wylogowany.pielegniarz 28.01.10, 11:11 Dobry wybór. Teraz tylko dobry kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zapijaczony_ryj Re: Brawo. 28.01.10, 11:16 woda_woda napisała: > Bardzo dobra decyzja. Też tak uważam! Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Brawo. 28.01.10, 11:39 won, precz z calym PO, PO co nam PO niech sobie idzie raus ,na czele z ze zbychem, zdzichem, polinteligentem tyskim .. niech tylko splaca te 100mld zadluzenia , a jak nie do do odsiadki. PO partia mlociarni. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Aleś się sasie zapienił! 28.01.10, 11:49 sas125 napisał: > won, precz z calym PO, PO co nam PO niech sobie idzie raus ,na czele z ze > zbychem, zdzichem, polinteligentem tyskim .. niech tylko splaca te 100mld > zadluzenia , a jak nie do do odsiadki. PO partia mlociarni. Odpowiedz Link Zgłoś
o_hohohoho Re: Tusk nie kandyduje:) 28.01.10, 11:15 a 100.000 ludzi bez prądu dowie się o tym latem ? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 A co? Latem już prąd będzie? PiSku nie popiskuj. 28.01.10, 11:18 o_hohohoho napisała: > a 100.000 ludzi bez prądu dowie się o tym latem ? Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Re: Tusk nie kandyduje:) 28.01.10, 11:24 Moim zdaniem to decyzja dla Tuska ryzykowna, dla kraju korzystna. Jest w Polsce wiele do zrobienia, a Prezydent - nie ma takich prerogatyw. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Jasne, że tak! 28.01.10, 11:35 kum.z.antalowki napisał: > > Moim zdaniem to decyzja dla Tuska ryzykowna, dla kraju korzystna. Jest w Polsce > wiele do zrobienia, a Prezydent - nie ma takich prerogatyw. Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Tusk nie kandyduje:) 28.01.10, 11:44 - nie ma takich prerogatyw. ? coz za niekonsekwencja i hipokryzja przeciez cale zlo ,max hamulec dla zbawiennych i jedynie slusznych dla kraju rzadow PO to urzad prez. Lecha Kaczynskiego POLatfusy utopcie się, pora roku wam sprzyja -skorzystajcie dla dobra Polakow ... Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Tusk nie kandyduje:) 28.01.10, 13:48 Bo w naszej rzeczywistości politycznej jest tak, że prezydent może niewiele konstruktywnego, za to przeszkadzać jak najbardziej. Co widać na przykładzie obecnego lokatora Pałacu Namiestnikowskiego. Wiesz ile razy z prawa veta skorzystał prezydent Kaczyński za czasów 2 lat rządów PiS? 1!!! Słownie: raz. Ile ustaw rządu Donalda Tuska zawetował prezydent Lech Kaczyński? 1. Ustawę medialną z dnia z dnia 25 kwietnia 2008 r. o zmianie ustawy o radiofonii i telewizji oraz niektórych innych ustaw; 2-3. 3 lipca i 27 listopada 2008r. dwie nowelizacje prawa o ustroju sądów powszechnych dotyczące sposobu wynagradzania sędziów; 4. 24 lipca 2008r. nowelizację ustawy o komercjalizacji i prywatyzacji, która miała znieść m.in. przepisy kominowe ograniczające zarobki prezesów państwowych spółek; 5. 24 listopada 2008r. nowelizację ustawy o ochronie gruntów rolnych i leśnych umożliwiającą zmianę przeznaczenia gruntów rolnych bez uciążliwych procedur; 6-9. 27 listopada 2008r. trzy z sześciu ustaw pakietu reformującego służbę zdrowia; 10. 28 listopada 2008r. nowelizację ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji; 11. 29 listopada. 2008r.nowelizację ustawy o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych; 12. 29 listopada 2008r. ustawę o ratyfikacji europejskiej konwencji w sprawie kontaktów z dziećmi; 13. 15 grudnia 2008r. ustawę o emeryturach pomostowych, która ograniczała prawa do specjalnych przywilejów emerytalnych; 14. 29 grudnia 2008r. ustawę o Krajowej Szkole Sądownictwa i Prokuratury; 15. 12 stycznia 2009 r. ustawę o funduszach dożywotnich emerytur kapitałowych; 16. 9 marca 2009 r. ustawę o zmianie ustawy o systemie oświaty oraz o zmianie niektórych innych ustaw; 17. 17 lipca 2009 r. ustawę o zadaniach publicznych w dziedzinie usług medialnych; 18. 18 września 2009 r. nowelizację o zmianie ustawy o prokuraturze oraz niektórych innych ustaw. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran kto pierwszy napisze... 28.01.10, 11:16 ... że stchórzył? (mój wpis się nie liczy) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: kto pierwszy napisze... 28.01.10, 11:18 Raczej zakombinował. I zaryzykował. Przedtem policzył. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Podjął męską (dobrą) decyzję. 28.01.10, 11:20 hrabia.mileyski napisał: > Raczej zakombinował. I zaryzykował. > Przedtem policzył. Odpowiedz Link Zgłoś
pultok Re: kto pierwszy napisze... 28.01.10, 11:23 hrabia.mileyski napisał: > Raczej zakombinował. I zaryzykował. > Przedtem policzył Oczywiście,że kombinuje.Liczy na wygranie prezydentury przez kandydata PO,następnie wygranie wyborów parlamentarnych tak aby móc przeprowadzić bez problemu zmiany w konstytucji. Myśli o systemie kanclerskim.Mam nadzieję,że się przeliczy. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: kto pierwszy napisze... 28.01.10, 11:27 pultok napisał: > Oczywiście,że kombinuje. Wszyscy wszystko analizują, a niektórym (choćby i na tym forum) się wydaje,że tylko Tusk nie. Oczywiście, że to zimna kalkulacja, a przede wszystkim żądza władzy. Realnej. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Oczywiście, przecież w polityce liczy się REALNA 28.01.10, 11:37 władza! hrabia.mileyski napisał: > pultok napisał: > > Oczywiście,że kombinuje. > > Wszyscy wszystko analizują, a niektórym (choćby i na tym forum) się wydaje,że > tylko Tusk nie. > Oczywiście, że to zimna kalkulacja, a przede wszystkim żądza władzy. Realnej. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: kto pierwszy napisze... 28.01.10, 11:19 ayran napisał: > ... że stchórzył? > > (mój wpis się nie liczy) ... albo, że zakombinował :) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: kto pierwszy napisze... 28.01.10, 11:25 ayran napisał: > ... że stchórzył? > > (mój wpis się nie liczy) Nikt chyba nie napisze, bo uprzedzajac PiS_dogłowie zepsułem im całą zabawę za co usiłowali mnie zgnoić, ale im nie wyszło. Najpierw mnie podbijali, a potem płakali na forum o forum , ze zasmiecam forum forum.gazeta.pl/forum/w,28,106372883,106372883,Tusk_mowi_nie_kandyduje_Tusk_mowi_kandyduje_I_co_.html Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram Re: kto pierwszy napisze... 28.01.10, 11:27 Właśnie Hofman to ogłosił :) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 A Kurski właśnie obwieszcza,że Tusk jednak wystar- 28.01.10, 11:40 tuje! keram.keram napisał: > Właśnie Hofman to ogłosił :) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: kto pierwszy napisze... 28.01.10, 11:27 Adam Hofman jest oficjalnie pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
hawranekslonko Re: Tusk nie kandyduje:) 28.01.10, 11:17 Brawo. Decyzja rozsadna.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Tusk nie kandyduje:) 28.01.10, 11:20 Jestem pełna szacunku i uznania dla decyzji premiera. Ma ten Tusk klasę! Choć z drugiej strony, patrzeć jak LechKacz bierze lanie właśnie od Tuska byłoby bezcenne! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Tusk zrobił jak należy, a LechKacz i tak lanie ma 28.01.10, 11:23 jak w banku. damakier1 napisała: > Jestem pełna szacunku i uznania dla decyzji premiera. > Ma ten Tusk klasę! > > Choć z drugiej strony, patrzeć jak LechKacz bierze lanie właśnie > od Tuska byłoby bezcenne! Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Adam Hoffman z PiS już mówi o tchórzostwie 28.01.10, 11:29 o chowaniu się, o lęku przed straszliwymi konsekwencjami "afery hazardowej"... Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Gęsicka leci tym samym szymelkiem 28.01.10, 13:09 Ktoś ustalil szlakwort - albo Genialny Strateg osobiście, albo jego macherzy od krętactw Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Zawsze głos decydujący ma w PiS-ie prezes! 28.01.10, 13:13 kum.z.antalowki napisał: > Ktoś ustalil szlakwort - albo Genialny Strateg osobiście, albo jego macherzy od > krętactw Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Tusk zrobił jak należy, a LechKacz i tak lani 28.01.10, 11:30 wos9 napisała: > jak w banku No jasne, jasne... Ta moja uwaga o laniu LK świadczy tylko o tym, że ja nie mam aż takiej klasy, jak premier. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Tusk nie kandyduje:) 28.01.10, 11:27 Jaka klasę? Przecież to czyste wyrachowanie. No i dalej ten sam bałach. Rząd ma program, rząd ma srodki, rząd zna sposoby.. żeby Polskę popchnąc cywilizacyjnie. Chyba chciał powiedziec posunąc cywilizowanie? Kto to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Tusk nie kandyduje:) 28.01.10, 11:27 damakier1 napisała: > Jestem pełna szacunku i uznania dla decyzji premiera. > Ma ten Tusk klasę! > > Choć z drugiej strony, patrzeć jak LechKacz bierze lanie właśnie > od Tuska byłoby bezcenne! Po tym co pokazał w przerwach między łykendami na Helu dostanie lanie od każdego Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Pierwsza klasa ... 28.01.10, 11:44 damakier1 napisała: Ma ten Tusk klasę! ---> ... POdstawówki oczywiście. Czy zdoła przejść do drugiej? Za młody na prezydenta - tym bardziej za młody na premiera. Należy zapytać, kto dotąd nim kierował? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Pierwsza klasa ... 28.01.10, 11:50 normalnyczlowiek1 napisał: > Należy zapytać, kto > dotąd nim kierował? na pewno jakiś autorytet zastępczy, który go wyposażył w inteligencję zastępczą. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Pierwsza klasa ... 28.01.10, 13:55 nie wiesz? -Żydzi -Komuchy -Steinbach -oligarchowie -lobby rosyjskie -lobby hazardowe -układ i sieć -ci, którzy nie działają w interesie państwa polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Jest już pisi przekaz dnia na decyzję Tuska 28.01.10, 11:27 Ustami Hoffmana. Tusk nie kandyduje, bo jest umoczony w aferę hazardową Jestem dumnym przedstawicielem "warszawskiej hołoty". Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Ależ się PiS zagotował:))) 28.01.10, 11:33 Najpierw Hofmann dał czadu, a teraz Wypych dostał tak nerwowego słowotoku, że to aż zabawne:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Ależ się PiS zagotował:))) 28.01.10, 11:37 Zwracam uwagę - rzekł Wypych - że premier nie wskazał kandydata PO. W normalnej demokratycznej partii to prezes wskazuje kandydata i nikt inny nie ma w tej sprawie nic do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Ależ się PiS zagotował:))) 28.01.10, 11:41 A teraz specjalista od prawdy Jacek Kurski:) Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Ależ się PiS zagotował:))) 28.01.10, 11:50 wylogowany.pielegniarz napisał: > A teraz specjalista od prawdy Jacek Kurski:) Najbardziej mi się podoba, jak Kurski,który bierze bodajże 140 tysiaków za pierdzenie w brukselski stołek, zbolałym głosem mówi : "A ludzie żyją w nędzy!" Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Ależ się PiS zagotował:))) 28.01.10, 11:38 wylogowany.pielegniarz napisał: > Najpierw Hofmann dał czadu, a teraz Wypych dostał tak nerwowego słowotoku, że t > o > aż zabawne:))) Forumowe pisiorki nie mniej:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: A więc Tusk postawił przed sobą trudniejsze z 28.01.10, 12:06 Naprowadzę cię: bynajmniej nie o wygraną Tuska i jego partii tu chodzi... A z tym zadaniem to prawda. Tylko dla dobra kraju nie powinni za bardzo oponować przed wysadzeniem z siodła. Mogliby troszkę zejść z opcji propartyjnej na rzecz propaństwowej i przynajmniej na jakiś czas dać od siebie i swego skrajnego populizmu odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 I oddać władzę w skrzydełka PiS, prawda? 28.01.10, 12:59 hrabia.mileyski napisał: > Naprowadzę cię: bynajmniej nie o wygraną Tuska i jego partii tu chodzi... > > A z tym zadaniem to prawda. > Tylko dla dobra kraju nie powinni za bardzo oponować przed wysadzeniem z siodła > . Mogliby troszkę zejść z opcji propartyjnej na rzecz propaństwowej i przynajmn > iej na jakiś czas dać od siebie i swego skrajnego populizmu odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Jacek Kurski ma inną koncepcję.... 28.01.10, 11:41 ... Tusk wystartuje. Innymi słowy - boi się komisji, w związku z czym ogłosił, że nie wystartuje po to, żeby wystartować. (i przegrać z Lechem Kaczyńskim, rzecz jasna) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Tusk nie kandyduje:) 28.01.10, 11:47 wylogowany.pielegniarz napisał: > Dobry wybór. > Teraz tylko dobry kandydat. Jak to, najpierw wybór potem kandydat? cos tu nie gra ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran lista możliwości Tuska 28.01.10, 11:49 1. Stchórzyć przez mierzeniem się w bezpośrednich wyborach z Lechem Kaczyńskim (zwłaszcza biorąc pod uwagę perspektywę rychłej kompromitacji przed komisją - przecież ta Kempa, to z pewnością go zmiażdży!) 2. Stchórzyć przed problemami kraju (gospodarka, deficyt etc.) i uciec w prezydenturę. Tusk - jak odkrył Kurski - stchórzył zgodnie w wariantem 1.) po to, że gdyby jednak Kempa w łaskawości swojej jednak go nie rozdeptała, wrócić po cichu do wyborów prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: lista możliwości Tuska 28.01.10, 11:55 no przeciez każde dziecko już wie, że gdyby mu się noga w wyborach prezydenckich powinęła, to traci wszystko i właściwie jest wyautowany z realnej polityki. Zamieszanie w partii i walka wewnątrz niej, utrata kontroli nad nią, utrata realnej władza premiera - to tylko najważniejsze ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: lista możliwości Tuska 28.01.10, 11:58 Czy tezy swojej powyższej rewelacyjnej analizy byłeś łaskaw ogłosić wcześniej, czy teraz, po wystąpieniu Tuska, wystąpiła u ciebie pewność wsteczna? Jestem gotów przyjąć zakład, że to, co wie każde dziecko, ty wiesz od kilkunastu minut. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: lista możliwości Tuska 28.01.10, 12:10 ayran Nigdy nie zakładaj się zbyt pochopnie. To tak drobna rada na boku. I unikaj prostego przekładania swych fascynacji na rzeczywistość, bo nie przestaniesz błądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: lista możliwości Tuska 28.01.10, 12:15 Nie zachowuj się jak mentor, bo po raz kolejny możesz zostać przyłapany na łgarstwie. Potraktuj to jako konstruktywną propozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: lista możliwości Tuska 28.01.10, 12:21 ayran Mam jedyne i ostatnie pytanie, nim definitywnie skończę z tobą tę "rozmowę": chciałeś mnie obrazić? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: lista możliwości Tuska 28.01.10, 12:25 Gdybym chciał cię obrazić, z pewnością bym to zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: lista możliwości Tuska 28.01.10, 12:30 Ale nie jesteś w stanie ze swojej półki tego uczynić. Znów ta dziecięco-naiwna pewność. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 To po co było twoje pytanie, czy chciał, panie z 28.01.10, 13:05 wyższej półki? hrabia.mileyski napisał: > Ale nie jesteś w stanie ze swojej półki tego uczynić. > Znów ta dziecięco-naiwna pewność. > Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: To po co było twoje pytanie, czy chciał, pani 28.01.10, 13:19 wos9 Jeszcze raz cię naprowadzę, bo błądząc wkładasz w moją wypowiedź coś niewypowiedzianego. Nie napisałem "wyższej" - to twoja projekcja. Całkowicie mi wystarczy, że z całkiem innej. Coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: lista możliwości Tuska 28.01.10, 13:19 hrabia.mileyski napisał: > Ale nie jesteś w stanie ze swojej półki tego uczynić. > Znów ta dziecięco-naiwna pewność. Tu, na mojej półce, nie odczuwam żadnej potrzeby, żeby kogoś obrażać. Zresztą po co obrażać kogoś, kto sam się tak ośmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Jest jeszcze wyjście honorowe 28.01.10, 11:56 Przekazać swoich posłów do PiSu, oddać władzę Jarosławowi, pokajać się publicznie przed społeczeństwem za okres swoich rządów i poprzeć Lecha Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Nareszcie z czegoś się cieszysz! 28.01.10, 12:02 goldenwomen90 napisała: > Huuuuuuuura . Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Wiele razy pisałam,że opowiedziałabym się za Tus- 28.01.10, 13:10 kiem JEDYNIE wtedy, gdyby do wyboru pozostaliby tylko LechKacz i Tusk. Ale ty pamiętasz tylko to, co chcesz pamiętasz. Powiem więcej interesują cię tylko ci internauci, którzy podzielają twoje zdanie. goldenwomen90 napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
icek.goldberg Re: Nie grozi nam Tusk prezydent. 28.01.10, 12:08 goldenwomen90 napisała: > Huuuuuuuura . A dupa wołowa nie ma żadnych szans. Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuura Chuuuuuuuuuuuuuuuuuura Chuuuuuuuuuuuuuura Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen90 Nie grozi nam Tusk prezydent. 28.01.10, 12:12 Huuuuuuuuuuuuuuuuura!Ile wstydu mniej miec będzie Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda PiS i Lewica zgodne: "zdecydowała afera hazardowa" 28.01.10, 12:03 PiS i Lewica zgodne: "zdecydowała afera hazardowa", "stchórzył" - Zdecydowała afera hazardowa - zgodnie mówią politycy PiS i Lewicy o niekandydowaniu przez Donalda Tuska na prezydenta. - Nie chciał zderzyć się z opinią publiczną - mówi Bartosz Arłukowicz z Lewicy, a PiS ostrzej: "stchórzył". Nawet PSL zwraca uwagę, że Tusk "byłby łatwym celem ataków podczas kampanii i było to groźne dla sukcesu PO w wyborach parlamentarnych". wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7503362,PiS_i_Lewica_zgodne___zdecydowala_afera_hazardowa_.html To jest ta sama mentalność :) Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: PiS i Lewica zgodne: "zdecydowała afera hazar 28.01.10, 12:58 Pewnie chca zrobic wszystko aby powiedzial - nie chce ale muszę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Kempa dopytuje, a ja dopowiem: 28.01.10, 13:47 woda_woda napisała: > PiS i Lewica zgodne: "zdecydowała afera hazardowa", "stchórzył" [...] > To jest ta sama mentalność :) to jest kolejny przykład na to, że to jest ta sama mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Głupio gadają... 28.01.10, 15:01 woda_woda napisała: Re: PiS i Lewica zgodne: "zdecydowała afera hazar > To jest ta sama mentalność :) Raczej taka sama błędna taktyka... Argumenty Tuska są przekonujące, i polemizowanie z nimi nie przysporzy polemistom popularności. Powinni go byli pochwalić! :) Odpowiedz Link Zgłoś
super.zgred Czy Tusk zmieni zdanie, 28.01.10, 12:04 jeżeli Naród będzie Mu słał zbiorowe lamenty, że nie chce [chwilowo] pełnić funkcji prezydenta? PS Uważam, że podjął dobrą decyzję. Dojrzeje do tej [mimo wszystko] odpowiedzialnej fukcji. Oby tylko *wmiędzyczasie* nie spartolił czegoś jako premier... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Mam nadzieję, że nie. 28.01.10, 13:19 super.zgred napisał: > jeżeli Naród będzie Mu słał zbiorowe lamenty, że nie chce [chwilowo] > pełnić funkcji prezydenta? > > PS > Uważam, że podjął dobrą decyzję. Dojrzeje do tej [mimo wszystko] > odpowiedzialnej fukcji. Oby tylko *wmiędzyczasie* nie spartolił > czegoś jako premier... Odpowiedz Link Zgłoś
tot.2 Re: Tusk nie kandyduje:) 28.01.10, 12:09 Pędzący królik zdecydował-Tusku nie musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Tusk nie kandyduje:) 28.01.10, 12:50 I gdzie tu jest to nachalne marzenie Tuska ze musi byc preziem? Władza to premier.Ale oczywiscie juz nie bedzie leniem który chce miec dobra synekturkę prezydencką ale tchórzem który boi sie weciaka.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta I bardzo dobrze! :) 28.01.10, 14:57 wylogowany.pielegniarz napisał: Re: Tusk nie kandyduje:) > Dobry wybór. Dobra decyzja. Słowo 'wybór' niektórych konfuduje... ;) > Teraz tylko dobry kandydat. Szmaja, Szmaja, Szmaja! :) Odpowiedz Link Zgłoś