Gość: Jerzy z USA IP: *.dyn.optonline.net 07.04.04, 06:03 Widzialem dzisiaj jak Prez. Kwasn. pokornie prosil Urbana o zwrot dyskow. A ja myslalem ze to "odwazny" facet. Przeciez on sie nawet nieboi zartowac z Ojca Swietego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michal s. Re: Afera z wyciekiem tajnych danych z MSZ - cd IP: *.bb.netvision.net.il 07.04.04, 06:24 Panie Ministrze Cimoszewiczu: czegos tu nie rozumiem. Skoro nie zostala przyjeta odpowiedzialnosc polityczna za ten skandal to w sposob oczywisty odpowiada za to p.o dyrektora generalny MSZ i nikt inny na pierwszym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Afera z wyciekiem tajnych danych z MSZ - cd IP: *.proxy.aol.com 07.04.04, 06:34 brak organizacji w systemach informatycznych organizacji to podstawowy mankament polskich realiow, , otoz wszystkie informcje wazne musza byc na serwerach dostepnych tylko dla tych ktorzy moga to widziec lub tych ktorzy moga to widziec i robic zmiany, to jest bardzo proste, oczywiscie mozna to skopiowac ale tylko przez tych ktorzy maja dostep,i jezeli jest przeciek to zawezona jest grupa podejrzanych, hard drive ma byc tylko dla celow operacyjnych codziennej pracy i jest pamiecia raczej indywidualnego "wlasciciela" komputera, mozna tu wtajemniczenie do plikow robic kaskadowo, najbardziej tajne pliki -dostep kilku osob, mniej kilkunastu itd, ludzie IT powinni sie tym zajac i uniknie sie klopotow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomik informatycy dyltanci IP: *.vogel.pl 07.04.04, 09:09 > brak organizacji w systemach informatycznych organizacji to podstawowy mankament > polskich realiow, , otoz wszystkie informcje wazne musza byc na serwerach A jeśli na dyskach, to szyfrowanych. Dostęp do nich powinien byc kontrolowany przez jakiś serwer dostępu, żeby wyniesienie danych i znajomość hasła nic nie dały. Dyski na starych komputerach powinny być zamazane! Przecież to podstawa. I ostatnia rzeczy - pracownicy mający dostęp do tajnych danych powinni być kontrolowani, czy nie wynoszą jakichś nośników. System komputerów z tajnymi danymi nie powinien pozwalać na zapisywanie tajnych informacji w jawnej strefie, czyli na przykład na dyskietce. Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Afera z wyciekiem tajnych danych z MSZ - cd IP: *.perfopol.pl / *.perfopol.pl 07.04.04, 08:18 Tak Tak a co niewolno sobie z papierza żartować, niech nie uzurpuje sobie świętości, święty jest tylko JEDEN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AIRWALK JA TEZ SCIAGALEM DANE Z BBN-U IP: *.adslplus.ch 07.04.04, 08:30 Szanowna Redakcjo! odbywalem swego czasu starze studenckie w Kancelarii Prezydenta oraz ****** i tez mialem pelny dostep do materialow Z intranetu BBN-u oraz ******. Nie ma wogole problemu ze sciaganiem danych z tych urzedow. W tych instytucjach panuje taki balagan ze nawet intranet jest infiltrowany przez hackerow. Jest tam bowiem pelno tzw. "koni trajanskich" co pozwala na pelna infiltracje. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: JA TEZ SCIAGALEM DANE Z BBN-U 07.04.04, 09:06 Gość portalu: AIRWALK napisał(a): > Jest tam > bowiem pelno tzw. "koni trajanskich" co pozwala na pelna infiltracje. Za prawdziwosc powyzszego zaswiadczam. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AIRWALK Re: JA TEZ SCIAGALEM DANE Z BBN-U IP: *.40.76.83.cust.bluewin.ch 07.04.04, 09:09 Dziekuje za potwierdzenie bo juz sie obawialem ze mi nikt nie uwierzy bo przeciez mamy Barcikowskiego ktory nad wszystkim "czowa". :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SCYZORRO Re: JA TEZ SCIAGALEM DANE Z BBN-U IP: *.acn.pl 07.04.04, 10:19 Szanowny AIRWALKU, w jakim charkterze odbywałeś staż w Kancelarii Prezydenta i ***** ? Bo sądząc z ilości błędów ortograficznych, to chyba fantazjujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Airwalk Re: JA TEZ SCIAGALEM DANE Z BBN-U IP: *.79.63.81.cust.bluewin.ch 07.04.04, 13:43 Kolego moj pisze z bledami bo nie mam pol. klawiatury a to wynika z tego ze pisze z Szwajcarii. Zreszta mi rybka czy wierzysz czy nie...bylem tam i tyle...moge podac nawet nazwiska tylko nie publicznie. Poznalem tam zreszta obecnego szefa WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Airwalk Re: JA TEZ SCIAGALEM DANE Z BBN-U IP: *.79.63.81.cust.bluewin.ch 07.04.04, 13:46 "w jakim charkterze odbywałeś " hehehehe a ty sie mnie pytasz o bledy? :-))) dobry jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Afera z wyciekiem tajnych danych z MSZ - cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 08:36 Księże arcybiskupie. A czy takie zachowanie jak Cimoszewicza jest możliwe w bliższym Ksidzu episkopacie. ?? Może ksiądz zacznie się częściej wypowiadać na przykład o postępowaniu arcybiskupa Gocłowskiego i jego dworu z gdańskiej kurii. A może na temat całowania cipek dzieci z Tylawy przez ulubieńca Arcybiskupa Michalika. A może o niszczeniu żony miejscowego popa greckokatolickiego lub tego młodego zakonnika, których kościół zniszczył za mówienie prawdy o grzechach Waszych kapłanów. Od Was do Leppera to tylko jeden krok. To Wy uczcie tej podwójnej moralności.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Afera z wyciekiem tajnych danych z MSZ - cd IP: *.bsk.vectranet.pl / 195.85.229.* 07.04.04, 09:00 co ma arcybiskup do msz moze mi ktos wyjasni takie komentarze wg mnie nie powinny sie ukazywac moze zapytajcie ciecia z bloku co na ten temat uwaza ma taki sam zwiazek z msz jak bp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Afera z wyciekiem tajnych danych z MSZ - cd IP: *.ichf.edu.pl 07.04.04, 09:06 To zupelna paranoia. Jezeli rozumiem ta sprawe, to zostala w Ministerstwie popelniona kradziez. Ujawnil sie paser. Kupil skradzione dyski i bezczelnie, w dodatku, publicznie sie do tego przyznaje. To jest sprawa, ktora powinien zalatwic dzielnicowy. A moze dla panow dziennikarzy, bylych politykow zmieniono w Polsce kodeks karny i obowijazuje on tylko dzieciaki ktore sobie wkleja fotografie do legitymacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali-baba Re: Afera z wyciekiem tajnych danych z MSZ - cd IP: *.arcor-ip.net 07.04.04, 09:39 No wlasnie - jakos tak dyskretnie cichutko sie wokol tego skandaliku zrobilo. Nawet tutaj na forum zainteresowanie prawie zadne. Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomik Re: Afera z wyciekiem tajnych danych z MSZ - cd IP: *.vogel.pl 07.04.04, 12:18 > To zupelna paranoia. Jezeli rozumiem ta sprawe, to zostala w Ministerstwie > popelniona kradziez. Ujawnil sie paser. Kupil skradzione dyski i bezczelnie, w > dodatku, publicznie sie do tego przyznaje. To jest sprawa, ktora powinien > zalatwic dzielnicowy. A moze dla panow dziennikarzy, Akurat dziennikarzy inaczej się traktuje. W końcu kupili dyski po to, by sprawę ujawnić. A oddać powinni bez gadania. Słyszałeś o czymś takim, jak prowokacja dziennikaska? Tu jej nie było, ale mechamizm jest podobny. Robi się coś teoretycznie nielegalnego w imię dobra społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Afera z wyciekiem tajnych danych z MSZ - cd IP: *.nl.compuware.com / *.uniface.compuware.com 07.04.04, 09:46 podoba mi sie ten kraj od Opola do Opola, przepraszam od afery do afery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Barcikowski grzmi IP: 195.13.39.* 07.04.04, 12:43 "ukarzemy winnych" i udaje durnia, że on za nic nie odpowiada. Jego zadaniem jest pilne czytanie gazet, z których dowiaduje się o aferach. Z tego zadania wzorowo się wywiązuje. Zawsze po publikacji zaczyna śledztwo.I na co palanty z LSD liczą? Na cud mniemany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl Jak to bylo z dymisja? IP: *.dsl.saunalahti.fi 07.04.04, 22:42 Widze,ze robi sie glosno o p Cimoszewiczu jaki on honorowy i odpowiedzialny i tylko jego stac na taki gest.Wspanialy czlowiek i przyklad dla innych.A bylo tak-"Leszek sluchaj,ty juz masz przesrane po calosci ratujmy co sie da.Ja jutro sie podam do dymisji a Ty tego nie przyjmiesz.Jak sie polaczki uspokoja to Cie wciagne do korytka,badz spoko,haraszo?Haraszo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Afera z wyciekiem tajnych danych z MSZ - cd IP: *.elictc01.md.comcast.net 08.04.04, 04:07 To nie jest skandalik, to jest wielki skandal. Kompromitacja dla naszego kraju i wladz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cimoszewicz Wicie, rozumicie już na czym polega dymisja? IP: *.czajen.pl 02.05.04, 14:49 Odpowiedz Link Zgłoś