Gość: Crotalus IP: 157.25.121.* 13.08.01, 12:10 No właśnie dlaczego nie ma tutaj mężów stanu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tete-ona Oj bardzo patetycznie i enigmatycznie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 14:28 Czy zadajesz pytanie tym, którzy sterują czy w ogóle ? Bo jeśli w ogóle - to określenie "dla kraju" - w rozumieniu przeciętnego człowieka oznacza "dla nikogo", niestety ... Piasek będzie się sypał i sypał w klepsydrze zanim "dla kraju" oznaczać będzie "dla siebie" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stas Re: Dlaczego jest tak mało ludzi, którzy chcą zrobić coś dobrego dla k IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 14:38 Crotalusie ! Ja uważam za męża stanu Pana Premiera na ten przykład. Dlaczego mamy się wszyscy dołować, obrzucać inwektywami i nie zauważac ludzi naprawde godnych. Ta negatywna i krzykliwa kampania wyborcza SLD przynosi efekty w postaci "wyników prawyborów". To bardzo krótkowzroczne moim zdaniem i zemści się prędzej czy póżniej na ewentualnych "zwycięzcach". Po co tyle gołosłownych pomówień, efekt będzie taki, że nowy rząd nie będzie mógł liczyć na cierpliwość społeczeństwa. Problem bardzo dobrze postawiony, ale trochę pesymistyczny. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Dlaczego jest tak mało ludzi, którzy chcą zrobić coś dobrego dla k IP: 157.25.121.* 13.08.01, 14:42 Ja bym wolał by było więcej ludzi jak Piesiewicz. Temu facetowi widać, że zależy. A do tego zero demagogii i jeszcze nie słyszałem z jego ust by kiedykolwiek obrzucał kogokolwie błotem, nawet SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stas Re: Dlaczego jest tak mało ludzi, którzy chcą zrobić coś dobrego dla k IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 14:56 Ja tez bardzo szanuję tego człowieka, oceniam go tak trochę jako człowieka renesansu, bo przecież i adwokat i artysta. Z moich typów ludzi, którzy zasługuję na uznanie to także kaczorek z PO -:} czyli Donald Tusk, z wielkim zalem obserwowałem symbiozę KLD ( tak się chyba zwała ta partia) z UD. To rozstanie, które teraz nastąpiło było nieuchronne. Zaimponował mi tym, że się nie rwal na stanowiska. Nie głosuję na PO tylko AWS. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete-ona Piesiewicz jest rodzynkiem IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 15:32 a ciasto - niestety, zakalcowate. Jeśli masz szczęście i możesz wybierać Piesiewicza - mogę Ci tylko zazdrościć ! Ja mam problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maximus Zgłaszam swoją kandydaturę na wybawcę Narodu! IP: *.users.skanska.se 13.08.01, 15:12 Gość portalu: Crotalus napisał(a): > No właśnie dlaczego nie ma tutaj mężów stanu? Co rozumiesz przez "tutaj"? Jeśli chodzi Ci o Forum to spieszę donieść, że JA TU JESTEM! Już jutro ogłoszę swój manifest, pojutrze przeprowadzę zamach stanu a w przyszłym tygodniu wprowadzę powszechną szczęśliwość (o dobrobycie nie wspominając). Jest tylko jeden szkopuł: PIENIĄDZE, dlatego proszę o datki na konto o numerze: Super-Bank I/O we Wrocławiu 1234-5678-90 z dopiskiem "zrzutka na męża stanu". PS. A tak poważnie mówiąc to "mężów stanu" mamy aż za dużo: Lepper, Janowski, Miller, Kalinowski tylko społeczeństwo nie dorosło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete-ona Maksymalne esprit, minimum empatii IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 15:41 Są różne wypowiedzi - można przekornie ale dlaczego kosisz wszystkich taką złośliwością ? czy Piesiewicz - to dla ciebie ktoś z gatunku Leppera i Janowskiego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maximus Co ma Piesiewicz do piernika? IP: *.users.skanska.se 14.08.01, 07:24 Nie rozumiem Twoich pretensji. Chciałem zrobić coś dla dobra Ojczyzny, zgłosiłem swoją kandydaturę i oto co mnie spotyka: niewdzięczność i brak zrozumienia. W sprawie mężów stanu: ostatni (w Polsce) zmarł w 1981 roku, nazywał się Stefan Wyszyński. Teraz mamy już tylko politykierów większego lub mniejszego formatu, Piesiewicza faktycznie nie lubię bo uważam, że polityka to nie miejsce dla delikatnych harcerzyków tylko dla "buldożerów z wizją" (np. Iron Lady w Wielkiej Brytanii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete-ona O harcerzykach i buldożerach ... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 09:11 Nie czytałeś wszystkich wypowiedzi ( Crotalus o Piesiewiczu )... Lubię Piesiewicza - i, wybacz Maxymalny Maximusie, harcerzykiem to on może być wyłącznie dla tych, którzy po pozorach sądzą. Buldożer z wizją już jest. Ma trzy zwoje, przaśne oblicze oraz sukces w postaci totalnego prawyborczego zamieszania. Nie chciałabym abyś zrozumiał to opatrznie - Iron Lady należy do moich ulubionych postaci (pomimo kuku zrobionego strajkującym górnikom). W życiu nie nazwałabym jej "buldożerem z wizją". Tak na marginesie : dlaczego takie niszczycielskie rzeczowniki ? Toczyliśmy nie tak dawno dyskusję o idealistach, którzy chcą świat zrównać z ziemią ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maximus O słownictwie i medycynie społecznej IP: *.users.skanska.se 14.08.01, 10:32 Gość portalu: tete-ona napisał(a): > Buldożer z wizją już jest. Ma trzy zwoje, przaśne oblicze oraz sukces w postaci > totalnego prawyborczego zamieszania. To nie buldożer tylko kombajn do zbioru buraków. > Tak na marginesie : dlaczego takie niszczycielskie rzeczowniki ? Toczyliśmy nie > tak dawno dyskusję o idealistach, którzy chcą świat zrównać z ziemią ... Przepraszam za mój obrazowy sposób wyrażania myśli ale uważam, że niekorzystne zmiany w ludzkiej mentalności są tak daleko zaawansowane iż konieczne są radykalne metody działania (może jakaś kontrrewolucja konserwatywna?). Jeśli teraz się nie opamiętamy to socjalizm (nieważne euro- czy sowiecki) zniszczy naszą cywilizację. Sądzę, że czas amputować ludzkości toczoną gangreną lewą nogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete-ona Gdzie Twa zbroja, gdzie Twój miecz ? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 12:14 Po amputacji - okazałoby się, że organizm niezdolny jest do samodzielnego funkcjonowania ! Na stole operacyjnym pozostałoby niewiele ... Być może do znudzenia ten mój pesymizm - ale sądzę, że dane jest nam obserwować jedynie próby nieudanego liftingu ... Trochę mało młodych - aktywnych - zdecydowanych - po prawo-centrowej stronie ... Przeczytaj serdeczności od RMG (Odwołanie burmistrza). Właśnie zostałam liberałem pełnym hipokryzji a TY masz uściski od Ligi. Cieszysz się ? Albercik, nie zostawiaj mnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maximus LPR - rozumiem, nie popieram IP: *.users.skanska.se 14.08.01, 12:41 Gość portalu: tete-ona napisał(a): > Przeczytaj serdeczności od RMG (Odwołanie burmistrza). Właśnie zostałam > liberałem pełnym hipokryzji a TY masz uściski od Ligi. Cieszysz się ? Mam nadzieję, że ten uścisk to nie "podwójny nelson":) Liga Rodzin to nie moja bajka choć jestem w stanie zrozumieć młodych, bezrobotnych ale wartościowych ludzi (takich jak RMG), którzy w swej rozpaczy skłaniają się ku prostym receptom Janowskiego i ludzi z "jego stajni". Sądzę, że wyborcy LPR mimo błędnej diagnozy sytuacji są ludźmi szlachetnymi i szczerze kochającymi Ojczyznę. Mogę jeszcze dodać, że po wymianie poglądów z Tobą nie nazwałbym Cię "liberałem pełnym hipokryzji". Sądzę, że w głębi duszy jesteś konserwatystką lekko tylko zaczadzoną social-liberalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete-ona Nie chcę Ligi ... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 13:09 Jest tam paru - już nie pierwszej młodości, których publiczne wypowiedzi przyprawiają mnie o drgawki !!! Młodzi - nie zawsze zorientowani choć - pełni dobrych intencji - kręcą się przy różnych ugrupowaniach. Także przy tych, na które narzekasz (np. UW) . I - rozumiem - w takich wypadkach - Twoje wielkie serce - nie wybaczy tak łatwo !!! Co do zaczadzenia ... zdziwiłbyś się gdybyś zajrzał do mojej duszy. Oj nie zobaczyłbyś tam Renoira ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maximus Dusza czarna jak smoła? IP: *.users.skanska.se 14.08.01, 14:23 Gość portalu: tete-ona napisał(a): > Co do zaczadzenia ... zdziwiłbyś się gdybyś zajrzał do mojej duszy. Oj nie > zobaczyłbyś tam Renoira ! Mam nadzieję, że nie zobaczyłbym "Krzyku" Edwarda Muncha lub któregoś z dzieł Beksińskiego. Z Twoich tekstów niezbicie wynika, że jesteś osobą inteligentną, dowcipną i dobrze wykształconą a osoba o takich przymiotach nie może nie być konserwatystką. Proste, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Dusza czarna jak smoła? IP: 157.25.121.* 14.08.01, 14:30 Gość portalu: Maximus napisał(a): > Gość portalu: tete-ona napisał(a): > > > Co do zaczadzenia ... zdziwiłbyś się gdybyś zajrzał do mojej duszy. Oj nie > > > zobaczyłbyś tam Renoira ! > > Mam nadzieję, że nie zobaczyłbym "Krzyku" Edwarda Muncha lub któregoś z dzieł > Beksińskiego. > Z Twoich tekstów niezbicie wynika, że jesteś osobą inteligentną, dowcipną i > dobrze wykształconą a osoba o takich przymiotach nie może nie być konserwatystk > ą. > Proste, prawda? > Dlatego, że konserwatyści mają bardziej romantyczne bym powiedział spojrzenie na świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete-ona Re: Dusza czarna jak smoła? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 14:48 Być może Ty jesteś romantyczny ... Maximus jest przede wszystkim waleczny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete-ona Re: Dusza czarna jak smoła? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 14:47 Dusza czarna jak smoła - od soc-czadu ? Chciałbyś konkwistadorze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Dlaczego jest tak mało ludzi, którzy chcą zrobić coś dobrego dla k IP: *.hud.gov 14.08.01, 15:02 Demokracja jest piekna!!! Jak ona jest to nie martw sie, ze malo ludzi chce cos robic dobrego dla kraju. Brzmi to "socjalistycznie" wiec badz ostrozny. A co kraj zrobil dla obywatela aby nie byl bezrobotny. A zapomnial o tym. Wiec przyjda nastepni aby to skorygwac. Ciagle wydaje Ci sie, ze domokracja nie ma zdolnosci do samoporawy. Jak masz wizje lepsze to stan do wyborow. Dzisiaj jeszcze masz mozliwosc bo jedna masz racje, dobrej elity brak. Ostatnie prawybory dowodza, ze demokracja sie sprawdza i to na kadzym kroku. To nie Polacy sa glupi to elita jest marna. Jak sie nie ma kogo wybierac to sie wybiera kazdego. Nie martw sie za Polske ona sobie poradzi poniewaz ludzie wybieraja to co jest mozliwe a nie co Ty uwazasz byloby dobre dla Polski . i to jest wlasnie dobre. Ciagle jeszcze masz pokuse stwierdzic, ze jednostka albo grupa moze wiedziec lepiej co jest dobre dla kraju. Narod wybiera to co mozliwe w danych warunkach. Musisz sie bracie przystosowac do ludzi/wyborcow a nie do wlasnej wizji "Dobra Ojczyzny". Twoje podjescie juz skonczylo. Odpowiedz Link Zgłoś