06.11.10, 12:13
Gra Pis
Pisałam o tym w innym wątku i im dalej o tym myślę tym bardziej wydaje mi się to logiczne i wszystkie puzzle układają się w jedną całość.
Myślę, że to, co obecnie się dzieje to jest gra Pis skierowana na odrodzenie się w nowej postaci. Myślę, że to próba zmiany wizerunku tej partii.
Dla Pis najważniejsze jest pokonanie Platformy. Gdyby teraz zrobili się łagodni /tak jak w kampanii prezydenckiej/ to nikt by w to nie uwierzył. To jedyny sposób - zniszczyć i budować od nowa. Kluzik byłaby twarzą, a mózgiem nadal Kaczyński, /bo Kluzik oczywiście „przyjmie” Kaczyńskiego do nowej partii, ale to będzie pod publikę, bo to on cały czas będzie tym kierował/.
Ten proces już się rozpoczął. Widzimy to cały czas /Np. ludzie Pis startują bez szyldu Pis, bo później nie chcą być kojarzeni z Pis, ponieważ wstąpią do niby nowej partii/.
Obecny Pis jest gwarantem dalszych rządów PO i Pis wie, że to przede wszystkim należy zmienić i zmienia. To wszystko gra.
Początek tego procesu był wtedy, kiedy Kaczyński zaproponował Kluzik funkcję wiceprezesa, ale wymyślili lepszy sposób na oszukanie wyborców, bo polityk przecież przede wszystkim „powinien być skuteczny” – jak twierdzi Kluzik-Rostkowska.
Uważam, że to gra Pis skierowana na zmianę wizerunku i wszystko musi wyglądać autentycznie dlatego widzimy takie zagrania jak obecnie.
Myślę, że Pis odrodzi się pod inną nazwą a struktury pozostaną te same.
Myślę, że biorą pod uwagę ryzyko i gdyby się nie udało to Kluzik, Jakubiak /i inni/ wrócą pod skrzydła Pis.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,118371136,118374227,Re_JKR_przejdzie_do_PO_.html
Obserwuj wątek
    • irek.pnt Re: GRA Pis 06.11.10, 12:18
      A przepowiadałem moim znajomym upadek PiS-u! I teraz mówię: A nie mówiłem? W polityce jak w życiu codziennym - takimi metodami działania jak działa aparat władzy w PiS nie da się daleko zajechać... I prognozuję dalej: Wybory Samorządowe to ok. 15 do 20% poparcia dla PiS a w przyszłym roku w Wyborach do Parlamentu będzie poniżej 10%. Destrukcja postępuje! Właśnie nastąpił strzał w drugie kolano! Pierwszy był powrotem do wojenki po Wyborach Prezydenckich! PiS jest w tej chwili jest jak pacjent na stole operacyjnym podczas operacji przeszczepu kilku organów... tylko że lekarz Jarosław przeszczepia organy które są zdrowe i zamienia je na takie które się nie przyjmą w organiźmie... Zdrowego Serca w postaci Rostkowskiej nie da się zastąpić zatrutym organem w postaci Ziobry... To wydarzenie można również porównać do InVitro - Pan Kaczyński zniszczył dwa najlepsze zarodki a chce "zapłodnić" PiS wątpliwym zarodkiem w postaci Ziobry... Oj Panie Jarosławie wyborcy tego nie darują! Ja na pewno nie!
    • ta Re: GRA Pis 06.11.10, 12:23
      Nie sądzę. Autentyczne zdenerwowanie pani JKR przy czytaniu oświadczenia świadczy, że sprawa nie była z prezesem ukartowana. Jeśli jednak pani JKR jest w planach prezesa jako jakas figura szachowa , to prezes kobiet nie zna. Zranić tak głęboko ego kobiety, to mieć wroga na zawsze ( niech go nie zwiedzie jej miły uśmiech).
      • kami.312 Re: GRA Pis 06.11.10, 12:45
        Kluzik i Jakubiak otrzymały trudne zadanie i wszystko musi wyglądać autentycznie.
        Jeśli chodzi o zranienie to widzieliśmy już to wykonaniu Jakubiak jak prezes ją zawiesił a więc nie istnieje w tej /jak ją nazywacie/ sekcie coś takiego jak zraniona duma czy Ego - tam nie ma czegoś takiego.
        • kami.312 I tu jej wierzę 06.11.10, 16:28

Pytana czy ma żal do prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego Kluzik-Rostkowska odparła, że nie.
          Czy to przeżywam w jakiś sposób? Nie - oświadczyła.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,8623310,Poslanki_wyrzucone_z_PiS__zostajemy_w_polityce.html

• szwampuch58 Re: GRA Pis 06.11.10, 12:27
      Brednie, w parciu do wladzy rozum mu odebralo i tyle.
    • adio.pomidory Re: GRA Pis 06.11.10, 13:04
      Wielu pisowców nie może uwierzyć, że Jarosław K. jest aż tak głupi, więc w ostatnich wydarzeniach próbują się doszukać drugiego dna, ukrytej taktyki, jakiegoś myku. Prawda jest jednak taka, jak powiedziała J. Kluzik-Rostkowska : król jest nagi; innymi słowy: Kaczyński to zakompleksiony satrapa, który nie zniesie ludzi myślących wokół siebie, bo toleruje tylko podporządkowaną sobie w 100% bandę głupawych lizusów. On musi czuć waadzę...
      • yoleczka Re: GRA Pis 06.11.10, 13:59
        też myslę, ze ta gra byłaby zbyt przewrotna i małoprawdopodobna, ale kto wie .....
        • kami.312 Re: GRA Pis 07.11.10, 21:15
          Jeśli to nie jest gra i jeśli w Pis panuje taka dyscyplina to dlaczego Kluzik na wiele zaproszeń? Czy samorządowcy w terenie nie boją się? Robią na złość prezesowi? Mają w nosie decyzje prezesa?

Kluzik-Rostkowska powiedziała "Mam bardzo wiele zaproszeń z różnych miejscowości. Nie jestem w stanie pojechać wszędzie tam, gdzie zostałam zaproszona. Bardzo wiele osób poprosiło mnie o wyrazy poparcia" - zaznaczyła.

Nie uwierzę w te bajki, które Pis próbuje wciskać ciemnemu ludowi.
          • trevik Bez przesady 08.11.10, 01:28
            Od roku 2005 kiedy PiS mial najwiekszy klub parlamentarny a LK zostal prezydentem Jarek robi superzadymy. Na poczatku tluszcza klakierow twierdzila, ze to jest "genialny strateg" po kazdym, najbardziej nawet idiotycznym zagraniu, ale z kazdymi wyborami klakierzy mieli coraz trudniejsze zadanie szczekac o "geniuszu", bo widac bylo z kazdym rokiej, ze JK to zwykly luzer. Dzis praktycznie juz tak nie pisza ;).

Proponuje nie snuc tutaj spekulacji - JK to uznany kombinator i hochsztapler, ale geniuszu jednak zbyt wiele w nim nie ma.

To twierdzenie obalic mozna jeszcze z drugiej strony: taka akcja jaka opisujecie wymagalaby niezmiernie duzo zaufania a oszust jak wiadomo nigdy i nikomu nie zaufa ( przez projekcje).

T.
            • kami.312 Re: Bez przesady 08.11.10, 10:36
              Szukam prawdy dlatego biorę pod uwagę różne punkty widzenia. Myślę, że trwanie przy jednym punkcie widzenia ogranicza i zamyka na Prawdę.

===
              Dobro i zło podobno stanowią jedno.
              Czy dobro to Lech a zło Jarosław?
    • cookies9 Re: GRA Pis 06.11.10, 14:10
      >Myślę, że biorą pod uwagę ryzyko i gdyby się nie udało to Kluzik, Jakubiak /i inni/ wrócą pod skrzydła Pis. <

Niewykluczone,że cos jest na rzeczy:-) Kiedyś z PiS odszedł w niesławie Ujazdowski,
      krytykował na lewo i prawo prezesa. A teraz posypał głowe popiołem i powrócił na łono PiS.
      Za rok wybory i o to w tym wszystkim chodzi. Tak ,moze być z Kluzik i Jakubiak - pocałują
      w rękę prezesa i ,jako marnotrawne córy powrócą do partii i 'ojca narodu':-)))
      • kami.312 Re: GRA Pis 06.11.10, 14:59
        Kluzik nie jest taka głupia aby nie wiedzieć, że te działania które czyniła prowadzą do wyrzucenia z partii. O to chodziło. Gdyby tego nie chciała to jej zachowanie byłoby inne.
        To gra.
        Pis chce odzyskać tych wyborców, którzy wcześniej dali się nabrać a teraz czują się zawiedzeni i już do Pis w obecnej formie nie powrócą.
        Poza tym Kluzik zmyje w ten sposób opinię, że oszukała ich. W ten sposób zamydli oczy, że wszystko co mówiła jest prawdą i nie robiła tego z premedytacją.
        To gra.
    • wanda43 Re: GRA Pis 06.11.10, 14:11
      Jesli by chodzilo o Jakubiak, to jeszcze bym uwierzyła, ze to numer. Ale Kluzik jest zbyt dumna, aby dac robic z siebie parasola.
    • kami.312 Re: GRA Pis 06.11.10, 14:19
      Posłuchajcie raz jeszcze. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,8620970,Kluzik_i_Jakubiak__Ta_decyzja_wystawila_zle_swiadectwo.html ja nie mam wątpliwości, że one otrzymały zadanie do wykonania. To nie jest obliczone na szybki efekt, ale na długotrwałe działania w tym kierunku. Jeśli wyborcy nie dają się nabrać to powrócą do Pis.
    • remik.bz Re: GRA Pis 06.11.10, 14:20
      Niew sądzę , aby to była taka "gra"
      Moim zdaniem Kaczyński po prostu stracił zdrowy rozsądek.
      I jakos tak podejrzewam ,ze pan Ziobro chciałby zajać jego miejsce - po przegranych wyborach samorzadowych. "Kluzikowa" była po prostu zagrozeniem dla Ziobry i dlatego poleciała.
      Straszliwy błąd i Ziobry i Kaczyńskiego.
      Zapomnieli o elektoracie.
      Pozbycie się "Kluzikowej" oznacza w praktyce rezygnację z walki o władzę. Ja przynajmnie (mam nadzieję,ze nie jestem wyjatkiem) nie chce popierac partii zakladającej wieczna opozycyjnośc.
      Chce Pan Kaczyński czy Pan Ziobro być szefem wiecznej opozycji- niech nie liczy juz na me poparcie. Taka taktyka to praktycznie poparcie dla PO u władzy.
      Mam nadzieję ,ze powstanie wreszcie jakaś formacja punktujaca nieudolność PO na polu gospodarczym , punktujaca merytorycznie, bez emocji. Bo to jedyna droga do odsunięcia tej formacji od władzy - dla dobra Polski.
      • jupiter116 Re: GRA Pis 06.11.10, 15:23
        Oj remus, remuś... śnij sobie ten sen szczerozłoty Salomei... śnij...

A pisałem, tłumaczyłem jak dziecku: Remuś odpuść sobie: PiS to sekta a JarKacz to jej guru... Niegłupiś facet a takie durnoty się ciebie trzymają...

Ale - nie! Remuś wie lepiej i na złość mamie odmrozi sobie uszy...

I dobrze ci tak, pisowska łajzo i trollu!
        Na przyszłość będziesz wiedział, coby w szambo nie wchodzić!
    • zbysio45 Re: GRA Pis RE:moze wypisywac Pan rozne teorie ale 06.11.10, 15:06
      polacy czekaja kiedy Platforma Nieobywatelska przestanie kiepsko rzadzic naszym krajem i mimo wszystko to PIS musi objac schede ( niezbyt dobra ) po tej mafijnej parti.
      • kami.312 Re: GRA Pis RE:moze wypisywac Pan rozne teorie al 07.11.10, 18:59
        zbysio45 napisał:

> polacy czekaja kiedy Platforma Nieobywatelska przestanie kiepsko rzadzic naszym krajem

Jest odwrotnie. Większość pamięta rządy w 2005-2007 i takich rządów nie chce.
    • hal9000 Re: GRA Pis 07.11.10, 21:39
      Myślę, że Pis odrodzi się pod inną nazwą a struktury pozostaną te same.

Jeżeli Ziobro pójdzie w niełaskę to może nawet wróca do PiS. :)
      Ale jest szansa, że powstana 2 PiSy walczące o ten sam elektorat.
      Nie ma nic lepszego dla Polski niż to, że się będą żreć między sobą.
    • wariant_b Re: GRA Pis 07.11.10, 21:51
      > Gra Pis
      > Pisałam o tym w innym wątku i im dalej o tym myślę tym bardziej wydaje mi się to logiczne
      > i wszystkie puzzle układają się w jedną całość.

Nie układają się. Osobnik, dla którego najistotniejsze w układaniu puzzli jest to,
      czemu służy ten obrazek i dlaczego mi podłożono właśnie taki, nigdy nie ułoży puzzli.
      Będzie się doszukiwał ukrytych treści i próby ataku na swoją pozycję w tym obrazku.
      I próbował złożyć właściwy jego zdaniem. Oczywiście siłowo, przycinając puzzle.
      Tworząc zasady, jakie mu chwilowo pasują.

Jarosław nie gra - on tylko pogrywa.
      • kami.312 Re: GRA Pis 07.11.10, 22:14
        Masz rację.
    • kami.312 Dziekuję Wam hal9000 i Wariant_b 07.11.10, 22:37

Zastanawiałam się dlaczego Kluzik została wyrzucona, /bo podobno szkodziła partii/ a nie wyrzucono innych, którzy robili to samo?
      Dlaczego kogoś - kto jawnie cały czas krytykuje Pis - wystawia się na przykład do Rady Miasta Otwocka?

To potwierdzałoby moją inną tezę, którą nawet nie ośmieliłam się poruszyć na forum, bo była tak śmiała, że sama nie mogłam w nią uwierzyć.... chyba już wiem o co tu chodzi...
      Trzeba postawić pytanie:
      Co łączy tych, którzy popadli w niełaskę i tych, który pomimo krytyki Pis cieszą się zaufaniem?
      Odpowiedź: Lech.
      Pytanie: jak zachowuje się zagrożony narcyz?
      • wariant_b Re: Dziekuję Wam hal9000 i Wariant_b 07.11.10, 23:03
        kami.312 napisała:
        > Zastanawiałam się dlaczego Kluzik została wyrzucona, /bo podobno szkodziła
        > partii/ a nie wyrzucono innych, którzy robili to samo?

Wystarczyło, by ktoś w rozmowie z prezesem powołał się na Kluzik-Rostowską.
        I to już był zamach na pozycję prezesa, prawie jak zamach na niego samego.
        Mogło to być nawet niewinne stwierdzenie typu "można by zapytać Joasię".
    • behemot17-13 Re: GRA Pis 07.11.10, 22:53
      teza zbyt naciągana, jak przysłowiowe baranie jaja. nie doszukuj się w poczynaniach Kaczyńskiego logiki, facet improwizuje, stosownie do zaistniałej sytuacji. jeśli będzie mu na rękę, ogłosi światu że jest gejem, byleby utrzymać się przy władzy.(gloryfikacja Oleksego, Gierka, miłość do braci Rosjan itp. pierdoły) śpiewka że był na prochach jest dobrym alibi, tyle że nie do końca. dla osiągnięcia władzy jest gotów (co czyni nieustannie)zohydzić wizerunek swojego bliźniaczego brata .po trupach do celu, po członkach do celu, cel uświęca środki. celem Jarusie jest zaspokojenie jego chorej ambicji.
      • wariant_b Re: GRA Pis 07.11.10, 23:07
        behemot17-13 napisał:
        > śpiewka że był na prochach jest dobrym alibi...

Śpiewka o prochach, czy o traumie, są tyle samo warte, co cała reszta.
        Może prawdziwe, może nie - dowodów nie ma, ale ciemny lud to bierze.
    • kami.312 Re: GRA Pis 07.11.10, 23:07
      Zgadnijcie kto przed i po śmierci Lecha wypowiadał się o nim krytycznie i nie musiał za to przepraszać?

Kto według Was wypowiedział te słowa:

“Do ostatnich godzin życia realizowałeś politykę sprzeczną z narodowym interesem Państwa i Narodu Polskiego. Patronowałeś grabieży naszego polskiego majątku i pauperyzacji Narodu”

Nie dość, że nie musiał przepraszać to jeszcze kandyduje z listy Pis?

• kami.312 Re: GRA Pis 07.11.10, 23:19
        Google:
        Kandydat PiS-u do Lecha Kaczyńskiego: przekreśliłeś suwerenność ...
        27 Paź 2010 ... Patronowałeś grabieży naszego polskiego majątku i pauperyzacji Narodu” – to nie cytat z Palikota, to Dariusz Kosiur, kandydat Prawa i Sprawiedliwości do Rady Miasta Otwocka. W swoim tekście pt. ...
        www.otwock24.home.pl/?p=3121
      • behemot17-13 Re: GRA Pis 07.11.10, 23:20
        nie wiem, strzelam że kandydat na prezydenta Warszawy, z listy PIS-u.
        • kami.312 Re: GRA Pis 08.11.10, 00:35
          Odpowiedź masz wyżej.
          To zastanawiające, że jednym nie poda się ręki i nie będzie się rozmawiać dopóki nie przeproszą a inni mogą obrażać do woli i jeszcze się ich wynagradza.
          • wariant_b Re: GRA Pis 08.11.10, 00:56

Jewropejczycy z Otwocka w natarciu

Jewropejczycy z Otwocka zarzucają mi antysemityzm – i właściwie jest to ich zasadniczy
            zarzut. To, że kandyduję w wyborach samorządowych z listy PiS, a wcześniej napisałem
            „Ruquiem dla Prezydenta” – dla prezydenta L. Kaczyńskiego, trochę się im nie podoba, ale
            najgorszy jest mój antysemityzm, z którym nie mogą się pogodzić. W zasadzie nad moim
            requiem dl L. Kaczyńskiego (wstyd się przyznać, ale w 2005 r. na niego głosowałem)
            przechodzą do porządku dziennego, bo Jewropejczycy z Otwocka, jak i reszta
            Jewropejczyków z całej Polski, są zwolennikami „nowoczesności i postępu” w wydaniu PO,
            więc PiS-u szczerze nienawidzą. Niewiedzą jednak nieszczęśnicy, że niejaki S. Kosiewski
            z NRF udowodnił już, że jestem czystym Jewrejem, czyli po naszemu Żydem. Obawiam się,
            że gdyby miejscowi Jewropejczycy zaznajomili się z rewelacjami S. Kosiewskiego ich mózgi
            mogłyby przestać funkcjonować. Nastąpiłoby coś w rodzaju implozji, czyli zapadnięcia się
            do wewnątrz czaszki, w której panuje oczywiście próżnia – próżnia intelektualna.

Autorem paszkwilu na moją osobę pod, którym harcują miejscowi Jewropejczycy, jest
            właściciel strony, niejaki P. Bogusz, który pielęgnuje w sobie żydo-bolszewizm w czystej
            formie z lat 1945-56, czy lat ostatnich. Jest zarazem cenzorem i wyrocznią w kwestiach
            politycznej poprawności. Ile takich kreatur nosi polska ziemia – strach myśleć?

Poniżej link do wspomnianego paszkwilu. Jeśli ktoś z Państwa chciałby włączyć się do dyskusji
            pod tym paszkwilem, to informuję, że logowanie nie jest konieczne.

www.otwock24.home.pl/?p=3121#more-3121
            Proszę zwrócić uwagę na post 50 i na 51.
            Autorem postu 51 jest Janusz Maciejowski (ciekawe jak nazywał się wcześniej jego tatuś
            i gdzie pracował w latach 1944-56) – jego fotografia: www.januszmaciejowski.pl/
            i wszystko jasne.

Dariusz Kosiur

Paranoicy wszystkim maści - łączcie się!

No i co z tego, że obraża, jak też szajbus, znaczy bratnia dusza.
            I jeszcze niedoszły kandydat na prezydenta, więc i trauma wspólna.
            • kami.312 Re: GRA Pis 08.11.10, 10:33
              Ani Kosiur ani Rydzyk ani inni nie musieli przepraszać...
              Przeczytałam to „Requiem dla Prezydenta” i zastanawiam się kto bardziej nienawidził prezydenta Lecha Kaczyńskiego: Kosiur czy ci, od których teraz Jarosław domaga się przeprosin? Komu bardziej zależało aby Lech Kaczyński...
              Mnożą się pytania.
              Czy Jarosław Kaczyński jest lub popiera antysemityzm?
              Czy Jarosławowi tak naprawdę zależy na dobrym imieniu Lecha? Czy może to tylko gadki dla odwrócenia uwagi?
              Czy wszystko co mówi i robi Jarosław należy rozumieć, że jest odwrotnie?

===
              Antysemityzm – antyspołeczne uprzedzenie, nienawiść, wrogość i dyskryminacja Żydów[1][2][3] oraz osób pochodzenia żydowskiego, postrzeganych jako grupa religijna, etniczna lub rasowa[4]. Ekstremalny antysemityzm głosiła ideologia niemieckiego nazizmu, doprowadzając do próby wyniszczenia narodu żydowskiego w okupowanej Europie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka