza sie katolicki pogrzeb? Przeciez konstytucja nie ustanowila jeszcze
      religii panujacej?
      • rolotomasi Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza 26.01.04, 20:55
        było"Nie rozumiem tylko, dlaczego w Polsce ateistom i agnostykom wbrew ich woli
        sporzadza sie katolicki pogrzeb? "
        A Ja: To odbywa się na zasadzie 'targu' > Powązki i udział kościoła albo ..
        • Gość: NIKTTTTT Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 06:00
          Jesteś debil i już
    • Gość: qba Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.01.04, 23:31
      Cieszę się, że był...
    • Gość: sowa Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 00:27
      Jestem wstrząsnięta Jego śmiercią,był to mój idol.Dzięki za to co zrobił-
      zaśpiewał.
      • rolotomasi -|-Pogrzeb Czesława Niemena - piątek na warszawsk 27.01.04, 20:29
        Jeśli ktoś mnie przeczyta, a będzie na ostatniej drodze Króla Czesława;
        I świeczka mu zbywać będzie - to zapalić, tę jedną, ode mnie - prośba jest .
        -|-
        • Gość: NIKTTTTTTTTTTTTTTT Re: -|-Pogrzeb Czesława Niemena - piątek na warsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 09:58

BRAK SŁÓW ,dlaczego tak postępujesz????
    • Gość: Korek Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.04, 12:23
      Bardzo smutno i pusto bedzie bez Niemena-dzwiek jego organ mam do dzisiaj w
      uszach-jednorazowy
      • Gość: ela z toronto. Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.01.04, 14:12
      • Gość: ela z toronto. Re: Pogrzeb Czesława Niemena - w piątek na warsza IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.01.04, 14:22
        zegnaj mistrzu. towarzyszyles nam w polsce i pozniej na emigracji, najpierw w
        australii potem tu w toronto. nigdy ciebie nie zapomnimy. wzruszales nas,
        buntowales, koiles, wspominales nasze mlode, radosne czasy a teraz co, nawet
        prezydenta kwasniewskiego nie stac na posmiertny dla ciebie medal. prezydencie,
        obudz sie, zostal jeszce jeden tylko dzien. dales medal nalepie?. dlaczego?, za
        co, co on takiego wielkiego zrobil oprocz tego ze jest dobrym muzykiem. czy
        wzruszal, buntowal, byl jednym z nas?. czekamy na twoja decyzje. nie zawiedz
        nas w polsce i tu na emigracji. prezenujesz swoja zone we wszelkich
        organizacjach, jest na okladkach wszystkich magazynow, az niedobrze sie robi.
        doceniamy jej prace ale niekoniecznie musimy ja ciagle ogladac. moze pani
        kwasniewska zrobi cos w tym kierunku aby otrzymal on medal za swoje osiagniecia
        humanitarne,w dziedzinie muzyki i kultury. czekamy i wierzymy ze nas nie
        zawiedziesz!!!!!!!!!.
    • Gość: :( ( ' ) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 10:56
      Odszedł Wielki człowiek ...
    • Gość: Proglexx Czesława Niemena jest niesmiertelny IP: *.emea.sclnet.com / 62.206.191.* 29.01.04, 15:11
      Po przeczytaniu wpisow na Forum doszedlem do wniosku, ze Czeslaw Niemen
      jest juz niesmietelny. Bedzie zyl w naszej pamjeci, bedziemy spiewac jego
      piesni i bedziemy sie bawic przy jego muzyce.

Proglexx
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka