Gość: rozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 18:14 Podziwiam Cię czuk1, ze masz taką cierpliwość do tych pisówek. Jak widzę inni już je zignorowali, bo z takimi nie da się dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ??? Re: czuk1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 18:46 Normalna wymiana myśli,ale Twój rozum tak daleko nie sięga.Czuk rzeczywiście ma kulturę i zero uprzedzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: czuk1 13.08.10, 19:02 Jestem tu nowy i poznaję dopiero te osóbki. Nie mogę wytrzymać i robię "wykład" , staram się pokazywać jak jest naprawdę. Temat kończy się (jest po wyborach), trzeba opuścić to forum. Szkoda zdrowia. Ciągle nie mogę zrozumieć, jak można być takim obłudnym działaczem czy funkcyjnym jakiejś . Nie wierzę, żeby Ci ludzie nie znają oczywistej prawdy. Chcą jednak (muszą) tworzyć "swoją prawdę". Przy tej okazji, robią z siebie durnia i doprowadzają do burd słownych z adwersarzami.. Kiedy ktoś rozsądny zwraca im uwagę, "odwracają kota ogonem", plują na adwersarza i idą dalej. Zdaje się im, że mają do czynienia z armią ciemniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: czuk1 13.08.10, 19:03 Proszę wykasować ten osobisty wątek. (to do moderatora forum). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: czuk1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 19:32 Hmmm czymś ktoś Cię tutaj uraził,mam nadzieje że to nie byłam ja:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: czuk1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 19:59 Starasz się pokazywać jak jest naprawdę,to pokaż.Napisz coś co będzie świadczyło o tym że znasz politykę rządu,wiesz co zamierza,jakie są plany budżetowe i jak będą realizowane.Jak rząd będzie wywiązywał się z obietnic wyborczych,co z polityką zagraniczną itd Bo to co do tej pory piszesz to tylko punkt widzenia na pewne sprawy obyczajowe i nietypowe zjawiska (tak to nazwijmy):)Wypowiadanie własnego zdania nie jest pluciem na adwersarza,chyba że ktoś jest fanatykiem a z fanatykami się nie dyskutuje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: czuk1 13.08.10, 23:39 Istotnie. Chyba nikt Ciebie nie zaliczy do uciążliwych forumowiczów. Również na tym forum jest kilka osób (choć niektóre z nich nie zarejestrowane, co jest podejrzane }bardzo kulturalnie i przekonywająco tu dyskutują. Jak wspomniałem tracę teraz dopiero , z dnia na dzień (oczy mi się otwierają) zaufanie do PO i to głownie z powodu polityki gospodarczej rządu. Liczyłem na aktywną, mądrą i perspektywiczną politykę gospodarczą PO. Niestety minęły 2 lata rządów PO , znikły przeszkody formalno-prawne a reformowania gospodarki i administracji rząd nie podejmuje. To jest chyba początek końca PO. Szkoda, że nie ma lepszej (niż PO) opozycji. Osobiście oczekuję na radykalną reformę administracji centralnej i samorządowej, w rezultacie której zmniejszy się o co najmniej 40 % zatrudnienie w tym obszarze. Na uproszczenie prawa administracyjnego i dot. przetargów. Trzeba też rozważyć likwidację powiatów i na pewno postawić na umocnienie finansowe gmin. Z problemów społecznych czas na radykalne uporządkowanie funkcjonowania służby zdrowia (tak aby poprzez lepszą uzyskać oszczędności finansowe) . Kontynuować przywracanie racjonalnej gospodarki finansowej w NFZ. Podjąć rozwiązywanie konkretnie nabrzmiałych problemów społecznych, takich jak: zapewnienie powszechnej opieki nad małymi dziećmi (w żłobkach i przedszkolach - prywatnych i samorządowych), kierowanie opieki społecznej do osób potrzebujących (nie zaś masowo i powszechnie), udzielać większej pomocy młodym małżeństwom, uporządkować i uprościć niezwłocznie funkcjonowanie sądownictwa (procedury w kodeksach KWK, KWC), nadzór nad wojskowymi przekazać do Policji i Prokuratury (zlikwidować ŻW i Prokuraturę Wojskową), przeorganizować wojsko m.in zmniejszając liczbę szczebli zarządzania i w sumie liczbę oficerów. Z ważnych działań konieczne jest wykonanie: - nowej strategii dla Polski , - odtworzenie i wzmocnienie instytucji planowania centralnego (bilansować zapotrzebowanie na pracowników z dopływem nowych pracowników, wg wykształcenia, zawodów i branż), - zreformować szkolnictwo wyższe (umocnić szkoły wyższe, zwiększyć efektywność nauczania, zweryfikować sieć szkół wyższych - poprzez postawienie im wymagań i limitów dot. kadry naukowej , bazy lokalowej i programów nauczania.... ... to tylko niektóre działania których nie ma w obecnym rządzie a jeśli nawet są to się ślimaczą. Generalnie potrzebna jest informacja dla społeczeństwa, propagowanie i wyjaśnianie działań rządu w państwowych i prywatnych mediach, konsultowanie przygotowywanych reform z fachowcami i organizacjami pozarządowymi,.... Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: czuk1 13.08.10, 23:46 I jeszcze spostrzeżenia. Potrzebne jest włączenie do koalicji rządowej Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Zmięknie rura dla PSL., które teraz jest hamulcowym reform dotyczących KRUS i rolnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: czuk1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 10:47 Wiceminister finansów w rządzie Tuska, St Gomułka(zrezygnował ze stanowiska 2008)powiedział,że Tusk nie chciał żadnych reform.Co do SLD sama nie wiem,zdecydowanie bardziej od Napieralskiego podoba mi się bardzo konkretny Arłukowicz:)))KRUS- dwadzieścia lat mieszkałam w dużym mieście teraz mam dwa domy, na wsi i w mieście.Moim zdaniem bogaci rolnicy,posiadacze dużych gospodarstw już dawno powinni płacić odpowiednie składki.Rolnik posiadający 1000hektarów płaci tyką samą kwotę jak ten od 1 hektara:)))Mam słabość do JKM wolałabym żeby to on mógł być tym tym koalicjantem ,ale jest jak jest:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: czuk1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 11:09 Państwowe i prywatne media...:)))dobre.Tutaj będzie dokładnie tak jak jest i jeszcze gorzej.Media od zawsze były wykorzystywane min do manipulacji.Dzięki mediom niejedna bitwa została wygrana...czy słusznie?Sięgając do różnych materiałów archiwalnych,dopiero zauważamy jak daliśmy się nabrać.Kto ma władzę ten ma media:))) Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: czuk1 14.08.10, 13:50 Gość portalu: M napisał(a): > Państwowe i prywatne media...:)))dobre.Tutaj będzie dokładnie tak jak jest i > jeszcze gorzej.Media od zawsze były wykorzystywane min do manipulacji.Dzięki > mediom niejedna bitwa została wygrana...czy słusznie?Sięgając do różnych > materiałów archiwalnych,dopiero zauważamy jak daliśmy się nabrać.Kto ma władzę > ten ma media:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: czuk1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 20:27 Myślę że wszystko i tak zależy od etyki dziennikarskiej.Jeżeli dziennikarze będą głośno protestować przeciwko upolitycznianiu mediów,zachowując przy tym zawodową solidarność,będziemy mieć w miarę czytelny obraz rzeczywistości jaka nas otacza.Sama ustawa nie jest w stanie nic zdziałać-przynajmniej nic dobrego:)))Media prywatne to już całkiem inna bajka,a obiektywizm o którym piszesz dla mnie nie jest aż tak oczywisty.Internet to kopalnia wiedzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: czuk1 15.08.10, 18:51 Ponownie proszę moderatora o wykasowanie tego wątku o moim profilu. czuk1 Odpowiedz Link Zgłoś