ploniekocica 12.07.10, 11:56 demokratyczne wybory? Co musiałby robić on i premier Tusk, gdyby Jaro te wybory wygrał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etwas-geheimnis Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:13 Za to ma przepraszać?www.tvn24.pl/-1,1664581,0,1,kaczynski-bez-przepraszam-z-po-nie-wspolpracuje,wiadomosc.html ale tu Kłamczyński znów mija sie z prawdą ,Komorowski powiedział tak :www.tvn24.pl/12690,1574400,0,1,jaka-wizyta--taki-zamach,wiadomosc.html i miał rację. Wizyta była źle zorganizowana ,a przejazd tej kolumny w czasie ,,zamachu" skandaliczny. I również ,co to za snajper co z takiej odleglosci nie trafił. Była to moim zdaniem zwykła gruzińska prowokacja dla PR. Co do celnosci strzału Komorowski wie co mówi ,jako myśliwy polował. Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:18 a kto od niego wymaga przeprosin za to ze wygral ? szybko sie przekonacie polaczki ze sami siebie bedziecie przepraszac za Platforme Obywatelską 1 tusc= 100 mld dlugu - ktory rosnie i ktory MUSICIE splacac Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby [...] 12.07.10, 12:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lgbx Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 18:00 sas125 napisał: > a kto od niego wymaga przeprosin za to ze wygral ? > > szybko sie przekonacie polaczki ze sami siebie bedziecie przepraszac za > Platforme Obywatelską > > 1 tusc= 100 mld dlugu - ktory rosnie i ktory MUSICIE splacac Ja jestem Polakiem. Nie lepszym czy gorszym. Nie "prwdziwym" lub fałszywym. Po prostu Polakiem. A ty spadaj na Madagaskar albo klęknij sobie pod krzyżem na Krakowskim, bo za chwilę możesz już nie mieć szansy. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Bronek MUSI potwierdzić bohaterstwo Lecha K 12.07.10, 12:26 etwas-geheimnis napisał: > Za to ma przepraszać? > www.tvn24.pl/-1,1664581,0,1,kaczynski-bez-przepraszam-z-po-nie-wspolpracuje,wiadomosc.html (...) Jak Bronek nie wystawi Lechowi świadectwa bohaterstwa, to Jarek nie będzie współpracował. A gdyby Bronek potwierdził, to dla Jarka byłoby to dowodem na wyjątkową małość Bronka, której zresztą, zdaniem Jarka, wcale dowodzić nie trzeba. To przecież jasno wynika z faktu wygrania przez Bronka wyborów, kiedy wygrana NALEŻAŁA SIĘ Jarkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Bronek MUSI potwierdzić bohaterstwo Lecha K 12.07.10, 12:32 Należała się wygrana ,ale społeczeństwo nie dorosło:-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 17 czerwca BK był na grobie LK :-) 12.07.10, 16:02 ukos napisał: > Jak Bronek nie wystawi Lechowi świadectwa bohaterstwa, to Jarek nie będzie współpracował. Więc de facto właściwie to zrobił - nie mówiąc już o tym, że na ten dzień wczesniej była planowana podróż ( !!!) do Smoleńska, na całe szczęście ostatecznie skończyło się to wszystko tylko skromną wizytą na Wawelu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:22 ploniekocica napisała: > demokratyczne wybory? ??? Nie wierzę, proszę o linka. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Nie były demokratyczne, bo wodzuś dostał w d...? 12.07.10, 12:28 grand_bleu napisała: > ploniekocica napisała: > > > demokratyczne wybory? > > > ??? > (...) PiSdacka "demokracja" polega na wygrywaniu przez wodzusia Jarusia. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Nie były demokratyczne, bo wodzuś dostał w d. 12.07.10, 12:33 I kratki były nierówne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:29 Nie ma linka to jest moja i wielu interpretacja słów pana prezesa. Wybacz, ale pierwsze słowa po przegranych wyborach odnoszące sie do wygranych o takiej treści są jednoznaczne. Szczególnie, ze odwołuje się do jakichś zaprzeszłych słów. A także przywołuje wszystkie ofiary katastrofy także ta, na których on i jego akolici nie pozostawiali suchej nitki. Nie będzie współpracował z krytykami Jarugi-Nowackiej, Karpiniuka, Szmajdzińskiego? Sam ze sobą nie będzie współpracował? A wątek jest o tym, co musieliby zrobić jego przeciwnicy polityczni, gdyby on te wybory wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:35 ploniekocica napisała: > Nie ma linka to jest moja i wielu interpretacja słów pana prezesa. Wybacz, ale pierwsze słowa po przegranych wyborach odnoszące sie do wygranych o takiej treści są jednoznaczne. Szczególnie, ze odwołuje się do jakichś zaprzeszłych słów. A także przywołuje wszystkie ofiary katastrofy także ta, na których on i jego akolici nie pozostawiali suchej nitki. Nie będzie współpracował z krytykami Jarugi-Nowackiej, Karpiniuka, Szmajdzińskiego? Sam ze sobą nie będzie współpracował? Lmao. Byłoby miło. Naprawdę czasami aż wstyd się śmiać z tych głupot, które on opowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Czyli skłamałaś. 12.07.10, 12:49 Włożyłas Kaczyńskiemu w usta słowa, których nie powiedział, a to już nawet nie jest manipulacja, tylko podłe kłamstwo. Dlaczego to zrobiłaś? Co chcesz osiagnąć podsycając nienawiść do Kaczyńskiego? Krajem rządzą Tusk, Schetyna i Komorowski - to mało? Czego jeszcze chcecie? Całkowitej eliminacji Jarosława Kaczyńskiego? I wtedy będzie zgoda? Czy to jest Wasze pojmowanie demokracji? ploniekocica napisała: > Nie ma linka to jest moja i wielu interpretacja słów pana prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
primasort Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 12:56 grand_bleu napisała: Popieram Twoją wypowiedź w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 12:57 Kochana, manipulujesz.Gdzie ja napisałam, że Kaczyński powiedział to i to. Napisałam cytuję: "Komorowski ma przepraszać, że wygrał wybory". Albowiem tak odbieram słowa Jarosława Kaczyńskiego i uważam, że zachowuje się jak przedszkolak. Moje pojmowanie demokracji (nie nasze, bo ja jestem pojedyncza) polega na jej szanowaniu. Kaczyński ma prawo nienawidzić, kogo chce, ale to, co opowiada to są bzdury podsycające niezdrowe emocje. Nikt go nie prosił póki co o współpracę, a Komorowski oraz PO nie każą przepraszać, za "krew na rękach", "sfałszowane wybory", "niedobrego człowieka", "lochę", "mordercę" itd. Polityka to nie jest miejsce dla ludzi z kompleksami i przerostem ego. Najgorsze rzeczy o Lechu i jego zonie wygadywał Rydzyk - on nie ma przepraszać, bo nie został prezydentem? Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 12:59 A może to Ty teraz mnie przeproś za to, że nazwałaś mnie kłamcą bez żadnych podstaw? Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 14:37 ploniekocica napisała: > A może to Ty teraz mnie przeproś za to, że nazwałaś mnie kłamcą bez żadnych > podstaw? Jestem za ścisłością, bo w ścisłości jest prawda, a tylko prawda jest ciekawa - mawiał Józef Mackiewicz Usciślijmy więc, napisałam "czyli skłamałaś" => odniosłam sie do Twoich słów, a nie osoby. Piszę o tym, ponieważ z zasady unikam inwektyw, natomiast przywiązuje wagę do precyzji wypowiedzi... bo w ścisłości jest prawda. Co do kłamstwa, podstaw i tego kto kogo powinien przeprosić, odsyłam do tego postu... forum.gazeta.pl/forum/w,28,114074087,114080784,Re_Czyli_sklamalas_.html Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 14:45 Widzisz jak ciężko przyznać się do błędu. Napisałaś: "skłamałaś" nie odnosząc się do mojego postu. Skoro przywiązujesz wagę do precyzji wypowiedzi, to zwróć uwagę na swoje czytanie ze zrozumieniem. Oraz na znaki przestankowe na końcu zdania. Mam prawo budować tezy wokół tego, jak ja zrozumiałam wypowiedź, nieprawdaż. Ty tez możesz i robisz to non stop np. interpretując mylnie moje słowa, a następnie pouczając mnie, co powinnam, a czego mi nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 14:58 Jeszcze raz, bo chyba nie zrozumiałaś... Cały wątek oparty jest na fałszywej tezie, jakoby Komorowski miał przepraszać za to, ze wygrał wybory. Fałszywa teza, to teza nieprawdziwa, teza nieprawdziwa, to kłamstwo. Do Twojej, jak juz ustaliłyśmy, nieprawdziwej tezy odnoszą sią forumowicze obficie popluwając na Kaczyńskiego => Twój wątek podsyca złe emocje, czyli robi to, co Ty zarzucasz Kaczyńskiemu. > zwróć uwagę na swoje czytanie ze zrozumieniem. Oraz na znaki przestankowe na końcu zdania. Dziękuję za pouczenie :) czasem jest mi potrzebne, inaczej mogłabym uwierzyć, że jestem doskonała ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 15:13 Na to, że ta teza ma w sobie co najmniej podejrzenie prawdy dobitnie świadczą Twoje posty, bo nagle okazuje się, że ja mam przepraszać za moje wrażenia z wypowiedzi prezesa, a ja i tak skłamałam mimo, że nie skłamałam. I też mam za to przepraszać. A widzisz moje wrażenie jest, że ma przepraszać za przegrane wybory, Twoje jest inne, ale to nie są inne zdania, na temat których możemy podyskutować - to jest fałszywa teza i kłamstwo z mojej strony, bo Ty uważasz inaczej. Zaiste wspaniała logika. Cudowna po prostu. Kto się nie zgadza z Tobą w ocenie i interpretacji ten kłamie. Widzisz kompletnie innym rodzajem argumentu jest: "nie, uważam, iż nie masz racji, bo" i tu dowody, a zupełnie czym innym bezpodstawne twierdzenie "skłamałaś". Przykro mi, ale używając kulturalnych słów tym razem powiedziałaś dokładnie to samo, co zwykle mówią w swoich postach np. pan Normalny i panowie Bagienni. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brawo!!! 12.07.10, 15:25 Płonącakocico, rozłożyłaś GB na łopatki, jeszcze coś tam próbuje insynuować, jak to w zwyczaju tej nacji, ale generalnie jej argumentacja przypomina bełkot mieszkańca wschodniej Polski po winie marki "Czar PGRu". Jestem pod wrażeniem precyzji i logiki wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brawo!!! 12.07.10, 15:39 Tak dla lepszego zilustrowania tytuł z dzisiejszego wydania internetowego 'Dziennika': Kaczyński: Współpraca z Tuskiem? Niech się kaja! wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/295880,kaczynski-wspolpraca-z-tuskiem-niech-sie-kaja.html Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Brawo!!! 12.07.10, 15:53 tw_wielgus napisał: > Tak dla lepszego zilustrowania tytuł z dzisiejszego wydania > internetowego 'Dziennika': > Kaczyński: Współpraca z Tuskiem? Niech się kaja! Dla ziliustrowania czego? Czy przytoczony przez Ciebie tytuł jest cytatem z Kaczyńskiego, czy sugeruje, że jest cytatem? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brawo!!! 12.07.10, 16:16 Jest jedynie tytułem prasowym, jako osoba inteligentna, a za taką Cię uważam, powinnaś sama skojarzyć co mam na myśli w kontekście tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Brawo!!! 12.07.10, 17:05 tw_wielgus napisał: > Jest jedynie tytułem prasowym, Czyli nie jest cytatem, choć wygląda dokładnie tak, jakby nim był. A jeżeli tak, to jest to obrzydliwa manipulacja. > jako osoba inteligentna, a za taką > Cię uważam, powinnaś sama skojarzyć co mam na myśli w kontekście > tego wątku. Tak, wiem, chciałeś używając słowa "ilustracja", jedną fałszywą tezę uwiarygodnić inną fałszywą tezą. Nie udało się. Bo kłamstwo ma krótkie nóżki. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Czy JK ma prawo do kultu pamięci zmarłego brata ? 12.07.10, 17:17 Ja, Roman Giertycn przepraszam Macieja Kuronia i Andrzeja Kuronia, za swoją wypowiedź z dnia 30 sierpnia 2006 wygłoszoną na konferencji prasowej w Katowicach, na której zarzuciłem śp. Jackowi Kuroniowi udział w szkodzeniu Polsce, zdradzie ideałów wielu milionów ludzi, którzy należeli do Solidarności, a także przyrównałem Jacka Kuronia do zdrajców narodu polskiego Szczęsnego Potockiego i Janusza Radziwiłla. Wyrażam głębokie ubolewanie z powodu niestosowności tej wypowiedzi, którą naruszyłem dobra osobiste Macieja Kuronia i Andrzeja Kuronia w postaci prawa do kultu pamięci zmarłego Jacka Kuronia. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Kultu..?! 12.07.10, 17:21 Czy my obaj aby tak samo rozumiemy znaczenie tego słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 :-D 12.07.10, 17:26 A kogo to obchodzi ?! Ważne, co rozumie przez to słowo i porzez znieważenie tegoż sąd - a to masz w tekście podane na tacy :-D Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Ależe ważne.. 12.07.10, 17:31 Ważne, a wręcz b. istotne. Bo ten kult pewna część społeczeństwa pragnie budować wbrew woli pozostałej części. Pamięć LK powinno się szanować, ale nie powinno się nią zasłaniać jak tarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 To jest twoja opinia :-) 12.07.10, 17:34 Natomiast inni mają inną - potrafisz ten fakt przyswoić i zaakceptować zgodnie z regułami demokracji ? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: To jest twoja opinia :-) 12.07.10, 17:39 A może lepiej posłużmy się zapisami prawa. Jest coś takiego jak konkordat, dlaczego tylko jedna ze stron ma przestrzegać jego zapisów? Budowanie ołtarzyków w przestrzeni państwowej a za taki możemy uznać plac przed pałacem prezydenckim to chyba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: To jest twoja opinia :-) 12.07.10, 17:46 To znaczy co - apelujesz tutaj do prezydenta Komorowskiego, żeby usunął z przestrzeni publicznej wszystkie krzyże, czy tylko ten jeden ? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nie tylko moja..;) 12.07.10, 17:51 Na razie należy usunąć ten jeden. I akurat nie jestem pewien, czy to kompetencje prezydenta - sprzątanie po uroczystościach pożegnalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brawo!!! 12.07.10, 17:20 grand_bleu napisała: > tw_wielgus napisał: > > > Jest jedynie tytułem prasowym, > > Czyli nie jest cytatem, choć wygląda dokładnie tak, jakby nim był. > A jeżeli tak, to jest to obrzydliwa manipulacja. A dlaczego miałby nie być? Dowód nr.1 wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/295880,kaczynski-wspolpraca-z-tuskiem-niech-sie-kaja.html > > > > > jako osoba inteligentna, a za taką > > Cię uważam, powinnaś sama skojarzyć co mam na myśli w kontekście > > tego wątku. > > Tak, wiem, chciałeś używając słowa "ilustracja", jedną fałszywą tezę > uwiarygodnić inną fałszywą tezą. > > Nie udało się. Bo kłamstwo ma krótkie nóżki. Ilekroć spoglądam na Kaczyńskiego właśnie to przysłowie przychodzi mi do głowy. Porównaj sobie tytuł wątku Płoniekocicy z tym co napisał Dziennik. Zauważasz różnicę? Bo ja tak... I zwróć szczególną uwagę na interpunkcję w pierwszym przypadku nie pozostawia wątpliwości co do interpretacji. Chyba, że ktoś chce się przyczepić to jak z tym kijem, zawsze się znajdzie. > Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Brawo!!! 12.07.10, 23:07 tw_wielgus napisał: > grand_bleu napisała: > > > tw_wielgus napisał: > > > > > Jest jedynie tytułem prasowym, > > > > Czyli nie jest cytatem, choć wygląda dokładnie tak, jakby nim był. > > A jeżeli tak, to jest to obrzydliwa manipulacja. > > A dlaczego miałby nie być? > Dowód nr.1 > wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/295880,kaczynski-wspolpraca-z-tuskiem-niech-sie-kaja.html A dlatego, że słowa o kajaniu się, nie zostały przez Kaczyńskiego powiedziane, czyli jako dowód podajesz coś, co jest manipulacją. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brawo!!! 13.07.10, 12:41 No dajże spokój...:)) Mogę sięgnąć po dowolny felieton Wildsteina, Ziemkiewicza, czy innego intelektualnego tuza aby Ci udowodnić, że opierają stosują dokładnie tą samą metodę rozwijania myśli zawartych w czyjejś wypowiedzi. W przypadku Kaczyńskiego jest to jak najbardziej uzasadnione ponieważ jak mało kto znakomicie posługuje się insynuacją i dwuznacznością w swoich wystąpieniach. Jego wypowiedzi aż proszą się aby je doprecyzować, co też Płoniekocica zrobiła i napisała post jak rozumie słowa Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Brawo!!! 13.07.10, 14:05 Nie ze mną te numery, Wielgus :) Rozmawiamy tu i teraz, w konkretnym wątku, niosącym konkretny fałszywy przekaz, co zostało udowodnione. Rozmowa na temat felietonów Wildsteina, Ziemkiewicza, Żakowskiego, czy innego Pacewicza nie mieści się w temacie... więc odpuszczam. Miłego! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brawo!!! 13.07.10, 15:36 Udowodnione..?! Czy jest jeszcze ktoś oprócz Ciebie kto popiera taką opinię? Wspomnianych publicystów przywołałem jedynie w celu zilustrowania wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Napisałeś bardzo brzydki personalny post. 12.07.10, 16:02 Ale nie jestes w stanie mnie obrazić. Natomiast ja, jestem w stanie wykazać, że Twoja wypowiedź nic do dyskusji nie wnosi ... tw_wielgus napisał: "jej argumentacja przypomina bełkot mieszkańca wschodniej Polski po winie marki "Czar PGRu"." To teza, a teraz ją udowodnij. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Napisałeś bardzo brzydki personalny post. 12.07.10, 16:19 Wiesz co nie chce mi się szukać w archiwum, ale jest to projekcja pewnego postu jaki sobie pozwolił VTimuś. Podwójne standardy? Jakoś wtedy nie wzbudziło to Twojego oburzenia. Poza tym co w tym obraźliwego? Czy obraża Cię to, że Płoniekocica ma rację? Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Nie widzę... 12.07.10, 17:24 dowodu uzasadniającego zdanie: "jej argumentacja przypomina bełkot mieszkańca wschodniej Polski po winie marki "Czar PGRu"." BTW, naprawdę jest różnica między bełkotem wschodniej i zachodniej Polski? Palikot mieszka w Lublinie... hm... i zdaje się, że nadużywa, to nie usprawiedliwia, ale co nieco wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nie widzę... 12.07.10, 17:29 ?!....Czyżbym pomylił gatunek trunku, oj to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Napisałeś bardzo brzydki personalny post. 12.07.10, 21:10 tw_wielgus napisał: Czy obraża Cię to, że Płoniekocica ma rację? > To nikogo nie obraza bo plonikocica nie ma racji. To stek bzdur nasaczonych jadem nienawisci, ktorych nawet nie warto komentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Napisałeś bardzo brzydki personalny post. 12.07.10, 22:10 mr.sajgon napisał: > To stek bzdur nasaczonych > jadem nienawisci, ktorych nawet nie warto komentowac. Racja! > mr.sajgon napisał: Prezydent elekt Komorowski przemawia z ambony, tego jeszcze nie bylo :( ave.duce napisała: Prezydent Lech Kaczyński przemawia w kościele, Łyse 16.03.2008 r. :p Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Napisałeś bardzo brzydki personalny post. 12.07.10, 22:27 > ave.duce napisała: > > Prezydent Lech Kaczyński przemawia w kościele, Łyse 1 > 6.03.2008 r. > > :p Masz wiec problem, potepiam klerykalnosc nie tylko Komorowskiego ale i Kaczynskiego I co teraz mi wkleisz :-) Jesli mam wybor to prosze o cos science fiction. Odpowiedz Link Zgłoś
blind_as_a_bat Re: Napisałeś bardzo brzydki personalny post. 13.07.10, 07:42 Minąłeś się z prawdą w wątku o 'klerykalizmie' Komorowskiego, pisząc o ewenemencie. Idziesz w zaparte, masz problem. Z wiarygodnością przekazywanych na forum wiadomości i z logiką. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 15:43 ploniekocica napisała: > Na to, że ta teza ma w sobie co najmniej podejrzenie prawdy dobitnie świadczą Twoje posty, Bez obrazy Płoniekocico, ale to co napisałaś to bełkot, czyli tekst pozbawiony sensu. Teza może być słuszna/niesłuszna, prawdziwa/fałszywa - teza nie może "mieć w sobie podejrzenia prawdy". > A widzisz moje wrażenie jest, że ma przepraszać za przegrane > wybory, Do dyskusji porzebne są argumenty, a nie wrażenia, Ty takich nie przedstawiłaś, a jeżeli to, szkoda naszego czasu na dalsze bicie piany. > Widzisz kompletnie innym rodzajem argumentu jest: "nie, uważam, iż nie masz > racji, bo" i tu dowody, a zupełnie czym innym bezpodstawne twierdzenie > "skłamałaś". Przykro mi, ale używając kulturalnych słów tym razem powiedziałaś > dokładnie to samo, co zwykle mówią w swoich postach np. pan Normalny i panowie > Bagienni. :) Przepraszam Płoniekocico, naprawdę nie chciałabym Cie urazić, ale znowu napisałaś coś, co jest nie na temat i pozbawione sensu... i jak tu dyskutować? Miłego :) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 15:48 grand_bleu napisała: > Przepraszam Płoniekocico, naprawdę nie chciałabym Cie urazić, (..) > Miłego :) W zasadzie wystarczyłoby tylko tyle słów....:) > Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 No właśnie :-) 12.07.10, 15:56 tw_wielgus napisał: > W zasadzie wystarczyłoby tylko tyle słów....:) No to z czym w takim razie ma Tusk problem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: No właśnie :-) 12.07.10, 16:00 Jaro nie domaga się "przepraszam, jeśli poczuł się Pan urażony wypowiedzią mojego kolegi partyjnego", ale "daleko posuniętej ekspiacji." Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: No właśnie :-) 12.07.10, 16:30 Wiesz co, daleko mi do tego, żeby bronić Jarosława :-) Często przegina - tak jest również w tym przypadku, a robiąc to co teraz szkodzi całej partii, która jest u początku drogi wypracowywania nowego, "niekonfliktowego" image'u :-) Tym niemniej - myślę, że oczekiwanie przeprosin ze strony premiera, za skandaliczne opluwanie przez posła RP niezyjącego już Lecha Kaczyńskiego są jak najbardziej uzasadnione :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No właśnie :-) 12.07.10, 16:35 Niech zatem domaga się przeprosin od Palikota a nie rozciąga odpowiedzialność na całą Platformę. Proste i nieskomplikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No właśnie :-) 12.07.10, 16:21 Myślisz, że wystarczyłoby przeprosić Kaczyńskiego? Wątpię, to zakompleksiony karzeł moralny. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Czy krewni Kuronia to "karły moralne" ? 12.07.10, 16:40 www.tvn24.pl/2055868,0,1258734,4,1,rodzina-jacka-kuronia-oskarzyla-romana-giertycha-o-znieslawienie,wideo.html Oj, wielgus ..... Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: Czy krewni Kuronia to "karły moralne" ? 12.07.10, 16:48 Ale krewni Kuronia Kurskiego oskarżyli, nie Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Czy krewni Kuronia to "karły moralne" ? 12.07.10, 16:56 Odpowiem ci wielgusem : forum.gazeta.pl/forum/w,28,114074087,114085583,Re_Brawo_.html Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: Czy krewni Kuronia to "karły moralne" ? 12.07.10, 17:00 Wiem, co miałeś na myśli w kontekście tego wątku, ale chyba Ty też wiesz, co ja mam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ja, Roman Giertych przepraszam Macieja Kuronia 12.07.10, 17:13 i Andrzeja Kuronia, za swoją wypowiedź z dnia 30 sierpnia 2006 wygłoszoną na konferencji prasowej w Katowicach, na której zarzuciłem śp. Jackowi Kuroniowi udział w szkodzeniu Polsce, zdradzie ideałów wielu milionów ludzi, którzy należeli do Solidarności, a także przyrównałem Jacka Kuronia do zdrajców narodu polskiego Szczęsnego Potockiego i Janusza Radziwiłla. Wyrażam głębokie ubolewanie z powodu niestosowności tej wypowiedzi, którą naruszyłem dobra osobiste Macieja Kuronia i Andrzeja Kuronia w postaci prawa do kultu pamięci zmarłego Jacka Kuronia. Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: Ja, Roman Giertych przepraszam Macieja Kuroni 12.07.10, 21:04 Przecież ja się nie pytałam czy Giertych przeprosił Kuroniów tylko czy Kuronie domagali się przeprosin od ówczesnego premiera - J.Kaczyńskiego, za to, że minister jego rządu wyrażał się w ten sposób o ich nieżyjącym krewnym. Domagali się? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Czy krewni Kuronia to "karły moralne" ? 12.07.10, 16:51 ?!.. słoneczko za mocno przygrzało? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 No, co tam - wielgus :-D 12.07.10, 16:55 Albo zwoje mózgowe nie działają jak trzeba, albo rżniemy głupa - co, słonko ? :-) Pytam jeszcze raz : czy rodzina Kuronia, która domagała się przeprosin za znieważenie zmarłego Jacka Kuronia - to ( cyt. ) "karły moralne" ? Nie bój się - pomyśl i odpowiedz, to naprawdę nie boli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: No, co tam - wielgus :-D 12.07.10, 16:58 Uprzejmie uprasza się przy tym o niestosowanie ( cyt.) " podwójnych standardów " :-) forum.gazeta.pl/forum/w,28,114074087,114085725,Re_Napisales_bardzo_brzydki_personalny_post_.html Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No, co tam - wielgus :-D 12.07.10, 17:14 Stosujesz podwójne standardy? Nie? No wiec nie jest to Twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Oj tępyś, wielgus - tępyś .... 12.07.10, 17:20 Dlaczego rząd rosyjski ma przepraszać Polskę za coś, co się w Katyniu dokonało 70 lat temu ... nieprawdaż ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Rozwiń tę myśl geniuszu... 12.07.10, 17:25 Z założeniem ciągłości historycznej Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A po co ? 12.07.10, 17:27 Proste pytanie : twoim zdaniem obecny rząd Rosji powinien przepraszać za to, co się stało 70 lat temu - czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A po co ? 12.07.10, 17:36 Dobrze... Uważam, że powinni uznać winę aparatu partyjnego, który w tamtym okresie rzadził w ZSRR i przeprosić za tamten mord. Obecna Rosja nie zerwała z tradycjami ZSSR wiec można przyjąć że jest kontynuatorką tamtego tworu państwowego. A teraz znajdźmy powiązanie między tym co uparcie publikujesz o Kuroniu a Kaczyńskiem, który był premierem rządu. W rządzie tym zasiadał Giertych. W związku z tym spada na niego odpowiedzialność za wypowiedzi wicepremiera. Kaczyński również powinien przeprosić za chamskie zachownie Giertycha, to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: A po co ? 12.07.10, 17:44 Rosja powinna przeprosić za mord na polskich żomierzach popełniony ponad pół wieku temu - ale szef partii z której pochodzi obrażający pamięć zmarłego prezydenta poseł ( jak i pochodzący z tego samego ugrupowania prezydent ) nie muszą się czuć za jego działania współodpowiedzialni ? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A po co ? 12.07.10, 17:56 Nie, jeżeli założymy, że mamy wewnętrzną partyjną demokrację a nie zamordyzm gdzie każdy członek ma mówić to co mu partia (czyt. prezes) każe. Tak btw nie podobają mi się ostatnie wygłupy Palikota, abyśmy mieli jasność. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No, co tam - wielgus :-D 12.07.10, 17:13 Ależ Szanowny Indeed, pomyśl mój mały z lekka zmoherzały móżdżku. Czy aby rodzina Kuronia domagała się przeprosin od sprawcy? Przez pewną analogię, to jest tak jakby rodzina Kuronia domagała się przeprosin od Episkopatu za wybryk Giertycha. Zapytasz dlaczego? Otóż, przeceiż, ugrupowanie LRP było wspierane i można powiedzieć instpirowane przez Kościół. Giertych jako katolik uznaje zwierzchnictwo Hierarchów Kk, Tak wiec możemy przyjąć, że hierarchia kościelna to przełożeni Giertycha (taka sama konstrukcja myślowa jaka przyświecała wypowiedzi Kaczyńskigo) i w związku z tym ponoszą odpowiedzialność za jego wypowiedzi. A jeżeli się nie zgadzają z jego poglądami i czynami powinni go z kościoła wykluczyć i potępić to przecież oczywiste... indeed4 napisał: > Albo zwoje mózgowe nie działają jak trzeba, albo rżniemy głupa - co, > słonko ? :-) > > Pytam jeszcze raz : czy rodzina Kuronia, która domagała się > przeprosin za znieważenie zmarłego Jacka Kuronia - to ( cyt. ) > "karły moralne" ? > > Nie bój się - pomyśl i odpowiedz, to naprawdę nie boli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: No, co tam - wielgus :-D 12.07.10, 17:15 Zmiataj, przygłupie :-D B/o Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No i co? 12.07.10, 17:24 skończyły się argumenciki, tak? Powiedz mi indeed, bo kiedyś zdawało się, że potrafisz oddzielić ziarno od plew. Czy Ty przypadkiem nie wszedłeś w okres andropauzy? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: No i co? 12.07.10, 17:32 tw_wielgus napisał: > skończyły się argumenciki, tak? To tak a propos rozpoczęcia twojego wcześniejszego postu od inwektyw, rozumiem ? :-) kiedyś zdawało się, że potrafisz oddzielić > ziarno od plew. Czy Ty przypadkiem nie wszedłeś w okres andropauzy? Nie sądzę, żebym stracił tą umiejętność - gdyby tak było nie dostałbyś przecież ode mnie za swoje chamstwo zasłużonego b/o :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No i co? 12.07.10, 17:42 Cóż indeed ja jednak zauważam w Twoich opiniach zdecydowany brak równowagi. To tak jakbyś całkowicie zmienił zdanie i ogłuchł na część argumentów. Jakby wstrząs smoleński spowodował utratę zdolności obiektywnej oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: No i co? 12.07.10, 17:47 Nie - to coś innego, ale to szerszy temat :-) Napiszę o tym kiedy indziej, ok ? Na razie ! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Wielgus 12.07.10, 16:06 Tu... forum.gazeta.pl/forum/w,28,114074087,114084625,Re_Brawo_.html czekam na Twoja odpowiedź. Tylko merytorycznie proszę, jeśli potrafisz. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Napisałaś b. brzytki post 12.07.10, 16:27 grand_bleu napisała: > > Tu... > forum.gazeta.pl/forum/w,28,114074087,114084625,Re_Brawo_.html > czekam na Twoja odpowiedź. Tylko merytorycznie proszę, jeśli > potrafisz. > > :/ > > Sugerujący, iż nie potrafię się ustosunkować merytorycznie do Twojej wypowiedzi....:( Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Napisałaś b. brzytki post 12.07.10, 17:14 tw_wielgus napisał: > grand_bleu napisała: > > > > > Tu... > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,114074087,114084625,Re_Brawo_.html > > czekam na Twoja odpowiedź. Tylko merytorycznie proszę, jeśli > > potrafisz. > > > > :/ > > > > > > Sugerujący, iż nie potrafię się ustosunkować merytorycznie do Twojej > wypowiedzi....:( Ach! cóż za smutna minka, naprawdę zrobiło mi się Ciebie żal... ale tylko przez moment, bo już po chwili przypomniało mi się jak obrażałeś pewnego forumowicza :/ Wracając do tematu, w komentarzu do zalinkowanego postu odwołałeś się do moich skojarzeń, trudno ten sposób argumentacji nazwać merytorycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Napisałaś b. brzytki post 12.07.10, 17:25 Nie chciałem obrażać Twojej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Nie czuję się urażona 12.07.10, 16:27 bynajmniej. Natomiast wyjątkowo nie lubię ludzi, którzy pod pod przykrywka okrągłych zdań, wielosłowia i po swojemu rozumianych dobrych manier, zachowują się niegrzecznie i na dodatek obłudnie, bo stosując podwójne standardy etyczne. Nie zaprotestowałabym na nawet kategoryczne stwierdzenie: mylisz się, nie masz racji, bo tyle racji i interpretacji, ile osób, ale zarzucanie komuś kłamstwa to inna para kaloszy. I wobec tego ani w tym, ani w innych wątkach nie będę się tłumaczyć i udowadniać Ci, że ie jestem wielbłądem. Niech zostanie, że jestem jeśli to Ci ma sprawić aż taka przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Płoniekocico 12.07.10, 16:58 Ten wątek nie jest ani o mnie, ani o Tobie, a o kogo lubisz mało mnie obchodzi. Tu jest post odnoszący się do tematu wątku... forum.gazeta.pl/forum/w,28,114074087,114080784,Re_Czyli_sklamalas_.html tu miałas szansę wykazać się swoją elokwencją i logiką, szkoda, że tego nie zrobiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce "Z zasady... 12.07.10, 16:50 ... unikam inwektyw > grand_bleu napisała ... No comment. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 [...] 12.07.10, 13:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Wyrażaj się precyzyjniej: Jesteś jedną z wie 12.07.10, 13:30 Faktycznie za trudne. Używanie wiecznie toposu fekaliów jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe, wybacz, udaj się z tego typu porównaniami do jakiejś oczyszczalni ścieków, a nie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
heofon [...] 12.07.10, 13:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 14:26 ploniekocica napisała: > Kochana, manipulujesz.Gdzie ja napisałam, że Kaczyński powiedział to i to. > Napisałam cytuję: "Komorowski ma przepraszać, że wygrał wybory". > Albowiem tak odbieram słowa Jarosława Kaczyńskiego To źle odbierasz, bo Kaczyński nie powiedział, że Komorowski ma przepraszać za to, że wygrał wybory. Zbudowałaś wątek wokół fałszywej tezy, a ludzie czytają tytuł i do niego się odnoszą, nie sprawdzając, czy to co napisałaś jest prawdą. Świadomie lub nie, ale to Ty, swoją - delikatnie rzecz ujmując - nadinterpretacją, podsycasz niezdrowe emocje, czyli robisz dokładnie to, co zarzucasz Kaczyńskiemu... :/ > Moje pojmowanie demokracji (nie nasze, bo ja jestem pojedyncza) polega na jej szanowaniu. Mhm... to masz tak jak ja, ale szacunek do demokracji, to również szacunek do przeciwnika. Nie wiedziałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 12:59 Skłamałaby, gdyby umieściła to w cytatach i - opcjonalnie - dodała "tak powiedział Prezes". Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 13:01 heofon napisała: > Skłamałaby, gdyby umieściła to w cytatach i - opcjonalnie - dodała "tak > powiedział Prezes". I jeszcze chciałam dodać, że na końcu każdego zdania postawiłam pytajnik. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 12.07.10, 13:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Manipulujesz lub 12.07.10, 21:33 po prostu niegrzecznym zachowaniem próbujesz przykryć brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Upał ci chyba szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Czyli skłamałaś. 13.07.10, 07:50 >Czego jeszcze > chcecie? Całkowitej eliminacji Jarosława Kaczyńskiego? W większości krajów przywódca partii, która kilka raz przegrywa wybory byłby wyeliminowany. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Czyli skłamałaś. 13.07.10, 14:13 kicior99 napisał: > >Czego jeszcze > > chcecie? Całkowitej eliminacji Jarosława Kaczyńskiego? > > W większości krajów przywódca partii, która kilka raz przegrywa wybory byłby > wyeliminowany. A kto o tym decyduje? Nawiasem mówiąc, kiedy w 2005 roku Tusk przegrał wybory zarówno parlamentarne, jak i prezydenckie, nie oczekwałam, że "zostanie wyeliminowany". Kiciorze, nie wątpię, że jesteś bardzo sympatycznym mężczyzną... i tolerancyjnym :) O cóż więc chodzi? Dlaczego w kwestiach związanych z polityką nie możemy się porozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon koniecznie, to niebywała potwarz dla prawdziwych 12.07.10, 12:27 Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:31 Jarosław Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Skoro wygrał głównie dzięki kłamstwu i hiPOkryzji 12.07.10, 12:33 ploniekocica napisała: Komorowski ma przepraszać, że wygrał > Co musiałby robić on i premier Tusk, gdyby Jaro te wybory wygrał? ---> Też by musieli wytłumaczyć się ze swoich kłamstw, opluwania, konfabulacji a głównie ze służalczej postawy wobec Putina ... - no i oczywiście też musieliby przeprosić! Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: Skoro wygrał głównie dzięki kłamstwu i hiPOkr 12.07.10, 12:36 Czyli Twoim zdaniem Komorowski powinien przeprosić, że wygrał demokratyczne wybory...? Serio...? Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon kto jest hipokrytą? 12.07.10, 12:37 Sprawy się mają tak: na osiedlu Górce na Bemowie od lat wygrywa Platforma Obywatelska. W Szkole Podstawowej nr 82 przy ul. Górczewskiej (komisja obwodowa nr 759) w pierwszej turze: Bronisław Komorowski dostał tu - 545 głosów a Jarosław Kaczyński dostał tu - 219 głosów, Po ogłoszeniu wyników w drugiej turze, nastąpiła dramatyczna zmiana: Komorowski - 246 głosów, Kaczyński - 681. Co się stało? Głosy policzono poprawnie, ale komisja odwrotnie wpisała wyniki do protokołu. To Bronisław Komorowski dostał o 435 głosów więcej od Jarosława Kaczyńskiego. Wydawać by się mogło, że sprawa wprawi w konsternację mężów zaufania, z ramienia PiS czuwali nad poprawnością przebiegu głosowania. Bynajmniej. Bo oto okazuje się, że fakt, iż taki błąd popełniono, to najwyraźnie wola niebios była. Pani Irena Awłasewicz-Borkowska, przedstawicielka 'mężów': - To niebo zadziałało. Przez cały dzień do naszej komisji przychodzili młodzi ludzie spod Warszawy, którzy na moje oko mieli lewe zaświadczenia o prawie do głosowania . Słyszałam, że w ten sposób głosy kupuje Platforma. Jak widać, anioły spłatały tej partii figla. warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,8113481,Fatalna_pomylka_przy_liczeniu_glosow__Wola Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon Re: kto jest hipokrytą? 12.07.10, 12:38 I na Pradze: "Zagadka liczenia głosów w jednej z praskich komisji: według PKW II turę wyborów prezydenckich wygrał Jarosław Kaczyński. Liczący głosy pamiętają, że to Bronisław Komorowski zdecydowanie pokonał kandydata PiS. " Więcej... wyborcza.pl/1,94898,8119178,Tajemnice_glosowania_na_Pradze_rozwikla_prokuratura.html#ixzz0tSmqbVLP Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:39 Jak wszyscy, to wszyscy. Tusk też musiał po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:48 ploniekocica napisała: > demokratyczne wybory? "Kaczyński bez "przepraszam" z PO nie współpracuje" No to dlugo z "nowym wizerunkiem" bie wytrzymal. Znowu chce wojny Polsko-Polskiej Znowu judzi. On sie juz nigdy nie zmieni i nie pomoga na to najlepsi specjalisci od wizerunku. On zawsze zostanie soba. Malym, zakompleksionym, konfliktowym przegrancem. Tyle tylo, ze na wspolpracy to powinno jemu zalezec. PO da sobie swietnie rade bez takich "wspolpracownikow" Odpowiedz Link Zgłoś
primasort Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:55 W jednym zdaniu "Kaczyński bez "przepraszam" z PO nie współpracuje" można dopatrzyć się tyle treści! Proponuję w dalszym ciągu czytać wypowiedzi Kaczyńskiego. Może wreszcie coś do głowy dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 13:09 Ależ dociera, dociera... od wielu lat już dociera... To tylko wam nikt nie wmówi, że czarne jest czarne :( Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 13:30 sclavus napisał: To tylko wam nikt nie wmówi, że czarne jest czarne ---> Skoro jakiś esbek, lub ktoś inny z PO, mówi, że coś jest czarne, to z pewnością kłamie! Warto najpierw sprawdzić ... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 13:47 primasort napisała: > W jednym zdaniu "Kaczyński bez "przepraszam" z PO nie współpracuje" > można dopatrzyć się tyle treści! Mozna ale nie widze powodu by BK przepraszal. Nie ma za co, natomiast JK powinien przeprosic BK za klamstwa szerzone w czasie kampanii wyborczej i potwierdzone wyrokiem sadowym. Czy juz przeprosil ? Jakos mi to umknelo. Odpowiedz Link Zgłoś
primasort Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 13:52 To się nazywa szukanie drugiego dna. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 13:55 primasort napisała: > To się nazywa szukanie drugiego dna. Raczej rzetelnym spojrzeniem nie zabarwionym emocjami i wrodzona potrzeba szukania wroga, bez ktorego zyc sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
primasort Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 14:04 Ja nazywam to szukaniem drugiego dna ty "...wrodzona potrzeba szukania wroga..." No tak, nawet jak nie powiedział to i tak powiedział. :) Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 14:09 To pan Prezes w końcu przeprosił czy nie przeprosił? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 15:46 primasort napisała: > No tak, nawet jak nie powiedział to i tak powiedział. :) Cos tam chyba jednak powiedzial www.pardon.pl/artykul/11970/nowy_jaroslaw_przeproscie_bo_inaczej_nici_ze_wspolpracy Odpowiedz Link Zgłoś
primasort Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 16:14 Oczywiście, że powiedział: "Nie będę współpracował z nikim, kto był nie w porządku wobec mojego brata i innych poległych" I ma rację. I nie ma co w tych słowach szukać podtekstów. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 15:43 I dzięki Bogu,że wygrał:) Dzisiaj Yaro zdjął już ostatnią maskę... tym bardziej cieszmy się ze zwycięstwa Komorowskiego i normalności w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Komorowski powinien przeprosic .. 12.07.10, 20:11 Dzisiaj POLSAT w wiadomosciach na caly ekran telewizora ujawnil ze karty do glosowania w drugiej turze zostaly sfalszowane -wszystkie-kratka i nazwisko komorowskiego jest wyraznie wieksza/ az o 1mm/ a nazwisko Komorowski wydrukowano większymi literami .Karty wyborcze drukowala drukarnia premiera Donalda Tuska. na tym polega wasza normalnosc w PO. o tym ze stwarza to tzw. efekt psychologiczny podprogowy faworyzyjacy jedna strone i ze jest to niezgodne z prawem nie musze pisac -bo i tak nie zrozumiecie platfusy potraktujecie falsz jako żart w stylu Palichama. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 15:50 Komorowski ma odszczekać obietnice których nie miał zamiaru i możliwości dotrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad [...] 12.07.10, 18:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 21:47 ploniekocica napisała: > demokratyczne wybory? > Co musiałby robić on i premier Tusk, gdyby Jaro te wybory wygrał? Ale to już było: www.youtube.com/watch?v=gK7uJyDrgOA www.joemonster.org/art/8111/Przepraszamy_Panie_Prezydencie_ "W zamian za, no jednak użyję tego określenia, niebywałe chamstwo gratulacji nikt nikomu nie składa" Jarosław Kaczyński po pytaniu dziennikarza czy prezydent wyłoni się w końcu z odmętów pałacu i skomentuje jakoś wynik wyborów (w październiku 2007) i może łaskawie złoży gratulacje PO i Tuskowi [dla Paczuli - to jest parafraza, a nie cytat]. Po kilku tygodniach prezydent przymuszony kalendarzem demokratycznym raczył wyjrzeć z nory i wręczył w korytarzyku do kibla Tuskowi nominację premierowską. Lepper za swe zasługi dostał więcej - fanfary w sali głównej... Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Tu jest wywiad z Jarosławem Kaczyńskim 12.07.10, 23:03 www.rp.pl/artykul/506304_Bez_przeprosin_z_PO_nie_bede_wspolpracowal.html nie ma w nim słowa z tego co sugerujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tu jest wywiad z Jarosławem Kaczyńskim 13.07.10, 12:45 Słowa podlegają interpretacji i konfrontacji z czynami. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Tu jest wywiad z Jarosławem Kaczyńskim 13.07.10, 15:01 tw_wielgus napisał: > Słowa podlegają interpretacji i konfrontacji z czynami. Tak? To dlaczego Kaczyński przegrał proces o słowa, wytoczony mu przez sztab Komorowskiego? I dlaczego Michnik wygrywa swoje procesy? Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Tu jest wywiad z Jarosławem Kaczyńskim 13.07.10, 15:18 Dlatego Droga Wielkobłękitna, że istnieje różnica pomiędzy słowami: "JK powiedział w swoim przemówieniu, że BK ma go przepraszać za wygranie wyborów prezydenckich", a postawieniem hipotezy: "BK ma przepraszać za wygrane wybory?".Jeśli nie widzisz tej różnicy to przykro mi niezwykle. Żaden prawnik nie podjąłby się sprawy przeciwko moim słowom po prostu. Nawet gdybym je walnęła na pierwszej stronie Gazety Wyborczej i podpisała: Adam Michnik. Bo to jest chwyt retoryczny, a nie pomówienie. I tyle. Widać, że strasznie zwolenników PiS zaburzyła ta figura :), co nie ukrywam odbieram nie tylko jako osobisty sukces, ale także jako dowód na co najmniej ułamek prawdy tkwiący w moim pomyśle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 23:06 Bronek przepros Jarka,bo chlopak placze Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 23:15 maszmi napisała: > Bronek przepros Jarka,bo chlopak placze Czy kiedy Michnik domagał się przeprosin w związku z naruszeniem jego "prawa do kultywowania pamięci o ojcu" też pisałaś, że należy go przeprosić bo płacze? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 12:46 Przeprosić powinien Palikot, bo jego zachowanie w stosunku do rodziny LK jest niewłaściwe, naganne. Ale nie można rozciągać odpowiedzialności na całe PO jak to czyni JK. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 14:08 A moze poczekajmy na przeprosiny Kurskiego? To bedzie sprawiedliwsze.;) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 14:18 marudna.menda napisał: > A moze poczekajmy na przeprosiny Kurskiego? To bedzie sprawiedliwsze.;) Jacka, czy Jarosława? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 14:35 Nie stawiałbym sprawy w ten sposób, bo to dziecinada. Jeżeli Kurski nie nawykł do przepraszania to ma problem. I jest to problem marki BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 14:12 Myślałam, że on chce przeprosin nie tylko za Palikota, ale też za słowa Komorowskiego o snajperze i zamachu? I ogólnie, chce "daleko posuniętej ekspiacji". Znajomy powiedział, że należy się z "ekspiacji" cieszyć, bo to znaczy, że Jaro jest już na 'E' w słowniku. Niech to. Dworuję sobie brzydko i znowu trzeba będzie przepraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 14:37 O i tu się mylisz, czyta już pewnie drugi raz bo pamiętam jak wiele miesięcy temu użył terminu petryfikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 15:32 O, to będę się spodziewać więcej takich iskrzących się erudycją perełek ze strony pana Prezesa. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 15:37 Za piątym razem nauczy się na pamięć i to dopiero będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 15:13 heofon napisała: > Myślałam, że on chce przeprosin nie tylko za Palikota, ale też za słowa > Komorowskiego o snajperze i zamachu? To Cię dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 15:31 A co dokładnie było obraźliwego w stwierdzeniu "Jaki wyjazd, taki zamach", odnoszącym się do organizacji rzeczonego wyjazdu? A o snajperze to może powiedział "Szkoda, że nie trafił"? ;) A tak na serio, to wytłumacz mi co jest w tym obraźliwego, bo być może ja rzeczywiście po prostu nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 14:26 tw_wielgus napisał: > Przeprosić powinien Palikot, bo jego zachowanie w stosunku do > rodziny LK jest niewłaściwe, naganne. Miło, że się zgadzamy :) > Ale nie można rozciągać odpowiedzialności na całe PO jak to czyni JK. Ejże, jesteś pewien, że od całej PO Kaczyński oczekuje przeprosin? Wyczytałes to z tego zdania: "Tusk jest szefem partii i za nią odpowiada"? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 14:39 To wynika wprost z jego wypowiedzi. Chociażby ze słów o tym, że nie będzie współpracował. O odpowiedzialności lidera za wybryki Palikota itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 15:12 tw_wielgus napisał: > To wynika wprost z jego wypowiedzi. Chociażby ze słów o tym, że nie > będzie współpracował. O odpowiedzialności lidera za wybryki Palikota > itd.. Nie. Ze słów o odpowiedzalności lidera za wybryki Palikota nie wynika twierdzenie o odpowiedzalnośći PO za wybryki Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 15:39 Dobrze, że my się zgadamy, szkoda tylko że Kaczyński jest innego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś