ap77 01.08.09, 21:55 www.fundacjamama.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=716&Itemid=95 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulina822only Re: Artykul 01.08.09, 22:41 Po przeczytaniu tego artykułu dziekuję Bogu ze urodzilam w UK.A ogolnie to przerazajace ze rzad nie zapewnia funduszy na ratowanie maluchow. Odpowiedz Link
fantastic.mama Re: Artykul 02.08.09, 00:18 Polska na drugim miejscu od końca w raporcie dotyczącym umieralności wczesniaków w Uni Europejskiej...to nie brzmi zbyt ciekawie i jest smutną wiadomoscia A przeżycia matki traumatyczne jak i przed, jak i po porodzie. Pierwszego wcześniaka rodziłam w Polsce. Drugiego rodziłam w Anglii. I mogę porównać te oba państwa co do opieki nad wcześniakami. Dziewczyny, różnica jest przeogromna i za wiele by tu wymieniać. Ponoć w polsce macie najlepszych lekarzy, ale w czym ma to pomóc, jesli nie ma srodków finansowych na ratowanie takich maluszków? Przyczyny, trzeba szukać "wyżej". Jedno jest pewne, ta informacja nie jest optymistyczna, a po przeczytaniu jej, pozostała mi smutna refleksja i taki wielki, przeogromny żal... Odpowiedz Link