hummer 22.06.10, 11:44 Proszę o merytoryczne wpisy. Moim zdaniem interesu nie ma żadnego. I jedno i drugie to zło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mao111 Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 11:46 PiS to też lewica i powinni się jednoczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 11:52 Widać, ze prezes Kaczyński już jednego wyborcę przekonał. Prawica nadal sądzi, ze lewica to takie same głupy jak oni samo, lemingi i mohery, głosujące tak, jak im papcio Rydzyk albo szołmen Majewski każą. Odpowiedz Link Zgłoś
mao111 Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 12:04 Dobrze, że jest ten Majewski, bo jeszcze zagłosowałbym na Kaczyńskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 11:47 No toś otworzył temat jednym zdaniem, rozwinął drugim i celnie podsumował trzecim. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 24.06.10, 20:54 Dla wielu Ącki jest autorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 11:48 hummer napisał: > Proszę o merytoryczne wpisy. > Moim zdaniem interesu nie ma żadnego. I jedno i drugie to zło. > Ale mniejsze, niż SLD. A o interes SLD nie dbam :) Tylko WiP :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 11:53 vargtimmen napisał: > hummer napisał: > > > Proszę o merytoryczne wpisy. > > Moim zdaniem interesu nie ma żadnego. I jedno i drugie to zło. > > > > Ale mniejsze, niż SLD. A o interes SLD nie dbam :) Dla mnie WiP też jest złem, gdyż jest kompletnie oderwany od rzeczywistości. > Tylko WiP :) Co nie przeszkadza mi złożyć gratulacji, za uzyskanie naprawdę dobrego wyniku.Ciekawe co teraz zrobi JKM ze swoim elektoratem. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 12:42 hummer napisał: > > Dla mnie WiP też jest złem, gdyż jest kompletnie oderwany od rzeczywistości. > To zrozumiałe, że jest dla Ciebie złem. > > Tylko WiP :) > > Co nie przeszkadza mi złożyć gratulacji, za uzyskanie naprawdę dobrego wyniku. JKM będzie zaszczycony, też uważam, że coś się zmienia na lepsze, skoro JKM przychodzi czwarty :) > Ciekawe co teraz zrobi JKM ze swoim elektoratem. Może imprezę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 12:46 vargtimmen napisał: > > Ciekawe co teraz zrobi JKM ze swoim elektoratem. > > Może imprezę? ;) Rozsądne rozwiązanie, najlepiej w Sejmie :) Aż się rozmarzyłem. Po prawej WiP, pośrodku to co zostało z PO-PiSu i po lewej SLD. No chyba, że to impreza ma być zamknięta. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Dziękuję, to już wiem, o co chodzi SLD :) 22.06.10, 12:01 Zawsze wiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Polityka, to nie je bajka :) 22.06.10, 12:03 anwad napisała: > Zawsze wiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Co Ty wiesz o prawdziwej polityce... 22.06.10, 12:05 Polityka to służba, a nie zagarnianie stołków dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer By służyć trzeba mieć narzędzia. 22.06.10, 12:10 anwad napisała: > Polityka to służba, a nie zagarnianie stołków dla siebie. Inaczej to jeno paplanina. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: By służyć trzeba mieć narzędzia. 22.06.10, 12:15 SLD nie służy tym, o których głosy m.in. zabiega, czyli najbiedniejszym. Służy postpeerelowskiemu establishmentowi. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: By służyć trzeba mieć narzędzia. 22.06.10, 12:18 anwad napisała: > SLD nie służy tym, o których głosy m.in. zabiega, czyli najbiedniejszym. Służy > postpeerelowskiemu establishmentowi. Kawior poparł PO i SLD. Te głosy z tzw. centrolewicy PO już ma w I turze. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: By służyć trzeba mieć narzędzia. 22.06.10, 12:39 A Ty jaką grupę społeczną reprezentujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: By służyć trzeba mieć narzędzia. 22.06.10, 12:47 anwad napisała: > A Ty jaką grupę społeczną reprezentujesz? Ach te maniery :) Od razu tak bez gry wstępnej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: By służyć trzeba mieć narzędzia. 22.06.10, 13:24 Nawet nie muszę pytać, a znam Twoją charakterystykę. Młody (to dziś pojęcie bardzo względne:), wykształcony, liberalny obyczajowo, antyklerykał. Mający niewiele wspólnego z klasycznym elektoratem lewicowym, przynajmniej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Co Ty wiesz o prawdziwej polityce... 22.06.10, 19:54 anwad napisała: > Polityka to służba, a nie zagarnianie stołków dla siebie. Zgarnianie stołków wychodzi najlepiej wam w tej PO. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Co Ty wiesz o prawdziwej polityce... 22.06.10, 20:40 Nie mam nic wspólnego z aferzystami z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Jak dobrze, ze wyjasniles. 24.06.10, 20:54 Musisz wiedziec, ze ten pan - sympatyk zmienionego prezesa - pluje po wszystkich jak leci, wiec jak nie chcesz dostac jadem, to posta zaczynaj od "nie lubie PO", lub cos w tym stylu :) T. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 11:57 hummer napisał: > Proszę o merytoryczne wpisy. > Moim zdaniem interesu nie ma żadnego. I jedno i drugie to zło. Żaden.To merytoryczny wpis?:) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 [...] 22.06.10, 12:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cics Zadzwoń do posła SLD i .... 22.06.10, 12:22 Spytaj się posła SLD jak masz głosować.Skontaktuj się na przykład z Barbarą Blidą, to ci powie kogo poprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 12:21 hummer napisał: > Proszę o merytoryczne wpisy. > Moim zdaniem interesu nie ma żadnego. I jedno i drugie to zło. Taki sam jak owce domagające się dokwaterowania do zagrody watahy wilków. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Takie pytanka to zasłona dymna dla koalicji PiSLD 22.06.10, 13:59 hummer napisał: > Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? (...) Jeśli ktoś jeszcze ma wątpliwości, że ta koalicja już istnieje, to ma blade pojęcie o polityce. Napieralski kombinuje tylko jak nie zrazić prostodusznej części swojego elektoratu, dla której ta rzekomo nienaturalna koalicja może być szokiem. Dlatego będzie robił wszystko, żeby zniechęcić do udziału w II turze swoich zwolenników gotowych głosować na Komorowskiego, nie demobilizując jednak gotowych dogadać się z Kaczorem. A po wyborze Kaczora poprze się wspólnie (także z PSL i nawróconymi z Polski Plus) nowego "apolitycznego" szefa rządu "technicznego" zaklinając się przy tym, że to nie żadna koalicja PiS/SLD/PSL, tylko wynik patriotycznego działania sił zaniepokojonych szkodami powodowanymi przez PO, a zwłaszcza strasznego Tuska. Działali wspólnie (także z Pawlakiem) już w I turze i wcześniej, więc nie ma powodu sądzić, że teraz będzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Prezydent Kaczyński to kaganiec na Tuska 22.06.10, 14:05 Dobrze wiemy czym grożą samodzielne rządy Platformy Obywatelskiej. To prywatyzacja służby zdrowia (komercjalizacja, komunalizacja - to tylko inne nazwy przydzielone tej samej idei ostatnio przez sąd). Ustawy o śledzeniu w internecie i pozwalające CBA na gromadzenie danych o naszych prywatnych, intymnych preferencjach. Zawłaszczenie wszelkich urzędów państowych: ostatnio NBP, RPO i w Krajowej Radzie RTV. Podwyżki podatków w celu spłaty ogromnych długów jakich narobił Tusk, by nam się spodobać, w czasie gdy czekał na pełnię władzy. Podwyżka wieku emerytalnego i obniżka emerytur. "Uwolnienie" monopolistycznych cen za energię - 100% podwyżki. Płatne szkolnictwo wyższe. Itd, itd. Ostatnie parę lat pokazuje, że rząd Donalda Tuska wymaga krótkiej smyczy. Rolę tej smyczy pełnił do tej pory Lech Kaczyński i Sojusz Lewicy Demokratycznej. Przed 2 miesiącami smycz się zerwała i mamy przedsmak wszechwładzy PO. Obsadzili wszystkie możliwe posady, w kolejce po NBP i RPO - czeka IPN. Dlatego apeluję do każdego myślącego obywatela-wyborcy: Tuska - z powrotem na smycz prezydenta i SLD bo inaczej rzuci nam się do gardła. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Prezydent Kaczyński to kaganiec na Tuska 22.06.10, 18:48 w.i.l napisał: > Dobrze wiemy czym grożą samodzielne rządy Platformy Obywatelskiej. > > To prywatyzacja służby zdrowia (komercjalizacja, komunalizacja - to > tylko inne nazwy przydzielone tej samej idei ostatnio przez sąd). > Ustawy o śledzeniu w internecie i pozwalające CBA na gromadzenie > danych o naszych prywatnych, intymnych preferencjach. > Zawłaszczenie wszelkich urzędów państowych: ostatnio NBP, RPO i w > Krajowej Radzie RTV. > Podwyżki podatków w celu spłaty ogromnych długów jakich narobił > Tusk, by nam się spodobać, w czasie gdy czekał na pełnię władzy. To jest logiczne chociaż chce mi się rzygać jak pomyślę, że miałbym głosować na tę skarlałą pokrakę. Ale będzie tak jak Grzesiek zadecyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Napieralski nic jasno nie powie. Co najwyżej zasu- 22.06.10, 20:34 geruje, aby nie głosować na PO... Już zresztą to sugeruje mówiąc o POPiSie. A jak nie na PO to... Nie głosuj ZA Kaczyńskim ale aktywnie głosuj przeciw Tuskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 19:11 zakładając że jedno i drugie jest złem masz jedyną alternatywę, nie głosuj. bo jeśli zagłosujesz Twój głos będzie g... warty. chyba że wymiękniesz i zagłosujesz na tzw. mniejsze zło, oczywiście według Ciebie. nic nie sugeruję, ale zastanowić się można. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Prezydent Kaczyński to kaganiec na Tuska 22.06.10, 19:19 behemot17-13 napisał: > zakładając że jedno i drugie jest złem masz jedyną alternatywę, nie głosuj. bo > jeśli zagłosujesz Twój głos będzie g... warty. chyba że wymiękniesz i > zagłosujesz na tzw. mniejsze zło, oczywiście według Ciebie. nic nie sugeruję, > ale zastanowić się można. Grzesiek zadecyduje czy głosujemy i na kogo, albo olewamy ciepłym moczem. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Prezydent Kaczyński to kaganiec na Tuska 22.06.10, 20:23 jan.urbaniak1 napisał: > behemot17-13 napisał: > > > zakładając że jedno i drugie jest złem masz jedyną alternatywę, > nie głosuj. bo > > jeśli zagłosujesz Twój głos będzie g... warty. chyba że > wymiękniesz i > > zagłosujesz na tzw. mniejsze zło, oczywiście według Ciebie. nic > nie sugeruję, > > ale zastanowić się można. > Grzesiek zadecyduje czy głosujemy i na kogo, albo olewamy ciepłym > moczem. Nie wiem jak Grzesiek, ale zagłosują na oba ugrupowania żądające poparcia. A nie im będzie. Dwa krzyżyki postawić umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Prezydent Kaczyński to kaganiec na Tuska 22.06.10, 20:31 hummer napisał: > jan.urbaniak1 napisał: > > > behemot17-13 napisał: > > > > > zakładając że jedno i drugie jest złem masz jedyną alternatywę, > > nie głosuj. bo > > > jeśli zagłosujesz Twój głos będzie g... warty. chyba że > > wymiękniesz i > > > zagłosujesz na tzw. mniejsze zło, oczywiście według Ciebie. nic > > nie sugeruję, > > > ale zastanowić się można. > > Grzesiek zadecyduje czy głosujemy i na kogo, albo olewamy ciepłym > > moczem. > > Nie wiem jak Grzesiek, ale zagłosują na oba ugrupowania żądające poparcia. A ni > e > im będzie. Dwa krzyżyki postawić umiem. > To jedno z lepszych rozwiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Prezydent Kaczyński to kaganiec na Tuska 22.06.10, 21:05 > Dwa krzyżyki postawić umiem. ale myśleć nie umiesz :) Dalej będzie to co było przez 3 lat :D No ładnie lewica przejmuje się Polską.Ale im chyba w to graj, zupełnie jak pisiarni, im gorzej, tym im lepiej.... i tak od 20 lat. Tylko gamonie się zmieniają. A ani jeden Polak nie chce zaryzykować, chociaż wynik wariat JKM daje sporo do myślenie, niby 4, a jakże daleki :)))) Szkoda mi Polaków, następne 5 lat mogą stać w rozkroku, a rząd z opozycją, przy wsparciu prezydenta kaczki) (tfu, tfu tfu) będzie kopany po ich kasie! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Przecież Prezydent to żyrandol 22.06.10, 21:08 Przecież Prezydent to żyrandol. Tako rzecze Premier RP. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Przecież Prezydent to żyrandol 22.06.10, 21:14 > Przecież Prezydent to żyrandol. Tako rzecze Premier RP. i dobrze rzecze, tylko że pisiarnia i Napieralski ubrał ten żyrandol w piórka, decyzyjne piórka :D Zresztą wszyscy tak zrobili. Mój brat się przestraszył, że jak wygra Komorowski, to zmienią się urzędnicy w gminie, a stara się o dotacje, głupi brat nie? Jak na to odpiszesz hummer? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Plotka nie jedno ma imię :) 22.06.10, 21:17 cillian1 napisał: > > Przecież Prezydent to żyrandol. Tako rzecze Premier RP. > i dobrze rzecze, tylko że pisiarnia i Napieralski ubrał ten żyrandol w piórka, > decyzyjne piórka :D Zresztą wszyscy tak zrobili. Mój brat się przestraszył, że > jak wygra Komorowski, to zmienią się urzędnicy w gminie, a stara się o dotacje, > głupi brat nie? > Jak na to odpiszesz hummer? :))) Gratuluję posiadania brata i to takiego zucha. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Plotka nie jedno ma imię :) 22.06.10, 21:24 > Gratuluję posiadania brata i to takiego zucha. możesz jaśniej, bo jak dla mnie to mało wie o prawach prezydenta, ale może ty inaczej to rozumiesz! Zaznaczam, że wyjaśniłem mu co może prezydent :) Troszkę się zawstydził :) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zasadniczy :-) 22.06.10, 19:58 To prosty wybór z którym z nich w przyszłości chce wejść w koalicję - z buńczucznych i agresywnych wypowiedzi Napieralskiego w stosunku do PO wnioskuję, że właśnie z nimi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 20:20 indeed4 napisał: > To prosty wybór z którym z nich w przyszłości chce wejść w koalicję - z > buńczucznych i agresywnych wypowiedzi Napieralskiego w stosunku do PO wnioskuję > , > że właśnie z nimi :-) Jeżeli piszesz o przyszłości to pomyśl nad taką ewentualnością, iż w niej może nie być ani PO ani PiS ... . Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 20:34 PO nie będzie gdyż wróci do swej macierzystej nazwy KLD(UW) by zatrzeć ślady platfusowej niekompetencji i nieróbstwa w latach 2007-2011. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 20:33 indeed4 napisał: > To prosty wybór z którym z nich w przyszłości chce wejść w koalicję - z > buńczucznych i agresywnych wypowiedzi Napieralskiego w stosunku do PO wnioskuję > , > że właśnie z nimi :-) Źle wnioskujesz. Nie pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 20:43 Ach, och, jejku - jej :-) Doprawdy jestem załamany twoją bezwględną krytyką - mój świat legł w gruzach :-) Napieralski byłby pierwszym politykiem, który przez stawianie kontrahentowi wysokiej poprzeczki nie chce ugrać więcej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 20:48 indeed4 napisał: > Ach, och, jejku - jej :-) Doprawdy jestem załamany twoją bezwględną > krytyką - mój świat legł w gruzach :-) Nie załamuj się. To nie krytyka, to stwierdzenie faktu. > Napieralski byłby pierwszym politykiem, który przez stawianie > kontrahentowi wysokiej poprzeczki nie chce ugrać więcej :-) Przecież wiesz, że nie o to chodzi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 20:54 Fajnie, fajnie - to moment, ja też podam kilka niezbitych kilka faktów :-) > Przecież wiesz, że nie o to chodzi. :-) Myślisz o wzmocnieniu notowań lewicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 20:59 Myślisz o wzmocnieniu notowań lewicy ? Oczywiście. Wybory samorządowe i parlamentarne za pasem. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 21:16 Po wyborach też trzeba mieć z kim rządzić ; partia, która ma w perspektywie koalicję i współrządzenie z jednym z największych graczy na scenie politycznej prestiżowo zyskuje - nie traci. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 21:47 indeed4 napisał: > Po wyborach też trzeba mieć z kim rządzić ; partia, która ma w > perspektywie koalicję i współrządzenie z jednym z największych > graczy na scenie politycznej prestiżowo zyskuje - nie traci. Rzecz w tym, że POPIS jest dla SLD wrogiem, nie przeciwnikiem. Dlatego SLD musi wypracować sobie pozycję, której nawet zmasowany atak pod wodzą GW nie przekreśli. I wtedy jest szansa na zmianę obecnego patologicznego układu. To długa droga i ciężka praca. Ale jestem przekonany, że to da się osiągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 21:56 Takie rzeczy robi się etapami - na obecnym moim zdaniem koalicja ( jakakolwiek ) relatywnie niewielką partię ( jak SLD ) może tylko wzmocnić ; dopiero w trakcie i potem można zacząć myśleć o budowaniu własnej tożsamości. > zmasowany atak pod wodzą GW Zaczyna się robić ciekawie ... GW traci lewicowo - liberalną orientację na rzecz liberalnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 22:04 Zaczyna się robić ciekawie ... GW traci lewicowo - liberalną orientację na rzecz liberalnej ? GW od zawsze miała jednego bożka - kasę a orientację - sianie zamętu. Wprowadziła nielegalny podsłuch do publicznego obiegu. Uzurpowała sobie rolę krupiera, poslugując się znaczonymi kartami. Ale - dopóty dzban wodę nosi .. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 22:10 Jak się nazywa taki młody człowiek ze środowiska Krytyki Politycznej - oryginalne, nietypowe imię nie pamiętam ; w każdym razie kiedyś zwróciłem na niego uwagę, bo lewicy brakuje pzede wszystkim mocnego przywództwa idelogicznego, Napieralski to tylko dobry showman, nic więcej - tłumów za sobą nie porwie ani nie przekona. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 22:23 indeed4 napisał: > Jak się nazywa taki młody człowiek ze środowiska Krytyki > Politycznej - oryginalne, nietypowe imię nie pamiętam ; w każdym > razie kiedyś zwróciłem na niego uwagę, bo lewicy brakuje pzede > wszystkim mocnego przywództwa idelogicznego, Napieralski to tylko > dobry showman, nic więcej - tłumów za sobą nie porwie ani nie > przekona. Nie wiem. Pisałem już - to długa droga. Skończyły się czasy przywódców - omnibusów. Potrzebne są: praca zespołowa, organizacje pozarządowe, think tanki, prasa. Ale przede wszystkim weryfikowalny program. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 22:39 Lewica w Polsce jest, tylko nie umie się sformatować tak, żeby stworzyć sensowny program i przebić z tym przesłaniem do opinii publicznej - praca organiczna o której mówisz jest już wykonywana, a przynajmniej częściowo www.krytykapolityczna.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zasadniczy :-) 22.06.10, 23:00 indeed4 napisał: > Lewica w Polsce jest, tylko nie umie się sformatować tak, żeby > stworzyć sensowny program i przebić z tym przesłaniem do opinii > publicznej - praca organiczna o której mówisz jest już wykonywana, a > przynajmniej częściowo Masz rację. Ale podświadomie obawiam się ludzi, którzy posługują się elektrycznym przyrządem do gaszenia świec. Sądzę, że kluczem jest jasny, czytelny przekaz i realizacja z żelazną konsekwencją. To wbrew pozorom bardzo trudne i praco/czasochłonne. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 20:30 Moim zdaniem żadnego:) partia długo walczyła o odrębność i wyrazistość i niech tak pozostanie. Wyborcom lewicowym pozostawić wolną rękę a Napieralski powinien zdystansować się od PiS i PO. Zyska szacunek innych. Ale decyzja należy do Napieralskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 20:35 allspice napisała: > Moim zdaniem żadnego:) partia długo walczyła o odrębność i > wyrazistość i niech tak pozostanie. Wyborcom lewicowym pozostawić > wolną rękę a Napieralski powinien zdystansować się od PiS i PO. > Zyska szacunek innych. Ale decyzja należy do Napieralskiego... Masz rację, ale z drugiej strony (wybacz, że się powtórzę): Co nam jako Narodowi da pełnia władzy w łapach Kongresu Liberalno-Demokratycznego (PO) ? To już lepiej niech ktoś ich kontroluje, a przy okazji niech się wzajemnie wyrżną. Przyśpieszy to ich agonię i wreszcie nas opuszczą. Szkody po nich, tak jak po powodzi, da się dużym wysiłkiem nadrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 20:39 Napieralski i SLD mimo nawoływań Kwacha,Borowskiego i innych liberałów na lewicy niech programowo i koalicyjnie nie zbliża się do PO.Albowiem prawicowa lewica nie będzie nikomu już potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 20:49 No dobra, nie będę wiśnia....choć LSD to zupełnie nie moja bajka, ale moja rada jest szczera: NIKOGO NIE POPIERAĆ, BYĆ SOBĄ ZE SWOIM PROGRAMEM I IDEAŁAMI. Nie dawać doopy nikomu, popierać rozsądne inicjatywy, sensowne projekty ustaw i absolutnie nie wdawać się w targi, w jakie wdawał się dotychczas Napieralski. Ale do tego trzeba mieć jaja i charakter, a nie łakomić się na okruch ze stołu...stać was na to? Osobiście wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 20:53 i absolutnie nie wdawać się w targi, w jakie wdawał się dotychczas Napieralski. Ale do tego trzeba mieć jaja i charakter, a nie łakomić się na okruch ze stołu...stać was na to? Osobiście wątpię. Nie sądź innych wg siebie. To dobra zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner.4 Co innego apel Napieralskiego, a co innego 22.06.10, 20:49 wyborcy. Moim zdaniem najważniejsze jest wyeliminować Kaczora, a potem zacząć się normalnie spierać. M Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Widzisz jest mały problem 22.06.10, 20:56 mariner.4 napisał: > wyborcy. > Moim zdaniem najważniejsze jest wyeliminować Kaczora, a potem zacząć się > normalnie spierać. > M PO bez PiS nie istnieje. Jak padnie PiS czy PO to SLD bierze wszystko. A jednak jestem za równowagą. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Widzisz jest mały problem 22.06.10, 21:03 Naiwny jesteś i rozumujesz jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A jedni i drudzy będą straszyć kim? 22.06.10, 21:06 etta2 napisała: > Naiwny jesteś i rozumujesz jak dziecko. Wiem, zawsze byłem tak naiwny :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A jedni i drudzy będą straszyć kim? 22.06.10, 21:13 PO i PiS straszą Polaków sobą wzajemnie,a POPiS straszy Polaków postkomuną. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: A jedni i drudzy będą straszyć kim? 22.06.10, 21:14 zoil44elwer napisał: > PO i PiS straszą Polaków sobą wzajemnie,a POPiS straszy Polaków postkomuną. Ale postkomuna znikła 21-06-2010. Więc kim tu teraz straszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner.4 Drogi Humerze, 22.06.10, 21:25 W tej chwili najważniejsze jest wyeliminować Kaczora! Potem możemy dyskutować o przyszłości Polski. Normalnie. Gdyby do drugiej tury wszedł Napieralski, to bym na niego głosował. Ktokolwiek, byle by nie Kaczor. Nawet król pawianów z warszawskiego ZOO byłby lepszy. M. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Drogi Humerze, 22.06.10, 21:29 > Potem możemy dyskutować o przyszłości Polski. dokładnie, może nawet konkordat uda się zerwać, choć trzeba będzie kilkuset z PO wywalić :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Co innego apel Napieralskiego, a co innego 22.06.10, 21:02 Pełnia władzy(Prezydent i premier)w ręku PO stworzy warunki do spierania(dyskusji)? Odpowiedz Link Zgłoś
po.paskuda To proste.Gdy Bronek wygra SLD będzie niczym w sem 22.06.10, 21:09 To proste. Gdy Bronek wygra SLD będzie niczym w sejmie. Bronek nie będzie wetował ustaw. SLD wtedy nie będzie języczkiem uwagi i rozdającym karty w temacie odrzucania weta lub nie. Gdy Kaczyński będzie prezydentem to będzie wetował i będzie SLD językiem uwagi i SLD i tylko SLD będzie decydować czy ustawa padnie czy nie. Jeżeli SLD chce sobie strzelić w kolana to proszę bardzo. Głosujcie na Bronka. Tylko jak później SLD będzie na sobie rwać szaty to niech nie biadoli, że PO.paskuda ich nie ostrzegała. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A co hummer.Nie prawda? 22.06.10, 22:15 jeszcze jest PSL, a jak znam PSL to dogadają sie z całą resztą, żeby wejść do sejmu. Więc niedługo będą olewać koalicję z PO! A gadać z pisiarnią i SLD :( Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Wierzysz w cuda 24.06.10, 20:49 hummer napisał: > Bo ja nie :) A jak tak bo jestem polskim praktykującym katolikiem ! Amant ! Odpowiedz Link Zgłoś
po.paskuda Popatrzcie jak dzisiaj wszyscy zabiegają o Grzecha 22.06.10, 21:16 Ale to się skończy jak Bronek wygra. I nie będzie Grześkowi już tak miło. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Popatrzcie jak dzisiaj wszyscy zabiegają o Gr 24.06.10, 21:12 po.paskuda napisał: > Ale to się skończy jak Bronek wygra. > I nie będzie Grześkowi już tak miło. Każdy z tzw.wygranych już jest przegrany, tylko jeszcze o tym nie wie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
po.paskuda Patrzcie jak dzisiaj wszyscy zabiegają o Grzecha 22.06.10, 21:18 Popatrzcie jak dzisiaj wszyscy zabiegają o Grzecha. Ale to się skończy jak Bronek wygra. I nie będzie Grześkowi już tak miło. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Grzesiu już przekroczył rubikon 22.06.10, 21:24 po.paskuda napisał: > Popatrzcie jak dzisiaj wszyscy zabiegają o Grzecha. > > Ale to się skończy jak Bronek wygra. > I nie będzie Grześkowi już tak miło. Jest nowy gracz. Można nim gardzić, ale traci się samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: To proste.Gdy Bronek wygra SLD będzie niczym 22.06.10, 21:25 No pięknie, ślicznie wyłożyłeś sposób myslenia PROPAŃSTWOWEGO! Mieć 5-10% i być języczkiem uwagi, TO JEST TO! Decydować, podkładać świnię, wsadzać kij w szprychy, bo....mamy swoje 5-10%. Wiesz jak to się nazywa? Sku...syństwo!!!!!!!! A gdzie interes kraju? Narodu? Ludzi? Nas wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: PO też mówi o Narodzie? 22.06.10, 22:19 > A gdzie była do tej pory? mówi, tylko próg podatkowy leży, palikot leży i zabawia się z kaczkami, kler zabiera naszą ziemię, pod decyzyjność Watykanu. I tak jak nie ruskie, to Watykan :D A mi tylko patrzeć pozostaje :( Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Jestem w stanie sie zgodzic... 24.06.10, 20:57 Np. tak, jak bylo z ustawa o mediach. SLD zdecydowalo, ze ustawa padnie a PiS odpalil TV dwojke i cos w radiu. W sumie tak to mogloby nawet funkcjonowac, T. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Jestem w stanie sie zgodzic... 25.06.10, 15:15 trevik napisał: > Np. tak, jak bylo z ustawa o mediach. SLD zdecydowalo, ze ustawa padnie a PiS > odpalil TV dwojke i cos w radiu. W sumie tak to mogloby nawet funkcjonowac, > > Liberał Tusk do ustawy medialnej wrzucił(już po umowie z SLD)obowiązek misyjności WC w TVP licząc że PiS nie odważy się być przeciw i SLD może sobie pokrzyczeć póżniej. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 21:26 zbaraniałem gdy Tymiński prawie zostałby prezydentem(jak z filmu "wystarczy być"), straszył mnie Lepper i Giertych, natomiast Kaczyński mnie przeraża. i tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 22:30 Żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 23:01 ma ma, np TVP :) ilu poleci jak to się skończy? nie licząc urzędów, gdzie pis z SLD liże się po łapkach, stawiając kościoły i pomniki świętym :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 22.06.10, 23:02 Żaden. Niech solidaruchy same się wyrżną. Zresztą już czas na zgredów ... . Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 25.06.10, 14:37 Na wojnie popisowego oszołomstwa SLD może tylko zyskać. A wybory parlamentarne już w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Jaki interes ma SLD, by poprzeć PiS albo PO? 25.06.10, 15:06 crimen napisał: > Na wojnie popisowego oszołomstwa SLD może tylko zyskać. A wybory > parlamentarne już w przyszłym roku. Slusznie prawisz, jednak jak kazdy dobry ogrodnik, SLD powinno dbac o pozywke tego konfliktu. Gdyby to Kaczynski wygral, pozywka bylaby przydzielona niejako z automatu. Odpowiedz Link Zgłoś