wyborca2323 Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 19:30 "Usunięte zostały wszelkie postanowienia sugerujące państwowość Unii Europejskiej, takie jak nazwa "konstytucja" czy też artykuły o symbolach Unii (flaga, hymn, dewiza). Zrezygnowano również z nowego nazewnictwa aktów prawnych (ustawa, ustawa ramowa) na rzecz dotychczasowych nazw (rozporządzenie, dyrektywa)." Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 22:14 wyborca2323 napisał: > "Usunięte zostały wszelkie postanowienia sugerujące państwowość > Unii Europejskiej, takie jak nazwa "konstytucja" czy też artykuły o > symbolach Unii (flaga, hymn, dewiza). Zrezygnowano również z nowego > nazewnictwa aktów prawnych (ustawa, ustawa ramowa) na rzecz > dotychczasowych nazw (rozporządzenie, dyrektywa)." ale, czy wiesz dlaczego zostały usunięte? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 20:33 JKM w TVN Info teraz:Dziś flagi UE bym nie spalił.Bo od dziś UE ma osobowość prawną i flaga UEjest chroniona prawnie!?Dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz No i jak, bo nie chce mi się czytać całego wątku? 01.12.09, 20:39 grand-bleu napisała: > > flagę Unii Europejskiej... > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7316094,Koniec_suwerennosci_Polski__Janusz_Korwin__Mikke_pali.html > > wczoraj mógł to zrobić bezkarnie. A dzisiaj? > > Czy gdyby JKM spalił flagę dzisiaj, to czyn ten podpadł by pod > paragraf mówiący o znieważeniu symbolu narodowego? Wyjaśniło się? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Tak, wiemy już wszystko: JKM to... 01.12.09, 21:35 ...łobuz, prostak, cham, degenerat, pajac, chuligan, błazen i nikt wart wzmianki. Powienien się spalić, najpierw dosłownie, a potem ze wstydu (to moje subiektywne podsumowanie opinii, a nie moja opinia ;) ) Co do samej UE, to na dwoje babka wróżyła, to państwowa konfederecja lub niepaństwowa federacja, pod flagą Rady Europy lub pod szlafrokiem Barroso. A Beethoven była kobietą, ale z wąsikiem. Dlatego, ostateczne decyzje w tych kwestiach podejmie ABW pod wodzą pułkownika Mąki. Summa summarum: www.youtube.com/watch?v=3fQRZCj9wg4 Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Tak, wiemy już wszystko: JKM to... 01.12.09, 21:44 vargtimmen napisał: > > ...łobuz, prostak, cham, degenerat, pajac, chuligan, błazen i nikt wart > wzmianki. Powienien się spalić, najpierw dosłownie, a potem ze wstydu (to moje > subiektywne podsumowanie opinii, a nie moja opinia ;) ) same "twarde" argumenty, nie do obalenia ;))) witam wieczornie :) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Tak, wiemy już wszystko: JKM to... 01.12.09, 21:47 grand_bleu napisała: > same "twarde" argumenty, nie do obalenia ;))) Na szczęście, nie kamienie lub skorupki. > witam wieczornie :) ...bry :) Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Tak, wiemy już wszystko: JKM to... 01.12.09, 22:55 vargtimmen napisał: > > ...łobuz, prostak, cham, degenerat, pajac, chuligan, błazen i nikt wart > wzmianki. Powienien się spalić, najpierw dosłownie, a potem ze wstydu (to moje > subiektywne podsumowanie opinii, a nie moja opinia ;) ) > > Co do samej UE, to na dwoje babka wróżyła, to państwowa konfederecja lub > niepaństwowa federacja, pod flagą Rady Europy lub pod szlafrokiem Barroso. > > A Beethoven była kobietą, ale z wąsikiem. > > Dlatego, ostateczne decyzje w tych kwestiach podejmie ABW pod wodzą pułkownika > Mąki. > > Summa summarum: > > www.youtube.com/watch?v=3fQRZCj9wg4 OK, to teraz wszystko jasne. Chociaż jednej rzeczy nie rozumiem. Nie rozumiem tego, dlaczego JKM zamienił zjadanie na palenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Tak, wiemy już wszystko: JKM to... 01.12.09, 23:22 wylogowany.pielegniarz napisał: > Chociaż jednej rzeczy nie rozumiem. Nie rozumiem tego, dlaczego JKM zamienił > zjadanie na palenie. Może po prostu już trawienie nie to i bał się z flagą zaryzykować:) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: No i jak, bo nie chce mi się czytać całego wą 01.12.09, 21:38 wylogowany.pielegniarz napisał: > grand-bleu napisała: > > > > > flagę Unii Europejskiej... > > > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7316094,Koniec_suwerennosci_Polski__Janusz_Korwin__Mikke_pali.html > > > > wczoraj mógł to zrobić bezkarnie. A dzisiaj? > > > > Czy gdyby JKM spalił flagę dzisiaj, to czyn ten podpadł by pod > > paragraf mówiący o znieważeniu symbolu narodowego? > > Wyjaśniło się? Nie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: No i jak, bo nie chce mi się czytać całego wą 01.12.09, 21:41 grand_bleu napisała: > > Wyjaśniło się? > > Nie! :) > Czy już pisałem, że lubię Twoją lapidarność? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: No i jak, bo nie chce mi się czytać całego wą 01.12.09, 21:45 vargtimmen napisał: > grand_bleu napisała: > > > > Wyjaśniło się? > > > > Nie! :) > > > > Czy już pisałem, że lubię Twoją lapidarność? ;) Nie! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: No i jak, bo nie chce mi się czytać całego wą 01.12.09, 21:52 grand_bleu napisała: > > Czy już pisałem, że lubię Twoją lapidarność? ;) > > Nie! ;))) > Kiedyś powinien być ten pierwszy raz: bardzo lubię! ;))) Nic się nie wyjaśniło, bo jeszcze by tego brakowało, by coś miało być jasne i normalne w kwestii UE. Na szczęście: Seit umschlungen Millionen! Diesen Kuß der ganzen Welt! Brüder – überm Sternenzelt Muß ein lieber Vater wohnen. Chórem! :) -- Carpe diem Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: No i jak, bo nie chce mi się czytać całego wą 01.12.09, 22:10 vargtimmen napisał: > grand_bleu napisała: > > > > Czy już pisałem, że lubię Twoją lapidarność? ;) > > > > Nie! ;))) > > > > Kiedyś powinien być ten pierwszy raz: bardzo lubię! ;))) och! to ja miałam peszyć Ciebie, a nie Ty mnie;))) > Nic się nie wyjaśniło, bo jeszcze by tego brakowało, by coś miało być jasne i > normalne w kwestii UE. > > Na szczęście: > > > Seit umschlungen Millionen! > Diesen Kuß der ganzen Welt! > Brüder – überm Sternenzelt > Muß ein lieber Vater wohnen. > > Chórem! :) czy to jakaś pieśń religijna? powinnam wstać, czy mogę siedzieć? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: No i jak, bo nie chce mi się czytać całego wą 01.12.09, 22:48 grand_bleu napisała: > > Kiedyś powinien być ten pierwszy raz: bardzo lubię! ;))) > > och! to ja miałam peszyć Ciebie, a nie Ty mnie;))) > Ojej, przepraszam, szczerość wzięła górę ;) > > > Nic się nie wyjaśniło, bo jeszcze by tego brakowało, by coś miało > być jasne i > > normalne w kwestii UE. > > > > Na szczęście: > > > > > > Seit umschlungen Millionen! > > Diesen Kuß der ganzen Welt! > > Brüder – überm Sternenzelt > > Muß ein lieber Vater wohnen. > > > > Chórem! :) > > czy to jakaś pieśń religijna? powinnam wstać, czy mogę siedzieć? ;) Myślę, że można siedzieć, ale lepiej poruszaj ustami. Pan van Rumpoy nie lubi sam śpiewać przy goleniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: No i jak, bo nie chce mi się czytać całego wą 01.12.09, 23:05 :))) > > > Nic się nie wyjaśniło, bo jeszcze by tego brakowało, by coś miało > > być jasne i > > > normalne w kwestii UE. > > > > > > Na szczęście: > > > > > > > > > Seit umschlungen Millionen! > > > Diesen Kuß der ganzen Welt! > > > Brüder – überm Sternenzelt > > > Muß ein lieber Vater wohnen. > > > > > > Chórem! :) > > > > czy to jakaś pieśń religijna? powinnam wstać, czy mogę siedzieć? ;) > > > Myślę, że można siedzieć, ale lepiej poruszaj ustami. Pan van Rumpoy nie lubi > sam śpiewać przy goleniu ;) no nie mów, ze on to przy goleniu, sprawdziłam ... to musi być pieśń religijna! ;))) O Radości, iskro bogów, kwiecie elizejskich pól święta, na twym świętym progu staje nasz natchniony chór Jasność twoja wszystko zaćmi złączy, co rozdzielił los. Wszyscy ludzie będą braćmi tam, gdzie twój przemówi głos. Kto przyjaciel, ten niech zaraz stanie tutaj pośród nas, i kto wielką miłość znalazł ten niech z nami dzieli czas Z nami ten, kto choćby jedną duszę rozpłomienić mógł. Ale kto miłości nie zna, niech nie wchodzi tu na próg. Patrz, patrz: wielkie słońce światem biegnie sypiąc złote skry, jak zwycięzca, jak bohater - biegnij, bracie, tak i ty. Radość tryska z piersi ziemi, Radość pije cały świat. Dziś wchodzimy, wstępujemy na Radości złoty ślad. Ona w sercu, w zbożu, w śpiewie, ona w splocie ludzkich rąk, z niej najlichszy robak czerpie, z niej najwyższy niebios krąg. Bracie, miłość niezmierzona mieszka pod namiotem z gwiazd, całą ludzkość weź w ramiona i ucałuj jeszcze raz. Wstańcie, ludzie, wstańcie wszędzie, ja nowinę niosę wam: na gwiaździstym firmamencie miłość, miłość mieszka tam. Wstańcie, ludzie, wstańcie wszędzie, ja nowinę niosę wam: na gwiaździstym firmamencie miłość, miłość mieszka tam! Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: No i jak, bo nie chce mi się czytać całego wą 01.12.09, 23:19 grand_bleu napisała: > Wstańcie, ludzie, wstańcie wszędzie, ja nowinę niosę wam: > na gwiaździstym firmamencie miłość, miłość mieszka tam. > Wstańcie, ludzie, wstańcie wszędzie, ja nowinę niosę wam: > na gwiaździstym firmamencie miłość, miłość mieszka tam! > > Tak, troszkę może ogólna, a tę ostatnią zwrotkę można przerobić na program polityczny, np. polityki miłości, ale za to jaka romantyczna i chwytająca za serce! Ossobiście wolę www.youtube.com/watch?v=dT0fvqBUfuc ale o gustach i emocjach się, przecież, nie dyskutuje! Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: No i jak, bo nie chce mi się czytać całego wą 01.12.09, 22:57 grand_bleu napisała: > > Wyjaśniło się? > > Nie! :) Czyli dzień jak co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: No i jak, bo nie chce mi się czytać całego wą 01.12.09, 23:15 wylogowany.pielegniarz napisał: > grand_bleu napisała: > > > > > Wyjaśniło się? > > > > Nie! :) > > Czyli dzień jak co dzień. no nie :) bo przez to, że się nie wyjasniło, wiele się wyjaśniło :) Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: No i jak, bo nie chce mi się czytać całego wą 01.12.09, 23:20 grand_bleu napisała: > no nie :) > > bo przez to, że się nie wyjasniło, wiele się wyjaśniło :) Zwykle przy takich dyskusjach się wiele wyjaśnia, szczególnie, gdy się ludzie wałkują i odsłaniają swoje poglądy. Sęk w tym, że wyjaśnia się wiele tylko nigdy meritum sporu:) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: No i jak, bo nie chce mi się czytać całego wą 01.12.09, 23:23 grand_bleu napisała: > wylogowany.pielegniarz napisał: > > Czyli dzień jak co dzień. > > no nie :) Pewnie, że nie. Zaczęła się epoka rządów (podwójnej) większości w zjednoczonej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 20:52 Czy gdyby JKM spalił flagę dzisiaj, to czyn ten podpadł by pod > paragraf mówiący o znieważeniu symbolu narodowego? > Jak uważacie? Nie, bo flaga UE to nie jest symbol narodowy (albowiem Europejczycy to nie naród na szczęście). Pamiętajmy najpierw Polska, Polacy i naród polski potem Europa. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 20:55 Federacja kołchozów czyli CCCP też miała swoją flagę,symbol narodowy,dziś zabroniony.Pożyjom i uwidim!! Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu naród europejski 01.12.09, 22:04 zoil44elwer napisał: > Federacja kołchozów czyli CCCP też miała swoją flagę,symbol narodowy, i swojego człowieka radzieckiego. Europa nie chce być gorsza ... "Duch narodu kształtowany jest w szkołach i to od polskich nauczycieli będzie zależało, czy przyszłe pokolenia charakteryzował będzie duch europejski czy duch narodowy. Polska będzie reprezentowana w Unii Europejskiej tym lepiej, im więcej osób będzie miało odpowiednie poglądy w kwestiach Unii Europejskiej. Jestem pewien, że uda nam się wychować wiele osób, które staną się Europejczykami". (Niemiecki komisarz WE Günter Verheugen, 23.04.2003) i dołoży starań, by nasze dzieci wyrosły na prawdziwych europejczyków! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: naród europejski 01.12.09, 22:16 grand_bleu napisała: > i dołoży starań, by nasze dzieci wyrosły na prawdziwych > europejczyków! Ja się czuję Europejczykiem. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: naród europejski 01.12.09, 22:25 hummer napisał: > grand_bleu napisała: > > > i dołoży starań, by nasze dzieci wyrosły na prawdziwych > > europejczyków! > > Ja się czuję Europejczykiem. A Ty? Człowiekiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: naród europejski 01.12.09, 22:50 grand_bleu napisała: > hummer napisał: > > > grand_bleu napisała: > > > > > i dołoży starań, by nasze dzieci wyrosły na prawdziwych > > > europejczyków! > > > > Ja się czuję Europejczykiem. A Ty? > > Człowiekiem :) > ... i europejczykiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: naród europejski 01.12.09, 23:18 vargtimmen napisał: > grand_bleu napisała: > > > hummer napisał: > > > > > grand_bleu napisała: > > > > > > > i dołoży starań, by nasze dzieci wyrosły na prawdziwych > > > > europejczyków! > > > > > > Ja się czuję Europejczykiem. A Ty? > > > > Człowiekiem :) > > > > ... i europejczykiem ;) a nawet kobietą :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: naród europejski 01.12.09, 23:23 grand_bleu napisała: > vargtimmen napisał: > > > grand_bleu napisała: > > > > > hummer napisał: > > > > > > > grand_bleu napisała: > > > > > > > > > i dołoży starań, by nasze dzieci wyrosły na prawdziw > ych > > > > > europejczyków! > > > > > > > > Ja się czuję Europejczykiem. A Ty? > > > > > > Człowiekiem :) > > > > > > > ... i europejczykiem ;) > > > a nawet kobietą :) europejską :) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: naród europejski 01.12.09, 23:25 grand_bleu napisała: > > > Człowiekiem :) > > > > > > > ... i europejczykiem ;) > > > a nawet kobietą :) > You are too good to be true! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: naród europejski 01.12.09, 23:36 vargtimmen napisał: > grand_bleu napisała: > > > > > Człowiekiem :) > > > > > > > > > > ... i europejczykiem ;) > > > > > > a nawet kobietą :) > > > > You are too good to be true! ;) Nobody is perfect Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Mówisz - masz :) 01.12.09, 23:45 grand_bleu napisała: a nawet kobietą :) Warto ćwiczyć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: cos Ci zdradzę ... 02.12.09, 00:32 grand_bleu napisała: > > nie znoszę Ody do radości :) Fakt, to bardzo smutny i dołujący utwór :) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: cos Ci zdradzę ... 02.12.09, 01:01 hummer napisał: > grand_bleu napisała: > > > > > nie znoszę Ody do radości :) > > Fakt, to bardzo smutny i dołujący utwór :) > Myślę, że to niezupełnie o to chodzi... kwestia stylu :) www.youtube.com/watch?v=mbMb5T_gQv4 dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: cos Ci zdradzę ... 02.12.09, 06:54 vargtimmen napisał: > hummer napisał: > > > grand_bleu napisała: > > > > > > > > nie znoszę Ody do radości :) > > > > Fakt, to bardzo smutny i dołujący utwór :) > > > > Myślę, że to niezupełnie o to chodzi... kwestia stylu :) > > www.youtube.com/watch?v=mbMb5T_gQv4 > dobranoc :) Też ładne. Ale raczej na fora ze dwora :) Na dzisiejsze czasy zbyt pompatyczne i oficjalne. Poza tym, grają to na całym świecie - otwarcie konkursów tańca. No może poza SZA :) Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: naród europejski 01.12.09, 23:35 hummer napisał: > Ja się czuję Europejczykiem. A jak ktoś się Europejczykiem czuł nie będzie, to się go potraktuje Euro-pejczykiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: naród europejski 02.12.09, 00:10 wylogowany.pielegniarz napisał: > hummer napisał: > > > > Ja się czuję Europejczykiem. > > > > A jak ktoś się Europejczykiem czuł nie będzie, to się go potraktuje > Euro-pejczykiem:) Wystarczy się odwołać do fundamentów :) Europa jest piękna i cieszy mnie, że się nie niszczy na narodowych sporach. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 21:29 Ja uwazam ze palenie flag to idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 21:34 Palenie czerwonych flag to patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 21:36 manny-jestem napisał: > Ja uwazam ze palenie flag to idiotyzm. a ja uważam, że Korwin w ten sposób zwrócił uwagę na niezmiernie istotny fakt, że oto, wchodzi w życie twór, o którym społeczeństwo tak naprawdę nic nie wie. Cześć Manny :) Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 22:32 Oczywiscie. Tylko ze zrobil w to charakterystycznym dla niego idiotycznym stylu. Czesc :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 23:07 Polacy nic prawie nie wiedzą o prawie UE po TL gdyż Traktat nie został opublikowany w Dzienniku Ustaw.A gdy coś nie jest ogłoszone w DZU,nie obowiązuje w Polsce!!Czyli.....? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 21:39 manny-jestem napisał: > Ja uwazam ze palenie flag to idiotyzm. Ale czy, w tym wypadku, karalny? ;))) W toku dyskusji wyszło, że JKM mógł spalić prywatny szlafrok pana Van Rumpoy, którym ów pragnie zastąpić orzełka w koronie. A spalenie cudzego szlafroka jest, w rzeczy samej, czynem chuligańskim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 22:33 Nie wiem czy karalny. Polska ma takie prawo? Zastrzegam ze nie przeczytalem dyskusji w watku jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 23:04 manny-jestem napisał: > Nie wiem czy karalny. Polska ma takie prawo? > Tak, za znieważenie flagi dowolnego państwa jest odpowiedzialność karna. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 21:57 No a spalenie flagi hitlerowskich Niemiec? Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 22:07 adam81w napisał: > No a spalenie flagi hitlerowskich Niemiec? Ale po co ktoś miałby palić dzisiaj taką flagę? Zupełnie pusty gest. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 22:12 wylogowany.pielegniarz napisał: > adam81w napisał: > > > No a spalenie flagi hitlerowskich Niemiec? > > > Ale po co ktoś miałby palić dzisiaj taką flagę? Jak to po co? zobacz, już cały dzień o tym gadamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 22:47 grand_bleu napisała: > wylogowany.pielegniarz napisał: > > > adam81w napisał: > > > > > No a spalenie flagi hitlerowskich Niemiec? > > > > > > Ale po co ktoś miałby palić dzisiaj taką flagę? > > Jak to po co? zobacz, już cały dzień o tym gadamy :) Nie wiem, nie czytałem wszystkiego. Wkurzyłem się tylko, bo od pół godziny próbuję napisać post na temat palenia flag i że warto tu pewne rzeczy rozróżnić i co chwilę go kasuję, bo nie mogę tego w zadowalający sposób sformułować. Dlatego mam to gdzieś. Nie wypowiem się! Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.12.09, 23:00 wylogowany.pielegniarz napisał: > grand_bleu napisała: > > > wylogowany.pielegniarz napisał: > > > > > adam81w napisał: > > > > > > > No a spalenie flagi hitlerowskich Niemiec? > > > > > > > > > Ale po co ktoś miałby palić dzisiaj taką flagę? > > > > Jak to po co? zobacz, już cały dzień o tym gadamy :) > > > Nie wiem, nie czytałem wszystkiego. po cichu Ci powiem, że ja też nie :) ale tylko dlatego, że mnie nie było i jeszcze nie zdążyłam nadrobić :) > Wkurzyłem się tylko, bo od pół godziny > próbuję napisać post na temat palenia flag i że warto tu pewne rzeczy rozróżnić > i co chwilę go kasuję, bo nie mogę tego w zadowalający sposób sformułować. > Dlatego mam to gdzieś. Nie wypowiem się! Ot co! :))) nie to nie :) ale ... co warto rozróżnić? napisz, bo naprawdę nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu są w Ojczyźnie rachunki krzywd ... 01.12.09, 22:37 pilsudczyk.wrzuta.pl/audio/ayrH5OI2fDU/jacek_zwozniak_-_kiedy_przyjda_podpalic_dom nic to, znowu będziemy najweselszym barakiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: są w Ojczyźnie rachunki krzywd ... 01.12.09, 22:58 Spokojnie. To długo nie potrwa. Ale tym razem na drzewach zamiast liści.... Odpowiedz Link Zgłoś
rccc mam juz dosyc eksponowania flagi UE obok naszej 01.12.09, 23:12 przez "naszych" politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ja? 01.12.09, 23:24 To przecież ty "masz dosyć". Toteż my, Prawdziwi Patrioci, martwimy się o twoje samopoczucie! Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Ja? 01.12.09, 23:28 "dr".krisk napisał: Toteż my, Prawdziwi Patrioci, martwimy się o twoje samopoczucie! rccc: Wy? Zmien doktora :) Odpowiedz Link Zgłoś
men-ada Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.01.10, 16:01 Ale zaraz, którego narodu symbolem jest flaga Unii Europejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.01.10, 16:14 men-ada napisał: > Ale zaraz, którego narodu symbolem jest flaga Unii Europejskiej? Źle postawiłam pytanie. Powinno było brzmieć: "Czy gdyby JKM spalił flagę dzisiaj, to czyn ten podpadł by pod paragraf mówiący o znieważeniu symbolu państwowego? ... i nadal jest altualne. Odpowiedz Link Zgłoś
men-ada Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.01.10, 16:29 Dla mnie tam zawsze Polska będzie moją Ojczyzną. Nawet gdyby unia dalej przepotwarzała się w super-kraj. A co do prawa to juz dawno przed wstąpieniem do UE kiedy "wyciekł" raport ówczesnego UOPu (to świadczy o "fachowości")to okazało się ,że inwigilują podejrzanych o terroryzm, ekstremistów, separatystów i ... przeciwników unii. No cóż nie raz już w naszej historii prawo rozmijało się z etyką oraz naszymi interesami. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.01.10, 16:50 men-ada napisał: > Dla mnie tam zawsze Polska będzie moją Ojczyzną. > Nawet gdyby unia dalej przepotwarzała się w super-kraj. To jasne, ale gdyby okazało się, że UE przeradza się w państwo totalitarne, to nawet nie ma jak zaprotestować, bo nie dość, że do Brukseli daleko, to jeszcze "w przypadku próby obalenia dyktatora, albo zwykłych zamieszek, UE zezwala na zabijanie osób protestujących przeciwko polityce władzy". www.eioba.pl/a97960/smedleyb_traktat_lizbonski_pozwoli_strzelac_do_tlumow > A co do prawa to juz dawno przed wstąpieniem do UE kiedy "wyciekł" raport > ówczesnego UOPu (to świadczy o "fachowości")to okazało się ,że inwigilują > podejrzanych o terroryzm, ekstremistów, separatystów i ... > przeciwników unii. > No cóż nie raz już w naszej historii prawo rozmijało się z etyką oraz naszymi > interesami. Odpowiedz Link Zgłoś
men-ada Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.01.10, 17:08 Czasami mam zaledwie tylko wrażenie-bo nie czytałem traktatu podobnie jak słoneczko Peru,że z tego traktatu jak z puszki Pandory wyskoczą jeszcze niezłe ciekawostki. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.01.10, 17:04 grand_bleu napisała: > Źle postawiłam pytanie. Powinno było brzmieć: > "Czy gdyby JKM spalił flagę dzisiaj, to czyn ten podpadł by pod > paragraf mówiący o znieważeniu symbolu państwowego? > ... i nadal jest altualne. Ależ moja droga JKM sam odpowiedział na to pytanie nim tę flagę spalił. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Janusz Korwin-Mikke spalił flagę ... 01.01.10, 18:30 > Ależ moja droga JKM sam odpowiedział na to pytanie nim tę flagę spalił. To jasne. Ale jeżeli tak jest i forumowicze z tym się zgadzają, to nie mogą tym samym zaprzeczać, że Unia staje się państwem. Do tego zmierzałam. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Odpowiedz Link Zgłoś