dr.krisk 26.09.10, 11:45 Niesamowite.... Pierwszy moralista IV RP :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzi1a Re: a kto to tam rysuje 26.09.10, 11:49 ponte_aronte napisał: > jakis na pewno hecny rysunek? może jakiś rysownik z "Gazety Polskiej" albo "Naszej Polski" ? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: a kto to tam rysuje 26.09.10, 11:51 ponte_aronte napisał: > jakis na pewno hecny rysunek? W tym momencie uwielbiam Cię za słowo "hecny". Sentyment wynika z tego, że tak mówił mój nieżyjący Tata. Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a Re: Właśnie w TVP1 Kaczyński moralizuje :))))) 26.09.10, 11:47 a Wilsztajn spija myśli z ust posła z Zoliborza , cudny widok Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Właśnie w TVP1 Kaczyński moralizuje :))))) 26.09.10, 11:48 dr.krisk napisał: > Niesamowite.... > Pierwszy moralista IV RP :))) Jego nie da się słuchać ani oglądać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Wildstein na posterunku! Właśnie włączyłam. 26.09.10, 11:48 dr.krisk napisał: > Niesamowite.... > Pierwszy moralista IV RP :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A pan Redaktor Wildstein bardzo profesjonalnie.... 26.09.10, 11:54 ... i merytorycznie ściele się u nóg swego rozmówcy. Sądzę, że zakończy wywiad Zemdleniem z Zachwytu. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: A pan Redaktor Wildstein bardzo profesjonalni 26.09.10, 12:00 Wiadomo, profesjonalni, niezalezni to sa Olejnikowa, Lis, Zakowski,no i GW , nasza ukochana ))) Odpowiedz Link Zgłoś
1tobi Re: A pan Redaktor Wildstein bardzo profesjonalni 26.09.10, 12:05 Dlaczego pis tak kocha tego żyda skoro innych tak się brzydzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: A pan Redaktor Wildstein bardzo profesjonalni 26.09.10, 12:15 1tobi napisał: > Dlaczego pis tak kocha tego żyda skoro innych tak się brzydzi? Nie do końca go kocha, bo jednak z prezesa PiS go wywalił. To on kocha swego wodza, jak typowy pisowiec - bezmyślny. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: A pan Redaktor Wildstein bardzo profesjonalni 26.09.10, 13:15 1tobi napisał: > Dlaczego pis tak kocha tego żyda skoro innych tak się brzydzi? Po pierwsze ,ja nie jestem z PIS,po drugie od lat cenie Wildsteina, ktorego pelowiaki tak nienawidza . Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro A jak pni Olejnikowa, Rymanowski czy Kuźniar 26.09.10, 12:40 ścielą się u nóg interlokutora D.Tuska, Komorowskiego to wszystko gra ? To się dopiero nazywa obiektywne spojrzenie ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
odnowiony_moralnie Znaczy odnawia moralnie - Wszyscy będa tacy jak ja 26.09.10, 12:12 moralni - oczywiście. dr.krisk napisał: > Niesamowite.... > Pierwszy moralista IV RP :))) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Właśnie w TVP1 Kaczyński moralizuje :))))) 26.09.10, 12:22 Teraz juz chyba VI RP. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Wam - "wykształciuchom" marzy się RP od Tartr 26.09.10, 12:33 po Bałtyk, Odrę i Bug politycznie i wyznaniowo homogeniczna.Obowiązywać mają tylko jedynie poglądy, racje wiązane z jedna formacja polityczną, tę samą , która jako jedyna ma możliwość zablokowania formacji Kaczyńskiego powrót w Al.Ujazdowskie. Chciałbym tylko nieśmiało zauważyć, że żyjemy ( a może mi się tylko to wydaje ) w wolnym kraju, w którym głoszenie poglądów odmiennych niż te, które artykułują liderzy formacji będącej u władzy jest warunkiem si·ne qua non funkcjonowania systemu demokratycznego. A może Wam się wydaje, że zastosowanie nad Wisłą, wersji light "modelu demokratycznego" stosowanego dziś przez Władimira Putina będzie remedium na wszystkie bolączki i problemy w dzisiejszej RP.Idąc dalej można zadać pytanie, a czym taka sterowana demokracja mająca jeden ośrodek władzy ( przecież lokator na Krakowskim Przedmieściu to wyłącznie jegomość, który ma dbać o wystrój komnat i żyrandole ) różni się od obecnego modelu chińskiemu, który nad Huang He i Jangcy zaimplementowali spadkobiercy Mao Tse Tunga ? Dlaczego wreszcie, nie można mówić o moralności i etyce w polityce ? Oczywista , że są to raczej kwestie z punktu widzenia polityków, nie tylko tych nad Wisłą irracjonalne, ponieważ oni nie chcą prawić o czymś z czym na co dzień w życiu się mijają i nie sprostują wyzwaniom w tym wymiarze. Czy zatem jeśli większość liderów politycznych formacji kwestie moralne, etyczne w swym zawodzie chce skrzętnie zamiatać pod dywan, to temat ten ma być tematem tabu i pomijanym w publicznych dyskusjach, w kraju który przyłączył się do demokratycznych narodów świata ?No chyba, ze wybieramy ścieżkę W.Putina lub tę chińską, wówczas, faktycznie kwestie moralne, etyczne, ale także szereg innych , które są wyznacznikami demokratycznego państwa można spokojnie porzucić... "Wszystko jest piękne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć" /Camille~Pissarro/ Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Mnie się nic nie marzy. 26.09.10, 12:37 Mnie tylko śmieszy, gdy taki człowiek jak Jarosław Kaczyński naucza moralnie :)))) I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte ale przecież Kaczyńskiemu nikt nie zabrania 26.09.10, 12:42 głoszenia tych kuriozalnych poglądów Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: ale przecież Kaczyńskiemu nikt nie zabrania 26.09.10, 12:52 owszem na razie nikt nie zabrania, obecnie straszy się nimi tylko Polaków.Poza tym ja nie pisałem , że Kaczyńskiemu się uniemożliwia głoszenia takich osądów,Pisałem o tym jak widzieliby zagorzali, i ci nieco mniej zapalczywi sympatycy PO wizję demokratycznej RP... Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: ale przecież Kaczyńskiemu nikt nie zabrania 26.09.10, 12:55 A wiesz Ty Kamilku, kto to był Tarabuk? Bo dla mnie te Twoje wzniosłe epistoły właśnie Tarabukiem jadą. Onanizm forma bez treści i tyle. "W przyrodzie tak już jest, że jak coś jest małe, cherlawe i niezbyt mądre, to musi być jadowite" R.Kipling Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: ale przecież Kaczyńskiemu nikt nie zabrania 26.09.10, 13:09 A to ciekawe. Wypowiadasz sie za innych:-) A moze ty jestes tym zagorzałym sympatykiem PO i wiesz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Wam - "wykształciuchom" marzy się RP od Tartr 26.09.10, 12:47 Skoro wypisujesz tu swoje ,,przemyslenie" to chyba najlepszy dowód ,że nie obowiazuja ,,jedyne poglady". Twój wodzus dzis moralizatuje w TVP i tez mu nikt nie przeszkadza. O co tak na prawdę ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Wam - "wykształciuchom" marzy się RP od Tartr 26.09.10, 12:53 Pier... Kamilku. Nie było cię tam. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Póki masz wyraźnie mało wspólnego... 26.09.10, 12:54 ... z wykształceniem, póty daruj sobie te "wnikliwe" analizy, co się marzy "wykształciuchom", a co nie, bo, (jak zwykle), trafiasz kulą w płot. --- "Ląduj, dziadu!" Odpowiedz Link Zgłoś