Dodaj do ulubionych

Właśnie w TVP1 Kaczyński moralizuje :)))))

26.09.10, 11:45
Niesamowite....
Pierwszy moralista IV RP :)))
Obserwuj wątek
    • ponte_aronte a kto to tam rysuje 26.09.10, 11:46
      jakis na pewno hecny rysunek?
      • dzi1a Re: a kto to tam rysuje 26.09.10, 11:49
        ponte_aronte napisał:

> jakis na pewno hecny rysunek?

może jakiś rysownik z "Gazety Polskiej" albo "Naszej Polski" ?
      • wos9 Re: a kto to tam rysuje 26.09.10, 11:51
        ponte_aronte napisał:

> jakis na pewno hecny rysunek?

W tym momencie uwielbiam Cię za słowo "hecny". Sentyment wynika z tego, że tak mówił mój nieżyjący Tata.
        • ponte_aronte :))) 26.09.10, 12:31
          moi tez tak mówią
    • dzi1a Re: Właśnie w TVP1 Kaczyński moralizuje :))))) 26.09.10, 11:47
      a Wilsztajn spija myśli z ust posła z Zoliborza , cudny widok
    • cookies9 Re: Właśnie w TVP1 Kaczyński moralizuje :))))) 26.09.10, 11:48
      dr.krisk napisał:

> Niesamowite....
      > Pierwszy moralista IV RP :)))

Jego nie da się słuchać ani oglądać:-)
    • wos9 Wildstein na posterunku! Właśnie włączyłam. 26.09.10, 11:48
      dr.krisk napisał:

> Niesamowite....
    • dr.krisk A pan Redaktor Wildstein bardzo profesjonalnie.... 26.09.10, 11:54
      ... i merytorycznie ściele się u nóg swego rozmówcy. Sądzę, że zakończy wywiad Zemdleniem z Zachwytu.
      • gini Re: A pan Redaktor Wildstein bardzo profesjonalni 26.09.10, 12:00
        Wiadomo, profesjonalni, niezalezni to sa Olejnikowa, Lis, Zakowski,no i GW , nasza ukochana )))
        • 1tobi Re: A pan Redaktor Wildstein bardzo profesjonalni 26.09.10, 12:05
          Dlaczego pis tak kocha tego żyda skoro innych tak się brzydzi?
          • wos9 Re: A pan Redaktor Wildstein bardzo profesjonalni 26.09.10, 12:15
            1tobi napisał:

> Dlaczego pis tak kocha tego żyda skoro innych tak się brzydzi?

Nie do końca go kocha, bo jednak z prezesa PiS go wywalił. To on kocha swego wodza, jak typowy pisowiec - bezmyślny.
          • gini Re: A pan Redaktor Wildstein bardzo profesjonalni 26.09.10, 13:15
            1tobi napisał:

> Dlaczego pis tak kocha tego żyda skoro innych tak się brzydzi?

Po pierwsze ,ja nie jestem z PIS,po drugie od lat cenie Wildsteina, ktorego pelowiaki tak nienawidza .
      • camille_pissarro A jak pni Olejnikowa, Rymanowski czy Kuźniar 26.09.10, 12:40
        ścielą się u nóg interlokutora D.Tuska, Komorowskiego to wszystko gra ? To się dopiero nazywa obiektywne spojrzenie ;-))))
    • odnowiony_moralnie Znaczy odnawia moralnie - Wszyscy będa tacy jak ja 26.09.10, 12:12

moralni - oczywiście.

dr.krisk napisał:

> Niesamowite....
      • strikemaster Atak klonów? 26.09.10, 12:23

• strikemaster Re: Właśnie w TVP1 Kaczyński moralizuje :))))) 26.09.10, 12:22
      Teraz juz chyba VI RP.
    • camille_pissarro Wam - "wykształciuchom" marzy się RP od Tartr 26.09.10, 12:33
      po Bałtyk, Odrę i Bug politycznie i wyznaniowo homogeniczna.Obowiązywać mają tylko jedynie poglądy, racje wiązane z jedna formacja polityczną, tę samą , która jako jedyna ma możliwość zablokowania formacji Kaczyńskiego powrót w Al.Ujazdowskie.
      Chciałbym tylko nieśmiało zauważyć, że żyjemy ( a może mi się tylko to wydaje ) w wolnym kraju, w którym głoszenie poglądów odmiennych niż te, które artykułują liderzy formacji będącej u władzy jest warunkiem si·ne qua non funkcjonowania systemu demokratycznego.
      A może Wam się wydaje, że zastosowanie nad Wisłą, wersji light "modelu demokratycznego" stosowanego dziś przez Władimira Putina będzie remedium na wszystkie bolączki i problemy w dzisiejszej RP.Idąc dalej można zadać pytanie, a czym taka sterowana demokracja mająca jeden ośrodek władzy ( przecież lokator na Krakowskim Przedmieściu to wyłącznie jegomość, który ma dbać o wystrój komnat i żyrandole ) różni się od obecnego modelu chińskiemu, który nad Huang He i Jangcy zaimplementowali spadkobiercy Mao Tse Tunga ?

Dlaczego wreszcie, nie można mówić o moralności i etyce w polityce ? Oczywista , że są to raczej kwestie z punktu widzenia polityków, nie tylko tych nad Wisłą irracjonalne, ponieważ oni nie chcą prawić o czymś z czym na co dzień w życiu się mijają i nie sprostują wyzwaniom w tym wymiarze. Czy zatem jeśli większość liderów politycznych formacji kwestie moralne, etyczne w swym zawodzie chce skrzętnie zamiatać pod dywan, to temat ten ma być tematem tabu i pomijanym w publicznych dyskusjach, w kraju który przyłączył się do demokratycznych narodów świata ?No chyba, ze wybieramy ścieżkę W.Putina lub tę chińską, wówczas, faktycznie kwestie moralne, etyczne, ale także szereg innych , które są wyznacznikami demokratycznego państwa można spokojnie porzucić...

"Wszystko jest piękne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć" /Camille~Pissarro/
      • dr.krisk Mnie się nic nie marzy. 26.09.10, 12:37
        Mnie tylko śmieszy, gdy taki człowiek jak Jarosław Kaczyński naucza moralnie :))))
        I tyle.
      • ponte_aronte ale przecież Kaczyńskiemu nikt nie zabrania 26.09.10, 12:42
        głoszenia tych kuriozalnych poglądów
        • camille_pissarro Re: ale przecież Kaczyńskiemu nikt nie zabrania 26.09.10, 12:52
          owszem na razie nikt nie zabrania, obecnie straszy się nimi tylko Polaków.Poza tym ja nie pisałem , że Kaczyńskiemu się uniemożliwia głoszenia takich osądów,Pisałem o tym jak widzieliby zagorzali, i ci nieco mniej zapalczywi sympatycy PO wizję demokratycznej RP...
          • ploniekocica Re: ale przecież Kaczyńskiemu nikt nie zabrania 26.09.10, 12:55
            A wiesz Ty Kamilku, kto to był Tarabuk?
            Bo dla mnie te Twoje wzniosłe epistoły właśnie Tarabukiem jadą. Onanizm forma bez treści i tyle.

"W przyrodzie tak już jest, że jak coś jest małe, cherlawe i niezbyt mądre, to musi być jadowite" R.Kipling
          • etwas-geheimnis Re: ale przecież Kaczyńskiemu nikt nie zabrania 26.09.10, 13:09
            A to ciekawe. Wypowiadasz sie za innych:-) A moze ty jestes tym zagorzałym sympatykiem PO i wiesz:-)
      • etwas-geheimnis Re: Wam - "wykształciuchom" marzy się RP od Tartr 26.09.10, 12:47
        Skoro wypisujesz tu swoje ,,przemyslenie" to chyba najlepszy dowód ,że nie obowiazuja ,,jedyne poglady". Twój wodzus dzis moralizatuje w TVP i tez mu nikt nie przeszkadza. O co tak na prawdę ci chodzi?
      • trzecikot Re: Wam - "wykształciuchom" marzy się RP od Tartr 26.09.10, 12:53
        Pier... Kamilku. Nie było cię tam.
      • bogucjusz Póki masz wyraźnie mało wspólnego... 26.09.10, 12:54
        ... z wykształceniem, póty daruj sobie te "wnikliwe" analizy, co się marzy "wykształciuchom", a co nie, bo, (jak zwykle), trafiasz kulą w płot.

---
        "Ląduj, dziadu!"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka