ogabignac 01.04.04, 20:01 I co robić? Wycofać bo Lepper wygra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ireneusz Bober Spór o Irak w Sejmie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 20:05 Poska nie ma zadnych interesów w Iraku. Romans z USA też nie przynióśł korzyści politycznych ani gospodarczych. Naraził natomiast kraj na ostracyzm w Europie możliwy atak terrorystyczny, do którego kraj nie jest niprzygotowany. Koszty jakie ponosimy w Iraku oraz koszty utrzymywania gotowości wojska i policij w kraju chyba już znacznie przekraczają domniemane korzyści. Ta miłość do Ameryki zbyt wiele kosztuje. a budżet lewo zipie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez Begier twierdzi,że Kwach wsyła do Iraku sobowtóra! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 23:51 Niby Kwach podpisał, wysłał wojsko i sobowtóra, a sam się boi, to Lepper jest chyba Adolfem i głupim Iwanem po operacji plastycznej? Filipek żałował, że nie wysyła sobowtóra na Białowuś, nie wiem po co, ale wszyscy sobie bili brawo , fajna paczka , jak do grilowania i do wypicia jak się postawi. Można im nawet pożyczyć pieniądze, to ma się pewny start na posła lub do władz, bo z reguły nie oddają, oddają tylko część profitów wodzowi. Natomiast były ZChN z PiS chciał, aby wzmóc działania w Iraku tak , aby żaden arab się do nas nie przedostał, bo jeszcze pocznie , i nam tu urodzi się terrorysta, przez tą aborcję pewnie. Nikt im nie bił brawo, pewnie dlatego,że wszyscy sobie poszli, słonecznie , pewnie topić Marzannę, albo Kaśkę z wiadomego powodu! Jedynie Wrzodak poczuł ducha czasu i proponował wybudować pomnik al Kaidzie, nie powiedział gdzie aby terroryści z PO go nie wysadzili! Samoobronie podoba się al Kaida, widzą ją pewnie do wykorzystania na złodziei w specjalnie utworzonych obozach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsax Lepperku załatw mi1000złza euro,jadę do terrorystó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 00:14 Przyjadę to postawię fabrykę twoich popiersi, niech ma każda szkoła, a ci niezadowoleni, wiecznie głodni emeryci dostaną w restauracji wykwiny obiad z buraków i brukwi , które tak lubią i będą wznosić okrzyki na twiją cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lepperku załatw mi1000złza euro,jadę do terro IP: *.g.pppool.de 07.04.04, 21:57 za kazdego zabitego bandyte w Iraku powinni dac 3 dni dodatkowego urlopu, tak jak Waffen SS w podbitej Polsce czy gdzie indziej. To by byla sprawiedliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Kovalsky Re: Spór o Irak w Sejmie IP: *.microsoft.com 02.04.04, 02:42 tak wlasnie sprawa wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Billo Re: Spór o Irak w Sejmie IP: 207.96.224.* 02.04.04, 03:06 Gazeta Wyborcza traktuje polskich politykow w sposob groteskowy. To ludzie z Gazety sa w bledzie, ale Michnik nie pozwala im pisac czegokolwiek dobrego o ruchu oporu w Iraku. To hanba. Pluje na te gazete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOGA groteskowi politycy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 10:32 TAK! są groteskowi! bycie politykiem w RP3 to obciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: groteskowi politycy? IP: *.g.pppool.de 07.04.04, 22:02 za kazdego zabitego Giaja nalezy sie zabic 100 obywateli Iraku, zeby bylo sprawiedliwie, i holota zrozumiala, z kim zacz, Przy 650 zabitych Giajow musi byc 65.000 zabitych po stronie Iraku, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marol Mr. Kolvalsky! Pocaluj mnie w dupe! IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 02.04.04, 10:51 Zlamasie! Ameryki nie kocham i nigdy nie kochalem. A poniewaz nie jestem w tym uczuciu - a wlasciwie jego braku - osamotniony, badz tak uprzejmy i nie dokonuj bzdurnych uproszczen. Pocaluj mnie w dupe. Choc nie. Na pocalowanie mnie w dupe trzeba zasluzyc. Na marginesie: a jakiej narodowosci jestes? Obywatel Swiata? To tytul bardzo zaszczytny i penosc mam, ze przyznales go sobie na wyrost. Barani leb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Kovalsky Re: Mr. Kolvalsky! Pocaluj mnie w dupe! IP: *.client.comcast.net 02.04.04, 11:44 marolu! wyluzuj sie, stary. narodowosci czy obwyatelstwa? oba polskie. a ciekaw jestem, czemu narodowosc jest dla ciebie wazniejsza? mowilem moze w uproszczeniu o tych, ktorzy w polsce ameryke iracjonalnie kochaja, ktorych wydaje mi sie jest sporo. moze sie myle. jesli do nich sie nie zaliczasz, cieszy mnie to niezmiernie. moze wiec lepiej spedzaj czas organizujac konkurs na dupe-calusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mak Rojowski Re: Spór o Irak w Sejmie IP: 63.150.57.* 02.04.04, 03:09 Polska jako nowy czlonek cywilizowanego swiata (moze raczej aspirujacy czlonek), wykazala duzo politycznej madrosci wysylajac wojsko do Iraku. Demonstruje to pewnego rodzaju dojrzalosc polityczna. Ostrycyzm od Francuzow czy Niemcow b. malo znaczy joko ze te kraje lamiac miedzynarodowe prawo dbaly o swoje interesy narodowe a nie o intersy Polski. Francja jest szczgolnie obludna. Ne ma sie co dziwic - taka jest polityka miedzynarodowa. Filozofia polityczna jest ppomocna w analizie obecnej sytuacji. Jak na razie to Ameryka placi za Polski pobyt w Iraku, a korzysci beda widoczne w ciagu wielu lat. Porownania terrorystow do AK sa b. glupie, krotko wzroczne, i obrazliwe dla bylych czlonkow AK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Spór o Irak w Sejmie IP: *.localnet / *.alushiptechnology.com 02.04.04, 10:32 Pan Wrzodak wybitny maż stanu ,nie wie co mówi albo mówi co wie , awie niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cov Re: Spór o Irak w Sejmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 11:10 Popieram w 100 procentach! Krotko a tresciwie opisal pan te sytuacja w sposob w jaki i ja ja widze. Niestety w kraju, w ktorym najwieksze poparcie przypada partii A. Leppera trudno liczyc aby wielu sie z nami zgodzilo... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe z Teksasu Demagogia GW IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 02.04.04, 12:47 GW nasladuje Trybune Ludu robiac propagande probushowska i nazywajac partyzantow irackich terrorystami. Jest bardziej probushowska niz amerykanskie media gdzie obecnie nieznane osoby strzelajace do zolnierzy amerykanskich czy polskich nazywa sie "insurgents". Wojna Busha i Blaira z Irakiem nie ma nic wspolnego z walka z terroryzmem. To mit stworzony przez propagande Busha. Obecnie gdy byli pracownicy z Bialego Domu ujawnili, ze Bush od poczatku swej prezydentury szukal powodu do inwazji Iraku i zniszczenie WTC przez terrorystow glownie z Arabii Saudyjskiej dalo mu pretekst do napadu na Irak. Dlaczego GW robi propagande zamiast rzeczowego informowania - moze Michnik to wyjasni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak Irak, jak to sie odmienia??? IP: *.228.166.63.ip.tele2adsl.dk 02.04.04, 13:44 Slowo "Irak" bylo juz tak wiele razy odmieniane przez przemawiajacych w Sejmie, ze wreszcie stracilo swoje normalne znaczenie. Dzis Irak, to wszystko to, co on nigdy nie znaczyl, to: "jestesmy zobowiazani", "nie mozemy pokazac .... ameryce", "jestesmy godni zaufania"... i inny "intelektualny belkot". Irak mógl byc naszym "obowiazkiem" jeszcze rok temu, dzis jest czyms, co nam bardzo smierdzi i nalezy tego sie czym predzej pozbyc. Sadze, ze pokazano nam droge wyjscia, o której koalicja europejska juz glosno krzyczy: "ONZ" jej na imie. To ONZ ma zajac sie stabilizacja w Iraku, a nie Polska i USA. I to z wielu powodów, a przede wszystkim z tego najwazniejszego - my NIC z tego nie mamay oprócz "belkotu intelektualnego". Dzis powinien sie zebrac Sejm i odwolac powziete wczesniej decyzje. Aby "prawdziwi politycy" mogli wyjsc z tego z twarza trzeba do tego podpuscic Leppera. On to zalatwi, razem z Beger - potem powiedza, ze to nie byly nasze wojska tylko "dublerzy" z Jackiem K. na czele :-) Jak Samoobrona przeglosuje w Sejmie wycofanie wojsk, nalezy je wycofaz i potem podniesc krzyk, ze przez tych populistów zniszczylismy sobie dobre kontakty z USA... i zwalic to na Leppera. W wyborach uzyc tego jako argumentu przeciw Lepperowi i wybrac "kogo trzeba". Tak, ze nie narzekajcie na Leppera, sepy tez sa potrzebe, aby "wysprzatac padline". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista Spór o Irak w Sejmie IP: *.74.3.213.cust.bluewin.ch 01.04.04, 20:07 Pomimo Prima Aprilis Lepper & Co, maja 100% racji krytykujac udzial Polski w awanturze irackiej. Realizacja dyrektyw z Waszyngtonu i jego pro-izraelskiego lobby przynosi Polsce same straty: w UE, oraz kraju - dla gospodarki (astronomiczne wydatki ktore moga pojsc w mld USD z kieszeni polskich podatnikow), powazny wzrost zagrozenia atakiem terrorystycznym itp..Wyborcy winni wyciagnac odpowiednie wnioski w stosunku do "agentow USA i lobby pro- izraelskiego" w Polsce .. Chyba tylko Lepper moze przeniesc to towarzystwo wzajemnej adoracji na smietnik historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTEK Re: Spór o Irak w Sejmie-Spor o stan wojenny IP: 216.223.64.* 01.04.04, 20:17 Cala dyskusja przypomina mi wprowadzenie stanu wojennego.Najpierw sie robi a potem debatuje czy bylo potrzebne.Oczywiscie okolicznosci sa takie,ze nie mozemy sie wycofac, bo sojusze, bo demokracja, bo rozne inne brednie. Calkiem przypadkowo mnostwo ludzi ktorzy podejmowali decyzje w sprawie Iraku bylo we wladzach ktore podejmowaly decyzje o stanie wojennym np.Kwasniewski, Miller, Jaskiernia, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
indris I to jest zaleta istnienia Leppera 01.04.04, 20:19 Udziału w irackiej awanturze racjonalnie uzasadnić się NIE DA. A jej popieranie może w wyborach baardzo dużo kosztować. To jednak nie Bush będzie głosować a Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ast Re: I to jest zaleta istnienia Leppera IP: *.globalcrossing.com 01.04.04, 21:44 wojna w Iraku nie jest czarno-biala jak ja przedstawiacie... Obserwuje ja z innej perspektywy ( od 10 lat w USA )... Amerykanie nie sa jednoznacznie za ani przeciw tej wojnie. Prosze przyjzec sie kampanii prezydenckiej. Byc moze wojna nie byla konieczna, ale nie wypowiadajmy uproszczonych osadow. To ironia losu ze wlasnie biedna Polska broni interesow zachodniego swiata... Ale broni przed realnym zagrozeniem ktorego Europa nie widzi... ( nie po raz pierwszy w historii... ) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: I to jest zaleta istnienia Leppera 01.04.04, 22:04 ast: > wojna w Iraku nie jest czarno-biala jak ja przedstawiacie... Istotnie zdarzają się wojny nieczarnobiałe. Ale TA wojna jest jednolicie czarna i była taką od początku. ast: > To ironia losu ze wlasnie biedna Polska broni interesow zachodniego swiata... > Ale broni przed realnym zagrozeniem ktorego Europa nie widzi... Strasznie romantyczna wizja. A jak się zdrapie politurę, to widać jasno, że biedna Polska nie broni żadnych zagrożonych interesów, tylko pomaga buszewikom w realizacji New American Century. Chcesz na ten temat jakieś materiały pióra obecnych doradców Busha? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: I to jest zaleta istnienia Leppera IP: 5.5R* / 198.96.180.* 01.04.04, 22:10 "Amerykanie nie sa jednoznacznie za ani przeciw tej wojnie. Prosze przyjzec sie kampanii prezydenckiej. Byc moze wojna nie byla konieczna, ale nie wypowiadajmy uproszczonych osadow" Sorry gosciu ast, ale to zdanie to wyjales Bushowi z ust. Nie ma w nim najmniejszego sensu. Nadaje sie na jego przyszla kampanie prezydencka. Bedac w US od 10 lat, poddales sie pewnie takiemu samemu 'brain wash', jak i wszyscy inni. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: I to jest zaleta istnienia Leppera 02.04.04, 00:16 Cały problem wynika chyba z tego, że u progu XXI wieku Europa nie postrzegała osobnika kierującego się innymi celami w życiu jak konsumpcyjny styl życia jako obszar do zawłaszczenia a jak będzie się opierał do zmuszenia go do tego. Jeśli za petrodolary chciał sobie budować pałace czy kupować najnowsze myśliwce było to jego sprawą. Jeśli wolał 5 razy dziennie modlić się, nie jadać w czasie Ramadanu czy w milionowych masach podróżować do Mekki to było jego prawo. Kultura europejska i świat islamu potrafił współżyć bez konfliktów. Paradoksalnie mimo prawie całkowitego upadku kościoła instytucjonalnego w Europie Zachodniej główne zasady chrześcijaństwa ludzie nosili w sobie i nimi się kierowali. Europejczycy jeździli do państw arabskich i potrafili dostosować się do miejscowych zwyczajów. Odwrotnie te tysiące islamistów z byłych kolonii francuskich wjeżdżały do Europy i nie przymuszane integrowały się w nowej rzeczywistości. Nie był to proces szybki ale w drugim i trzecim pokoleniu coraz szybszy. Nie było innej alternatywy jak kształcić się, zdobywać karierę i pozycję. Nikt ich do tego nie przymuszał i tym łatwiejsze było to obcym do przyjęcia. Wszczęcie przez Amerykę wojny przeciw Irakowi uświadomiło muzułmanom, że nie chodzi już o walkę przeciw terrorystom jak miało miejsce w Afganistanie ale przeciwko ich życiowym interesom. Ze chodzi o demokrację która tradycyjnie nie jest do pogodzenia z Koranem, o konsumpcyjny styl życia nie akceptowany u muzułmanów. O ile USA zbudowała sobie szczelny kordon sanitarny przeciw napływowi arabskich emigrantów a tych nielicznych obecnych poddała inwigilacji albo po prostu wydaliła to Europa nie może sobie na to pozwolić. Od lat mamy tu jako współobywateli ludzi rodem z wszystkich prawie krajów arabskich. Przystąpienie więc do koalicji z Ameryką zradykalizowało naszych muzułmanów i sprowadziło do Europy zagrożenie. Nie było innej drogi jak opowiedzenie się całej Europy jednym głosem przeciw irackiej awanturze a argumenty, że u nas w Polsce nie ma zagrożenia bo prawie nie ma muzułmanów było aktem bezprzykładnego cynizmu. Za nasze osłabiające Europę kroki bomby wcale nie koniecznie będą wybuchać u nas ale np. w Hiszpanii. Gość portalu: ast napisał(a): > wojna w Iraku nie jest czarno-biala jak ja przedstawiacie... Obserwuje ja z > innej perspektywy ( od 10 lat w USA )... Amerykanie nie sa jednoznacznie za ani > > przeciw tej wojnie. Prosze przyjzec sie kampanii prezydenckiej. Byc moze wojna > nie byla konieczna, ale nie wypowiadajmy uproszczonych osadow. To ironia losu > ze wlasnie biedna Polska broni interesow zachodniego swiata... Ale broni przed > realnym zagrozeniem ktorego Europa nie widzi... ( nie po raz pierwszy w > historii... ) Odpowiedz Link Zgłoś
indris Co widzi i czego nie widzi Europa 02.04.04, 11:15 Europa oczywiście widzi terroryzm, bo istniał on na jej terenie wcześniej niz w USA. Natomiast Europa NIE widzi żadnego sensu w ataku na Irak właśnie z punktu widzenia walki z terroryzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Tupet i obłuda Siemiątkowskiego IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 22:20 Tupet i obłuda Siemiątkowskiego Który oświadczył, że ci, którzy wzywają do wycofania naszych wojsk z Iraku, zachęcają terrorystów dla dokonania zamachu w Polsce. W tym oświadczeniu Siemiątkowski wykazał niebywały tupet, próbując na przeciwników naszego zaangażowania w Iraku zrzucić winę za ewentualny atak terrorystyczny. To tak, jak gdyby założyć komuś pętlę na szyję, związać ręce, postawić na krześle i powiedzieć: nie ruszaj się, bo jeśli spadniesz z krzesła, to będzie twoja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Głupota PO i PiSu w sprawie wojny IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 22:21 Głupota PO i PiSu, Dziwi mnie głupota PO i PiSu, którzy wypowiadają się za utrzymaniem naszych wojsk w Iraku. Wykorzysta to SO i LPR, które głośno mówią, że są za wycofaniem. Według sondaży ponad 60 % Polaków chce wycofania wojsk z Iraku. PO i PiS pewnie chcą bronić ‘honoru’ Polski, SO powie że chce bronić Polaków i nie zdziwmy się, jeśli w następnych sondażach CBOSu, SO będzie miało ponad 40 % poparcia, LPR około 20 %, PO poniżej 20 % a PiS spadnie poniżej progu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Na dwoje babka wrozyla IP: *.rajskanet.pl / *.rajskanet.pl 01.04.04, 22:57 Ale w Polsce to partyzantka narodowowyzwolencza skladala sie jednak glownie z Polakow, a nie na przyklad z Czechow, Slowakow czy dajmy na to Lotyszow. Tam to wszystko nie jest takie proste. Wiele niezaleznych zrodel informacji (niezaleznych od mediow) sugeruje, ze gros zbrojnej opozycji stanowia najemnicy i ochotnicy z krajow sasiednich, Palestyny itd. Zainteresowanym polecam google. Ponadto nie przypominam sobie, zeby polska partyzantka atakowala w pierwszym rzedzie cele cywilne, sluzace polskiemu spoleczenstwu. Atakowali pociagi zaopatrzeniowe okupanta, jego wojska, a nie np. stacje oczyszczania wody czy elektrownie, z ktorych przede wszystkim korzystali zwykli ludzie. Nie wspominajac juz o tym, ze nie kradli na potege, co jest podobno nagminne wsrod tzw. "bojownikow o wolnosc Iraku". I wez sie w tym wszystkim polap, kto kogo i za co. Ale posel Wrzodak i tak wie wszystko najlepiej, a nawet jak nic nie wie, to tez mlec ozorem moze. I patrzcie - jeszcze mu za to placa i to do tego dobrze (tzn. ja mu place moimi podatkami, psia mac). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McMac Wojna w interesie USA i Izraela IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 23:33 Ta wojna jest prowadzona w interesie Izraela i dla zawładnięcia zasobami ropy naftowej przez USA. Co z tego ma Polska? Wielkie g...., nawet lizus Kwaśniewski został zignorowany w Waszyngtonie. Amerykanie teraz twierdzą, że zrobili to dla demokracji i wolności Iraku. Ta amerykańska "miłość" do Irakijczyków jest zupełnie nieodwzajemiona, jak to było widać wczoraj na ulicach Falludży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Bez Irackiej ropy USA zbankrutuje IP: *.dialup.sprint-canada.net 02.04.04, 00:13 Na swiecie konczy sie ropa , arabowie sa w posiadaniu 75 procent swiatowych zasobow , z czego do Iraku nalezy prawie polowa. Wskutek dzialan irackiej partyzantki wydobycie ropy jest tam minimalne . W konsekwencji tylko w ciagu ostatnich dwoch tygodni cena benzyny w amerykanskich stacjach benzynowych wzrosla az o 100 procent . Zapasc gospodarcza Ameryki moze byc paradoksalnie ratunkiem dla calego swiata . USA sa glownym sponsorem ocieplania klimatu na Ziemii , spalaja najwiecej ropy per capita i calosciowo . Nie moge juz patrzec sie na tego wrednego zyda Marka Jurka .Ten niby katolik , jest zwyklym bandziorem i masowym morderca , blizniaczo podobnym do Sharona z Izraela . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Bez Irackiej ropy USA zbankrutuje IP: *.rajskanet.pl / *.rajskanet.pl 02.04.04, 01:04 > W konsekwencji tylko w ciagu ostatnich dwoch tygodni cena benzyny w > amerykanskich stacjach benzynowych wzrosla az o 100 procent . Sorry, ale to sa po prostu brednie. Myslisz, ze w USA benzyna zdrozala o 100% a u nas wcale albo o 5%? Zastanow sie troche zanim zaczniesz pisac. Ja sam jestem sceptycznie nastawiony do udzialu Polski w wojnie Irackiej, ale kurde ludzie, wezcie przynajmniej nie pierdolcie o Zydach, ropie, bo sie kompromitujecie. Przez was idea wycofania wojsk polskich z Iraku wyglada jak majaczenia lunatykow. Masz ceny benzyny w stanach: www.eia.doe.gov/oil_gas/petroleum/data_publications/wrgp/mogas_home_page.html Masz tam nawet wykres, zeby Ci bylo latwiej. Widzisz tam gdzies wzrost o 100%? Bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mak Re: Bez Irackiej ropy USA zbankrutuje IP: 63.150.57.* 02.04.04, 03:17 Way to go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cov Re: Bez Irackiej ropy USA zbankrutuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 11:26 Typowa retoryka Leppera. Rzucic jakies liczby - nim wieksze tym lepsze i udowadniac w ten sposob cos z czym te liczby wspolnego maja tyle co uroda i Renata Begger... Ale dopiero tekst o Zydach - tak, to musialo dopiero ulzyc chlopu - pokazal z jakim to mowca mamy do czynienia. Odwieczna nienawisc Polakow do Zydostwa, Masonerii, a teraz Ameryki. Oj malo macie ludzie wlasnych problemow chyba, skoro jeszcze znajdujecie miejsce i czas na nienawidzenie. Ale prostactwo nigdy nie kocha bogatszego i silniejszego - czy ma racje czy nie... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Kovalsky Re: Bez Irackiej ropy USA zbankrutuje IP: *.client.comcast.net 02.04.04, 12:24 czesc cov, tzn. jesli bysmy byli poprawnie powykrzywiani to bysmy kochali bogatszych i silniejszych sowietow? nienawisc paranoia rasizm to napewno glupota, ale czy nie mozemy porozmawiac o sprawie? Jaka racje podal rzad usa dla inwazji i okupacji obcego panstwa? bylo ich sporo, caly czas inna, ale w koncu oficjanie "obecne zagrozenie BMR/WMD". no wiec gdzie ta bron? no, broni niema, wie pan, moze mieli tylko plany, cos tam jakies papiery zakopane za stodola... bla bla bla. Sadam to byl napewno okrutny zk**wysyn, ale nie mozesz w zaden racjonalny sposob wiezyc ze to byl powod amerykanskiej inwazji. oni sami go wspierali i uzbrajali, nawet latami po tym jak zaczadzil kurdow. nie mowiac juz, ze chemie na te bron dostal z usa. ameryka zainstalowala i wspierala cala liste okrutnych zk**wysynow przez dekady. czyz wiec racja jest poprostu taka, za sa bogatsi i silniejsi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Kovalsky Re: Na dwoje babka wrozyla IP: *.client.comcast.net 02.04.04, 13:09 czesc 123, napewno polska partyzantka narodowowyzwolencza byla godna ponad miare, ale Contras w usa nadal uznaje sie za partyzantke narodowowyzwolencza, a oni w Nikaragui zajmowali sie podobnymi masakrami z podobnie zroznicowanym skladem. co do iraku, teraz usa walczy z potworem ktorego sami rozpetali przeciwko sowietom. W Osame i podobnych zainwestowali miliardy. o ironia losu! a moze nie... wez sie w tym wszystkim polap. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Beger na prezydenta a Lepper na wójta Klewek !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.04, 23:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rano udzial Polski to wielka porazka IP: 169.207.178.* 02.04.04, 00:19 poswiecilismy wszystkie przyjaznie i dobre relacje w Europie i swiecie ....dla jakich korzysci? Chwaly to Polsce nie przynosi .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Border Re: Spór o Irak w Sejmie IP: *.acn.waw.pl 02.04.04, 00:26 Jak zwykle Gazeta dołożyła wszelkich starań, żeby temat ośmieszyć. Ot kretyni z Samoobrony powiedzieli co wiedzieli, a wtórowali im peeselowcy i elpeery - tak to Gazeta opisuje. No więc już czas panowie z Gazety, żebyście się dowiedzieli, że mnóstwo ludzi w tym kraju, także wielu waszych czytelników, jest przeciwko tej wojnie. Śmieszne to jest tylko do pierwszych kilku lub kilkunastu zabitych "naszych chłopców". Ciekaw jestem jak wtedy będziecie śpiewać, bohaterowie, bo debata w Sejmie na pewno nie będzie śmieszna. Na razie mamy po prostu niebywałe szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel No a la guerra! IP: *.user.ono.com 02.04.04, 00:27 Od pewnego czasu mieszkam w Hiszpanii i nie moge sie nadziwic swoistej "propagandzie" uprawianej przez polskie srodki masowego przekazu. Zeby bylo jasne jestem daleki od popieranie LPR-u i Samoobrony ich wypowiedzi wydaja mi sie absurdalne, lecz wydaje mi sie nieprawdopodobym, ze tylko ludzie pokroju pana Wrzodaka czy Renaty Beger opowiadaja sie przeciwko wojnie. Czy tzw. rozsadna i umiarkowana strone sceny politycznej opanowala zacma? Wojna w ktorej Polska brala udzial oparta zostala na KŁAMSTWACH i nieprawdziwych poszlakach. Tym razem to my - naród przez wieki niewolony i rozgrabiany jestesmy Ci ŹLI. Wiekszosc autorytetów moralnych byla jej przeciwna z Ojcem Swietym na czele. Nasz Papiez Polak, w ktorego wszyscy wpatrzeni sa jak w obrazek byl i jest przeciwny tej wojnie!!! Czy tak na prawde nikt z 95% Katolikow nie widzi sprzecznosci z przykazaniem nie zabijaj? Czy na prawde jest dobrym osmieszac protesty przeciwko napadaniu na inny kraj, przytaczajac nieprzemyslane wypowiedzi ludzi, ktorzy znajduja sie w zupelnie nieodpowiednim dla siebie miejscu? Czy na tym polega etyka dziennikarska? Czy Gazeta Wyborcza zdaje sobie sprawe jak wielka wladze ma w rekach? Panowie dziennikarza czym kierujecie sie przedstawiajac w karykaturze idee dla ktorej miliony ludzi manifestowalo ubieglej wiosny (w samej tylko Barcelonie na jednej z manifestacji zgromadzilo sie ponad milion ludzi)? Czy na prawde w calym sejmie nie znalazl sie choc jeden "sprawiedliwy", ktory powiedzial po prostu ze woja jest zlem, bez idiotycznego wychwalania fanatyków? Od dluzszego czasu nosze sie z zamiarem napisania listu otwartego do Prezydenta RP, w ktorym chcialbym napisac, ze nie rozumiem dlaczego moj kraj do ktorego mam ogromny szacunek plami sobie rece walczac w nieslusznej sprawie, ale niestety brak mi wiary, ze moje slowa sa w stanie zburzyc mury Jerycha. No a la guerra! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: No a la guerra! 02.04.04, 00:47 Obywatel: > niestety brak mi wiary, ze moje slowa sa w stanie zburzyc mury Jerycha. Mury runą. Murarzom zależy na ośmieszeniu walenia głową w mur właśnie dlatego, że mury się od tego walą. Wszystko wskazuje na to, że najbliższe wybory wygra Samoobrona. Prawdopodobnie nie aż tak wysoko, żeby samodzielnie sprawować władzę, ale wygra i stanie się poważną siłą. Mam nadzieję, że potrafimy na niej wymóc dotrzymanie słowa w tej jednej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel2 Re: No a la guerra! IP: 63.150.57.* 02.04.04, 03:14 You lost your mind, cannot read, not to mention think Odpowiedz Link Zgłoś
dark-crusader Bullshit 02.04.04, 11:48 > Czy tak na prawde nikt z 95% Katolikow nie widzi sprzecznosci > z przykazaniem nie zabijaj? A kto w Iraku i np. na Bali czy w Hiszpanii zabija? Amerykanie, Polacy czy moze jednak muzulmanscy terrorysci, pajacu? Odpowiedz Link Zgłoś
indris A kto napadł na Irak ? 02.04.04, 11:56 O ile pamiętam, to USA. A Hiszpania była jego sojusznikiem. Zamach madrycki był zbrodniczym horrorem, ale zniszczenie Drezna w 1945 też było zbrodniczym horrorem. Za zbrodnie wojny odpowiada w ostatecznej instancji ten, kto ją rozpoczął. DLatego za zbrodnię na Dreźnie odpowiadają nie tylko dowódcy i lotnicy alianccy ale w ostatecznej instancji Hitler, który rozpętał wojnę. Ale na tej samej zasadzie za zbrodnię madrycką odpowiadają nie tylko wykonawcy i organizatorzy, ale Bush i Aznar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlKaida.pl Re: Spór o Irak w Sejmie IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 00:51 Ja jestem za AK, WiN i NSZ...BinLadenie BinLadenie...detonuj ta bania, bo tu już jest nie do wytrzymania...Niech żyją zaplute karły reakcji, a cała reszta to gnój wyssany z ohydnego syjonistycznego palca...!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ligo Czas zakończyć to przedstawienie IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 01:06 Nie jest nam potrzebne to 17-ste województwo. Zbyt dużo kosztuje, a pożytek z niego żaden. Kwaśniewski liczył na konkretne korzyści ze strony Amerykanów, tymczasem oni nas rolują nawet przy offsecie za zabytkowe samoloty - patrz inwestycja w gliwickim Oplu, czyli jeden miliard dolarów na zatrudnienie dodatkowych 200 pracownkiów (sic!). To zwykłe przekładanie kasy z jednej jankeskiej kieszeni do drugiej. Co więcej, byłoby wskazane opuszczenie przez nasze wojska okupowanego kraju, zanim terror uderzy bezpośrednio w Polskę. W przeciwnym wypadku będziemy jeszcze bardziej grzęznąć w to g..... i ponosić coraz wyższe koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryslis Re: Spór o Irak w Sejmie IP: *.cvx.algx.net 02.04.04, 01:40 przez prawie dwa lata zylem i pracowalem w tamtym regionie.mialem moznosc poznania wielu ludzi z roznych srodowisk,czesto bardzo skrajnych.dotyczylo to wykladowcow i studentow szkol wojskowych,cywilnych nauczycieli,inzynierow po studiach weuropie zachodniej,kanadzie i stanach a nawet w polsce.poznalem rowniez kilku starych przedstawicieli arabskiej arystokracji.wszyscy moi rozmowcy ze strachem opowiadali oludziach ktorzy jak nasza samoobrona w dazeniu do wlasnych celow,wszelkimi srodkami torowala sobie droge.donosicielstwo szantaz,pomowienia a czasem terror to ich bron.wladza duchownych muzulmanskich opiera sie na tej grupie oraz na grupie mlodych nawiedzonych klorzy za oobietnice uzyskania ilus tam dziewic w ogrodach allaha gotowi sa oddac zycie .kazdy kto zabiera glos w sprawie pomocy przy stabilizacji iraku musi zdac sobie sprawe ze demokratyzacja iraku to odsuniecie od roli decyzyjnej duchownych muzulmanskich co nie swiadczy otym ze inne religje beda mogly tam wkroczyc.grupa ludzi zwiazana z nowym prorokiem andrzejem leperem nie posiada podstawowych wiadomosci o warunkach zycia i zaluznosciach w tamtym regionie ale widza przed soba jeden cel -wladza i sila nizaleznie jakimi srodkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArk Re: Spór o Irak IP: *.ne.client2.attbi.com 02.04.04, 04:35 Uwazam ze ponosimy straty, ale konkretnie o liczbach nic sie nie wspomina, czyzby byly one tak niezauwazalne? Albo sa one juz tak duze ze drudno sie doczytac zer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alo alo Re: nie jestes szecherezada- na pal :-) IP: *.ok.shawcable.net 02.04.04, 12:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asurbanipal Re: Spór o Irak w Sejmie IP: *.psych.uw.edu.pl / *.psych.uw.edu.pl 02.04.04, 10:31 Czy absurd? Raczej nie. Organizacje międzynarodowe donoszą o nagminnym łamaniu praw człowieka przez USA w Iraku (tortury, masowe represje itp), więc nic dziwnego, że siętam do nich strzela/podkłada im na drodze bomby. Gdyby marines nabroili w mojej okolicy, też bym tak robił.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Wrzodak to debil! LPR i Samoobrona tez! IP: *.crowley.pl 02.04.04, 10:32 jak taki Wrzodak ma czelnosc obrazac naszych bohaterow z AK i WiN!! po prostu rosyjska agentura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh parada idiotów IP: *.szuwarowa.krakow.pl 02.04.04, 10:33 banda idiotów wybiera bande idiotów. proponuję wprowadzić obowiązkowe testy EQ dla wyborców... zaoszczędzimy kupę kasy na wyborach bo bedzie mogło głosować jakies 15-20% dotychczas upoważnionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Jak to czytam to ciesze sie ze siedze w UK. EOM. IP: 13.16.137.* 02.04.04, 10:36 Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr Spór odupe 02.04.04, 10:53 Właśnie leci kabarecik. Niech sobie tam urządzają w tym sejmie szmatławców groteske, ale za swoje, a nie za moje. Dlaczego ja muszę płacić podatki na utrzymanie tej bandy artystów kabaretowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator to jest hanba !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rz / *.basf-ag.de 02.04.04, 11:16 to jest szczyt braku odpowiedzialnosci ze strony tych, co to chetnie przywdziewaja bialo-czerwone szaty. Przede wszystkim mysle o LPR i Samoobronie. To politykierstwo polaczone z glupota wzbudza tylko moje obrzydzenie. Nasze wojsko w Iraku musi miec poczucie, ze jestesmy z nimi. Oni tam ryzykuja przeciez swoim zyciem. Roznice zdan sa dopuszczalne, ale forma i forum wypowiedzi musza byc wlasciwe. Nie zdziwie sie, jezeli po tej debacie, ataki na polskie oddzialy ulegna intensyfikacji. Ofiary podgrzeja tylko jeszcze bardziej te nieodpowiedzialna dyskusje. MAM NADZIEJE, ZE WSZYSCY POLITYKIERZY POZEGNAJA SIE WKROTCE Z PARLAMENTEM, a najlepiej rowniet z polityka. Kazdy powinien sie tym zajac, co potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re:oni tam robia kase, a potem beda ciebie lac IP: *.ok.shawcable.net 02.04.04, 12:20 w polsce i tez beda brac za to niezla kase durniu a lbo bolszewicka polska gnido zdefiniowana przez wierzbickiego polska judenratem europy 21w kft.umcs.lublin.pl/stona/zaglada/judenrat.html pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anek Lepper ma racje. Amerykanie won z Iraku IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 02.04.04, 11:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anek Lepper ma racje. Amerykanie won z Iraku IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 02.04.04, 11:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbibi Re: Spór o Irak w Sejmie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 11:33 Nie interesuję się polityką i gdy słyszałem wypowiedzi że nie potrzebny nam kabaret bo mamy go w sejmie wydawało mi się to przesadą. Ale teraz ubawiłem się jak na "Kabarecie moralnego niepokoju" Tak trzymać :) A tak poza tym dlaczego nikt nie mówi że jak otworzymy granicę z Niemcami to tamtejsze ludki z Alkainy będą miały łatwiejszy do nas "dostęp" Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szary obywatel Re: Spór o Irak w Sejmie IP: 15.203.169.* 02.04.04, 12:28 Rzygać się chce patrząc na takie twarze w naszym Sejmie jak Wrzodak (nazwisko trafnie odzwierciedla charakter i umysłowość), Renata Beger, która cierpi nie tylko na słoniowatość nóg ale i mózgu, co udowadnia za każdym razem kiedy otworzy te owsiane usteczka. Nie da się patrzeć na tego błazna Millera ani go słuchać. Ale najgorszą padliną naszego parlamentu jest Lepper. Ten cwaniak, kłamca i oszust ma tylko jedno marzenie - dorwać się do władzy. Mam nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie, w przeciwnym razie ci co go teraz popierają powieszą go na suchej gałęzi. Mieliśmy kiedyś takiego kandydata na prezydenta, który obiecywał podobnie jak Lepper raj dla Polaków i też rodacy uwierzyli Tymińskiemu jak dzisiaj wierzą w oczywiste bajki Leppera. Wtedy zakończyło się szczęśliwie - nie został prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Busholatria PO-PiSu wykreuje Leppera IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.04, 12:34 Teraz nastroje społeczne są o wiele bardziej zdeterminowane na usunięcie SLD i wycofanie wojsk z Iraku i obawiam się, że Lepper dostanie niebawem poparcie, i jakim nawet nie marzył, jeśli partie środka nadal będą uprawiać busholatrię. Odpowiedz Link Zgłoś