Dodaj do ulubionych

Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowskiego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 19:04
Cieszę się, że Marek Borowski i inni rozsądni ludzie odeszli od SLD widząc,
że nic nie mogą zrobić z kolesiowato-chucpiarską większością tej partii.
Chwala im za to.
Tym bardziej, że robią to TRACĄC przywileje, stanowiska, splendory, lokale,
strukturę i wygodę.To przekonuje mnie do tych ludzi.
Mogli przecież dalej zasiadać, piastować, zyskiwać finansowo ale tego nie
robią.
Borowski to jedna z niewielu osób na chorej polskiej scenie politycznej do
której mam zaufanie. To pragmatyk, który nie posunie się w pragmatyźmie tak
daleko jak Miller.
To racjonalnie rozumujący, skromny czlowiek o dużej inteligencji i
zdecydowanym charakterze. To czlowiek przywiązany do idealów lewicowych ale
nie fundamentalista. Uważam go za jedyną osobowość na lewicy wokól której
może zawiązać się organizacja nonkonformistów, ludzi uczciwych i przekonanych
do idealów nowoczesnej socjaldemokracji europejskiej.
Pozdr.
K.

Obserwuj wątek
    • Gość: Malena Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 20:49
      Jestem tego samego zdania, choć obawiam się, że do nich też przylepią się
      padalce. Zwlaszcza jeżeli w sondażach będą wysoko. Trzeba uważać.
      • Gość: piessek Re: Mam szacunek ale nie zufanie. Z księżyca to on IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 30.03.04, 20:52
        Nie spadł!
        • Gość: Kafar Re: Mam szacunek ale nie zufanie. Z księżyca to o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 21:04
          Gość portalu: piessek napisał(a):

> Nie spadł!
          ---------
          A to twoim zdaniem konieczne? Jeżeli tak to wynajmijmy sobie rząd za granicą.
          • Gość: piessek Re: Mam szacunek ale nie zufanie. Z księżyca to o IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 30.03.04, 21:11
            Niekonieczne, ale na zufanie musi sobie zapracować o czym zresztą sam mówi.
            Nie jest to chyba człowiek pokroju Płażyńskiego, który 4 lata firmował jako marszałek AWS, a na końcu... założył "nową jakość' PO.
            Dobrz , że go stamtąd wypieprzyli....
            • Gość: Kafar Re: Mam szacunek ale nie zufanie. Z księżyca to o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 21:12

> Niekonieczne, ale na zufanie musi sobie zapracować o czym zresztą sam mówi.
              > Nie jest to chyba człowiek pokroju Płażyńskiego, który 4 lata firmował jako
              mar
              > szałek AWS, a na końcu... założył "nową jakość' PO.
              > Dobrz , że go stamtąd wypieprzyli....
              --------
              Już samo zestawianie niedojdy i dupy z uszami - Plażyńskiego z Borowskim to
              nietakt ;)
              • Gość: piessek Re: Mam szacunek ale nie zufanie. Z księżyca to o IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 30.03.04, 21:19
                Może i nitakt, ale historia lubi sie powtarzać. oby nie wtym przypadku.
                • Gość: Kafar Re: Mam szacunek ale nie zufanie. Z księżyca to o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 21:24
                  Mam nieszczęście znać trochę niedojdę (najdelikatniejsze określenie) i pierdoę
                  Pażyńskiego. To ociężaly intelektualnie, glupawy bęcwal, którego splot
                  okoliczności wypchną na wysokie stanowiska. W czasie kiedy byl wojewodą
                  gdańskim doprowadzil do sytuacji z której jedynym wyjściem byl upadek Stoczni
                  Gdańskiej. Borowski to osobowość z najwyższej pólki.
                  • Gość: piessek Re: Mam szacunek ale nie zufanie. Z księżyca to o IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 30.03.04, 21:30
                    To co tyle lat robił w LSD, będąc, na krótkowprawdzie, w rządzie geniusza z jeszcze wyższej półki niejakiego Pawlaka Waldemara?
                    Poczekamy , zobaczymy, IQ ma bardzo wysokie, to fakt...
                    • zen16 To dupek który sprzedał sie PO 25.05.04, 23:48
                      Ciekawe co obiecali. Skończy jak Kiszczak który zaufał Solidarności.
                      • Gość: fakir Re: To dupek który sprzedał sie PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 12:07
                        zen16 napisał:

> Ciekawe co obiecali. Skończy jak Kiszczak który zaufał Solidarności.
                        ---------
                        Spoko!
    • Gość: Stefek Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.cs.bialystok.pl 30.03.04, 21:35
      Jest człecze naiwny jak niemowlak. Pomyśl chwilkę, dlaczego "odszedł", bądź
      założył "nową partię". Tylko troszkę poanalizuj obecną sytuację. Nie zapomnij o
      majątku LSD, układach, wpływach, itd. To ktoś musi przejąć, prawda. Kto weźmie
      wszystko po upadku LSD? Kto?
      • Gość: marynat Re: A ja jestem podejrzliwy jak cholera!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 22:18
        No własnie. Dobre pytanie. Borowski i inni założyciele SDPL twierdzą, że
        wychodzą z SLD "goli" - bez kont, biur, sal konferencyjnych, budynków,
        telefonów, komputerów i innego majątku ruchomego. Że zamierzają budować
        struktury partyjne i infrastrukturę organizacyjną od ground level "na swoim".
        Na razie, do czasu zarejestrowania nowej partii przez sąd, są "niezrzeszeni".
        A SLD, pod wodzą Janika jeszcze jakiś czas chyba przetrwa. To spora struktura,
        rozgałęziona, siegająca każdego powiatu, miasteczka i gminy. Nie pisałbym im
        jeszcze nekrologu, ani nie zakładał sprawy spadkowej.
        Natomiast - zupełnie inna sprawą jest dziedzictwo ideowe i polityczne oraz
        scheda moralna. Osobiście, jestem głęboko przekonany, że struktury partyjne,
        które raz zaraziły się wirusem korupcji - przekodowują się genetycznie i od
        tego momentu powielają tkankę nowotworową. I że to jest proces nieodwracalny.
        Jeśli nawet kilkoro działaczy PZPR -> SdRP -> SLD -> SDPL, choćby i stosunkowo
        uczciwych osobiście, spróbuje stworzyć coś nowego, i to nowe "polityczne coś"
        zyska zaufanie i poparcie kilkunastu procent elektoratu - to w niedługim
        czasie "doszlusują" do nich hieny ze starego SLDoskiego układu, które mają w
        dupie zarówno ideologię jak moralność, które interesują się jedynie władzą,
        stanowiskami, "układami" i szmalem. Piszę "jeżeli", bo jest wysoce
        prawdopodobne, że to jest w ogóle, od samego początku, uzgodniona z Pałacem
        Prezydenckim gra pozorów i pic na wodę, żeby skołować publikę przed wyborami i
        dać lewicy szansę na "trzeci oddech kaczuchy".
    • Gość: julev Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.wp.mil.pl 30.03.04, 21:38
      Jeżeli Kafar jest tak zafascynowany Borowskim, to rozsądny człowiek nie
      powinien go przekonywać. Szkoda czasu. Z takimi też trzeba mieszkać w tym kraju
      Rozum wszyscy posiadają. Sztuką jest umiejętność jego wykorzystywania.
      • Gość: Szczurek Jestem zafacynowany zdrajcami i zaprzańcami ! IP: *.chello.pl 30.03.04, 21:44
        Uwielbiam szczurze zachowania.
        • Gość: piessek Re: Jestem zafacynowany zdrajcami i zaprzańcami ! IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 30.03.04, 21:47
          szczurze zachowania są bardzo pragmatyczne.
          Pozytywizm wykazał swoją wyższość nad romantyzmem....
      • Gość: Kafar Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 22:19
        Szacunek to nie fascynacja - odsylam do slownika ...
        • homosovieticus Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk 31.03.04, 00:57
          Gość portalu: Kafar napisał(a):

> Szacunek to nie fascynacja - odsylam do slownika ...
          zacznij głową myśleć jak człowiek a nie jak supermen

fun.from.hell.pl/2004-01-08/superman.jpg
          • Gość: Kafar Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 01:26
            Biedny Maryjanku,
            Pochylam się ze wspólczuciem nad waszą kleszą dolą. Żal mi was funkcjonujących
            wbrew prawom bożym :)
    • homosovieticus Nie ma się czym chwalić, naiwnośią lub głupotą 30.03.04, 22:31
      swoją można co prawda, ale tyle tego na forum, że Twoje wyznanie wiary tylko
      pogłębiają przekonanie o naszej niedojrzałosci umysłowej.
      • Gość: piessek Re: Nie ma się czym chwalić, naiwnośią lub głupo IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 30.03.04, 22:40
        Należy więc bić się w piersi (najlepiej własne) i posypywać głowy popiołem, wszakże mamy Wielki Post.
        niektórym słowo "post", moze juz jednak całkiem inaczej się kojarzyć, wot mładost'
        • homosovieticus Re: Nie ma się czym chwalić, naiwnośią lub głupo 30.03.04, 22:48

> Należy więc bić się w piersi (najlepiej własne) i posypywać głowy popiołem,
          wsz
          > akże mamy Wielki Post.
          > niektórym słowo "post", moze juz jednak całkiem inaczej się kojarzyć, wot
          młado
          > st'
          We własne piersi zawsze sie bić trzeba, ale piescić należy cudze. W Wielki Post
          można sobie i tej przyjemnosci odmówić.
          • Gość: Kafar Ks. Maryjan (homo...) odważnie mówi o swoich ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 22:59
            preferencjach seksualnych !

homosovieticus napisał:

> We własne piersi zawsze sie bić trzeba, ale piescić należy cudze. W Wielki
            > Post można sobie i tej przyjemnosci odmówić.
            ---------
            Maryjanie, jak na klechę jesteś dosyć postępowy. Podobnie jak Paetz i proboszcz
            z Tylawy :)
            • homosovieticus Re: Ks. Maryjan (homo...) odważnie mówi o swoich 30.03.04, 23:10

> preferencjach seksualnych !
              >
              > homosovieticus napisał:
              >
              > > We własne piersi zawsze sie bić trzeba, ale piescić należy cudze. W Wielki
              >
              > > Post można sobie i tej przyjemnosci odmówić.
              > ---------
              > Maryjanie, jak na klechę jesteś dosyć postępowy. Podobnie jak Paetz i
              proboszcz
              >
              > z Tylawy :)
              Nie jestem klechą ani pedałem. Postępowym też nie staram sie być. Staram sie
              byc roztropnym.Tobie zaś radzę pozbyc się płaskich i durnych dowcipasów.Bo sam
              siebie osmieszasz. spedzać w bibliotekach n
    • Gość: gregor59 Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 23:01
      Ja też mam szacunek i zaufanie do tego człowieka.Niedawno zadałem pytanie do
      Marka Borowskiego na forum jego strony internetowej,pytanie dotyczyło jego
      stosunku do okupacji Iraku oraz polityki RP dotyczącej Iraku w świetle
      niedawnych wydarzen w Hiszpani.Po dwóch dniach otrzymałem odpowiedż.Ponad to
      bardzo podoba mi się postulat i realizacja polityki zmierzajacej do
      odpartyjnienia urzędów,poprzez organizowanie konkursów na stanowiska w
      administracji.Mam nadzieję że Marszałek Borowski swoją niedawną decyzją o
      utworzeniu nowej partii socjaldemokratycznej spowoduje małą rewolucję w kraju
      co powinno ozdrowieńczo wpłynąć na niektórycz polityków.

• Gość: piessek Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 30.03.04, 23:03
        Mam obawy, że tylko na bardzo niektórych....
    • Gość: strona sdpl Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 23:07
      www.sdpl.org.pl/
      • homosovieticus Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk 30.03.04, 23:17
        www.rls.pl/index1.html
        • Gość: Kafar Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 23:21
          To co kubisz, księże Maryjanie (homo...):

xxx.uve.pl/
          • homosovieticus Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk 30.03.04, 23:30

> To co kubisz, księże Maryjanie (homo...):
            >
            > xxx.uve.pl/

Marek Borowski
            Marszałek Sejmu RP IV kadencji. Wiceminister rynku wewnętrznego w rządach
            Tadeusza Mazowieckiego i Jana Krzysztofa Bieleckiego, nadzorujący m.in.
            prywatyzację handlu i turystykę. Współpracował we wdrażaniu reformy
            gospodarczej z zespołem wicepremiera Leszka Balcerowicza. Od 1991 r. poseł na
            Sejm, początkowo członek Komisji Polityki Gospodarczej, Budżetu i Finansów. W
            latach 1993-94 wiceprezes Rady Ministrów, minister finansów, w latach 1995-96
            Szef Urzędu Rady Ministrów, od 1996 do 2001 r. wicemarszałek Sejmu. Należał
            PZPR, członek - założyciel Socjaldemokracji RP, a po jej rozwiązaniu członek SLD
    • homosovieticus Re: Ks. Maryjan (homo...) odważnie mówi o swoich 30.03.04, 23:21

>
      > > Gość portalu: Kafar napisał(a):
      > >
      > > > preferencjach seksualnych !
      > > >
      > > > homosovieticus napisał:
      > > >
      > > > > We własne piersi zawsze sie bić trzeba, ale piescić należy cudze
      > . W W
      > > ielki
      > > >
      > > > > Post można sobie i tej przyjemnosci odmówić.
      > > > ---------
      > > > Maryjanie, jak na klechę jesteś dosyć postępowy. Podobnie jak Paetz i
      >
      > > proboszcz
      > > >
      > > > z Tylawy :)
      > > Nie jestem klechą ani pedałem. Postępowym też nie staram sie być. Staram s
      > ie
      > > byc roztropnym.Tobie zaś radzę pozbyc się płaskich i durnych dowcipasów.Bo
      >
      > sam
      > > siebie osmieszasz. spedzać w bibliotekach n
      > ---------
      > Maryjanie, to nie wstyd być i klechą i pedalem.
      > To standard ;)
      Pojęcie wstydu wyniosłem z domu nie z ulicy. Pedałem z wyboru być, jest rzecza
      wstydliwą i klechą pogardliwie nazywać księdza jest tez rzecza wstydliwą, bo
      głupotę własną na swiatło dzienne wystawiasz jełopo.
    • homosovieticus Borowski zdejmij Pan maskę zatroskanego o Polskę 31.03.04, 00:18
      www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/jedwabne_1044.html
      • rolotomasi Re: Mam szacunek do pana Marka Borowskiego 31.03.04, 00:54
        Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowskiego<i trochę mu zazdroszczę tych
        jego kobiet: Izabela i Jolka - bis plus tłumek adorujących bezimiennie.
        Ale nie jestem zawistny, bo trochę przytrute poletko wziął w arendę,wiadomo LSD
        a i odebrać mogą w każdej chwili. Tak,że- narobić to na pewno się narobi, a czy
        zarobi - tego można być całkowicie pewnym>> że: nie wiadomo.
        • Gość: do rollo Re: Mam szacunek do pana Marka Borowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 01:33
          rollo,
          Maryjan, homo... wiecznie żywy?
          • rolotomasi Re: Mam szacunek do pana Marka Borowskiego 31.03.04, 01:45
            było " Maryjan, homo... wiecznie żywy? "

To nie Ja go utrzymuję, przy życiu i na forum, o nie. To liczne rzesze
            wierzących inaczej. Wierzących w oHomo a nie w Szefa Nieba.
            W polityce o.Osioła tym bardziej nie widzę - od początku swojego= forumowego.
          • homosovieticus Re: Mam szacunek do pana Marka Borowskiego 31.03.04, 02:25
            Gość portalu: do rollo napisał(a):

> rollo,
            > Maryjan, homo... wiecznie żywy?

Myślisz i dowcipkujesz jak Szwed
            fun.from.hell.pl/00-ROCZNIK-2001/2001-02-15/swedish_hooligan.jpg
            • Gość: Kafar Re: Mam szacunek do pana Marka Borowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 14:13
              homosovieticus napisał:

> Gość portalu: do rollo napisał(a):
              >
              > > rollo,
              > > Maryjan, homo... wiecznie żywy?
              >
              > Myślisz i dowcipkujesz jak Szwed
              ---------
              To ( wpierwszej części ) komplement. Dzięki,
              Ty zaś myślisz i dowcipkujesz jak proboszcz z Wąchocka ;)
    • homosovieticus Kafarze, nie do twarzy Ci w głupawym uśmiechu 31.03.04, 00:25

>
      > > Gość portalu: Kafar napisał(a):
      > >
      > > > homosovieticus napisał:
      > > >
      > > > > Gość portalu: Kafar napisał(a):
      > > > >
      > > > > > preferencjach seksualnych !
      > > > > >
      > > > > > homosovieticus napisał:
      > > > > >
      > > > > > > We własne piersi zawsze sie bić trzeba, ale piescić na
      > leży cudze
      > > > > > >. W Wielki Post można sobie i tej przyjemnosci odmówić.
      > > > > > ---------
      > > > > > Maryjanie, jak na klechę jesteś dosyć postępowy. Podobnie j
      > ak Paetz i
      > > > > > proboszcz z Tylawy :)
      > -----
      > > > > Nie jestem klechą ani pedałem. Postępowym też nie staram sie być
      > . Staram
      > > > > sie byc roztropnym.Tobie zaś radzę pozbyc się płaskich i durnych
      >
      > > > > dowcipasów. Bo sam siebie osmieszasz. spedzać w bibliotekach n
      > > > ---------
      > > > Maryjanie, to nie wstyd być i klechą i pedalem.
      > > > To standard ;)
      > _________
      > > Pojęcie wstydu wyniosłem z domu nie z ulicy. Pedałem z wyboru być, jestrze
      > cza
      > > wstydliwą i klechą pogardliwie nazywać księdza jest tez rzecza wstydliwą,
      > bo
      > > głupotę własną na swiatło dzienne wystawiasz jełopo.
      > ----------
      > Klecha, pedal i dureń to standard polskiego KK :))))

Każdy normalnie rozwiniety człowiek przyzna palmę mistrza antyreligijnej
      głupoty Tobie głuptasie a nie poszukujacym odwiecznej prawdy.
      www.kazikq.alleluja.pl/tekst.php?numer=7874
      • Gość: Kafar [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 15:10
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Indris Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 01:35
      Zauważyłem kiedyś pewne niepoprawności językowe w czasie prowadzenia przez
      Borowskiego obrad Sejmu. Wysłałem do niego mail. Ku mojemu najwyższemu
      zdumieniu dostałem odpowiedź, rozpoczynającą się od słów: "przesłuchałem
      taśmę". Niepoprawności zniknęły.
      Wyciągnąłem stąd wniosek, że Marek Borowski swoje obowiązki traktuje poważnie.
      Inną rzeczą, która nastawiła mnie do Marka Borowskiego życzliwie, była jego
      odpowiedź na pytanie, jakie dzieło literatury polskiej należałoby zekranizować.
      Tylko on wymienił takie arcydzieło jak "Bolesław Chrobry" Antoniego Gołubiewa.
      Nie poprę jego partii, jeżeli nie odetnie się od irackiej awantury, lub będzie
      lansować neoliberalną politykę społeczną, ale do Marka Borowskiego zachowam
      osobisty szacunek.
      • rolotomasi Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk 31.03.04, 02:34
        Z podanych opini wynika, że>>Trzeba mu dać szansę, a nawet kredyt na jakiś czas.

Przy okazji,żle się stało,że Wiesław minister Kaczmarek nie poszedł do Markowców
        • rolotomasi Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk 11.04.04, 01:12
          było:
          Przy okazji,żle się stało,że Wiesław minister Kaczmarek nie poszedł do Markowców

Jednak zdecydował się na wspólne tenTego - i to z jakim wkładem ! >>SS vs Orlen
    • camrut Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk 31.03.04, 03:52
      )Uważam go za jedyną osobowość na lewicy wokól której
      )może zawiązać się organizacja nonkonformistów, ludzi uczciwych i przekonanych
      )do idealów nowoczesnej socjaldemokracji europejskiej.
      ....

Calkowicie sie z Toba zgadzam :O)
      Swoja droga, Borowski to wlasnie zrobil, siejac tym samym nie lada poploch na
      scenie politycznej - co dowodzi tylko znaczenia jakiego ten 'ruch' nabral, nie
      uwazasz :-)?

serdecznosci!
      Kamila
      • Gość: Kafar Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 07:44
        camrut napisała:

> )Uważam go za jedyną osobowość na lewicy wokól której
        > )może zawiązać się organizacja nonkonformistów, ludzi uczciwych i
        przekonanych
        > )do idealów nowoczesnej socjaldemokracji europejskiej.
        > ....
        >
        > Calkowicie sie z Toba zgadzam :O)
        > Swoja droga, Borowski to wlasnie zrobil, siejac tym samym nie lada poploch na
        > scenie politycznej - co dowodzi tylko znaczenia jakiego ten 'ruch' nabral,
        nie
        > uwazasz :-)?
        >
        > serdecznosci!
        > Kamila
        --------
        Witaj Kamilo! Ucalowania (dla Janusza też).
        • camrut Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk 31.03.04, 10:32
          > Witaj Kamilo! Ucalowania (dla Janusza też).
          ....

Dobra, dobra, powtorze - moge nawet przekazac :O))
          • Gość: homo historia "uczciwego człowieka nowej lewicy"- kpiny IP: *.gdynia.mm.pl 31.03.04, 11:43
            Czy kreowany przez wiadome media na odnowiciela "lewicy" Marek Borowski jest
            dla nich rzeczywiście odnowicielem, czy tylko syndromem nowej odmiany
            wojny "chamów" z Żydami, toczonej "od zawsze" wśród polskich komunistów,
            dziś "socjaldemokratów"? Wszak Borowski jest bratankiem Jakuba Bermana, o czym
            w najlepszym wypadku wie co setny wyborca. A bez tej wiedzy nie można zrozumieć
            ani aroganckiego zachowania marszałka wobec kombatantów Narodowych Sił
            Zbrojnych w Sejmie, ani taktycznej ucieczki z tonącego okrętu w najstaranniej
            wybranym momencie, by z "nową twarzą" pojawić się na innym pokładzie.
            wiecej:
            www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/jedwabne_1044.html
            • Gość: homo Zakłamanie i cynizm polityków SLD POCZYTAJCIE! IP: *.gdynia.mm.pl 31.03.04, 12:03
              Nie pójdę na barykadę"

Z Leszkiem Millerem, przewodniczącym Sojuszu Lewicy Demokratycznej, rozmawia
              Marcin Król. (Respublica, luty 2001)

M.K.: Czy Pan jednak mimo planów SLD nie obawia się populizmu w Polsce?

– Tak. Rosnące bezrobocie i inne czynniki mogą spowodować konflikt polityczny
              na dużą skalę z odrzuceniem tych sił politycznych, które są dzisiaj na scenie,
              oraz z wykreowaniem tych sił, które jeszcze nie rządziły, a w każdym razie nie
              są postrzegane jako odpowiedzialne, bo nie są w parlamencie. Tu jest miejsce
              dla Leppera i innych, którzy powiedzą: zaufajcie nam, bo my jeszcze na
              Wiejskiej nie byliśmy. My nie mamy z tym nic wspólnego, a teraz jesteśmy gotowi
              przejąć odpowiedzialność. A przecież sytuacja jest i będzie bez względu na to,
              kto będzie rządził, bardzo trudna.

M.K.:A jeżeli mimo wszystko, mimo planów Pańskiego ugrupowania za, powiedzmy,
              dwa lata dojdzie do buntu, do rewolucji społecznej? Czy Pan stanie na czele
              takiej rewolucji?

– Jeżeliby tak było, że to my ponosimy odpowiedzialność, nie osiągamy postępu,
              nie polepsza się sytuacja społeczna, to jedynym uczciwym wyjściem będzie uznać,
              że nasza misja uległa zakończeniu. A z rewolucją niech sobie radę dają
              rewolucjoniści.

Cały wywiad:
              respublica.onet.pl/1020677,artykul.html
              • Gość: Kafar Re: Zakłamanie i cynizm polityków SLD POCZYTAJCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 15:34
                Gość portalu: homo napisał(a):

> Nie pójdę na barykadę"
                >
                > Z Leszkiem Millerem, przewodniczącym Sojuszu Lewicy Demokratycznej, rozmawia
                > Marcin Król. (Respublica, luty 2001)
                ----------
                Maryjanie, a ty jak zwykle nie na temat :)
                • camrut Re:Kafar, lobuzie :O) 31.03.04, 15:43
                  Uprzedziles mnie swoim postem doslownie o wlos :))!
                  - wlasnie mialam to napisac...

buziaki :O))
                  • homosovieticus :Kafar, łobuzie kiedy przejrzysz i sporządniejesz 31.03.04, 15:48
                    camrut napisała:

> Uprzedziles mnie swoim postem doslownie o wlos :))!
                    > - wlasnie mialam to napisac...
                    >
                    > buziaki :O))

ZAKŁAMANIE I CYNIZM POLITYKÓW sld JEST TERAZ NAJWAZNIEJSZYM TEMATEM W POLSCE.
                    A wywiad z Millerem sprzed lat jest tego dowodem:
                    respublica.onet.pl/1020677,artykul.html
                    • camrut homosovietikus, tegoroczna wiosna w tulipanach :) 01.04.04, 03:28
                      homosovieticus napisał:

> ZAKŁAMANIE I CYNIZM POLITYKÓW sld JEST TERAZ NAJWAZNIEJSZYM TEMATEM W POLSCE.
                      > A wywiad z Millerem sprzed lat jest tego dowodem:
                      ....

A jak to sie ma do SDPL, ktora jest nomen omen formalna przewciwwaga SLD?
                      - a przeciez to o niej tu mowa, nieprawdaz ;-)?

ech...odpocznij, wiosna przyszla, a ze w kolorze tulipanow w tym roku - to
                      chyba nienajgorzej, co? ;-)))

www.sdpl.org.pl
                      • camrut Re: poprawiona linka :))) 01.04.04, 03:30
                        homosovieticus napisał:

> ZAKŁAMANIE I CYNIZM POLITYKÓW sld JEST TERAZ NAJWAZNIEJSZYM TEMATEM W POLSCE.
                        > A wywiad z Millerem sprzed lat jest tego dowodem:
                        ....

A jak to sie ma do SDPL, ktora jest nomen omen formalna przewciwwaga SLD?
                        - a przeciez to o niej tu mowa, nieprawdaz ;-)?

ech...odpocznij, wiosna przyszla, a ze w kolorze tulipanow w tym roku - to
                        chyba nienajgorzej, co? ;-)))

www.sdpl.org.pl

• Gość: Kafar Re: poprawiona linka :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 12:15
                          www.sdpl.org.pl
                          • camrut Re: poprawiona linka :))) 01.04.04, 14:22
                            no wlasnie ta :))))

serdecznosci!
                            • Gość: Kafar Re: poprawiona linka :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 14:29
                              camrut napisała:

> no wlasnie ta :))))
                              >
                              > serdecznosci!
                              ----------
                              My pleasure. :)))

buziaki !
                              • camrut Re: poprawiona linka :))) 01.04.04, 15:33

> My pleasure. :)))
                                >
                                > buziaki !
                                ....
                                wow!
                                co ta wiosna wyprawia :O)!
                • homosovieticus Re: Zakłamanie i cynizm polityków SLD POCZYTAJCIE 31.03.04, 15:43

> Gość portalu: homo napisał(a):
                  >
                  > > Nie pójdę na barykadę"
                  > >
                  > > Z Leszkiem Millerem, przewodniczącym Sojuszu Lewicy Demokratycznej, rozmaw
                  > ia
                  > > Marcin Król. (Respublica, luty 2001)
                  > ----------
                  > Maryjanie, a ty jak zwykle nie na temat :)

CZYŻBY BOROWSKI NIE BYŁ TOWARZYSZEM WALKI LESZKA MILLERA O DOBRO POLAKÓW I
                  ROZWÓJ OJCZYZNY. A KWACH NIE OGŁOSIL SIĘ PREZYDENTEM WSZYSTKICH POLAKÓW?
                  • Gość: Kafar Re: Zakłamanie i cynizm polityków SLD POCZYTAJCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 19:30
                    Maryjanie,
                    Wróć na tematu lono :)
    • nowytor Pitolicie Hipolicie 31.03.04, 03:59
      Lewicowy, godny zaufania, i w ogóle jedeny uczciwy?
      No to ja się pytam jaki był udział Marka Borowskiego we wprowadzaniu restrykcji
      związanych ze sprowadzaniem odzieży używanej w 2002. Można by się spierać
      słusznie czy nie, gdyby żona Marka Borowskiego nie była właścicielem zakładów
      odzieżowych firmy Polcotex w Łodzi, Elblągu, Ornecie, Dzierzgoniu...
      Poza tym, żeby przybliżyć postać tego jedynego uczciwego radzę wrzucić w
      wyszukiwarkę słowo "Polcotex" ewentualnie Halina Borowska.
      A może z tym zakazem było tak:
      Halińcia: Mareczku jedyny zrób coś z tymi sprowadzanymi łachami, bo mi firma
      splajtuje.
      I Mareczek na jakimś tam "plenum" z kolegą Leszkiem wymyślili zakaz sprowadzania
      i ... znou Polacy (ta ich biedniejsza część) nie dorośli i na jedynie słuszną
      decyzję gospodarczą powiedzieli "nie" (jednym słowem pluli się niemiłosiernie).
      W rejestrze korzyści Mareczek podaje, że ledwie wiąże koniec z końcem. Gdyby
      jednak zaczęto rozpatrywać wspólny majątek Halińci i Mareczka niejednemu z
      "zakochanych" mogłaby szczena opaść. I wcale nie chodzi o to, że jest (wspólnie
      z żoną) bardzo bogaty, ale o to że tak przebiegle kręci.
      Komuch to komuch, złodziej, krętacz i tego nic nie zmieni.
      Nowy
      • Gość: PIT Marek Borowski - tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 12:24

Podobnie, mam szacunek do Marka Borowskiego. Wyprzedza o epokę swoje niektóre
        koleżanki i kolegów polityków.

• Gość: księgowy Re: Marek Borowski - raczej nie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 12:41

Szwindel związany ze sprzedażą akcji Banku Śląskiego.

Przypomnę jaki był mechanizm. Były dwa rodzaje akcji. Dla tych wewnątrz, oraz
          biednej reszty. Akcje zaczęły zwyżkować, ludzie kupowali. Zanim się
          zorientowali akcje zaczęły iść w dół. Zrozpaczeni inwestorzy chcieli pozbyć się
          akcji, ale nie mogli. Obserwowali jak ich pieniądze topnieją w oczach. Kiedy
          było po wszystkim, było już po wszystkim.

dziesięć procent akcji zostało skierowanych do zatrudnionych w Banku Śląskim
          BEZ ZEZWOLENIA RZĄDU. Po drugie specjalnie opóźniono wydanie certyfikatów dla
          większości inwestorów, którzy bez tego certyfikatu nie mogli się ich pozbyć.
          Tym samym sprzedający preferowane akcje nie mieli problemu z ich zbyciem po
          atrakcyjnej cenie.

Premier Waldemar Pawlak wyrzucił w związku z aferą wiceministra finansów
          Stefana Kawalca, a Marek Borowski zrezygnował z funkcji ministra finansów.
    • clarence Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk 31.03.04, 18:55
      Gość portalu: Kafar napisał(a): Borowski to jedna z niewielu osób na chorej
      polskiej scenie politycznej do
      > której mam zaufanie.
      Ja też i cieszę się ,że jest nas coraz więcej!
      A Mariankiem się nie przejmujcie.Już tak ma ,że od czasu do czasu kijek między
      szprychy musi włożyć. Pissowanie mu w końcu przejdzie , przejrzy na te swoje
      homosovieticalne oczęta i ....doceni Marka B.
      pozdrawiam
      • Gość: Kafar Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 23:07
        clarence napisał:

> Gość portalu: Kafar napisał(a): Borowski to jedna z niewielu osób na chorej
        > polskiej scenie politycznej do
        > > której mam zaufanie.
        > Ja też i cieszę się ,że jest nas coraz więcej!
        > A Mariankiem się nie przejmujcie.Już tak ma ,że od czasu do czasu kijek między
        > szprychy musi włożyć. Pissowanie mu w końcu przejdzie , przejrzy na te swoje
        > homosovieticalne oczęta i ....doceni Marka B.
        > pozdrawiam
        ----------
        Bylbyż taki rozsądny?
        • Gość: Śmiewca Na razie do SDPl mam ograniczone zaufanie IP: *.acn.waw.pl 31.03.04, 23:15
          Polsce potrzebna jest rozsądna lewica. nie może być czerwoną burżuazją i nie
          może być populistyczna oczywiście.

Borowski, tak jak Banach czy Balicki są na pewno postaciami politycznymi
          budzącymi zaufanie i znanymi z socjaldemokratycznych poglądądów ale wśród
          założycieli są również osoby bardzo bliskie liberałom.
          SDPl może być zaakceptowana, jeśli złoży jasne deklaracje w dwóch sprawach:
          - możliwie szybkie wycofanie się z kolonialnej wyprawy do Iraku.
          - rozłożenia ciężarów naprawy finansów państwa na wszystkie warstwy społeczne,
          a nie tylko obciążając uboższych, czyli do planu Hausnera dodąc prawą nogę w
          postaci obłożenia określonymi ciężąrami tych, których dochody znajdują się
          znacznie powyżej tzw. III grupy podatkowej.
          W kilku innych ważnych sprawach partia określiła się programowo (Borowski i
          Balicki) na konferencji informującej o założęniu SPPl, i mnie osobiście przekonali.
          Byle nie stracili rozpędu, już słychać kunktatorstwo i niepewność w niektórych
          wypowiedziach.
          Powodzenia, państwo "B".!

ps. Czy do partii wstąpi Kołodko, jej program jest uszyty, jakby na jego miarę?
          Sprawa interesuje mnie ambicjonalnie, bowiem od kilku lat antycypuje, że
          właśnie Kołodko może nas przeprowadzić z monetarnego neoliberalizmu do
          normalności podobnie jak pierwszy Balcerowicz z realnego socjalizmu do normalności.

śm.
          • Gość: Kafar Re: Na razie do SDPl mam ograniczone zaufanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 00:01
            Gość portalu: Śmiewca napisał(a):

> Polsce potrzebna jest rozsądna lewica. nie może być czerwoną burżuazją i nie
            > może być populistyczna oczywiście.
            >
            > Borowski, tak jak Banach czy Balicki są na pewno postaciami politycznymi
            > budzącymi zaufanie i znanymi z socjaldemokratycznych poglądądów ale wśród
            > założycieli są również osoby bardzo bliskie liberałom.
            > SDPl może być zaakceptowana, jeśli złoży jasne deklaracje w dwóch sprawach:
            > - możliwie szybkie wycofanie się z kolonialnej wyprawy do Iraku.
            > - rozłożenia ciężarów naprawy finansów państwa na wszystkie warstwy społeczne,
            > a nie tylko obciążając uboższych, czyli do planu Hausnera dodąc prawą nogę w
            > postaci obłożenia określonymi ciężąrami tych, których dochody znajdują się
            > znacznie powyżej tzw. III grupy podatkowej.
            > W kilku innych ważnych sprawach partia określiła się programowo (Borowski i
            > Balicki) na konferencji informującej o założęniu SPPl, i mnie osobiście
            przekon
            > ali.
            > Byle nie stracili rozpędu, już słychać kunktatorstwo i niepewność w niektórych
            > wypowiedziach.
            > Powodzenia, państwo "B".!
            -----------
            Trudno się z Tobą nie zgodzić ;)
    • Gość: śmiewca Test nie mogę odczytac postów IP: *.acn.waw.pl 01.04.04, 14:31
      • Gość: Kafar Test nie mogę odczytac postów - nie pij metanolu;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 20:51
        Tyle mogę ci doradzić od ręki.
      • Gość: Malena Nałęcz odszedł z UP do SDPL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 13:30
        Czy to dobrze dla nowej partii ?

PAP 01-04-2004, ostatnia aktualizacja 01-04-2004 15:41

Wiceszef Unii Pracy wicemarszałek Sejmu Tomasz Nałęcz opuścił w czwartek partię
        oraz jej klub parlamentarny i przyłączył się do Socjaldemokracji Polskiej Marka
        Borowskiego.

Zdecydowałem się opuścić UP i wesprzeć SDPL, bo uważam, że lewica polska jest w
        kryzysie i szansą programową oraz organizacyjną jest dla niej właśnie powołanie
        SDPL - powiedział Nałęcz w czwartek dziennikarzom w Sejmie.

"Bardzo boleję nad tym, że to jest akces mój (do SDPL - PAP), a nie całego
        mojego środowiska, ponieważ Socjaldemokrację uważam za inicjatywę tożsamą
        programowo i ideowo z UP. Bardzo boleję nad tym, że te dwa środowiska będą ze
        sobą konkurowały. Cieszyć się z tego mogą tylko przeciwnicy lewicy" -
        powiedział Nałęcz.

Jego zdaniem, sytuacja po lewej stronie sceny politycznej jest taka, że trwanie
        w dotychczasowych strukturach jest "trwaniem w okopach Świętej Trójcy". "Szukam
        nowej szansy dla lewicy, nie dla siebie" - deklarował.
        • Gość: Obiektywny Nie mam zaufania do szczurów i zdrajców ! ntx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 15:13
          • Gość: Kafar Nie mam zaufania do mowiących: jestem Obiektywny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 23:15
            • Gość: jateż Re: Nie mam zaufania do mowiących: jestem Obiekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 23:43
              ja też :)
              • Gość: ija Re: Nie mam zaufania do mowiących: jestem Obiekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 23:34
                Gość portalu: jateż napisał(a):

> ja też :)
    • jak_nie_jak_tak Aktywisci... 02.04.04, 15:22
      Taki sam watek aktywisci Borowskiego zalozyli na forum aktualnosci, ba tam
      nawet niektore posty przepisuja:)
      • rolotomasi Mam szacunek i nadzieję do pana Marka 02.04.04, 17:04
        (v.w.=vide wyżej)
        "Szwindel związany ze sprzedażą akcji Banku Śląskiego
        Przypomnę jaki był mechanizm. Były dwa rodzaje akcji. Dla tych wewnątrz, oraz
        biednej reszty. Akcje zaczęły zwyżkować, ludzie kupowali. Zanim się
        zorientowali akcje zaczęły iść w dół. Zrozpaczeni inwestorzy chcieli pozbyć się
        akcji, ale nie mogli. Obserwowali jak ich pieniądze topnieją w oczach. Kiedy
        było po wszystkim, było już po wszystkim.

dziesięć procent akcji zostało skierowanych do zatrudnionych w Banku Śląskim
        BEZ ZEZWOLENIA RZĄDU. Po drugie specjalnie opóźniono wydanie certyfikatów dla
        większości inwestorów, którzy bez tego certyfikatu nie mogli się ich pozbyć.
        Tym samym sprzedający preferowane akcje nie mieli problemu z ich zbyciem po
        atrakcyjnej cenie.

Premier Waldemar Pawlak wyrzucił w związku z aferą wiceministra finansów
        Stefana Kawalca, a Marek Borowski zrezygnował z funkcji ministra finansów."

Ja>>Pamiętam, że udało się wtedy nabrać tow__om prawie cały Naród. Dali nam
        kupić se po 3 akcje BankuŚląskiego tylko nijak sprzedać nie można było. Tow__e
        pchnęli swoje po 675zł a szarakom udało się po styczniowym krachu za ok.200zł.
        Wszystko wskazywało na Borowskiego, wtedy - członka całkowicie oddanego Partii,
        minęło kilkanaście lat i przejrzał, Mam nadzieję !
        • Gość: Kafar Re: Mam szacunek i nadzieję do pana Marka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.04, 18:22
          Cześć Rollo!
    • Gość: blekot Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 14:42
      serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53880,2006121.html
      • Gość: P-77 Re: Marek Borowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 18:37
        to trochę dziwny człowiek. Weźmy jego udział w pracach nad konstytucją.
        Najpierw wspólnie z Tadeuszem Mazowieckim opracował komrpomisową preambułę a
        potem w wystąpieniu przed Zgromadzeniem Narodowym wykpił projekt konstytucji
        promowany przez Solidarność. Mówił na przykład, że gdy tenm projekt wejdzie w
        życie chłopi będą musieli oddać ziemię, dyplomy zdobyte w PRL stracą ważność
        itp. Oczywiście jako człowiek rozsądny zdawał sobie sprawę,że uprawia
        prymitywną demagogię, ale niewykluczone, że była to jego reakcja na taką samą
        demagogię z drugiej strony.
        Potem gdy SLD był w opozycji Miller stosował zasadę "im gorzej tym lepiej."
        Wszystkie sensowne posunięcia koalicji AWS - UW (te z pierwszysch dwóch lat)
        były brutalnie krytykowane i wstrzymywane przez SLD. Średnio co tydzień Miller
        atakował rząd stosując prymitywne damsko - męskie aluzje a Borowski się od tego
        nie odcinał. Potem gdy w końcówce rządu Buzka AWS rozpaczliwie rozdawała na
        prawo i lewo środki publiczne zwiekszając deficyt budżetowy, SLD zwykle
        głosował za wiedząc, że to nie oni ponoszą koszty. Marek Borowski, ekonomista
        z wykształcenia, zdawal sobie sprawę do czego to prowadzi, ale wolał milczeć.
        Wymowny przykład z tamtego okresu - Miller powiedział, że jeśli SLD obieca
        gruszki na wierzbie to one wyrosną. A co powiedział Borowski? " Jesteśmy
        racjonalnym ugrupowaniem dlatego nie obiecujemy gruszek na wierzbie, ale gdyby
        miały wyrosnąć" itd. Względnie przyzwoicie w tamtej kadencji zachował się np.
        Włodzimierz Cimoszewicz, który wstrzymał się od głosu podczas głosowania wotum
        nieufności dla Leszka Balcerowicza.
        Jako marszałek sejmu na pewno Marek Borowski prezentuje się korzystnie w
        porównaniu ze swoimi "przereklamowanymi" poprzednikami - Józefem "k..a" Zychem
        czy Maciejem "Przerwą" Płażyńskim. Ale bycie marszałkiem to nie tylko sprawne
        prowadzenie obrad to także kierowanie pracami Sejmu i strzeżenie jego godności.
        A pod tym względem marszałek (mający duży wpływ) kompletnie się nie sprawdził.
        Kiedy nie ma już MAzowieckiego, Geremka, Onyszkiewicza itp. ucieleśnieniem
        rozsądku i rozwagi stają się Tusk i Borowski. Smutne.
      • Gość: Kafar Mam szacunek i zaufanie - nie tylko ja: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 21:14

W nowym Wprost jest ranking polityków (zrobiony przez Pentor w dniach 19-20
        maja, 800 osób). Zadano pytanie: " Czy chciałbyś, aby w przyszłości większą
        rolę w życiu publicznym odgrywał ..."

Wyniki:

Kwaśniewski
        TAK-54, NIE-40
        Borowski
        TAK-44, NIE-43
        Rokita
        TAK-41, NIE-50
        Oleksy
        TAK-40, NIE-53
        Religa
        TAK-40, NIE-43
        Tusk
        TAK-40, NIE-45
        Kaczyński Lech
        TAK-39, NIE-52
        Belka
        TAK-37, NIE-55
        Kaczyński Jarosław
        TAK-36, NIE-55
        Cimoszewicz
        TAK-35, NIE-56
        Nałęcz
        TAK-33, NIE-48
        Lepper
        TAK-27, NIE-67
        Hausner
        TAK-26, NIE-60
        Olejniczak
        TAK-25, NIE-38
        Gilowska
        TAK-24, NIE-46
        Janik
        TAK-22, NIE-61
        Frasyniuk
        TAK-20, NIE-53
        Giertych
        TAK-19, NIE-58
        Jaruga-Nowacka
        TAK-16, NIE-40
        Miller
        TAK-15, NIE-78

• Gość: Marek Re: Mam szacunek i zaufanie - nie tylko ja: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 16:19
          Ciekawe. Tylko Kwach i Borowski mają przewagę opinii pozytywnych. Tyle, że to
          się nie przeklada na wyniki wyborów.
          • Gość: baśka Re: Mam szacunek i zaufanie - nie tylko ja: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 21:16
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=13050129&a=13051895
    • Gość: Kaz Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.man.czest.pl 02.06.04, 00:19
      Zawsze miałem do niego szacunek, bo to poważny gość. I jak miałbym głosować, a
      cholernie mi się niechce, to tylko na kogoś z jego kampanii. Ale na razie nie
      mam ochoty na wybory.

Ta niechęć mi się pogłebia, jak zobaczę w TV jakiegoś antykomuszka. A w niej
      same prawie antykomuchy(w Polsce prawie wszyscy, bo to jest tryndy), więc
      niechęć do wyborów spora.

Nie w tym logiki, ale niestety, tak już jest.

• Gość: empatia Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.chello.pl 02.06.04, 01:48
      Szczerze współczuję założycielowi wątku:(
      • Gość: Kafar Re: Mam szacunek i zaufanie do pana Marka Borowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 11:49
        Gość portalu: empatia napisał(a):

> Szczerze współczuję założycielowi wątku:(
        ----------
        Pochylam się z troską nad autorem tej wypowiedzi.
      • Gość: Kaz Jaki powód współczucia? IP: *.man.czest.pl 02.06.04, 20:03
        Bo Kafar stracił rozum? I trzeba mu współczuć?
        Ja Tobie współczuję. Boś w chórze i nie fałszujesz. A mógłbyś być bardziej
        samodzielny i wbrew dyrygentowi pofałszować.

Na to by fałszować trzeba umysłu nieco większego niż umysł kanarka. Nie
        ubliżając kanarkowi. Nie jest to wiele - trochę więcej niż umysł kanarka.
        Potrzebne jest proso, bo w nim olej. Jak w rzepaku. Świetnie robi na korę.
        Rozwija ją.

A w każdym nawet małym miasteczku jest sklep z karmą dla ptaszków. No właśnie.
        I nie czytać głupich gazet. Z tego tez dobry olej do głowy napływa. Z
        nieczytania Rzepy. Np..
    • Gość: Katarzyna A czemu nie przechrzcili sie na PZPR-bis? IP: *.sympatico.ca 02.06.04, 03:19
    • Gość: Peter Right Borowski , Berman i borówki IP: *.clntn201.mi.comcast.net 06.06.04, 06:11
      Wyjątkowo nieudolne i skorumpowane rządy SLD, a w efekcie znikome poparcie w
      sondażach są prawdziwą przyczyną powstania SdPL. Następne wybory mogą
      spowodować odcięcie od stołków , władzy i mamony /polecam lekturę oświadczeń
      majątkowych posłów i senatorów/. Nastąpiła taktyczna ucieczka z tonącego
      okrętu, by następnie z "nową, czerwoną fasadą" pojawić się na innym pokładzie.
      Historia komunizmu pokazuje "pragmatyzm" towarzyszy. Z agenturalnej KPP wykluła
      się PPR, następnie powstała PZPR. W 1990 r. PZPR przepotwarza się w SdRP ,
      kolejnym tworem jest SLD. Teraz przyszedł czas SdPL . Jak twierdzi
      tow.Borowski "...to bardzo młoda roślinka". Tak tylko korzenie ma
      komunistyczne , zroszone polską krwią! Do aktywistów Komunistycznej Partii
      Polski, PPR i PZPR należała rodzina Bermanów. Najbardziej znanym i
      znienawidzonym był Jakub Berman,faktyczny szef zbrodniczej UB. Bratem Jakuba
      był Adolf,karierę zakończył w Izraelu jako członek władz Komunistycznej Partii
      Izraela. Inny brat Aaron Berman wyszedł z więzienia dzięki rozpoczęciu II Wojny
      Światowej, po jej zakończeniu zmienił nazwisko na ... Wiktor Borowski. W PRL-u
      pełnił m.in. funkcję z-cy redaktora naczelnego gadzinówki o nazwie "Trybuna
      Ludu". Poza tym Berman-Borowski jest tatusiem Marka Borowskiego. Korzenie,
      kultywowane ideały komunistyczno - socjalistyczne oraz tak sprawdzeni
      towarzysze /Borowski, Banach, Sierakowska, Celiński, Nałęcz/ gwarantują
      kontynuowanie czerwonej tradycji. Jaka marchew taka nać,o borówkach nie
      wspominając.

ze
      • Gość: Sraall Re: Borowski , Berman i borówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.04, 00:31
        Sraaniee w banięę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka