jola.iza1 02.06.10, 21:28 Do kokpitu można tylko przez salonkę prezydencką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kriss_7ban :) luzik był w kokpicie ... 02.06.10, 21:39 ... luzik na maxa ... lecieli chłopczyki na piknik ... tylko się jeden ... ŚCIŚNIENIOWAŁ ... i postanowił wylądować ... i wylądował ... niektórzy tu na Gazeta Forum sugerują ... że szkoda, że nie było ich dwóch .... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: :) luzik był w kokpicie ... 02.06.10, 21:50 kriss_7ban napisała: > niektórzy tu na Gazeta Forum sugerują ... > że szkoda, że nie było ich dwóch .... Mnie to rybka, mnie zastanawia coś innego. Wszyscy gdybają, rozmyślają, trajektorię analizują. Nikt nie pokazał gdzie salonka, gdzie kokpit, gdzie reszta pasażerów. Więcej zapytam/ a co mi tam/ , nie nie zapytam:( Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_7ban ... a pytaj ... jeszcze PIS nie wsadza ... 02.06.10, 21:59 na Białołękę ... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Trzeba uświadomić ! 02.06.10, 22:01 No to : www.youtube.com/watch?v=xSLz4730MAM&feature=player_embedded Teraz dyskutujcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Trzeba uświadomić ! 02.06.10, 22:07 Tu jest poważny problem. Do kogo zwracał się Błasik ze swoimi objaśnieniami dotyczącymi lądowania za wszelką cenę? On siedział przy otwartych drzwiach. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena2010 Re: Trzeba uświadomić ! 02.06.10, 22:11 no jak to do kogo??? do kota prezydenta..:) proste jak drut...prezydent powiedział-ze wylądować TRZA i basta..wiec ten durny pilot wbrew wszystkiemu to zrobił... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Trzeba uświadomić ! 02.06.10, 22:16 haen1950 napisał: > Tu jest poważny problem. Do kogo zwracał się Błasik ze swoimi > objaśnieniami dotyczącymi lądowania za wszelką cenę? > > On siedział przy otwartych drzwiach. Mało ważne do kogo, jak dotarli i generał i dyrektor? Niezauważeni?? Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 00:10 a jaki masz dowod ze byly naciski ? juz sama obecnosc d-cy lotnictwa i Prezydenta byla presja -prawda ? ale ta presja mogla spowodowac wieksza mobilizacje i skupienie na wykonywanie swojej pracy przez pilotow prawda ? i mozna by tak w nieskonczonosc ... bo tylko na tyle was stac wyksztalciuchy i pozyteczni idioci z pokolenia ktore od 25 lat nie ma na maturze matematyki i jakiekolwiek skladne i poukladane systemy myslenia sa wam kompletnie obce , wręcz niewyobrazalnie nie znane. dowod - tysiace razy powtarzany nonses ze Prezydent nalegal -.. bo musial nalegac, piloci nie douczeni bo ... tak .. a prawie zaden z was nie probuje tlumaczyc faktu ze samolot nagle opadl wrecz zlecial na dol z szybkoscia dwa i pol razy wieksza od normalnej, ze rozbil sie o 1100 m od poczatku pasa startowego i 160 m w bok od osi ladowania na pasie - przeciez to oczywista oczywistosc ze byl zle naprowadzany i musial wystapic defekt techniczny / silnik lub uklad sterowniczy/ - teraz zastanawiajcie sie lepiej dlaczego ruscy opozniaja przekazanie / o ile wogole to zrobia/ czarnych skrzynek Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 00:36 sas125 napisał: > a jaki masz dowod ze byly naciski ?... Ja przepraszam, serio przepraszam, jeżeli gdzieś w moich wpisach wyczytałeś, " że były naciski". Ja tylko chciałam pokazać jak wyglądał samolot, kto gdzie siedział, jak się mógł przemieszczać i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 16:12 Do kogo zwracał się Błasik ze swoimi > objaśnieniami dotyczącymi lądowania za wszelką cenę? napisalas -za wszelka cenę - rozumiem ze gen . nie wywieral naciskow tylko cos tam szepnal \mimochodem > Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_7ban ... nie zauważasz,... 03.06.10, 22:20 że nagłe opadanie 10 m/s podnosi jaja w rejon mózgu ... a nie ma żadnej podobnej reakcji ... chłopczyki lecieli we mgle, na autopilocie i na radiowysokościomierzu a nie na barometrycznym ... i stąd ta kupa ... ale nikt nie chce tego powiedzieć głośno ... Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_7ban drzwi są od tego ... 02.06.10, 22:16 ... żeby były zamknięte ... Niektóre "formacje", pojęcia z zakresu wychowania przedszkolnego, zrozumiały 10 kwietnia ... sorki, 1 czerwca ... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: drzwi są od tego ... 03.06.10, 00:08 kriss_7ban napisała: > ... żeby były zamknięte ... > Niektóre "formacje", pojęcia z zakresu wychowania przedszkolnego, > zrozumiały 10 kwietnia ... > > sorki, > > 1 czerwca ... Ewentualnie otwarte?? Formacje mi rybką Samolot, kokpit i trasa wędrówki niekoniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_7ban Jola.Iza ... 03.06.10, 00:30 a tak zasadniczo ... to jakie pytanie zadajesz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Jola.Iza ... 03.06.10, 00:40 Żadne pytanie, ot tak mi przyszło do głowy, takiej babskiej : jak sprzątam , to chce wiedzieć jaki jest układ pomieszczeń:) A tu dziennikarze i reszta hien sprząta , mało ważne co:( Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: no i? 03.06.10, 00:32 Sam wyciągnij wnioski, ja tylko podrzuciłam:) Jak się kto uprze, to w każdą stronę insynuacje potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: no i? 03.06.10, 00:37 Znaczy co...? Kaczor robił za biletera i decydował kto ma wejść do kokpitu...?? W wojsku to normalka, że koledzy wchodza do pilotów i drzwi sie nie zamyka! Wyobraź sobie, że Obama albo Putin ma zamknięte drzwi do swoich pilotów... UŚWIADOMIĆ, to najpierw trzeba sie samej, później robic bzdurne wrzutki... Wypadek odbije sie jeszcze czkawką dla tej udającej rząd bandy! I to nie wcale dlatego, że zrobili jakiś bzdurny zamach, tylko za to jak sie zachowali później... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: no i? 03.06.10, 00:47 Nie wiem, ja tylko pokazuję, w tej sytuacji jakbyś poszedł do kokpitu? Poprosił o bilet?? Tak bezpolitycznie sobie wyobraź, no jakim cudem z trzeciej salonki do kokpitu?? Ja nic nie sugeruję bardzie333, ja tylko pokazałam wnętrze samolotu, sam wyciągnij wnioski, jeśli masz taką potrzebę, ja nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: no i? 03.06.10, 00:56 On udaje że nie kuma.Nikt nieproszony nie mógl pójsć do pilotów bo przez salonke trzeba przejść.Salonka prezydencka to nie pastwisko po którym chodzi sobie kto chce. Odpowiedz Link Zgłoś
blind_as_a_bat Re: no i? 03.06.10, 01:11 Czyżby Bard był typowym "internautą" Jarka K.? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: no i? 03.06.10, 01:21 blind_as_a_bat napisał: > Czyżby Bard był typowym "internautą" Jarka K.? :)) Netoperku?? A jak Ty myślisz?? Dałoby radę wlecieć radiolokacyjnie?:) Dlaczego wszyscy milczą o samolocie i salonkach nie potrafię Zczumać:) Odpowiedz Link Zgłoś
blind_as_a_bat Re: no i? 03.06.10, 01:49 Najtrudniej zobaczyć i zrozumieć najprostsze. Droga prosta i jedyna => przez salonkę. Nie da się inaczej. Amfilada. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: no i? 03.06.10, 01:00 bo sie nudził, bo chciał przypomniec sobie czasy gdy on sam latal na tutce, bo chciał sobie pożartowac ze swoimi byłymi kolegami, można znaleźć tysiąc powodów... no ale polazł tam pół godziny przed lądowaniem i jakieś 400 kilometrów przed pasem bo wiedział, że nasi dzielni junacy będa chcieli lecieć w Maskwu, za co Kaczor kazałby im od razu iść pieszo do Warszawy z powrotem, więc będąc bardziej doświadczonym i obytym z małym furiatem, poszedł by zablokować ster w pozycji "down"... wśród pilotów to normalne, że mimo stopni wojskowych, panują luźne układy i generał może byc na ty z kapitanem, bo lotnictwo łączy... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: no i? 03.06.10, 01:11 bardzie333 Ale kto?? Odpowiem Ci tak: nie ucz ojca dzieci robić?? Ja nie pytam o nic, ja tylko zwracam uwagę, na samolot www.youtube.com/watch?v=xSLz4730MAM&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: no i? 03.06.10, 01:19 I kazdy sobie do tej salonki chodzil kiedy chcial ,bo tam bufet najlepiej zaopatrzony w ....malpki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: no i? 03.06.10, 01:23 nudna jestes... teraz rozumiem, że Kaczor wystepował w roli cerbera, albo bramkarza i ludzie bali sie koło niego przechodzić... spytam sie jeszcze raz... NO I CO Z TEGO, że generał przechodził przez salonke? czasami wydaje mi sie, że fani tej afery "naciskowej" żyją na jakimś księżycu w wyalienowaniu od normalności... Kaczor pewnie potajemnie generałowi przekazał nóż, albo pistolecik (z którego chciał zastrzelic Tuska) i ten wlazł do kabiny, przystawił nagana do głowy pilota i kazał walnąć w drzewo... pasuje...? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: no i? 03.06.10, 01:35 Odpowiadam: Generała sam wpisałeś, ja tylko samolot Skoro wywołałeś, mam żal do dziennikarzy:( Nic o Lechu Kaczyńskim, ani o Prezydencie RP nie napisałam, zatem?? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: no i? 03.06.10, 11:17 > W wojsku to normalka, że koledzy wchodza do pilotów i drzwi sie nie zamyka! Normalka, ale czy normalne i w zgodzie z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 08:25 beholder.salon24.pl/189628,blasik-w-kabinie-czy-raczej-przez-interkom Całkiem istotne spostrzeżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 11:13 Nic z tego Eleno, ten numer nie przejdzie:( www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100423/KRAJSWIAT/382679746 www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100417/KRAJ/681480241 Ostatnie trumny to te, które wbiły się w ziemię i te które wyleciały w powietrze po przełamaniu kadłuba, przykro, ale to nie salonik numer3:( Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 11:40 Ja ci pokazuję prawdopodobną interpretację oficjalnego dokumentu sporządzonego na podstawie nagrań ze skrzynekhehehe, a ty mnie zagadujesz tym, które trumny przyjechały ostatnie? A co to ma do rzeczy? Widziałaś zawartośc trumien? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 11:45 Ty mi tylko prawdopodobną, ja ci tylko technicznie. Wiara czyni cuda, ale praw fizyki nie zmieni:) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 12:27 Ale co ty mi pokazujesz technicznie? Na podstawie niepewnych danych starasz sie ukuc tendencyjną hipotezę. To twoje to jest wiara, moje to pragmatyzm. Ty wierzysz, w wine pilotow i prezydenta, ja żądam na to dowodow. I przy okazji pokazuje ci slabośc twojej teorii za pomocą twojego wlasnego dowodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 11:23 Nooo, zastanawiam się, co jest gorsze: czy obecność Błasika w kabinie, czy jego próba sterowania samolotem przez interkom. Poza tym, według pisiąt stenogramy są przecież NIEWIARYGODNE i na pewno SFAŁSZOWANE, ale nie powstrzymuje to ich przed analizowaniem ich i chwytania się każdego słówka, co przynajmniej troszeczkę mogłoby przesłonić fakt, że kabinę pilotów zamieniono sobie w dworcową poczekalnię. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 11:48 Nie zastanawiaj się, kokpit wbił się w ziemię, Rosjanie znaleźli tyle ciał w kokpicie ile znaleźli. Niekoniecznie trzeba Rosjan kochać, ale robić z nich idiotów?? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 11:51 Ja nie wiem czy są sfałszowane i jak są sfałszowane, bonie mam oryginału aby to porównac. Na razie cały bąk polega na rozpuszczeniu pogłoski, ze ktoś widział w kokpicie, któregpo doszukac się nie można w szczątkach samolotu, jakieś ciała dodatkowe, które rozpoznał mimo, ze z Moskwy dotarły do nas same szczątki. jeśli te dezinformacyjne bajki mają byc podstawą waszych spekulacji, to dajcie sobie siana. Szukanie na siłę bata na Prezydenta przez was przypomina mi kawał o wciskaniu arbuza w dooopę. Po prostu sie nie da. A facet z linku dobrze zauwazył. Po co pilot zwracając sie do rzekomo będącego w kabinie pilotów zwierzchnika, zaczyna zdanie od kabina?, skoro ma go nad głową? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 11:53 Wielu osób nie dało się rozpoznać. Udajesz, że o tym nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 12:35 Wierzę, i co z tego? Nikt nie wie jak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 12:00 elena4.2 napisała: > Ja nie wiem czy są sfałszowane i jak są sfałszowane, bonie mam oryginału ab > y > to porównac. > Na razie cały bąk polega na rozpuszczeniu pogłoski, ze ktoś widział w kokpicie,.... DurnaŚ, czy udajesz?? Wiesz co to materiał genetyczny?? Szczątki są tu najmniej ważną sprawą:( Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 12:40 hehehe. To na czym ty sie własciwie opierasz? Na zeznaniach rzekomego świadka ktory w kokpicie umial rozpoznac material genetyczny i policzyc do ilu osob należał i na niepotwierdzonym stenogramie? Bo o ile wiem, zadne badania w Polsce nie były robione i Bóg wie kto jest w tych trumnach pochowany. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 12:43 > Bo o ile wiem, zadne badania w Polsce nie były robione i Bóg wie kto jest w tyc > h > trumnach pochowany. No to niewiele wiesz, w takim razie. Szczątki ofiar były składane do trumien zaraz po tym, jak zostały one zidentyfikowane przez swoje rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 12:50 A to co przybyło po pogrzebach, to przez klonowanie materiału genetycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 12:54 Naprawdę myślałaś, że wszystkie fragmenty ciał zostaną zebrane w ciągu tygodnia? :( Sam samolot mógł rozpaść się na milion kawałków. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 13:19 Myślalam. Myslałam, ze będzie komisja międzynarodowa, ekipy polsko rosyjskie złozone z wielu ludzi pracujace dniem i nocą. Ale to mogloby się zdarzyc jedynie wówczas, gdyby uczciwie chciano katastrofe wyjasnic a nie przykryc prawdziwe jej przyczyny. Sam samolot mógł rozpaść się na milion kawałków. Nie mógł. Nie na tym podłozu i nie z takiej wysokości. Mógł jedynie slizgając się rozpaśc się na fragmenty. Rozwalic cos tak wielkiego na fragmenty moze tylko eksplozja. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 13:20 Rozwalic cos takiego na milion kawałków moze tylko eksplozja. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 13:29 Eleno, przestań słuchać RM, i nie pisz, że nie słuchasz, argumenty znam, bo sama słucham:)) Tyle tylko, że mnie słuchanie nie szkodzi:) Dowodu potrzebujesz, że ci szkodzi?? Proszę bardzo, ani jednym słowem nie zasugerowałam w tym wątku, że kogokolwiek oskarżam, miętowe_loczki tyż nie:) A Ty z uporem maniaka coś Nam suponujesz, by obronić "własną" teorię zamachu. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 13:39 Do tych dywagacji sprowokowalyście mnie wy, żeby nie musiec sie przyznac, ze wasza wiara w rząd i w Ruskich, jest wieksza od mojej wiary w Boga, bo ja mysląc czasami miewałam watpliwości,a wy ich nie macie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 13:42 Nie mam zamiaru odnosić się do rzeczy, których nie ma w moich wpisach. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 13:53 A ja przypominam o czym jest watek. O obecnosci gen w kabinie, czemu zaprzecza wasz dowod ,co zalinkowany bloger zauwazył. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 13:55 Znowu się mylisz, wątek jest o tym jak wyglądał prezydencki samolot i jak można się dostać do kokpitu, tylko przez salonkę prezydencką, koniec kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 14:07 A w podtekscie chodzi ci o to, że ktos byl posłańcem prezydenta i mial wykonywac naciski? To jest tylko korzystna dla sprawcow wypadku spekulacja, nawet nie ptwierdzona tym wątpliwym stenogramem. I przestańcie z tym kokpitem. Mój syn był w kokpicie kiedy miał roczek. Zaniosła go tam włoska stewardessa, bo jej sie spodobał. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 13:57 Niczemu ten link nie zaprzecza. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 13:44 Ale rozpadł się i taki jest fakt. W związku z czym nie można oczekiwać, że w ciągu paru dni zostaną zebrane wszystkie szczątki ofiar. Dlaczego nie czytasz ze zrozumieniem. Potem trzeba prostować jakieś twoje głodne kawałki. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 14:29 I jeszcze mniejsze szanse na to, aby wykonano wszystkie próby DNA jak nalezy. A to w dalszym ciągu jest tylko odejście od tematu wątku. Lepiej byscie zrobiły zakładajac wątek pt, gdzie jest kokpit który jest widoczny na amatorskim filmiku z youtube. I tak sie im nie uda zwalic winy ani na prezydenta ani na załogę. No, chyba że podrasują nastepny stenogram, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 14:33 A na czym polegało podrasowanie tego stenogramu? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 14:38 Nie wiem, bo jak mówiłam, nie ma z czym porownac. W każdym razie ze stenogramu nic co sugerujecie nie wynika. Ale podrasowanie nastepnego, to juz jest bajka. Zostało duzo miejsc które mozna wypelnic, hehehe. A poza tym ,jest czlowiek, który twierdzi, ze podpisywał jakis stenogram a na tym brak jego podpisu. Cuda, kumo, cuda sie dzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 16:14 No to podrasowali, czy nie? Zdecyduj się może na jedną wersję. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 16:20 Nie wiem. Moze byc podrasowany w jakimś aspekcie w innych może stanowic rozwojowa bazę do budowania kolejnej narracji uwzgledniajac fakt jak zostanie przyjęty i na ile zdementowany argumentami. Ja go po prostu nie przyjmuję do wiadomosci, a tym mniej na wiarę. A argument przeciw dywagacjom prowadzonym na tym watku tez nie nalezy do mnie, fakt został odnotowany przez jakiegos czlowieka, ktory to czytał i znalazł wątpliwosc. Po prostu zwalczam klin klinem. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Trzeba uświadomić ! 03.06.10, 11:45 Kiedy Kaczuś ok 8.18 przyjął od stewardessy wiadomość o kłopotach, to zaczął sie ruch w interesie. Rozdzwoniły się telefony i wg mnie wezwał Kazanę i Błasika na naradę - co zrobić? W międzyczasie Kazana dopytywał pilotów. Decyzję zakomunikowała pilotom stewardessa o godz 8.31. Nie została odczytana. Odpowiedz Link Zgłoś