Dodaj do ulubionych

Tymiński - Kaczyński

12.10.10, 09:13
Stosunek większości mediów do Kaczyńskiego dziś, przypomina mi kampanię wyborczą Tymiński - Wałęsa sprzed lat. Wtedy media dostały szału i w amoku atakowały Tymińskiego na wszystkie sposoby olewając obiektywizm dziennikarski. Nawet jeżeli działały w słusznej sprawie nie powinny popierać tylko jednego kandydata, bo wtedy stają się medium partyjnym. ( popularne określenie "rządowa TVN" ). Zestawienie oryginalnej wypowiedzi Kaczyńskiego z komentarzami od dawna przyprawiało mnie o ból głowy. Dziś pojawili się "prawdziwi Polacy" - jaskrawy przykład nierzetelności dziennikarskie, poddający w wątpliwość wiarygodność części mediów. Dlatego sensowne wydaje się traktowanie faktów podawanych przez takie stacje jak TVN, radio Zet (i inne) z przymrużeniem oka.
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Tymiński - Kaczyński 12.10.10, 09:16
      Przypomina mi to rownież manipulowanie części mediów (Gazeta Polska) wypowiedziami Bronisława Komorowskiego, takimi jak: "jaka wizyta taki zamach" lub "prezydent gdzieś poleci...". Obrzydliwe są te ataki.
      • psiogon Re: Tymiński - Kaczyński 12.10.10, 09:37
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Przypomina mi to rownież manipulowanie części mediów (Gazeta Polska) wypowiedzi
        > ami Bronisława Komorowskiego, takimi jak: "jaka wizyta taki zamach" lub "prezyd
        > ent gdzieś poleci...". Obrzydliwe są te ataki.
        Nie bronię Gazety Polskiej, jednak to pismo niszowe o skromnym zasięgu, gdzie mu do TVN. Cytaty, fakt nieładne, były jednak cytatami. "Prawdziwi Polacy" to naginanie rzeczywistości do bólu ( nie chcę napisać kłamstwo).
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Tymiński - Kaczyński 12.10.10, 09:48
          Pismo o niszowym zasięgu? Przecież chwalą się że schodzi im nakład jak cieple bułeczki. Cytaty cytatami, wcale nie nieładne, ale komentarze manipulatorskie, żeby pelikany takie jak forumowicz szall albo kłamca sajgon łyknęli je bez popijania.
    • woda_woda Re: Tymiński - Kaczyński 12.10.10, 09:18
      psiogon napisał:

> Dlatego sensowne wydaje się traktowanie faktów podawanych przez takie stacje ja
      > k TVN, radio Zet (i inne) z przymrużeniem oka.

A co jeszcze wydaje ci się sensowne, tak z ciekawości spytam?
      • kontestatorbg Re: Tymiński - Kaczyński 12.10.10, 09:21
        A dlaczego TVN się nie pochwalił że przegrał proces z Maciarewiczem za sugerowanie że TVN powstał w wyniku działań służb wojskowych PRL
      • psiogon Re: Tymiński - Kaczyński 12.10.10, 09:33
        woda_woda napisała:

> psiogon napisał:
        >
        > > Dlatego sensowne wydaje się traktowanie faktów podawanych przez takie sta
        > cje ja
        > > k TVN, radio Zet (i inne) z przymrużeniem oka.
        >
        > A co jeszcze wydaje ci się sensowne, tak z ciekawości spytam?
        Trudne pytanie. Zdając sobie sprawę z ryzyka słucha TVP info. Jednak przyznam Ci rację nie mamy w Polsce swojego BBC, a szkoda.
        • woda_woda Re: Tymiński - Kaczyński 12.10.10, 09:42
          psiogon napisał:

Zdając sobie sprawę z ryzyka słucha TVP info. Jednak przyznam C
          > i rację nie mamy w Polsce swojego BBC, a szkoda.

Pisz więc, że nie mozna do końca wierzyć żadnym mediom.
          • psiogon Re: Tymiński - Kaczyński 12.10.10, 09:48
            woda_woda napisała:

> psiogon napisał:
            >
            > Zdając sobie sprawę z ryzyka słucha TVP info. Jednak przyznam C
            > > i rację nie mamy w Polsce swojego BBC, a szkoda.
            >
            > Pisz więc, że nie mozna do końca wierzyć żadnym mediom.
            Ja rozumiem sympatyzowanie z kimś tam, jednak szlak mnie trafia gdy słyszę takich "Prawdziwych Polaków". Słyszałem tą wypowiedź w TVP info. Nie dało się pomylić, to BYŁA zła wola. Pal licho polityków, czuję wtedy, że media traktują mnie jak idiotę !.
            • mr.sajgon Re: Tymiński - Kaczyński 12.10.10, 09:51
              psiogon napisał:

> Ja rozumiem sympatyzowanie z kimś tam, jednak szlak mnie trafia gdy słyszę taki
              > ch "Prawdziwych Polaków". Słyszałem tą wypowiedź w TVP info. Nie dało się pomyl
              > ić, to BYŁA zła wola. Pal licho polityków, czuję wtedy, że media traktują mnie
              > jak idiotę !.

Media to robia od dawien dawna i pozwole sobie przytoczyc tzw. "fakt prasowy" im. wujka Bronka.
              GW naklamala a Bronek powolal sie na te klamstwa twierdzac ze jak napisala to GW to na pewno jest prawda.
              Klamstwa i nagonki w naszych mediach to codziennosc.
              • psiogon Re: Tymiński - Kaczyński 12.10.10, 09:55
                mr.sajgon napisał:

> psiogon napisał:
                >
                > > Ja rozumiem sympatyzowanie z kimś tam, jednak szlak mnie trafia gdy słysz
                > ę taki
                > > ch "Prawdziwych Polaków". Słyszałem tą wypowiedź w TVP info. Nie dało się
                > pomyl
                > > ić, to BYŁA zła wola. Pal licho polityków, czuję wtedy, że media traktują
                > mnie
                > > jak idiotę !.
                >
                > Media to robia od dawien dawna i pozwole sobie przytoczyc tzw. "fakt prasowy" i
                > m. wujka Bronka.
                > GW naklamala a Bronek powolal sie na te klamstwa twierdzac ze jak napisala to G
                > W to na pewno jest prawda.
                > Klamstwa i nagonki w naszych mediach to codziennosc.
                Zrobią nam tylko tyle na ile pozwolimy. Trzeba z to piętnować. Milczenie jest zezwoleniem na kłamstwo.
                • mr.sajgon Re: Tymiński - Kaczyński 12.10.10, 10:05
                  psiogon napisał:

> Zrobią nam tylko tyle na ile pozwolimy. Trzeba z to piętnować. Milczenie jest z
                  > ezwoleniem na kłamstwo.

Przeceniasz swoje mozliwosci jak bedziesz pisal cos co uderza w klamstwa to Agora ma swoich ormowcow ktorzy cie wytna lub zrobia na ciebie nagonke.
                  • psiogon Re: Tymiński - Kaczyński 12.10.10, 11:47
                    Do tego celu ( tak myślę ) służą takie fora, żeby popularyzować takie " inicjatywy oddolne . Wycieli już mnie kilka razy, a nawet maila dostałem :). Jednak po to tu wchodzimy, żeby pisać o tym co nas inetresuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka