Gość: Jurek IP: *.hsd1.ma.comcast.net 23.07.08, 03:34 Panie Jacku, co sie stalo? Kiedys byl Pan naprawde dowcipny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bronka Skansen mój widzę ogromny IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.08, 09:55 wciąż słyszę że ukrywano bezrobocie.To co zrobić z bezrobotnymi,wymordować?Przecież muszą z czegoś żyć skoro ktoś ich sprowadził na świat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korektorek "A zarobione pieniadze oddałem IP: 193.59.173.* 23.07.08, 10:21 na cel charytatywny. Bo nie mogłem tych zbrukanych skansenowsko i socjlistycznie wziąć do ręki!" Dlaczego nie zamieszczono ostatniego akapitu z felietonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP2 jak nic premia od michnika IP: *.dub-3rk2.metro.digiweb.ie 23.07.08, 11:17 się należy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz nie mam ochoty pana oglądać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 14:12 cuchnie pan komunizmem a więc spadaj pan i siedz na swojej emeryturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xantos Skansen mój widzę ogromny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 14:24 jest Panie Jacku takie powiedzenei w Polsce... "Pierdo...icie Hipolicie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Skansen mój widzę ogromny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 14:50 Fedorowicz jak zwykle nie zawodzi - sardoniczny humor na wysokim poziomie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodam Kapitał zasług ma Pan u mnie przeogromny IP: *.int.pan.wroc.pl 23.07.08, 17:00 Panie Jacku, Kapitał zasług, który ma Pan u mnie jest przeogromny. Wszak to Pan obalił komunizm, a nie Wałęsa i inni samozwańcy. Obalił Pan razem z Wolskim, Kaczmarkiem, Zębatym, Tymem, Bareją, Rybińskim, Krystyną Sienkiewicz, Pietrzakiem, Marią Czubaszek, Olgą Lipińską, Waligórskim, Laskowikiem, Szpotańskim, że wymienię pierwszych z brzegu z nadzieją, że wielu innych, nie wymienionych, a o równie wielkich zasługach dla obalenia komunizmu wybaczy mi. Otóż obalił Pan komunizm śmiechem. Moje pokolenie wchodzące w życie dorosłe w latach siedemdziesiątych, inaczej niż pokolenia 56 i 68, nawet nie próbowało walczyć nie mówiąc o poprawianiu komunizmu. Dla nas był to cyrk w budowie, czysty surrealizm, z którym walka byłaby tak samo śmieszna jak on sam. Zgrywa, happening, taki jak Wrocławska Pomarańczowa Alternatywa Majora, to była jedyna możliwa dla mojego pokolenia odpowiedź na komunizm. Wszystko dzięki Panu i Pańskim kolegom. Zabił Pan komunizm śmiechem, ale nie tylko śmiechem. Był Pan także wzorem postawy świadomej opozycji dla kolektywnej mentalności. Co zatem takiego stało się,że dzisiaj Pana głos jest nieodróżnialny od mainstreamu medialnego. Gdzie podział się Jacek Fedorowicz, wielki indywidualista? Telewizja publiczna... Dyskusja toczy się nie od dzisiaj. Większość argumentów już padła, gorzej pewnie z ich percepcją po obu stronach barykady... Pan wpisuje się swoim felietonem w doraźną rozgrywkę. Staje się Pan żołnierzem kolektywu mainstreamowego na froncie walki o... Właśnie o co? O to żeby uwłaszczona ubecja przejęła ostatnią redutę wolnego słowa? W Polsce wszak, jak w Trzecim Świecie, nie ma wolnego biznesu, jest poubecki układ mafijnopodobny. Jeśli przypadkiem pojawi się ktoś spoza, to kończy jak Kluska czy Olewnik. Prywatyzacja TVP oznaczałaby oddanie im tego co kontrolują w niedostatecznym w ich przekonaniu (byś może słusznym, choć nie jestem tego pewien widząc rozpieranie się tam różnych lisów) stopniu. Mielibyśmy kolejny Polsat lub kolejne TVN. Tego Pan chce? Żeby wirtualna rzeczywistość Gazety Wyborczej stała się obowiązkowa dla wszystkich? Chce Pan powrotu do jedynie słusznej linii? Trudno mi w to uwierzyć. Ale nawet jeśli przeszedł Pan niechcący do Matrix'a, to i tak będę Pana cenił. Zawsze będę Pana cenił za zabicie komunizmu śmiechem. Pozdrawiam bardzo serdecznie, dodam dodam.salon24.pl PS. Bardzo rad byłbym móc ponownie oglądać w TVP Pański dziennik "DTV". Nie znam kulis wycofania programu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Skansen mój widzę ogromny IP: 195.117.227.* 23.07.08, 18:07 Dodamie, to nie Pan Jacek się zmienił. On cały czas jest za wolnością i zdrowym rozsądkiem. To Ty się zmieniłeś, dodamie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodam Skansen mój widzę ogromny IP: *.int.pan.wroc.pl 23.07.08, 19:47 @Tolek Nie twierdziłem że JF zmienił się. Napisałem "Co zatem takiego stało się,że dzisiaj Pana głos jest nieodróżnialny od mainstreamu medialnego. Gdzie podział się Jacek Fedorowicz, wielki indywidualista? " Jestem gotów się zgodzić, że JF nie zmienił się. Ja też. Wydaje mi się, że, generalnie, ludzie różnie odbierają wydarzenia, czasami czegoś nie dostrzegą, czasami ulegną złudzeniu. Później nasze przypadkowe widzenia systematyzowane są i ulegają procesowi samopotwierdzania się. JF kiedyś popełnił taki felieton o młodzieńcu, który przypadkowo kopnął w kamień i to przypadkowe kopnięcie ukształtowało mu światopogląd. Otóż wszyscy ulegamy takiemu zagrożeniu. To czy nie popadniemy w kanał zależy tylko od tego, czy potrafimy wietrzyć własne szufladki. Czy otwarci jesteśmy, czy też każdy odmienny pogląd uznajemy z góry za głupi niewarty zastanowienia. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychuk Skansen mój widzę ogromny IP: *.sotn.cable.ntl.com 27.07.08, 02:26 @dodam Sprobuj na to popatrzec tak. Wariat nie wie ze jest wariat, nie potrafimy do konca sami wyrwac sie z naszych pogladow, no bo wlasnie sa nasze. Mamy wbudowany taki mechanizm obronny, ktory powoduje ze trudno nam uwierzyc ze mylilismy sie. Problem polega na tym, ze albo Ty sie mylisz albo Jacek Fedorowicz (no i np. ja, ale ja tutaj nie jestem wazny). Pomysl, ze moze jesli tylu ludzi madrych, odwaznych wtedy kiedy odwaga wymagala ryzyka, jest po stronie, ktora wydaje Ci sie zla, wroga, czy zagubiona, no to moze to nie oni przeszli na "strone ciemnosci", moze to Ty sie zagubiles? Odpowiedz Link Zgłoś