trzecikot 10.08.10, 20:28 Brakuje tylko fikuśnych czapeczek Ku-Klux-Klanu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simera16 Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:32 trzecikot napisał: > Brakuje tylko fikuśnych czapeczek Ku-Klux-Klanu... To może i krzyż zapłonie...? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:37 Streszczaj dalej, na Wsi nie mam telewizora :) Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:39 bi.gazeta.pl/im/6/8237/z8237386Z,Marsz-pamieci-zwolennikow-krzyza-przed-Palacem-Prezydenckim.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:38 Etam. Jestem głęboko rozczarowana. Myślałam, że znowu czymś zaskoczą, ponownie polecą flower powerem, jakimiś Doorsami rykną, albo wrzasną "we don't need no education" (albo wręcz ".... another hero"), a tu nudy. Jarosław Kaczyński to jedyny polityk, który ma wizję. Fonię niestety też. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:39 Zaraz będzie "Always look on the bright side of life" Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:45 Pani z kitka tez jest? Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:49 Nie widziałem. Bardziej jednak smuci mnie fakt, że nie widziałem nikogo z młotkiem i gwoździami. Ktoś przegapił okazję na fajny happening... Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:49 pani z kitką od 4 miesięcy buja się w tych samych ciuszkach. Bez prania, bez przebierania. Muchy przelatując spadają :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:50 ferrari.dubienieckich napisał: > Pani z kitka tez jest? Pani z kitką jest zawsze. Ona jest solą tego krzyża. Jakieś aktrisy recytują - jedna to chyba była słynna babcia Józia. > Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:01 Wychowywana w ateistycznej rodzinie kiedyś była ateistką - nawróciła się będąc już dorosła, może stąd własnie jej żarliwa wiara neofity Joanna Burzyńska, 52 lata. Z zawodu monter mechanizmów precyzyjnych i zegarowych, z zamiłowania poetka. Walczy o krzyż, bo – jak mówi – to walka o prawdę. Ta szczupła kobieta w okularach, z siwiejącymi włosami związanymi w chudą kitkę broni krzyża od samego początku, od chwili, gdy Bronisław Komorowski, wtedy jeszcze prezydent elekt, zapowiedział, że trzeba postawiony przez harcerzy symbol przenieść w inne miejsce. Joanna jest najbardziej wytrwała ze wszystkich obrońców krzyża. Bywało, że spała pół godziny na dobę. 3 sierpnia, kiedy krzyż miał zostać uroczyście przeniesiony do kościoła św. Anny, przywiązała się do zwisającej z jego ramion biało-czerwonej wstęgi. Z tłumu obrońców została siłą wyprowadzona przez funkcjonariuszy BOR. Ten moment pokazały wszystkie media, a obrońcy zaczęli nazywać Joannę męczennicą. Czy jest z tego dumna? – To prezydent Kaczyński był męczennikiem – odpowiada. www.wprost.pl/ar/204948/Ludzie-od-krzyza/ Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:05 indeed4 napisał: > Wychowywana w ateistycznej rodzinie kiedyś była ateistką - nawróciła > się będąc już dorosła, może stąd własnie jej żarliwa wiara neofity > > > Joanna Burzyńska, 52 lata. Z zawodu monter mechanizmów > precyzyjnych i zegarowych, z zamiłowania poetka. Walczy o krzyż, bo – > jak mówi – to walka o prawdę. > > Ta szczupła kobieta w okularach, z siwiejącymi włosami związanymi w > chudą kitkę broni krzyża od samego początku, od chwili, gdy > Bronisław Komorowski, wtedy jeszcze prezydent elekt, zapowiedział, > że trzeba postawiony przez harcerzy symbol przenieść w inne miejsce. > > > Joanna jest najbardziej wytrwała ze wszystkich obrońców krzyża. > Bywało, że spała pół godziny na dobę. 3 sierpnia, kiedy krzyż miał > zostać uroczyście przeniesiony do kościoła św. Anny, przywiązała się > do zwisającej z jego ramion biało-czerwonej wstęgi. Z tłumu obrońców > została siłą wyprowadzona przez funkcjonariuszy BOR. Ten moment > pokazały wszystkie media, a obrońcy zaczęli nazywać Joannę > męczennicą. Czy jest z tego dumna? – To prezydent Kaczyński był > męczennikiem – odpowiada. > > www.wprost.pl/ar/204948/Ludzie-od-krzyza/ A ona rencistka, emerytka, czy na urlopie bezpłatnym...? Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:06 Leci hicior! "Barka" powinna już dawno zająć miejsce Mazurka Dąbrowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:43 Jak u licha można przywiązać się do wstęgi? Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:09 łomatko, ona jest w wieku Madonny? Nie służy jej to nawrócenie. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:19 Czytałem ten artykuł w wersji papierowej, ma ciekawy i oryginalny jak na kobietę życiorys - to taka trochę zafascynowana ideami samotna rewolucjonistka Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:22 indeed4 napisał: > Czytałem ten artykuł w wersji papierowej, ma ciekawy i oryginalny > jak na kobietę życiorys - to taka trochę zafascynowana ideami > samotna rewolucjonistka Znaczy chłopa jej trza...mówiąc kolokwialnie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:10 indeed4 napisał: > Wychowywana w ateistycznej rodzinie kiedyś była ateistką - nawróciła > się będąc już dorosła, może stąd własnie jej żarliwa wiara neofity > > > Joanna Burzyńska, 52 lata. Z zawodu monter mechanizmów > precyzyjnych i zegarowych, z zamiłowania poetka. Walczy o krzyż, bo – > jak mówi – to walka o prawdę. > > Ta szczupła kobieta w okularach, z siwiejącymi włosami związanymi w > chudą kitkę broni krzyża od samego początku, od chwili, gdy > Bronisław Komorowski, wtedy jeszcze prezydent elekt, zapowiedział, > że trzeba postawiony przez harcerzy symbol przenieść w inne miejsce. > > > Joanna jest najbardziej wytrwała ze wszystkich obrońców krzyża. > Bywało, że spała pół godziny na dobę. 3 sierpnia, kiedy krzyż miał > zostać uroczyście przeniesiony do kościoła św. Anny, przywiązała się > do zwisającej z jego ramion biało-czerwonej wstęgi. Z tłumu obrońców > została siłą wyprowadzona przez funkcjonariuszy BOR. Ten moment > pokazały wszystkie media, a obrońcy zaczęli nazywać Joannę > męczennicą. Czy jest z tego dumna? – To prezydent Kaczyński był > męczennikiem – odpowiada. > > www.wprost.pl/ar/204948/Ludzie-od-krzyza/ Ona nie pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:44 indeed4 napisał: > Nie doczytałem tego :-( Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
a-wariatka-tanczy Re: babcia Józia 10.08.10, 21:32 najpierw była walczaca ZeTemPówa w szkole teatralnej później równie walczącą funkcyjną PeZetPeeRowką w teatrze Na własnej córce (chyba Zuzi - którą miala z Gogolewskim sekretarzem POP w teatrze, więc bez slubu kościelnego) w TVP też walczyła - z pupa niemowlaka bo szkoliła inne matki jak należy myć i pieluszki zmieniać No i teraz tez walczy - bo ona walke ma we krwi Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: babcia Józia 10.08.10, 21:37 Kiedyś się o takich jak babcia Józia i Pani z Kitką mówiło ciotki rewolucji, a teraz patriotki prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:47 A tu wizja i fonia:-) www.gazeta.tv/plej/0,107457,8033369.html leci wiersz Rymkiewicza ku czci Yarosława Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:52 yoma napisała: > A krzyczą Wie-sław, Wie-sław? Zaraz będą, tylko pierwszy człon pomyliłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:53 yoma napisała: > A krzyczą Wie-sław, Wie-sław? Krzyczą Beeeeeeeeeenedykt, Beeeeeeeeeeenedykt !!! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:56 trzecikot napisał: > Modlą się. Do żydówki... Jak "bida", to do Żyda.. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:57 trzecikot napisał: > Modlą się. Do żydówki... Jakiej Żydówki?! Jakiej Żydówki? Polski spod Częstochowy przeca! Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 20:59 trzecikot napisał: > Modlą się. Do żydówki... Zgroza !!! Natychmiast trzeba zawiadomić Pana Prezydenta Bubla Leszka !!! Niech z tym żydostem wreszcie coś zrobi ! Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:05 trzecikot napisał: > Modlą się. Do żydówki... Te, z duzej sie pisze. To nie byla katoliczka. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:06 Z małej. To wyznanie, a nie narodowość :P Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:22 Ona, jak ci pisze, nie byla katoliczka,a wtedy zwlaszcza wyznanie i narodowosc stanowily jednosc. Dzis zreszta tez nalezy pisac z duzej, bo z malej odczuwamy to jako pogarde. haderech.blox.pl/2009/02/Zyd-czy-zyd.html Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 22:09 marudna.menda napisał: > nalezy pisac z duzej, bo > z malej Ani "z dużej", ani "z małej". "Dużą literą" lub "małą literą" jeśli już. pl.wikipedia.org/wiki/Pomoc:Powszechne_b%C5%82%C4%99dy_j%C4%99zykowe Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Pochodnie niosą ;) 11.08.10, 09:34 Ty se pisz jak chcesz,ja z duzej i z malej.;) Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:01 all.correct napisała: > yoma napisała: > > > A krzyczą Wie-sław, Wie-sław? > Krzyczą Beeeeeeeeeenedykt, Beeeeeeeeeeenedykt !!! Rano krzyczeli Ja-ros-Ław! Ja-ros-Ław! Ale wczoraj młodzi też krzyczeli "Tu jest Jarosław!" więc nie wiem czyj on jest w końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:04 Nudy, żadnych lewitacji, żadnej glosolalii, żadnego wniebowzięcia. Żeby ktoś chociaż po Wiśle zaczął chodzić albo wodę w wino zamienił, a tu nic. Nuda... Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:07 trzecikot napisał: > Nudy, żadnych lewitacji, żadnej glosolalii, żadnego wniebowzięcia. Żeby ktoś > chociaż po Wiśle zaczął chodzić albo wodę w wino zamienił, a tu nic. Nuda... Wczoraj to przynajmniej krzyczeli "Pokaż cycki" do policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:08 trzecikot napisał: > Nudy, żadnych lewitacji, żadnej glosolalii, żadnego wniebowzięcia. Żeby ktoś > chociaż po Wiśle zaczął chodzić albo wodę w wino zamienił, a tu nic. Nuda... Nie gadaj ! Jarosław miał erekcję !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pochodnie niosą ;) 10.08.10, 21:49 yoma napisała: > Jarosław to taka miejscowość... Z dużym ośrodkiem leczenia chorób psychicznych... Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Tutaj potrzeba Klicha 10.08.10, 21:21 Jakaś lala daje właśnie solówkę, ale publika gwiżdże, bo chyba woli chórki... Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_syndyk_iv_rp Noc świętojańska już była 10.08.10, 21:37 Jaki kalendarz obowiązuje w Wolsce? Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Noc świętojańska już była 10.08.10, 21:39 Ja jednego nie rozumiem - oni byli w katedrze na mszy, a teraz druga msza? To chyba jednak przesada lekka msze na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Noc świętojańska już była 10.08.10, 21:48 Ale, ale ja teraz słysze drogę krzyzową, sie nie znam, ale to chyba przed Wielkanocą, a nie w sierpniu sie odprawia? pl.wikipedia.org/wiki/Droga_krzy%C5%BCowa ani wielki post, ani piątek! Podróba nie ksiądz> Apage! Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_syndyk_iv_rp Re: Noc świętojańska już była 10.08.10, 21:51 ploniekocica napisała: > Ja jednego nie rozumiem - oni byli w katedrze na mszy, a teraz druga msza? To > chyba jednak przesada lekka msze na ulicy. Emeryci mają mnóstwo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
fastwinter Re: Noc świętojańska już była 10.08.10, 22:02 burza z piorunami potrzebna od zaraz.... Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct Re: Noc świętojańska już była 11.08.10, 09:21 Te pochody z pochodniami coś mi z historii Niemiec przypominają ... . Odpowiedz Link Zgłoś