Dodaj do ulubionych

Kluzik wygwizdana

10.12.10, 13:44
to przynajmniej wie jak się czują inni, wobec których zwolennicy jej poprzedniej partii gwizdali
a nie odcięła się
Obserwuj wątek
    • witek.bis Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 13:49
      Po tym, jak w rocznicę wybuchu Powstania Warszawskiego wybuczeli i wygwizdali powstańca Bartoszewskiego, a fetowali Macierewicza, niczym mnie już nie zaskoczą.
      • kecawa Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 14:36
        witek.bis napisał: że ciemny lud to kupi

Nie dziwmy się więc, że tysiące czytelników Gazety Wyborczej formułuje swoje opinie czasami dziwacznie. Nie dziwimy się więc, że coraz częściej tych naszych szacownych forumowiczów określa się pojęciem leming.
        A potem taka prawda ala GW żyje sobie dniami, tygodniami i urasta w dyskursie z lemingiem wręcz do aksjomatu.
        • witek.bis Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 14:38
          Spamujesz, Wacławie, a bełkot powtarzany wiele razy nadal pozostaje bełkotem.
          • kecawa Re: Kluzik wygwizdana-witek zmyślasz 10.12.10, 14:50
            Widzisz rozsiewasz kłamstwo- zgodnie z polszewicką i gebelsowska propagandą powtórzone kłamstwo staje się dla leminga aksjomatem ?
            Jak nazwiesz kogoś kto czerpie swą wiedzę ze źródła o nazwie Gazeta Wyborcza czy TVN a ostatnio TVP ?

serdecznie pozdrawiam kecaw z kraju który ma zaszczytne miejsce w 10 najszybciej korumpujących się państw świata po 2006 roku
            • ave.duce kecawa "oszczędnie gospodaruje prawdą", ale 10.12.10, 16:05
              czasem mu się coś wymsknie >

Re: Zostań członkiem PiS wspieraj i działaj
              Autor: kecawa 09.12.10, 18:08

Dołącz do przeszło trzydziestu członków partii- nie bądź lemingiem myśl samodzielnie

kecaw kaczysta

(wątek na "oślej").

ps. byłeś przy tym, o czym napisał Witek? Nie byłeś, więc milcz waść, wstydu (sobie) oszczędź.
              • na_sekunde Zawsze pisałem ze ma za wielki tyłek. 10.12.10, 17:33
                ave.duce napisała:

>
            • wos9 Re: Kluzik wygwizdana-witek zmyślasz 11.12.10, 13:44
              kecawa napisał:

> serdecznie pozdrawiam kecaw z kraju który ma zaszczytne miejsce w 10 najszybciej korumpujących się państw świata po 2006 roku.

W 2007 roku rządził twój ukochany premier, a jego brat był prezydentem. Ziobro zwalczał korupcję.
    • wujaszek_joe PISbydło 10.12.10, 13:49
      A ona nie lepsza
      • wos9 Re: PISbydło 11.12.10, 13:49
        wujaszek_joe napisał:

> A ona nie lepsza

O mało nam nie wcisnęła Jarusia do Pałacu Prezydenckiego.
    • mike.recz Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 13:49
      To pisowskie bydło nigdy nie przegapi okazji żeby dać popis swojego zachowania.
      Faktycznie jednak Kluzik nigdy to nie przeszkadzało.
      • zoil44elwer Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 13:55
        Kalibabka z tej Kluzik!
      • kecawa Re: Kluzik wygwizdanaCzy i ty identyfikujesz się 10.12.10, 15:04
        Czy i ty identyfikujesz się z POlikotem który do TV przynosił świński ryj i swojego pastikowego sobowtóra>>>?
        • mike.recz Ten wątek jest o zachowaniu pisowskiego bydła 10.12.10, 15:08
          w takiej chwili jak tamta i wcześniejszej postawy byłej posłanki PiS Rostowskiej.
          Nie próbuj nieudolnie zmieniać tematu.
          • zoil44elwer Re: Ten wątek jest o zachowaniu pisowskiego bydła 10.12.10, 15:15
            mike.recz napisał:

> w takiej chwili jak tamta i wcześniejszej postawy byłej posłanki PiS Rostowskie
            > j.
            > Nie próbuj nieudolnie zmieniać tematu.

Palikot wzorcem kultury i politycznej tolerancji? Bo:Palikot Jest Najważniejszy(PJN)
            • mike.recz Re: Ten wątek jest o zachowaniu pisowskiego bydła 10.12.10, 15:31
              zoil44elwer napisał:

> mike.recz napisał:
              >
              > > w takiej chwili jak tamta i wcześniejszej postawy byłej posłanki PiS Rost
              > owskie
              > > j.
              > > Nie próbuj nieudolnie zmieniać tematu.
              >
              > Palikot wzorcem kultury i politycznej tolerancji? Bo:Palikot Jest Najważniejszy
              > (PJN)
              Super ale co ten gość ma wspólnego z tematem wątku.
        • ave.duce Kecawku, przeczytaj, o czym jest post Scoutka 10.12.10, 16:08
          i nie zmieniaj po kaczystowsku tematu tylko dlatego, że jest dla Ciebie niewygodny.
          • scoutek post Scoutka 10.12.10, 19:52
            ave.duce napisała:

słucham teraz Migalskiego w tvn24 i dochodzę do wniosku, że przedtem miałam rację
            PJN chce przejąć członków, wyborców oraz program PiS w ten sposób, by w ich grupie nie znalazł się
            prezes oraz jego bliscy zizole i rydzole
            nie umieli ich zmarginalizować wewnątrz, więc chcą to zrobić od d.. strony
            • ave.duce Re: post Scoutka 11.12.10, 11:54
              Czyli tak jak ponoć niektórzy lubią.
        • nnike Re: Kluzik wygwizdanaCzy i ty identyfikujesz się 11.12.10, 00:47
          kecawa napisał:

> Czy i ty identyfikujesz się z POlikotem który do TV przynosił świński ryj i swo
          > jego pastikowego sobowtóra>>>?

Wyjątkowo chamskie są twoje wypowiedzi!!! Nie wiesz dlaczego Palikot szokował plastikowym penisem? Gdyby nie ten pokaz, nigdy nie wyszedłby na jaw gwałt na aresztowanej dziewczynie, dokonany w komisariacie. Słyszałeś o tym i udajesz głuchego, czy jesteś aż tak głupi?
    • ploniekocica Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 13:53
      Chciałoby się powiedzieć:
      Gwiżdżesz, a będziesz wygwizdana oraz
      Kto buczeniem wojuje, od buczenia zginie
      • scoutek Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 14:29
        ploniekocica napisała:

IMHO tak w ogóle powinna sie od pewnych zachowań PiS odciąć, a nie zachowywać sie tak jak uczeń w szkole: mnie na lekcji o bitwie pod Grunwaldem nie było i dlatego nie wiem kto to Urlyk von Jungingen
        zauważyłam, że ona często się tak właśnie tłumaczy, że nie wie, nie słyszała i nie zauważyła
        dlatego jest niewiarygodna
        • ploniekocica Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 14:38
          Nie żebym była wielbicielką pani Kluzik i PJN, ale pielęgnowałam nieśmiało nadzieję, że przejmie elektorat PiS proponując im nieco inną kulturę polityczną, ale jak dzisiaj przeczytałam, iż PJN ma zamiar w poniedziałek złożyć wniosek o powołanie nowej komisji sejmowej ws Smoleńska to zwątpiłam we wszystko. Albo to faktycznie jest projekt prezesa, albo będą rywalizować z PiS, kto pierwszy zamach udowodni! Jakby nie było to jakaś paranoja.
          • scoutek Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 14:43
            ploniekocica napisała:

żebyś wiedziała
            to trochę tak jakby Kluzik chciała przejąć cały PiS od zewnątrz
            nie w drodze normalnych demokratycznych wyborów walczyć o przywództwo WEWNĄTRZ partii, a będąc poza przejmować po kolei ludzi, program oraz wyborców
          • pis_da_deby Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 14:44
            ploniekocica napisała:

> PJN ma zamiar w poniedziałek złożyć wniosek o po
            > wołanie nowej komisji sejmowej ws Smoleńska to zwątpiłam we wszystko. Albo to f
            > aktycznie jest projekt prezesa, albo będą rywalizować z PiS, kto pierwszy zamac
            > h udowodni! Jakby nie było to jakaś paranoja.

Jak sie raz wpadnie w koleine to trudno z niej wybrnac.
          • witek.bis Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 14:46
            Pani Kluzik-Rostkowska naopowiadała już różnych bzdur na temat katastrofy smoleńskiej. Twierdziła na przykład, że gdyby Tusk zabrał Kaczyńskiego ze sobą środę, to w sobotę nie doszłoby do katastrofy. Szkoda tylko, że nie poszła dalej, twierdząc, że gdyby śp. (śpioch) Prezydent nie zaspał i samolot wylądował np. o 8.27, to też nie doszłoby do katastrofy o 8.57.
          • remik.bz Co złego jest w komisji smoleńskiej ? 10.12.10, 15:08
            ploniekocica napisała:
            al
            > e jak dzisiaj przeczytałam, iż PJN ma zamiar w poniedziałek złożyć wniosek o po
            > wołanie nowej komisji sejmowej ws Smoleńska to zwątpiłam we wszystko.

A co złego (tak bez emocji odpowiedz) jest w jakiejkolwiek komisji sejmowej ?
            Jest to byt działający zgodnie z naszym prawem.
            Jesli uważasz komisje smoleńską za "zło" to rozumiem,że tak samo traktujesz komisje Rywina czy hazardowa (oraz wszystkie inne).
            Teraz rządzi PO , ma większość parlamentarną swego prezydenta, może robić co chce, nawet jest zdolne do zmiany konstytucji (PiS nie jest w stanie tego sam zablokować).
            Apeluj do PO o zmianę prawa , zniesienie komisji sejmowych a nie miej pretensji do PJN,ze korzysta z prawnych instrumentów i procedur.
            • mike.recz Re: Co złego jest w komisji smoleńskiej ? 10.12.10, 15:13
              remik.bz napisał: A co złego (tak bez emocji odpowiedz) jest w jakiejkolwiek komisji sejmowej ?
              Jest to byt działający zgodnie z naszym prawem.

A co ma ta komisja tak właściwie badać?
              Przyczyny katastrofy analizuje komisja lotnicza Millera link i prokuratura.
            • ploniekocica Re: Co złego jest w komisji smoleńskiej ? 10.12.10, 15:15
              Bez emocji odpowiadam, że komisja smoleńska w polskim sejmie już jest zatem powoływanie drugiej bez czekania na wyniki śledztwa i bez dostępu do materiałów uważam za populistyczną walkę o elektorat. Kto lepiej, kto bardziej, kto mocniej udowodni, że Tusk winien?
              Na podstawie czego skoro nie ma jeszcze oficjalnych dokumentów?
              • remik.bz Identycznie bylo z "Rywinem" 10.12.10, 15:24
                ploniekocica napisała:

> Bez emocji odpowiadam, że komisja smoleńska w polskim sejmie już jest zatem pow
                > oływanie drugiej bez czekania na wyniki śledztwa i bez dostępu do materiałów u
                > ważam za populistyczną walkę o elektorat. Kto lepiej, kto bardziej, kto mocniej
                > udowodni, że Tusk winien?
                > Na podstawie czego skoro nie ma jeszcze oficjalnych dokumentów?

Gdy pracowała komisja Rywina sytuacja była podobna, oficjalne sledztwo trwało.
                Rozumiem, ze konsekwentnie uważasz, iż komisja Rywina też była złem.
                • ploniekocica Re: Identycznie bylo z "Rywinem" 10.12.10, 15:32
                  Były w sejmie dwie komisje Rywina? Pracujące niezależnie od siebie i konkurujące, ktgóra prędzej Jakubowską etc. udoopi?
                • jupiter116 Re: Identycznie bylo z "Rywinem" 10.12.10, 15:32
                  remik - po raz kolejny mówię ci -weź młotek (najlepiej ciężki) i pyerdolnij się w łeb. I tak ze trzy razy pod rząd.

Przeca już jedna Maciarenkowa komisyja w Sejmie jest...
                  • remik.bz Re: Identycznie bylo z "Rywinem" 10.12.10, 21:52
                    jupiter116 napisał:

> remik - po raz kolejny mówię ci -weź młotek (najlepiej ciężki) i pyerdolnij się
                    > w łeb. I tak ze trzy razy pod rząd.
                    >
                    Po raz kolejny dziękuje Ci za poparcie mojej tezy , iz przeciwnicy PiS-u sa z reguły kulturalni inaczej.
                • mike.recz Re: Identycznie bylo z "Rywinem" 10.12.10, 15:34
                  remik.bz napisał: Gdy pracowała komisja Rywina sytuacja była podobna, oficjalne sledztwo trwało.

A pamiętasz czym się zakończyła ta komisja? Sejm przyjął najgłupszą i najbardziej
                  fantastyczną wersję raportu autorstwa Ziobry.
                • zoil44elwer Re: Identycznie bylo z "Rywinem" 10.12.10, 17:19
                  Komisja Rywina była dobra bo jej szef T Nałęcz skierowany tam przez Millera zbiesił się i zaczął atakować SLD.
        • zoil44elwer Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 14:43
          Kluzik posługuje się starożytną sentencją:Wiem że nic nie wiem! Wyedukowana czy po prostu rżnie głupa? Achtung,po co Polakom partia której liderka była(jest?) ślepa i głucha?
          • pis_da_deby Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 14:57
            zoil44elwer napisał:

> Achtung,po co Polakom partia której liderka była(jest?) ślepa i głucha?

Najzabawniejsze, ze ta slepa i glucha byla szefem kampanii wyborczej wizjonera.
    • tw_wielgus Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 13:57
      A czego oczekujesz? Chciałabyś żeby bydło racicami klaskało?
      • zoil44elwer Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 14:16
        Inteligentne "niebydło" z PO używa ozora w dyskusyjnych(?) wyzwiskach:karły,dyplomatoły,durnie,pisdzielce....
        • tw_wielgus Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 14:44
          A gdzie ty tu widzisz wyzwiska..?!
          Toż to jedynie precyzyjne określenia nic wspólnego z inwektywami nie mającego.
          Już Ci śpieszę z dojaśnieniem.
          Na cmentarzu ludzie zachowują się z godnością a bydło co robi? No? No właśnie -buczy.
          • zoil44elwer Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 14:55
            tw_wielgus napisał:

> A gdzie ty tu widzisz wyzwiska..?!
            > Toż to jedynie precyzyjne określenia nic wspólnego z inwektywami nie mającego.
            > Już Ci śpieszę z dojaśnieniem.
            > Na cmentarzu ludzie zachowują się z godnością a bydło co robi? No? No właśnie -
            > buczy.
            > Na cmentarzu Zbychy z PO to prowadzą rozmowy poselsko-biznesowe.
            • tw_wielgus Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 15:32
              Ale po cichu, nie buczą i zachowują się kulturalnie a nie jak bydło.
              • zoil44elwer Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 15:43
                tw_wielgus napisał:

> Ale po cichu, nie buczą i zachowują się kulturalnie a nie jak bydło.

Wy na tej Platformie to chyba same weterynarze.Duce Dondon mówi że pedofile to nie ludzie a jego akolici mówią o przeciwnikach politycznych "bydło"!
                • tw_wielgus Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 15:49
                  Nie wiem jak bardzo Cię rozczaruję ale popełniłeś błędą diagnozę - nie "My w Platformie" bo ja występuję w liczbie pojedyńczej jak do tej pory i nie mam zamiaru dać się sklonować.

Co do meritum, ktoś kto określa swoich przeciwników mianem zomowców nie zasługuje przypadkiem na komplement podobnej urody?
      • remik.bz Maja prwo do własnego zdania. 10.12.10, 14:59
        tw_wielgus napisał:

> A czego oczekujesz? Chciałabyś żeby bydło racicami klaskało?

No cóż , twardy elektorat PiS-u, który Ty po europejsku , kulturalnie nazywasz "bydłem" ma prawo do własnego zdania.
        W demokracji każdy ma prawo do własnego zdania.
        Ważna jest forma tego zdania.
        Buczenie to taki trochę folklor, ale to i tak "Wersal" w porównaniu formy wygłaszania własnego zdania przez nowoczesnych Europejczyków wobec ludzi modlących sie pod krzyżem smoleńskim przed pałacem Prezydenckim.
        • woda_woda Re: Maja prwo do własnego zdania. 10.12.10, 15:05
          remik.bz napisał:

> W demokracji każdy ma prawo do własnego zdania.

Oczywiście, równiez ci, którzy takie buczenie nazywają chamstwem.
          • remik.bz Re: Maja prwo do własnego zdania. 10.12.10, 15:11
            woda_woda napisała:

> remik.bz napisał:
            >
            > > W demokracji każdy ma prawo do własnego zdania.
            >
            > Oczywiście, równiez ci, którzy takie buczenie nazywają chamstwem.

Zgadzam się.
            Natomiast nie zgadzam się , aby ludzi o innych poglądach politycznych (nawet buczących) nazywać bydłem.
            No chyba, ze to taki nowy standard europejski, którego ja jako ciemnogród postpisowski (teraz PJN) nie zauwazyłem
            • woda_woda Re: Maja prwo do własnego zdania. 10.12.10, 15:38
              remik.bz napisał:

> Zgadzam się.
              > Natomiast nie zgadzam się , aby ludzi o innych poglądach politycznych (nawet bu
              > czących) nazywać bydłem.

Oczywiście. Powinieneś był również protestować, gdy stawiano ich tam, gdzie stało ZOMO.
            • wariant_b Re: Maja prwo do własnego zdania. 10.12.10, 16:47
              > Zgadzam się.
              > Natomiast nie zgadzam się , aby ludzi o innych poglądach politycznych
              > (nawet buczących) nazywać bydłem.

O ten cytat z Bartoszewskiego ci chodzi:

Są sytuacje, w których milczeć po prostu nie wolno. W kraju za rządów braci Kaczyńskich
              działo się coraz gorzej. Koszmarna koalicja Prawa i Sprawiedliwości z Samoobroną i Ligą
              Polskich Rodzin przynosiła skandal za skandalem. Polityczne wiarołomstwo stało się normą.
              Kolejne obietnice wyborcze Jarosława Kaczyńskiego rozwiewały się w pył. Stało się dla mnie
              jasne, że jego wizja budowy lepszej Polski, której zaufały miliony Polaków, okazała się
              jednym wielkim oszustwem. Dlatego też postanowiłem nazwać rzeczy po imieniu i – jak ujął
              to jeden z przedwojennych satyryków – „przestać uważać bydło za niebydło”.

Cytat podobno pochodzi z C.K. Norwida i wspomniany satyryk tylko go powtórzył.
    • pis_da_deby Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 14:37
      scoutek napisała:

> to przynajmniej wie jak się czują inni,

Popatrzcie na zdjecie i bedziecie wiedzieli kto tam byl.
      Czy od ludzi z takimi buzkami mozna oczekiwac kultury ?
      • zoil44elwer Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 14:59
        pis_da_deby napisał:

> scoutek napisała:
        >
        > > to przynajmniej wie jak się czują inni,
        >
        > Popatrzcie na zdjecie i bedziecie wiedzieli kto tam byl.
        > Czy od ludzi z takimi buzkami mozna oczekiwac kultury ?
        Na zdjęciu są same karły i karlice a spośród nich wystaje Poncjusz,jak brzoza i głupi jak koza.
        • pis_da_deby Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 15:23
          zoil44elwer napisał:

> wystaje Poncjusz,jak brzoza i głupi jak koza.

Ciekawe ilu to zglupialpo od czasu jak rozstali sie z PiSem.
          Widac brakuje im prezesa-zrodla wiedzy wszelakiej.
    • remik.bz Taka to juz "uroda" demokracji 10.12.10, 14:42
      Mysle,ze pani Kluzik jakos przezyje to "buczenie".
      W końcu jest zawodowym politykiem, więc musi sie liczyć z różnymi reakcjami.
      Moim zdaniem ważniejsze od tego "buczenia" kilkudziesięciu osób są tysiące wpisów z wyrazami poparcia na stronie PJN.
    • zoil44elwer Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 15:02
      Trochę historycznego przeciągu i nic nie zostanie z tego kaczego zaciągu.
      • zdybex Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 16:19
        Kucharek z przepisami na kisiel i budyń to dostatek. Wiocha rwie sie do objęcia remizy i dystrybucji włoczki na moherowe berety z drutami elektronicznymi do dziergania. Kiedys parie bylu ideowe. Teraz jedyna idea to nie pracować, być poslem! Bajkopisarz Dornblum tez poczuł, że na alimenty z pisania bajek zabraknie. Kupa gnoju. Mierzwa spoleczna.
        • zoil44elwer Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 16:24
          Gnój jest użyteczny na roli,ale we władzy śmierdzi i szkodzi.Ale Grzegorze Dyndały tak wybierały.
          • zdybex Re: Kluzik wygwizdana 10.12.10, 16:34
            Jakubiak tak ciągnęła, że do dzis jej się odbija, Klużik dodaja drugie nazwisko, żeby nie wyszlo, ze z Jaroslawu cos miała.Poncyliusz juz ma 4 zstepnych i zero dorobku. Ufał, ze przy Jaroslawu sie natuczy.No i te Kamińskie i Bielany.Brakuje tylko Jara Kaczyńskiego i Rycha Czarneckiego. To gwardia PiS. Wykończa te ciemne głupki i sa jak nowi.
    • mr.sajgon I co tu sie dziwic jak sam Blumsztajn dal przyklad 10.12.10, 19:53
      scoutek napisała:

> to przynajmniej wie jak się czują inni, wobec których zwolennicy jej poprzednie
      > j partii gwizdali
      > a nie odcięła się

ze trzeba wygwizdywac przeciwnikow politycznych.
      • scoutek Re: I co tu sie dziwic jak sam Blumsztajn dal prz 10.12.10, 20:04
        a dziwić się, dziwić właśnie, przecież Jarosław K. i jego partia to wyższa półka i w ogóle
        • x2468 Re: I co tu sie dziwic jak sam Blumsztajn dal prz 10.12.10, 21:08
          Zdiwilbym sie gdyby pisiurki przemowily ludzkimi glosami.Przeciez to zbiorowisko wolakow ktorzy potrafia jedynie buczec,pluc,psuc i baki puszczac.
          • mr.sajgon Re: I co tu sie dziwic jak sam Blumsztajn dal prz 10.12.10, 22:31
            x2468 napisał:

> Zdiwilbym sie gdyby pisiurki przemowily ludzkimi glosami.Przeciez to zbiorowisk
            > o wolakow ktorzy potrafia jedynie buczec,pluc,psuc i baki puszczac.

Nie badz cham i nie obrazaj TW Wolskiego ksywa spawacz.
        • mr.sajgon Re: I co tu sie dziwic jak sam Blumsztajn dal prz 10.12.10, 22:29
          scoutek napisała:

> a dziwić się, dziwić właśnie, przecież Jarosław K. i jego partia to wyższa półk
          > a i w ogóle
          >
          Gdzie o tym przeczytalas, moze w GW, jesli tak to pewnie klamali jak zwykle.
          • scoutek Re: I co tu sie dziwic jak sam Blumsztajn dal prz 11.12.10, 10:45
            mr.sajgon napisał:
            > Gdzie o tym przeczytalas
            a tu
            > moze w GW, jesli tak to pewnie klamali jak zwykle.

a teraz przeproś
      • ave.duce Ziemkiewicz ma fioła na punkcie Michnika, 11.12.10, 11:56
        a Ty - Blumsztajna. Jaki nie byłby temat wątku > Blumsztajn "w robocie". Płyta Ci się zacięła?
        • wos9 Jak na ziemniaki przystało. 11.12.10, 14:27
          ave.duce napisała:

> a Ty - Blumsztajna. Jaki nie byłby temat wątku > Blumsztajn "w robocie". Pł
          > yta Ci się zacięła?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka