silesius.monachijski2 16.05.10, 23:06 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7890152,Wybory_2010___Profesorowi_Bartoszewskiemu_nie_wolno.html Bartoszewski i Wajda to wstyd dla polskiego swiata kultury i nauki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mr.sajgon Re: Dobrze, ze Frasyniuk to powiedzial 16.05.10, 23:11 silesius.monachijski2 napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7890152,Wybory_2010___Profesorowi_Bartoszewskiemu_nie_wolno.html > > Bartoszewski i Wajda to wstyd dla polskiego swiata kultury i nauki To jest najwazniejsze - jest bardzo dużo agresji Jeszcze jeden taki wystep i bedzie pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Dobrze, ze Frasyniuk to powiedzial 16.05.10, 23:14 Nie mogę już słuchać tego salonu, który maniery ma faszystowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Ty się tak nie podniecaj bo tym samym wspierasz 16.05.10, 23:15 komitet poparcia Olechowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Silesius! 16.05.10, 23:23 A jak Kaczyński przemawiał językiem Goebelsa to ci nie przeszkadzało? Być może volksdojczom to nie przeszkadzało ale większość Polaków to odrzuciła. I nie chcą aby do tego powracać. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski2 asso1! Moze Ty odpowiesz za Bronka??? 16.05.10, 23:31 cogito.salon24.pl/182732,pytania-do-kandydata-komorowskiego-cz-1 asso1 napisał: > A jak Kaczyński przemawiał językiem Goebelsa to ci nie > przeszkadzało? Być może volksdojczom to nie przeszkadzało ale > większość Polaków to odrzuciła. I nie chcą aby do tego powracać. Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Re: asso1! Moze Ty odpowiesz za Bronka??? 16.05.10, 23:46 Po pierwsze-Bronek to nie jest mój kumpel ani Twój totumfacki. Po drugie - Marszałek Sejmu, pełniący obowiązki Prezydenta RP Bronisław Komorowski jest reprezentantem Rzeczypospolitej i na zadne gówniane insynuacje nie będzie odpowiadał. Także Twoje a może zwłaszcza Twoje, obywatelu z Monachium. Istnieje coś takiego jak godność tego Państwa i jego przedstawicieli ale ty tego nigdy nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski2 Ale te pytania sa logiczne i merytoryczne 16.05.10, 23:51 cogito.salon24.pl/182732,pytania-do-kandydata-komorowskiego-cz-1 A kandydat na urzad prezydenta RP ma problemy z przeszloscia; a co ze sprawa Szeremietiewa czy Siemilskiego?? Z kim z WSI dogadywal sie Bronek? asso1 napisał: > Po pierwsze-Bronek to nie jest mój kumpel ani Twój totumfacki. > Po drugie - Marszałek Sejmu, pełniący obowiązki Prezydenta RP > Bronisław Komorowski jest reprezentantem Rzeczypospolitej i na zadne > gówniane insynuacje nie będzie odpowiadał. Także Twoje a może > zwłaszcza Twoje, obywatelu z Monachium. Istnieje coś takiego jak > godność tego Państwa i jego przedstawicieli ale ty tego nigdy nie > zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Sam widzisz!Wstyd,by taki człowiek reprezentowałRP 17.05.10, 19:46 asso1 napisał: Po drugie - Marszałek Sejmu, pełniący obowiązki Prezydenta RP Bronisław Komorowski jest reprezentantem Rzeczypospolitej i na zadne gówniane insynuacje nie będzie odpowiadał. ---> Skoro Bronuś sam się w takie gówniane sytuacje wpakował, to jego zas..nym obowiązkiem jest z tego się wytłumaczyć. Nie wiesz o tym??? A co? Kota w worku wybierać z nie wiadomo jakiego nadania? > Po pierwsze-Bronek to nie jest mój kumpel ani Twój totumfacki. ---> Coś ty! Nigdy bym się nie zgodził, by taki ktoś został moim kumplem. Nie wiem gdzie mógłbym ze wstydu wtedy się schować. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: "normalny"! Duma oddzialu zamknietego! Do boj 17.05.10, 19:59 pisubek napisała: lojejku jejku co za giejzer yentelektu, ten pisubek !!!co za argumentacja!!! facet jak wysylasz sam naglowek, to napisz ,przynajmniej ntx <w tym naglowku, nie bede otwierac. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: asso1! Moze Ty odpowiesz za Bronka??? 17.05.10, 21:15 Ta godnośc powinna istniec ale twój przedstawiciel robi wszystko aby ten kraj i jego mieszkańców z godności obedrzec. Ze skory zreszta też. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski2 WSI Bronek wie, a nie powie! Jak przedszkolak! 17.05.10, 22:26 elena4.2 napisała: > Ta godnośc powinna istniec ale twój przedstawiciel robi wszystko aby ten kraj i > jego mieszkańców z godności obedrzec. Ze skory zreszta też. Odpowiedz Link Zgłoś
robietodlapolski Re: Jezykiem Goebelsa to sie posluguja elity PO 17.05.10, 17:13 Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Ty się tak nie podniecaj bo tym samym wspiera 16.05.10, 23:36 Mnie to nie dziwi - dla Niemców Frasyniuk jest z pewnością autorytetem. Jako kumpel Michnika chociażby. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Ty się tak nie podniecaj bo tym samym wspiera 16.05.10, 23:44 Dodatkowo jeszcze obrońca i pomocnik agentów jak tego TW "Musta" na przykład! Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Dobrze, ze Frasyniuk to powiedzial 16.05.10, 23:50 Taaa....Bartoszewski i Wajda to wstyd.... A czym TY jesteś? Goownem, skoro tak wartościowych ludzi nie doceniasz i uważasz za "wstyd". To CIEBIE nalezy się wstydzić, szwabski pomywaczu kufli po piwie na garnuszku Niemców. Po cholerę włazisz na POLSKIE FORUM i bruździsz, masz przyjemność? Satysfakcję? Poprawiasz sobie podłe samopoczucie? Rzygać się chce czytając twoje bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Silesius! 16.05.10, 23:57 Wyłącz sie! Etta2 podsumował cię ostatecznie. Idź spać i nie kompromituj się dalej. A tak generalnie - paszoł won!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Etta2"POdsumowała"dokładnie bartoszewskim językiem 17.05.10, 19:52 asso1 napisał: Etta2 podsumował cię ostatecznie. ---> Dlatego asso1: Idź spać i nie kompromituj się dalej. A tak generalnie - paszoł won!!!!! Do swoich! Odśpiewaj przed snem: Za rodinu za stalinu... Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie_nowy_nick Powiedział prawde! A Was od razu szczypi. 17.05.10, 20:01 normalnyczlowiek1 napisał: > asso1 napisał: Etta2 podsumował cię ostatecznie. > > ---> Dlatego asso1: Idź spać i nie kompromituj się dalej. A tak generalnie > - > paszoł won!!!!! Do swoich! Odśpiewaj przed snem: Za rodinu za stalinu... > Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A co ty wiesz..... 17.05.10, 00:04 silesius.monachijski2 napisał: > Bartoszewski i Wajda to wstyd dla polskiego swiata kultury i nauki .. o tym świecie? Z poziomu monachijskich knajp odwiedzanych przez sfrustrowanych byłych Polaków???? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski2 Znam takich jak ty 17.05.10, 00:20 co sie po monachijskich knajpach z jakimis Cygankami niemieckiego POchodzenia z Rumunii szlajaja; a o Polsce wiedza tyle, ile im Cyganka do ucha szepnie dr.krisk napisał: > silesius.monachijski2 napisał: > > > Bartoszewski i Wajda to wstyd dla polskiego swiata kultury i nauki > .. o tym świecie? Z poziomu monachijskich knajp odwiedzanych przez > sfrustrowanych byłych Polaków???? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 W Niemczech był już taki jeden, który wraz ze swą 17.05.10, 17:52 zgrają Cyganów, Żydów, ale także Polaków oraz przedstawicieli wielu innych narodowości uważał za podludzi. Dobrze byś się czuł w tamtych czasach. Nawet posiadając tylko zmywak. Postawiłbyś na nim jakąś Polkę. A tak - musisz zmywać sam! silesius.monachijski2 napisał: > co sie po monachijskich knajpach z jakimis Cygankami niemieckiego POchodzenia z > Rumunii szlajaja; a o Polsce wiedza tyle, ile im Cyganka do ucha szepnie > > dr.krisk napisał: > > > silesius.monachijski2 napisał: > > > > > Bartoszewski i Wajda to wstyd dla polskiego swiata kultury i nauki > > .. o tym świecie? Z poziomu monachijskich knajp odwiedzanych przez > > sfrustrowanych byłych Polaków???? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: panie doktor 17.05.10, 00:32 dr.krisk napisał: > silesius.monachijski2 napisał: > > > Bartoszewski i Wajda to wstyd dla polskiego swiata kultury i nauki > .. o tym świecie? Z poziomu monachijskich knajp odwiedzanych przez > sfrustrowanych byłych Polaków???? panie doktor, pan jestes jeden prawdziwny polak. w hameryce jeszcze czy juz w polsce? szklaneczki do wina u pana sciereczka dokladnie przetarte, a my biedne sfrustrowane bez tytulow doktorskich, odwiedzamy tylko knajpy, ja brukselskie nie monachijskie . byla polka jezdem,sfruzdrowana na ten dodatek, tak orzekl czlowiek z tytulem doktora. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Uderz w stół..... 17.05.10, 07:19 gini napisała: > byla polka jezdem,sfruzdrowana na ten dodatek, tak orzekl czlowiek z > tytulem doktora. A gdzie ja piszę, że jesteś sfrustrowana? Jeżeli jesteś - to twój wybór. Jeżeli (tak jak nasz uroczy silesius) łazisz po knajpach, w piwsku kwaśnym topiąc swoje frustracje, a potem wylewasz je na forum w Polsce - to też twój wybór. Nie znam ciebie, i nie o tobie pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski2 Re: Uderz w stół..... 17.05.10, 07:30 A co z ta Niemka z Rumunii (pardon: Cyganka), i calym tym Twoim towarzystwie?? dr.krisk napisał: > gini napisała: > > > byla polka jezdem,sfruzdrowana na ten dodatek, tak orzekl czlowiek > z > > tytulem doktora. > A gdzie ja piszę, że jesteś sfrustrowana? Jeżeli jesteś - to twój > wybór. Jeżeli (tak jak nasz uroczy silesius) łazisz po knajpach, w > piwsku kwaśnym topiąc swoje frustracje, a potem wylewasz je na forum > w Polsce - to też twój wybór. > Nie znam ciebie, i nie o tobie pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Uderz w stół..... 17.05.10, 09:29 dr.krisk napisał: > gini napisała: > > > byla polka jezdem,sfruzdrowana na ten dodatek, tak orzekl czlowiek > z > > tytulem doktora. > A gdzie ja piszę, że jesteś sfrustrowana? Jeżeli jesteś - to twój > wybór. Jeżeli (tak jak nasz uroczy silesius) łazisz po knajpach, w > piwsku kwaśnym topiąc swoje frustracje, a potem wylewasz je na forum > w Polsce - to też twój wybór. > Nie znam ciebie, i nie o tobie pisałem. ja pana znam bardzo dobrze, panie doktorze, pisal pan kiedys ze stanow, dzis nie wiem skad,. nie mogl pan doktor o mnie pisac pisal,nie bylo mnie wczesniej, tylko dlatego,ze ktos ma w nicku "monachium ", musi byc sfrustowanyi pic kwasne piwsko w knajpach.? kiedys pisal pan z USA, mozna by napisac podobnie o panu panie doktor, pijaczyna pijacy kwasne wino w snackach, amerykanskich ,wylewajacym swoje frustracje na polskim forum. czy gdy byl pan w USA, mozna pana bylo okreslic mianem "byly" polak? Mieszkam od lat w Belgii, jestem wg pana diagnozy panie doktor, "byla polka"? smieszny pan jestes panie doktor i napuszony, . pan polak prawdziwy,.smiechu warter. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Uderz w stół..... 17.05.10, 10:49 gini napisała: > ja pana znam bardzo dobrze, panie doktorze, pisal pan kiedys ze > stanow, dzis nie wiem skad,. Z Polski jak najbardziej - w Stanach byłem na kontrakcie. Bardzo lubię jeździć po świecie, a potem wracać do kraju. >tylko > dlatego,ze ktos ma w nicku "monachium ", musi byc sfrustowanyi pic > kwasne piwsko w knajpach.? Nie musi. Ale jest, czego dowodem sa jego liczne posty na tym forum. Nie lubię jak ktoś wypomina Tuskowi dziadka w Wehrmachcie, a sam dobrowolnie wyprowadził się z Polski. > mozna by napisac podobnie o panu panie > doktor, pijaczyna pijacy kwasne wino w snackach, amerykanskich > ,wylewajacym swoje frustracje na polskim forum. Nie można, albowiem w Stanach pijałem bourbona oraz whiskey. Co do pijaczyny - to może być. Niepotrzebnie się żołądkujesz, nie chodzi mi o ciebie, ale o ludzi pokroju silesiusa, którzy wyjechali z Polski a teraz udają oberpatriotów i pouczają nas, mieszkających w Polsce, jak powinniśmy żyć, i jakich wyborów powinniśmy dokonywać. Mam prostą zasadę: mądrz się w kraju, w którym płacisz podatki. Ja zawsze płaciłem podatki w Polsce, toteż tu się mądrzę. Gdybym nie płacił, tobym mądrzył się znacznie bardziej umiarkowanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski.2 "dochtor" krisk: a co z Niemka z Rumunii, Cyganka? 17.05.10, 12:53 dr.krisk napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Uderz w stół..... 17.05.10, 17:04 dr.krisk napisał: > gini napisała: > > > ja pana znam bardzo dobrze, panie doktorze, pisal pan kiedys ze > > stanow, dzis nie wiem skad,. > Z Polski jak najbardziej - w Stanach byłem na kontrakcie. Bardzo > lubię jeździć po świecie, a potem wracać do kraju. to,ze ktos nie mieszka w kraju, nie znaczy, ze tego kraju nie kocha panie doktor, vide ,Chopin czy Mickiewicz, kiepskie argumenty lub ich barak, pomyslec, ze mialam kiedys pana doktora za inteligentnego czlowieka. > >tylko > > dlatego,ze ktos ma w nicku "monachium ", musi byc sfrustowanyi pic > > kwasne piwsko w knajpach.?> Nie musi. Ale jest, czego dowodem sa jego liczne posty na tym forum. > Nie lubię jak ktoś wypomina Tuskowi dziadka w Wehrmachcie, a sam > dobrowolnie wyprowadził się z Polski. a co to ma do rzeczy, gdzie kto mieszka?skad pan wie czy wyprowadzil sie dobrowaolnie czy nie.wielu polakow zyje tu w Brukseli i na calym swiecie. zarabiaja na chleb, bo w polsce nie znalesli pracy, chca zapewnic gosdne zycie sobie swoim dzieciom. Nie cierpie tuska panie doktor, mieszkam w Brukseli, lubie kriek, od czasu do czasu w letnie wieczor, to zbrodnia?> > > mozna by napisac podobnie o panu panie > > doktor, pijaczyna pijacy kwasne wino w snackach, amerykanskich > > ,wylewajacym swoje frustracje na polskim forum. > Nie można, albowiem w Stanach pijałem bourbona oraz whiskey. Co do > pijaczyny - to może być. nie cierpie whysky, sam odor mnie odrzuca. > Niepotrzebnie się żołądkujesz, nie chodzi mi o ciebie, ale o ludzi > pokroju silesiusa, którzy wyjechali z Polski a teraz udają > oberpatriotów i pouczają nas, mieszkających w Polsce, jak powinniśmy > żyć, i jakich wyborów powinniśmy dokonywać. Ja sie nie zoladkuje, jestem polka i wypowiadam sie na polskim forum panie doktor, w polsce zostawilam kupe lat, w polsce mieszka moja rodzina, nie pouczam wypowiadam swoje zdanie tak jak pan panie dooktor. > Mam prostą zasadę: mądrz się w kraju, w którym płacisz podatki. Ja > zawsze płaciłem podatki w Polsce, toteż tu się mądrzę. Gdybym nie > płacił, tobym mądrzył się znacznie bardziej umiarkowanie :) > w polsce mieszka rowniez duzo zlodziei,bandytow oszustow roznego rodzaju, niektorzy nakradli dorobili sie fortun, wiec placa jakies marne grosiny, gdzie ja place czy ten z monachium nie wiesz, . Nie moge doktor sprawdzic skad piszesz, gdzie placisz podatki, a to co ty sam o sobie piszesz funta klakow nie warte. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Uderz w stół..... 17.05.10, 17:14 gini napisała: > to,ze ktos nie mieszka w kraju, nie znaczy, ze tego kraju nie > kocha panie doktor, A gdzie ja cos takiego napisałem? >> Nie moge doktor sprawdzic skad piszesz, gdzie placisz podatki, a to > co ty sam o sobie piszesz funta klakow nie warte. > Ja też muszę ci w te Bruksele wierzyć na słowo - i co z tego? A może piszesz z Kłaja? Chcesz - to mi wierz, nie - to nie. Moja tezę o podatkach podtrzymuję w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Uderz w stół..... 17.05.10, 17:21 dr.krisk napisał: >.> Moja tezę o podatkach podtrzymuję w całości. alez podtrzymuj sobie ja pan panie doktor do konca swiata . obraza pan wielu ludzi, ktorzy z roznych wzgledow mieszkaja za granica, za tym krajem tesknia, przychodza tu napisac co mysla, . To jest forum ,sa rozne opinie rozne poglady, panu sie marzy forum typu gomolkowskiego, gdzie kazdy krzyczalby, Komorowski, Komorowski, Krisk, krisk. Ci co byli za granicami w tamtych czasach to byly jakies zaplute karly reakcji. Taki Giedroyc Jerzy, mieszkal w paryzu we francji nie placil w polsce podatkow..... do nastepnego razu panie doktor placacy podatki w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Uderz w stół..... 17.05.10, 17:27 gini napisała: > Taki Giedroyc Jerzy, mieszkal w paryzu we francji nie placil w > polsce podatkow.....[/b] Nie płacił, i o sprawach Polski wypowiadał się oszczędnie i rozważnie. Wybór Tusk czy Komorowski jest naszą, wewnętrzną polska sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Uderz w stół..... 17.05.10, 17:40 dr.krisk napisał: > gini napisała: > > > Taki Giedroyc Jerzy, mieszkal w paryzu we francji nie placil w > > polsce podatkow.....[/b] > Nie płacił, i o sprawach Polski wypowiadał się oszczędnie i > rozważnie. alez wypowiadal sie duzo panie doktor> Wybór Tusk czy Komorowski jest naszą, wewnętrzną polska sprawą. A ja jestem polka prosze pana, czy sie panu podoba czy nie . Nie zmienil pan swojej chamskiej argumentacji od lat . dr.krisk 19.02.03, 22:19 zarchiwizowany Gość portalu: polishAM napisał(a): > Nieuk bez tytulu nie wiedzial, ze bez Francji nie byloby dzisiaj Stanow > Zjednoczonych. To taki sam argument jak fakt wyzwolenia Polski. A jakie to podstawy ma nasz uroczy Pan Szyneczka, aby Bartoszewskiego od nieuków wyzywać? Jak zwykle u P.Sz. , nadmierne spożywanie win tanich i niewykwintnych odbija się na jasności wnioskowania. Mam nadzieję, że nie na wyglądzie. Tak to jest z tymi wińskami w kartonach. Ani to dobre, ani mądre. A za Bartoszewskim P.Sz. nie mógłby nawet teczki nosić... KrisK Nie sadz pan panie doktor innych wg siebie . Bartoszewski taki sam profesor, jak pan i doktor . jezeli Bartoszewski jest profesorem to dokladne info prosze, link chyba swiatly doktor zrobic umie po tylu latach na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Uderz w stół..... 17.05.10, 18:55 gini napisała: > A ja jestem polka prosze pana, czy sie panu podoba czy nie . W ogóle mnie to nie interesuje, kim się czujesz. Ja ci się w twoje belgijskie sprawy nie wcinam. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Uderz w stół..... 17.05.10, 19:38 dr.krisk napisał: > gini napisała: > > > A ja jestem polka prosze pana, czy sie panu podoba czy nie . > W ogóle mnie to nie interesuje, kim się czujesz. Ja ci się w twoje > belgijskie sprawy nie wcinam. przed belgijskimi mam polskie, zostawilam w polsce iles tam zycia, pracowalam ja, pracowali moi rodzice. nie mowie o tych,czlonkach mojej rodziny ,ktorzy za polske zgineli. nie ty bedziesz mi zabranial pisac na polskim forum ty, ktory obrazasz polakow na co dzien od lat, obrazales polskie godlo,. masz zgryz nie wiesz kim jestem ,a ja cie zapamietalam dobrze, nic sie nie zmieniles mimo tych siedmiu lat doktor, czy znachor? nawet "argumenty" te same, mialki jestes i plytki wymysl cos nowego, jak umiesz myslec,w co watpie. oszolom ma wiecej rozumu od ciebie znachorze. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Serdecznie dziekuję.Kolejne odsłony wdeptywania 17.05.10, 20:04 gini napisała: Uderz w stół..... ---> przez Ciebie dr.kriska w ziemię, były ucztą dla ducha. Setnie się uśmiałem, patrząc jak: Przyszła kriska ma matiska! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: znachor krisk 17.05.10, 20:07 tuł naukowy profesor stopień naukowy doktora habilitowanego, znaczący dorobek, w tym przygotowanie tzw. książki profesorskiej oraz wypromowanie co najmniej dwóch doktorów (niekiedy - na uczelniach artystycznych i technicznych - wymagania te nie muszą być spełnione) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski2 My - monachijska inteligencja polonijna - popieram 17.05.10, 21:18 y J. Kaczynskiego Społeczny Komitet Poparcia Jarosława Kaczyńskiego w wyborach na Prezydenta RP Monachium, 10 maja 2010 „Bądźmy razem. Dla Polski. Polska jest najważniejsza.” (Jarosław Kaczyński, 26.04.2010) Wzorem inicjatyw w Kraju powołujemy w Monachium Społeczny Komitet Poparcia Jarosława Kaczyńskiego w wyborach na Prezydenta RP. Naszym zdaniem wybór Jarosława Kaczyńskiego na Prezydenta RP gwarantuje Polskę suwerenną, sprawiedliwą, bezpieczną, dbającą o swoją tożsamość, przy jednoczesnym otwarciu na inne kraje Europy i świata na zasadach pełnego partnerstwa i niezależności. 1. dr inż. Marcin Augustyniak, Regensburg 2. Andrzej Borowski, Monachium 3. mgr. inż. Irena Degenhardt, nauczyciel gimnazjalny, Monachium 4. mgr Józef Drewniok, Monachium 5. Andrzej Halemba, Monachium 6. Beata Halemba, Monachium 7. Barbara Klimkiewicz-Kobylińska, aktorka, b. pracownik Rozgłośni Polskiej RWE, Monachium 8. Jacek Kowalski, działacz emigracyjny, Koenigsbrunn 9. inż. Danuta Krajewska – b. pracownik Rozgłośni Polskiej RWE, Monachium 10. dr inż. Barbara Małoszewska, Monachium 11. prof. dr hab. inż. Piotr Małoszewski, pracownik naukowy, działacz polonijny, Monachium 12. Aleksander Menhard, żołnierz AK, powstaniec warszawski, b. redaktor Rozgłośni Polskiej RWE, Monachium 13. Władysław Minkiewicz, autor, b. redaktor Rozgłośni Polskiej RWE, Monachium 14. dypl. inż. Maciej Osiadły, Monachium 15. Grażyna Maria Pikuła, Monachium 16. dypl. inż. Alina Richter, Monachium 17. mgr Grażyna Sonnewend, Monachium 18. dr Jerzy Sonnewend, redaktor, Monachium 19. prof. Leszek Żądło, muzyk jazzowy, wykładowca na Konserwatoriach w Monachium i Wuerzburgu. 20. dr inż. Gabriela Zadrożna, Monachium 21. dr Jacek Zadrożny, lekarz, Monachium 22. Irmina Zembrzuska – żołnierz AK, powstaniec warszawski, b. pracownik Rozgłośni Polskiej RWE, Monachium 23. Bogdan Żurek - redaktor, działacz polonijny, Monachium 24. mgr Teresa Żurek – b. pracownik Radia Wolna Europa, Monachium Komitet jest strukturą otwartą. Akces przystąpienia do monachijskiego Społecznego Komitetu Poparcia Jarosława Kaczyńskiego w wyborach na Prezydenta RP prosimy kierować na adres: Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek My - monachijska inteligencja polonijna z azbestu 17.05.10, 21:34 popieramy Jarka czynem! Dzis wieczorem wymyjemy wiecej toalet i PiSuarow! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Dziękuję ci serdecznie :))) 17.05.10, 21:53 normalnyczlowiek1 napisał: > gini napisała: Uderz w stół..... > > ---> przez Ciebie dr.kriska w ziemię, ...że mi uzmysłowiłeś fakt wprasowania mnie w ziemię przez karzący obcas polonijnej mścicielki gini. Bo jakoś nie zauważyłem - przepraszam :))) Czuję się zmiażdżony i zdruzgotany. Jak ja to biedny przeżyje???? Teraz możesz pogalopować do najbliższej piwiarni świętować :))) Może nawet sam zapłacisz za swoje piwo? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Dziękuję ci serdecznie :))) 17.05.10, 22:06 dr.krisk napisał: > normalnyczlowiek1 napisał: > > > gini napisała: Uderz w stół..... > > > > ---> przez Ciebie dr.kriska w ziemię, > ...że mi uzmysłowiłeś fakt wprasowania mnie w ziemię przez karzący > obcas polonijnej mścicielki gini. Bo jakoś nie zauważyłem - > przepraszam :))) > Czuję się zmiażdżony i zdruzgotany. Jak ja to biedny przeżyje???? > > Teraz możesz pogalopować do najbliższej piwiarni świętować :))) Może > nawet sam zapłacisz za swoje piwo? Po co bedzie lecial do piwiarni?Otrworzy sobie szampana co go ma w lodowce schlodzonego. ty odmaszeruj wlej sobie smierdzacej whysky, mam nadzieje, ze cie stac jeszcze na whysky ,po zaplaceniu podatkow. utop zale . Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk :)))) 17.05.10, 21:48 gini napisała: > [b]masz zgryz nie wiesz kim jestem Nie chcę cię martwić, ale zupełnie mnie to nie obchodzi kim jesteś. Bez obrazy, rzecz jasna. ,> mialki jestes i plytki wymysl cos nowego, Zgadza się. Oprócz tego jestem cyniczny, pozbawiony zasad moralnych, mason i cyklista. Niczego nowego nie będe wymyślać, bo nie widzę takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: :)))) 17.05.10, 22:02 dr.krisk napisał: > gini napisała: > > > [b]masz zgryz nie wiesz kim jestem > Nie chcę cię martwić, ale zupełnie mnie to nie obchodzi kim jesteś. > Bez obrazy, rzecz jasna. jasna rzecz, ze bez obrazy,na znachorow sie nie obrazam > > ,> mialki jestes i plytki wymysl cos nowego, Zgadza się. Oprócz tego jestem cyniczny, pozbawiony zasad moralnych, > mason i cyklista. Niczego nowego nie będe wymyślać, bo nie widzę > takiej potrzeby. zaraz do masonow bys sie chcial dostac, znachorow nie przyjmuja, cyklista mozesz sobie byc ,nic nie mam do cyklistow,pod warunkiem, ze na mnie nie wjezdzaja. mialki plytki wystarczy . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski2 Cos przeoczylem?? Tusk tez starztuje?? 17.05.10, 21:10 dr.krisk napisał: > gini napisała: > > > Taki Giedroyc Jerzy, mieszkal w paryzu we francji nie placil w > > polsce podatkow.....[/b] > Nie płacił, i o sprawach Polski wypowiadał się oszczędnie i > rozważnie. > Wybór Tusk czy Komorowski jest naszą, wewnętrzną polska sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
mao111 Re: A co ty wiesz..... 17.05.10, 10:54 Mylisz się. Silesius nie gada z żadnymi sfrustrowanym Polakami, on popija kawę z Kohlerem rozmawiając o stosunkach polsko-niemieckich… spytaj go. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A jak już Koehler odejdzie od jego stolika.... 17.05.10, 11:06 .. to przychodzą białę myszki i uparcie włażą silesiusowi na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Dobrze, ze Frasyniuk to powiedzial 17.05.10, 01:18 U człowieka szare komórki rozwijają się do 20 roku życia a porem ulegają stopniowej degradacji.Więc w wieku 87 lat pozostają już tylko resztki. Odpowiedz Link Zgłoś
szmul.bender Re: Dobrze, ze Frasyniuk to powiedzial 17.05.10, 04:45 silesius.monachijski2 napisał: > Bartoszewski i Wajda to wstyd dla polskiego swiata kultury i nauki A skad wiesz ? Nie odnosze wrazenia zebys nalezal do swiata kultury i nauki Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Dobrze, ze Frasyniuk to powiedzial 17.05.10, 04:52 Należeć do świata"kultury gdzie są Polański,Piesiewicz\,Wajda....?NIE,DZIĘKUJĘ!! Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie_nowy_nick "To agent GRU" powiedził hodowca zwierząt futerko 17.05.10, 07:36 ych, dowodząc tym samym że Kaczynski faktycznie powinien na hodowli skończyć swoja karierię. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: "To agent GRU" powiedził hodowca zwierząt fut 17.05.10, 11:09 A Bartoszewski hoduje swoje chore fobie. Odpowiedz Link Zgłoś
szmul.bender Re: Dobrze, ze Frasyniuk to powiedzial 17.05.10, 14:34 zoil44elwer napisał: > Należeć do świata"kultury gdzie są Polański,Piesiewicz\,Wajda....? NIE,DZIĘKUJĘ! > ! Swiat kultury gdzie sa Frackowiak, Pietrzak, Wolski i Rymkiewicz oraz serial "Plebania" - powinien ci wystarczyc Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Dobrze, ze Frasyniuk to powiedzial 17.05.10, 14:42 chyba z kulturą i sztuką należy ich wiązać,bo jak się widzi takie sztuki,to ciężko zachować kulturę Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 A co ty myślisz,że "świat kultury" istnieje sam? 17.05.10, 20:26 szmul.bender napisał: Nie odnosze wrazenia zebys nalezal do swiata kultury i nauki ---> Nie wiesz, że "ludzie kultury" nie istnieją bez tej drugiej strony, czyli odbiorców? A ogólnie, to wielkim nadużyciem - i to nie tylko intelektualnym - jest nazywanie tego zgromadzonego w Pałacu na Wodzie tłumu, światem kultury i nauki! Co najwyżej można powiedzieć, że są to ludzie, którzy zabiegali, by w tym świecie się znaleźć, ale nie sprostali ... ani wyzwaniom, ani oczekiwaniom. Było też tam wielu takich, którzy znaleźli się w tym świecie chyba przez przypadek, bo przynosili mu tylko wstyd, nie jeden raz! Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Dobrze,ze Frasyniuk powiedzial. Ale jeszcze lepiej 17.05.10, 17:16 że powiedzieli Wajda i Bartoszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Bardzo dobrze powiedział. 17.05.10, 17:57 Moze i niespecjalnie mi z nim po drodze ale to porządny chłop z poważnym podejsciem do polityki. Szkoda, ze takich ludzi nie jest zbyt wielu niestety. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie_nowy_nick No bo nie ma merytorycznego sporu! 17.05.10, 19:15 gdy protestowaliśmy pochówkowi Lecha Kaczyńskiego na Wawelu, Dziwisz i Kiczyński powiedzieli nam "odpierdolcie się" RODZINA I JA decydujemy kto leży na Wawelu a anie WY! No to jak można merytorycznie dyskutować z Kaczyńskim? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski2 Monachium za Kaczynskim!! 17.05.10, 21:23 Społeczny Komitet Poparcia Jarosława Kaczyńskiego w wyborach na Prezydenta RP Monachium, 10 maja 2010 „Bądźmy razem. Dla Polski. Polska jest najważniejsza.” (Jarosław Kaczyński, 26.04.2010) Wzorem inicjatyw w Kraju powołujemy w Monachium Społeczny Komitet Poparcia Jarosława Kaczyńskiego w wyborach na Prezydenta RP. Naszym zdaniem wybór Jarosława Kaczyńskiego na Prezydenta RP gwarantuje Polskę suwerenną, sprawiedliwą, bezpieczną, dbającą o swoją tożsamość, przy jednoczesnym otwarciu na inne kraje Europy i świata na zasadach pełnego partnerstwa i niezależności. 1. dr inż. Marcin Augustyniak, Regensburg 2. Andrzej Borowski, Monachium 3. mgr. inż. Irena Degenhardt, nauczyciel gimnazjalny, Monachium 4. mgr Józef Drewniok, Monachium 5. Andrzej Halemba, Monachium 6. Beata Halemba, Monachium 7. Barbara Klimkiewicz-Kobylińska, aktorka, b. pracownik Rozgłośni Polskiej RWE, Monachium 8. Jacek Kowalski, działacz emigracyjny, Koenigsbrunn 9. inż. Danuta Krajewska – b. pracownik Rozgłośni Polskiej RWE, Monachium 10. dr inż. Barbara Małoszewska, Monachium 11. prof. dr hab. inż. Piotr Małoszewski, pracownik naukowy, działacz polonijny, Monachium 12. Aleksander Menhard, żołnierz AK, powstaniec warszawski, b. redaktor Rozgłośni Polskiej RWE, Monachium 13. Władysław Minkiewicz, autor, b. redaktor Rozgłośni Polskiej RWE, Monachium 14. dypl. inż. Maciej Osiadły, Monachium 15. Grażyna Maria Pikuła, Monachium 16. dypl. inż. Alina Richter, Monachium 17. mgr Grażyna Sonnewend, Monachium 18. dr Jerzy Sonnewend, redaktor, Monachium 19. prof. Leszek Żądło, muzyk jazzowy, wykładowca na Konserwatoriach w Monachium i Wuerzburgu. 20. dr inż. Gabriela Zadrożna, Monachium 21. dr Jacek Zadrożny, lekarz, Monachium 22. Irmina Zembrzuska – żołnierz AK, powstaniec warszawski, b. pracownik Rozgłośni Polskiej RWE, Monachium 23. Bogdan Żurek - redaktor, działacz polonijny, Monachium 24. mgr Teresa Żurek – b. pracownik Radia Wolna Europa, Monachium Komitet jest strukturą otwartą. Akces przystąpienia do monachijskiego Społecznego Komitetu Poparcia Jarosława Kaczyńskiego w wyborach na Prezydenta RP prosimy kierować na adres: Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Re: Monachium za Kaczynskim!! Z Adolfem na czele! 17.05.10, 21:33 W koncu przyznaliscie sie, kto wam placi silek! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Monachium za Kaczynskim!! Z Adolfem na czele! 17.05.10, 21:37 pisubek napisała: > W koncu przyznaliscie sie, kto wam placi silek! pisubek ,ciesze sie, ze wystukales zdanie w poscie . o ktorego adolfa ci chodzi? O hitlera? On juz nie zyje, biedaku. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski2 Gini: pisubekowi tego na POgadance 17.05.10, 21:40 przedwyborczej nie POwiedzieli; albo nie doslyszal gini napisała: > pisubek napisała: > > > W koncu przyznaliscie sie, kto wam placi silek! > > pisubek ,ciesze sie, ze wystukales zdanie w poscie . > o ktorego adolfa ci chodzi? > O hitlera? > On juz nie zyje, biedaku. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Monachium za Kaczynskim!! Z Adolfem na czele! 17.05.10, 22:34 pisubek napisała: > W koncu przyznaliscie sie, kto wam placi silek! pisubek widze znow adolfa w naglowku, adolf placi? Napisz ,ktory w koncu. przeniose sie do Monochium w Brukseli zadnych adolfow, co zasilki daja. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Gini! Wasza wypowiedz swiadczy o waszym obledzie. 17.05.10, 23:40 Modus vivendi tego stowarzyszenia jest taki sam jak Adolfa. Jezeli takiej prymitywnej dosc wypowiedzi nie rozumiecie, to wracajcie do szkoly podstawowej! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Całe Monachium? 17.05.10, 21:54 Bo ja doliczyłem się 24 nazwisk. To sie nazywa "wishful thinking"..... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski2 Ty nie; ty za cyganeria rumunska 17.05.10, 22:28 dr.krisk napisał: > Bo ja doliczyłem się 24 nazwisk. To sie nazywa "wishful > thinking"..... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Joseph, daj spokój....... 17.05.10, 22:44 Zamiast stręczyć, weź sie do jakiejś uczciwej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś