Gość: Wit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 02:17 A może tak w tych manipulantów ze Sztabu Generalnego, co nie mając nic do roboty w czasie pokoju, ciągle mieszają, GROMEM z jasnego nieba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Toni Kłopotów od GROM-a IP: *.telia.com 26.01.04, 02:26 Naturalnie, jak cos działa dobrze i mogłoby jeszcze lepiej to trzeba to rozp...ylić na niedziałajace drobiazgi. Ale jak mówił Polko, w wojsku nie ma konfliktów (są rozkazy). Dopiero w konfrontacji z rzeczywistościa jakis tam głupi lód osadza się na jakimś tam silniku i sprawa sie rypie, momo, że był rozkaz, że lodu nie ma być. Może rozkazodawcy pojadą na następna akcję ? Zapłacę bilet, tanio bo tylko w jedna strone, powrót opłaci ubezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Kłopotów od GROM-a IP: *.devs.futuro.pl 26.01.04, 12:15 Też się do biletów dołożę. Może przez to uda się ich szybciej wyekspediować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Electra Re: Kłopotów od GROM-a IP: 66.155.131.* 26.01.04, 03:11 Grom bedzie kontynuowal kariere w USA. Jak narazac zycie to przynajmniej za $$$. Madrzy chlopcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksin Re: Kłopotów od GROM-a IP: 80.50.5.* 26.01.04, 10:20 tez mi sie tak wydaje pogadali z "kumplami" ze stanów, dowiedzieli sie ile tamci dostaja a teraz heja $$$ lecą tylko jedno pytanko gdzie beda pracować? bo jesli w Polsce to beda prawie szpiegami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal zwawy Re: Kłopotów od GROM-a IP: 202.159.135.* 26.01.04, 03:43 Ludzie spokojnie uwazajcie z tymi opiniami. Nie kierujcie sie tym co mowi byly dowodca GROMU bo moi zbyt duzo. poczekjacie co wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AQndy Re: Kłopotów od GROM-a IP: *.client.comcast.net 26.01.04, 04:27 Michal-zwawy nie mac w glowach ludziom,kazdy widzi co sie dzieje wokol tej jednostki,ci durnie nie potrafia zrozumiec ze mlodzi dowodcy sa inteligentniejsi,lepiej wyksztalceni,maja tytuly naukowe w przeciwienstwie do nich(ja znam osobiscie pulkownika z matura tylko)ich to boli.Nie morzemy dopuscic do tego co wyprawiaja te Piatasy,Szmajdzinskie,Zemke,to sa polityczne,oraz administracyjne BEZTALENCIA mogacy wyrzadzic wielka szkode tym ludziom BOCHATEROM tak jak to mialo miejsce w Iraku.Kto osmielil sie i dopuscil do fotografowania naszych zolnierzy z gromu narazajac ich na wielkie niebezpieczenstwo zaden duren sie nie przyzna?A ty jezeli chcesz zabrac glos na internecie to zabieraj ale tylko jak bedziesz przygotowany merytorycznie i zdobedziesz sie na krytyke tych co nie maja pojecia o dzialaniach takich sluzb.Amerykanie i inne panstwa chwala nasza jednostke Grom,i wiadomo jest ze wielu zolnierzy lacznie z Pulk.Polko zostanie odznaczonych przez Pana Prezydenta George.W Busha jednym z najwyzszych odznaczen wojskowych USA to swiadczy o profesjonalizmie naszych chlopakow,a tych starych odstawil bym w trybie natychmiastowym do cywila niech doradzaja tym co obecnie rzadza,tam jest dopiero profesjonalizm co widac po kondycji Panstwa Polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrow Re: Kłopotów od GROM-a IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.01.04, 05:57 Bardzo żałuję, jako żołnierz rezerwy, że znakomitego dowódcę "odstawiono" do rezewy. To wielka szkoda, że nie liczymy się w kraju, w tym w wojsku z głosem ludzi sukcesu. Miernota czy polityk to jest "ktoś". "Lepiej" przecież wiedzą ci z za biurka bądź politycy. Sądzę, że tylko kompromis może nas ratować. Panie Polko niech Pan wróci - choć w to nie wierzę, bo ma On więcej ambicji niż wszyscy razem wzięci, którzy pozwolili mu odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksin Re: Kłopotów od GROM-a IP: 80.50.5.* 26.01.04, 10:22 jeśl iktoś chxce odejść to nic go nie powstrzyma no chyba ze kula Odpowiedz Link Zgłoś
axeriusz Re: Kłopotów od GROM-a 26.01.04, 06:21 Kochani nadszedł czas na przewrót polityczny w naszym kraju. Może przy cichym wsparciu CIA i poparciu G.W.Busha uda się obalić czerwone pająki które ylko niszczą Polskę i chcą zagarnąć wszystko dla Siebie, zgodnie z zasadą "Po Nas Choćby Potop..." Dlatego więc proponuję żołnierzom GROM-u ( byłym i obecnym ), aby podmogli mi obalić ten Chory Polski System. W pierwszej kolejności proponuję za cel obrać Sejm, Senat i Kancelarię Prezydenta. Myślę że żołnierze z Gromu doskonale znają te budynki i wiedzą że pilnują je ludzie o wiele mniejszym doświadczeniu niż ich. Najlepiej gdyby misja ta nie wymagała strat w ludziach, ale napewno jakieś się zdażą. JAk ktoś jest żołnierzem to sam przez siebie decyduje się że może kiedyś zginąć. Po przejęciu tych budynków wraz z "zawartością", proponuję ogłosić to w Polskiej TV. Założe się że ludzie wylegli by na ulice i ogromnie się cieszyli. Oczywiście następną rzeczą byłaby zmiana konstytucji tak abym mógł zostać prezydentem :) . NIestety nie mam tych wymaganych 35 lat. Tak jak napisał jeden z Polskich pisarzy... " ulubiony ustrój Polaków to, dyktatura bez terroru". Wszystykim żołnierzom grom obiecuję że nigdy więcej nieodpowiedzialni ludzie nie będą decydować o ich losie. Obywatelom obiecuję że nie obejmę władzy tylko dla profitów i korzyści. 4 lata po objęciu przezemnie władzy obiecuję zoraganizować wybory prezydenckie. Obiecuję że nie będę zatrudniał darmozjadów tylko fachowców. Proponuję również wprowadzenie dwuizbowego parlamentu, mniej stron, mniej kłopotu. A nie milion partyjek i każda sama głosuje i ciągnie w swoją stronę. Oczywiście niektórzy obecni politycy po przejęciu przezemnie władzy otrzymaliby zakaz wykonywania funkcji publicznych w państwie do końca życia. Obiecuję uzdrowic Polskę w 3 lata od objęcia przezemnie urzędu prezydenta. Zapowiadam również koniec z nadmuchaną polską biurokracją i zapewniam że wielu ludzi zostanie zwolnionych o ile odpowiednie komisje uznają że takie czy inne stanowisko jest poplostu zdublowane lub przez jego likwidację można zaoszczędzić narobocie papierkowej ( dla chętnych mogę podać przykłady bezmyślności biurokracji w naszym państwie ). To narazie tylko zaczątek mojego planu uzdrowienia Polski. Mam nadzieję że przez oficerów GROM zostanie zaakceptowany i wcielony w życie. Ważne żeby po przejęciu władzy wojsko "nie wypłyneło na wierzch", poprostu żeby nie powstała kolejna RADA OCALENIA NARODOWEGO. Żołnierzom GROM po skączonej misji ( jakieś 3 msc od pierwszego szturmu na wybrany budynek rządowy ), obiecuję wypłacić 3-krotność ich dzisiejszych pensji miesięcznych i lepszych warunków do dalszego istnienia jednostki ( oczywiście narazie nie wiem jakie są sposoby płacenia za wypełnianą przez żołnierzy GROM misję, ale i tak obiecuję wypłacić trzykrotność tego co mogliby otrzymać za 3 miesiące służby ) Jesteście panowie żołnierzami zawodowymi i po skończonej pracy wypłaca wam się ekwiwalent. Wiem że to wygląda jak zatrudnienie najemników, ale w końcu nie będziecie służyć dla innego państwa, tylko dla własnego kraju ! Pozdrawiam oficerów GROM i podrzegam do buntu pod moim przywództwem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba tabletki się skończyły??? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 26.01.04, 07:04 doraźnie pomaga owinięcie mokrym prześcieradłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Januszon Po co Polsce ten Grom ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.01.04, 08:55 Tak naprawde to nie bardzo rozumiem po co Polsce taka jednoskta jak Grom. USA maja Delta Force, ale oni maja interesy swiatowe, GB ma SAS, ale oni maja Irlandie PLn i jescze troche kolonii. My ani swiatowym, ani nawet regionalnym mocarstwem nie jestesmy, normalne jednostki antyterorystyczne czy komansow mamy, a z Gromem mocarstwem tez nie bedziemy. Podobno takie jednostki to ma by nasza specialnosc. Wolablym, aby nasza specjalnoscia byly np. sprawne i dobrze wyposazone jednostki saperskie rozminowujace miliony min na calym swiecie -przynajmniej mozna sie pochwalic. Grom jest tak tajny, ze nim nawet nie ma sie jak chwalic, po tej stronie Wielkiej Wody nikt nic o nim nie wie.. Amerykanie dali pieniadze i ja stworzyli, ale teraz Polski podatnik placi i chyba dobrze aby zadac sobie w koncu to pytanie. Ja wiem; to brzmi seksy; nasi Special Force, pod wodza Amerykanow walcza itd.. A wlasnie: Co bedzie jak USA wysla Grom np. do Iranu aby zabic jakiegos VIP'a ? Bo bedzie im wygoniej; jak cos nie wyjdzie to bedzie na Polskie Wojsko (bo Grom to chyba jeszcze WP?) i naszym stosunkom z Iranem (ktore my mamy dobre, USA raczej nie) bardzo moze zaszkodzic ? W koncu czyich interesow ma bronic Polskie Wojsko, Amerkanskich ? Koncze juz, Grom Gromem ale musze dzwonic do Polski aby brata obudzic, zeby sie mogl pod ambasada sojuszni..znaczy USA, po wize ustawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk zapomniales o sasiedzie ze wschodu...)-: IP: *.twcny.rr.com 26.01.04, 17:35 nie mamy zbyt dobrej lokalizacji miedzy ruskimi i niemcami; taka jednostka jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Kłopotów od GROM-a IP: *.elblag.dialog.net.pl 26.01.04, 09:13 To Ministerstwo Ochrony Nieudolnych wraz z tym Sztabem Genialnym powinno się było rozgonić po obaleniu komuny. Teraz jest za późno. Każdy rząd boi się umaczać w gównie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaras Re: Kłopotów od GROM-a IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 26.01.04, 09:13 po prostu nie rozumiem tego co te stare pierdoły robią w sztabie generalnym. przecież ta jednostaka to nasza najwieksza duma, dlaczego prezydent nie zareaguje na tą całą sytuacje ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk bo kwach to tez p.... )-: IP: *.twcny.rr.com 26.01.04, 17:37 on reaguje tylko na przemowienia marksa, lenina i jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UCZCIWY Re: Kłopotów od GROM-a IP: 62.233.185.* 26.01.04, 09:41 W polsce jak się coś konkretnego stwoży i dobrze działa to przyjdzie drugi i szybko spieprzy.Bo jak morze być lepiej skoro ja dziś żądzę i ma być tak jak ja postanowię.A że mi niewyjdzie to co to mnie obchodzi to i tak z mojej kieszeni nie zapłacę.Bo taka jest natura polaka aprzecież grom jest wizytuwką Polski.jest takie przysłowie że dać polakowi trochę wolności to sami się powykańczają a wiem i opserwowałem byłem 15 lat temu w libii było wiele państw i nawzajem się szanowali Polak polaka w łyżce wody by utopił....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Kadra Gromu winna byc systematycznie odnawiana IP: *.sawan.com.pl 26.01.04, 09:43 Człowiek służący w tego typu jednostkach podlega ogromnemu stresowi. Miałem kiedyś okazję poznać takiego człowieka. To była ruina. I dobrze że sfustrowani osobnicy odchodzą. Podjudzani przez dziennikarzy dorabiają do tego polityczne uzasadnienia. A to niestety potwierdza tylko, że już nie nadają sie do tej morderczej i odpowiedzialnej służby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Kadra Gromu winna byc systematycznie odnawiana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 12:39 Pewnie. Wprowadzic system rotacyjny - najlepiej na stanowiska bojowe wyslac sztabowcow ze Sztabu Generalnego z Piatasem na czele. Niech to bedzie dobor naturalny w wojsku. Jakos Polko nie wygladal na wrak czlowieka, ani wczesniej Petelicki, ani zaden z innych gosci ktorzy przyznaja sie do pracy w GROMie. Nie sadze tez aby co brzydcy dziennikarze mieli taka moc sprawcza aby wymieniac dowodcow w jakiejkolwiek jednostce. Nie pamietam tez aby jakiekolwiek polityczne uzasadnienia dorabial do swojej decyzji Polko: wstrzemiezliwie caly czas twierdzi, ze nie jest od komentowania rozkazow. Czy aby na pewno o tym samym piszemy??? Bo wydaje mi sie ze to zakumfowany Szmajdzinski albo Zemke jest autorem komentowanej wypowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mas Re: Kłopotów od GROM-a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 09:48 Osobiście bardzo wątpię w to, ze w swojej słuzbie pułkowinik Plko liczy l li tylko na pieniadze. Wrato wspomieć, że to doskonały komandos szkolony nie tylko w Ragersach. To także instruktor spadochroniarstwa, narciwrastwa, jak też naprowadznia śmigłowców. Dla niego GROM to było marzeniem życia jak też możliwoscią wykazania sie wszystkimi umiejetnosciami. Propozycja taka bez możliwosi wyboru, przejścia na inny etat to nie pieniądze, to odstapienie od swoich marzeń, pragnień, możliwości, itd. o nie ma ceny i tego nie można kupić. Dlatego płk. Polko postapił tak jak postąpił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rino203@wp.pl Re: Kłopotów od GROM-a IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 26.01.04, 10:29 ja pitole... karwa dlaczego chca rozpipieprzyc GROM? przeciez tym powinnismy sie szczycic... jest to przeciez jedna z najlepiej wyszkolonych jednostek na świecie... chca to chyba zniszczyć... jak zwykle pieniądze... prawda jest taka że komandosi powinni dostawac dobre pieniądze za swoja służbe inie powinno im się odbierać tego co mają, czy ktoś wogóle zastanowił się ile oni ryzykuja? No a przecież oni są ochotikami, pasjonatami swojej pracy... pozwólcie im robić to co robią najlepiej.. dlaczego zwolniliście Polko...? a daliscie jakiegoś grubbasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodney Plastus (czyt. Zemke) do Iraku.Jako bron chemiczna IP: 194.181.127.* 26.01.04, 10:30 Jak tacy ludzie z wtornym debilizmem i plaskostopiem mozgu jak Piatas, Pietrzyk, Zemke maja wogole cos do powiedzenia w tym kraju. Przeciez to sa kretyni i ostatni wazeliniarze ktorzy nawet nie sraja bez zastanawiania sie komu sie przypodobac. Najgorsze w tym jest to, ze gdyby tak naprawde chcieli sie przypodobac np. Prezydentowi albo Amerykanom, toby plk.Polko zrobili generalem i uwzglednili by jego propozycje funkcjonowania Grupy. A wiec jednak sa debilami (czyt. zerami oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola glupota ciagle wygrywa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 10:44 Ciekawe ile na tym straci panstwo? wyszkolenie takiego specjalisty i jego doswiadczenie sa wiele warte. jesli polowa gromu odejdzie na wczesniejsza, zasluzona w pelni emeryture, to kto ich zastapi poborowi czy minister obrony? Zamiast tworzyc prawo ktore faworyzowalo by takie jednostki i dawalo im wiecej pieniedzy, przywilejow i umozliwailo szybki awans oficerom ktorzy w nich pracuja rzad tworzy "gnioty" ktore odbieraja zolnierzom chec do sluzby (w ktorej narazaja zreszta swoje zycie, a nie tak jak minister jedynie swoj stolek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygrys Ten tekst to plagiat! Wolałbym coś nowego... IP: *.ci.uw.edu.pl 26.01.04, 10:51 Ciekawe, czy Paweł Wroński w zeszłym tygodniu był na urlopie i przeoczył wydania ogólnopolskich dzienników czy też po prostu zapomniał dodać, że to nie autorski tekst lecz tylko opracowanie ubiegłotygodniowych newsów? Te same informacje podawał już RMF i Rzepa - tyle, że na początku zeszłego tygodnia. Oto dowód (ściągnięty z ONET-u): "Rzeczpospolita": Przyczyną odejścia dowódcy GROM pułkownika Romana Polko do rezerwy był prawdopodobnie spór o pieniądze na wynagrodzenia i koncepcje funkcjonowania sił specjalnych. Według dziennika pułkownik Polko złożył pod koniec grudnia wniosek o przeniesienie do rezerwy. "Rzeczpospolita" zauważa, że obecnie komandosi zarabiają dużo więcej niż inni żołnierze. Boją się jednak, że niedługo ich sytuacja może się pogorszyć. Gazeta przytacza opinię byłego ministra obrony narodowej Bronisława Komorowskiego który uważa, że kwestia płac może być zarzewiem konfliktu między GROM a resztą sił specjalnych i Sztabem Generalnym. Według "Rzeczpospolitej" pułkownik Polko postanowił przejść do rezerwy także z powodu konfliktu dotyczącego przyszłości sił specjalnych. Dziennik cytuje Bronisława Komorowskiego, którego zdaniem odejście pułkownika Polko jest ogromną stratą, bo na takich właśnie oficerach powinno się budować przyszłość polskiej armii. (...) itd. itd. Zarówno Rzepa jak i stacje radiowe mówiły też o tym, że za szefem GROM-u mogą pójść inni żołnierze tej jednostki. Nie lubię, gdy ktoś robi z czytelników debili. Nie jesteśmy nimi Panowie Redaktorzy! Radziłbym więc, jeśli ktoś nie może już pisać własnych tekstów, to powinien pójść w ślady płk. Polki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezaskoczony "Co by tu jeszcze spieprzyć, ....... IP: 62.233.135.* 26.01.04, 10:58 .....co by tu jeszcze spieprzyć" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Germanik Re: Kłopotów od GROM-a IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 26.01.04, 11:14 chlopaki nie zmarnuja sie. Wolne etaty w Pruszkowie juz czekaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Kłopotów od GROM-a IP: *.pool.mediaWays.net 26.01.04, 11:14 to jest robota niemiec i francji.. oni nie chca aby polska mogla dalej amerykana cos oferowac ,co sie tylko niemca i francuza nalezy... polacy maja miec tylko "ekipe sprzataczek"..a niemcy i francuzi maja europe militarnie kontrolowac...i amerykana pomagac... Ekipa GROM od poczatku tym kraja byla jak wielka kosc w odbycie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atari Re: Kłopotów od GROM-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 11:27 Niestety jak bylem w wojsku jako podchorazy to wszyscy decydenci od stopnia pulkownika wzwyz to byli zwykli debile wyszkoleni za komuny. Niestety tak jest i teraz - prawie caly Sztab Gen. to ludzie starzy i mocno ograniczeni. Praca intelektualna w wojsku konczyla sie na stopniu majora. Mlodzi programowali komputery, znali nowe technologie, pisali ciekawe prace, a debilni dowodcy pisali okolniki o obiegu dokumentow i zachowaniu tajnosci! Klika rzadzi i jak sie nie zapija to trudno cokolwiek bedzie zmienic. Szkoda Gromu ale zgodnie z ww postami dziala prosta zasada - jak cos dziala i jest dobre to rozp.... to w drebiezgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YO Re: Kłopotów od GROM-a IP: *.inds.pl / *.inds.pl 26.01.04, 12:01 Grom to najlepsi ludzie w Polsce i na mozliwe że na świecie Wiec jeżeli są tak dobrzy i siedzą w tym już sporo lat czemu nie mogą ci najlepsi dowodzić calym Gromem tylko ze sztabu sie wtrącają Wymyślają sobie w sztabie jak bedzie dla nich najlepiej a Grom sobie zasłużył na to chyba by sam decydować co jest dobre i przez taki właśnie sztab będą nam sie rozpadać super jednostki i najlepsi ludzie Zreszta w naszym kraju zawsdze byla dziwna polityka Każdy chcial jak najdalej z tą uciec I tak powoli nasz Zasłózony Grom sie rozpadnie połowa ludzi bedzie pracowac dla jakis Gangów połowa oleje system i da sobie spokuj z swoimi umiejetnościami w innym kraju napewno by tak sie nie dzialo jak u nas szkoda wiecej słów tu nigdy z tymi wyrzej wysiedzianymi stołkami nie da sie dogadać Staruchy siedzą nic nie robią chcą sie na chapać kaski i z nudów im sie pierniczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Kłopotów od GROM-a IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 26.01.04, 12:53 a co to znaczy "starcić"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezesi Re: Kłopotów od GROM-a IP: *.rene.com.pl 26.01.04, 12:56 Proponuje zajrzec na strone www.wielkarzeczpospolita.net tam jest lepiej moze sie czegos nauczycie od mlodych taka prestizowa jednostka a wy ja chcecie rozp.... wszyscy sie dziwia jakim cudem na takim sprzecie robimy takie wyniki ( chodzi o inne jednostki ) w porownaniach jednostki znajdujace sie przed GROM'em maja tylko lepszy wywiad i wiecej pieniedzy a co za tym idzei wiecej ludzi wiec sie zastanowcie chcecie byc elita, czyzby "sarmacka" natura ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żarówa To są jaja IP: 62.233.201.* 26.01.04, 12:57 Nie znam żadnego kraju na świecie, gdzie na temat obsady stanowiska dowódcy jednostki specjalnej dystkutowanoby publicznie. Chłopaki z GROMU sa dobrzy i sprawni, ale Petelicki przyzwyczaił dziennikarzy do tego,ze byli jak małpy prezentowani mediom i politykom (vide zdjątko w artykule). Najlepiej byłoby teraz roziązc GROM i powołać z tych ludzi nowa grupę. Pod jednym warunkiem - bez prawa pokazywania ich w mediach - polskich, amerykańskich, żydowskich, arabskich czy innych. A pan pułkownik, któremu nie podoba się w wojsku i nie chce byc dca brygady bo straci finansowo to rzeczywiście niech lepiej idzie do cywila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariol Re: Kłopotów od GROM-a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 13:12 Nareszcie mamy jednostke wojskową której nie musimy się wstydzić,a panowie z sld niech zajmą się swoimi kolezkami(patrz afera za aferą).Niech pozwolą żołnierzom GROMU robić swoje i nie wtrącać się do metod ich szkolenia czy wynagrodzenia oni sami sobie poradzą tylko im pozwólcie.DOżołnierzy GROMU:DZIĘKUJEMY ŻE NARAŻACIE DLA NAS ŻYCIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi PROPAGANDA GROMu I TYLE IP: 202.155.109.* 26.01.04, 14:24 Ojs, ten Michnik. tajnedokumenty.com/irak.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOMEL GROM - ZAWSZE BEDZIE NA POSTERUNKU IP: *.srodmiescie.v.pl 26.01.04, 15:52 POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH CHLOPAKOW Z 2305 - WIEM ZE DOLACZYCIE DO TYCH KTORZY WIEDZA CO TO PRAWDZIWE ZYCIE ZOLNIERSKIE - ZAWSZE W SLUSZNEJ SPRAWIE WOJNA JEST PIEKLEM KTORE GRZEJE SERCA LUDZI ODWAZNYCH I PALI SERCA SLABYCH Odpowiedz Link Zgłoś
hong2 poskacza sobie przez 15 lat ... 26.01.04, 16:40 to niech spierdalaja gnoje, poskacza sobie przez 15 lat za pieniadze podatnika i ida na emeryture. Ja haruje jak wol 12 godzin dziennie i nawet nie mam legalnej pracy, nie mowiac o braku szans na godziwe zycie na starosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk ale masz zycie a niektorzy w tym zawodzie - nie IP: *.twcny.rr.com 26.01.04, 17:51 placi sie za ryzyko i umiejetnosci. Odpowiedz Link Zgłoś