Dodaj do ulubionych

Dlaczego jest tak mało ludzi, którzy chcą zrobić coś dobrego dla kraju

IP: 157.25.121.* 13.08.01, 12:10
No właśnie dlaczego nie ma tutaj mężów stanu?
Obserwuj wątek
    • Gość: tete-ona Oj bardzo patetycznie i enigmatycznie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 14:28
      Czy zadajesz pytanie tym, którzy sterują czy w ogóle ? Bo jeśli w ogóle - to
      określenie "dla kraju" - w rozumieniu przeciętnego człowieka oznacza "dla
      nikogo", niestety ... Piasek będzie się sypał i sypał w klepsydrze zanim "dla
      kraju" oznaczać będzie "dla siebie" !
    • Gość: stas Re: Dlaczego jest tak mało ludzi, którzy chcą zrobić coś dobrego dla k IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 14:38
      Crotalusie ! Ja uważam za męża stanu Pana Premiera na ten przykład.
      Dlaczego mamy się wszyscy dołować, obrzucać inwektywami i nie zauważac ludzi
      naprawde godnych. Ta negatywna i krzykliwa kampania wyborcza SLD przynosi
      efekty w postaci "wyników prawyborów". To bardzo krótkowzroczne moim zdaniem i
      zemści się prędzej czy póżniej na ewentualnych "zwycięzcach". Po co tyle
      gołosłownych pomówień, efekt będzie taki, że nowy rząd nie będzie mógł liczyć
      na cierpliwość społeczeństwa.
      Problem bardzo dobrze postawiony, ale trochę pesymistyczny.
      Pozdr.
    • Gość: Crotalus Re: Dlaczego jest tak mało ludzi, którzy chcą zrobić coś dobrego dla k IP: 157.25.121.* 13.08.01, 14:42
      Ja bym wolał by było więcej ludzi jak Piesiewicz. Temu facetowi widać, że
      zależy. A do tego zero demagogii i jeszcze nie słyszałem z jego ust by
      kiedykolwiek obrzucał kogokolwie błotem, nawet SLD.
      • Gość: stas Re: Dlaczego jest tak mało ludzi, którzy chcą zrobić coś dobrego dla k IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 14:56
        Ja tez bardzo szanuję tego człowieka, oceniam go tak trochę jako człowieka
        renesansu, bo przecież i adwokat i artysta.
        Z moich typów ludzi, którzy zasługuję na uznanie to także kaczorek z PO -:}
        czyli Donald Tusk, z wielkim zalem obserwowałem symbiozę KLD ( tak się chyba
        zwała ta partia) z UD. To rozstanie, które teraz nastąpiło było nieuchronne.
        Zaimponował mi tym, że się nie rwal na stanowiska. Nie głosuję na PO tylko AWS.
        Pozdr.
      • Gość: tete-ona Piesiewicz jest rodzynkiem IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 15:32
        a ciasto - niestety, zakalcowate. Jeśli masz szczęście i możesz wybierać
        Piesiewicza - mogę Ci tylko zazdrościć ! Ja mam problem.
    • Gość: Maximus Zgłaszam swoją kandydaturę na wybawcę Narodu! IP: *.users.skanska.se 13.08.01, 15:12
      Gość portalu: Crotalus napisał(a):

> No właśnie dlaczego nie ma tutaj mężów stanu?

Co rozumiesz przez "tutaj"? Jeśli chodzi Ci o Forum to spieszę donieść, że JA TU
      JESTEM! Już jutro ogłoszę swój manifest, pojutrze przeprowadzę zamach stanu a w
      przyszłym tygodniu wprowadzę powszechną szczęśliwość (o dobrobycie nie
      wspominając). Jest tylko jeden szkopuł: PIENIĄDZE, dlatego proszę o datki na
      konto o numerze: Super-Bank I/O we Wrocławiu 1234-5678-90 z dopiskiem "zrzutka na
      męża stanu".
      PS. A tak poważnie mówiąc to "mężów stanu" mamy aż za dużo: Lepper, Janowski,
      Miller, Kalinowski tylko społeczeństwo nie dorosło...
      • Gość: tete-ona Maksymalne esprit, minimum empatii IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 15:41
        Są różne wypowiedzi - można przekornie ale dlaczego kosisz wszystkich taką
        złośliwością ? czy Piesiewicz - to dla ciebie ktoś z gatunku Leppera i
        Janowskiego ???
        • Gość: Maximus Co ma Piesiewicz do piernika? IP: *.users.skanska.se 14.08.01, 07:24
          Nie rozumiem Twoich pretensji. Chciałem zrobić coś dla dobra Ojczyzny,
          zgłosiłem swoją kandydaturę i oto co mnie spotyka: niewdzięczność i brak
          zrozumienia.
          W sprawie mężów stanu: ostatni (w Polsce) zmarł w 1981 roku, nazywał się Stefan
          Wyszyński. Teraz mamy już tylko politykierów większego lub mniejszego formatu,
          Piesiewicza faktycznie nie lubię bo uważam, że polityka to nie miejsce dla
          delikatnych harcerzyków tylko dla "buldożerów z wizją" (np. Iron Lady w
          Wielkiej Brytanii).
          • Gość: tete-ona O harcerzykach i buldożerach ... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 09:11
            Nie czytałeś wszystkich wypowiedzi ( Crotalus o Piesiewiczu )... Lubię
            Piesiewicza - i, wybacz Maxymalny Maximusie, harcerzykiem to on może być
            wyłącznie dla tych, którzy po pozorach sądzą.
            Buldożer z wizją już jest. Ma trzy zwoje, przaśne oblicze oraz sukces w postaci
            totalnego prawyborczego zamieszania. Nie chciałabym abyś zrozumiał to opatrznie
            - Iron Lady należy do moich ulubionych postaci (pomimo kuku zrobionego
            strajkującym górnikom). W życiu nie nazwałabym jej "buldożerem z wizją". Tak na
            marginesie : dlaczego takie niszczycielskie rzeczowniki ? Toczyliśmy nie tak
            dawno dyskusję o idealistach, którzy chcą świat zrównać z ziemią ...
            • Gość: Maximus O słownictwie i medycynie społecznej IP: *.users.skanska.se 14.08.01, 10:32
              Gość portalu: tete-ona napisał(a):

> Buldożer z wizją już jest. Ma trzy zwoje, przaśne oblicze oraz sukces w postaci
              > totalnego prawyborczego zamieszania.

To nie buldożer tylko kombajn do zbioru buraków.

> Tak na marginesie : dlaczego takie niszczycielskie rzeczowniki ? Toczyliśmy nie
              > tak dawno dyskusję o idealistach, którzy chcą świat zrównać z ziemią ...

Przepraszam za mój obrazowy sposób wyrażania myśli ale uważam, że niekorzystne
              zmiany w ludzkiej mentalności są tak daleko zaawansowane iż konieczne są
              radykalne metody działania (może jakaś kontrrewolucja konserwatywna?). Jeśli
              teraz się nie opamiętamy to socjalizm (nieważne euro- czy sowiecki) zniszczy
              naszą cywilizację. Sądzę, że czas amputować ludzkości toczoną gangreną lewą nogę.
              • Gość: tete-ona Gdzie Twa zbroja, gdzie Twój miecz ? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 12:14
                Po amputacji - okazałoby się, że organizm niezdolny jest do samodzielnego
                funkcjonowania ! Na stole operacyjnym pozostałoby niewiele ...

Być może do znudzenia ten mój pesymizm - ale sądzę, że dane jest nam obserwować
                jedynie próby nieudanego liftingu ... Trochę mało młodych - aktywnych -
                zdecydowanych - po prawo-centrowej stronie ...
                Przeczytaj serdeczności od RMG (Odwołanie burmistrza). Właśnie zostałam
                liberałem pełnym hipokryzji a TY masz uściski od Ligi. Cieszysz się ?
                Albercik, nie zostawiaj mnie ...
                • Gość: Maximus LPR - rozumiem, nie popieram IP: *.users.skanska.se 14.08.01, 12:41

> Przeczytaj serdeczności od RMG (Odwołanie burmistrza). Właśnie zostałam
                  > liberałem pełnym hipokryzji a TY masz uściski od Ligi. Cieszysz się ?

Mam nadzieję, że ten uścisk to nie "podwójny nelson":)

Liga Rodzin to nie moja bajka choć jestem w stanie zrozumieć młodych,
                  bezrobotnych ale wartościowych ludzi (takich jak RMG), którzy w swej rozpaczy
                  skłaniają się ku prostym receptom Janowskiego i ludzi z "jego stajni". Sądzę, że
                  wyborcy LPR mimo błędnej diagnozy sytuacji są ludźmi szlachetnymi i szczerze
                  kochającymi Ojczyznę.
                  Mogę jeszcze dodać, że po wymianie poglądów z Tobą nie nazwałbym Cię "liberałem
                  pełnym hipokryzji". Sądzę, że w głębi duszy jesteś konserwatystką lekko tylko
                  zaczadzoną social-liberalizmem.
                  • Gość: tete-ona Nie chcę Ligi ... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 13:09
                    Jest tam paru - już nie pierwszej młodości, których publiczne wypowiedzi
                    przyprawiają mnie o drgawki !!! Młodzi - nie zawsze zorientowani choć - pełni
                    dobrych intencji - kręcą się przy różnych ugrupowaniach. Także przy tych, na
                    które narzekasz (np. UW) . I - rozumiem - w takich wypadkach - Twoje wielkie
                    serce - nie wybaczy tak łatwo !!!
                    Co do zaczadzenia ... zdziwiłbyś się gdybyś zajrzał do mojej duszy. Oj nie
                    zobaczyłbyś tam Renoira !
                    • Gość: Maximus Dusza czarna jak smoła? IP: *.users.skanska.se 14.08.01, 14:23

> Co do zaczadzenia ... zdziwiłbyś się gdybyś zajrzał do mojej duszy. Oj nie
                      > zobaczyłbyś tam Renoira !

Mam nadzieję, że nie zobaczyłbym "Krzyku" Edwarda Muncha lub któregoś z dzieł
                      Beksińskiego.
                      Z Twoich tekstów niezbicie wynika, że jesteś osobą inteligentną, dowcipną i
                      dobrze wykształconą a osoba o takich przymiotach nie może nie być konserwatystką.
                      Proste, prawda?

• Gość: Crotalus Re: Dusza czarna jak smoła? IP: 157.25.121.* 14.08.01, 14:30
                        Gość portalu: Maximus napisał(a):

> Gość portalu: tete-ona napisał(a):
                        >
                        > > Co do zaczadzenia ... zdziwiłbyś się gdybyś zajrzał do mojej duszy. Oj nie
                        >
                        > > zobaczyłbyś tam Renoira !
                        >
                        > Mam nadzieję, że nie zobaczyłbym "Krzyku" Edwarda Muncha lub któregoś z dzieł
                        > Beksińskiego.
                        > Z Twoich tekstów niezbicie wynika, że jesteś osobą inteligentną, dowcipną i
                        > dobrze wykształconą a osoba o takich przymiotach nie może nie być konserwatystk
                        > ą.
                        > Proste, prawda?
                        >

Dlatego, że konserwatyści mają bardziej romantyczne bym powiedział spojrzenie na
                        świat.

• Gość: tete-ona Re: Dusza czarna jak smoła? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 14:48
                          Być może Ty jesteś romantyczny ... Maximus jest przede wszystkim waleczny !!!
                      • Gość: tete-ona Re: Dusza czarna jak smoła? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 14:47
                        Dusza czarna jak smoła - od soc-czadu ? Chciałbyś konkwistadorze !
    • Gość: Kibic Re: Dlaczego jest tak mało ludzi, którzy chcą zrobić coś dobrego dla k IP: *.hud.gov 14.08.01, 15:02
      Demokracja jest piekna!!!
      Jak ona jest to nie martw sie, ze malo ludzi chce cos robic dobrego dla kraju. Brzmi to "socjalistycznie"
      wiec badz ostrozny. A co kraj zrobil dla obywatela aby nie byl bezrobotny. A zapomnial o tym. Wiec
      przyjda nastepni aby to skorygwac. Ciagle wydaje Ci sie, ze domokracja nie ma zdolnosci do
      samoporawy. Jak masz wizje lepsze to stan do wyborow. Dzisiaj jeszcze masz mozliwosc bo jedna
      masz racje, dobrej elity brak.

Ostatnie prawybory dowodza, ze demokracja sie sprawdza i to na kadzym kroku. To nie Polacy sa glupi
      to elita jest marna. Jak sie nie ma kogo wybierac to sie wybiera kazdego. Nie martw sie za Polske ona
      sobie poradzi poniewaz ludzie wybieraja to co jest mozliwe a nie co Ty uwazasz byloby dobre dla Polski .
      i to jest wlasnie dobre. Ciagle jeszcze masz pokuse stwierdzic, ze jednostka albo grupa moze wiedziec
      lepiej co jest dobre dla kraju. Narod wybiera to co mozliwe w danych warunkach. Musisz sie bracie
      przystosowac do ludzi/wyborcow a nie do wlasnej wizji "Dobra Ojczyzny". Twoje podjescie juz skonczylo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka