Dodaj do ulubionych

Konkordat przez lata drenuje budżet państwa !

05.10.10, 15:46
Nie da się ukryć, że Konkordat jest zdradą narodową, która została zalegalizowana w bardzo niejesnych okolicznościach.
Zrobiono wszystko, aby zmusił nasze społeczeństwo do utrzymywania największych darmozjadów w naszym kraju.
W tym maczali swe łapy PiS-dacy: Kaczyńscy( żyjący z wawelski), Bender, Karski, Kurski, Andrzejewski, Macierewicz, Sobecka, Kwaśniewski (Lewica) i wielu innych.
Cwaniacy ci robili wszystko, aby nie doprowadzić do publicznej debaty nad Konkordatem. Nie dopuścili też do ewentualnego referendum w tej sprawie. Umowa, na mocy której uprawnienia władz RP zostały jednostronnie ograniczone na rzecz Watykanu i jego krajowych ekspozytur, została przez nich potraktowana jak traktat międzyrządowy. Konkordat nawet zabrał posłom prawo do uchwalania ustaw dotyczących opodatkowania instytucji kościelnych oraz kleru. Prezydent RP - zwierzchnik sił zbrojnych, na mocy konkordatu został pozbawiony władzy nad strukturą duszpasterstwa wojskowego. Jest ono częścią sił zbrojnych, ale nie podlega władzy państwowej, choć od niej czerpie pokaźne fundusze. Państwo polskie na mocy konkordatu zostało sprowadzone do roli kasjera, który płaci za pomysły biskupów: kapelanom wszelkich branż i wszelkiej maści, katechetom za lekcje religii, a każda instytucja publiczna może oddać każdej instytucji kościelnej zgodnie z prawem dosłownie wszystko.

Konkordat przekazuje wiele ważnych uprawnień kościołowi papieskiemu, a tym samym część suwerenności RP uzależniona jest od partykularnych interesów tejże organizacji. Watykan może np. uznać, że dla jego globalnej polityki korzystne jest użycie wszelkich swoich praw i ogromnych wpływów w Polsce dla promowania interesów innej organizacji lub państwa. Dokładnie taka polityka Państwa Kościelnego doprowadziła kiedyś do zaborów. Watykan może np. sprzedać swoje nieprzebrane włości w Polsce praktycznie każdemu kto nieźle zapłaci.

Poza wszystkim konkordat został zawarty nielegalnie i jako taki nie powinien obowiązywać. Zawarł go w 1993 r. rząd Hanny Suchockiej pozbawiony demokratycznej legitymacji do sprawowania władzy i za to ta baba powinna siedzieć za kratami (przecież w maju 1993 r. Sejm uchwalił wotum nieufności wobec jej gabinetu). Przewodniczącym zespołu negocjacyjnego ze strony Stolicy Apostolskiej był abp Kowalczyk, który nie miał żadnego upoważnienia do zawarcia tej umowy.

Zgodnie z konstytucją ratyfikacja konkordatu, w której Polska zrzeka się części swojej suwerenności, wymaga większości aż 308 głosów w Sejmie i 68 w Senacie. Koalicja konkordatowa dysponowała zaś 249 głosami w Sejmie i 58 w Senacie. Wobec powyższego Kwaśniewski przytupując AWS z częścią UW uznali konkordat za zwykły pakt międzynarodowy. Ratyfikacja tego poniżenia nastąpiła rażącym naruszeniem Konstytucji RP. Jednym zdaniem jest on po trzykroć nieważny. W 1998 r. Podpisania konkordatu chciało wg OBOP tylko 19 procent Polaków, a więc zdanie 81% obywateli władza miała w głębokim ..... poważaniu.
Ktoś za to powinien potężnie beknąć, a umowę konkordatową należy zgodnie z prawem unieważnić.
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: Konkordat przez lata drenuje budżet państwa ! 05.10.10, 15:54
      Pierwszą osobą która powinna za to stanąć przed Trybunałem Stanu jest pewna dewotka, niejaka Hania S., tymczasem w nagrodę za oddanie Polski pod "protektorat" Watykanu pani Hania już trzecią kadencję (niespotykane w dyplomacji) popija za naszą kasę kawusię w ulubionych rzymskich kawiarenkach.
    • bezprim Re: Konkordat przez lata drenuje budżet państwa ! 05.10.10, 15:56
      Przypomnij mi kto głosował przeciw ratyfikacji "końkordatu"? a kto za.....bo zapomniałem.
      • polazrski Re: Konkordat przez lata drenuje budżet państwa ! 05.10.10, 16:03
        bezprim napisał:

> Przypomnij mi kto głosował przeciw ratyfikacji "końkordatu"? a kto za.....bo za
        > pomniałem.

Wyglada na to, ze nikt:
        A już szczytem wszystkiego był sposób podpisania konkordatu. Sejm był rozwiązany, rząd administrował państwem a premier Suchocka podpisuje ustawę międzynarodową, nie pytając społeczeństwa o jego stosunek do tego dokumentu.

interia360.pl/artykul/spor-o-konkordat-z-1993-roku,30499
        • polazrski Re: Konkordat przez lata drenuje budżet państwa ! 05.10.10, 16:09
          www.racjonalista.pl/kk.php/s,1338/q,Ratyfikacja.Konkordatu..zgoda
          Niestety nie chce mi sie kopac dalej, ale tez co za roznica? Lewica pod egida Kwasnego podpisala.
          • retronick Akurat SLD ratyfikację konkordatu olało 05.10.10, 16:13
            Wszyscy z SLD głosowali przeciw,
            co nie zmienia faktu, że Kwach bez ceregieli zignorował ten fakt i jak nigdy nic podpisał ten smród.
            • witoldzbazin Re: Akurat SLD ratyfikację konkordatu olało 05.10.10, 16:14
              ale akurat to rząd SLD to wprowadził hehehehe
              • retronick Re: Akurat SLD ratyfikację konkordatu olało 05.10.10, 16:19
                Rząd do ratyfikacji umowy międzynarodowej ma tyle co hipopotam do reakcji termojądrowej.
                • witoldzbazin Re: Akurat SLD ratyfikację konkordatu olało 05.10.10, 16:21
                  halo,halo...a kto negocjował hehehehehe
                  krzyżowcy??? hehehehe
                  • retronick Re: Akurat SLD ratyfikację konkordatu olało 05.10.10, 16:26
                    Negocjowały AWSowskie mendoliny, Suchocka (AWS) bez uprawnień cichcem podpisała, a kto ratyfikował pełna lista jest wyżej.
                    Zatwierdził oczywiście Kwaśniewski (Lewica).
                    W ten sposób nasz kraj na lata znalazł się w ręką w nocku z watykańskim kałem.
                    • bezprim Re: Akurat SLD ratyfikację konkordatu olało 05.10.10, 16:28
                      retronick napisał:

> Negocjowały AWSowskie mendoliny, Suchocka (AWS) bez uprawnień cichcem podpisała
                      > , a kto ratyfikował pełna lista jest wyżej.
                      > Zatwierdził oczywiście Kwaśniewski (Lewica).
                      > W ten sposób nasz kraj na lata znalazł się w ręką w nocku z watykańskim kałem.

Pier*lisz oszuście...lewica głosowała przeciw.
                      • retronick Re: Akurat SLD ratyfikację konkordatu olało 05.10.10, 16:46
                        Ty jesteś po prochach ?
                        Przecież od początku piszę że z listy głosowania wynika ( a to są fakty), że lewica głosował przeciw ratyfikacji umowy konkordatowej.
                        Kwaśniewski jednak bez oprów podpisał umowę, co też jest prawdą.
                      • retronick Ej, ej wyhamuj 05.10.10, 17:31
                        bezprim napisał:

> Pier*lisz oszuście...lewica głosowała przeciw.
                        ==========
                        A możesz pokazać gdzie on napisał że lewica głosowała za konkordatem ?
                        Nie rób zamentu i wyrazaj się, bo to nie rynsztok a ogólnodostępne forum.
                        • witoldzbazin Re: Ej, ej wyhamuj 05.10.10, 17:33
                          ale rząd lewicowy negocjował z Watykanem warunki...jakie to smutne hehehehe
                          • lubliludek Re: Ej, ej wyhamuj 05.10.10, 17:36
                            ja to mogę potwierdzić, faktycznie rząd (SLD) też negocjował, klub SLD był przeciew ratyfikacji, a Kwaśniewski jednak zaklepał. Czego to nie robi się dla utrzymania stołków.
                            • retronick Re: Ej, ej wyhamuj 06.10.10, 07:37
                              lubliludek napisał:

> ja to mogę potwierdzić, faktycznie rząd (SLD) też negocjował, klub SLD był prze
                              > ciew ratyfikacji, a Kwaśniewski jednak zaklepał. Czego to nie robi się dla utr
                              > zymania stołków.
                  • witoldzbazin Re: Akurat SLD ratyfikację konkordatu olało 05.10.10, 16:27
                    Tadek Mazowiecki wprowadził religię do szkół...SLD do świeckiego państwa i takie są smutne fakty hehehehehe
                    • bezprim Re: Akurat SLD ratyfikację konkordatu olało 05.10.10, 16:30
                      witoldzbazin napisał:

> Tadek Mazowiecki wprowadził religię do szkół...SLD do świeckiego państwa i taki
                      > e są smutne fakty hehehehehe

Religię do szkół wprowadzono wbrew konstytucji przed Mazowieckim,SLD była przeciw od początku do końca panie hehehehehehehe
                      • witoldzbazin Re: Akurat SLD ratyfikację konkordatu olało 05.10.10, 16:46
                        bezprim napisał: > Religię do szkół wprowadzono wbrew konstytucji przed Mazowieckim,SLD była przec
                        > iw od początku do końca panie hehehehehehehe

nie kłam...ma świetną pamięć chłopcze hehehehehe
      • retronick Tu jest link do imiennej listy głosowania 05.10.10, 16:08
        bezprim napisał:
        > Przypomnij mi kto głosował przeciw ratyfikacji "końkordatu"? a kto za.....bo za
        > pomniałem.

... nad ratyfikacją Konkordatu
        -->> imienna lista wyników głosowania nad ratyfikacją Konkordatu
        • agnostic5 Re: Tu jest link do imiennej listy głosowania 05.10.10, 16:13
          retronick napisał:

> bezprim napisał:
          > > Przypomnij mi kto głosował przeciw ratyfikacji "końkordatu"? a kto za....
          > .bo za
          > > pomniałem.

>
          > ... nad ratyfikacją Konkordatu
          > --&
          > #62;> imienna lista wyników głosowania nad ratyfikacją Konkordatu

O! Nasza dobra znajoma: UW - za Radziszewska Elżbieta
        • polazrski Re: Tu jest link do imiennej listy głosowania 05.10.10, 16:15
          Diabli nadali. Wiec LSD bylo przeciwko,ale UW za i Kwasny podpisal. Nie mogl zawetowac, stary komuch?
          • retronick Mógł zawetoweać, ale jest jak powiedział kiedyś 05.10.10, 16:23
            ..Oleksy na bani u Guzowatego, że K jest fałszywym oszuścikiem i przebiegłym cwaniaczkiem.
          • bezprim Re: Tu jest link do imiennej listy głosowania 05.10.10, 16:25
            polazrski napisał:

> Diabli nadali. Wiec LSD bylo przeciwko,ale UW za i Kwasny podpisal. Nie mogl za
            > wetowac, stary komuch

Mógł...ale i tak to by nic nie dało przy tamtej przewadze sił kościelnych w sejmie.Zresztą nie mam zamiaru bronić Kwacha,który okazał się ch...m a nie agnostykiem i sprzedał jako pierwszy ideały lewicy.Niech imię jego będzie przeklęte na wieki,niech go dotknie wirus filipiński.
        • bezprim Re: Tu jest link do imiennej listy głosowania 05.10.10, 16:20
          retronick napisał:

> bezprim napisał:
          > .bo za
          > > pomniałem.

>
          > --&

>
          >

Pamiętam głosowanie nad "końkordatem" i przestań mi manipulować jakimś linkiem,który przeczy mojej tezie,dobrze pamiętam,że za końkosratem głosowała AWS czyli politycy Po i PiS oraz Mumi Wolności.... SLD było przeciw....manipulatorze.

Sojusz Lewicy Demokratycznej, na którego czele stał Aleksander Kwaśniewski, od początku był przeciwny podpisanemu 28 lipca 1993 konkordatowi. Uważał, że rząd Hanny Suchockiej wprowadził konkordat "tylnymi drzwiami"

Sprzeciw wobec ratyfikacji konkordatu SLD uczynił jednym z ważnych elementów swojej kampanii wyborczej przed wyborami w 1993 roku. Na konwencji przedwyborczej Sojuszu, 40 dni przed wyborami, Kwaśniewski pouczył zebranych kandydatów lewicy na parlamentarzystów: "Musimy powiedzieć również [wkampanii
          • retronick Całe SLD w Sejmie nyło przeciw. 05.10.10, 16:29
            Masz google więc wejdź do Sejmu RP i sobie znajdź oryginalny wydruk gtłosowania,
            a następnie publicznie nie pierd*l głupot.
            • bezprim Re: Całe SLD w Sejmie nyło przeciw. 05.10.10, 16:36
              retronick napisał:

> Masz google więc wejdź do Sejmu RP i sobie znajdź oryginalny wydruk gtłosowania
              > ,
              > a następnie publicznie nie pierd*l głupot.

Link który dałeś nad tym głosowaniem był bez tytułe,więc nie per*dol bo pamiętam to głosowanie.
              W dniu 8 stycznia 1998 roku
              Sejm, 273 głosami, przy 161 głosach przeciwnych i 2 - wstrzymujących się, uchwalił ustawę o ratyfikacji Konkordatu między Stolicą Apostolską a Rzecząpospolitą Polską.

jak myślisz,kto mógł głosować przeciw ? partie postsolidarnościowe czy SLD

kronika.sejm.gov.pl/kronika.97.3/text/pl/ps-11.htm#b3
              • retronick Bzdury wipisujesz 05.10.10, 16:42
                Dałem ci link do całego protokółu posiedzenia Sejmu.
                Tam masz wszystko. tam są fakty a nie twoje pamiętanie i gdybania.
                Umiesz czytać ze zrozumieniem, czy jesteś cwierćanalfabetą ?
                • bezprim Re: Bzdury wipisujesz 05.10.10, 16:48
                  retronick napisał:

> Dałem ci link do całego protokółu posiedzenia Sejmu.
                  > Tam masz wszystko. tam są fakty a nie twoje pamiętanie i gdybania.
                  > Umiesz czytać ze zrozumieniem, czy jesteś cwierćanalfabetą ?

Nie ma chęci dyskutowania dalej i przekonywania tego baraniego łba jak ty.TY nawet nie jesteś ćwierć-analfabeta ty jesteś analfabetą funkcjonalnym,jeżeli nie potrafisz przeczytać linku do strony sejmowej. Kłamca,oszust i analfabeta......
                  • retronick Re: Bzdury wipisujesz 05.10.10, 17:03
                    Tuptuś, nie wyzywaj i nie obrażaj publicznie innych bo to może ci się odbić bardzo nieprzyjęnmną czkawką.
                    • lubliludek daj sobie spokój 05.10.10, 17:17
                      on z Sobieskiego albo Tworek nadaje.
        • bezprim Re: Tu jest link do imiennej listy głosowania 05.10.10, 16:22
          retronick napisał:

> bezprim napisał:
          > .bo za
          > > pomniałem.

>
          > --&

forum.gazeta.pl/forum/w,28,117235485,117236393,Akurat_SLD_ratyfikacje_konkordatu_olalo.html

Zmieniasz zdanie częściej niż ja skarpetki....
          • lubliludek bezprim tak czytam co wypisujesz 05.10.10, 17:12
            i dam ci dobrą radę. Nie rób z siebie większego idioty niż jesteś.
            Retronick podaje fakty, a ty nakręcasz się głupotą jak potłuczony.
        • bezprim Re: retronick ...jesteś kłamcą 05.10.10, 16:26
          retronick napisał:

> bezprim napisał:
          > .bo za
          > > pomniałem.

>
          > --&
          • retronick Kłamcą to ty jesteś i oszczercą. 05.10.10, 16:30
            Jeśli potrafisz to wejdź do Sejmu RP.Tam masz wszystkie dane na ten temat.
            • bezprim Re: Kłamcą to ty jesteś i oszczercą. 05.10.10, 16:39
              retronick napisał:

> Jeśli potrafisz to wejdź do Sejmu RP.Tam masz wszystkie dane na ten temat.

Masz powyżej moja odpowiedz,kłamco,oszuście i manipulatorze. Sojusz Lewicy Demokratycznej głosował przeciw ustawie ratyfikującej konkordat,którą głosował sejm III kadencji.
              Dałem ci link do strony sejmowej kłamco i manipulancie.
              • retronick Re: Kłamcą to ty jesteś i oszczercą. 05.10.10, 16:53
                Nie obrażaj mnie na publicznym forum.
                Udowodniłeś że nie potrafisz szukać materiałów w necie, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i jesteś jak tępy jak średniowieczny cep do strzyżenie moherowych owiec.
              • ewa8a Re: Kłamcą to ty jesteś i oszczercą. 05.10.10, 17:27
                bezprim napisał:
                > Masz powyżej moja odpowiedz,kłamco,oszuście i manipulatorze. Sojusz Lewicy Demo
                > kratycznej głosował przeciw ustawie ratyfikującej konkordat,którą głosował sejm
                > III kadencji.

Ufff, a czy twój rozmówca twierdzi, że było inaczej ????
          • retronick Masz tu cały protokół posiedzenia Sejmu 05.10.10, 16:35
            dot. ratyfikacji konkordatu --->>>
            Tekst linka - sejm.gov.pl
          • retronick I tam znajdź ten fragnent .... 05.10.10, 16:38
            Stwierdzam, że Sejm wniosek mniejszości odrzucił.

Przystępujemy do głosowania nad całością projektu ustawy.

Kto z pań i panów posłów jest za przyjęciem w całości rządowego projektu ustawy o ratyfikacji konkordatu między Stolicą Apostolską i Rzecząpospolitą Polską w brzmieniu przedłożenia rządowego, zechce podnieść rękę i nacisnąć przycisk.

Kto jest przeciw?

Kto się wstrzymał?

Głosowało 436 posłów. Za głosowało 274, przeciw - 160, wstrzymało się 2 posłów.

Stwierdzam, że Sejm uchwalił ustawę o ratyfikacji konkordatu między Stolicą Apostolską i Rzecząpospolitą Polską. (Część posłów wstaje, oklaski)

Przystępujemy do rozpatrzenia punktu 2 porządku dziennego...

(Poseł Tadeusz Iwiński: Panie marszałku, proszę o głos w sprawie formalnej.)

Proszę bardzo.
            • retronick A teraz publicznie odszekaj że kłamałem 05.10.10, 16:39

• bezprim Re: A teraz publicznie odszekaj że kłamałem 05.10.10, 16:45
                Jesteś nie poprawnym kłamcą,oszustem i manipulatorem....dajesz link,który tylko potwierdza moja rację....

Sejm, 273 głosami, przy 161 głosach przeciwnych i 2 - wstrzymujących się, uchwalił ustawę o ratyfikacji Konkordatu między Stolicą Apostolską a Rzecząpospolitą Polską.

kronika.sejm.gov.pl/kronika.97.3/text/pl/ps-11.htm#b3
                Pytam po raz n-ty,kto według ciebie głosował przeciw?.....Palikot?,Krzaklewski?,Buzek,Niesiołowski? Kaczyński? czy klub SLD

• retronick Re: A teraz publicznie odszekaj że kłamałem 05.10.10, 16:50
                  Udaj się do psychiatry.
            • bezprim Re: I tam znajdź ten fragnent .... 05.10.10, 16:42
              retronick napisał:

>
              > Głosowało 436 posłów. Za głosowało 274, przeciw - 160, wstrzymało się 2 pos
              > łów.

>

>
              > Stwierdzam, że Sejm uchwalił ustawę o ratyfikacji konkordatu między Stolicą

> )
              >
              > Proszę bardzo.
              >
              >

No i zadałem ci pytanie manipulatorze kto głosował przeciw?...

.odpowiedz.....

• retronick Wiesz co ? 05.10.10, 16:49
                Masz jak głosowało SLD

SLD (163)
                GŁOSOWAŁO:156 ZA:1 PRZECIW:154 WSTRZYMAŁO SIĘ:1 NIE GŁOSOWAŁO:7

pr Adamski Władysław pr Ajchler Romuald
                pr Banach Jolanta pr Bańkowska Anna
                pr Baszczyński Krzysztof pr Biliński Tadeusz
                pr Blida Barbara pr Błaszczyk Józef
                pr Borowski Bogumił Andrzej pr Borowski Marek
                pr Brachmański Andrzej pr Bujak Bogdan
                pr Bułka Władysław pr Byra Jan
                pr Cencek Krystyna pr Chojnacki Jan
                pr Chrzanowski Kazimierz pr Ciborowska Danuta
                pr Ciesielski Wiesław pr Cieślak Bronisław
                pr Cimoszewicz Włodzimierz pr Czepułkowski Jerzy
                pr Czerniawski Mieczysław pr Dankowski Bronisław
                pr Deręgowski Witold pr Długosz Henryk
                pr Dyduch Marek pr Działocha Kazimierz
                pr Dziewulski Jerzy pr Filek Anna
                pr Firak Witold pr Freyberg Ewa
                pr Gadzinowski Piotr pr Gajecka-Bożek Maria
                pr Gintowt-Dziewałtowski Witold pr Grabowska Danuta
                pr Gruszka Grzegorz pr Hayn Ryszard
                pr Herman Krystyna pr Hyla-Makowska Barbara
                pr Ikonowicz Piotr pr Iwiński Tadeusz
                pr Jacków Mieczysław Piotr pr Jakubowska Aleksandra
                pr Janas Stanisław pr Janik Ewa
                pr Janik Krzysztof pr Jankiewicz Paweł
                pr Jankowski Jerzy pr Janowski Zbigniew
                ng Jaskiernia Jerzy pr Jasztal Teresa
                pr Jedoń Mieczysław pr Jędrzejczak Tadeusz
                pr Jurgielaniec Seweryn pr Juśko Marian
                pr Kaczmarek Michał pr Kaczmarek Seweryn
                pr Kaczmarek Wiesław pr Kaleta Józef
                pr Kałamaga Zdzisław pr Kaniewski Zbigniew
                pr Kasprzyk Jacek pr Kisieliński Jan
                pr Kobielusz Antoni pr Kochanowski Jan
                pr Konarski Włodzimierz pr Kopeć Stanisław
                pr Kowalska Bronisława pr Kufel Zenon
                pr Kurczuk Grzegorz pr Lewandowski Bogdan
                pr Lewandowski Marek ng Liberadzki Bogusław
                pr Łybacka Krystyna pr Machnik Zygmunt
                pr Macner Stefan pr Majewski Wit
                pr Manicki Maciej pr Marczewski Marian
                pr Martyniuk Wacław pr Matyjek Tadeusz
                pr Mazurkiewicz Marek pr Miller Leszek
                pr Milner Kazimierz pr Miszczuk Piotr
                ng Murynowicz Alicja pr Nikolski Lech
                pr Nowacka Irena Maria pr Nowaczyk Wojciech
                pr Nowak Kazimierz pr Nowicki Józef
                pr Nycz Kazimierz pr Okońska-Zaremba Małgorzata
                pr Olak Wacław pr Oleksy Józef
                pr Olewiński Marek ws Olszewski Andrzej
                pr Osik Wiktor pr Ostrowska Małgorzata
                pr Otręba Andrzej pr Owoc Alfred
                pr Pasternak Agnieszka pr Pastusiak Longin
                pr Paszczyk Stanisław pr Pawlak Stanisław
                pr Pawłowska Regina pr Pęczak Andrzej
                pr Piechota Jacek pr Piekarska Katarzyna Maria
                pr Piela-Mielczarek Elżbieta pr Pilarczyk Józef Jerzy
                pr Piłat Andrzej pr Plewa Sergiusz
                pr Pogoda Czesław pr Poręba Maciej
                pr Potulski Franciszek pr Pusz Sylwia
                pr Rak Władysław pr Ratman Zygmunt
                pr Sas Kazimierz pr Siemiątkowski Zbigniew
                pr Sieńko Jan pr Sierakowska Izabella
                pr Skomra Szczepan pr Skorulski Andrzej
                pr Słomski Andrzej pr Sobotka Zbigniew
                pr Sosnowska Joanna pr Sroczyński Roman
                ng Stec Stanisław pr Stępień Władysław
                pr Stryjak Cezary pr Syczewski Jan
                pr Szarawarski Andrzej pr Szczepański Wiesław Andrzej
                pr Szkop Władysław pr Szmajdziński Jerzy
                pr Szteliga Jerzy pr Szweda Wiesław
                pr Szymańczyk Lech pr Szymański Jan
                pr Szynalska Renata pr Śleziak Czesław
                pr Tomaszewski Tadeusz pr Tuszyński Zdzisław
                pr Ulicki Ryszard pr Urbańczyk Andrzej
                pr Wagner Marek pr Waniek Danuta
                pr Wenderlich Jerzy pr Wiaderny Józef
                pr Wikiński Marek ng Wilczyńska Zofia
                ng Woźny Grzegorz pr Zaborowski Zbyszek
                za Zaciura Jan pr Zając Andrzej
                pr Zakrzewski Jerzy pr Zalewska Anna
                pr Zbrzyzny Ryszard pr Zemke Janusz
                ng Żelazowski Andrzej
                pr- przeciw, ng - nie głosował, za - za
                • bezprim Re: Wiesz co ? 05.10.10, 16:54
                  retronick napisał:

> Masz jak głosowało SLD

Nie musisz mi dawać jak głosowało SLD w tej sprawie,już pisałem,że pamiętam.Pisałem również dlaczego Kwach ratyfikował mimo wszystko ten konkordat,poszperaj w tym wątku przeczytaj i nie ubliżaj mi bo sam się błaźnisz wypisywaniem głupot.
                  • retronick Re: Wiesz co ? 05.10.10, 17:01
                    Tu masz link do strony Sejmu
                    Tekst linka

PS.
                    Bezpodstawnie nazwałeś mnie na publicznym forum kłamcą i oszustem
                    i chcesz tak sobie przejść do porządku ?
                    • lubliludek pewnie bezprim przebywał za długo ... 05.10.10, 17:14
                      ... u moherów albo w pisdackim obozie. Szkoda zdrowia i jałowej dyskusji z takimi egzemplarzami.
    • agnostic5 Re: Konkordat przez lata drenuje budżet państwa ! 05.10.10, 16:04
      Tak znienawidzona przez księży Unia Wolności wraz z ZChN-em podpisały ten traktat, który drenuje skarb państwa od kilkunastu lat.
    • kochamjaktusk Budzet panstwa jest od niepamietnych czasow 05.10.10, 16:46
      drenowany przez postkomunistyczne pomioty, a od 3 lat przez kolesiow Partii Oszustow.
      • polazrski Re: Budzet panstwa jest od niepamietnych czasow 05.10.10, 16:51
        No to mozna powiedziec, ze KaKa jest Niezalezny i Samorzadny bo cycka zarowno prawice jak i lewice.;))
      • agnostic5 Re: Budzet panstwa jest od niepamietnych czasow 05.10.10, 16:53
        kochamjaktusk napisał:

> drenowany przez postkomunistyczne pomioty, a od 3 lat przez kolesiow Partii Osz
        > ustow.

A już od 1989 przez święty Kościół powszechny. Amen +
    • wanda43 Re: Konkordat przez lata drenuje budżet państwa ! 05.10.10, 17:07
      My tu sobie mozemy sie buntowac i pisac do us...... smierci, a wladza i tak bedzie d00py lizac okupantowi watykanskiemu.
      • lubliludek Re: Konkordat przez lata drenuje budżet państwa ! 05.10.10, 17:16
        Pani Wando trzeba pisać, bo nas żywcem zeżrą.
        Dobry tekst, dobry temat.
        • ewa8a Re: Konkordat przez lata drenuje budżet państwa ! 05.10.10, 17:39
          Słusznie, temat konkordatu powinno się wałkować nieustannie.
          Wreszcie doczekaliśmy się, że coś się zaczyna wokół tej czarnej bandy dziać, może i tu coś drgnie. Do tej pory jedynie Joanna Senyszyn miała dość odwagi, by otwarcie powiedzieć co myśli, nawet własna partia bała się identyfikować z jej poglądami.
    • hasch1 Re: Konkordat przez lata drenuje budżet państwa ! 05.10.10, 17:56
      I nie dziwota.
      Jeden z czołowych TALIBÓW KK w polsce ogłosił z trybuny sejmowej " I nie ważne czy polska będzie biedna czy bogata, Ważne aby była katolicka " To pan Goryszewski.
      A już przed wojną inny klasyk pisał,
      " Skumbria w tomacie,
      Chcieliście Polski,
      no to ją macie .
      Skumbria w tomacie
      pstrąg !!!! "
    • mariner4 Szczególnie jeden zapis jest haniebny 05.10.10, 19:06
      i jest dowodem narodowej zdrady.
      "Kościół i państwo są wzajemnie autonomiczne"
      Państwo jako przedstawiciel narodu jest suwerenem i może łaskawie udzielić komuś autonomii. O wzajemności nie może być mowy. Zdrajcy, którzy doprowadzili do ratyfikacji tego hańbiącego traktatu, pozwolili na zrównaniu kościoła z państwem.
      Niezależnie od tego KK permanentnie łamie konkordat. Ta biskupia ferajna za nic ma nasze państwo, I nie oszukujmy się. JP2 to była czysta socjotechnika. On był głową obcego państwa i reprezentował jego interesy.
      M.
      • all.correct Niesioł i Tusk też b. przyłożyłożyli się ... . 05.10.10, 20:00
        mariner4 napisał:

> i jest dowodem narodowej zdrady.
        > "Kościół i państwo są wzajemnie autonomiczne"
        > Państwo jako przedstawiciel narodu jest suwerenem i może łaskawie udzielić komu
        > ś autonomii. O wzajemności nie może być mowy. Zdrajcy, którzy doprowadzili do r
        > atyfikacji tego hańbiącego traktatu, pozwolili na zrównaniu kościoła z państwem
        > .
        > Niezależnie od tego KK permanentnie łamie konkordat. Ta biskupia ferajna za nic
        > ma nasze państwo, I nie oszukujmy się. JP2 to była czysta socjotechnika. On by
        > ł głową obcego państwa i reprezentował jego interesy.
        > M.
    • agnostic5 Re: Konkordat przez lata drenuje budżet państwa ! 06.10.10, 08:11
      Katecheci w szkołach, przedszkolach, kapelani w wojsku, policji, straży granicznej, straży ogniowej,CBA, ABW, CBŚ, księża na etatach szpitalnych zamiast psychologów, dotacje do wydziałów teologicznych na prywatnych uczelniach, dotacje do szkół katolickich. I to wszystko z naszych podatków. A finanse Kościoła tajne. Non possumus!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka