Dodaj do ulubionych

Komorowski ma przepraszać, że wygrał

12.07.10, 11:56
demokratyczne wybory?
Co musiałby robić on i premier Tusk, gdyby Jaro te wybory wygrał?
Obserwuj wątek
    • etwas-geheimnis Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:13
      Za to ma
      przepraszać?www.tvn24.pl/-1,1664581,0,1,kaczynski-bez-przepraszam-z-po-nie-wspolpracuje,wiadomosc.html
      ale tu Kłamczyński znów mija sie z prawdą ,Komorowski powiedział tak
      :www.tvn24.pl/12690,1574400,0,1,jaka-wizyta--taki-zamach,wiadomosc.html
      i miał rację. Wizyta była źle zorganizowana ,a przejazd tej kolumny w czasie
      ,,zamachu" skandaliczny. I również ,co to za snajper co z takiej odleglosci nie
      trafił. Była to moim zdaniem zwykła gruzińska prowokacja dla PR. Co do celnosci
      strzału Komorowski wie co mówi ,jako myśliwy polował.
      • sas125 Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:18
        a kto od niego wymaga przeprosin za to ze wygral ?

szybko sie przekonacie polaczki ze sami siebie bedziecie przepraszac za
        Platforme Obywatelską

1 tusc= 100 mld dlugu - ktory rosnie i ktory MUSICIE splacac
        • pis_da_deby [...] 12.07.10, 12:23
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • lgbx Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 18:00
          sas125 napisał:

> a kto od niego wymaga przeprosin za to ze wygral ?
          >
          > szybko sie przekonacie polaczki ze sami siebie bedziecie przepraszac za
          > Platforme Obywatelską
          >
          > 1 tusc= 100 mld dlugu - ktory rosnie i ktory MUSICIE splacac

Ja jestem Polakiem. Nie lepszym czy gorszym. Nie "prwdziwym" lub fałszywym. Po
          prostu Polakiem. A ty spadaj na Madagaskar albo klęknij sobie pod krzyżem na
          Krakowskim, bo za chwilę możesz już nie mieć szansy.
      • ukos Bronek MUSI potwierdzić bohaterstwo Lecha K 12.07.10, 12:26
        etwas-geheimnis napisał:

> Za to ma przepraszać?
        > www.tvn24.pl/-1,1664581,0,1,kaczynski-bez-przepraszam-z-po-nie-wspolpracuje,wiadomosc.html (...)

Jak Bronek nie wystawi Lechowi świadectwa bohaterstwa, to Jarek nie
        będzie współpracował. A gdyby Bronek potwierdził, to dla Jarka
        byłoby to dowodem na wyjątkową małość Bronka, której zresztą,
        zdaniem Jarka, wcale dowodzić nie trzeba. To przecież jasno wynika z
        faktu wygrania przez Bronka wyborów, kiedy wygrana NALEŻAŁA SIĘ
        Jarkowi.
        • etwas-geheimnis Re: Bronek MUSI potwierdzić bohaterstwo Lecha K 12.07.10, 12:32
          Należała się wygrana ,ale społeczeństwo nie dorosło:-)
        • indeed4 17 czerwca BK był na grobie LK :-) 12.07.10, 16:02
          ukos napisał:

> Jak Bronek nie wystawi Lechowi świadectwa bohaterstwa, to Jarek
          nie będzie współpracował.

Więc de facto właściwie to zrobił - nie mówiąc już o tym, że na ten
          dzień wczesniej była planowana podróż ( !!!) do Smoleńska, na całe
          szczęście ostatecznie skończyło się to wszystko tylko skromną
          wizytą na Wawelu :-)
    • grand_bleu Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:22
      ploniekocica napisała:

> demokratyczne wybory?

???
      Nie wierzę, proszę o linka.
      • ukos Nie były demokratyczne, bo wodzuś dostał w d...? 12.07.10, 12:28
        grand_bleu napisała:

> ploniekocica napisała:
        >
        > > demokratyczne wybory?
        >
        >
        > ???
        > (...)

PiSdacka "demokracja" polega na wygrywaniu przez wodzusia Jarusia.
        • etwas-geheimnis Re: Nie były demokratyczne, bo wodzuś dostał w d. 12.07.10, 12:33
          I kratki były nierówne:-)
      • ploniekocica Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:29
        Nie ma linka to jest moja i wielu interpretacja słów pana prezesa. Wybacz, ale
        pierwsze słowa po przegranych wyborach odnoszące sie do wygranych o takiej
        treści są jednoznaczne. Szczególnie, ze odwołuje się do jakichś zaprzeszłych
        słów. A także przywołuje wszystkie ofiary katastrofy także ta, na których on i
        jego akolici nie pozostawiali suchej nitki. Nie będzie współpracował z krytykami
        Jarugi-Nowackiej, Karpiniuka, Szmajdzińskiego? Sam ze sobą nie będzie
        współpracował?
        A wątek jest o tym, co musieliby zrobić jego przeciwnicy polityczni, gdyby on te
        wybory wygrał.
        • heofon Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:35
          ploniekocica napisała:

> Nie ma linka to jest moja i wielu interpretacja słów pana prezesa. Wybacz, ale
          pierwsze słowa po przegranych wyborach odnoszące sie do wygranych o takiej
          treści są jednoznaczne. Szczególnie, ze odwołuje się do jakichś zaprzeszłych
          słów. A także przywołuje wszystkie ofiary katastrofy także ta, na których on i
          jego akolici nie pozostawiali suchej nitki. Nie będzie współpracował z krytykami
          Jarugi-Nowackiej, Karpiniuka, Szmajdzińskiego? Sam ze sobą nie będzie
          współpracował?

Lmao. Byłoby miło. Naprawdę czasami aż wstyd się śmiać z tych głupot, które on
          opowiada.
        • grand_bleu Czyli skłamałaś. 12.07.10, 12:49

Włożyłas Kaczyńskiemu w usta słowa, których nie powiedział, a to już
          nawet nie jest manipulacja, tylko podłe kłamstwo. Dlaczego to
          zrobiłaś? Co chcesz osiagnąć podsycając nienawiść do Kaczyńskiego?
          Krajem rządzą Tusk, Schetyna i Komorowski - to mało? Czego jeszcze
          chcecie? Całkowitej eliminacji Jarosława Kaczyńskiego? I wtedy
          będzie zgoda? Czy to jest Wasze pojmowanie demokracji?

ploniekocica napisała:

> Nie ma linka to jest moja i wielu interpretacja słów pana prezesa.
          • primasort Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 12:56
            grand_bleu napisała:

Popieram Twoją wypowiedź w 100%.
          • ploniekocica Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 12:57
            Kochana, manipulujesz.Gdzie ja napisałam, że Kaczyński powiedział to i to.
            Napisałam cytuję: "Komorowski ma przepraszać, że wygrał wybory".
            Albowiem tak odbieram słowa Jarosława Kaczyńskiego i uważam, że zachowuje się
            jak przedszkolak.
            Moje pojmowanie demokracji (nie nasze, bo ja jestem pojedyncza) polega na jej
            szanowaniu. Kaczyński ma prawo nienawidzić, kogo chce, ale to, co opowiada to są
            bzdury podsycające niezdrowe emocje. Nikt go nie prosił póki co o współpracę, a
            Komorowski oraz PO nie każą przepraszać, za "krew na rękach", "sfałszowane
            wybory", "niedobrego człowieka", "lochę", "mordercę" itd. Polityka to nie jest
            miejsce dla ludzi z kompleksami i przerostem ego.
            Najgorsze rzeczy o Lechu i jego zonie wygadywał Rydzyk - on nie ma przepraszać,
            bo nie został prezydentem?

• ploniekocica Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 12:59
              A może to Ty teraz mnie przeproś za to, że nazwałaś mnie kłamcą bez żadnych
              podstaw?
              • grand_bleu Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 14:37
                ploniekocica napisała:

> A może to Ty teraz mnie przeproś za to, że nazwałaś mnie kłamcą
                bez żadnych
                > podstaw?

Jestem za ścisłością, bo w ścisłości jest prawda, a tylko prawda
                jest ciekawa
                - mawiał Józef Mackiewicz

Usciślijmy więc, napisałam "czyli skłamałaś" => odniosłam sie do
                Twoich słów, a nie osoby. Piszę o tym, ponieważ z zasady unikam
                inwektyw, natomiast przywiązuje wagę do precyzji wypowiedzi... bo
                w ścisłości jest prawda
                .

Co do kłamstwa, podstaw i tego kto kogo powinien przeprosić, odsyłam
                do tego postu...
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,114074087,114080784,Re_Czyli_sklamalas_.html
                • ploniekocica Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 14:45
                  Widzisz jak ciężko przyznać się do błędu.
                  Napisałaś: "skłamałaś" nie odnosząc się do mojego postu. Skoro przywiązujesz
                  wagę do precyzji wypowiedzi, to zwróć uwagę na swoje czytanie ze zrozumieniem.
                  Oraz na znaki przestankowe na końcu zdania.
                  Mam prawo budować tezy wokół tego, jak ja zrozumiałam wypowiedź, nieprawdaż. Ty
                  tez możesz i robisz to non stop np. interpretując mylnie moje słowa, a następnie
                  pouczając mnie, co powinnam, a czego mi nie wolno.
                  • grand_bleu Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 14:58
                    Jeszcze raz, bo chyba nie zrozumiałaś...

Cały wątek oparty jest na fałszywej tezie, jakoby Komorowski miał
                    przepraszać za to, ze wygrał wybory.

Fałszywa teza, to teza nieprawdziwa, teza nieprawdziwa, to kłamstwo.

Do Twojej, jak juz ustaliłyśmy, nieprawdziwej tezy odnoszą
                    sią forumowicze obficie popluwając na Kaczyńskiego => Twój wątek
                    podsyca złe emocje, czyli robi to, co Ty zarzucasz Kaczyńskiemu.

> zwróć uwagę na swoje czytanie ze zrozumieniem. Oraz na znaki
                    przestankowe na końcu zdania.

Dziękuję za pouczenie :) czasem jest mi potrzebne, inaczej mogłabym
                    uwierzyć, że jestem doskonała ;)))
                    • ploniekocica Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 15:13
                      Na to, że ta teza ma w sobie co najmniej podejrzenie prawdy dobitnie świadczą
                      Twoje posty, bo nagle okazuje się, że ja mam przepraszać za moje wrażenia z
                      wypowiedzi prezesa, a ja i tak skłamałam mimo, że nie skłamałam. I też mam za to
                      przepraszać.

A widzisz moje wrażenie jest, że ma przepraszać za przegrane wybory, Twoje jest
                      inne, ale to nie są inne zdania, na temat których możemy podyskutować - to jest
                      fałszywa teza i kłamstwo z mojej strony, bo Ty uważasz inaczej. Zaiste wspaniała
                      logika. Cudowna po prostu. Kto się nie zgadza z Tobą w ocenie i interpretacji
                      ten kłamie.

Widzisz kompletnie innym rodzajem argumentu jest: "nie, uważam, iż nie masz
                      racji, bo" i tu dowody, a zupełnie czym innym bezpodstawne twierdzenie
                      "skłamałaś". Przykro mi, ale używając kulturalnych słów tym razem powiedziałaś
                      dokładnie to samo, co zwykle mówią w swoich postach np. pan Normalny i panowie
                      Bagienni.

• tw_wielgus Re: Brawo!!! 12.07.10, 15:25
                        Płonącakocico, rozłożyłaś GB na łopatki, jeszcze coś tam próbuje
                        insynuować, jak to w zwyczaju tej nacji, ale generalnie jej
                        argumentacja przypomina bełkot mieszkańca wschodniej Polski po winie
                        marki "Czar PGRu". Jestem pod wrażeniem precyzji i logiki
                        wypowiedzi...
                        • tw_wielgus Re: Brawo!!! 12.07.10, 15:39
                          Tak dla lepszego zilustrowania tytuł z dzisiejszego wydania
                          internetowego 'Dziennika':
                          Kaczyński: Współpraca z Tuskiem? Niech się kaja!
                          wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/295880,kaczynski-wspolpraca-z-tuskiem-niech-sie-kaja.html
                          • grand_bleu Re: Brawo!!! 12.07.10, 15:53
                            tw_wielgus napisał:

> Tak dla lepszego zilustrowania tytuł z dzisiejszego wydania
                            > internetowego 'Dziennika':
                            > Kaczyński: Współpraca z Tuskiem? Niech się kaja!

Dla ziliustrowania czego?

Czy przytoczony przez Ciebie tytuł jest cytatem z Kaczyńskiego, czy
                            sugeruje, że jest cytatem?
                            • tw_wielgus Re: Brawo!!! 12.07.10, 16:16
                              Jest jedynie tytułem prasowym, jako osoba inteligentna, a za taką
                              Cię uważam, powinnaś sama skojarzyć co mam na myśli w kontekście
                              tego wątku.
                              • grand_bleu Re: Brawo!!! 12.07.10, 17:05
                                tw_wielgus napisał:

> Jest jedynie tytułem prasowym,

Czyli nie jest cytatem, choć wygląda dokładnie tak, jakby nim był.
                                A jeżeli tak, to jest to obrzydliwa manipulacja.

> jako osoba inteligentna, a za taką
                                > Cię uważam, powinnaś sama skojarzyć co mam na myśli w kontekście
                                > tego wątku.

Tak, wiem, chciałeś używając słowa "ilustracja", jedną fałszywą tezę
                                uwiarygodnić inną fałszywą tezą.

Nie udało się. Bo kłamstwo ma krótkie nóżki.
                                • indeed4 Czy JK ma prawo do kultu pamięci zmarłego brata ? 12.07.10, 17:17
                                  Ja, Roman Giertycn przepraszam Macieja Kuronia i Andrzeja Kuronia,
                                  za swoją wypowiedź z dnia 30 sierpnia 2006 wygłoszoną na konferencji
                                  prasowej w Katowicach, na której zarzuciłem śp. Jackowi Kuroniowi
                                  udział w szkodzeniu Polsce, zdradzie ideałów wielu milionów ludzi,
                                  którzy należeli do Solidarności, a także przyrównałem Jacka Kuronia
                                  do zdrajców narodu polskiego Szczęsnego Potockiego i Janusza
                                  Radziwiłla.
                                  Wyrażam głębokie ubolewanie z powodu niestosowności tej wypowiedzi,
                                  którą naruszyłem dobra osobiste Macieja Kuronia i Andrzeja
                                  Kuronia w postaci prawa do kultu pamięci zmarłego Jacka Kuronia.
                                  • tw_wielgus Re: Kultu..?! 12.07.10, 17:21
                                    Czy my obaj aby tak samo rozumiemy znaczenie tego słowa?
                                    • indeed4 :-D 12.07.10, 17:26
                                      A kogo to obchodzi ?!

Ważne, co rozumie przez to słowo i porzez znieważenie tegoż sąd - a
                                      to masz w tekście podane na tacy :-D
                                      • tw_wielgus Re: Ależe ważne.. 12.07.10, 17:31
                                        Ważne, a wręcz b. istotne.
                                        Bo ten kult pewna część społeczeństwa pragnie budować wbrew woli
                                        pozostałej części.

Pamięć LK powinno się szanować, ale nie powinno się nią zasłaniać
                                        jak tarczą.
                                        • indeed4 To jest twoja opinia :-) 12.07.10, 17:34
                                          Natomiast inni mają inną - potrafisz ten fakt przyswoić i
                                          zaakceptować zgodnie z regułami demokracji ?
                                          • tw_wielgus Re: To jest twoja opinia :-) 12.07.10, 17:39
                                            A może lepiej posłużmy się zapisami prawa.
                                            Jest coś takiego jak konkordat, dlaczego tylko jedna ze stron ma
                                            przestrzegać jego zapisów?
                                            Budowanie ołtarzyków w przestrzeni państwowej a za taki możemy uznać
                                            plac przed pałacem prezydenckim to chyba przesada.
                                            • indeed4 Re: To jest twoja opinia :-) 12.07.10, 17:46
                                              To znaczy co - apelujesz tutaj do prezydenta Komorowskiego, żeby
                                              usunął z przestrzeni publicznej wszystkie krzyże, czy tylko ten
                                              jeden ?
                                              • tw_wielgus Re: Nie tylko moja..;) 12.07.10, 17:51
                                                Na razie należy usunąć ten jeden. I akurat nie jestem pewien, czy to
                                                kompetencje prezydenta - sprzątanie po uroczystościach pożegnalnych.
                                • tw_wielgus Re: Brawo!!! 12.07.10, 17:20
                                  grand_bleu napisała:

> tw_wielgus napisał:
                                  >
                                  > > Jest jedynie tytułem prasowym,
                                  >
                                  > Czyli nie jest cytatem, choć wygląda dokładnie tak, jakby nim był.
                                  > A jeżeli tak, to jest to obrzydliwa manipulacja.

A dlaczego miałby nie być?
                                  Dowód nr.1
                                  wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/295880,kaczynski-wspolpraca-z-tuskiem-niech-sie-kaja.html

>
                                  >
                                  >
                                  > > jako osoba inteligentna, a za taką
                                  > > Cię uważam, powinnaś sama skojarzyć co mam na myśli w kontekście
                                  > > tego wątku.
                                  >
                                  > Tak, wiem, chciałeś używając słowa "ilustracja", jedną fałszywą
                                  tezę
                                  > uwiarygodnić inną fałszywą tezą.
                                  >
                                  > Nie udało się. Bo kłamstwo ma krótkie nóżki.

Ilekroć spoglądam na Kaczyńskiego właśnie to przysłowie przychodzi
                                  mi do głowy.
                                  Porównaj sobie tytuł wątku Płoniekocicy z tym co napisał Dziennik.
                                  Zauważasz różnicę? Bo ja tak...
                                  I zwróć szczególną uwagę na interpunkcję w pierwszym przypadku nie
                                  pozostawia wątpliwości co do interpretacji. Chyba, że ktoś chce się
                                  przyczepić to jak z tym kijem, zawsze się znajdzie.
                                  >
                                  • grand_bleu Re: Brawo!!! 12.07.10, 23:07
                                    tw_wielgus napisał:

> grand_bleu napisała:
                                    >
                                    > > tw_wielgus napisał:
                                    > >
                                    > > > Jest jedynie tytułem prasowym,
                                    > >
                                    > > Czyli nie jest cytatem, choć wygląda dokładnie tak, jakby nim
                                    był.
                                    > > A jeżeli tak, to jest to obrzydliwa manipulacja.
                                    >
                                    > A dlaczego miałby nie być?
                                    > Dowód nr.1
                                    > wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/295880,kaczynski-wspolpraca-z-tuskiem-niech-sie-kaja.html

A dlatego, że słowa o kajaniu się, nie zostały przez Kaczyńskiego
                                    powiedziane, czyli jako dowód podajesz coś, co jest manipulacją.
                                    • tw_wielgus Re: Brawo!!! 13.07.10, 12:41
                                      No dajże spokój...:))
                                      Mogę sięgnąć po dowolny felieton Wildsteina, Ziemkiewicza, czy
                                      innego intelektualnego tuza aby Ci udowodnić, że opierają stosują
                                      dokładnie tą samą metodę rozwijania myśli zawartych w czyjejś
                                      wypowiedzi.
                                      W przypadku Kaczyńskiego jest to jak najbardziej uzasadnione
                                      ponieważ jak mało kto znakomicie posługuje się insynuacją i
                                      dwuznacznością w swoich wystąpieniach.
                                      Jego wypowiedzi aż proszą się aby je doprecyzować, co też
                                      Płoniekocica zrobiła i napisała post jak rozumie słowa Kaczyńskiego.
                                      • grand_bleu Re: Brawo!!! 13.07.10, 14:05

Nie ze mną te numery, Wielgus :)

Rozmawiamy tu i teraz, w konkretnym wątku, niosącym konkretny
                                        fałszywy przekaz, co zostało udowodnione
                                        .

Rozmowa na temat felietonów Wildsteina, Ziemkiewicza, Żakowskiego,
                                        czy innego Pacewicza nie mieści się w temacie... więc odpuszczam.

Miłego!
                                        • tw_wielgus Re: Brawo!!! 13.07.10, 15:36
                                          Udowodnione..?!
                                          Czy jest jeszcze ktoś oprócz Ciebie kto popiera taką opinię?

Wspomnianych publicystów przywołałem jedynie w celu zilustrowania
                                          wypowiedzi.
                        • grand_bleu Napisałeś bardzo brzydki personalny post. 12.07.10, 16:02

Ale nie jestes w stanie mnie obrazić. Natomiast ja, jestem w
                          stanie wykazać, że Twoja wypowiedź nic do dyskusji nie wnosi ...

tw_wielgus napisał:

"jej argumentacja przypomina bełkot mieszkańca wschodniej Polski po
                          winie marki "Czar PGRu"."

To teza, a teraz ją udowodnij.
                          • tw_wielgus Re: Napisałeś bardzo brzydki personalny post. 12.07.10, 16:19
                            Wiesz co nie chce mi się szukać w archiwum, ale jest to projekcja
                            pewnego postu jaki sobie pozwolił VTimuś. Podwójne standardy?
                            Jakoś wtedy nie wzbudziło to Twojego oburzenia. Poza tym co w tym
                            obraźliwego? Czy obraża Cię to, że Płoniekocica ma rację?
                            • grand_bleu Nie widzę... 12.07.10, 17:24

dowodu uzasadniającego zdanie:
                              "jej argumentacja przypomina bełkot mieszkańca wschodniej Polski po
                              winie marki "Czar PGRu"."

BTW, naprawdę jest różnica między bełkotem wschodniej i zachodniej
                              Polski? Palikot mieszka w Lublinie... hm... i zdaje się, że
                              nadużywa, to nie usprawiedliwia, ale co nieco wyjaśnia.
                              • tw_wielgus Re: Nie widzę... 12.07.10, 17:29
                                ?!....Czyżbym pomylił gatunek trunku, oj to przepraszam.
                            • mr.sajgon Re: Napisałeś bardzo brzydki personalny post. 12.07.10, 21:10
                              tw_wielgus napisał:
                              Czy obraża Cię to, że Płoniekocica ma rację?
                              >

To nikogo nie obraza bo plonikocica nie ma racji. To stek bzdur nasaczonych
                              jadem nienawisci, ktorych nawet nie warto komentowac.
                              • ave.duce Re: Napisałeś bardzo brzydki personalny post. 12.07.10, 22:10
                                mr.sajgon napisał:

> To stek bzdur nasaczonych
                                > jadem nienawisci, ktorych nawet nie warto komentowac.

Racja! >

mr.sajgon napisał:

Prezydent elekt Komorowski przemawia z ambony, tego jeszcze nie bylo :(

ave.duce napisała:

Prezydent Lech Kaczyński przemawia w kościele, Łyse 16.03.2008 r.

:p
                                • mr.sajgon Re: Napisałeś bardzo brzydki personalny post. 12.07.10, 22:27

> ave.duce napisała:
                                  >
                                  > Prezydent Lech Kaczyński przemawia w kościele, Łyse 1
                                  > 6.03.2008 r.

>
                                  > :p

Masz wiec problem, potepiam klerykalnosc nie tylko Komorowskiego ale i
                                  Kaczynskiego

I co teraz mi wkleisz :-)
                                  Jesli mam wybor to prosze o cos science fiction.
                                  • blind_as_a_bat Re: Napisałeś bardzo brzydki personalny post. 13.07.10, 07:42
                                    Minąłeś się z prawdą w wątku o 'klerykalizmie' Komorowskiego, pisząc o ewenemencie.
                                    Idziesz w zaparte, masz problem.
                                    Z wiarygodnością przekazywanych na forum wiadomości i z logiką.
                      • grand_bleu Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 15:43
                        ploniekocica napisała:

> Na to, że ta teza ma w sobie co najmniej podejrzenie prawdy
                        dobitnie świadczą Twoje posty,

Bez obrazy Płoniekocico, ale to co napisałaś to bełkot, czyli tekst
                        pozbawiony sensu.
                        Teza może być słuszna/niesłuszna, prawdziwa/fałszywa - teza nie
                        może "mieć w sobie podejrzenia prawdy".

> A widzisz moje wrażenie jest, że ma przepraszać za przegrane
                        > wybory,

Do dyskusji porzebne są argumenty, a nie wrażenia, Ty takich nie
                        przedstawiłaś, a jeżeli to, szkoda naszego czasu na dalsze bicie
                        piany.

> Widzisz kompletnie innym rodzajem argumentu jest: "nie, uważam, iż
                        nie masz
                        > racji, bo" i tu dowody, a zupełnie czym innym bezpodstawne
                        twierdzenie
                        > "skłamałaś". Przykro mi, ale używając kulturalnych słów tym razem
                        powiedziałaś
                        > dokładnie to samo, co zwykle mówią w swoich postach np. pan
                        Normalny i panowie
                        > Bagienni.

:)
                        Przepraszam Płoniekocico, naprawdę nie chciałabym Cie urazić, ale
                        znowu napisałaś coś, co jest nie na temat i pozbawione sensu... i
                        jak tu dyskutować?

Miłego :)
                        • tw_wielgus Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 15:48
                          grand_bleu napisała:

> Przepraszam Płoniekocico, naprawdę nie chciałabym Cie urazić, (..)
                          > Miłego :)

W zasadzie wystarczyłoby tylko tyle słów....:)
                          >
                          • indeed4 No właśnie :-) 12.07.10, 15:56
                            tw_wielgus napisał:

> W zasadzie wystarczyłoby tylko tyle słów....:)

No to z czym w takim razie ma Tusk problem ;-)
                            • heofon Re: No właśnie :-) 12.07.10, 16:00
                              Jaro nie domaga się "przepraszam, jeśli poczuł się Pan urażony wypowiedzią
                              mojego kolegi partyjnego", ale "daleko posuniętej ekspiacji."
                              • indeed4 Re: No właśnie :-) 12.07.10, 16:30
                                Wiesz co, daleko mi do tego, żeby bronić Jarosława :-) Często
                                przegina - tak jest również w tym przypadku, a robiąc to co teraz
                                szkodzi całej partii, która jest u początku drogi wypracowywania
                                nowego, "niekonfliktowego" image'u :-)

Tym niemniej - myślę, że oczekiwanie przeprosin ze strony premiera,
                                za skandaliczne opluwanie przez posła RP niezyjącego już Lecha
                                Kaczyńskiego są jak najbardziej uzasadnione :-)
                                • tw_wielgus Re: No właśnie :-) 12.07.10, 16:35
                                  Niech zatem domaga się przeprosin od Palikota a nie rozciąga
                                  odpowiedzialność na całą Platformę. Proste i nieskomplikowane.
                            • tw_wielgus Re: No właśnie :-) 12.07.10, 16:21
                              Myślisz, że wystarczyłoby przeprosić Kaczyńskiego?
                              Wątpię, to zakompleksiony karzeł moralny.
                              • indeed4 Czy krewni Kuronia to "karły moralne" ? 12.07.10, 16:40
                                www.tvn24.pl/2055868,0,1258734,4,1,rodzina-jacka-kuronia-oskarzyla-romana-giertycha-o-znieslawienie,wideo.html

Oj, wielgus .....
                                • heofon Re: Czy krewni Kuronia to "karły moralne" ? 12.07.10, 16:48
                                  Ale krewni Kuronia Kurskiego oskarżyli, nie Kaczyńskiego?
                                  • indeed4 Re: Czy krewni Kuronia to "karły moralne" ? 12.07.10, 16:56
                                    Odpowiem ci wielgusem :

forum.gazeta.pl/forum/w,28,114074087,114085583,Re_Brawo_.html
                                    • heofon Re: Czy krewni Kuronia to "karły moralne" ? 12.07.10, 17:00
                                      Wiem, co miałeś na myśli w kontekście tego wątku, ale chyba Ty też wiesz, co ja
                                      mam na myśli.
                                      • indeed4 Ja, Roman Giertych przepraszam Macieja Kuronia 12.07.10, 17:13
                                        i Andrzeja Kuronia, za swoją wypowiedź z dnia 30 sierpnia 2006
                                        wygłoszoną na konferencji prasowej w Katowicach, na której
                                        zarzuciłem śp. Jackowi Kuroniowi udział w szkodzeniu Polsce,
                                        zdradzie ideałów wielu milionów ludzi, którzy należeli do
                                        Solidarności, a także przyrównałem Jacka Kuronia do zdrajców narodu
                                        polskiego Szczęsnego Potockiego i Janusza Radziwiłla.
                                        Wyrażam głębokie ubolewanie z powodu niestosowności tej wypowiedzi,
                                        którą naruszyłem dobra osobiste Macieja Kuronia i Andrzeja
                                        Kuronia w postaci prawa do kultu pamięci zmarłego Jacka Kuronia.
                                        • heofon Re: Ja, Roman Giertych przepraszam Macieja Kuroni 12.07.10, 21:04
                                          Przecież ja się nie pytałam czy Giertych przeprosił Kuroniów tylko czy Kuronie
                                          domagali się przeprosin od ówczesnego premiera - J.Kaczyńskiego, za to, że
                                          minister jego rządu wyrażał się w ten sposób o ich nieżyjącym krewnym.

Domagali się?
                                • tw_wielgus Re: Czy krewni Kuronia to "karły moralne" ? 12.07.10, 16:51
                                  ?!.. słoneczko za mocno przygrzało?
                                  • indeed4 No, co tam - wielgus :-D 12.07.10, 16:55
                                    Albo zwoje mózgowe nie działają jak trzeba, albo rżniemy głupa - co,
                                    słonko ? :-)

Pytam jeszcze raz : czy rodzina Kuronia, która domagała się
                                    przeprosin za znieważenie zmarłego Jacka Kuronia - to ( cyt. )
                                    "karły moralne" ?

Nie bój się - pomyśl i odpowiedz, to naprawdę nie boli :-)
                                    • indeed4 Re: No, co tam - wielgus :-D 12.07.10, 16:58
                                      Uprzejmie uprasza się przy tym o niestosowanie ( cyt.) " podwójnych
                                      standardów " :-)

forum.gazeta.pl/forum/w,28,114074087,114085725,Re_Napisales_bardzo_brzydki_personalny_post_.html
                                      • tw_wielgus Re: No, co tam - wielgus :-D 12.07.10, 17:14
                                        Stosujesz podwójne standardy? Nie? No wiec nie jest to Twój problem.
                                        • indeed4 Oj tępyś, wielgus - tępyś .... 12.07.10, 17:20
                                          Dlaczego rząd rosyjski ma przepraszać Polskę za coś, co się w
                                          Katyniu dokonało 70 lat temu ... nieprawdaż ? :-)
                                          • tw_wielgus Re: Rozwiń tę myśl geniuszu... 12.07.10, 17:25
                                            Z założeniem ciągłości historycznej Rosji.
                                            • indeed4 A po co ? 12.07.10, 17:27
                                              Proste pytanie : twoim zdaniem obecny rząd Rosji powinien
                                              przepraszać za to, co się stało 70 lat temu - czy nie ?
                                              • tw_wielgus Re: A po co ? 12.07.10, 17:36
                                                Dobrze... Uważam, że powinni uznać winę aparatu partyjnego, który w
                                                tamtym okresie rzadził w ZSRR i przeprosić za tamten mord.
                                                Obecna Rosja nie zerwała z tradycjami ZSSR wiec można przyjąć że
                                                jest kontynuatorką tamtego tworu państwowego.

A teraz znajdźmy powiązanie między tym co uparcie publikujesz o
                                                Kuroniu a Kaczyńskiem, który był premierem rządu. W rządzie tym
                                                zasiadał Giertych. W związku z tym spada na niego odpowiedzialność
                                                za wypowiedzi wicepremiera.
                                                Kaczyński również powinien przeprosić za chamskie zachownie
                                                Giertycha, to oczywiste.
                                                • indeed4 Re: A po co ? 12.07.10, 17:44
                                                  Rosja powinna przeprosić za mord na polskich żomierzach popełniony
                                                  ponad pół wieku temu - ale szef partii z której pochodzi obrażający
                                                  pamięć zmarłego prezydenta poseł ( jak i pochodzący z tego samego
                                                  ugrupowania prezydent ) nie muszą się czuć za jego działania
                                                  współodpowiedzialni ?
                                                  • tw_wielgus Re: A po co ? 12.07.10, 17:56
                                                    Nie, jeżeli założymy, że mamy wewnętrzną partyjną demokrację a nie
                                                    zamordyzm gdzie każdy członek ma mówić to co mu partia (czyt.
                                                    prezes) każe.

Tak btw nie podobają mi się ostatnie wygłupy Palikota, abyśmy mieli
                                                    jasność.
                                    • tw_wielgus Re: No, co tam - wielgus :-D 12.07.10, 17:13
                                      Ależ Szanowny Indeed, pomyśl mój mały z lekka zmoherzały móżdżku.
                                      Czy aby rodzina Kuronia domagała się przeprosin od sprawcy?
                                      Przez pewną analogię, to jest tak jakby rodzina Kuronia domagała się
                                      przeprosin od Episkopatu za wybryk Giertycha.
                                      Zapytasz dlaczego? Otóż, przeceiż, ugrupowanie LRP było wspierane i
                                      można powiedzieć instpirowane przez Kościół. Giertych jako katolik
                                      uznaje zwierzchnictwo Hierarchów Kk, Tak wiec możemy przyjąć, że
                                      hierarchia kościelna to przełożeni Giertycha (taka sama konstrukcja
                                      myślowa jaka przyświecała wypowiedzi Kaczyńskigo) i w związku z tym
                                      ponoszą odpowiedzialność za jego wypowiedzi.
                                      A jeżeli się nie zgadzają z jego poglądami i czynami powinni go z
                                      kościoła wykluczyć i potępić to przecież oczywiste...

indeed4 napisał:

> Albo zwoje mózgowe nie działają jak trzeba, albo rżniemy głupa -
                                      co,
                                      > słonko ? :-)
                                      >
                                      > Pytam jeszcze raz : czy rodzina Kuronia, która domagała się
                                      > przeprosin za znieważenie zmarłego Jacka Kuronia - to ( cyt. )
                                      > "karły moralne" ?
                                      >
                                      > Nie bój się - pomyśl i odpowiedz, to naprawdę nie boli :-)
                                      • indeed4 Re: No, co tam - wielgus :-D 12.07.10, 17:15
                                        Zmiataj, przygłupie :-D

B/o
                                        • tw_wielgus Re: No i co? 12.07.10, 17:24
                                          skończyły się argumenciki, tak?
                                          Powiedz mi indeed, bo kiedyś zdawało się, że potrafisz oddzielić
                                          ziarno od plew. Czy Ty przypadkiem nie wszedłeś w okres andropauzy?
                                          • indeed4 Re: No i co? 12.07.10, 17:32
                                            tw_wielgus napisał:

> skończyły się argumenciki, tak?

To tak a propos rozpoczęcia twojego wcześniejszego postu od
                                            inwektyw, rozumiem ? :-)

kiedyś zdawało się, że potrafisz oddzielić
                                            > ziarno od plew. Czy Ty przypadkiem nie wszedłeś w okres andropauzy?

Nie sądzę, żebym stracił tą umiejętność - gdyby tak było nie
                                            dostałbyś przecież ode mnie za swoje chamstwo zasłużonego b/o :-)

• tw_wielgus Re: No i co? 12.07.10, 17:42
                                              Cóż indeed ja jednak zauważam w Twoich opiniach zdecydowany brak
                                              równowagi. To tak jakbyś całkowicie zmienił zdanie i ogłuchł na
                                              część argumentów. Jakby wstrząs smoleński spowodował utratę
                                              zdolności obiektywnej oceny.
                                              • indeed4 Re: No i co? 12.07.10, 17:47
                                                Nie - to coś innego, ale to szerszy temat :-) Napiszę o tym kiedy
                                                indziej, ok ? Na razie ! Pzdr
                                                • tw_wielgus Re: No i co? 12.07.10, 17:57
                                                  Oczekuję z niecierpliwością.
                                                  Pozdr.
                          • grand_bleu Wielgus 12.07.10, 16:06

Tu...
                            forum.gazeta.pl/forum/w,28,114074087,114084625,Re_Brawo_.html
                            czekam na Twoja odpowiedź. Tylko merytorycznie proszę, jeśli
                            potrafisz.

:/
                            • tw_wielgus Re: Napisałaś b. brzytki post 12.07.10, 16:27
                              grand_bleu napisała:

>
                              > Tu...
                              > forum.gazeta.pl/forum/w,28,114074087,114084625,Re_Brawo_.html
                              > czekam na Twoja odpowiedź. Tylko merytorycznie proszę, jeśli
                              > potrafisz.
                              >
                              > :/
                              >
                              >

Sugerujący, iż nie potrafię się ustosunkować merytorycznie do Twojej
                              wypowiedzi....:(
                              • tw_wielgus Re: korekta - brzydki... sorry 12.07.10, 16:28

• grand_bleu Re: Napisałaś b. brzytki post 12.07.10, 17:14
                                tw_wielgus napisał:

> grand_bleu napisała:
                                >
                                > >
                                > > Tu...
                                > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,114074087,114084625,Re_Brawo_.html
                                > > czekam na Twoja odpowiedź. Tylko merytorycznie proszę, jeśli
                                > > potrafisz.
                                > >
                                > > :/
                                > >
                                > >
                                >
                                > Sugerujący, iż nie potrafię się ustosunkować merytorycznie do
                                Twojej
                                > wypowiedzi....:(

Ach! cóż za smutna minka, naprawdę zrobiło mi się Ciebie żal...
                                ale tylko przez moment, bo już po chwili przypomniało mi się jak
                                obrażałeś pewnego forumowicza :/

Wracając do tematu, w komentarzu do zalinkowanego postu odwołałeś
                                się do moich skojarzeń, trudno ten sposób argumentacji nazwać
                                merytorycznym.
                                • tw_wielgus Re: Napisałaś b. brzytki post 12.07.10, 17:25
                                  Nie chciałem obrażać Twojej inteligencji.
                          • ploniekocica Nie czuję się urażona 12.07.10, 16:27
                            bynajmniej. Natomiast wyjątkowo nie lubię ludzi, którzy pod pod przykrywka
                            okrągłych zdań, wielosłowia i po swojemu rozumianych dobrych manier, zachowują
                            się niegrzecznie i na dodatek obłudnie, bo stosując podwójne standardy etyczne.
                            Nie zaprotestowałabym na nawet kategoryczne stwierdzenie: mylisz się, nie masz
                            racji, bo tyle racji i interpretacji, ile osób, ale zarzucanie komuś kłamstwa to
                            inna para kaloszy.

I wobec tego ani w tym, ani w innych wątkach nie będę się tłumaczyć i
                            udowadniać Ci, że ie jestem wielbłądem. Niech zostanie, że jestem jeśli to Ci
                            ma sprawić aż taka przyjemność.
                            • grand_bleu Płoniekocico 12.07.10, 16:58
                              Ten wątek nie jest ani o mnie, ani o Tobie, a o kogo lubisz mało
                              mnie obchodzi.

Tu jest post odnoszący się do tematu wątku...
                              forum.gazeta.pl/forum/w,28,114074087,114080784,Re_Czyli_sklamalas_.html
                              tu miałas szansę wykazać się swoją elokwencją i logiką, szkoda, że
                              tego nie zrobiłaś.
                • ave.duce "Z zasady... 12.07.10, 16:50
                  ... unikam inwektyw > grand_bleu napisała ...

No comment.
            • normalnyczlowiek1 [...] 12.07.10, 13:25
              • ploniekocica Re: Wyrażaj się precyzyjniej: Jesteś jedną z wie 12.07.10, 13:30
                Faktycznie za trudne.
                Używanie wiecznie toposu fekaliów jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe,
                wybacz, udaj się z tego typu porównaniami do jakiejś oczyszczalni ścieków, a nie
                na forum.
                • heofon [...] 12.07.10, 13:46
            • grand_bleu Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 14:26
              ploniekocica napisała:

> Kochana, manipulujesz.Gdzie ja napisałam, że Kaczyński powiedział
              to i to.
              > Napisałam cytuję: "Komorowski ma przepraszać, że wygrał wybory".
              > Albowiem tak odbieram słowa Jarosława Kaczyńskiego

To źle odbierasz, bo Kaczyński nie powiedział, że Komorowski ma
              przepraszać za to, że wygrał wybory
              .

Zbudowałaś wątek wokół fałszywej tezy, a ludzie czytają tytuł i do
              niego się odnoszą, nie sprawdzając, czy to co napisałaś jest prawdą.
              Świadomie lub nie, ale to Ty, swoją - delikatnie rzecz ujmując -
              nadinterpretacją, podsycasz niezdrowe emocje, czyli robisz dokładnie
              to, co zarzucasz Kaczyńskiemu... :/

> Moje pojmowanie demokracji (nie nasze, bo ja jestem pojedyncza)
              polega na jej szanowaniu.

Mhm... to masz tak jak ja, ale szacunek do demokracji, to również
              szacunek do przeciwnika. Nie wiedziałaś?
          • heofon Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 12:59
            Skłamałaby, gdyby umieściła to w cytatach i - opcjonalnie - dodała "tak
            powiedział Prezes".
            • ploniekocica Re: Czyli skłamałaś. 12.07.10, 13:01
              heofon napisała:

> Skłamałaby, gdyby umieściła to w cytatach i - opcjonalnie - dodała "tak
              > powiedział Prezes".

I jeszcze chciałam dodać, że na końcu każdego zdania postawiłam pytajnik.
              • sclavus [...] 12.07.10, 13:05
          • wiewiorzasta Manipulujesz lub 12.07.10, 21:33
            po prostu niegrzecznym zachowaniem próbujesz przykryć brak umiejętności czytania
            ze zrozumieniem. Upał ci chyba szkodzi.
          • kicior99 Re: Czyli skłamałaś. 13.07.10, 07:50
            >Czego jeszcze
            > chcecie? Całkowitej eliminacji Jarosława Kaczyńskiego?

W większości krajów przywódca partii, która kilka raz przegrywa wybory byłby
            wyeliminowany.
            • grand_bleu Re: Czyli skłamałaś. 13.07.10, 14:13
              kicior99 napisał:

> >Czego jeszcze
              > > chcecie? Całkowitej eliminacji Jarosława Kaczyńskiego?
              >
              > W większości krajów przywódca partii, która kilka raz przegrywa
              wybory byłby
              > wyeliminowany.

A kto o tym decyduje?

Nawiasem mówiąc, kiedy w 2005 roku Tusk przegrał wybory zarówno
              parlamentarne, jak i prezydenckie, nie oczekwałam, że "zostanie
              wyeliminowany".
              Kiciorze, nie wątpię, że jesteś bardzo sympatycznym mężczyzną... i
              tolerancyjnym :) O cóż więc chodzi? Dlaczego w kwestiach związanych
              z polityką nie możemy się porozumieć?
    • nieslusznie.zabanowany.kon koniecznie, to niebywała potwarz dla prawdziwych 12.07.10, 12:27
      Polaków.
    • wojciech.2345 Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:31
      Jarosław Kaczyński
    • normalnyczlowiek1 Skoro wygrał głównie dzięki kłamstwu i hiPOkryzji 12.07.10, 12:33
      ploniekocica napisała: Komorowski ma przepraszać, że wygrał

> Co musiałby robić on i premier Tusk, gdyby Jaro te wybory wygrał?

---> Też by musieli wytłumaczyć się ze swoich kłamstw, opluwania, konfabulacji a
      głównie ze służalczej postawy wobec Putina ... - no i oczywiście też musieliby
      przeprosić!
      • heofon Re: Skoro wygrał głównie dzięki kłamstwu i hiPOkr 12.07.10, 12:36
        Czyli Twoim zdaniem Komorowski powinien przeprosić, że wygrał demokratyczne
        wybory...?

Serio...?
      • nieslusznie.zabanowany.kon kto jest hipokrytą? 12.07.10, 12:37
        Sprawy się mają tak: na osiedlu Górce na Bemowie od lat wygrywa
        Platforma Obywatelska. W Szkole Podstawowej nr 82 przy ul.
        Górczewskiej (komisja obwodowa nr 759) w pierwszej turze:

Bronisław Komorowski dostał tu - 545 głosów
        a Jarosław Kaczyński dostał tu - 219 głosów,

Po ogłoszeniu wyników w drugiej turze, nastąpiła dramatyczna zmiana:

Komorowski - 246 głosów,
        Kaczyński - 681.

Co się stało? Głosy policzono poprawnie, ale komisja odwrotnie
        wpisała wyniki do protokołu. To Bronisław Komorowski dostał o
        435 głosów więcej od Jarosława Kaczyńskiego.

Wydawać by się mogło, że sprawa wprawi w konsternację mężów
        zaufania, z ramienia PiS czuwali nad poprawnością przebiegu
        głosowania. Bynajmniej. Bo oto okazuje się, że fakt, iż taki błąd
        popełniono, to najwyraźnie wola niebios była.
        Pani Irena Awłasewicz-Borkowska, przedstawicielka 'mężów':
        - To niebo zadziałało. Przez cały dzień do naszej komisji
        przychodzili młodzi ludzie spod Warszawy, którzy na moje oko
        mieli lewe zaświadczenia o prawie do głosowania . Słyszałam,
        że w ten sposób głosy kupuje Platforma. Jak widać, anioły
        spłatały tej partii figla.
        warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,8113481,Fatalna_pomylka_przy_liczeniu_glosow__Wola
        • nieslusznie.zabanowany.kon Re: kto jest hipokrytą? 12.07.10, 12:38
          I na Pradze: "Zagadka liczenia głosów w jednej z praskich komisji:
          według PKW II turę wyborów prezydenckich wygrał Jarosław Kaczyński.
          Liczący głosy pamiętają, że to Bronisław Komorowski zdecydowanie
          pokonał kandydata PiS. "

Więcej...
          wyborcza.pl/1,94898,8119178,Tajemnice_glosowania_na_Pradze_rozwikla_prokuratura.html#ixzz0tSmqbVLP
    • wariant_b Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:39
      Jak wszyscy, to wszyscy. Tusk też musiał po wyborach.
    • primasort Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:45
      To kłamstwo.
    • pis_da_deby Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:48
      ploniekocica napisała:

> demokratyczne wybory?

"Kaczyński bez "przepraszam" z PO nie współpracuje"

No to dlugo z "nowym wizerunkiem" bie wytrzymal.

Znowu chce wojny Polsko-Polskiej
      Znowu judzi.

On sie juz nigdy nie zmieni i nie pomoga na to najlepsi specjalisci
      od wizerunku.

On zawsze zostanie soba.
      Malym, zakompleksionym, konfliktowym przegrancem.

Tyle tylo, ze na wspolpracy to powinno jemu zalezec.
      PO da sobie swietnie rade bez takich "wspolpracownikow"
      • primasort Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 12:55
        W jednym zdaniu "Kaczyński bez "przepraszam" z PO nie współpracuje"
        można dopatrzyć się tyle treści!
        Proponuję w dalszym ciągu czytać wypowiedzi Kaczyńskiego. Może wreszcie coś do
        głowy dotrze.

• sclavus Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 13:09
          Ależ dociera, dociera... od wielu lat już dociera...
          To tylko wam nikt nie wmówi, że czarne jest czarne :(
          • normalnyczlowiek1 Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 13:30
            sclavus napisał: To tylko wam nikt nie wmówi, że czarne jest czarne

---> Skoro jakiś esbek, lub ktoś inny z PO, mówi, że coś jest czarne, to z
            pewnością kłamie! Warto najpierw sprawdzić ...
        • pis_da_deby Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 13:47
          primasort napisała:

> W jednym zdaniu "Kaczyński bez "przepraszam" z PO nie współpracuje"
          > można dopatrzyć się tyle treści!

Mozna ale nie widze powodu by BK przepraszal.
          Nie ma za co, natomiast JK powinien przeprosic BK za klamstwa
          szerzone w czasie kampanii wyborczej i potwierdzone wyrokiem sadowym.
          Czy juz przeprosil ?
          Jakos mi to umknelo.
          • primasort Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 13:52
            To się nazywa szukanie drugiego dna.
            • pis_da_deby Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 13:55
              primasort napisała:

> To się nazywa szukanie drugiego dna.

Raczej rzetelnym spojrzeniem nie zabarwionym emocjami i wrodzona
              potrzeba szukania wroga, bez ktorego zyc sie nie da.
              • primasort Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 14:04
                Ja nazywam to szukaniem drugiego dna ty "...wrodzona
                potrzeba szukania wroga..."
                No tak, nawet jak nie powiedział to i tak powiedział.
                :)
                • heofon Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 14:09
                  To pan Prezes w końcu przeprosił czy nie przeprosił?
                • pis_da_deby Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 15:46
                  primasort napisała:

> No tak, nawet jak nie powiedział to i tak powiedział. :)

Cos tam chyba jednak powiedzial

www.pardon.pl/artykul/11970/nowy_jaroslaw_przeproscie_bo_inaczej_nici_ze_wspolpracy
                  • primasort Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 16:14
                    Oczywiście, że powiedział: "Nie będę współpracował z nikim, kto był nie w
                    porządku wobec mojego brata i innych poległych"
                    I ma rację. I nie ma co w tych słowach szukać podtekstów.
    • allspice Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 15:43
      I dzięki Bogu,że wygrał:) Dzisiaj Yaro zdjął już ostatnią maskę...
      tym bardziej cieszmy się ze zwycięstwa Komorowskiego i normalności
      w naszym kraju.
      • sas125 Re: Komorowski powinien przeprosic .. 12.07.10, 20:11
        Dzisiaj POLSAT w wiadomosciach na caly ekran telewizora ujawnil ze karty do
        glosowania w drugiej turze zostaly sfalszowane -wszystkie-kratka i nazwisko
        komorowskiego jest wyraznie wieksza/ az o 1mm/ a nazwisko Komorowski wydrukowano
        większymi literami .Karty wyborcze drukowala drukarnia premiera Donalda Tuska.
        na tym polega wasza normalnosc w PO.
        o tym ze stwarza to tzw. efekt psychologiczny podprogowy faworyzyjacy jedna
        strone i ze jest to niezgodne z prawem nie musze pisac -bo i tak nie
        zrozumiecie platfusy
        potraktujecie falsz jako żart w stylu Palichama.
    • zoil44elwer Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 15:50
      Komorowski ma odszczekać obietnice których nie miał zamiaru i możliwości dotrzymać.
    • anwad [...] 12.07.10, 18:12
    • wiewiorzasta Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 21:47
      ploniekocica napisała:

> demokratyczne wybory?
      > Co musiałby robić on i premier Tusk, gdyby Jaro te wybory wygrał?

Ale to już było:

www.youtube.com/watch?v=gK7uJyDrgOA

www.joemonster.org/art/8111/Przepraszamy_Panie_Prezydencie_

"W zamian za, no jednak użyję tego określenia, niebywałe chamstwo gratulacji nikt nikomu nie składa" Jarosław Kaczyński po pytaniu dziennikarza czy prezydent wyłoni się w końcu z odmętów pałacu i skomentuje jakoś wynik wyborów (w październiku 2007) i może łaskawie złoży gratulacje PO i Tuskowi [dla Paczuli - to jest parafraza, a nie cytat].

Po kilku tygodniach prezydent przymuszony kalendarzem demokratycznym raczył wyjrzeć z nory i wręczył w korytarzyku do kibla Tuskowi nominację premierowską. Lepper za swe zasługi dostał więcej - fanfary w sali głównej...
    • grand_bleu Tu jest wywiad z Jarosławem Kaczyńskim 12.07.10, 23:03

www.rp.pl/artykul/506304_Bez_przeprosin_z_PO_nie_bede_wspolpracowal.html
      nie ma w nim słowa z tego co sugerujesz.
      • tw_wielgus Re: Tu jest wywiad z Jarosławem Kaczyńskim 13.07.10, 12:45
        Słowa podlegają interpretacji i konfrontacji z czynami.
        • grand_bleu Re: Tu jest wywiad z Jarosławem Kaczyńskim 13.07.10, 15:01
          tw_wielgus napisał:

> Słowa podlegają interpretacji i konfrontacji z czynami.

Tak? To dlaczego Kaczyński przegrał proces o słowa, wytoczony mu
          przez sztab Komorowskiego?

I dlaczego Michnik wygrywa swoje procesy?
          • ploniekocica Re: Tu jest wywiad z Jarosławem Kaczyńskim 13.07.10, 15:18
            Dlatego Droga Wielkobłękitna, że istnieje różnica pomiędzy słowami: "JK
            powiedział w swoim przemówieniu, że BK ma go przepraszać za wygranie wyborów
            prezydenckich", a postawieniem hipotezy: "BK ma przepraszać za wygrane
            wybory?".Jeśli nie widzisz tej różnicy to przykro mi niezwykle. Żaden prawnik
            nie podjąłby się sprawy przeciwko moim słowom po prostu. Nawet gdybym je walnęła
            na pierwszej stronie Gazety Wyborczej i podpisała: Adam Michnik. Bo to jest
            chwyt retoryczny, a nie pomówienie. I tyle.
            Widać, że strasznie zwolenników PiS zaburzyła ta figura :), co nie ukrywam
            odbieram nie tylko jako osobisty sukces, ale także jako dowód na co najmniej
            ułamek prawdy tkwiący w moim pomyśle.
            Pozdrawiam.
    • maszmi Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 23:06
      Bronek przepros Jarka,bo chlopak placze
      • grand_bleu Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 12.07.10, 23:15
        maszmi napisała:

> Bronek przepros Jarka,bo chlopak placze

Czy kiedy Michnik domagał się przeprosin w związku z naruszeniem
        jego "prawa do kultywowania pamięci o ojcu" też pisałaś, że należy
        go przeprosić bo płacze?
        • tw_wielgus Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 12:46
          Przeprosić powinien Palikot, bo jego zachowanie w stosunku do
          rodziny LK jest niewłaściwe, naganne.
          Ale nie można rozciągać odpowiedzialności na całe PO jak to czyni JK.
          • marudna.menda Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 14:08
            A moze poczekajmy na przeprosiny Kurskiego? To bedzie sprawiedliwsze.;)
            • grand_bleu Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 14:18
              marudna.menda napisał:

> A moze poczekajmy na przeprosiny Kurskiego? To bedzie
              sprawiedliwsze.;)

Jacka, czy Jarosława? :)
            • tw_wielgus Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 14:35
              Nie stawiałbym sprawy w ten sposób, bo to dziecinada.
              Jeżeli Kurski nie nawykł do przepraszania to ma problem.
              I jest to problem marki BMW.
          • heofon Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 14:12
            Myślałam, że on chce przeprosin nie tylko za Palikota, ale też za słowa
            Komorowskiego o snajperze i zamachu?

I ogólnie, chce "daleko posuniętej ekspiacji".

Znajomy powiedział, że należy się z "ekspiacji" cieszyć, bo to znaczy, że Jaro
            jest już na 'E' w słowniku.

Niech to. Dworuję sobie brzydko i znowu trzeba będzie przepraszać.
            • tw_wielgus Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 14:37
              O i tu się mylisz, czyta już pewnie drugi raz bo pamiętam jak wiele
              miesięcy temu użył terminu petryfikacja.
              • heofon Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 15:32
                O, to będę się spodziewać więcej takich iskrzących się erudycją perełek ze
                strony pana Prezesa. ;)
                • tw_wielgus Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 15:37
                  Za piątym razem nauczy się na pamięć i to dopiero będzie...
            • grand_bleu Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 15:13
              heofon napisała:

> Myślałam, że on chce przeprosin nie tylko za Palikota, ale też za
              słowa
              > Komorowskiego o snajperze i zamachu?

To Cię dziwi?
              • heofon Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 15:31
                A co dokładnie było obraźliwego w stwierdzeniu "Jaki wyjazd, taki zamach",
                odnoszącym się do organizacji rzeczonego wyjazdu?

A o snajperze to może powiedział "Szkoda, że nie trafił"? ;)

A tak na serio, to wytłumacz mi co jest w tym obraźliwego, bo być może ja
                rzeczywiście po prostu nie rozumiem.
          • grand_bleu Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 14:26
            tw_wielgus napisał:

> Przeprosić powinien Palikot, bo jego zachowanie w stosunku do
            > rodziny LK jest niewłaściwe, naganne.

Miło, że się zgadzamy :)

> Ale nie można rozciągać odpowiedzialności na całe PO jak to czyni
            JK.

Ejże, jesteś pewien, że od całej PO Kaczyński oczekuje przeprosin?
            Wyczytałes to z tego zdania: "Tusk jest szefem partii i za nią
            odpowiada"
            ?
            • tw_wielgus Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 14:39
              To wynika wprost z jego wypowiedzi. Chociażby ze słów o tym, że nie
              będzie współpracował. O odpowiedzialności lidera za wybryki Palikota
              itd..
              • grand_bleu Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 15:12
                tw_wielgus napisał:

> To wynika wprost z jego wypowiedzi. Chociażby ze słów o tym, że
                nie
                > będzie współpracował. O odpowiedzialności lidera za wybryki
                Palikota
                > itd..

Nie. Ze słów o odpowiedzalności lidera za wybryki Palikota
                nie wynika twierdzenie o odpowiedzalnośći PO za wybryki Palikota.
                • tw_wielgus Re: Komorowski ma przepraszać, że wygrał 13.07.10, 15:39
                  Dobrze, że my się zgadamy, szkoda tylko że Kaczyński jest innego
                  zdania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka