scoutek 06.07.10, 12:29 na uroczystosci wreczenia nowowybranemu prezydentowi RP uchwaly PKW pojawili sie prawie wszyscy kontrkandydaci, lacznie z JKM nie pojawil sie Jaroslaw Kaczynski malostkowe IMHO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:32 nie widze, trwa jeszcze transmisja mysle, ze maja poczucie glebokiej krzywdy Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:34 scoutek napisała: > nie widze, trwa jeszcze transmisja > > mysle, ze maja poczucie glebokiej krzywdy Wyniki wyborów są zdecydowanie niesłuszne. S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Oczywiście :-) 06.07.10, 12:51 Jak Kaczyński przy tak gremialnym ostrzale wielu "ważnych" osób i niepublicznych mediów śmiał uzyskać aż 47 procent ?! To niebywałe - winnych należy natychmiast ( ! ) rozliczyć :-D Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Oczywiście :-) 06.07.10, 12:59 Przegrać z "pomagierem" Tuska? Żenada. :p Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Oczywiście :-) 06.07.10, 13:18 ave.duce napisała: > Przegrać z "pomagierem" Tuska? Żenada. > > :p Przegrać z Wtopą ? Toż to największa wtopa. :) S. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Oczywiście :-) 06.07.10, 13:21 Dobry z ciebie człowiek!! Mogłeś natychmiast zaproponować weryfikację głosów: przecież 47% to prawie 50% a od 50% do 50%+1 tylko krok... To nic nie kosztuje zakrzyknąć: sfałszowali! A jeszcze lepiej: zabili i sfałszowali! Zależy ci na czymś? Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Oczywiście :-) 06.07.10, 18:04 fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/le/ycbf/LE9C9CfaZzmzlzFV8X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:31 Odpoczywa i napawa się przegraną... to znaczy sukcesem. Na drobiazgi nie ma czasu, bo Polska najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: A Pawlak?? b/t 06.07.10, 12:44 coutek napisała: > tez nie przyszedl Pawlak Małostkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: A Pawlak?? b/t 06.07.10, 12:57 off_nick napisała: > coutek napisała: > > > tez nie przyszedl Pawlak > > > Małostkowy? > > Pewnie z Kaczorem obgaduja konspirakoalicje.;) Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.cookie Pawlak był 06.07.10, 14:13 Na zdjęciu jakimś go dopiero zauważyłem. Albo się spóźnił, albo nie zauważyłem podczas transmisji Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pawlak był 06.07.10, 16:46 zalogowany.cookie napisał: > Na zdjęciu jakimś go dopiero zauważyłem. Albo się spóźnił, albo nie zauważyłem > podczas transmisji wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80269,8105983.html?i=1 S. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: A Pawlak?? b/t 06.07.10, 13:00 off_nick napisała: > Małostkowy? > Koalicjant,małostkowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: A Pawlak?? b/t 06.07.10, 13:24 jola.iza1 napisała: > off_nick napisała: > > Małostkowy? > > > Koalicjant,małostkowy?? Ta moherowa łże jak najeta. I mnie, naiwnego, oszukala: Wśród obecnych w Zamku Królewskim gości byli również kandydaci na prezydenta, którzy startowali w wyborach: Waldemar Pawlak, Grzegorz Napieralski, Kornel Morawiecki, Andrzej Lepper, Janusz Korwin-Mikke. Nie przyszli Jarosław Kaczyński i Andrzej Olechowski. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: A Pawlak?? b/t 06.07.10, 13:25 mnie tez wzrok oszukal, nie widzialam Pawlaka Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: A Pawlak?? b/t 06.07.10, 15:52 scoutek napisała: > mnie tez wzrok oszukal, nie widzialam Pawlaka Bo go nie było. Polityka to też dozowanie gestów. Waldemar Pawlak, nie pojawiając się z gratulacjami na uroczystości wręczenia Bronisławowi Komorowskiemu uchwały o objęciu urzędu prezydenta, pokazał, jak naprawdę ma się koalicja PO-PSL. Dowiódł, że ta polityczna przyjaźń jest więcej niż chłodna. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A Pawlak?? Fotoszop? 06.07.10, 18:18 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80269,8105983.html?i=1 :p Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:33 Czasami dobrze jest pomyśleć za czym się coś napisze. A wiesz, że mogą być poważne powody jego nieobecności? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:35 Pomaga bratanicy pakować manatki? :p Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:35 wojciech.2345 napisał: > Czasami dobrze jest pomyśleć za czym się coś napisze. > > A wiesz, że mogą być poważne powody jego nieobecności? Na przykład dyspepsja. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:39 Ty jak zawsze. Masz zeza. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 13:00 O nie ... właśnie poczyniliśmy pewne doniosłe ustalenia ze snajperem - zobacz :-) forum.gazeta.pl/forum/w,28,113825572,113826494,Re_Powiem_wiecej_.html Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 13:27 Może nieprawda??? To, że przerżnął, to już zupełnie inna historia... choć przyznać trzeba, że mało brakowało a dostałby wspaniały prezent w postaci prezydentury jako bonus litościwy, po śmierci brata... pRezydęta, rzecz jasna! Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.cookie Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:36 Jaasne, jest poważny powód. Przegrał i jest skończony. Ludzie pewnego formatu nie uznają własnej porażki i nie potrafią wykrzesać w sobie szacunku dla przeciwnika. Przypomniałem sobie, jak to śp. Kaczyński wręczał Tuskowi nominację premierowską. Gdzieś na zapleczu. Klasę się ma albo jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:36 wojciech.2345 napisał: > Czasami dobrze jest pomyśleć za czym się coś napisze. > > A wiesz, że mogą być poważne powody jego nieobecności? taaak? wyprowadzka z palacu? ;) zartuje, ale gdyby mial powod moglby przyslac gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:53 Montuje nowa aferę i nowy układ. Po to, żeby mieć co rozplątywać w nadchodzące jesienne wieczory i móc krzyknąć znowu: łapaj złodzieja! :p Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:56 Też pudło. Oj robaczki, co z Wami? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 13:01 Twoje pudło. Kolejne. Odpowiadasz na posty nie do siebie skierowane, więc nic dziwnego, że nic nie rozumiesz. Za szybko pisane... :p Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 13:05 Ja znam wielce prawdopodobny powód nieobecności Jarkacza. A Ty nie. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 13:13 wojciech.2345 napisał: > Ja znam wielce prawdopodobny powód nieobecności Jarkacza. > > A Ty nie. tak? to dawaj tylko nie mow, ze znowu jest czas wizyty w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 13:15 Ciepło, ciepło. Wątek dużo mówiący o plujących. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:36 Moga,ale moglby wyslac kogos w zastepstwie. Moze w ramach parytetu jakas lesbijke?;) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:58 marudna.menda napisał: > Moga,ale moglby wyslac kogos w zastepstwie. Moze w ramach parytetu jakas lesbij > ke?;) Chciał w zastępstwie przysłać młodego Gierka, ale ten się nie zgodził. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:57 wojciech.2345 napisał: > Czasami dobrze jest pomyśleć za czym się coś napisze. > > A wiesz, że mogą być poważne powody jego nieobecności? Przechodzi operację zdejmowania nowej twarzy, która została odrzucona przez organizm. S. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Mógl wyslać swojego pełnomocnika 06.07.10, 12:36 jak na posiedzenie RBN. To byłby szczyt kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
white_lake Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:40 Ano małostkowy, ale mnie to nie przeszkadza. Im mniej tej wrednej zaciętej gęby w mediach, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:49 A jak zachowal sie jego brat po wygranych przez PO wyborach parlamentarnych? Przez dwa tygodnie nie pogratulowal premierowi i nie wychodzil z palacu. Zniknal. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 12:54 A w ogóle pogratulował tedy PO, czy nie Platform nie dostąpiła tej łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
sebj.1 Re: malostkowy Kaczyński 06.07.10, 12:45 Wykrzywiona morda coraz bardziej widoczna.Gdzie się podziały pisowskie dzieci kwiaty? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: malostkowy Kaczyński 06.07.10, 12:59 sebj.1 napisał: > Wykrzywiona morda coraz bardziej widoczna.Gdzie się podziały > pisowskie dzieci kwiaty? Zwiędły i poszły na kompost. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: malostkowy Kaczyński 06.07.10, 13:19 Tak jak i zasadzony ręką SAMEGO Prezesa dąbek ;))) :p Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: malostkowy Kaczyński 06.07.10, 13:30 ave.duce napisała: > Tak jak i zasadzony ręką SAMEGO Prezesa dąbek ;))) > > :p Koty lepiej mu się udają. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: malostkowy Kaczyński 06.07.10, 13:37 Bo ja wiem... Buś poległ ;( Alik ma więcej szczęścia, bo umie się bronić > drapie i gryzie. :p Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 karaczanki drogie 06.07.10, 13:21 Jarosław Kaczyński w środku nocy pojawił się w szpitalu. Pa karacznki. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: karaczanki drogie 06.07.10, 13:23 wojciech.2345 napisał: > Jarosław Kaczyński w środku nocy pojawił się w szpitalu. no, jak przez ostatnie dwa miesiace latal po Polsce to teraz powinien to nadrobic a jakby wygral to co? nie odwiedzal by juz chorej matki, bo Polska jest najwazniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: karaczanki drogie 06.07.10, 13:30 Czy Ty też wiedziałaś, co Pan W. wreszcie z siebie wykrztusi? :))) :p Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: karaczanki drogie 06.07.10, 13:24 Niesamowite. A co zrobił w środku dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: karaczanki drogie 06.07.10, 13:27 wojciech.2345 napisał: > Jarosław Kaczyński w środku nocy pojawił się w szpitalu. > > Pa karacznki. Jeżeli faktycznie wiesz cos o chorobie prezesa lub jego najbliższych, to Twoje posty Wojciechu w tym wątku są wyjątkowo paskudne. Po prostu wyjątkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: karaczanki drogie 06.07.10, 13:37 tchorz cie oblecial, bo wyszlo na jaw, ze cyganisz? Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: karaczanki drogie 06.07.10, 13:28 wojciech.2345 napisał: > Jarosław Kaczyński w środku nocy pojawił się w szpitalu. i siedzi tam dalej? Jest po południu dnia nastepnego. I tak przy okazji, jak w nocy? Prywatny szpital na Szaserów? Co to za nocne odwiedziny? Paputki foliowe i po obiadku na godzinkę a nie nocami molestować personel Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: karaczanki drogie 06.07.10, 13:31 wojciech.2345 napisał: > Jarosław Kaczyński w środku nocy pojawił się w szpitalu. Karetka go przywiozła ? Ech, te wyborcze nerwy... S. Odpowiedz Link Zgłoś
men190 A moze byl u mamy w szpitalu 06.07.10, 13:52 POmyslales o tym nasz forumowy geniuszu? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: A moze byl u mamy w szpitalu 06.07.10, 13:56 Skoro olewał matkę przez ostatnie dwa tygodnie to dlaczego niby miałby dzisiaj ją odwiedzać? Zresztą, gdyby to jemu wręczali akt wyboru to też by nie przyszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon Re: A moze byl u mamy w szpitalu 06.07.10, 14:02 umarła? Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 13:55 Nic się nie zmienił:) jest zazdrosny,że to nie on:)...a już był w ogródku i witał się z gąską. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon eetam przesadzasz 06.07.10, 13:58 scoutek napisała: > na uroczystosci wreczenia nowowybranemu prezydentowi RP uchwaly PKW pojawili > sie prawie wszyscy kontrkandydaci, lacznie z JKM > nie pojawil sie Jaroslaw Kaczynski > malostkowe IMHO > Jesli zabraklo szefa partii koalicyjnej bioracego rowniez udzial w wyborach, to tym bardziej nie musial byc Kaczynski. Pawlak nie przyszedł do Komorowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.cookie Re: eetam przesadzasz 06.07.10, 14:15 A tu piszą, że był www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,8106049,Kto_przyszedl_uroczystosci_w_Zamku_Krolewskim_.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: eetam przesadzasz 06.07.10, 16:46 zalogowany.cookie napisał: > A tu piszą, że był > > www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,8106049,Kto_przyszedl_uroczystosci_w_Zamku_Krolewskim_.html Był: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80269,8105983.html?i=1 S. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon pamiętacie, jak Lech wręczał Tuskowi nominację 06.07.10, 13:58 w korytarzu? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 14:11 scoutek napisała: > na uroczystosci wreczenia nowowybranemu prezydentowi RP uchwaly PKW pojawili > sie prawie wszyscy kontrkandydaci, A ci "prawie wszyscy", to ilu dokładnie? Na razie wiem o dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 14:35 vargtimmen napisał: > A ci "prawie wszyscy", to ilu dokładnie? > > Na razie wiem o dwóch. byli: Korwin, Pawlak, Napieralski, pisza ze i Lepper czyli braklo: Zietka, Morawieckiego, Jurka, Olechowskiego i Kaczynskiego ale Kaczynski byl najpowazniejszym kontrkandydatem, jedynym z drugiej tury to, ze nie byl oznacza, ze nie umie pogodzic sie z porazka Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 14:39 scoutek napisała: > vargtimmen napisał: > > A ci "prawie wszyscy", to ilu dokładnie? > > > > Na razie wiem o dwóch. > > byli: Korwin, Pawlak, Napieralski, pisza ze i Lepper > czyli braklo: Zietka, Morawieckiego, Jurka, Olechowskiego i Kaczynskiego > O Pawlaku piszą raz tak (GW), raz nie (Dziennik). O Morawieckim piszą, że był (GW). > ale Kaczynski byl najpowazniejszym kontrkandydatem, > jedynym z drugiej tury to, ze nie byl oznacza, > ze nie umie pogodzic sie z porazka > Nie wiem, pytanie, jaki jest obyczaj w tej kwestii. Tusk był w 2005? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 14:41 vargtimmen napisał: > Nie wiem, pytanie, jaki jest obyczaj w tej kwestii. Tusk był w 2005? nie wiem jaki jest obyczaj w tej kwestii wiem, ze bracia K maja/mieli tendencje do takich fochow jak PO wygralo wybory to LK nie pojawial sie NIGDZIE przez dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 14:44 scoutek napisała: > vargtimmen napisał: > > Nie wiem, pytanie, jaki jest obyczaj w tej kwestii. Tusk był w 2005? > > nie wiem jaki jest obyczaj w tej kwestii > wiem, ze bracia K maja/mieli tendencje do takich fochow To się nazywa uprzedzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 14:54 vargtimmen napisał: no, zwlaszcza w kontekscie tego co wyciales z mojej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 15:04 > To się nazywa uprzedzenie... Owszem, ale nie sadzisz, ze "uczciwie" wypracowane? T. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 15:10 www.dziennik.pl/opinie/article38593/Lech_swoje_krzywdy_wybaczy_zawsze_Jarka_nigdy.html Warto przeczytac (podlinkowala basia.basia w watku o Palikocie). Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Nie chce rozmawiac o prywatnym LKaczynskim 06.07.10, 16:38 Wierze, ze to byl prywatnie przyzwoity czlowiek i nie mam ochoty na ten temat dyskutowac - plotek.pl tez mnie nie zajuje. Lech Kaczynski byl prezydentem Polski i zachowywal sie tak, jak sie zachowywal. Mialem przyjemnosc raz ogladac go na zywo. Sluchac, jak przemawial i stac kilka metrow od niego. Mniejsza o okolicznosci, ale pozostal niesmak. Tak go zapamietalem z tego jednego, jedynego razu, T. Ps: Zaremba napisal pean ocieplajacy wizerunek a wstyd zakryl listkiem figowym pod nazwa Jaroslaw Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Nie chce rozmawiac o prywatnym LKaczynskim 06.07.10, 23:46 trevik napisał: > > Ps: Zaremba napisal pean ocieplajacy wizerunek a wstyd zakryl listkiem > figowym pod nazwa Jaroslaw Kaczynski. Powiedziałabym raczej, że jest to zawoalowana krytyka. Jeśli wyrzucić te ocieplacze pozostaje mizeria. Myślę, że Zaremba lubił Kaczyńskiego ale zdawał sobie sprawę, że ta prezydentura to niewypał. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 16:43 trevik napisał: > > To się nazywa uprzedzenie... > > Owszem, ale nie sadzisz, ze "uczciwie" wypracowane? > Ocena zachowań z przeszłości nie może rozstrzygać o stanie faktycznym. Nie można używać ewentualnych aktów małostkowości z przeszłości, by dowieść, że w sytuacji, w której prawdziwe uwarunkowania są nieznane, ktoś zachował się małostkowo. I oczekuję podobnej analizy postawy Olechowskiego, co do Pawlaka nie wiem, bo zachował się niewyraźnie, na wpół był, na wpół go nie było ;) I ponawiam pytanie: jak było 5 lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 17:56 vargtimmen napisał: > Ocena zachowań z przeszłości nie może rozstrzygać o stanie faktycznym. Nie możn > a > używać ewentualnych aktów małostkowości z przeszłości, by dowieść, że w > sytuacji, w której prawdziwe uwarunkowania są nieznane, ktoś zachował się > małostkowo. IMHO malostkowym sie jest, a nie bywa i zajmuje sie Kaczynskim (a nie Olechowskim, Korwinem itd.)bo jest jedynym uczestnikiem drugiej tury wyborow i to miedzy nimi rozegrala sie wlasciwa walka czy Ty, Vargtimmen, bedac na miejscu Kaczynskiego, poszedlbys na dzisiejsza uroczystosc? bo ja owszem, bez wzgledu na wszystko - Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 18:11 scoutek napisała: > vargtimmen napisał: > > Ocena zachowań z przeszłości nie może rozstrzygać o stanie faktycznym. Nie można > > używać ewentualnych aktów małostkowości z przeszłości, by dowieść, że w > > sytuacji, w której prawdziwe uwarunkowania są nieznane, ktoś zachował się > > małostkowo. > > IMHO malostkowym sie jest, a nie bywa IMHO, każdy może zachować się małostkowo lub wielkodusznie. > i zajmuje sie Kaczynskim (a nie Olechowskim, Korwinem itd.)bo jest jedynym > uczestnikiem drugiej tury wyborow i to miedzy nimi rozegrala sie wlasciwa walka > A ja myślę, że są też inne, ważne powody. > czy Ty, Vargtimmen, bedac na miejscu Kaczynskiego, poszedlbys na dzisiejsza uroczystosc? Nie wiem, sztuczna i jałowa pompa mnie męczy i nudzi, unikam jak mogę wszelkich oficjałek. Nie bardzo rozumiem jej cel. Jak było w 2005? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 18:22 Podobno > nie mam linka > Tusk nie przyszedł. Ale nic nie wiem więcej, tzn. jak i gdzie się odbywała uroczystość, czy byli inni kandydaci z I tury, etc. :p Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 18:22 vargtimmen napisał: > IMHO, każdy może zachować się małostkowo lub wielkodusznie. owszem, zdarza sie ludziom malostkowym akt wielkodusznosci tak jak Walesie, malostkowemu bardzo, zdarzylo sie jednak pogodzic z Kwasniewskim znasz taki gest w wykonaniu Jaroslawa K.? > A ja myślę, że są też inne, ważne powody. tak? to znaczy? > Nie wiem, sztuczna i jałowa pompa mnie męczy i nudzi, unikam jak mogę wszelkich > oficjałek. Nie bardzo rozumiem jej cel to bylo oficjalne ogloszenie wyniku wyborow prezydenckich, najwazniejszy akt potem bedzie zaprzysiezenie reszta to beznadziejna nuda ale nie odpowiedziales na pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 16:54 vargtimmen napisał: > Nie wiem, pytanie, jaki jest obyczaj w tej kwestii. Tusk był w 2005? > Nie był. "To nie moje święto" - odpowiedział, zapytany przez jakiegoś dziennikarza o przyczynę nieobecności. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: malostkowy Kaczynski 06.07.10, 18:21 majaa napisała: > vargtimmen napisał: > > > Nie wiem, pytanie, jaki jest obyczaj w tej kwestii. Tusk był w > 2005? > > > > Nie był. "To nie moje święto" - odpowiedział, zapytany przez > jakiegoś dziennikarza o przyczynę nieobecności. Serio? Nie wpuszczasz mnie? Nie wierzę, że Tusk jest małostkowy, bo przecież Tusk jest wielkoduszny! Bo jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: malostkowy Kaczynski 07.07.10, 02:13 > Nie wierzę, że Tusk jest małostkowy, bo przecież Tusk jest wielkoduszny! Mozna powiedziec, ze Tusk w tym momencie byl w pewien sposob malostkowy a moze, ze nie potrafil stanac "ponad". Skala trudnosci chyba jednak byla inna. Normalnie nie mam w zwyczaju tlumaczyc nikogo - niech sie bronia sami. Nie znam tez prawdziwego powodu braku obecnosci - czy byla to tylko gorycz porazki, czy chodzilo o cos jeszcze. Moze to wlasnie to "cos jeszcze"... Tamte wybory nie byly takie, jak tym razem. Mozna powiedziec, ze w 2010 nie bylo wiekszych swinstw. Owszem, sztab Kaczynskiego pogral mediami, ksieza agitowali, Palikot pare spraw podpalil ale nikt nie uzyl grubego argumentu ad personam dzialajacego na ciemny lud czepiajac sie przodkow jak "dziadek-ochotnik z Wehrmachtu" raz klamiac, dwa zochydzajac czlowieka sytuacja rodzinna z kategorii dramatu, ktoremu nikt nie byl winien. Tak sie zlozylo, ze i ja mialem taka sytuacje z dziadkiem, jaka mial Tusk, tj. wrzesien w wojsku polskim, pozniej kleska, pozniej wcielenie do Wehrmachtu. Po tym zagraniu wyborczym Kurskiego a w pelni autoryzowanym przez sztab Kaczynskiego mam taki niesmak, ze dziwie sie wszystkim ktorzy mieli taka sytuacje a ktorzy na PiS glosuja. Smieje sie tym ludziom z ich zachowania w twarz. Sorry - inaczej nie potrafie. I zawsze ogladam twarze przezywajace potezny dysonans poznawczy i zaklopotanie w tym wlasnie momencie. Tego nikt nie broni, bo tego sie obronic nie da. "Dziadek z Wehrmachtu" to byl policzek dla milionow Polakow. Nigdy nie zaglosuje na zadna partie w ktorej znajdzie sie ktokolwiek kto wtedy byl blisko sztabu Kaczynskiego, czy powiedzial w telewizji "Kurski nie mijal sie z prawda". Gdybym byl na miejscu Tuska nie mialbym ochoty po tak wygranych wyborach ogladac geby Kaczynskiego. T. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: malostkowy Kaczynski 07.07.10, 13:29 trevik napisał: > Gdybym byl na miejscu Tuska nie mialbym ochoty po tak wygranych wyborach ogladac geby Kaczynskiego. Taki długi elaborat, żeby bronić podwójnych standardów? No, tak to jest. Nie obraź się, ale im bardziej oczywiste jest to, że Kaczyński w niczym od Tuska nie okazał się gorszy, tym więcej trzeba napisać, by to rozmydlać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Niestety 07.07.10, 13:41 dlugi, bo tak nauczylem sie pisac na Usenet - nie przyzwyczailem sie do forow nawet po latach. Podwojny standard? Napisalem co sadze i jaka jest roznica miedzy 2010 a 2005. Moze i podwojny standard, moze Tusk tego numeru z dziadkiem tak nie odebral, moze chcial tylko ostentacyjnie zlekcewazyc przeciwnika - nie wiem. Napisalem jak ja odczulem wtedy ta kampanie a bylem zwolennikiem POPiSu zanim sie zaczela, T. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Niestety 07.07.10, 13:45 Cóż, z odczuciami trudno dyskutować. Fakty natomiast są takie, że obaj zachowali się tak samo w takiej samej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Niestety 07.07.10, 14:30 majaa napisała: > Cóż, z odczuciami trudno dyskutować. Fakty natomiast są takie, że > obaj zachowali się tak samo w takiej samej sytuacji. No właśnie: zwięzłość argumentu wskazuje na jego siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Niestety 07.07.10, 14:17 trevik napisał: > dlugi, bo tak nauczylem sie pisac na Usenet - nie przyzwyczailem sie do forow > nawet po latach. Nie chodzi mi o krytykę długości per se, tylko o to, że bardzo trudno obronić to rozróżnienie, którego bronić usiłujesz. > > Podwojny standard? Napisalem co sadze i jaka jest roznica miedzy 2010 a 2005. Kampanie PO a.d. 2010 wobec Kaczyńskiego była bardzo agresywna, a momentami - wręcz barbarzyńska. > Moze i podwojny standard, moze Tusk tego numeru z dziadkiem tak nie odebral, > moze chcial tylko ostentacyjnie zlekcewazyc przeciwnika - nie wiem. > Napisalem jak ja odczulem wtedy ta kampanie a bylem zwolennikiem POPiSu zanim > sie zaczela, > Ale w tym POPiSie, zwolennikiem PO, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Niestety 07.07.10, 14:25 > Ale w tym POPiSie, zwolennikiem PO, prawda? Tak. Ale moze zauwaz ta subtelna roznice, ze wczesniej cieszylem sie z perspektywy koalicji z PiS a pozniej bylem pelen obrzydzenia. Nie tylko "dziadek" o tym zawazyl, ale "dziadek" napelnil mnie do PiS odraza, T. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Niestety 07.07.10, 14:29 trevik napisał: > > Ale w tym POPiSie, zwolennikiem PO, prawda? > > Tak. Ale moze zauwaz ta subtelna roznice, ze wczesniej cieszylem sie z > perspektywy koalicji z PiS a pozniej bylem pelen obrzydzenia. Nie tylko > "dziadek" o tym zawazyl, ale "dziadek" napelnil mnie do PiS odraza, > A Jarucka napełniła Cię pewnie sentymentem do PO? > T. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Niestety 07.07.10, 14:48 > A Jarucka napełniła Cię pewnie sentymentem do PO? Nie. To nie bylo dobre. Jednak Cimoszewicz bronil sie przed nieczystym zagraniem z udzialem swojej pracownicy. Mial jakies szanse i jakis wplyw na swoje polozenie, choc akcja przeciwko niemu nie byla fair. T. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Niestety 07.07.10, 14:55 trevik napisał: > > A Jarucka napełniła Cię pewnie sentymentem do PO? > > Nie. To nie bylo dobre. Jednak Cimoszewicz bronil > sie przed nieczystym zagraniem z udzialem swojej pracownicy. I jak mu poszło? > Mial jakies szanse i jakis wplyw na swoje > polozenie, choc akcja przeciwko niemu nie byla fair. > A Tusk się nie bronił i nie miał szans? Przecież to zaraz sprostowano... Afera z dziadkiem chyba wręcz zaszkodziła Kaczyńskiemu. Sprawę błyskawicznie sprostowano i podano jako przykład wielkie podłości PiS, a Tusk do końca był faworytem. Przypomnę też, że Tusk sam umieścił, a potem szybko (przed wybuchem pseudoafery) dziadków w swoich spotach. No, przepraszam bardzo, sprawa wielce nieestetyczna, ale nieco dęta, jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Niestety 07.07.10, 15:09 > I jak mu poszło? Nie zachowal odpornosci i nerwy mu puscily. Jarucka go wprost nie wykonczyla, jego przesluchania nie spowodowaly, ze przestal sie liczyc. > Przecież to zaraz sprostowano... Prostowano jak bylo coraz wiecej oburzenia, rowniez z wlasnych szeregow. Ja kilka razy jednak zdazylem zobaczyc jakas gebe, ktora twierdzila "Kurski nie mijal sie z prawda" a pozniej Kurskiego zawieszono, itp. szopki. > Afera > z > dziadkiem chyba wręcz zaszkodziła Kaczyńskiemu. Zaszkodzila Tuskowi. Tak miala zadzialac: Kurski wyskakuje jak diabelek z pudelka, ma zasrac wizerunek i po kilku chwilach sie schowac w szumie potepienia po kilkudniowym intensywnym walcowaniu tematu pt. "Tusk a Wehrmacht". Przekaz jednak powinien sie utrwalic. Proponuje trzymac sie pewnego kanonu dyskusji. Tylko czasem mam ochote rozmawiac z tymi, ktorzy maja mozgi sprane od propagandy. Czym innym sympatie i przekonania czym innym bycie zmanipulowanym. Proponuje wiec nie uzywac tekstu, ze to Tusk dziadka w klipie umieszczal, bo ten tekst byl rzucony na zasadzie "lepsze tlumaczenie jakiekolwiek, chocby bezsensowne niz zadne" (w kazdej ksiazce o manipulacji o tym jest rozdzial - polecam np. Cialdiniego, tam sa ladne wyniki eksperymentow). A z drugiej strony: Czy mozesz cos dziadkowi Tuska zarzucic? Tj. uwazasz, ze byl np. nikczemnym czlowiekiem, ktorego postawy ktokolwiek wlacznie z nim samym powinien sie wstydzic? T. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Niestety 07.07.10, 15:32 trevik napisał: > > I jak mu poszło? > > Nie zachowal odpornosci i nerwy mu puscily. Jarucka go wprost nie wykonczyla, > jego przesluchania nie spowodowaly, ze przestal sie liczyc. > Czyli to jego wina, że się wycofał, a nie Jaruckiej i jej promotorów związanych z PO? Fałszywe kwity, zeznania - to nieistotne? > > Przecież to zaraz sprostowano... > > Prostowano jak bylo coraz wiecej oburzenia, rowniez z wlasnych szeregow. Pamiętasz kto tę sprawę pierwszy wyciągnął i jak wyglądał tamten wywiad? beniowski.salon24.pl/176778,dziadek-z-wehrmachtu-jak-bylo-naprawde > > Afera z > > dziadkiem chyba wręcz zaszkodziła Kaczyńskiemu. > > Zaszkodzila Tuskowi. Tak miala zadzialac: Kurski wyskakuje jak diabelek z > pudelka, ma zasrac wizerunek i po kilku chwilach sie schowac w szumie potepienia > po kilkudniowym intensywnym walcowaniu tematu pt. "Tusk a Wehrmacht". Przekaz > jednak powinien sie utrwalic. > Jak widać, utrwalił się przeciwny przekaz "PiS jest obrzydliwe". > Proponuje trzymac sie pewnego kanonu dyskusji. Tylko czasem mam ochote rozmawiac > z tymi, ktorzy maja mozgi sprane od propagandy. Nie bardzo rozumiem, po co to piszesz. Może wyjaśnisz? Mnie również nieco dziwi i irytuje to, że uważasz, że wykończenie Cimoszewicza jest sprawą mniejszej wagi niż dosyć perfidne oczernienie dziadka kandydata. > Czym innym sympatie i > przekonania czym innym bycie zmanipulowanym. > O to, to! > Proponuje wiec nie uzywac tekstu, ze to Tusk dziadka > w klipie umieszczal, bo ten > tekst byl rzucony na zasadzie "lepsze tlumaczenie jakiekolwiek, chocby > bezsensowne niz zadne" Nie o to mi idzie, dziadek mógł robić co chciał, dla mnie najbardziej zaszkodziło mojemu odbiorowi Tuska manipulowanie przez niego jego własnym wizerunkiem. Nie miał powodów, by się wstydzić dziadka, a wycofując go ze spotów, zachował się trochę jakby tchórzył, kręcił i coś ukrywał. Tylko dlatego ta sprawa tak mocno go dotknęła. > > A z drugiej strony: Czy mozesz cos dziadkowi Tuska zarzucic? Nie zupełnie nic, nawet niespecjalnie mnie interesuje. O ile wiem, był prześladowany i mu współczuję. Natomiast mam coś do zarzucenia Tuskowi w tej sprawie, patrz wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Niestety 07.07.10, 15:57 > Czyli to jego wina, że się wycofał, a nie Jaruckiej i jej promotorów związanych > z PO? Fałszywe kwity, zeznania - to nieistotne? Dlaczego Brochwicza z Miodowiczem nie tlumaczysz dobra wiara? Z Wassermanem poszlo, tu juz nie idzie? > Pamiętasz kto tę sprawę pierwszy wyciągnął i jak wyglądał tamten wywiad? Zgadza sie, ale Najsztub tematu do przestrzeni publicznej nie wprowadzil. Najsztub byl tez dziennikarzem i to do dzis postrzeganym jako dosyc niezalezny - jego zbojeckim prawem bylo pytac o co chcial. Kurski byl natomiast sztabowcem Kaczynskiego. W tym samym wywiadzie, kiedy o tym mowil roznil sie jednak troche od Najsztuba. Raz, ze powiedzial, ze w domu Tuska mowilo sie po niemiecku, dwa powiedzial, ze Tusk wstapil do Wehrmachtu na ochotnika. Wstapic na ochotnika a byc wcielonym to chyba jednak dwie rozne sprawy? Jak w tym kontekscie brzmi "Kurski nie mijal sie z prawda"? T. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Niestety 07.07.10, 14:33 > Kampanie PO a.d. 2010 wobec Kaczyńskiego była bardzo agresywna, a momentami - > wręcz barbarzyńska. Kampanie sa agresywne i sa barbazynskie. Co do Kaczynskiego agresywna, nie przecze i co do Komorowskiego rowniez agresywna i nieczysta ( z mediami publicznymi przeciwko kandydatowi). Nie bede rozstrzygal co i jak dokladnie bylo, bo pomimo brutalnosci i nieczystosci wszystkich zagran pewnej granicy nie przekroczono. Cokolwiek w 2010 nie powiedziano nie uderzono argumentem ad personam w postronnych obywateli a kandydaci przynajmniej czesciowo na argumenty przeciwnika zapracowali. Demokracja bywa brutalna. W 2005 przekroczono jednak pewna granice, T. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Niestety 07.07.10, 14:43 trevik napisał: > W 2005 przekroczono jednak pewna granice, > Teraz też przekraczano granice, a poza tym Kaczyński tylko wpisał się w precedens. Cała historia z "dziadkiem Tuska", owszem, była bardzo niesmaczna, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że się ją celowo wyolbrzymia i mitologizuje, by zdjąć z Tuska odium nieudolności, prowadzącej do porażki. IMHO, sprawa Jaruckiej jest bez porównania poważniejsza i to, wg Cienie, pewnie nie było przekroczenie "pewnych granic". Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Niestety 07.07.10, 14:57 > IMHO, sprawa > Jaruckiej jest bez porównania poważniejsza i to, wg Cienie, pewnie nie było > przekroczenie "pewnych granic". Bylo, owszem. Ale to jednak troche inne kategorie. Tyle, ze jak mam podstawy sadzic dla Ciebie sprawa Cimoszewicz 2005 jest zredukowana do Miodowicza, czy sie myle? T. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Niestety 07.07.10, 15:06 trevik napisał: > > IMHO, sprawa > > Jaruckiej jest bez porównania poważniejsza i to, wg Cienie, pewnie nie by > ło > > przekroczenie "pewnych granic". > > Bylo, owszem. Ale to jednak troche inne kategorie. Bo tak, regularne wrabianie z udziałem tajnych kwitów i fałszywych dokumentów i zeznań, to sprawa jakoś do przełknięcia, no ale pomawiać dziadka kandydata (pojawiającego się i znikającego ze spotów), to dopiero jest ;) > Tyle, ze jak mam podstawy sadzic dla Ciebie sprawa Cimoszewicz 2005 jest zredukowana do Miodowicza, czy > sie myle? > No, dla mnie sprawa jest dziełem specsłużb. Zbliżeni do PO Miodowicz i Brochwicz odegrali w niej pierwszoplanową rolę, moim zdaniem, to był ostatni etap walki eseldowskich buldogów pod dywanem (specsłużb Millera i Kwaśniewskiego) i swoisty prezent od ABW dla nowych władców Polski (in spe). Ale uważam, że PO, w osobach swoich ludzi, weszła w tę grę z premedytacją. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Niestety 07.07.10, 15:19 > No, dla mnie sprawa jest dziełem specsłużb. Serio? Sprawa jest dzielem wszystkich uczestnikow komisji Orlenowskiej... Giertycha i Wassermana rowniez. Giertych ladnie gryzl po kostkach a Wasserman jako jeden z pierwszych zapial, ze Jarucka wydaje sie byc wiarygodna (bystre oko ten zacny maz wtedy stracil - tj. nie wiedzial, kto to Brochwicz.). Sluzby a scislej pewni ludzie ze sluzb w pewnej chwili weszli i pomogli, jednak trudno nazwac Jarucka akcja specsluzb przeciwko Cimoszewiczowi. Dzis optyka przeciwnikow PO coraz gorsza a ja sobie pozwole przypomniec, ze w komisji Orlenowskiej PO nie mialo nawet nikogo wsrod przewodniczacych, ktorzy temat Jaruckiej z takim uwielbieniem walcowali, T. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Niestety 07.07.10, 15:35 trevik napisał: > > No, dla mnie sprawa jest dziełem specsłużb. > > Serio? > > Sprawa jest dzielem wszystkich uczestnikow komisji Orlenowskiej... > Giertycha i Wassermana rowniez. Nie, komisjanci działali w dobrej wierze, a nie nagrali tej sprawy, jak to musiało być w przypadku takich profesjonalistów, jak pułkownicy specsłużb. > Giertych ladnie gryzl po kostkach a Wasserman > jako jeden z pierwszych zapial, ze Jarucka wydaje sie byc wiarygodna Wasserman, na gorąco, dał wiarę, ale jako jeden z pierwszych publicznie wyraził po paru dniach sceptycyzm. Współodpowiedzialność za fałszerstwa Jaruckiej spoczywa na Brochwiczu i Miodowiczu... co ci panowie dziś robią? Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Niestety 07.07.10, 15:50 > Nie, komisjanci działali w dobrej wierze Oczywiscie i dlatego cwiczyli Cimoszewicza jak nalezy przypuszczajac, ze na temat afery Orlenu per-se nic do powiedzenia nie ma. > Wasserman, na gorąco, dał wiarę Dziwnym trafem tez mu sie to politycznie oplacalo. Moze jednak nie rob ze s.p. Wassermanna naiwniaka - nawet ja, wzgledny sympatyk jego przeciwnikow nie uwazam go za takiego. > ale jako jeden z pierwszych publicznie wyraził > po paru dniach sceptycyzm Aha.. i moze jeszcze w tym samym momencie powiedzial, ze Cimoszewicz juz jest wolny i moze pojsc do domu? T. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Niestety 07.07.10, 16:07 Na razie znikam, odpowiem sporo później. Dyskusja się nam zresztą rozmyła trochę za bardzo, warto byłoby ją chyba jakoś podsumować. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: malostkowy Kaczynski 07.07.10, 13:40 vargtimmen napisał: > Serio? Nie wpuszczasz mnie? Serio, serio. > Nie wierzę, że Tusk jest małostkowy, bo przecież Tusk jest wielkoduszny! > > Bo jest ;) > :)) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: malostkowy Kaczynski 07.07.10, 14:48 majaa napisała: > vargtimmen napisał: > > > Serio? Nie wpuszczasz mnie? > > Serio, serio. No tak, szeroko to już potwierdzono... coś przeczuwałem, wielkie dzięki za podanie faktów :) Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: nie pojawil sie Jaroslaw Kaczynski 06.07.10, 15:02 Dziwne, że jest jeszcze ktoś kto się czegokolwiek spodziewać może po gnidzie! Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Uznał,że nie spotka się z Dukaczewskim,Kiszczakiem 06.07.10, 16:51 scoutek napisała: malostkowy Kaczynski ---> i z resztą wsiowo/esbeckich promotorów obecnej kandydatury na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: malostkowy Kaczynski 07.07.10, 12:17 W 2005 Tuska też na takiej imprezie nie było jak przypomniano dziś w tok fm. Odpowiedz Link Zgłoś
porachuje Za dużo tam było osób, którym rękę wypada POdać. 07.07.10, 12:25 I ja to bardzo dobrze rozumiem. Miał całkowitą rację Jarek. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: malostkowy Kaczynski 07.07.10, 15:49 A czy ktos ma do niego pretensje? oprocz oglupialych mediow,oczywiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Prezes wrócił do siebie, 07.07.10, 16:08 czyli do swojej prawdziwej twarzy :) I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś