kami.312
06.11.10, 12:13
Gra Pis
Pisałam o tym w innym wątku i im dalej o tym myślę tym bardziej wydaje mi się to logiczne i wszystkie puzzle układają się w jedną całość.
Myślę, że to, co obecnie się dzieje to jest gra Pis skierowana na odrodzenie się w nowej postaci. Myślę, że to próba zmiany wizerunku tej partii.
Dla Pis najważniejsze jest pokonanie Platformy. Gdyby teraz zrobili się łagodni /tak jak w kampanii prezydenckiej/ to nikt by w to nie uwierzył. To jedyny sposób - zniszczyć i budować od nowa. Kluzik byłaby twarzą, a mózgiem nadal Kaczyński, /bo Kluzik oczywiście „przyjmie” Kaczyńskiego do nowej partii, ale to będzie pod publikę, bo to on cały czas będzie tym kierował/.
Ten proces już się rozpoczął. Widzimy to cały czas /Np. ludzie Pis startują bez szyldu Pis, bo później nie chcą być kojarzeni z Pis, ponieważ wstąpią do niby nowej partii/.
Obecny Pis jest gwarantem dalszych rządów PO i Pis wie, że to przede wszystkim należy zmienić i zmienia. To wszystko gra.
Początek tego procesu był wtedy, kiedy Kaczyński zaproponował Kluzik funkcję wiceprezesa, ale wymyślili lepszy sposób na oszukanie wyborców, bo polityk przecież przede wszystkim „powinien być skuteczny” – jak twierdzi Kluzik-Rostkowska.
Uważam, że to gra Pis skierowana na zmianę wizerunku i wszystko musi wyglądać autentycznie dlatego widzimy takie zagrania jak obecnie.
Myślę, że Pis odrodzi się pod inną nazwą a struktury pozostaną te same.
Myślę, że biorą pod uwagę ryzyko i gdyby się nie udało to Kluzik, Jakubiak /i inni/ wrócą pod skrzydła Pis.
forum.gazeta.pl/forum/w,28,118371136,118374227,Re_JKR_przejdzie_do_PO_.html