Dodaj do ulubionych

Nie chcę być walizką..............................

30.03.10, 23:07
Takie chamskie uczenie dobrych manier prezydenckiego ministra - a więc
pośrednio - i samego prezydenta to oczywiście oczywista zniewaga. Drzwi
samolotu zostały właśnie nieodwołalnie zatrzaśnięte, schodki odjeżdzają...

www.dziennik.pl/polityka/article578183/Jaruzelski_Nie_chce_byc_walizka.html
A tak swoją drogą. Dlaczego KAŻDE wydarzenie, wyjazd, impreza, zaproszenie, w
jakie wmiesza się Lech Kaczyński, MUSI powodować ogólnonarodową dyskusję,
zamieszanie i zawstydzenie? Czy ten facet nie może zrobić nic spokojnie, po
cichu, bez tsunami?
Obserwuj wątek
    • boblebowsky Po cichu... 30.03.10, 23:09
      to z pewnością słucha brata, jak trusia wtedy siedzi.
    • normalnyczlowiek1 Dlaczego ty tak usłużnie plujesz,jak ci ruscy każą 30.03.10, 23:15
      zaba_pelagia napisała: Dlaczego KAŻDE wydarzenie

---> Tańczysz i śpiewasz, jak ci zagrają ...
      • zaba_pelagia Re: Dlaczego ty tak usłużnie plujesz,jak ci ruscy 30.03.10, 23:19
        Ale stosuję płodozmian. Czasami każą mi Niemcy. I Bruksela.
    • szczepan.z.pszczyny Re: Nie chcę być walizką......................... 30.03.10, 23:18
      To nie Kaczynski sie wmieszal w te systuacje tylko Jaruzelski.
      Trudno od Jaruzelskiego oczekiwac przelozenia interesu kraju nad
      wlasny.
      • zaba_pelagia Re: Nie chcę być walizką......................... 30.03.10, 23:21
        Fakt. Kaczyńskiemu ciągle ktoś się wmiesza. A miało być tak miło, pałac, Hel,
        własny samolot, żadnej krytyki i tyle krzesełek, ile zapragnie - brat tak mówił.
        • snajper55 Re: Nie chcę być walizką......................... 31.03.10, 02:24
          zaba_pelagia napisała:

> Fakt. Kaczyńskiemu ciągle ktoś się wmiesza.

Jak nie Jaruzelski, to jakiś Irasiad mu się wmieszuje.

S.
      • boblebowsky Re: Nie chcę być walizką......................... 30.03.10, 23:24
        szczepan.z.pszczyny napisał:

> To nie Kaczynski sie wmieszal w te systuacje tylko Jaruzelski.
        > Trudno od Jaruzelskiego oczekiwac przelozenia interesu kraju nad
        > wlasny.

A w jaki to sposób się wmieszał?
        • szczepan.z.pszczyny Re: Nie chcę być walizką......................... 31.03.10, 02:50
          Nie wmieszal sie sam, ale zostal wmieszany. Niewykluczone ze Putin
          tak zaplanowal zeby Kaczynskiego postawic w glupiej sytuacji.
          • zaba_pelagia Re: Nie chcę być walizką......................... 31.03.10, 07:24
            Niewykluczone ze Putin
            tak zaplanowal zeby Kaczynskiego postawic w glupiej sytuacji.

Jak widać - mamy prezydenta przewidywalnego aż do bólu. Obce mocarstwa i
            straszliwi wrogowie świetnie wiedzą jak go podstępnie podejść, zbić z pantałyku,
            doprowadzić do łez i dys... wiadomo czego.
            A w rezultacie - zaprosić, ale mieć gwarancje, że się nie pojawi.
            • katarynka-5 Re: Nie chcę być walizką......................... 31.03.10, 08:58
              to co wywołuje wrzawę polityczną u nas , w krajach cywilizowanych dziwnym nie jest.
          • zoil44elwer Re: Nie chcę być walizką......................... 02.04.10, 19:37
            szczepan.z.pszczyny napisał:

> Nie wmieszal sie sam, ale zostal wmieszany. Niewykluczone ze Putin
            > tak zaplanowal zeby Kaczynskiego postawic w glupiej sytuacji.

Tak jak prezydent Obama zapraszając premiera Tuska ?
    • retronick Re: Nie chcę być walizką......................... 30.03.10, 23:30
      A odzywka, że jak będzie chciał to go zabierzemy jest taktowa ?
      Samolot jest rządowy i nie będzie rozporządzał miejscami jakiś doopek w
      wywiadzie telewizyjnym nawet, gdyby był ministrem prezydenta. Poza tym
      wszyscy chyba zapomnieli, że tym samolotem leci zaproszony Tusk. Prezydent
      musi więc Tuska uprzejmie poprosić i to na piśmie, ot co - a nie obiecywać za
      pośrednictwem mediów innym miejsca w samolocie.
    • elena4 Re: Nie chcę być walizką......................... 30.03.10, 23:34
      Hehehehe. A mówiłam, że skandal będzie za wszelka cene.
      Jak sie nie udało zamanipulowac Kaczorem, to rejwach zrobi generalissimus.
      Skandal muss sein!!!!!!!!!!
      • kum.z.antalowki Jeszcze do jesieni sie bedzie obciach za obciachem 31.03.10, 00:23
        Ale 23 grudnia definitywnie - fuck off, raus, won - czyli: pan będzie uprzejmy
        spadać w krzaki!

hehehehe
        • elena4 Re: Jeszcze do jesieni sie bedzie obciach za obci 31.03.10, 00:42
          Tyle, ze nawet tylko trochę uważny leming zauwazy w tej chwili, ze to są
          obciachy prowokowane na siłę. Biednie na siłę, bo bez maestrii zadnej. Na tyle
          bez maestrii, ze przy szyciu grubymi nicmi, ci co szyja mogą sie niebezpiecznie
          igiełką pokłuc.
          Wiem, wiem i spodziewam się bardzo burzliwej i emocjonalnej jesieni.
          Jako, że krzaków nie będzie zeby sie w nich ukryc ze wstydu, co poniektorzy
          zostaną na lodzie. A że jestem pokorniejsza niz ty, nie będę zawczasu wrzeszczec
          the winner is.
          • snajper55 Re: Jeszcze do jesieni sie bedzie obciach za obci 31.03.10, 02:26
            elena4 napisała:

> Tyle, ze nawet tylko trochę uważny leming zauwazy w tej chwili, ze to są
            > obciachy prowokowane na siłę.

Nie uważam, aby Stasiak prowokował na siłę. To jego naturalne zachowanie. Ten
            typ już tak ma.

S.
            • katarynka-5 Re: Jeszcze do jesieni sie bedzie obciach za obci 31.03.10, 06:30
              cała ta ekipa to jacyś -obcy pasażer nostromo
              Sięgnijmy wstecz -a to flagi do góry nogami , a to pomyłki w nazwiskach ,
              skandale wywoływane za granicą bo chłopy słabo znały języki obce , hołubiony
              Katyń - tak się rwali do obchodów kwietniowych w grudniu /pośmiertne awanse /,ze
              część oficerów zdegradowali .
              Kurcze ,książkę napisać - bestseller .
              • normalnyczlowiek1 Już na zawsze pozostaniesz na"poziomie"tuskowyjców 31.03.10, 10:30
                katarynka-5 napisała: a to flagi do góry nogami

---> co to uważają, że prezydent to taki ktoś, kto jest m.in. od mocowania flag
                na samochodach i od załączania żyrandoli ...
                • zaba_pelagia Re: Już na zawsze pozostaniesz na"poziomie"tuskow 31.03.10, 10:32
                  Jest też od dobierania sobie kompetentnych współpracowników.
                  Pracownicy świadczą o szefie. I odwrotnie.
                  • joannabarska Klasa Generała 31.03.10, 11:33
                    Generał swietnie przylożyl.I z jaka kulturą! Uczyc sie,
                    sredniowieczni panowie!
                    • nienormalnyczlek Re: Klasa Generała 31.03.10, 11:38
                      joannabarska napisała:

> Generał swietnie przylożyl.I z jaka kulturą! Uczyc sie,
                      > sredniowieczni panowie!

Panowie to w 39 do Londynu wyjechali. :)
                    • pulkownik.mietkowski Re: Klasa Generała 02.04.10, 19:35
                      Tow Jaruzelski znany byl z klasy. szczegolnie w przykladaniu zaplutym karlom
                      reakcji.
                      Pamietam jak razem pracowalismy w Informacji Wojskowej w 44 roku przed wielka
                      ofensywa na Berlin
                      Nazbieralo sie w pulku pelno barachla akowcow, winowcow czy nawet dwojkarzy. Tow
                      Jaruzelski nam ich wystawial dziesiatkami jako doswiadczony zwiadowca.

ale, tez nie poprzestawal na pracy wywiadowczej, nieraz wpadal do nas i lubil
                      przylozyc takiemu zaplutemu karlowi reakcji. nahajka szczegolnie dobrze pracowal
                      nad postawa ideeowa tych bandytow z AK i WInu.
    • donek_z_bagien Stary sparciały wór nie chce byc walizką? 31.03.10, 11:44
      Jeszcze dziadzisko POdskakuje.Ale co się dziwić,podziękujmy PO.
      • joannabarska Re: Stary sparciały wór nie chce byc walizką? 31.03.10, 12:58
        Donek,siedz dalej w tych bagnach, nie podskakuj,bo kultury nie masz
        nawet za grosz.Jak dozyjesz, moze i Ty bedziesz dziadziskiem,ale
        nikogo nie zainteresujesz swoimi bluzgami.
    • weszpolak Re: Drzwi samolotu nieodwołalnie zatrzaśnięte 31.03.10, 20:10
      Nonsens; za chwilę będzie pisemne zaproszenie z Pałacu, z którego Generał łaskawie skorzysta...

To tylko jedna z wielu gorzkich pigułek, które Kaczyńscy przełkną w najbliższych miesiącach - zapewne wcale nie największa...(Migalskiemu tematów na blogu nie zabraknie, oj, nie zabraknie ;)
      • zoil44elwer Re: Drzwi samolotu nieodwołalnie zatrzaśnięte 01.04.10, 04:04
        Porucznik W Jaruzelski był odważny w czasie wojny,ale czy teraz zaryzykuje lot z
        Kaczorem? Bo to ani przyjemne ani bezpieczne.
        • pulkownik.mietkowski towarzysz Jaruzelski byl bardzo odwazny 02.04.10, 19:30
          rowniez wtedy kiedy wystawial nam agentow dwojki, akowcow, winowcow co chcieli
          przeniknac w szeregi Ludowego Wojska polskiego.

setki nam wystawil takich zaplutych karlow reakcji, wladza ludowa zajela sie
          nimi - przed smiercia mieli okazje zrozumiec swoje bledy i wejsc na droge
          wspolpracy z obozem socjalizmu.

Towarzysz Jaruzelski pracujacy ofiarnie dla Informacji Wojskowej ma wielki wklad
          w zwyciestwo w II wojnie swiatowej - rozpoznal i zlikwidowal wielu agentow
          imperialistycznych w pulku. To jeden z najlepszych komunistycznych zwiadowcow w
          dziejach Informacji Wojskowej oraz Smiersza.
          • m.c.hrabia Re: towarzysz Jaruzelski byl bardzo odwazny 02.04.10, 19:36
            duchu pułkownika.mietkowskiego gratulujemy odwagi w walce z tym obrzydliwym
            jaruzelem ,wiemy wszyscy ,że wasza tow. odwaga i zapał w walce z tym diabłem
            spalił tylko dlatego ,że kałach wam się zaciął w najważniejszym momencie.
            • zoil44elwer Re: towarzysz Jaruzelski byl bardzo odwazny 02.04.10, 19:40
              Płk Mietek Moczar-Mietkowski "nadaje"z Londynu,tak jak kiedyś płk Światło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka