Dodaj do ulubionych

Mój autorytet

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 12:04
Jest cudownym człowiekiem januszwojciechowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1310&Itemid=42
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Mój autorytet 07.09.10, 15:40
      I przemądrzałym facetem, oderwanym od życia.
      • Gość: M Re: Mój autorytet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 16:15
        Jest moim autorytetem nie Twoim.Mądry- nie przemądrzały:)
        • czuk1 Re: Mój autorytet 07.09.10, 21:36

ok.
          • Gość: M Re: Mam dość Pis-u:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 20:33
            januszwojciechowski.blog.onet.pl/
            • czuk1 Re: Mam dość Pis-u:))) 10.09.10, 11:37

Opinii o JW nie zmieniam. W PSL rozrabiał, W NIK był niewidoczny. Podczepiał się do różnych frakcji partii ludowych. Wreszcie znalazł sobie PiS , za co został nagrodzony mandatem europosła.
              Pod wskazanym adresem Janusz Wojciechowski dziś pisze:

To jest prywatyzacja państwa, proszę państwa

Zaloguj się

OnetHasło
              Niepoprawne dane

Objaśnienia
              Loguj się bezpiecznie Zapomniałem hasła
              Anuluj
              1. Jadę sobie nocą samochodem i słucham radia. Najpierw niemieckiego i dowiaduję się, że według pani Steinbach to jednak Polska rozpętała II wojnę światową. Niepotrzebnie się mobilizowała już w marcu. Jakby w Polsce nie było mobilizacji, Niemcy zajęliby Polskę bez wystrzału, tak jak Czechy i wojna by nie wybuchła. Ciekawe jak odniosą się do koncepcji pani Steinbach jej polityczni przyjaciele z Platformy Obywatelskiej i z Polskiego Stronnictwa Ludowego. Są przecież razem w tej samej europejskiej partii. Ludowej!

Po co wyprzedza działanie PO i PSL. Po to aby jutro (jak protest zostanie przekazany napisać, że to dzięki jego interwencji nastąpiło.

2. A potem słucham tego "pełnego nienawiści" Radia Maryja i słyszę, że fotoradary wcale już nie są państwowe. Policja oddała je samorządom, samorządy straży miejskiej, a straż prywatnym spółkom, które teraz koszą miliony, po kilkadziesiąt złotych od jednego zdjęcia. W województwie pomorskim mają podobno po 60, a a gdzieś nawet po 80 złotych pod jednego sfotografowanego delikwenta. Jak jest w innych województwach tego nie wiem, ale może się dowiem, gdyż posłowie PiS Andrzej Jaworski i Zbigniew Kozak zwrócili się do NIK o kontrolę w tej sprawie.Chyba się do nich przyłączę, bo to wygląda mi na grubszy skandal.

To źle, że "kasa" za mandaty ( dzięki zakupionym przez samorząd radarom ) idzie do budżetu samorządów. A gdyby były one własnością Policji i kasa (podatek miejscowego społeczeństwa) szła do budżetu centralnego i kierowana na ogólne cele policji ? To znaczy byłoby w porządku ?
              A większa liczba radarów to przecież większe bezpieczeństwo ruchu drogowego i mniej ofiar wypadków drogowych. Dla mnie jest obojętne kto mi mandat wystawi. Kwoty mandatów
              (wyżej) wymienione są podobnej kwoty jak dotychczas
              .

3. Prywatna spółka karze ludzi za przekroczenie prędkości. Prywatna firma ochroniarska eksmituje i bije kupców w Warszawie. Prywatne firmy windykacyjne ściągają długi, bez oglądania się na komornika, też już zresztą prywatnego. Jeszcze nie ma prywatnych więzień, ale zapewne wkrótce będą. Na razie więźniowie znowu pracują na wałach, bo więcej mamy w Polsce więźniów niż żołnierzy.

Jeśli stosują polskie państwowe przepisy ? To co w tym złego, że windykację i obsługę czynności mandatowych wykonują firmy prywatne ? Dzięki temu koszty utrzymania
              Policji będą mniejsze. Policja zostanie odciążona od tych niefachowych czynności.
              Można więcej policjantów skierować do bezpośredniej kontroli ruchu. Dam przykład konkretny. W moim mieście kilku policjantów z drogówki chodziło do kierowców
              z mandatami, przynosili zdjęcie zostawiali mandat. Czy o to Ci chodzi ?

4. Do niedawna monopol na karanie, ściganie i bicie ludzi miało państwo. Pałą mógł człowieka zdzielić tylko policjant, zatrudniony na państwowym wikcie, odpowiednio przeszkolony i zaprzysiężony. Teraz może nas już bić i karać kto chce. Zakłada firmę, od starych kumpli z policji dostanie koncesję - i bije! Państwa już prawie nie ma.

Czy na każdym kroku ma być państwo i jego przedstawiciele ? Powtarzam, akurat w opisanych sprawach nikt (żadna z zatrudnionych firm) nie ma prawa do bicia swoich klientów. przychodzi do klienta z tytułem wykonawczym i rozmawia z nim tak samo ostro jak czyni to komornik. I tyle. A z obsługą mandatową (tych radarów) kontaktu żadnego przecież firma obsługująca nie ma.

5. Przesadziłem - państwo jest. Właśnie czytam kolejny, nie wiem już który raport NIK o budowie autostrad. Okazuje się, ze państwo rękami urzędników agencji od budowy autostrad podarowało firmom koncesyjnym lekka ręką 200 milionów złotych. Na razie 200 milionów, a w przyszłości podaruje miliardy, umowy koncesyjne są bowiem tak skonstruowane, że jak na autostradzie będzie mały ruch, to państwo uzupełni dochody firm użytkujących autostrady, żeby wyszły one na swoje. Teraz trzeba tylko ustalić zaporowe opłaty za przejazd, żeby jak najmniej samochodów jeździło, wtedy asfalt nie będzie się zdzierał, na remontach się zaoszczędzi, a państwo wypłaci godziwe zyski tak czy owak.

Wolę dopłacać przez kilka lat do zbudowanej autostrady niż nie mieć jej w ogóle.
              Temat w mediach przedstawiony jest stronniczo. Trzeba będzie wysłuchać stronę rządową; jakie kalkulacje przemawiały za podpisaniem umowy z budowniczym i użytkownikiem autostrady. Właśnie tak , w sposób "marketingowy" , stronniczy i pod publiczkę prowadzona jest (przez opozycję) krytyka rządu.

6. Państwo jeszcze istnieje, bo właśnie dało 9 milionów złotych na koncert rocznicowy Solidarności w Gdańsku, w reżyserii Petera Wilsona. Na szczęście nie byłem, ponoć klęska była totalna. Trwają poszukiwania winnego, tropy wiodą do Ojca Dyrektora Macieja Zięby.
              Za 9 milionów inny Ojciec Dyrektor zrobiłby 100 koncertów i mucha by nie siadała.

Przecież do tego wydatku 9 mln zł z budżetu musiał być konkretny preliminarz wydatków. Przecież obchody 30 rocznicy powstania "S" to nie tylko koncert.
              Przecież zjazd "S" też był finansowany głownie przez rząd i na tym zjeździe premier rządu został "wybuczany". O tym ostatnim Pan JW nie pisze ?

7. Ja tu o sprawach państwowych truję, a zaraz mnie zapyta jeden z drugim, dlaczego nie o zawszeniu posłanki Jakubiak. Z góry oświadczam, że nic o niej nie napiszę, a już na pewno nie wtedy, gdy wszyscy o niej gadają i piszą.
              Obcy mi ten barani pęd (Brassens).

JW tym wpisem na swoim blogu (choć nie miał dobrego tematu) , niby przy okazji ale potwierdza lojalność do Prezesa. Punkt 7 odbieram jako informację dla prezesa PiS.
              JW pisze wyraźnie : "Panie Prezesie.... halo ....to ja, właśnie (jako lojalny i poddany Pana Prezesa) stosuję się do Pana polecenia. Nie przekazuje informacji wewnątrzpartyjnych lecz nasilam atak na rząd.
              "

Dlatego zaprzątam uwagę państwa prywatyzacją państwa.
              • czuk1 Re: Mam dość Pis-u:))) 10.09.10, 11:48
                Ale wiersz Janusza Wojciechowskiego podoba mi się.
                Tekst nie jest po jednej stronie. Jedynie leciutko i domyślnie
                pokazuje bohatera - LK.

Wiersz Janusza Wojciechowskiego... ostatnio Europosła... na jego blogu.
                Przedrukowuję dla ułatwienia forumowiczom. Poprawki graficzne moje.

Janusz Wojciechowski
                188 komentarzy
                Korowód polski 30-lecia

(na kanwie piosenki M. Grechuty)

Kto pierwszy szedł przed siebie, kto pierwszy cel wyznaczył

Kto zawsze mówił prawdę, a kto coś przeinaczył

Kto chciał strajkować długo, kto chciał strajkować krótko

Kto pierwszy płot przeskoczył, a kto przypłynął łódką

Kto pierwszy wstrzymał tramwaj, kto pierwszy zaś autobus

Kto był nam przyjacielem, a kto był drań i łobuz

Kto dzisiaj ma ordery, kto został dygnitarzem

Kto kiedyś bohaterem, kto dzisiaj jest nędzarzem

Zapatrzeni w tańcu, zapatrzeni w siebie

Zapatrzeni w słońcu, zapatrzeni w niebie

Wciąż niepewni siebie, siebie niewiadomi

Pytać dziś będziemy, pytać po kryjomu

Kto pierwszy szedł przed siebie, kto z tyłu, a kto z boku

Kto walczył, kto uciekał, kto nie dotrzymał kroku

Kto pierwszy był agentem, kto z Z|OMO stał za progiem

Kto został prezydentem, kto królem, a kto wrogiem

Kto spisał postulaty, ekspertów kto zaprosił

Kto kładł przed krzyżem kwiaty, kto zdradził, kto donosił

Kto z gwiazdozbioru Vega patrząc na Polskę zgadnie

Czy będzie istnieć długo, czy raczej się rozpadnie..
                • Gość: M Re: Mam dość Pis-u:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 20:17
                  www.januszwojciechowski.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka