Dodaj do ulubionych

Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 15:18
Ciekawe, jestem katolikiem i nie czuję, jakoby moje uczucia religijne zostały
obrażone. Ktoś sobie lubi wieszać nagie kobiety na krzyżach? Niech wiesza.
Baranią krew? Niech się smaruje. Oznacza to najwyżej że jest idiotą.

Za profanację uznałbym, gdyby coś takiego stało się w kościele. Ale na
koncercie w budynku nie mającym nic wspólnego z jakimkolwiek uduchowieniem?
Ludzie płacą za coś, co widocznie im się podoba. Zapłacili, przyszli,
obejrzeli (bądź nie).
Obserwuj wątek
    • Gość: dt Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: 193.120.150.* 03.02.04, 15:18
      ale kasa za koncert wplynela, tylko czemu dopiero po koncercie, przeciez
      wiadomo bylo co sie tam odbedzie. Idiotyzm. Znow wszyscy udaja katolikow,
      ciemnota rzadzi, w sredniowieczu kosciol byl gorszy niz ten show.
      • Gość: swansea Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.astro.uni.torun.pl 03.02.04, 15:21
        ciii... jestes niepoprawny politycznie... jeszcze ci moga podac do sadu za
        szerzenie nieprawdziwych poglosek przeciw wladzy..

pzdr
      • Gość: Awx Glupota Sredniowiecza? IP: 162.108.22.* 03.02.04, 19:56
        Ty jestes niedouczony matolek, z twoja znajomoscia Sredniowiecza.
        Juz lepiej chodz sobie na koncerty obcietych baranich glow.
    • Gość: mikolaj Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.netlandia.pl 03.02.04, 15:28
      Podoba mi sie wypowiedz Jakuba. Szczególnie, że jak podaje jest katolikiem.
      Zdrowy rozsądek i zrozumienie podstawowoych praw każdego człowieka przemawia
      przez twoje słowa. Jest strasze że wszelkie opcje światopoglądowe dają sobie
      prawo do narzucania własnych norm etycznych i moralnych. Prawo powinno być
      świeckie. Jesli ktos ze względu na wyznanie uważa że nie powinien robić
      pewnnych rzeczy, czy ich akceptować to jego sprawa.
      • Gość: Awx MIKOLAJOWE CREDO IP: 162.108.22.* 03.02.04, 20:07
        Bzdet forum: >>Jest strasze że wszelkie opcje światopoglądowe dają sobie
        > prawo do narzucania własnych norm etycznych i moralnych. Prawo powinno być
        > świeckie. << wydumal mikolaj

Czy "mikolaj" jest to taka kolejna zwichrowana "swiecka opcja światopoglądowa".
        Brawo!
        MIKOLAJOWE CREDO: My komunisci mamy jedna opcje swiatopogladowa: OCZYWISCIE
        SWIECKA! Tylko taka jest sluszna! bo tylko taka jest prawdziwa! Jak sie komus
        nie podoba to zrobimy proces i rozstrzelamy".
        • Gość: str Re: MIKOLAJOWE CREDO IP: *.icpnet.pl 04.02.04, 09:37
          AWX - chyba omsknął ci się palec z S na X, a pozatym wszyscy zdrowi.
    • Gość: olomanolo Dokladnie Jakubie, o taki luz chodzi! IP: 134.76.132.* 03.02.04, 15:30
      A dodatkowo pozwole sobie zaiescic moja wypowiedz z pierwotnego watku o tym
      koncercie.

Gole baby na krzyzach...
      "Hmmmm, badzmy szczerzy, to calkiem ladny przekaz plastyczny, sam chetnie bym
      zobaczyl. Jak bylyby atrakcyjne to milo by sie czlowiekowi zrobilo.
      Ciiekawe, ze dyr. telewizji dopiero nastepnego dnia zareagowal...
      po obejrzeniu matrialu z koncertu...
      hmmm, byc moze przerazila go jego wlasna "fizjologiczna" r/eakcja. he he ;)

A tak powaznie, nie badzmy histerykami, hipokrytami. Bez obsesji. Toooo
      taaaaakie katolickie. Wszystkie glosy oburzenia sa podyktowane DOMNIEMANIEM
      ktore wywodzi sie z fantazji, wyobrazni.

Ot byla glosnia muzyka, pare golych babek na scenie i kilka glow baranich
      oblanych czerwona farba.

Gdyby np. wyciagnieto nacpana dziewczyne z tlumu, rozebrano ja i "wywieszono"
      na scenie, to juz bylaby zupelnie inna sprawa.

Kiedys bylem na wystawieniu sztuki Dymnego. W 10-cio lecie jego smierci. Teatzr
      STU wystawil gigantyczne widowisko do jego Opery Paranoicznej "Kur Zapial",
      muzyke skomponowal sam Mistrz Jan Kanty.
      Cala Filharmonia sie stawila.

W sztuce jesli dobrze pamietam Dymny rozprawial sie z wszelkimi paranojami
      narodowymi Polakow. Przeklenstwa miotane byly z intensywnoscia wieksza niz na
      Psach Pasikowskiego. Cala scena otoczona byla wiankiem golych kobiet.
      Wiecie jaki Hymn dla Polski zostal odspiewany glosem choru filharmonii
      krakowskiej?

"Niech CI bedzie slodka
      Jak Marys od przodka
      Jak Jagna od zadka
      Niech Ci bedzie zyzna
      Ta nasza.... Ojczyzna"

Czy to nie piekne? :) Czy to nie o to chodzi? Czy nie o taki Kraj walczylismy?
      Kto nie chcialby zyc w takim kraju. Ow tekst byl odspiewany wobec wszelkich
      symboli narodowych :).

Zatem, luz, spokoju, dystansu i humoru tego sobie zyczmy, i nie podniecajmy sie
      sprawami ktore nie sa tego warte.

Olo"
      • Gość: Tuor Re: Dokladnie Jakubie, o taki luz chodzi! IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 04.02.04, 00:58
        Olomanolo, zanim cos napiszesz, to sie troche zastanow. pierwsza rzecza, która
        rzucił mi sie w oczy, było Twoje pytanie (cytuje): "Czy nie o taki kraj
        walczylismy?" Czy Ty mój drogi walczyłeś o ten kraj (jeśli możesz szeczrze
        odpowiedzieć, że tak, to zwracam honor)?? Jesli nie, to nie mów, o co walczono
        (walczono, bo ja także nie walczyłem, wiec nie bede sie wypowiadał). Teraz inne
        sprawy. Odnosnie tego przedstawienia w STU: takie przedstawienie nie jest
        przejawem normalności, czy naszej tolerancji, ale jest to kolejny przykład
        naszej narodowej przywary (od wieków mamy coś takiego, ze jak w naszej
        ojczyźnie nieźle się dzieje, to przestajemy o niej mysleć, przestajemy być
        patriotami). Byłem swego czasu w Turcji. Tam za obrazę któregoś z syboli
        państwowych (np. flagi) można było dostać kilkanaście lat więzienia (nie wiem
        jak teraz bo to było już z 7 lat temu, a może wiecej). W naszym kraju nie ma
        natomiast szacunku dla tego, za co nasi przodkowie ginęli, a Twoja opinia o
        tej "sztuce" jest świetnym przykładem. Poza tym, tutaj nie chodzi o gołe babki,
        ja rozmiem, ze mają ekshibicjonistyczne skłonności albo chcą dorobić, nie ma
        sprawy, ale użycie krzyża jako dekoracji koncertu samo w sobie jest juz
        profanacja tego swietego symbolu (zwracam Ci uwge, ze był to typowy krzyż
        katolicki, a przecież jest tyle innych krzyży, które można było wykorzystać).
        Zasmuca mnie bardzo, ze sa tacy "katolicy" jak Jakub, bo np. popatrzmy na tych
        przez wielu tak nielubianych Żydów. Czy ktos wykorzystuje Gwiazde Dawida w tego
        typu imprezach?? Nie, bo oni potrafia sie upomnieć o szacunek dla swej wiary.
        Podobnie muzułmanie. Tylko katolicy, zasłaniając się tolerancją czy miłością
        bliźniego nie reagują. A przecież właśnie miłość bliźniego nakazuje udzielić
        upomnienia (ja nie każe od razu sądzic, ferować Bóg jeden wie jakich wyroków,
        ale chciałbym, by katolicy tez potrafili pokazać, że nie pozwolą profanować
        symboli swego kultu). Ja nie mówię, że ci "muzycy" są źli i trzeba ich co
        najmnie j odseparować od społeczeństwa, mnie jest ich po prostu żal, że muszą
        uciekać się do takich środków. Zaś co do jagnięcych łbów, to zespół zażyczył
        sobie prawdziwych i takowe dostarczono... i co ty na te "kilka glow baranich
        oblanych czerwona farba"??
        • Gość: str Re: Dokladnie Jakubie, o taki luz chodzi! IP: *.icpnet.pl 04.02.04, 09:43
          a dlaczego można inne krzyże wykorzystywać, a katolickiego nie? A gdzie ten
          znak firmowy jest zastrzeżony? Jak poznać, który krzyż jest katolicki ,a który
          to tylko dwa patyki? Stary - właż na drzewo!!!
          • Gość: Tuor Re: Dokladnie Jakubie, o taki luz chodzi! IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 04.02.04, 11:37
            No cóz, jeśli nie rozumiesz, to spróbuje wytłumaczyć. Otóż inne krzyże można
            używać bo nie są symbolem ani sacrum żadnej wiary, zaś krzyż katolicki jest i
            mam prawo czuć się urażony, że ktoś wykorzystuje krzyż do dekoracji takiego
            koncertu. Jak poznać który krzyż jest katolicki, a który nie?? Jeśli nie wiesz,
            to mi cie zal chłopie, ale kto pyta nie błądzi, zatem: krzyż katolicki (tzw.
            krzyż łaciński) jest to krzyż powstały na podstawie krzyża żywanego w
            starożytnm Rzymie do egzekucji skazańców. Charakteryzuje sie jedną dłuższą
            belką pionową i jedną krótszą poprzeczną (w przeciwieństwie do np. krzyża
            celtyckiego który ma obie belki równe, bądź prawosławnego, który ma ). Ten znak
            firmowy nigdzie nie jest zastrzeżony i dlatego nikt nie każe płacić za jego
            wykorzystanie, ale są pewne rzeczy należące do sfery sacrum i należy odnosić
            się do nic z odpowiednim szacunkiem. Czy wykorzyżstałbyś w celu dekoracji
            Gwiazde Dawida (przecież trudno rozróżnić czy to gwiazda Dawida czy tylko
            zwykła gwiazdka nic nie znacząca) albo muzłmański półksiężyc?? Myślę, że nie,
            bo gdybś to zrobił, zaraz podniosłoby się larum, że obażanie mniejszości
            wyznaniowych, obraza uczć religijnyc itd, itp... Zatem Izraelitów czy
            muzułmanów nie mozna obrażać, a katolików można?? Niby dlaczego? Bo jest nas w
            tym kraju więcej?? Bylaby to troche dziwna logika.
          • Gość: Tuor Re: Dokladnie Jakubie, o taki luz chodzi! IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 04.02.04, 11:43
            Jeszcze odnośnie mojego posta: nie dokończyłem pisać jak wygląda krzyż
            prawosławny: ma trzy belki poziome w tym jedną, najniższą lekko ukośną.
            • nauma Re: Dokladnie Jakubie, o taki luz chodzi! 04.02.04, 12:47
              Jeśli się nie mylę krzyż katolicki nie ma podstawki na nogi... Więc to nie był
              krzyż katolicki...
              • Gość: Tuor Re: Dokladnie Jakubie, o taki luz chodzi! IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 04.02.04, 16:38
                Gdybyś się przyjrzał jak wyglądały krzyże z epoki, to wiedziałbyś, że
                podstawka na nogi wystepowała to raz, a dwa, chciałem zwrócic uwagę na to, ze
                te podstawki nie były tu uzyte jako coś, co ma odróznić krzyż od krzyża
                katolickiego, tylko jako pomoc dla modelek by wytrzymały przez cały koncert
                (raczej ciezko byloby, zeby wisiały przez niewiadomo ile czasu).
    • Gość: Sarenka Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.ds.pg.gda.pl 03.02.04, 15:31
      Qrde nasz piekny kraj. Nte sledzwo w sprawie obrazy uczuc religijnych
      chrzescijan (czy tez dokladniej - katolikow) a Radio Maryja i Ska moze sobie
      spokojne najezdzac na muzlumanow czy tez zydow i nikt im za to procesem nie
      grozi.
      Po prostu cyrk na kolkach.
      A swoja droga - co oni chca od koncertu w zamknietym pomieszczeniu? Ktos kazal
      to komus ogladac? Narzucal jakos takie "niemile" widoki?
      • synziemi Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth 03.02.04, 16:49
        Gość portalu: Sarenka napisał(a):

> Qrde nasz piekny kraj. Nte sledzwo w sprawie obrazy uczuc religijnych
        > chrzescijan (czy tez dokladniej - katolikow) a Radio Maryja i Ska moze sobie
        > spokojne najezdzac na muzlumanow czy tez zydow i nikt im za to procesem nie
        > grozi.

Dokladnie! Prawdziwy katolik nigdy nie bedzie sluchal Radia Maryja.
        • synziemi Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth 03.02.04, 16:52
          synziemi napisał:

> Dokladnie! Prawdziwy katolik nigdy nie bedzie sluchal Radia Maryja.

Poprawka! Na pewno sa osoby wierzace ktore sluchaja tej stacji a nie
          utozsamiaja sie z pewnymi kontrowersyjnymi przeslaniami ktore tam sie ponoc
          pojawiaja (opieram sie na tym co slysze o tej stacji bo sam jej nie slucham).
          Nie mialem zamiaru pomniejszac ich katolickosci. Dlatego tez wycofuje sie
          czesciowo z mojego poprzedniego stwierdzenia.
      • ismael Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth 03.02.04, 19:44
        Wiesz Sarenka katolom przeszkadza wszystko co nie ma loga z papiezem albo nie
        zostało przyklepane przez episkopat albo inne kurie ...,szkoda mi w sumie ludzi
        z kompleksem obleżonej twierdzy.. ,ale na zwykła głupote nie ma lekarstwa..
        • Gość: Vip Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.sympatico.ca 04.02.04, 00:22
          Na twoja glupote tez nie ma lekarstwa.
    • Gość: łeb_barana ale to już było... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.04, 15:35
      odmiencow nalezy spalic na stosie, a przynajmniej zabronic im jedzenia
      baraniny do konca zycia. Potem nalezy wziac sie za pedalow, lesbijki,
      masonow i Zydow.

Ja piernicze... PARANOJA. Swego czasu upodlono zespol "Piersi" za wesola
      piosenke o Ksiedzu Proboszczu zakazujac m.in. jej wykonywaniana koncertach.
      A gdzie wolność słowa i przekazu? Ja rozumiem że lepiej słuchać Ich Troje i
      piosenek "taki mały taki duży". Czy Prokuratura nie ma wazniejszych rzeczy
      do roboty. Mam w d... co ktos mysli o mojej wierze i o czym spiewa. Czlowiek
      silnej wiary nie obrazi sie z powodu takiej kiczowatej imprezy.

Brawo panowie redaktorzy za czujność i rozgłośnienie tej poruty. Nie będzie
      szatan pluł nam w twarz i dzieci na baranił !!!
      Swego czasu w listopadzie 2001 r na koncercie Rammstein w "Spodku" wokalista
      pryskał białą cieczą z trzymanego w rozporku sztucznego penisa. I co? I
      nic , cisza !
      No ale rozumiem, ze krew baranów , gołe baby na krzyżu to większa zadyma.
      Dla czujnych redaktorów w nagrodę COMBER BARANI.

ps.1 a czy przypadkiem nie opisano tego tak doniosle bo patronat medialny
      miala "Trybuna" ? Niech zyje obiektywne dziennikarstwo.

ps.2 czy ktos ma nr tel do tej laski co byla na krzyzu? figura calkiem
      calkiem ...

ps 3 ludziska, nie dajcie sie zmanipulowac !
    • Gość: kfesta "Artyści" IP: 195.94.198.* 03.02.04, 15:35
      Problem podobny jak z Nieznalską, albo i bardziej żenujący. Po co robić tanią
      reklamę zespołowi Gorgoroth, który musi być bardzo mierny muzycznie, skoro
      musi zniżać się do takiego "szokowania", aby zdobyć kasę i sławę.

To choroba naszych czasów- rzesza idiotów powtarza obrzędy sprzed lat,
      tyle ze w tanio- wulgarnej i prymitywnej formie.
      Panowie, to juz było, z tym, że ale Alice Cooper i Ozzy tworzyli spektaktl, a
      nie widowisko na poziomie Big Brothera.

Swoją droga- nie bądźmy nadgorliwi w bronieniu uczuć katolików, protestantów
      czy żydów, bo takie "występy" obrażają przede wszystkim uczucia estetyczne, a
      jezeli jakiś katolik czuje się upokorzony wyskokami Gorgoroth, to bardziej
      sam siebie obraża.

"Obraza uczuć religijnych"- to przecież miód na serce idiotów z Gorgoroth
      i podobnych amatorów, a także co bardziej nieświadomych fanów.

A swoją drogą, jeżeli dochodzi do łamania praw zwierzat czy narażania na
      ryzyko
      czyjegoś życia- tu zapraszamy Pana prokuratora.

• Gość: dwight Re: "Artyści" IP: 193.120.150.* 03.02.04, 15:40
        Alice nigdy nic takiego nie robil, straszyl a na koniec smial sie z tego, Ozzy
        jedynie przedstawial sie jako"prince of darkness". Musze niestety obronic Alice
        gdyz zero tam satanizmu.
        pozdrawiam
        • Gość: kfesta Re: "Artyści" IP: 195.94.198.* 03.02.04, 15:44
          Właśnie o tym piszę, że oni robili spektakl, show, widowisko, które miało
          stworzyć pewną atmosferę.
          Alice robił rzeczy "straszniejsze"- przypomnę tylko krzesło elektryczne czy
          szubienicę- ale to byłą show, element zabawy.

Jest różnica między występem a "wysttępem", tak jak miedzy horrorem w tv. a
          czarnymi mszami na cmentarzu
          • Gość: Dwight Re: "Artyści" IP: 193.120.150.* 03.02.04, 15:49
            no to sie rozumiemy, doceniam poparcie.

remember the coop!

• jasiek666 Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth 03.02.04, 15:47
      jak rozumiem w krakowie prokuratura nie ma obecnie innych zajęć, wszyscy co do
      jednego przestępcy siedzą od dawna w więzieniach, nikt nie kradnie ani na
      nikogo nie napada a w nocy nie strach wyjść na ulicę.
    • Gość: Mat Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.02.04, 15:49
      Pozwole sobie mimo wszystko na pewna uwage.

Jeżeli jestes Zydem nie powinienes pozwolic, by ktos demontracyjnie poniewierał
      przy tobie gwiazde zydowska

Jeżeli jestes Muzułmaninem nie dopuścisz, by ktoś nagie kobiety wieszał na
      półksiężycu

Jeżeli jesteś Francuzem czujesz się urażony, gdy ktoś podciera się twoją flagą
      ...
      itd.

Uważam, że na takie prowokacje należy reagować choćby w ten sposób by ich nie
      rozprzestrzeniać dalej (np. przez TV)

Wolność nie polega na tym, by moc robić wszystko, co się chce, lecz by
      uszanować wolność i godność innych ludzi.
      • Gość: Tuor Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 04.02.04, 01:03
        Mat!!!! Z całego serca popieram!!!!!!
    • Gość: paganus Re: ?ledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: 195.94.215.* 03.02.04, 16:00
      Nie rzucać pereł przed wieprze. Artysta ma prawo prowokować. Nikt nie zapraszał
      księdza redaktora na koncert, więc niech trzyma się modlitewnika.
    • Gość: gosc Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.sympatico.ca 03.02.04, 16:01
      Ludzie kochani zacznijcie wreszcie pracowac a nie szukac tematow na procesy, dla
      dobra wlasnego i swoich dzieci. Czas bardzo szybko plynie.
    • Gość: lukka Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.altkom.pl 03.02.04, 16:07
      oj, Dziuba, namieszałeś sobie :-)
      trzeba było trzymać z Acid Drinkersami, miałbyś teraz Arkę Noego w stajni :-)
      • Gość: ree Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 17:11
        do Lukki: dobre:)
        ale obawiam się , że jesteś trochę w błędzie, ten śmieszny artykuł w "gazetce
        Maryjnej"sorka, "Wyborczej", to tylko ściema, bo już na pierwszy rzut oka
        widać, że nie mieli się do czego przyczepić i wrzeszczą bez sensu.No bo co z
        niego wynika? Że w TVP nie można robić takich rzeczy, bo TVP jest od
        transmitowania mszy.I jeszcze wynika, że kościół i prokuratura się tym zajmie i
        że producent to gnojek , bo wziął się nie za to co trzeba i jakiś ksiądz go z
        TVP za to wyrzuci!
        Przecież takie koncerty były organizowane od lat, mimo sprzeciwu władz, no ale
        nie w TVP ( czytaj w TVKler):)
        Domyślam się, że Dziubiński wszedł w jakieś konszachty z gazetą i robią mu
        darmową reklame:) Albo rzeczywiście zgłupieli...????
    • Gość: kfesta A jak bedzie następnym razem? IP: 195.94.198.* 03.02.04, 16:14
      Może jak następnym razem przyjedzie na koncerty wokalista Gorgoroth, będzie w
      repertuarze oddawanie kału na kocie zwłoki? Może obleje się moczem owczarka
      Niemieckiego z krucyfiksem w dłoni?
      Na pewno ten zdolny Pan nie pokazał wszystkiego co potrafi, czekamy!
      • Gość: Torture Ej ludzie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 16:28
        O co wam chodzi czemu żyjemy w tak zacofanym kraju??!!
        Z czego takie wielkie larum jak ten wieśniak Manson odstawia głupoty to wszyscy
        mają wylane jak przyjedize pożądna kapela to odrazu satanizm i nagonka
        Ludzie co z tego że polak jest papierzem ??!!
        Jak zemże może wkońcu będzie spokouj kościół trzyma ten kraj za morde co minie
        przeraża!!!!
        Kill the Christians.

Anti Catholic Emergency!!!
        • b4b Re: Ej ludzie !!!!! 03.02.04, 16:36
          Gość portalu: Torture napisał(a):

> O co wam chodzi czemu żyjemy w tak zacofanym kraju??!!
          > Z czego takie wielkie larum jak ten wieśniak Manson odstawia głupoty to wszyscy
          >
          > mają wylane jak przyjedize pożądna kapela to odrazu satanizm i nagonka
          > Ludzie co z tego że polak jest papierzem ??!!
          > Jak zemże może wkońcu będzie spokouj kościół trzyma ten kraj za morde co minie
          > przeraża!!!!
          > Kill the Christians.
          >
          > Anti Catholic Emergency!!!

Coz za smieszno tragiczny post
          morderco chrzescijan jesz koty na sniadanie czy na kolacje?
          i czy sam je obcierasz ze skory, czy tez mama pomaga?
        • Gość: Nath Re: Ej ludzie !!!!! IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 03.02.04, 17:29
          Naucz sie poprawnie pisac po polsku to moze ktos cie powaznie potraktuje.
        • Gość: bzyk Re: Ej ludzie !!!!! IP: 212.76.37.* 03.02.04, 17:35
          Ej, co Ty wygadujesz?? Czy to ze jest duzo kosciolow, oznacza,ze kosciol trzyma
          ten kraj za morde? Akurat mam wrazenie, ze jest odwrotnie, chociazby na tym
          forum, ani jednego postu prokatolickiego, a multum krytyki i to takiej na
          poziomie budki z piwem. Sam jestem ateista i jakos nie czuje, zeby ktos kazal
          mi w cos wierzyc, co najwyzej w pieniadze i konsumencki styl zycia, ale to juz
          jest inna sprawa. I nie rozumiemo co wy sie ludzie tak przypier. do kosciola?
          Przeciez mozna tam nie chodzic i juz. A w tv bardziej przeszkadza mi obecnosc
          Britney niz Arki Noego, bo lubie dzieci, a od tamtej lali zygac mi sie chce...
          A co do Gorgoroth to jak tu ladnie ktos napisal faktycznie musza byc mierni
          muzycznie, skoro zwracaja na siebie uwage tanimi wybiegami, obliczonymi na
          ludzka wrazliwosc. Rownie dobrze mogliby sie wszyscy spuscic na te baranie lby,
          a potem sobie obciac fujarki i powtykac w oczodoly. Efekt bylby podobny - nie
          warto sie nad tym zatrzymywac. Pozdrawiam IGNORANTOW.
          • Gość: filut Re: Ej ludzie !!!!! IP: *.qc.sympatico.ca 03.02.04, 17:42
            ..."A w tv bardziej przeszkadza mi obecnosc
            Britney niz Arki Noego, bo lubie dzieci, a od tamtej lali zygac mi sie
            chce"...

No to uwazaj na prokuratora jak lubisz dzieci a babami sie brzydzisz, bo to
            brzydko pachnie zboczkiem. :)
          • Gość: necris Re: Ej ludzie !!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 18:13
            Ciekawa opinia na temat mierności muzyków. Proponuje żebyś spróbował zagrać tak jak goście z Gorgorotha to pogadamy. Ludzka wrażliwość??? Black metal nie jest dla ludzi wrażliwych, to jest potężny kawał mocnego grania, słuchają go tylko ci którym się ta muza podoba. Pomijając fakt że o tej muzie, a tym bardziej kapeli nie masz pojęcia, to weź łaskawie pod uwagę że pierwszy raz usłyszałeś o Gorgoroth dopiero przy okazji afery z tego powodu rozdmuchanej, a kapela swoje (chyba) pierwsze demo wydała w 1993 roku, więc czy muszą na siebie zwracać uwagę? Co by im to dało? Nowe rzesze fanów? Bzdura totalna, zwłaszcza w określeniu do Gorgorotha. Jest to muza dla skierowana do określonego grona odbiorców, więc opinie na temat ich fachowości zostawcie dla tych gatunków muzycznych o których macie chociaż zielone pojęcie, to że nie słyszysz ich na co dzień w radiu jeszcze nic nie znaczy.
          • Gość: str Re: Ej ludzie !!!!! IP: *.icpnet.pl 04.02.04, 09:58
            mam nadzieję,że czujny prokurator zamiast ścigać kapelę zabierze się za tych co
            lubią dzieci.
    • Gość: Willow Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.protonet.pl 03.02.04, 16:22
      Hehe, wiecie, jak wygląda ta sprawa z prokuraturą? Przecież cóż ni
      zrobią 'Gorgoroth'? Zamknąć to ich nie zamkną.
      Więc co im pozostaje? Odszkodowanie. Jak to ładnie wychodzi, kiedy okazuje się,
      że na obronie ideałów można nie dość że zrobić pseudo-sensację, to jeszcze
      zarobić.
      • Gość: okazjonowicz Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: 212.76.37.* 03.02.04, 17:59
        Ej, serio? No to ja sie czuje urazony, gdzie mam zlozyc donos? Zawsze troche
        kaski sie przyda :)
    • Gość: alejaja Ciemnogrod przesladuje norweskich artystow! IP: *.topolowa.net 03.02.04, 16:26
    • Gość: Nietolerancyjny Amatorom luzu/tolerancji polecam historię Niemiec IP: 195.117.136.* 03.02.04, 16:45
      do 1933 roku, amatorom ścigania ludzi za przekonania religijne czy polityczne
      historię Niemiec w ciągu następnych 12 lat. Jakie jest wyjście z tego koła:
      dawać odpór głupocie i nawoływaniu do nienawiści, a nikt mi nie powie, ze black
      metal niesie ze sobą jakiekolwiek pozytywne przesłanie. Ponieważ wku.....ć się
      jest teraz trendy, zwłaszcza wśród młodych, bo się nie ma pracy, albo kasy,
      albo w ogole się ludzi nie lubi (bo tyle ich wokół i ciągle jeszcze przybywa),
      więc taka "twórczość" trafia doskonale w puste, baranie łby, co doskonale
      rozumieją cyniczni handlarze tą głupotą, tacy jak Tomasz Dziubiński. O tym co
      się dzieje potem radzę zapytać nauczycieli, policjantów ewentualnie Romana
      Polańskiego... Moim zdaniem takich świrów powinno się ścigać, ale nie za jakieś
      wyimaginowane obrażanie uczuć (pierdoły) ale za szerzenie nienawiści i
      podżeganie do przemocy.
      • Gość: pooszkin ...teraz ty obraziłes moje uczucia.. IP: *.pronet.lublin.pl 03.02.04, 19:50
        właśnie obraziłeś moje uczucia religijne...czy mam cie podać do sądu??

a swoja drogą -uczucia religijne to największa głupota o jakiej słyszałem...
    • synziemi Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth 03.02.04, 16:46
      Zgadzam sie zupelnie. Juz pisalem w innym watku, ze tez jestem katolikiem i
      nie czuje sie obrazony. Wrecz przeciwnie, jako katolik jestem zdeterminowany
      bronic praw innych ludzi do swobody ekspresji i wypowiedzi.
    • Gość: zachwycony alescie dali popalic Trybunie ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.04, 16:48
      ten koncert byl pod medialnym patronatem "Trybuny" tak? Stąd takie
      zainteresowanie Wyborczej!!! Aleście dali popalić tym komunistom, panowie
      obiektywni redaktorzy! Niech sie teraz czerwoni tlumacza przed prokuratorem z
      tych baranich łbów, krwi i gołych bab. Czy czasami ten wokalista nie mamrotał
      coś jakby: "uaaaaghhh lub czasopisma aarghhh" ? Pytam bo mi sie dyktafon
      cyfrowy w szufladzie zaciął. Kawał porządnej dziennikarskiej roboty. Śledztwo
      wykaże czy Oleksy słucha Death Metalu, jaki zwiazek miały branie łby na palach
      z gangsterem "Baraniną" oraz kto pożarł comber barani.
      Liczę na następne mrożące krew w żyłach relacje o czarnych mszach pod
      patronatem Trybuny.
    • Gość: sakis Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.mlociny.pl / *.crowley.pl 03.02.04, 16:55
      dokładnie!jeśli ktoś nie ma ochoty na to patrzeć, to nie przyjdzie na koncert
      tego typu i tyle. jeśli zespół ma taki "klimat", to jak inaczej ma wyrazić
      siebie?to jest szukanie dziury w całym.
      • Gość: corwin Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.atlnga1.dsl-verizon.net 03.02.04, 17:05
        Chyba zapominacie, ze to jest kraj w ktorym zdjeli facetowi wystawe (no, dobrze,
        jedna prace z tej wystawy :) ktory osmielil sie uzyc do jednej ze swoich prac
        zdjecie dwoch panow wygladajacych na ksiezy a po drugiej stronie psiej budy czy
        czegos takiego. No i uczucia religijne jednej pani radnej zostaly urazone
        (szkoda, ze nie pamietam szczegolow historii - pisali o tym w GW jakis czas
        temu). Wiec gdzie tu mowic o tolerancji wobec ohydnej nagosci (fuj!) i czerwonej
        farby (moze nie dosc ze satanisci to jeszcze komunisci :) Przeciez to sie nie godzi!
    • Gość: Piotr Odezwali się obrońcy jedynej prawdziwej wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 17:02
      MATOŁY
    • Gość: Logik Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: 138.49.34.* 03.02.04, 17:05
      Ty po prostu nic nie rozumiesz, i dlatego twoje uczucia nie mogly byc obrazone.
      Radzilbym ci zrobic soebie przyspieszony kurs tweojego chrzescijanstwa. Bo
      wydaje mi sie, ze dopiero gdyby ci ktos naplul w twarz a byloby zimno poczulbys
      cos.
      Mysle, ze z ciebie kiepski jest katolik.
      Dla przykladu podam ci cos pod rozwage. Gdyby w tym samym studio ktos w
      lachmanach obozowych (tak z obozu koncentracyjnego) wyrywal sobie kawalki ciala
      ludzkiego i jadl je z glodu, popijal krwia barania a na gwiazdzie .... wisialy
      nagie zgrabne moze dziewuchy i jeszcze ktos by moze z widlami cos tam robil, to
      nie tylko twoje uczucia religijne by zostaly obrazone (bo juz ustalilismy ze
      ich nie mozesz miec z racji swoje ignorancji), ale caly Swiat by
      protestowal...i slusznie.
      Gdzie bys ty wtedy byl? Po ktorej stronie? To tylko analogia.
      • Gość: ach, co za syf Uwaga ksiądz! IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 17:28
        ,KS,BACZYNSKI co na to: "za produkcję koncertu Gorgorotha odpowiadał ten sam
        człowiek, który realizuje cotygodniowe msze święte dla Telewizji Kraków i
        obsługuje papieskie pielgrzymki. Dlatego nie wykluczył (ksiądz), że wystąpi o
        zmianę producenta religijnych programów."
        To mnie najbardziej rozwaliło- czarni rządzą:).....
        Może w każdym zakładzie pracy zatrudnić czarnego:)
        N.P. w drukarniach:) nie będą drukowali pism porno tylko gazetki parafialne:)
        Tylko trzeba praktyki szkolne odwołać, bo się trafi przypadkiem taki jak biskup
        Paetz i będzie się działo:)
      • Gość: adoza Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.prod-infinitum.com.mx 03.02.04, 23:57
        "Radzilbym ci zrobic soebie przyspieszony kurs tweojego chrzescijanstwa. Bo
        > wydaje mi sie, ze dopiero gdyby ci ktos naplul w twarz a byloby zimno
        poczulbys cos."

A nie jest prawda, ze jesli dadza ci w jeden policzek to powinienes nadstawic
        drugi?
        Moze ktos inny raczej potrzebuje intensywnego kursu?
        • Gość: Tuor Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 04.02.04, 01:16
          Widać, że ty naprawde nie znasz wiary katolickiej, jesli wypisujesz takie
          rzeczy. Jeżeli ktoś obraża mnie, to masz racje, wtedy należy zastosować się do
          bilbijnaj zasady, ktrórą zacytowałeś, ale nie jeśli ktoś obraża moją wiare i
          mojego Boga. Należy pamiętać, że za tą wiarę ludzie oddawali życie. nie można
          też zapomnieć o tym, ze jakkolwiek Apostołowie nie bronili się, gdy ich
          prześladowano, to w obronie wiary wystepowali z nieodmienną determinacja.
          No koniec moja dobra rada: zanim zaczniesz o czymś mówić, to dowiedz się
          czegoś, żebyś na przyszłość nie pisał takich głupstw.
      • Gość: Tuor Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 04.02.04, 01:11
        Gość portalu: Logik napisał(a):

> Ty po prostu nic nie rozumiesz, i dlatego twoje uczucia nie mogly byc
        obrazone.
        >
        > Radzilbym ci zrobic soebie przyspieszony kurs tweojego chrzescijanstwa. Bo
        > wydaje mi sie, ze dopiero gdyby ci ktos naplul w twarz a byloby zimno
        poczulbys
        >
        > cos.
        > Mysle, ze z ciebie kiepski jest katolik.
        > Dla przykladu podam ci cos pod rozwage. Gdyby w tym samym studio ktos w
        > lachmanach obozowych (tak z obozu koncentracyjnego) wyrywal sobie kawalki
        ciala
        >
        > ludzkiego i jadl je z glodu, popijal krwia barania a na gwiazdzie ....
        wisialy
        > nagie zgrabne moze dziewuchy i jeszcze ktos by moze z widlami cos tam robil,
        to
        >
        > nie tylko twoje uczucia religijne by zostaly obrazone (bo juz ustalilismy ze
        > ich nie mozesz miec z racji swoje ignorancji), ale caly Swiat by
        > protestowal...i slusznie.
        > Gdzie bys ty wtedy byl? Po ktorej stronie? To tylko analogia.

Jeden z niewielu mądrych postow!!!
    • Gość: {Su} Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 17:13
      A w supermarkecie na stoisku mięsnym leżą ociekające krwią zwłoki zwierząt!!!
      Ratunku!!!
      pozdr.#s-pl
      • Gość: p... Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.utc.com 03.02.04, 19:36
        ..i co? czy jest to dla ciebie rowniez przezyciem artystycznym??? :-))
    • Gość: alice Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: *.coe.int / 193.164.229.* 03.02.04, 17:31
      Mam wrazenie ze jest to jeden wielki cyrk o nic. A mieszanie sie prokuratury
      to juz naprawde przegiecie. Cos jakby cenzura zapachnialo...(?)
      • Gość: p.... no wlasnie..Robta co chceta!!! IP: *.utc.com 03.02.04, 19:43
        ..tylko jak wam ktoregos dnia wasze glupie dzieci
        zatkna -wasze glupie lby na plocie -twierdzac ze to artyzm, to miej pretensje
        do swojej dzisiaj tolerancji!!!!!!
    • Gość: LOL Re: Śledztwo w sprawie koncertu Gorgoroth IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.02.04, 19:09
      No to chyba nie jesteś jednak katolikiem ;)
    • Gość: wfd A te szatany to lubia gejow i zydow czy nie? IP: *.topolowa.net 03.02.04, 19:12
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka