apodemus 15.04.10, 18:37 ...o zaniechanie sporów o miejsce pochówku. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7776268,Episkopat__Zaniechajcie_niepotrzebnych_sporow_o_miejsce.html Oczywiście, episkopat nie miał żadnego udziału w wywołaniu sporów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
porannakawa22 [...] 15.04.10, 18:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Episkopat apeluje... 15.04.10, 18:59 Dziwisz najnormalniej w świecie zgłupiał ulegając żądaniom Jarosława Kaczyńskiego ( jeśli jak donosi prasa, takie żądanie były ). Mówienie o bohaterskiej śmierci prezydenta Kaczyńskiego jest dużym nadużyciem. Lech Kaczyński zginął ( tak jak i zresztą pozostali członkowie tego nieszczęsnego lotu ) w niepotrzebnym wypadku lotniczym. Nie był żadnym bohaterem. Był może dobrym mężem swojej żony, był może ciepłym człowiekiem dla ludzi ze swojego belwederskiego dworu, prezydentem jednakże był kiepskim. Jako prezydentowi RP należy mu się godny pochówek, ale Wawel to bardzo gruba przesada. A tak przy okazji: "Tygodnik „Wprost” podał za dziennikiem ”Wriemia Nowostiej”, że potrzeba zorganizowania powtórnej ceremonii w Katyniu pojawiła się u polskiego prezydenta Lecha Kaczyńskiego po tym, gdy dowiedział się, że Donald Tusk przyjął zaproszenie Władimira Putina do wspólnego odwiedzenia Katynia. Służby musiały się sporo napracować, aby znaleźć wyjście z niezręcznej sytuacji, powstałej z powodu rywalizacji wewnątrz polskich elit politycznych. W efekcie w Warszawie postanowiono zorganizować podróże premiera i prezydenta w różne dni”. Odpowiedź na pytanie kto ponosi winę za śmierć prawie stu osób wydaje się być "oczywistą oczywistością". Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Episkopat apeluje... 15.04.10, 21:05 Odpowiedź na pytanie kto ponosi winę za śmierć prawie stu osób wydaje się być "oczywistą oczywistością". -wymusił zorganizowanie 2 uroczystości -spóźnił się na odlot -pilot pod potężną presją spóźnionych WAŻNYCH gości -pilot jako drugi pilot z lotu do Gruzji świadkiem presji na swojego kolegę oraz późniejszy szykan PiSdzielców (patrz sygnaturka) oraz losów (zmuszony do zwolnienia z pracy za porozumieniem stron) logika powyższych czynników wskazuje jednoznacznie, kto odpowiada za bezsensowną smierć 96 ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
slawoj8505 Re: Episkopat apeluje... 15.04.10, 18:41 Apel jest wyjątkową hipokryzją. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika wiedzą że kk za to zapłaci 15.04.10, 18:42 hierarcha kościelny pokazał własną pychę i pogardę dla ludzi. Dla interesu politycznego kościoła sprzedał miejsce w Katedrze Wawelskiej Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: wiedzą że kk za to zapłaci 15.04.10, 18:58 Tiaaaa, protestujacy to w znakomitej większości stali bywalcy kosciołów.... Nie osmieszaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: wiedzą że kk za to zapłaci 15.04.10, 19:03 kubala11 napisał: > Tiaaaa, protestujacy to w znakomitej większości stali bywalcy kosciołów.... > Nie osmieszaj się. znasz kogokolwiek z nich? społeczeństwo się laicyzuje, ta akcja Dziwisza kościołowi dodatkowo zaszkodzi, ucierpi autorytet kk i tak nadwątlony już przez afery pedofilskie i pazerność przy odzyskiwaniu gruntów Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: wiedzą że kk za to zapłaci 15.04.10, 19:07 republika.republika napisała: > > znasz kogokolwiek z nich? > Nie obrażaj mnie. Sądzisz, że mam znajomych wśród takiego motłochu? Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: wiedzą że kk za to zapłaci 15.04.10, 19:14 kubala11 napisał: > Nie obrażaj mnie. Sądzisz, że mam znajomych wśród takiego motłochu? Prawda o papierowym królu zabolała? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: wiedzą że kk za to zapłaci 15.04.10, 19:21 Pojecia nie mam do czego pijesz. Moze dla ciebie znaczenie mają słówka na papierkach trzymanych przez motłoch. Dla mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Dlaczego Episkopat kłamie? 15.04.10, 18:44 "- Trzeba uszanować podjętą decyzję, której zamysłem jest upamiętnienie wszystkich ofiar katastrofy" wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7776268.html Ta decyzja upamiętnia tylko 2 ofiary spośród 96. Dzieli ofiary na lepsze i gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Dlaczego Episkopat kłamie? 15.04.10, 20:55 buffalo_bill napisał: > Ta decyzja upamiętnia tylko 2 ofiary spośród 96. Dzieli ofiary > na lepsze i gorsze. w dodatku jedna z tych ofiar walnie przyczyniła sie do śmierci pozostałych... Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: Episkopat apeluje... 15.04.10, 18:44 Dziwne, że biskupi zauważyli teraz Polaków i nawet zwracają się bezpośrednio. Szkoda, że nie przedwczoraj:( Odpowiedz Link Zgłoś
jareal Re: Episkopat apeluje... 15.04.10, 18:52 A w temacie do kogo należy ta decyzja takie więcej niedomówienie. Należy uszanować podjętą decyzję.... Zapomnieli dodać : naszą i Kaczyńskiego. Żałośni hipokryci i krętacze. Autorytety moralne niech ich szlag. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa22 Re: Episkopat apeluje... 15.04.10, 18:55 jareal napisał: > A w temacie do kogo należy ta decyzja takie więcej niedomówienie. > Należy uszanować podjętą decyzję.... Zapomnieli dodać : > naszą i Kaczyńskiego. Żałośni hipokryci i krętacze. Autorytety moralne > niech ich szlag. Spokojnie. Byłam kiedyś w dyskotece w wielkim budynku z witrażami. W absydzie był bar i polewali piwo. Didżej - po schodkach na balkonie nad wielkim wejściem portalowym. Odpowiedz Link Zgłoś
pa3dlo_z_warszawy jeszcze trzeba przedłużyć żałobę bo brak terminów 15.04.10, 18:57 no bo jak już otworzyli Wawel (jeszcze Wawel, bo w niedługim czasie Kopiec Kaczyńskiego taką propozycję już złożyłem i czekam na pozytywne rozpatrzenie, ale sza, nikt nie powinien o tym wiedzieć) to się taka kolejka zrobiła Odpowiedz Link Zgłoś
karbat [...] 15.04.10, 19:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: jeszcze trzeba przedłużyć żałobę bo brak term 15.04.10, 20:47 Popieram! I pomnik w każdym mieście, że o ulicach "imienia", szkołach, przedszkolach, żłobkach, szpitalach, etc. nie wspomnę. :p Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Episkopat apeluje... 15.04.10, 19:22 episkopat mając szerokopasmowe łącze z tym na górze ,wie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Episkopat apeluje... 15.04.10, 20:38 ciągle to samo: owieczki, dajcie się skubać pokornie, cicho i bez beczenia Odpowiedz Link Zgłoś
filate-lista Ta organizacja straciła u mnie cały szacunek 15.04.10, 20:48 Właściwie resztki szacunku. Ale ciężkie czasy nadejdą, jak Ameryka weźmie się za wyjaśnianie pedofilii w tej organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Głódź po wojskowemy jak to G E N E R A Ł ;) 15.04.10, 20:53 ... "Roma locuta, causa finita", czyli "Rzym przemówił, sprawa jest już zakończona". Decyzja w sprawie miejsca pochówku należała do brata Pana Prezydenta - Jarosława Kaczyńskiego, jego córki Marty i matki Jadwigi oraz właśnie księdza kardynała Dziwisza. Podjęli decyzję i na tym koniec ... :p Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Głódź po wojskowemy jak to G E N E R A Ł ;) 15.04.10, 20:59 Rozumiem ,że największy wpływ miała Jadwiga. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Jacek Majchrowski 15.04.10, 21:03 Bo to też nie jest tak, jak niektóre media przedstawiają, że zwróciła się rodzina i ksiądz kardynał od razu powiedział, że tak, bo z tego, co wiem, rozmów z Jarosławem Kaczyńskim było kilka i dopiero chyba przy trzeciej czy czwartej rozmowie pan premier Kaczyński wyraził aprobatę do tego, by był to Wawel. Dokładnie o 17:30, wtedy ksiądz kardynał od razu po tej rozmowie do mnie zadzwonił, informując mnie o tym. Całość www.rmf24.pl/opinie/wywiady/kontrwywiad/news-majchrowski-protesty-zenujace-wsrod-organizatorow-sa,nId,272740 Przy okazji dowiadujemy o zaangazowaniu części PO w organizację "spontanicznych" protestów. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Episkopat apeluje... 15.04.10, 20:58 a ja apeluję zeby w przyszłości nie podejmować głupich decyzji.Jarek rozpoczął kampanię wyborczą umieszczeniem brata na Wawelu.będzie się na to powoływał. szkoda,że episkopat zaczyna mysleć post factum. Odpowiedz Link Zgłoś
retronick Jak sępy czyhające na łup ... 15.04.10, 21:07 ... jak pazerne hieny, bez wstydu i resztek przyzwoitości nie odpuszczą. --- ]:-> ◄ By to diabli wzięli ► ]:-> Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Jak sępy czyhające na łup ... 15.04.10, 21:23 Masz rację ,arogancja episkopatu przechodzi wszelkie granice. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Jak sępy czyhające na łup ... 15.04.10, 21:33 nie zapominajmy jednak o prawdziwym autorze pomysłu,który ma mu utorować drogę do prezydentury. Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Re: Jak sępy czyhające na łup ... 15.04.10, 22:30 taaak... kopię zapasową - uruchomić! Odpowiedz Link Zgłoś